ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

22 Φεβρουαρίου 2024

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ». Μία κωμική απάντηση του Αρείου Πάγου στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

 


Μανώλης Κοττάκης: «Η μαζική δολοφονία των Τεμπών δεν αφορά κοριούς, κυρία πρόεδρε και κυρία εισαγγελεύ του Αρείου Πάγου. Αφορά παιδιά. Παιδιά με πατέρα, μητέρα, παππού και γιαγιά. Παιδιά σαν τα άξια παιδιά που μεγαλώνετε και εσείς».









ΚΟΥΓΙΑΣ: «Η πρόεδρος των λεσβιών Ελλάδος απεκάλυψε ότι έχει προσωπική σχέση – φιλία με την εξοχότατη κα Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την προσκάλεσε σε ένα gay bar, για να «γιορτάσουν» την ψήφιση του κατάπτυστου αυτού νομοσχεδίου».

Κ. Σακελλαροπούλου, σε ποιο νομοσχέδιο θα έχουμε κι εμείς την τιμή να είμαστε παρόντες σε εορταστικό δείπνο μαζί με εσάς; Είναι ο κ. Καπουτζίδης  και η κ. Μπακογιάννη προνομιακοί  σύν-τροφοι της προεδρίας της Ελληνικής δημοκρατίας και γιατί έχουν αυτήν την "τιμή";
Έχουμε εμείς οι κατώτεροι αυτό το δικαίωμα ή επειδή είμαστε ετεροφυλόφιλοι δεν το έχουμε;
Εσείς ως τι «εορτάσατε» το χθεσινό νομοσχέδιο και για ποιον λόγο;
Σε ποια νομοσχέδια «εορτάζετε» και σε ποια όχι;
Υπάρχει πρωτόκολλο;;


Απόφαση Διοικητικής Ολομέλειας 2/2024

    Πρακτικά και απόφαση της υπ' αρίθμ 2/2024 Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου,προκειμένου τα μέλη της, μετά από διαλογική συζήτηση, να ανταλλάξουν απόψεις και να αποφανθούν επί των αιτιάσεων, που διατυπώνονται εντός και εκτός Ελλάδος, αναφορικά με το έλλειμμα κράτους δικαίου στην Ελλάδα, όπως δέχθηκε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 7ης Φεβρουαρίου 2024. 

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ (ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ)

 Αριθμός _ 2/2024 

Σήμερα., στις 15 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.30', στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου και στην αίθουσα συνεδριάσεως της Ολομέλειας, στον πρώτο όροφο, συνήλθε, ύστερα από νόμιμη πρόσκληση της Προέδρου του Αρείου Πάγου, η κατά τις διατάξεις των άρθρων 15 και 27 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (ν. 4938/2022) Ολομέλεια σε συμβούλιο, στην οποία έλαβαν μέρος οι: 

1)Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, 2)Νικόλαος Πιπιλίγκας, 3)Γεώργιος Χριστοδούλου, 4)Ελένη Φραγκάκη, 5)Μαρία Μουλιανιτάκη, 6)Μυρσίνη Παπαχίου, 7)Αικατερίνη Κρυσταλλίδου, 8)Μαρία Λεπενιώτη, 9)Ασημίνα Υφαντή, 10)Ελένη Κατσούλη, Αντιπρόεδρο, του Αρείου Πάγου, I 1)Χρήστος Κατσιάνης, 12)Ιωάννα Μαργέλλου-Μπουλταδάκη, 13)Μαρουλιώ Δαβίου, 14)Μαρία Κουφούδη, 15)Γεωργία Κατσιμαγκλή, 16)Σοφία Οικονόμου, 17)Δημήτριος Τράγκας, 18)Κωστούλα Πρίγγουρη, 19)Ελένη Μπερτσιά, 20)Διονύσιος Παλλαδινός, 21 )Στέφανος-Σπυρίδων Πανταζόπουλος, 22)Αθανάσιος Τσουλός, 23)Παρασκευή Τσούμαρη, 24)Αγάπη Τζουλιαδάκη, 25)Παναγιώτης Βενιζελέας, 26)Αλεξάνδρα Αποστολάκη, 27)Μαρία Σιμιτσή-Βετούλα, 28)Βρυσηίς Οωμάτου, 29)Παναγιώτα Πασσίση, 30)Αριστείδης Βαγγελάτος, 31 )Ελευθέριος Σισμανίδης, 32)Σπυρίδων Κουτσοχρήστος, Πρακτικά - απόφαση της 2/2024 απόφασης της Ολομέλειας - σελ. 2 33)Σταυρούλα Κουσουλού, 34)Σωκράτης Πλαστήρας, 35)Αναστασία Παπαδοπούλου, 36)Χρήστος Νάστας, 37)ΧριστίναΖαφειρία Γαβριηλίδου, 38)Ευτύχιος Νικόπουλος, 39)Γεώργιος Παπαγεωργίου, 40)Κορνηλία Πανούτσου, 41)Σταύρος Μάλαινος, 42)Χρυσούλα Πλατιά, 43)Μαλαματένια Κουράκου, 44)Παναγιώτα Γκουδή-Νινέ, 45)Φώτιος Μουζάκης, 46)Αικατερίνη Χονδρορίζου, 47)Λεωνίδας Χατζησταύρου, 48)Μερόπη Τζουγκαράκη, 49)Ιφιγένεια Ματσούκα, 50)Παναγιώτης Λυμπερόπουλος - Εισηγητής, 51)Μιχαήλ Αποστολάκης, 52)Νίκη Κατσιαούνη, 53)Αντιγόνη Τζελέπη, 54)Απόστολος Φωτόπουλος, 55)Μαρία Πετσάλη, 56)Ερασμία Λιούλη, 57)Βαϊα Ζαρχανή, 58)Ευαγγελία Στεργίου, 59)Στυλιανή Μπλέτα, 60)Ηλίας Γιαρένης, 61)Ελένη Θεοδωρακοπούλου και 62)Δέσποινα Βασιλοδημητράκη, Αρεοπαγίτες. 

Κωλύονται και δεν παρέστησαν οι λοιποί Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου και Αρεοπαγίτες. 

Παραστάθηκαν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, και η Γραμματέας της Ολομέλειας Ηρακλεία Γιαννακοπούλου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης της Γραμματείας του Αρείου Πάγου. 

Στην αρχή της συνεδρίασης, η Πρόεδρος γνωστοποίησε στα μέλη της Ολομέλειας, ότι στον Άρειο Πάγο υπηρετούν, εκτός από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, 11 Αντιπρόεδροι και 76 Αρεοπαγίτες. Ακολούθως, με εντολή της Προέδρου, η Γραμματέας της Ολομέλειας, εκφώνησε τα ονόματα των υπηρετούντων Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου και Αρεοπαγιτών, όπου διαπιστώθηκε ότι , από τους 88 υπηρετούντες Δικαστές είναι παρόντες οι αναφερόμενοι στην αρχή της παρούσας εξήντα δύο (62), δηλαδή είναι παρόντα περισσότερα από τα μισά μέλη της Ολομέλειας, άρα υπάρχει η προβλεπόμενη από το νόμο απαρτία (άρθρο 14 παρ. 4 του ν. 4938/2022, όπως ισχύει). 

Πρακτικά - απόφαση της 2/2024 απόφασης της Ολομέλειας - σελ. 3 

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συγκλήθηκε νομίμως, κατόπιν της από 12 Φεβρουαρίου 2024 έγγραφης πρόσκλησης της Προέδρου του Αρείου Πάγου προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τους υπηρετούντες στον Αρειο Πάγο δικαστικούς λειτουργούς (άρθρο 15 παρ. 2 εδαφ.α', 6 εδαφ.β' και 7 του ν. 4938/2022), προκειμένου τα μέλη της, μετά από διαλογική συζήτηση, να ανταλλάξουν απόψεις και να αποφανθούν επί των αιτιάσεων, που διατυπώνονται εντός και εκτός Ελλάδος, αναφορικά με το έλλειμμα κράτους δικαίου στην Ελλάδα, όπως δέχθηκε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 7ης Φεβρουαρίου 2024. 

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος έδωσε το λόγο στον ΕισηγητήΑρεοπαγίτη, Παναγιώτη Λυμπερόπουλο, ο οποίος ανέπτυξε την εισήγησή του, ως ακολούθως:  


H συνέχεια εδώ: Πρακτικά και απόφαση,  https://www.areiospagos.gr/

46 σελίδες.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...