ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Φεβρουαρίου 2023

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

 


 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΟΥΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ, ΗΓΕΜΟΝΙΚΕΣ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΙΑΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.





ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΝΙΑ.






Ιφικράτης Αμυράς




           

 

5 σχόλια:

  1. Ο γιός του Σόρος ποζάρει με τον Ράμα και τον αποκαλεί… αδελφό του, στην διάσκεψη το Μονάχου.
    Την φωτογραφία την ανάρτησε ο υιός Σόρος. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Ποζάρει περήφανος στο περιθώριο του συνεδρίου ασφαλείας του Μονάχου, αγκαλιά με τον Αλβανό Έντι Ράμα, τον οποίο μάλιστα τον αποκαλεί «αδερφό» του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναβλήθηκε η δίκη του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γ.Ρουμπάτη – Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση.
    Αναβλήθηκε η δίκη του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε πρώην διευθύντρια παραμεθορίου κλιμακίου της υπηρεσίας.
    Ο αριθμός πινακίου με το νούμερο 22 δεν έφτασε για να εκδικαστεί λόγο ωραρίου. Η μηνύτρια, ήταν παρούσα μαζί με τους μάρτυρες που έχει προτείνει ενώ από πλευράς κατηγορουμένου Γιάννη Ρουμπάτη ήταν μόνο ο συνήγορος του. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου 2023.
    Μακροχρόνια σεξουαλική παρενόχληση με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη έχει καταγγείλει επωνύμως γυναίκα π. στέλεχος της ΕΥΠ (Α.Ρ.) που σήμερα έχει πάρει μετάταξη στην διεύθυνση ασφαλείας Πειραιά ως διοικητική υπάλληλος που κάνει γνήσια υπογραφής (!) και που στο παρελθόν είχε υπηρετήσει σε κομβική μονάδα της χώρας μας στην Θράκη, ως διοικήτρια.
    Επρόκειτο να καθίσει στο σκαμνί του κατηγορούμενου στις 17 Φεβρουαρίου 2023, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, αλλά όπως είπαμε η δίκη αναβλήθηκε.
    Ο Γιάννης Ρουμπάτης αντιμετωπίζει το πλημμεληματικό αδίκημα της παράνομης βίας κατ’ εξακολούθηση, το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι δύο ετών.
    Στη μήνυση που έχει κατατεθεί εναντίον του, η 42χρονη αξιωματούχος της ΕΥΠ περιγράφει τις έκνομες συμπεριφορές του τότε επικεφαλής της υπηρεσίας.
    «Καθίσταται σαφές από τα περιστατικά, που ιστορούνται, ότι ήδη τα Χριστούγεννα του 2016, κατά την μετάβασή μου στην Υπηρεσία και τη συνάντηση στο γραφείο του, με παρακίνησε να πάω σε ένα μικρό δωμάτιο που διατίθεται για την ξεκούραση του και εκεί ανακάλυψα πως μου είχε αγοράσει ένα δώρο.
    Ανοίγοντάς το, ήρθα σε εξαιρετικά αμήχανη θέση διότι επρόκειτο για ένα σετ ακριβών και μάλλον αποκαλυπτικών εσωρούχων και μία καλτσοδέτα!
    Από πλευράς μου, κατακόκκινη και ταραγμένη, του είπα ότι δεν γινόταν να το δεχθώ και τότε εκείνος, κατά την προσφιλή του τακτική, επιχείρησε να αναστρέψει το κλίμα, προτρέποντάς με να τα αξιοποιήσω με τον σύντροφό μου!
    Πάντως, κάποιες μέρες αργότερα και ενώ είχα επιστρέψει, με πίεζε φορτικά μέσω αλλεπάλληλων μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων «τουλάχιστον να φορούσα το επάνω μέρος και να του έστελνα μία φωτογραφία για να δει αν μου πηγαίνουν»!
    Και σε άλλο σημείο της μήνυσης αναφέρει ότι:
    «… Η πίεσή του ήταν τόσο έντονη και συνεχής φτάνοντας μάλιστα και στα όρια της απειλής με διάφορα υπονοούμενα ακόμα και για την επαγγελματική μου εξέλιξη.
    Η απειλή ήταν πάντοτε η ίδια, ότι δηλαδή θα με έπαιρνε από την (…) και θα με έκλεινε σε κάποιο γραφείο στην Αθήνα, αν και όπως σχολίαζε ο ίδιος, κάτι τέτοιο θα ήταν ανυπόφορο “για ένα ελεύθερο άλογο σαν εμένα”.
    Το γεγονός αυτό με αναστάτωσε πολύ. Αφού απενεργοποίησα το τηλέφωνο ταραγμένη και φοβισμένη ξέσπασα σε κλάματα. Θυμάμαι πως εκείνο το βράδυ, είχα κλάψει τόσο πολύ και δεν είχα κατορθώσει να κοιμηθώ, ούσα σε άθλια ψυχολογική κατάσταση».
    Η μηνύτρια, αφού αναφέρεται και σε άλλα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Γ. Ρουμπάτη, καταλήγει στη μήνυσή της:
    «… Καθίσταται φανερό, ότι δεχόμουν απειλή βίας, η οποία αφορούσε ευθέως στην βίαιη – τελούσα σε σχέση υπηρεσιακής εξάρτησης – συμμόρφωσή μου σε πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και μάλιστα πειθαναγκαζόμενη να υποβληθώ σε πράξεις που ανάγονταν στα υπηρεσιακά μου καθήκοντα, ώστε να δύναται ο μηνυόμενος να με πλησιάζει όλο και πιο πολύ…».
    Αξίζει να σημειωθεί, ότι η άρνηση της 42χρονης να υποκύψει στις σεξουαλικές ορέξεις του τότε διοικητή της ΕΥΠ είχε σαν αποτέλεσμα να την μεταθέσει εκδικητικά από το κλιμάκιο της Βόρειας Ελλάδας όπου υπηρετούσε στην Αθήνα, να την τοποθετήσει σε θέση “ψυγείο” και να κινήσει εναντίον της πειθαρχική έρευνα με σκοπό την ηθική και ψυχολογική της καταρράκωση.
    Και όχι μόνον αυτό…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Μάιο του 2018, ο Γ. Ρουμπάτης ανακοίνωσε σε επιλεγμένους δημοσιογράφους, από τους οποίους ζήτησε να μην αναφέρουν το όνομά του, ότι η μηνύτρια συμμετέχει δήθεν σε ευρύτερο σχέδιο συνωμοσίας κατά της ΕΥΠ και μάλιστα «με πιθανή την εμπλοκή τρίτων μη φιλικών προς την Ελλάδα χωρών»!
      Να σημειώσουμε ότι η γυναίκα είχε προσφύγει στην δικαιοσύνη για τα εις βάρος της διοικητικά μέτρα που της είχαν επιβληθεί και δικαιώθηκε.
      Μάλιστα είχε αποστείλει από τότε (Ιούλιος 2018) σχετική αναφορά στον εισαγγελέα Εφετών , χωρίς όμως τότε να αναφερθεί σε γεγονότα σεξουαλικής βίας.
      Μάλιστα όπως λέει , παρά τη σφοδρότητα των κατηγοριών σε βάρος της, της επιβλήθηκε «η «αυστηρή» ποινή της παρακράτησης των 2/3 του μηνιαίου μισθού μου (!) για όλα αυτά τα κακουργηματικού χαρακτήρα εγκλήματα που με είχε κατηγορήσει…».
      Αργότερα σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε και την μετέπειτα διοίκηση της υπηρεσίας , για όλα όσα είχε καταγγείλει.
      Σύμφωνα με την μήνυση η γυναίκα ζητεί να διερευνηθούν τα αδικήματα της «βίας κατά υπαλλήλων», «παράνομης βίας» από πρόσωπο που έχει «σχέση εργασίας ή υπηρεσίας», «ψευδή καταμήνυση». Η καταγγέλλουσα προσελήφθη στην ΕΥΠ το 2009 και το 2015 ανέλαβε επικεφαλής ευαίσθητης περιοχής της χώρας.
      Να θυμίσουμε ότι την επίμαχη περίοδο της καταγγελίας ο πρώην διοικητής της Ε.Υ.Π. Γιάννης Ρουμπάτης είχε καλέσει στο γραφείο του μια ομάδα 5 συγκεκριμένων δημοσιογράφων και είχε δώσει μια “τύπου” συνέντευξη προκειμένου να διαψεύσει αυτά που “κυκλοφορούσαν σε βάρος του”!
      Αναφερόταν στην υπόθεση αυτή χωρίς να πει λεπτομέρειες γιατί έβλεπε τι έρχονταν.
      Όπως πληροφορηθήκαμε ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο αφού εκείνη την περίοδο όπως λένε οι συνήγοροι του έχει προγραμματισμένο επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό και μεταξύ άλλων μάρτυρας υπερασπίσεως του θα είναι η σύζυγος του Μαρία.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Σαν σήμερα, το 1952, «έφυγε« ο Κνουτ Χάμσουν – Ο θεμελιωτής της σύγχρονης λογοτεχνίας.
    ΚΝΟΥΤ ΧΑΜΣΟΥΝ, Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΕΖΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ 20ού ΑΙΩΝΑ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΘΑΓΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΧΩΡΙΚΟ, ΤΟΝ ΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΑΡΡΗΚΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ.
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/07/20_21.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.
    https://www.makeleio.gr
    H λίστα των 59 δικαστών που ψήφισαν κατά του ελληνικού λαού:
    Μαρία Γεωργίου, Πρόεδρος
    Μαριάννα Παγουτέλη και Μυρσίνη Παπαχίου, Αντιπρόεδροι
    Κανέλλα Τζαβέλλα-Δημαρά, εισηγήτρια
    Νικόλαος Πιπιλίγκας
    Θεόδωρος Κανελλόπουλος
    Γεώργιος Χριστοδούλου
    Μαρία Βασδέκη
    Ελένη Φραγκάκη
    Ζαμπέττα Στράτα
    Μαρία Μουλιανιτάκη
    Μαρία Κουβίδου
    Αικατερίνη Κρυσταλλίδου
    Αικατερίνη Βλάχου

    Μαρία Λεπενιώτη

    Ευδοξία Κιουπτσίδου – Στρατουδάκη

    Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα

    Χρήστος Κατσιάνης
    Ασημίνα Υφαντή
    Ιωάννα Μαργέλλου – Μπουλταδάκη
    Δημητρία Στρούζα – Ξένου Κοκολέτση Μαρουλιώ Δαβίου
    Μαρία Κουφούδη
    Γεώργιος Καλαμαρίδης
    Γεωργία Κατσιμαγκλή
    Σοφία Οικονόμου
    Δημήτριος Τράγκας
    Διονύσιος Παλλαδινός
    Στέφανος – Σπυρίδωνας Πανταζόπουλος Αθανάσιος Θεοφάνης
    Αθανάσιος Τσουλός
    Αγάπη Τζουλιαδάκη
    Γεώργιος Αυγέρης
    Ασπασία Μεσσηνιάτη – Γρυπάρη
    Μαρί Δεργαζαριάν
    Αλεξάνδρα Αποστολάκη
    Μαρία Σιμιτσή – Βετούλα
    Αριστείδης Βαγγελάτος
    Ελευθέριος Σισμανίδης
    Σπυρίδωνας Κουτσοχρήστος
    Ελένη Χροναίου
    Σταυρούλα Κουσουλού
    Αγαθή Δερέ
    Κλεόβουλος -Δημήτριος Κοκκορός
    Χρήστος Νάστας
    Χριστίνα – Ζαφειρία Γαβριηλίδου
    Τριανταφύλλη Δρακοπούλου
    Γεώργιος Σχοινοχωρίτης
    Γεώργιος Παπαγεωργίου
    Σταύρος Μάλαινος
    Μαλαματένια Κουράκου
    Παναγιώτα Γκουδή – Νινέ
    Φώτιος Μουζάκης
    Ελπίδα Σιμιτοπούλου
    Μαρία – Μάριον Δερεχάνη
    Αικατερίνη Χονδρορίζου
    Λεωνίδας Βούλγαρης – Χατζησταύρου Ευαγγελία Γιακουμάτου.

    Και οι 9 δικαστές που δεν ψήφισαν:

    Βενιζελέας Παναγιώτης
    Πλατιά Χρυσούλα
    Νάκου Κων/ντινα
    Τσούμαρη Παρασκεύη
    Πριγγούρη Κωστούλα
    Μπέρτσια Ελένη
    Πάπαρη Βαρβάρα
    Νικόπουλος Ευτύχιος
    Χασίρτζογλου Μαρία
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...