ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

16 Οκτωβρίου 2022

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Anadolu ΡΩΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Erika Olson ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: "ΤΙΠΟΤΕ".

 


ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΜΕΤΑ 2000 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ.
ΟΤΑΝ ΣΤΗΡΙΖΕΣΑΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Μητσοτάκης προς Μενέντεζ: "Σας παραδίδουμε την Ελλάδα στα χέρια σας".Τι θα πράξουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας; – Απολύτως τίποτε. Η απάντηση της Αμερικανίδας ΥΦΥΠΕΞ Erika Olson στο Αnadolu.

H βοηθός υφυπουργός Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, Erika Olson, κλήθηκε από το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu νa απαντήσει στο ερώτημα εάν θα πάρουν θέση στην περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. H ΕΡΙΚΑ ΟΛΣΟΝ ήταν οικονομικός σύμβουλος στην Τουρκία το 2016 -19 και μιλάει καλά τα τουρκικά. 

Η απάντηση που έδωσε δείχνει πως οι ΗΠΑ, ουσιαστικά,δεν πρόκειται να στηρίξουν την Ελλάδα, ότι κι αν συμβεί με την Τουρκία.

 


ΕΡΩΤΗΣΗ ANADOLU: Φαίνεται ότι η Αθήνα ενθαρρύνεται από τις στρατιωτικές δεσμεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ προκαλεί την Τουρκία. Υπό αυτό το πρίσμα, ασκήθηκε σκληρή κριτική στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Τουρκία. Πώς εξηγούν οι ΗΠΑ αυτή την πολιτική, η οποία έχει αυξήσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ; Θα πάρουν θέση οι ΗΠΑ στο πλευρό ενός από τις δύο πλευρές σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κατά την διάρκεια της παραμονής μου στην Τουρκία, κατέστησα σαφές ότι εργαζόμαστε με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ για να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις που θέτει η σοβαρή απειλή της Ρωσίας για την περιφερειακή ασφάλεια (σ.σ. Βασικό στόχος του ΝΑΤΟ η Ρωσία). 

Πιστεύω ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία μοιράζονται τον ίδιο στόχο. Αυτός ο στόχος είναι η διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας σε ολόκληρη την περιοχή. Η συνεργασία μας με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, Τουρκία και Ελλάδα, αφορά την προώθηση της σταθερότητας στην περιοχή και την εμβάθυνση των κοινών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ. 

Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με την Τουρκία και την Ελλάδα και η παρουσία μας στο Αιγαίο ενισχύει το ΝΑΤΟ και μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε την επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε τόσο με την Τουρκία όσο και με την Ελλάδα και καλούμε τους συμμάχους μας να απόσχουν από κλιμάκωση πρακτικών. 

Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι ουσιαστικοί και σημαντικοί σύμμαχοι και φίλοι των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπάρχουν διαφορές απόψεων μεταξύ των δύο χωρών και θέλουμε να επιλύσουν αυτές τις διαφορές εποικοδομητικά μέσω του διαλόγου, όπως στο παρελθόν. Τώρα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να δράσουμε μαζί ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ για να αντιμετωπίσουμε την επιθετική στάση της Ρωσίας στην Ουκρανία».


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ   Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...