ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Φεβρουαρίου 2024

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΑΝ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ. Στο Μεξικό εγκαινιάστηκε αστρονομικό ρολόι το οποίο βασίζεται στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Για να ολοκληρωθεί η κατασκευή χρειάστηκαν 4 ολόκληρα χρόνια. Σήμερα οι ρωμιοί δεν ξέρουν να ξύσουν ούτε το μολύβι τους

 

Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ 85 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ ΓΕΝΝΑΝΕ 5 ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΕΔΩ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ.






Ένα αστρονομικό ρολόι, το οποίο βασίζεται στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων εγκαινιάστηκε σε μια πλατεία σε πόλη του Μεξικού.

Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής Διαστήματος, Ξενοφών Μουσάς, μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό και ανέφερε πως η πλατεία που τοποθετήθηκε το ρολόι, μετονομάστηκε σε «Πλατεία Αντικυθήρων».

Μάλιστα, σημείωσε πως το συγκεκριμένο έργο οφείλεται στις προσπάθειες που κάνουν οι Έλληνες επιστήμονες τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια να διαδώσουν τη γνώση, η οποία παρήχθη από τις μελέτες τους για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Σύμφωνα με τον κ. Μούσα χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να κατασκευαστεί το πολύπλοκο αυτό μηχάνημα, με τη συνδρομή ενός πανεπιστημίου και μιας εταιρείας ωρολογοποιίας, που αναπαράγει τις κινήσεις ήλιου, σελήνης, πλανητών, προβλέπει τις εκλείψεις και έχει παρόμοια μορφή με τον αρχικό.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...