ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

04 Φεβρουαρίου 2024

Το Ιράν αρχίζει την κατασκευή τεσσάρων νέων πυρηνικών σταθμών, αξίας 15 δισ. δολαρίων στην επαρχία Χορμοζγκάν, με αναμενόμενη συνολική ισχύ 5.000 μεγαβάτ. Το Ιράν επιδιώκει να παράγει 20.000 μεγαβάτ πυρηνικής ενέργειας έως το 2041. Οι ρωμιοί φοβούνται την πυρηνική ενέργεια γιατί λένε ότι έχουμε σεισμούς. Το Ιράν, η Τουρκία, η Αίγυπτος, τα Η.Α.Εμιράτα, η Βουλγαρία, η Ρουμανία δεν έχουν σεισμούς.

 


Ο πόλεμος έχει αλλάξει ριζικά και στην Ελλάδα ο στρατός δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτε. Oι Κινέζοι εκτοξεύουν 48 drone καμικάζι με μια βολή από ένα σύστημα κι εμείς στην Ελλάδα «ανακαλύψαμε» ότι δεν έχουμε ούτε… ένα, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν.Δένδιας.

 

ΤΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΤΟ 45% ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ "ΠΡΑΣΙΝΗΣ" ΚΑΙ "ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΗΣ" ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ




H KINA ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ 150 ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 440 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ. ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ.










Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΓΕΝΝΑΙΩΝ ΡΩΜΙΩΝ. ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ.

 

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (ΜΕ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ) ΧΤΙΖΟΥΝ ΝΕΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ - ΤΟ ΤΡΙΤΟ - ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΜΙΟΙ, ΑΦΟΥ ΚΑΨΟΥΝ ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ, ΠΛΟΥΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ CIA". ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ. Τούρκος ΥΠΕΝ: «Βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία με την Κίνα για κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Ανατ.Θράκη». Στόχος είναι να παράγει η Τουρκία 20 γιγαβάτ από τους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΦΘΗΝΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.


Το Ιράν άρχισε την κατασκευή τεσσάρων ακόμη πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας στο νότιο τμήμα της χώρας, με αναμενόμενη συνολική ισχύ 5.000 μεγαβάτ, μετέδωσε την Πέμπτη το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ο πρόεδρος Ραΐσι σημείωσε ότι ο σταθμός Ιράν-Χορμόζ (σ.σ. Εμείς το αποκαλούμε Ορμούζ) όπως θα ονομαστεί έχει σχεδιαστεί για να έχει ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 5.000 MW και θα αποτελείται από τέσσερις μονάδες των 1.250 MW.

Το Ιράν επιδιώκει να παράγει 20.000 μεγαβάτ πυρηνικής ενέργειας έως το 2041. Η χώρα διαθέτει έναν ενεργό πυρηνικό σταθμό, ένα εργοστάσιο 1.000 μεγαβάτ που τέθηκε σε λειτουργία με τη βοήθεια της Ρωσίας το 2011. Το Ιράν κατασκευάζει επίσης ένα εργοστάσιο 300 μεγαβάτ στην πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία Χουζεστάν, κοντά στα δυτικά σύνορα με το Ιράκ.

 

Ο ΙΑΕΑ, ο πυρηνικός παρατηρητής του ΟΗΕ, δήλωσε πέρυσι ότι το Ιράν έχει αυξήσει τον ρυθμό με τον οποίο παράγει ουράνιο σχεδόν οπλικού βαθμού.

Ο γενικός διευθυντής Ραφαέλ Μαριάνο Γκρόσι ανέφερε στην έκθεση ότι το Ιράν «τις τελευταίες εβδομάδες αύξησε την παραγωγή του σε εξαιρετικά εμπλουτισμένο ουράνιο, αντιστρέφοντας μια προηγούμενη μείωση της παραγωγής του από τα μέσα του 2023», σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΙΑΕΑ. Το Ιράν είχε προηγουμένως επιβραδύνει τον ρυθμό με τον οποίο εμπλουτίζει το ουράνιο στο 60% καθαρότητας, το οποίο απέχει μόλις ένα μικρό τεχνικό βήμα από το επίπεδο του 90% που είναι κατάλληλο για όπλα.

Το μοναδικό πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν στο Μπουσέχρ, που λειτούργησε μετά από μια σειρά δολοφονιών επιστημόνων από το Ισραήλ και ενός σούπερ ιού.

Θα χρειαστούν εννιά χρόνια μέχρι να ετοιμαστούν οι πρώτες από τις τέσσερις εγκαταστάσεις

Το πρακτορείο του Ιράν IRNA επικαλέστηκε τον Μοχάμαντ Εσλαμί, επικεφαλής της ιρανικής ατομικής υπηρεσίας, λέγοντας ότι θα χρειαστούν έως και εννέα χρόνια για την ολοκλήρωση των νέων εγκαταστάσεων.  Το δημοσίευμα ανέφερε ότι τα τέσσερα νέα εργοστάσια κατασκευάζονται στη λιμενική πόλη Σιρίκ στην ανατολική ακτή του Ιράν, περίπου 1.150 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Τεχεράνης.

Ο Νάσσερ Σαρίφλου, επικεφαλής του έργου, δήλωσε στο IRNA ότι το έργο θα κοστίσει περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια και θα δημιουργήσει 4.000 θέσεις εργασίας. Κάθε μονάδα αναμένεται να χρησιμοποιεί 35 τόνους πυρηνικού καυσίμου ετησίως. Ο ΙΑΕΑ, ο πυρηνικός παρατηρητής του ΟΗΕ, δήλωσε πέρυσι ότι το Ιράν έχει αυξήσει τον ρυθμό με τον οποίο παράγει ουράνιο σχεδόν οπλικού βαθμού.

Κατά την διαδικασία κατασκευής του εργοστασίου του Μπουσέχρ, πολλοί ανώτεροι πυρηνικοί επιστήμονες του Ιράν δολοφονήθηκαν από την Μοσάντ, ενώ το εργοστάσιο επλήγηκε και από τον σούπερ ιό με το όνομα Stuxnet φέρεται να κατέστρεψε πολυάριθμες φυγόκεντρες στις εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου Νατάνζ του Ιράν, προκαλώντας την αυτοπυρπόλησή τους.

Κανείς δεν ανέλαβε επίσημα την ευθύνη όμως οι περισσότερες μυστικές υπηρεσίες, το καταλογίζουν στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ενώ η επιμόλυνση του εργοστασίου ονομάστηκε «Επιχείρηση Ολυμπιακοί Αγώνες».


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια:

  1. Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ.

    Σε όλη την Μεσόγειο ο Ελληνισμός αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα με το πρόβλημα των Σκοπίων. Αφελληνισμένοι πληθυσμοί και αρπαγή Ελληνικών εδαφών. Τα περισσότερα "πατριωτικά" σχόλια όμως στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο είναι του τύπου: "πόσο μας εξευτελίζει αυτή η κυβέρνηση των πούστηδων" και όχι το πόσο εκμαυλισμένοι και εκπουστευμένοι είναι οι ίδιοι οι Έλληνες. Ουδεμία σοβαρή εθνότητα/κοινότητα έχουσα οργανωτική συνείδηση της διακριτής υπάρξεώς της, θα ανέμενε από εχθρικούς, ντόπιους και ξένους, θεσμούς να υπερασπιστούν τα δικά της συμφέροντα. Ο πολιτικός πρωτογονισμός αρκετών Ελλήνων είναι κωμικοτραγικός και οδηγεί σε αυτοακρωτηριασμούς. Η Ελλάδα πεθαίνει και οι σημερινοί Έλληνες προσεγγίζουν το θέμα ως χόμπυ, ως φολκλόρ, ως πανηγύρι, ως ευκαιρία για κρασοκατάνυξη, και όχι ως ζήτημα ζωής ή θανάτου του Ελληνικού Έθνους.
    Ποτέ δεν πρέπει να υπερασπιζόμαστε τις θέσεις μας με βάση τους εννοιολογικούς προσδιορισμούς του εχθρού. Η ιστορία είναι αμείλικτη. Όποιος δεν θέλει να διεκδικήσει την Βόρειο Μακεδονία, θα χάσει και την Νότιο Μακεδονία. Η μάχη κατά των σκοπιανών για τον έλεγχο της Βορείου Μακεδονίας πρέπει να μεταφερθεί στο έδαφος των Σκοπίων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ

    Υπάρχουν σήμερα στην κοινωνία των Σκοπίων περίπου 300.000 Ελληνογενείς Τσίντσαροι με έντονη την Ελληνική Εθνική Συνείδηση, 400.000 βουλγαρόφωνοι με Ελληνική συνείδηση και παραπάνω από 500.000 σκοπιανοί με ρευστή εθνική συνείδηση, που αποκλίνει όμως θετικά προς τον Ελληνισμό και ένα σπρώξιμο, μία καλή και έξυπνη κουβέντα από επίσημα ελληνικά χείλη, αρκεί για να γείρουν στην αγκαλιά της Ελληνικής πατρίδας.
    Αν απέχει η Ελλάς από τις πολιτικές διεργασίες στα Σκόπια, θα παραδώσει στον βουλγαρικό επεκτατισμό 2 εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι, με λίγη ευστροφία, θα γίνονταν φανατικοί Έλληνες.
    Γιατί στην πραγματικότητα είναι Έλληνες.
    Διάφορες ιστορικές συγκυρίες τα έφεραν έτσι και σήμερα εμείς έχουν την υποχρέωση να εργαστούμε πολύ και να τους προσελκύσουμε στην αγκαλιά της μητέρας Ελληνικής πατρίδας.΄
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...