ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

03 Φεβρουαρίου 2024

Μ.Καρυστιανού: «Πήγα στον Άρειο Πάγο να δώσω στοιχεία για το έγκλημα του Μητσοτάκη στα Τέμπη που σκοτώθηκε η κόρη μου και η διορισμένη από τον Μητσοτάκη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη μου είπε να πάω στην Εκκλησία να με βοηθήσει»

 



Πρώτη είδηση η Ελλάδα στα πακιστανικά δελτία: «Στα Αντικύθηρα η κυβέρνηση του Σεΐχη Μητσοτάκη δίνει επιδότηση, σπίτι και γη για να εγκατασταθούν οικογένειες από Πακιστάν»



Η εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου είναι ανωτάτη δικαστική λειτουργός και όχι πολιτικός ρεπόρτερ. Του Μανώλη Κοττάκη

 

Θέμα συζητήσεως στα καφενεία η κατάσταση στη Δικαιοσύνη, του Μανώλη Κοττάκη. ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΡΟΥΝ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ του Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά


ΕΣΤΙΑ: Πώς κατάντησε έτσι η «ελληνική δικαιοσύνη» της Κλάπας και της Αδειλίνης; Τί εἴδους δικαιοσύνη εἶναι αὐτή; Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΚΛΑΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΙΛΙΝΗΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝ; Ἀθῶοι αὐτοί πού παραβιάζουν τά σύνορα. Ἔνοχοι αὐτοί πού τά φυλάσσουν. Ποῦ ἐφθάσαμε! Νά ζητοῦν προστασία ἀπό τό ἔγκλημα οἱ Ἀστυνομικοί



https://twitter.com/i/status/1750109591520559184

https://youtu.be/ekFFaAsExnY

https://youtu.be/5XqAlcY6WfI

https://youtu.be/bZRec-V0Avo


 Η Μ.Καρυστιανού και η κόρη της που δολοφονήθηκε από την οικογένεια Μητσοτάκη




Άραγε, εάν στο τραίνο του θανάτου του Μητσοτάκη επέβαιναν τα παιδιά της κ. Αδειλίνη τι θα έλεγε η εισαγγελέας; "
Τι να κάνουμε; Αυτά συμβαίνουν. Θα πάω στην εκκλησία να με βοηθήσει. Κοιτάω μπροστά τη ζωή μου;" 




Η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου η οποία είναι ένα από τα θύματα του εγκλήματος στα Τέμπη παραχώρησε συνέντευξη σε ραδιοφωνική εκπομπή και δήλωσε ότι «Και μόνη να μείνω, το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί». 

Η κ. Καρυστιανού είχε συγκλονίσει με την κατάθεσή της ως μάρτυρας την περασμένη εβδομάδα σε συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών. Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio984 του Ηρακλείου φανέρωσε ότι επισκέφθηκε τον Άρειο Πάγο για να μεταφέρει στην εισαγγελέα τα όσα γνώριζε και όσα κατάφερε να συγκεντρώσει.

«Είναι δυνατόν να πηγαίνω στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να της λέω αυτά τα πράγματα και αντί να μου πει ”ναι, είναι μεμπτό, δεν είναι μεμπτό, είναι ποινικά κολάσιμο”, ή οτιδήποτε να μου λέει: ”Τι να κάνουμε; Αυτά συμβαίνουν. Πάτε στην εκκλησία να σας βοηθήσει. Κοιτάξτε μπροστά τη ζωή σας”;», δήλωσε.



«Δεν θα βάζαμε τα παιδιά μας στο τρένο αν ξέραμε το χάλι που επικρατούσε. Εγώ η ίδια προέτρεπα την αδικοχαμένη κόρη μου να χρησιμοποιεί το τρένο ως πιο ασφαλές από τα ΚΤΕΛ ή το ΙΧ. Όλοι οι υπεύθυνοι ήξεραν αλλά ρισκάρανε με τα δικά μας παιδιά, που θα μπορούσαν να είναι τα παιδιά οποιουδήποτε γονιού, αφού εμπιστευόμασταν τις δηλώσεις των αρμοδίων, πως είναι το πιο ασφαλές μέσο το τρένο. Όπως και η Hellenic Train που μας έδειχνε την τηλεδιοίκηση της Ιταλίας. Τους πιστέψαμε. Και τον υπουργό πιστέψαμε. Είμαι μόνη μου, αλλά δεν είμαι. Φανταστείτε 57 ανθρώπους δίπλα μου και τις οικογένειές τους. 180 τραυματίες και τις οικογένειες του. Φανταστείτε κάθε άνθρωπο που ανέβηκε πάνω στο τρένο όλα αυτά τα χρόνια. Κάποιοι πολλές φορές. Ήταν τυχεροί. Εκτέθηκαν σε κίνδυνο απώλειας της ζωής τους γιατί κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους. Σε αυτό το έγκλημα η απόδοση δικαιοσύνης είναι μονόδρομος. Και μόνη να μείνω, το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί» πρόσθεσε η μητέρα που έχασε την κόρη της στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Και συνέχισε: «Το έγκλημα των Τεμπών περιλαμβάνει τα πάντα. Οικονομική απληστία, εξευτελισμό της ανθρώπινης αξίας και κατάχρηση εξουσίας. Έχει φίμωση των ΜΜΕ, φίμωση της Δικαιοσύνης αλλά και περίεργη στάση δικαστών και πλήρη κατάργηση της έννοιας του κράτους δικαίου», αποκαλύπτοντας έναν διάλογο με εισαγγελέα στη Λάρισα για το κατεπείγον μπάζωμα του φονικού σημείου, όπου- όπως είπε- «προκύπτει ότι ακόμη και οι εισαγγελικές αρχές προσπαθούν να υποβαθμίσουν την υπόθεση».

Συγκεκριμένα, όπως περιέγραψε, όταν ρώτησε τον εισαγγελέα Λάρισας ποιος υπέγραψε για να γίνει το μπάζωμα, απάντησε πως «δεν υπάρχει τέτοιο χαρτί, μου το είπαν στο τηλέφωνο ότι οι πραγματογνώμονες ολοκλήρωσαν την έρευνά τους. Δεν τους ενδιαφέρει τι παρανομίες και παραλείψεις διαπίστωσαν οι Ευρωπαίοι για να καταλήξουν σε κακουργηματικές διώξεις; Είναι προσβλητικό, πολιτικοί, υπηρεσιακοί παράγοντες ακόμη και κάποιοι δικαστές μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε χαζοί».

«Ζω καθημερινά σε μια ισορροπία που εύχομαι κανείς γονιός να μην την ζήσει ποτέ, από την μια ο πόνος για το παιδί μου που χάθηκε εξαιτίας των ευθυνών όλων αυτών, αλλά αυτό αφορά εμένα και από την άλλη με την δύναμη και την ελπίδα της απόδοσης δικαιοσύνης. Η ελπίδα υπάρχει αν όλοι μαζί αποφασίσουμε να αλλάξουμε τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, δεν μας αξίζουν, πρέπει να απαιτούμε το κράτος δικαίου και τα νέα παιδιά πρέπει να κυνηγήσουν το όνειρο τους, όπως θα ήθελα και για το δικό


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


8 σχόλια:

  1. Πρώην Α' αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Παπανικολάου: «ΓΙΑ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΣΙΤΕΣ, ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΚΕΡΑΙΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μ.Καρυστιανού: «Το έγκλημα των Τεμπών περιλαμβάνει τα πάντα. Οικονομική απληστία, εξευτελισμό της ανθρώπινης αξίας και κατάχρηση εξουσίας. Έχει φίμωση των ΜΜΕ, φίμωση της Δικαιοσύνης αλλά και περίεργη στάση δικαστών και πλήρη κατάργηση της έννοιας του κράτους δικαίου.

    Δεν τους ενδιαφέρει τι παρανομίες και παραλείψεις διαπίστωσαν οι ευρωπαίοι για να καταλήξουν σε κακουργηματικές διώξεις; Δεν είναι ντροπή σε ένα τέτοιο κοινωνικό έγκλημα η σχετική δικογραφία να βρίσκεται στο γραφείο του προέδρου της Βουλής και όχι στο υλικό που έχει υποβληθεί και είναι στη διάθεση των μελών της εξεταστικής για να μελετηθεί; Ακόμη χειρότερα που απαγορεύεται στα μέλη της Επιτροπής να λάβουν αντίγραφο του πορίσματος αυτό παρά μόνο να αναγνώσουν χίλιες σελίδες, χωρίς καν σημειώσεις;

    Είναι προσβλητικό, μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε χαζοί, πολιτικοί, υπηρεσιακοί παράγοντες ακόμη και κάποιοι δικαστές.

    Ζω καθημερινά σε μια ισορροπία που εύχομαι κανείς γονιός να μην την ζήσει ποτέ. Από τη μια ο πόνος για το παιδί μου που χάθηκε εξαιτίας των ευθυνών όλων αυτών, αλλά αυτό αφορά εμένα και από την άλλη με τη δύναμη και την ελπίδα της απόδοσης δικαιοσύνης. Η ελπίδα υπάρχει αν όλοι μαζί αποφασίσουμε να αλλάξουμε τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, δεν μας αξίζουν, πρέπει να απαιτούμε το κράτος δικαίου και τα νέα παιδιά πρέπει να κυνηγήσουν το όνειρο τους, όπως θα ήθελα και για το δικό μου παιδί αν ζούσε, αλλάζοντας τον κόσμο προς το καλύτερο».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κ. Καρυστιανού είπε πως δεν κατάφεραν να γίνει άρση ασυλίας καθώς στο κάδρο των ευθυνών υπήρχαν και πολιτικοί και στελέχη της κυβέρνησης.

    «Αυτό το θέμα δεν έχει συζητηθεί στη Βουλή. Μήπως γιατί θα αποκαλύπτονταν ότι ο τότε αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών είχε υποπέσει σε κακουργηματικές πράξεις και παραλείψεις, πλέον της αδιαφορίας του για την ασφάλεια των τρένων, όπως το να φροντίσει για τη σύσταση της επιτροπής διερεύνησης αεροπορικών και σιδηροδρομικών ατυχημάτων ως όφειλε και να θεσπίσει τους εθνικούς κανόνες ασφάλειας που έχουν όλα τα κράτη από το 2016. Δεν είχαμε ούτε ένα σύστημα λειτουργίας.

    Δεν θα βάζαμε τα παιδιά μας στο τρένο αν ξέραμε το χάλι που επικρατούσε. Εγώ η ίδια προέτρεπα την αδικοχαμένη κόρη μου να χρησιμοποιεί το τρένο ως πιο ασφαλές από τα ΚΤΕΛ ή το Ι.Χ. Όλοι οι υπεύθυνοι ήξεραν, αλλά ρισκάρανε με τα δικά μας παιδιά, που θα μπορούσαν να είναι τα παιδιά οποιουδήποτε γονιού, αφού εμπιστευόμασταν τις δηλώσεις των αρμοδίων, πως είναι το πιο ασφαλές μέσο το τρένο. Όπως και η Hellenic Train που μας έδειχνε την τηλεδιοίκηση της Ιταλίας. Τους πιστέψαμε. Και τον υπουργό πιστέψαμε. Είμαι μόνη μου, αλλά δεν είμαι. Φανταστείτε 57 ανθρώπους δίπλα μου και τις οικογένειές τους. 180 τραυματίες και τις οικογένειες τους. Φανταστείτε κάθε άνθρωπο που ανέβηκε πάνω στο τρένο όλα αυτά τα χρόνια. Κάποιοι πολλές φορές. Ήταν τυχεροί. Εκτέθηκαν σε κίνδυνο απώλειας της ζωής τους γιατί κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους. Σε αυτό το έγκλημα η απόδοση δικαιοσύνης είναι μονόδρομος. Και μόνη να μείνω…το ‘Έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί’».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Μπροσούρα «Πώς θα κυβερνήσουμε τους Γκογίμ» που κυκλοφόρησε ευρύτερα με τον τίτλο «Τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών»»


    Το εγχειρίδιο, «Πώς θα κυβερνήσουμε τους Γκογίμ», με τα απλά μαθήματα πολιτικής και επικοινωνίας, ήταν μια «επαναστατική μπροσούρα». Είναι ένα «όργανο δουλειάς».
    Για να γίνει κατανοητό εξηγώ ότι ο τίτλος του θα έπρεπε να είναι: «Πώς θα κυβερνήσουμε τους Γκογίμ».

    Η "Μπροσουρα" γράφηκε από ανθρώπους της πλευρά των Ρότσδιλντ, για να εξοπλίσει ιδεολογικοπολιτικά τους ακτιβιστές, που εργαζόντουσαν για τον ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΟΠΟ, αλλά και για να απαντήσει στον «Εθνικισμό» Μπέντζαμίν Ζέεφ Χέρτσλ που όλοι τον ξέρουμε ως Θεόδωρο και ο οποίος αγωνιζόταν για το Ισραήλ και ζητούσε ένα Εβραϊκό Κράτος.

    Αυτή η μπροσούρα εξηγούσε στους συνέδρους που πήραν μέρος στο Παγκόσμιο Σιωνιστικό Συνέδριο , το 1897, στην Βασιλεία της Ελβετίας ότι ο ΣΚΟΠΟΣ δεν είναι ένα Εβραίικό Κράτος αλλά η Παγκόσμια Κυριαρχία και εξηγούσε στους συνέδρους επιγραμματικά πόσο συστηματική δουλειά είχε γίνει από τους ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΥΣ για τη Μεγάλη ΙΔΕΑ.

    Το εγχειρίδιο για το πώς αυτοί οι ΑΘΕΑΤΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ θα κατακτούσαν τον κόσμο γράφτηκε σαν απάντηση στο μανιφέστο του Χέρτσλ, το «Εβραϊκό Κράτος», (γερμανικά: Der Judenstaat) που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1896 στη Λειψία και τη Βιέννη.

    Ως υπότιτλο, το βιβλίο του Χέρτσλ είχε την φράση: «Πρόταση για μια σύγχρονη λύση στο Εβραϊκό ζήτημα». (γερμανικά: Versuch einer modernen Lösung der Judenfrage).

    Αρχικά ο υπότιτλος ήταν : «Επίκληση προς τους Ρότσιλντ», αλλά ο Χερτσλ το άλλαξε επί του Πιεστηρίου.

    Αυτό ίσως , δίνει μια εξήγηση στο ποιοι είναι οι «ΑΥΤΟΙ» που ομιλούν σε Πρώτο πληθυντικό πρόσωπο ως «Σοφοί» στα λεγόμενα «Πρωτόκολλα» .

    Το εγχειρίδιο που έγινε γνωστό ως "Πτωτόκολλα τω Σοφών της Σιών" γράφηκε στα Εβραϊκά και κυκλοφόρησε μεταξύ των Συνέδρων, στο Παγκόσμιο Σιωνιστικό Συνέδριο, το 1897, στην Βασιλεία της Ελβετίας.
    Το κείμενο γράφηκε βιαστικά και για αυτό περιέχει και αυτούσια κομμάτια από άλλα έργα.

    Αυτό το έχουν επικαλεστεί και οι ιουδαίοι «απολογητές» για να υποστηρίξουν την δήθεν πλαστογραφία λες και ο Ιουδαίος για λόγους θρησκευτικής πεποίθησης δεν θα δανειζόταν ολόκληρες παραγράφους από κάποιον άλλο.

    Το «Πώς θα κυβερνήσουμε τους Γκογίμ», είναι συλλογικό έργο και 125 χρόνια μετά έχει αποδειχθεί στη ζωή ότι αποτελούσε και αποτελεί την «Βέδα» της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης των Περιούσιων.

    Το βιβλιαράκι, η μπροσούρα έφτασε στη Ρωσία και μοιράστηκε μετα των Εβραίων. Ενα αντίτυπο μεταφράστηκε μεταφράστηκε στα ρωσικά και εκδόθηκε το 1903 με τον τίτλο «Протоколы сионских мудрецов», δηλαδή «Πρωτόκολλα των Πρεσβύτερων (Σοφών) της Σιών,».
    Ο εκδότης , πιθανότατα ο Σεργκέι Αλεξάντροβιτς Νίλους, που χρησιμοποίησε και τον τίτλο "Πρωτόκολλα", εμφάνισε το κείμενο ως «πρακτικά» των "μαθημάτων" που διοργανώθηκαν παράλληλα με το Συνέδριο στη Βασιλεία.
    Το βιβλιαράκι έγινε γνωστό μετά την Επανάσταση του 1905 την οποία προέβλεπε.
    Κατά τον «εμφύλιο» του 1918-1921 οι Λευκοί έκαναν εκτεταμένη χρήση του βιβλίου στην προπαγάνδα τους, υποστηρίζοντας ότι η επανάσταση δεν ήταν παρά μια εβραϊκή συνωμοσία, που είχε ως στόχο να αλώσει μέσω του μπολσεβικισμού τη χριστιανική Αγία Ρωσία.
    Το 1919 τα «Πρωτόκολλα» μεταφράστηκαν στα Γερμανικά κυκλοφόρησαν από τον Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ, στη Γερμανία, όπου γνώρισαν και τη μεγαλύτερη εκδοτική τους επιτυχία.
    Μέσα στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας (1920) πουλήθηκαν πάνω από 120.000 αντίτυπα .
    Το 1935 το γερμανικό υπουργείο Παιδείας τα συμπεριέλαβε στα σχολικά εγχειρίδια.

    Τα αξιώματα της πολιτικής και της διακυβέρνησης που αναπτύσσει μπορεί να είναι «απάνθρωπα» αλλά αποτελούν το απόσταγμα της συσσωρευμένης γνώσης και της μακροχρόνιας «επαναστατικής εμπειρίας» .
    https://deltio11.blogspot.com/2024/02/blog-post_2.html
    ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποτε ηγεσία του Αρείου Πάγου και των άλλων ανωτάτων δικαστηρίων απολάμβανε του σεβασμού του 99% των Ελλήνων πολιτών. Ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εκτός από την σπουδαία νομική κατάρτιση και την ευδόκιμη υπηρεσιακή τους ανέλιξη, ήταν συνήθως κάτοχοι 2-3 πανεπιστημιακών πτυχίων με μεταπτυχιακές σπουδές, διδακτορικό και πολλές δημοσιευμένες εργασίες. Διέθεταν επί πλέον και μια ευρύτατη Εθνική, Ηθική, φιλοσοφική, κοινωνιολογική και οικονομική γνώση και εποπτεία.
    Σήμερα αυτό που βλέπουμε είναι η ηγεσία της Δικαιοσύνης να έχει χαμηλό πνευματικό και νομικό επίπεδο και η προώθησή της προς τα πάνω να οφείλεται σε καθαρά κομματικούς υπολογισμούς της κυβερνώσας οικογενειοκρατικής κλίκας.
    Ποιες άραγε είναι οι περγαμηνές της σημερινής ηγεσίας του Αρείου Πάγου; Γιατί η Ελληνική Δικαιοσύνη κατάντησε ο παρίας της Ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης; Οι σημερινοί ηγέτες της Δικαιοσύνης όταν θα αποχωρήσουν από το Δικαστικό σώμα ποιο έργο θα αφήσουν πίσω τους;
    Προς το παρόν αυτό για το οποίο τους γνωρίζει ο κόσμος σήμερα είναι ότι το μαφιόζικο πολιτικό οικογενειοκρατικό σύστημα τους τοποθέτησε εκεί γιατί κυνήγησαν με εμπάθεια τον Κασιδιάρη. Για τίποτε άλλο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  6. Βροχή οι καταγγελίες για την αντιμετώπιση γονέων των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη η οποία "διερευνά" το πολύνεκρο δυστύχημα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, οι αξιότιμες κυρίες Κλάππα και Αδειλίνη, εξέδωσαν χθες μια οργίλη ανακοίνωση για να επικρίνουν όλους όσοι σχολιάζουν με προβληματισμό την πορεία της δικαστικής έρευνας για τα Τέμπη.

    Και το έπραξαν την επομένη του καταδικαστικού ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, το οποίο αναφέρει ρητώς ότι, πρώτον, «είναι ζωτικής σημασίας να γίνει γρήγορα και ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ η δικαστική έρευνα για τα Τέμπη, καλύπτοντας όλους τους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών αξιωματούχων», δεύτερον, «δεν είναι ικανοποιημένο με τον τρόπο που διεξάγεται η διερεύνηση της υπόθεσης από την αρμόδια επιτροπή του ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς φαίνεται να στερείται πολιτικής αμεροληψίας και να είναι απρόθυμη να καταθέσει βασικούς πραγματογνώμονες για κατάθεση» και, τρίτον, «είναι βαθιά ανήσυχο από την άρνηση του ελληνικού Κοινοβουλίου να διεξαγάγει μια έρευνα όπως ζητήθηκε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία».

    Δεν πρόκειται να σχολιάσω το εισαγωγικό ολίσθημα των αξιότιμων δικαστικών λειτουργών να θέσουν με την ανακοίνωσή τους εντός εισαγωγικών τη φράση «τραγωδία των Τεμπών». Τραγωδία ήταν! Ανευ εισαγωγικών. Οι τραγωδίες είναι τραγωδίες. Και τα άστοχα εισαγωγικά προσφέρονται για παρερμηνείες. Επειδή όμως προφανώς ο Αρειος Πάγος δεν επιθυμεί να απαντήσει στις ευθείες βολές του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο ενέκριναν οι ευρωομάδες του Μακρόν, του Σολτς και βουλευτές του ΕΛΚ προσκείμενες στην ηγεσία της Κομισιόν, είμαι υποχρεωμένος να παρατηρήσω ότι το Ανώτατο Δικαστήριο επιλέγει (την εύκολη οδό) να ασκήσει κριτική στην εφημερίδα μας για τις αποκαλύψεις της για την παρέμβαση της Ευρωπαίας εισαγγελέως Κοβέτσι και στη μητέρα της άτυχης φοιτήτριας Μάρθης, Μαρία Καρυστιανού.

    Ετσι, κάνει λόγο για συνειρμούς που δημιουργήθηκαν ότι η ελληνική Δικαιοσύνη «σύρεται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», σε σημείο που να αποδίδεται η δίωξη Αγοραστού σε έξωθεν παρέμβαση, για «ψευδείς δηλώσεις που έχουν ως στόχο να κλονίσουν τη Δικαιοσύνη» και αναφέρει ότι «η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ασχολείται με την έρευνα και τη δίωξη σοβαρών εγκλημάτων, που στρέφονται αποκλειστικώς κατά των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Με όλο τον σεβασμό στο αξίωμα της προέδρου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, επισημαίνουμε τα εξής:

    – Η εφημερίδα μας αποκάλυψε την πράγματι εσπευσμένη πρόσκληση Σοφουλάκη στη Γενική Εισαγγελία της Ε.Ε. για την υπόθεση των Τεμπών. Η ανακοίνωση του Αρείου Πάγου υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν αναμειγνύεται στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης. Εάν είναι πράγματι έτσι, μήπως μπορεί να μας εξηγήσει για ποιον λόγο εκλήθη ο αντιεισαγγελέας κύριος Σοφουλάκης στο γραφείο της κυρίας Κοβέτσι; Διότι -για να χρησιμοποιήσουμε ορολογία της ανακοίνωσης- «οι ασχολούμενοι με τη νομική επιστήμη» γνωρίζουν ότι το Ενωσιακό Δίκαιο είναι μέρος της εθνικής έννομης τάξης μας. Ο,τι στρέφεται λοιπόν κατά των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ενωσης συνιστά παραβίαση του Ενωσιακού και ταυτόχρονα του εσωτερικού Εθνικού Δικαίου.

    – Η εκτέλεση της περίφημης σύμβασης 717 αφορά προφανώς τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ο έλεγχος της εφαρμογής της αξιολογεί πόσο συμβατές ήταν οι διαδικασίες ανάθεσής της με το Ενωσιακό και το εσωτερικό Δίκαιο. Λόγω της ιδιομορφίας της ελληνικής έννομης τάξης, όμως, ο έλεγχος για τη σύμβαση 717 διαχύθηκε στη Δικαιοσύνη, στο Κοινοβούλιο, ακόμη και στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων Γεραπετρίτη, που έχει λάβει καταθέσεις από αξιωματούχους του ΟΣΕ για την 717. (Αλήθεια, αυτές τις έχει η ανάκριση; Διότι μέχρι πρότινος δεν είχε ούτε το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας – τώρα της εστάλη!) Οταν λοιπόν η κυρία Κοβέτσι ζητά εξηγήσεις για τα Τέμπη δεν παρεμβαίνει στην ελληνική Δικαιοσύνη επειδή το επιθυμεί, αλλά επειδή το νομικό μας σύστημα το επιβάλλει. Αν ασχολούνται τρεις εθνικές Αρχές με τη σύμβαση, δεν θα ρωτήσει και για τις τρεις;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις


    1. Σε ό,τι συνδέεται με τα δημοσιεύματά μας, όσα αναφέρει η ανακοίνωση είναι μακράν ημών. Δεν μας αφορούν. Στα δημοσιεύματά μας, στα οποία αποκαλύψαμε τη μυστική συνάντηση της γενικής εισαγγελέως της Ε.Ε. με εκπρόσωπο της ελληνικής Δικαιοσύνης, αναφέραμε ρητώς ότι «η αρμοδιότητα Κοβέτσι είναι η καταπολέμηση της απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε., ενώ αποστολή της είναι να ασκεί διώξεις για εγκλήματα που αφορούν τα οικονομικά συμφέροντα της Ε.Ε.», και προσθέσαμε:

      «Εκείνο που ενδιαφέρει πρωτίστως την κυρία Κοβέτσι είναι το τρίτο σκέλος της υπόθεσης, που αφορά το έργο για την ασφάλεια στον σιδηρόδρομο ο οποίος κόπηκε στα δύο στα Τέμπη, προκαλώντας ζημιά 15.600.000 ευρώ σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε.» (Μαίρη Μπενέα, 4/2/2024). Σημειώνεται πως, όταν μια συνάντηση μένει μυστική και μετά την αποκάλυψή της ασκείται δίωξη κατά κρατικού αξιωματούχου (Αγοραστός), ευλόγως εικάζει κανείς ότι υπάρχει σύνδεση, έστω και αν αυτό μπορεί να μην είναι ακριβές.

      Τα επίχειρα της μυστικότητας είναι η καχυποψία. Ακόμη και για τη Δικαιοσύνη την οποία τιμούμε. Δυστυχώς… Στις μέρες μας απαιτείται περισσότερη διαφάνεια για να αποφεύγονται τέτοιοι συνειρμοί (έγιναν από συγγενείς θυμάτων), τους οποίους εμείς πάντως δεν κάναμε.

      Τώρα, σε ό,τι αφορά το σκέλος της ανάκρισης, υπάρχει η δικαιολογημένη απορία πώς η Δικαιοσύνη δεν οριοθέτησε τον χώρο του δυστυχήματος αμέσως μετά και ανέχθηκε την αλλοίωσή του και το τσιμέντωμά του. Αφού προηγουμένως διεξήχθη έρευνα των Ενόπλων Δυνάμεων επί αρχηγίας Φλώρου, για τα ευρήματα της οποίας δεν μάθαμε ποτέ τίποτε.

      Η κυρία Καρυστιανού κατήγγειλε στην εξεταστική ότι ζήτησαν από τον προηγούμενο ανακριτή να μεταβεί στον χώρο του δυστυχήματος ή να στείλει πραγματογνώμονες, και αυτός «απλώς το σημείωσε σε ένα χαρτί». Είναι αλήθεια; Είναι ψέμα; Διότι όσα ισχυρίστηκε η κυρία Καρυστιανού στην εξεταστική ότι ελέχθησαν σε συγγενείς («Πηγαίνετε στην εκκλησία, ασχοληθείτε με το μέλλον, όχι με το παρελθόν») δεν ήταν τα μοναδικά για να προκαλούν τώρα την έκρηξη του Αρείου Πάγου. Είπε και άλλα για τη Δικαιοσύνη! Θα τα βρείτε στα πρακτικά! Που δεν απαντήθηκαν από τη χθεσινή ανακοίνωση. Καταλήγω με πολύ σεβασμό στις δύο κορυφαίες λειτουργούς της Δικαιοσύνης με μια επισήμανση: ανεξαρτήτως των προθέσεών τους, που προφανώς δεν αμφισβητούμε, κινούνται μέσα σε μια νέα ατμόσφαιρα σωρευτικής αμφισβήτησης των θεσμών. Μολυσμένη ατμόσφαιρα.

      Αμφισβητούνται πλέον η εκτελεστική εξουσία, η νομοθετική εξουσία, η δικαστική εξουσία, ακόμη και εμείς, τα ΜΜΕ, η «τετάρτη» εξουσία. Αμφισβητούμαστε όλοι. Κάθε πράξη ή παράλειψή μας περνά από την τρύπα της βελόνας. Και η αρνητική ενέργεια που έχει συσσωρευτεί για άλλες υποθέσεις της περασμένης τετραετίας, κατά τις οποίες το κράτος συνελήφθη να καταστρέφει ανενόχλητο τις αποδείξεις χωρίς η Δικαιοσύνη να αντιδρά (ηχογραφήσεις στις υποκλοπές), μπορεί να γίνει αιτία να πέσουν τώρα όλες μαζί επί των κεφαλών μας. Επί δικαίων και αδίκων. Αλλο το χθες, άλλο το σήμερα.

      Τα Τέμπη δεν αφορούν κοριούς, κυρία πρόεδρε και κυρία εισαγγελεύ. Αφορούν παιδιά. Παιδιά με πατέρα, μητέρα, παππού και γιαγιά. Παιδιά σαν τα άξια παιδιά που μεγαλώνετε και εσείς. Τα Τέμπη δεν είναι παιχνίδια παρακολούθησης μεταξύ πολιτικών. Συγκινούν κάθε Ελληνα που βλέπει στα παιδιά των Τεμπών τα δικά του παιδιά.

      Κάντε το καθήκον σας, λοιπόν.

      Χρωστάτε μόνο στην κοινωνία, σε κανέναν άλλον!

      Μανώλης Κοττάκης

      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...