ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Φεβρουαρίου 2024

Η επιζήσασα από την μαζική δολοφονία των Τεμπών Ε.Τσαγκλή ζητάει με εξώδικο να κληθεί ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής ο αρχιδολοφόνος Κ.Μητσοτάκης και να διωχθεί για ψευδορκία ο Καραμανλής

 



Η "ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΞΕΣΑΛΩΣΕ ΜΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΟΝΟΜΟΥ. Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤΥΛ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΔΙΟΡΙΣΕ "ΠΡΟΕΔΡΟ" Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΩΣΑΣ ΜΑΦΙΑΣ

 







Μ.Καρυστιανού: «Πήγα στον Άρειο Πάγο να δώσω στοιχεία για το έγκλημα του Μητσοτάκη στα Τέμπη που σκοτώθηκε η κόρη μου και η διορισμένη από τον Μητσοτάκη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη μου είπε να πάω στην Εκκλησία να με βοηθήσει»


Η Ευδοκία Τσαγκλή, η οποία επέζησε από το έγκλημα των Τεμπών, παρέδωσε εξώδικο στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής με το οποίο ζητάει να κληθεί ενώπιον της Επιτροπής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Συγκεκριμένα, η Ευδοκία Τσαγκλή με την εξώδικη διαμαρτυρία της που απευθύνεται στον πρόεδρο της Εξεταστικής, Δημήτρη Μαρκόπουλο στον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σταικούρα και στην Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, Ιωάννα Τσιαπαρίκου ζητάει μεταξύ άλλων, να κληθεί ενώπιον της επιτροπής ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως κορυφή του κράτους αλλά και ο Χρήστος Τριαντόπουλος, «ο οποίος βρισκόταν διαρκώς μετά το συμβάν στην Λάρισα και γνωρίζει ποιος και γιατί αποφάσισε τη συγκεκριμένη επιχείρηση αλλοίωσης στοιχείων».

Η επιζήσασα ζητά τη δίωξη για ψευδορκία των Καραμανλή, Τερεζάκη, Καραβάκη, Πατέρα και Τσιαπαρίκου.

Να παραδοθεί στο προσωπικό του γραφείο ζήτησε ο Μαρκόπουλος.

Εντολή προκειμένου να σταλεί το εξώδικο της επιζήσασας από το έγκλημα των Τεμπών, Ευδοκίας Τσαγκλή στο γραφείο του στη Νίκαια έδωσε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Ειδικότερα, το εξώδικο της Ε.Τσαγκλή ήρθε στην είσοδο της Βουλής και ζητήθηκε από τον δικαστικό επιμελητή να το παραδώσει στον Δ.Μαρκόπουλο, ωστόσο εκείνο την ώρα η εξεταστική Επιτροπή ήταν σε εξέλιξη.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκε σχετικά και ζήτησε το εξώδικό να παραδοθεί στο προσωπικό του γραφείο, διότι δεν μπορούσε να διακόψει τις εργασίες της Επιτροπής.



Μ.Καρυστιανού: «Το έγκλημα των Τεμπών περιλαμβάνει τα πάντα. Οικονομική απληστία, εξευτελισμό της ανθρώπινης αξίας και κατάχρηση εξουσίας. Έχει φίμωση των ΜΜΕ, φίμωση της Δικαιοσύνης αλλά και περίεργη στάση δικαστών και πλήρη κατάργηση της έννοιας του κράτους δικαίου.

Δεν τους ενδιαφέρει τι παρανομίες και παραλείψεις διαπίστωσαν οι ευρωπαίοι για να καταλήξουν σε κακουργηματικές διώξεις; Δεν είναι ντροπή σε ένα τέτοιο κοινωνικό έγκλημα η σχετική δικογραφία να βρίσκεται στο γραφείο του προέδρου της Βουλής και όχι στο υλικό που έχει υποβληθεί και είναι στη διάθεση των μελών της εξεταστικής για να μελετηθεί; Ακόμη χειρότερα που απαγορεύεται στα μέλη της Επιτροπής να λάβουν αντίγραφο του πορίσματος αυτό παρά μόνο να αναγνώσουν χίλιες σελίδες, χωρίς καν σημειώσεις;

Είναι προσβλητικό, μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε χαζοί, πολιτικοί, υπηρεσιακοί παράγοντες ακόμη και κάποιοι δικαστές.

Ζω καθημερινά σε μια ισορροπία που εύχομαι κανείς γονιός να μην την ζήσει ποτέ. Από τη μια ο πόνος για το παιδί μου που χάθηκε εξαιτίας των ευθυνών όλων αυτών, αλλά αυτό αφορά εμένα και από την άλλη με τη δύναμη και την ελπίδα της απόδοσης δικαιοσύνης. Η ελπίδα υπάρχει αν όλοι μαζί αποφασίσουμε να αλλάξουμε τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, δεν μας αξίζουν, πρέπει να απαιτούμε το κράτος δικαίου και τα νέα παιδιά πρέπει να κυνηγήσουν το όνειρο τους, όπως θα ήθελα και για το δικό μου παιδί αν ζούσε, αλλάζοντας τον κόσμο προς το καλύτερο».

Η κ. Καρυστιανού είπε πως δεν κατάφεραν να γίνει άρση ασυλίας καθώς στο κάδρο των ευθυνών υπήρχαν και πολιτικοί και στελέχη της κυβέρνησης.

«Αυτό το θέμα δεν έχει συζητηθεί στη Βουλή. Μήπως γιατί θα αποκαλύπτονταν ότι ο τότε αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών είχε υποπέσει σε κακουργηματικές πράξεις και παραλείψεις, πλέον της αδιαφορίας του για την ασφάλεια των τρένων, όπως το να φροντίσει για τη σύσταση της επιτροπής διερεύνησης αεροπορικών και σιδηροδρομικών ατυχημάτων ως όφειλε και να θεσπίσει τους εθνικούς κανόνες ασφάλειας που έχουν όλα τα κράτη από το 2016. Δεν είχαμε ούτε ένα σύστημα λειτουργίας.

Δεν θα βάζαμε τα παιδιά μας στο τρένο αν ξέραμε το χάλι που επικρατούσε. Εγώ η ίδια προέτρεπα την αδικοχαμένη κόρη μου να χρησιμοποιεί το τρένο ως πιο ασφαλές από τα ΚΤΕΛ ή το Ι.Χ. Όλοι οι υπεύθυνοι ήξεραν, αλλά ρισκάρανε με τα δικά μας παιδιά, που θα μπορούσαν να είναι τα παιδιά οποιουδήποτε γονιού, αφού εμπιστευόμασταν τις δηλώσεις των αρμοδίων, πως είναι το πιο ασφαλές μέσο το τρένο. Όπως και η Hellenic Train που μας έδειχνε την τηλεδιοίκηση της Ιταλίας. Τους πιστέψαμε. Και τον υπουργό πιστέψαμε. Είμαι μόνη μου, αλλά δεν είμαι. Φανταστείτε 57 ανθρώπους δίπλα μου και τις οικογένειές τους. 180 τραυματίες και τις οικογένειες τους. Φανταστείτε κάθε άνθρωπο που ανέβηκε πάνω στο τρένο όλα αυτά τα χρόνια. Κάποιοι πολλές φορές. Ήταν τυχεροί. Εκτέθηκαν σε κίνδυνο απώλειας της ζωής τους γιατί κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους. Σε αυτό το έγκλημα η απόδοση δικαιοσύνης είναι μονόδρομος. Και μόνη να μείνω…το ‘Έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί’».




Κάποτε ηγεσία του Αρείου Πάγου και των άλλων ανωτάτων δικαστηρίων απολάμβανε του σεβασμού του 99% των Ελλήνων πολιτών. Ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εκτός από την σπουδαία νομική κατάρτιση και την ευδόκιμη υπηρεσιακή τους ανέλιξη, ήταν συνήθως κάτοχοι 2-3 πανεπιστημιακών πτυχίων με μεταπτυχιακές σπουδές, διδακτορικό και πολλές δημοσιευμένες εργασίες. Διέθεταν επί πλέον και μια ευρύτατη Εθνική, Ηθική, φιλοσοφική, κοινωνιολογική και οικονομική γνώση και εποπτεία.
Σήμερα αυτό που βλέπουμε είναι η ηγεσία της Δικαιοσύνης να έχει χαμηλό πνευματικό και νομικό επίπεδο και η προώθησή της προς τα πάνω να οφείλεται σε καθαρά κομματικούς υπολογισμούς της κυβερνώσας οικογενειοκρατικής κλίκας.
Ποιες άραγε είναι οι περγαμηνές της σημερινής ηγεσίας του Αρείου Πάγου; Γιατί η Ελληνική Δικαιοσύνη κατάντησε ο παρίας της Ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης; Οι σημερινοί ηγέτες της Δικαιοσύνης όταν θα αποχωρήσουν από το Δικαστικό σώμα ποιο έργο θα αφήσουν πίσω τους;
Προς το παρόν αυτό για το οποίο τους γνωρίζει ο κόσμος σήμερα είναι ότι το μαφιόζικο πολιτικό οικογενειοκρατικό σύστημα τους τοποθέτησε εκεί γιατί κυνήγησαν με εμπάθεια τον Κασιδιάρη. Για τίποτε άλλο.


Πρώην Α' αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Παπανικολάου: «ΓΙΑ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΣΙΤΕΣ, ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΚΕΡΑΙΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ».



Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Η ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου μίλησε για μια unisex κοινωνία σε παιδιά δημοτικού - «Ούτε αρσενικό, ούτε θηλυκό».


Σοκάρουν τα όσα είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε μαθητές και μαθήτριες της τρίτης τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για τον παιδικό Winnie το αρκουδάκι και τους είπε ότι... είναι και αρσενικό και θηλυκό. Όπως είπε αυτό είναι το αγαπημένο της παιδικό, καθώς ουσιαστικά προωθεί μια unisex κοινωνία χωρίς διακριτά φύλα.
https://youtu.be/fzLEfjPSkJ0
Αναλυτικά όσα είπε:
«Το αρκουδάκι Winnie-the-Pooh έχει όνομα και αρσενικό και θηλυκό. Και αυτό είναι που έχει προκαλέσει μεγάλη προσοχή. Δεν ήθελαν να δώσουν όνομα ούτε αρσενικό ούτε θηλυκό και έδωσαν και τα δύο. Ήταν πολύ νωρίς αυτά όταν γράφτηκαν σε σχέση με το σημείο που βρισκόμαστε τώρα».
Το που βρισκόμαστε τώρα... το είδαμε και στο έγγραφο της ΕΕ που ζητά να ξεγράψουμε μέχρι και τα Χριστούγεννα για να μην «ενοχλούνται» οι ΛΟΑΤΚΙ.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ξανά ότι αυτή η ομιλία έγινε σε παιδιά δημοτικού, που ακόμα δεν έχουν διαμορφώσει την προσωπικότητα τους.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...