ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Φεβρουαρίου 2024

Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα: «Πάνω από 10.000 μαθητές στη Γερμανία μαθαίνουν αρχαία ελληνικά και ο αριθμός τους αυξάνεται τα τελευταία χρόνια».«Τα ελληνικά είναι μια αρχαία γλώσσα, αλλά είναι επίσης μια σύγχρονη και ζωντανή γλώσσα. Προσωπικά σπούδασα τα αρχαία ελληνικά στο πανεπιστήμιο και η ελληνική γλώσσα με έχει εμπνεύσει σε όλη μου τη ζωή. Γι’ αυτό είμαι ευγνώμων».

 



ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΑΝ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ. Στο Μεξικό εγκαινιάστηκε αστρονομικό ρολόι το οποίο βασίζεται στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Για να ολοκληρωθεί η κατασκευή χρειάστηκαν 4 ολόκληρα χρόνια. Σήμερα οι ρωμιοί δεν ξέρουν να ξύσουν ούτε το μολύβι τους

 


Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΡΟΣ, ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ». Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ. 


Ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Αντρέας Κιντλ, έστειλε το δικό του μήνυμα για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας με έναν ξεχωριστό τρόπο. 

Μιλώντας άπταιστα ελληνικά, Αντρέας Κιντλ αφού ανέφερε πως σπούδασε αρχαία ελληνικά στο πανεπιστήμιο, εκμυστηρεύτηκε πως τον έχουν εμπνεύσει σ’ όλη του τη ζωή.

«Τα ελληνικά είναι μια αρχαία γλώσσα, αλλά είναι επίσης μια σύγχρονη και ζωντανή γλώσσα.

Στη Γερμανία πάνω από 10.000 μαθητές μαθαίνουν τα αρχαία ελληνικά στο σχολείο και ο αριθμός τους αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.

Προσωπικά σπούδασα τα αρχαία ελληνικά στο πανεπιστήμιο και η ελληνική γλώσσα με έχει εμπνεύσει σε όλη μου τη ζωή. Γι’ αυτό είμαι ευγνώμων.

«Να είστε καλά» ανέφερε στο μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο αναδημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό της και η γερμανική πρεσβεία.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


2 σχόλια:

  1. «Έφυγε» από την ζωή ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος σε ηλικία 71 ετών.
    Από το 1974 ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ. Εκλέχθηκε βουλευτής Λακωνίας το 2000, το 2004, το 2007, το 2009, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015. Από τον Μάιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο 2013 διετέλεσε Ε΄ Αντιπρόεδρος Βουλής των Ελλήνων. Από τον Ιούνιο 2013 μέχρι τον Ιανουάριο 2015 διετέλεσε Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών και Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας. Παράλληλα ήταν ο πατέρας της νυν βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Νάγιας Γρηγοράκου.
    Ένας επαγγελματίας πολιτικός. Ισόβιος.

    ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ.

    Όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι σάπιο. Μία τεράστια μαφιόζικη εγκληματική οργάνωση κληρονομικού τύπου, που ο ένας υποστηρίζει τον άλλο, αρκεί να βασιλεύουν οι οικογένειες.
    ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. Έτσι γίναμε πρωταθλητές στα δάνεια, στα χρέη και στις χρεοκοπίες. Το βλέπουν οι ξένοι και σταυροκοπιούντια ορθοδόξως. Μόνο οι ρωμιοί δεν το βλέπουν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο διωγμός των Αρχαίων Ελληνικών στις ΗΠΑ.
    Η στόχευση των Αρχαίων Ελληνικών ήταν πιο εμφανής στις ΗΠΑ με το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον να ανακοινώνει αυτό το καλοκαίρι ότι δεν θα απαιτούσε πλέον από τους φοιτητές να μελετούν αρχαία ελληνικά και λατινικά. Διότι οι γλώσσες αυτές θεωρούνται συχνά οι βασικοί πυλώνες της πειθαρχίας.
    Ο Dan-el Padilla Peralta, αναπληρωτής καθηγητής κλασικών στο Πρίνστον, ισχυρίστηκε ότι τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά είχαν χρησιμοποιηθεί ως «άλλοθι» της δουλείας, της αποικιοκρατίας και του φασισμού για 2.000 χρόνια.
    Σε μια παρόμοια κίνηση, ένα γυμνάσιο της Μασαχουσέτης καυχήθηκε ότι είχε αφαιρέσει την Οδύσσεια του Ομήρου από το σχολικό πρόγραμμα, καθώς έρχονταν σε αντίθεση με την αντιρατσιστική ατζέντα που ήθελε να διδάξει. «Πολύ περήφανος που λέμε ότι αφαιρέσαμε την Οδύσσεια από το πρόγραμμα σπουδών φέτος», έγραψε ένας δάσκαλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
    Ο Blanquer δήλωσε στην Le Point ότι τέτοιες ερμηνείες των κλασικών ήταν «εντελώς αποκρουστικές». «Το να εξαπολύουμε κατηγορίες και μια σύγχρονη κοσμοθεωρία σε κείμενα που χρονολογούνται πριν από δύο χιλιετίες είναι ένας απύθμενος παραλογισμός», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι αυτοί οι πολιτισμοί μας έφεραν «πρόοδο, επιστημοσύνη και αναζήτηση».
    Ο υπουργός πιστεύει ότι τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά είναι ένας Συνεκτικός κρίκος για τα σύγχρονα ευρωπαϊκά έθνη, σημειώνοντας ότι το «κοινό γλωσσικό ταμείο» θα βοηθούσε στη διάδοση «κοινών αξιών».
    Ο Blanquer ισχυρίστηκε επίσης ότι οι κλασικοί ανταποκρίνονται σε μια απαίτηση για «λογική», σε έναν κόσμο όπου «η έλλειψη λογικής εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά».
    Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Παιδείας δημιούργησε μια δεξαμενή σκέψης αφιερωμένη στον πόλεμο του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν κατά του «αναθεωρητισμού».
    ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑ. «ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΘΕΩΡΗΜΑ. ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ. Η ΑΛΓΕΒΡΑ ΚΑΙ Η ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ».
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/06/blog-post_7.html
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Γιατί οι αμερικανοί εχθρεύονται τα αρχαία Ελληνικά"; Το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον καταργεί ακόμα και τον Όμηρο γιατί είναι... ρατσιστικός! ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ" ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ.
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/06/blog-post_21.html
    «ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ»; ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο μεθοδευμένος Θάνατος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ κλασικής παιδείας στην Δύση και η αποκατάσταση της ελληνικής σοφίας.
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/03/blog-post_4.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...