ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

23 Φεβρουαρίου 2023

Ακροδεξιός ορθόδοξος ρωμιός Καρατζαφέρης: «Είναι εγωιστικό να θεωρούμε το Αιγαίο κλειστή ελληνική λίμνη». ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ. ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ 1953 ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΕΝΝΑΔΙΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. Το 1453 οι καλόγεροι της Πόλης, κατά τον χρονογράφο της Άλωσης Δούκα, ήθελαν να ανοίξουν τις πύλες μια ώρα αρχύτερα για να επαληθευτούν … οι προφητείες. Τα τουρκικά και πατριαρχικά έγγραφα συμφωνούν ότι η Πόλη παραδόθηκε.

 

 

280.000 ΕΡΓΑΤΕΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ. 40.000 κενές θέσεις εργασίας πληροφορικών. Ο μόνος κλάδος που θριάμβευε και θριαμβεύει στην Ελλάδα είναι του delivery φαγητού, της γκαρσονίλας. ΕΛΛΑΣ: Στο 1.091.088 ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων για τον Ιανουάριο του 2023. Μείωση 20% στις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία στην Ελλάδα. Τι θα τρώνε οι 5.000.000 «Αθηναίοι» και οι 1.000.000 «Θεσσαλονικείς»;ΤΟ  ΤΟΥΡΚΙΚΟ  ΚΡΑΤΟΣ  ΤΙΜΗΣΕ  ΤΟ 1953  ΜΕ  ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ  ΤΟΝ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ   ΓΕΝΝΑΔΙΟ  ΓΙΑΤΙ   ΠΑΡΕΔΩΣΕ  ΤΗΝ  ΠΟΛΗ.  Το 1453 οι καλόγεροι της Πόλης, κατά τον χρονογράφο της Άλωσης Δούκα, ήθελαν να ανοίξουν τις πύλες μια ώρα αρχύτερα για να επαληθευτούν … οι προφητείες.  Τα τουρκικά και πατριαρχικά έγγραφα συμφωνούν ότι η Πόλη παραδόθηκε.


Ο πρόεδρος του ΛΑϊΚΟΥ  ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ Γ.Καρατζαφέρης σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας δήλωσε ότι: «Θα μπορούσε να υπάρχει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, είναι εγωιστικό να το θεωρούμε κλειστή - ελληνική - λίμνη».

Φαντάζεστε τους  συμμάχους ακροδεξιούς ισραηλινούς να λένε ανάλογα πράγματα;

Οι ακροδεξιοί ρωμιοί ορθόδοξοι χριστιανοί πάντα τα ίδια έλεγαν.

Έτσι παρέδωσαν την Πόλη στους Τούρκους.H  ΙΣΤΟΡΙΚΗ  ΟΜΙΛΙΑ  ΤΟΥ  ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ  ΜΟΥΣΚΟΥ  

https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/07/19-1974.html


  ΤΑ  ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ:  ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ  ΚΑΙ  ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ  ΙΟΥΔΑΙΟΣ.
Ο Ορθόδοξος  Χριστιανός  αρχιεπίσκοπος Μακάριος μπροστά σε 132 Έθνη   στον  Ο.Η.Ε. καταγγέλλει ότι:
1.  Η Ελλάς οργάνωσε με Έλληνες αξιωματικούς το πραξικόπημα.
2.  Διακηρύσσει  ότι η Ελλάς παραβίασε «κραυγαλέως» την ανεξαρτησία της Κύπρου και έτσι δικαιολογεί με το Διεθνές Δίκαιο την τουρκική εισβολή σύμφωνα με την  συνθήκη  της  Ζυρίχης.
3.  Κατηγορεί τους «Ενωτικούς» ως τρομοκράτες και την ΕΟΚΑ ως επιδιώκουσα την Ένωση της  Κύπρου  με  την  Ελλάδα,  σαν να επρόκειτο για έγκλημα.
4.   Θεωρεί τον εκ Τουρκίας κίνδυνο μικρότερο από τον  εξ Ελλάδος. Τί άλλο θα έπρεπε να περιμένουν οι Τούρκοι;
5.   Διακηρύσσει ότι η Κύπρος υπέστη εισβολή από την Ελλάδα.

Η  ΟΡΘΟΔΟΞΗ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ  ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ: Η  ΚΑΤΑΡΑ  ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

ΕΛΛΑΔΑ:  Η  ΜΟΝΑΔΙΚΗ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ.  ΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ  ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ  ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΠΑΤΕΡΑ  ΣΤΟΝ  ΓΙΟ  ΚΑΙ  ΣΤΟΝ  ΕΓΓΟΝΟ.
ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΑΡΧΗΓΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΝ «ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ».ΟΙ  ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ:  «Κρειττότερόν εστιν ιδέναι εν μέση τη πόλει φακιόλιον βασιλεύον Τούρκων ή καλύπτραν λατινικήν». «Καλύτερα να δω καταμεσίς στην Πόλη να βασιλεύει τούρκικο σαρίκι παρά τιάρα λατινική».

Όταν οι κάτοικοι της Κωνσταντινουπόλεως είδαν έντρομοι τον αναρίθμητο στρατό του Σουλτάνου Μωάμεθ προ των τειχών, τρόμαξαν τόσο που άρχισαν να παρακαλούν τον Θεό, αν ήταν να χαθεί η Πόλη, να κατακτηθεί τουλάχιστον από τους Λατίνους, οι οποίοι ήταν επίσης Χριστιανοί. Τότε ο Μέγας Δουξ Νοταράς, νομίζοντας ότι μιλά κατά των Λατίνων αλλά (όπως παρατηρεί ο Δούκας), μιλώντας στην πραγματικότητα κατά της Πόλεως, είπε το πασίγνωστο: «κρειττότερόν ἐστιν εἰδέναι ἐν μέσῃ τῇ πόλει φακιόλιον βασιλεῦον Τούρκων ἢ καλύπτραν λατινικήν» (Δούκας XXXVII, 10), δηλαδή: «Είναι καλλίτερο να δούμε στη μέση της πόλεως να βασιλεύει το φακιόλι των Τούρκων παρά η λατινική καλύπτρα [η τιάρα του Πάπα]». 

    Ως γνωστόν, εκείνη την εποχή οι Βυζαντινοί πολιτικοί, παρά την ισχυρή αντίδραση, ήθελαν να «ενώσουν» τις δυο Εκκλησίες, καθώς αυτόν τον όρο επέβαλαν οι Δυτικοί ώστε να παράσχουν βοήθεια στη δοκιμαζομένη Αυτοκρατορία. Εκείνη την κρισιμότατη στιγμή, η Δύση ήταν η μόνη δύναμη που μπορούσε να προσφέρει κάποια βοήθεια, η οποία ήταν περισσότερο από πολύτιμη στην παραπαίουσα Αυτοκρατορία. Ο Νοταράς με όσα έλεγε απλώς απομάκρυνε την προοπτική συνεργασίας με τους Λατίνους και ως εκ τούτου τη μοναδική πιθανότητα σωτηρίας. 

Οι  ορθόδοξοι  Έλληνες, επηρεασμένοι από τον κλήρο και τους μοναχούς, δεν επιθυμούσαν να απαρνηθούν τις εκκλησιαστικές τους παραδόσεις. Φαίνονταν  έτοιμοι να δεχθούν τους Τούρκους, προστατεύοντας την «αληθινή πίστη  της ορθοδοξίας»  με αντάλλαγμα την «αιώνια ζωή», την  "Ουράνια Ιερουσαλήμ"  στους κόλπους των προγόνων τους Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ,  παρά  να  πολεμήσουν  τους  τούρκους. Είχαν εξασφαλίσει καλή  μεταθανάτια συνταξιοδότηση από τον Ιεχωβά.

 

Όταν ο Παλαιολόγος πολεμάει τους Τούρκους μαζί με τον απεσταλμένο του Πάπα, Ισίδωρο του Κιέβου, και τους Γενοβέζους, ο Γεννάδιος- ο Γεώργιος  Σχολάριος, πρώτος Πατριάρχης μετά την  Άλωση,  τοιχοκολλούσε ανάθεμα εναντίον του Παλαιολόγου.

Η Αγιά Σοφιά, όπως και όλες οι εκκλησίες ήταν γεμάτες, πλην των γυναικόπαιδων, από μοιρολάτρες άντρες που περίμεναν να τους σώσει ο Ιεχωβά.  Ήταν τέτοια η θρησκολατρεία όπου το μεγαλύτερο μέρος του ενεργού πληθυσμού, αυτό ως προς τον αντρικό πληθυσμό, είχε βάλει τα καλογερικά ράσα. Τα μοναστήρια δεν πλήρωναν φόρο, οι μοναχοί απείχαν από την στρατιωτική ζωή και έτσι τα μοναστήρια γέμισαν με άνδρες παραγωγικής ηλικίας. Όλοι ήθελαν να γίνουν κληρικοί και καλόγεροι.

Ο  Γεννάδιος Σχολάριος βέβαια  είχε κλειστεί στη Μονή Παντοκράτορα, που ήταν το αρχηγείο της ανθενωτικής παράταξης και προφήτευε την επικράτηση των Τούρκων, λόγω των αμαρτιών  των κατοίκων της.  Κατά τον Σλουμπερζέ  «μη έχον συνείδησιν του φοβερού υπό των Τούρκων κινδύνου … εβροντοφώνει αδιακόπως κατά του νέου καθεστώτος (ενωτικού) … προλέγων δια μυστηριωδών προφητειών το τέλος της Αυτοκρατορίας υπό θείας οργής… ενώ οι στασιασταί των οδών, άντρες και γυναίκες, μοναχοί και ιερείς, καλογραίαι και λαϊκοί …δεν έπαυον αναφωνούντες «θάνατος εις τους αζυμίτας και της ειδωλολατρείας αυτών».

Οι καλόγεροι της Πόλης κατά τον χρονογράφο της Άλωσης Δούκα ήθελαν να ανοίξουν τις πύλες μια ώρα αρχύτερα για να επαληθευτούν … οι προφητείες.

Ο τότε πρωθυπουργός Νοταράς, βροντοφωνάζει «Κρειττότερον εστίν ειδέναι εν μέση τη πόλει φακιόλιον βασιλεύον Τούρκων ή καλύπτραν λατινικήν», «Καλύτερα τούρκικο φέσι, παρά Παπική Τιάρα». Ο Παλαιολόγος μαχόταν για τα ιερά και τα όσια στα Τείχη της Πόλης και άλλοι τον έφτυναν και τον καταριόντουσαν, που είχε μαγαρίσει την Αγιά Σοφιά τον προηγούμενο χρόνο με συλλείτουργο με τους Παπικούς.

Ο φρούραρχος της Πόλης Ιουστινιάνης, αντιμετωπίζοντας κίνδυνο από ρωγμές κοντά στην πύλη του Ρωμανού ζήτησε από τον δούκα Νοταρά ενισχύσεις και συγκεκριμένα πυροβόλα,  για να κρατήσει τους Τούρκους. Αυτός όμως αρνιόταν πεισματικά να του στείλει βοήθεια.

Κατά τους Λατίνους χρονογράφους του Ιουστινιάνη του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και τον έβρισε “O traditor et che me tien che adesso non te scanna cum questo pugnal”, που σημαίνει «Προδότη, τι με κρατά και δεν σε σφάζω με αυτό το μαχαίρι». Αρπάχτηκαν και μετά βίας τους χώρισε ο Παλαιολόγος. Ο Ιέραξ που είχε υπόψη τα αρχεία των Πατριαρχείων αναφέρει ότι ο Ιουστινιάνης βλήθηκε εκ των έσω, δηλαδή τον χτύπησε μάλλον κάποιος ανθενωτικός.

Κατά τις μη ορθόδοξες πηγές προκύπτει ότι έγινε κάποιου είδους μυστικό  συμβούλιο (αναφέρεται και ότι ο Κωνσταντίνος λιποθύμησε κατά τη διάρκειά του) στο στρατόπεδο των υπερασπιστών της Πόλης και φαίνεται ότι πάρθηκε η απόφαση να παραδοθεί η Πόλη στον Μωάμεθ. Οι χρονογράφοι δεν αναφέρουν λέξη για παράδοση, όμως τα τουρκικά και πατριαρχικά έγγραφα συμφωνούν ότι η Πόλη παραδόθηκε.

Οι ενωτικοί είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στα ορισμένα σημεία (πύλη Ρωμανού, Αγιά Σοφία), οι συνθηκολογήσαντες ορθόδοξοι ανθενωτικοί είχαν σηκώσει σημαίες και έβαλαν τα συμφωνημένα σημάδια στα σπίτια τους και ΕΜΕΙΝΑΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΗΣΥΧΟΙ κατά τον Δούκα.

 ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ:  "Η  ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΔΙΚΗ  ΜΑΣ,  ΕΙΝΑΙ  ΜΟΛΥΣΜΕΝΗ".

Ο Κωνσταντίνος  αντέταξε την τελική μάχη στο Παλάτι των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων και έπεσε ανδρεία εκεί.  Άμυνα αντιτάχθηκε στην Αγιά Σοφιά, που ως γνωστόν οι ανθενωτικοί την απέφευγαν μετά το μίασμα του συλλείτουργου με τους Λατίνους. Η άμυνα στην Αγιά Σοφιά κατέρρευσε μετά ηρωική αντίσταση τριών ημερονυχτίων με αποτέλεσμα την σφαγή και των υπερασπιστών της.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

Η ΣΤΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ, Ή ΨΕΥΔΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ. Α ΜΕΡΟΣ. ΕΙΣΟΔΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

 

 

 

ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. 

 

 

 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΡΙΩΝΕΙ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ" ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ Η ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΙΣΧΥΕΙ: "ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ". ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΤΟΥΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ" ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ". 

 

 

 

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ;

 

9 σχόλια:

 1. Βίκτορ Όρμπαν: «Η ΕΕ μέσα σε ένα χρόνο έχασε την ανεξαρτησία της & την οικονομική & στρατιωτική ισχύ της».
  «Η κυβέρνηση Μπάιντεν επέβαλε τα συμφέροντά της με πρόσχημα την ουκρανική κρίση».
  Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά ΕΕ και ΗΠΑ καθώς όπως είπε η Ευρώπη μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο έχασε την ανεξαρτησία της αλλά και την οικονομική και στρατιωτική της ισχύ λόγω της ουκρανικής σύγκρουσης για να εξυπηρετηθούν τα αμερικανικά συμφέροντα.
  Ο Ούγγρος πρωθυπουργός διατηρεί μία ανεξάρτητη στάση έναντι της ουκρανικής κρίσης παρά τις πιέσεις που δέχεται από ΕΕ και ΗΠΑ, τοποθετώντας πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας του.
  Σύμφωνα με την ουγγρική εφημερίδα Magyar Nemzet, ο Βίκτορ Όρμπαν τόνισε ότι η Ευρώπη έγινε πιο αδύναμη λόγω των φιλοδοξιών των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν προς όφελος τους την κρίση στην Ουκρανία.
  «Η Ευρώπη έγινε πιο αδύναμη επειδή η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden επέβαλε τα συμφέροντα της στις Βρυξέλλες σε βάρος των ευρωπαϊκών συμφερόντων» υποστήριξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
  «Το τσουνάμι των κυρώσεων καταστρέφει την ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ η αμερικάνικη, η οποία είναι πλούσια σε φθηνά ενεργειακά προϊόντα, παραμένει ανεπηρέαστη» ανέφερε ο Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος υπογράμμισε πως η Ευρώπη καθίσταται πιο αδύναμη και στο στρατιωτικό τομέα, καθώς η ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη εξασθενεί ολοένα και περισσότερο, μια και τα ευρωπαϊκά κράτη στέλνουν σημαντικό μέρος των όπλων τους στην Ουκρανία, χωρίς να είναι σε θέση να τα αναπληρώσουν.
  «Η Ευρώπη έχασε την ανεξαρτησία της και την οικονομική και στρατιωτική της δύναμη μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο.
  Υπό το πρίσμα αυτό, η Ουγγαρία θα πρέπει να καθοδηγείται από τα δικά της συμφέροντα προκειμένου να βγει «αβλαβής και ισχυρότερη» από αυτήν την κατάσταση» είπε ο Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος επισήμανε πως αυτό θα εξαρτηθεί από τη διατήρηση της πολιτικής της ανεξαρτησίας και την τήρηση της αρχής της μη ανάμειξης στην ουκρανική κρίση.
  Εν τω μεταξύ, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Orban σνόμπαρε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
  Ο Βίκτορ Όρμπαν προσκλήθηκε χθες Τετάρτη 22/2 να εκπροσωπήσει την Ουγγαρία στη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με τους εκπροσώπους των εννέα χωρών της «ανατολικής πλευράς» του ΝΑΤΟ, τη λεγόμενη «Συμμαχία των 9 του Βουκουρεστίου Β9» αλλά ο Βίκτορ Όρμπαν δεν εμφανίστηκε.
  Αντίθετα, έστειλε στη θέση του την πρόεδρο της Ουγγαρίας, Katalin Novák η οποία δεν έχει εκτελεστικές εξουσίες.
  Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ο οποίος υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ευθύνεται εν μέρει για την παράταση του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, απέρριψε τις κυρώσεις στη Μόσχα και την αποστολή οπλισμού του Κίεβου.
  Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Peter Szijjarto, απηύθυνε νέα έκκληση για ειρηνευτικές συνομιλίες, λέγοντας σε συνέντευξη Τύπου:
  «Έχοντας δει και ακούσει τις χθεσινές (22/2/2023) ομιλίες των προέδρων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, νομίζω ότι θα είχαν κάνει στην ανθρωπότητα πολύ μεγάλη εξυπηρέτηση μιλώντας ο ένας στον άλλο» ανέφερε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Παναγιώτης Κονδύλης, «ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» -1992 έγραψε :
  «Η αναπόφευκτη κάμψη του Ελληνισμού μπροστά στο υπέρτερο τουρκικό δυναμικό θα παρουσιαστεί από το πολιτικό σύστημα ως "λογική" επιλογή, "ειρηνική επίλυση" των διαφορών, "ευρωπαϊκή" προοπτική της Τουρκίας και διάφορα τέτοια κουραφέξαλα».
  Αλλά η αλήθεια είναι γυμνή και δεν κρύβεται :
  Η Ελλάδα είναι χώρα μειωμένης κυριαρχίας.
  Και ο βασικός λόγος της αδυναμίας της είναι ο δημογραφικός της μαρασμός.
  Ξενόφερτα ιδεολογήματα και διάλυση της ελληνικής παραδοσιακής οικογένειας έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.
  Η πολιτική στην Ελλάδα είναι πλέον απλή διαχείριση της μιζέριας και της παρακμής.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ: «Από τη νέα βάση του Ακσάζ θα κυριαρχήσουμε στο Αιγαίο».
  Ο Τούρκος απόστρατος Ναύαρχος Τ.Γκιουρντενίζ, με αφορμή τον σεισμό στην Αντιόχεια αποκαλύπτει τα σχέδια της Άγκυρας με την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό της ναυτικής βάσης στο Ακσάζ, η οποία στοχοποιεί το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο:
  “Το Πολεμικό Ναυτικό μας πήρε καλά μαθήματα από τον Σεισμό του 1999 και, όπως κάθε ζωντανός οργανισμός, έφτασε σε επιχειρησιακή κατάσταση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
  Ο σεισμός προκάλεσε τις πιο σημαντικές αλλαγές πολιτικής στην ιστορία της τουρκικής ναυτικής δύναμης. Αυτές οι αλλαγές είχαν και γεωπολιτικές συνέπειες.
  Σημαντικό μέρος της δύναμης κρούσης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού αναπτύχθηκε στη Ναυτική Βάση Ακσάζ στο Αιγαίο λόγω έλλειψης χώρου.
  Έτσι, το 1999 επιτεύχθηκε ένα στρατηγικό πλεονέκτημα που θα μπορούσε να υπάρξει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου θα υλοποιηθεί η σημαντικότερη σύγκρουση συμφερόντων στον 21ο αιώνα”, τονίζει ο Γκιουρντενίζ σχετικά με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, το East Med και τα άλλα σχέδια με Αίγυπτο( μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας).
  Ο Τούρκος Ναύαρχος συνεχίζοντας τονίζει:
  Ο πρόσφατος σεισμός στην Αντιόχεια, έχει δημιουργήσει μια συγκυρία κατάλληλη για την πίεση που ασκεί το μέτωπο του Ατλαντικού ( ΗΠΑ) για να παίξει η Τουρκία τον ρόλο που θέλει η Ουάσιγκτον στην γεωπολιτική συνοριακή ζώνη της περιοχής.
  Ο μεγάλος σεισμός της Ανατολίας θα επηρεάσει την παγκόσμια ηγεμονία που εδρεύει στις ΗΠΑ σε 5 τομείς, εκτός εάν ληφθούν προφυλάξεις ή δεν προβληθεί αντίσταση αυτές τις μέρες, όπου ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας συνεχίζεται και ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-Κίνας πλησιάζει την πιθανή περίοδο ένοπλης σύγκρουσης, κάθε μέρα που περνά.
  Το πρώτο είναι η ίδρυση ενός κράτους μαριονέτα της δύσης με το όνομα “Κουρδιστάν”, που θα περιλαμβάνει τα εδάφη του Ιράν, του Ιράκ, της Τουρκίας και της Συρίας.
  Δεύτερον, η πιθανή επέμβαση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν.
  Τρίτον, η επιβολή του χάρτη της Σεβίλλης αντί της “Γαλάζιας τουρκικής πατρίδας” στη Μεσόγειο.
  Τέταρτον, η καθιέρωση ενός ομοσπονδιακού συστήματος στην Κύπρο στο οποίο θα επικρατήσουν οι Ελληνοκύπριοι.
  Πέμπτο είναι η εφαρμογή μεγάλων πιέσεων, ακόμη και κυρώσεων για την πλήρη υποταγή της Άγκυρας στην αντιρωσική εχθρότητα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τούρκος Ναύαρχος: «Από τη νέα βάση του Ακσάζ θα κυριαρχήσουμε στο Αιγαίο». ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.
   Ο μεγάλος σεισμός της Ανατολίας θα επιβάλει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια στην τουρκική οικονομία τις επόμενες δεκαετίες.
   Αυτός ο προϋπολογισμός θα επηρεάσει φυσικά τον αμυντικό προϋπολογισμό και συνεπώς τις δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων. Για το λόγο αυτό, οι πολιτικές δυνάμεις θα είναι ευαίσθητες στις επιβολές της Δύσης μέσω του ΝΑΤΟ. Ο βαθμός στον οποίο η τουρκική κυβέρνηση θα αντισταθεί στα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ σε συνάρτηση με τον χρόνο, θα κρίνουν τα πάντα.
   Ας ολοκληρώσουμε αυτό το άρθρο δίνοντας ένα παράδειγμα από την ιστορία πόσο σημαντική είναι αυτή η περιοχή.
   Στο τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η Οθωμανική Αυτοκρατορία ηττήθηκε και υπογράφηκε η ανακωχή του Μούδρου με την Αγγλία. Ο διοικητής της 7ης Στρατιάς στα Άδανα, Υποστράτηγος Μουσταφά Κεμάλ, εξέτασε τους όρους της κατάπαυσης του πυρός και 72 ώρες αργότερα, στις 3 Νοεμβρίου 1918, έγραψε στο τηλεγράφημα που έστειλε στον Μέγα Βεζίρη Ιζέτ Πασά: «Αν οι Βρετανοί στρατιώτες αποβιβαστούν στην Αλεξανδρέττα θα ανοίξω πυρ.»
   Ο Βεζύρης κάλεσε τον Μουσταφά Κεμάλ στην Κωνσταντινούπολη. Στην πραγματικότητα, με την απουσία του Μουσταφά Κεμάλ, είχαμε εισβολή των ξένων στρατιωτών ακριβώς πάνω στον κόλπο της Αλεξανδρέττας.
   Στρατιώτες που μετέφεραν γαλλικά και βρετανικά πολεμικά πλοία άρχισαν να καταλαμβάνουν όλες τις επαρχίες μας στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό σήμερα, πριν από 105 χρόνια.
   Σήμερα, καμία δύναμη δεν μπορεί να εισβάλει στην Τουρκία, αλλά η κατάρρευση του εσωτερικού μετώπου και η αδυναμία αυτής της περιοχής θα έχει τόσο σοβαρές συνέπειες όσο η εισβολή το 1918.
   Επομένως, αυτή η περιοχή θα πρέπει να είναι το κέντρο βάρους της Τουρκίας για τουλάχιστον τα επόμενα 5 χρόνια.
   Οι υδάτινοι πόροι όπως ο Τίγρης και ο Ευφράτης, οι γεωργικές περιοχές και τα φράγματα, τα βιομηχανικά κέντρα όπως το Γκαζιαντέπ, θα πρέπει να είναι ουσιαστικής σημασίας πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
   Είναι καιρός να επιστρέψουμε στη διαδρομή του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, να επιστρέψουμε στη γεωπολιτική διαδρομή ανεξάρτητα από τον ρόλο του ως γεωπολιτικού υποτελούς της Δύσης και του ΝΑΤΟ”, καταλήγει μεταξύ άλλων ο ίδιος.
   Οι Τούρκοι φοβούνται ότι η χώρα τους είναι πιο ευάλωτη από ποτέ στη δύση και ειδικά στις ΗΠΑ, και για αυτό θα κάνουν ότι μπορούν για να το αποτρέψουν.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 4. JP Morgan: «Αμφίβολη η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».
  Έκθεση-«βόμβα» της JP Morgan θέτει υπό αμφισβήτηση την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, παρά τη μείωση του δείκτη «χρέος προς ΑΕΠ», καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται, η οικονομία αναμενόμενα επιβραδύνεται και ο γηράσκων πληθυσμός είναι ένας «εκρηκτικός μηχανισμός» στα θεμέλια του συνταξιοδοτικού συστήματος και των δημόσιων οικονομικών..
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ Η 24η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΩΣ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ.
  https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/02/24.html
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 1878. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
   https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/02/1878.html
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ». ΑΠΟ ΤΟΥΣ 70.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΟΝΟ 12.000 ΕΖΗΣΑΝ. ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ.
   https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/10/70000-12000.html
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 6. Σεισμός: Νεκρά με την ομάδα βόλεϊ τα εγγόνια του Κενάν Ακίν που δολοφόνησε τον Σολωμό Σολωμού.
  Οι Έλληνες είναι ανίκανοι να σκοτώσουν τους δολοφόνους.
  Ευτυχώς υπάρχει ο σεισμός.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...