ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Φεβρουαρίου 2023

Η ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΡΗΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Με εβραϊκή σημαία κηδεύτηκε ο Έλληνας δήμαρχος Ιωαννίνων.

 



Από πού προήλθε το όνομα της Ιταλίας;

 




https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/oi-dyo-pleyres-tou-lofou-o-antisionismos-kai-o-sionismos/

 

Ο σιωνισμός και ο αντισιωνισμός είναι «οι δύο πλευρές του ίδιου λόφου» και ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι «ο ένας στηρίζει τον άλλον».

Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα είδαμε τις τρεις τελευταίες ημέρες: Μία αντισιωνιστική ενέργεια όπως η αποβολή του Ισραήλ από το συνέδριο της Αφρικανικής Ένωσης, την στιγμή που υπάρχουν εκατομμύρια Εβραίοι στην αφρικανική ήπειρο, ειδικά στην ανατολική-βορειοανατολική Αφρική και έπρεπε να εκπροσωπούνται.

Μια ενέργεια που ξεσήκωσε -και δικαίως- την αντίδραση των απανταχού Εβραίων.

Και από την άλλη ένας Έλληνας δήμαρχος, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, που δυστυχώς έφυγε πολύ πρόωρα σε ηλικία μόλις 69 ετών, να θάβεται με… εβραϊκή σημαία, προφανώς με απόφαση της οικογένειάς του.

Και να προσκυνά μια ξένη σημαία η ΠτΔ Ε.Σακελλαροπούλου, κάτι που ρητά απαγορεύεται.

 

Κατ’αρχήν να πούμε ότι ο Μωυσής Ελισάφ απέδειξε στην πράξη ότι ήταν ένας εξαιρετικός δήμαρχος με μόρφωση, ήθος και δημιουργικότητα και γι αυτό τον ψήφιζαν και τον στήριζαν άλλωστε οι κάτοικοι της πόλης των Ιωαννίνων.

Το πρόβλημα που ανακύπτει είναι ότι η ενέργεια της οικογένειας πιθανότατα θα μπορούσε να δώσει ιδέες σε ανάλογες κηδείες αξιωματούχων του ελληνικού κράτους σε μειονοτικούς δήμους της Θράκης και να κηδευτεί με… την τουρκική σημαία.


Η Ελλάδα δεν είναι ούτε πολυφυλετικό, ούτε πολυθρησκευτικό κράτος, όσο και αν έχει αλλάξει η πληθυσμιακή και εθνολογική σύνθεσή της την τελευταία 30ετία, αλλά αυτό εντοπίζεται κυρίως στην Αττική και λιγότερο στην Θεσσαλονίκη.

Και η δεύτερη και τρίτη γενιά των Αλβανών που αποτελούν την μεγάλη μάζα των οικονομικών μεταναστών, έχουν αρχίσει και αφομοιώνονται στο τόπο με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να είναι περισσότερο Έλληνες από κάποιους κατ’επίφασιν «Έλληνες».

Βλέπουμε όμως ότι τώρα καινά δαιμόνια, αρχίζουν στην Ελλάδα…


Κ.Σημίτης για τον θάνατο του Μωυσή Ελισάφ: «Ήταν ένας οικουμενικός άνθρωπος».


Κάθε μέρα πεθαίνουν Έλληνες. Και αξιόλογοι Έλληνες.
Υπάρχουν 100.000 Έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίου σε όλο τον κόσμο, που πεθαίνουν ήσυχα.
Τι το εξαιρετικό είχε ο Μωυσής Ελισάφ, ένας συνηθισμένος Έλληνας καθηγητής Πανεπιστημίου και πεθαίνοντας ξεσηκώθηκε ο Μητσοτάκης, ο Προδότης και το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ και ο Σημίτης και τον υμνούν αδιάκοπα;


Σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Μωυσή Ελισάφ.
Ο κ.Σημίτης τόνισε πως ο ήταν ένας δήμαρχος με ανοιχτή σκέψη, πολέμιος της μισαλλοδοξίας,
Η δήλωση του Κώστα Σημίτη
Ένας λαμπρός επιστήμονας, ένας δήμαρχος με ανοιχτή σκέψη, πολέμιος της μισαλλοδοξίας, που άφησε το ποιοτικό του αποτύπωμα στην ιστορία της αυτοδιοίκησης και της πόλης των Ιωαννίνων, μας αποχαιρέτισε χτες. Ο Μωυσής Ελισάφ ήταν ένας οικουμενικός άνθρωπος.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Α.Τσίπρας για Μωυσή Ελισάφ: «Το παράδειγμα του θα συνεχίσει να μας εμπνέει».
«Σπουδαία προσωπικότητα του ακαδημαϊκού χώρου και της αυτοδιοίκησης, παράδειγμα ενεργού και προοδευτικού πολίτη, ο πρώτος Εβραίος δήμαρχος στην Ελλάδα», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Facebook για τον Μωυσή Ελισάφ.
Σημειώνει ότι «άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα Ιωάννινα και στη χώρα γκρεμίζοντας τείχη και ενώνοντας τις πιο φωτεινές πλευρές της επιστήμης, της πολιτικής και του πολιτισμού».
«Το παράδειγμα του θα συνεχίσει να μας εμπνέει. Για τον διαρκή αγώνα ενάντια στον φασισμό, στον αντισημιτισμό, στη λήθη», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένειά του, στον εβραϊκό Ελληνισμό «και στην αγαπημένη του πόλη: τα Ιωάννινα».

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Ντ.Μπακογιάννη: «Δεν είναι ταμπού η συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων – Τάσσομαι κατά της επέκτασης στα 12 ν.μ.»!
    Τι δήλωσε η πρώην ΥΠΕΞ και αδελφή του πρωθυπουργού.
    Η πρώην ΥΠΕΞ, βουλευτής της ΝΔ και αδελφή του πρωθυπουργού, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην εκπομπή Αντιθέσεις στο ΚΡΗΤΗ TV είπε πως για την ίδια δεν είναι… «ταμπού» η συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο ενώ τάχθηκε κατά της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στην περιοχή της Κρήτης, «αυτή την στιγμή».
    Μάλιστα σύμφωνα με την Ν. Μπακογιάννη η Ελλάδα δεν είναι προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης, αλλά μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα Δύσης-Ανατολής!
    Όμως, υπάρχει ένα πρόβλημα με τις «γέφυρες». Οι «γέφυρες» δεν εξυπηρετούν ποτέ τα δικά τους συμφέροντα, αλλά τα συμφέροντα κάποιων άλλων.
    «Δεν είναι ταμπού η συνεκμετάλλευση, εγώ δεν έχω κανένα ταμπού, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, υπάρχει η συμφωνία Αιγύπτου – Ισραήλ – Ελλάδας στην οποία εκλήθη και η Τουρκία. Η συμφωνία Ισραήλ – Λιβάνου που είναι σε πόλεμο είναι ένα παράδειγμα, συνεργάζονται», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Κάποια στιγμή θα γίνει διεθνής διάσκεψη για τα ενεργειακά στη Μεσόγειο, θα υπάρξει ευρύτερη συμφωνία. Η Μεσόγειος είναι μικρή θάλασσα με πολλά κράτη».
    Στη συνέχεια τόνισε: «Η επέκταση των 12 μιλίων ανατολικά της Κρήτης έχει τεθεί ήδη στο τραπέζι, αλλά μια τέτοια κίνηση γίνεται με ενημέρωση του πολιτικού κόσμου της χώρας. Επί της ουσίας, επί των στρατηγικών επιλογών της χώρας δεν υπάρχουν διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάτι μας δίδαξε ο Ελ. Βενιζέλος είναι ότι το πρώτο πράγμα στην εξωτερική πολιτική είναι η αναγνώριση της πραγματικότητας. Οι συσχετισμοί, τα συμφέροντα. Να δημιουργήσεις συμμαχίες, οι οποίες θα σε βοηθήσουν στη δύσκολη στιγμή. Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να πάμε σε επέκταση των 12 ναυτικά μιλίων περιμετρικά της Κρήτης και να οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο», είπε η βουλευτής της ΝΔ.
    Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων (μέσα σε ένα ορίζοντα πενταετίας), έναρξη κοινών ερευνών για τον εντοπισμό και την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, συνέχιση των διερευνητικών επαφών των δύο πλευρών (σ.σ.: οι οποίες συζητούν ΜΟΝΟ τις τουρκικές απαιτήσεις επί των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων), επαναφορά των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), η συνέχιση των στρατιωτικών συνομιλιών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και αναγνώριση «πακέτου» δικαιωμάτων στην μουσουλμανική μειονότητα Θράκης και Δωδεκανήσων, ζητάει επιμόνως η Άγκυρα.
    Αυτά είναι τα έξι μέτρα που ζήτησε η Τουρκία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της «διπλωματίας των σεισμών».

    Για κάποιον ακατανόητο λόγο, η @Dora_Bakoyannis λέει στον @GiorgosSahinis τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που μου επαναλαμβάνουν μονίμως κατ’ιδίαν φίλοι έμπειροι πρέσβεις, και ανώτατοι διπλωμάτες του Υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με επέκταση ΧΥ στα 12νμ:
    https://youtu.be/Swne5LzuOvg
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...