ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

14 Φεβρουαρίου 2023

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ: ΤΟ 22% ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΘΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ (ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ).

 

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΣΤΙΑ». Ο «ΥΠΟΥΡΓΟΣ» ΒΟΡΙΔΗΣ ἔκανε κάτι ἀδιανόητο γιά νομοθέτη: μέ τήν ἀγόρευσή του – ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗΝ «ΒΟΥΛΗ» - ὁ Ὑπουργός ὁμολόγησε ὅτι ἡ συγκεκριμένη τροπολογία ἔχει φωτογραφικό χαρακτῆρα καί στοχεύει στόν Ἠλία Κασιδιάρη. ΠΕΦΤΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ.

 





ΗΠΑ: Επιδεινώθηκε η ψυχική υγεία των εφήβων την τελευταία δεκαετία – Το 22% των εφήβων έχει σκεφτεί να αυτοκτονήσει.
Τρεις στις πέντε μαθήτριες λυκείου αισθάνονταν θλίψη ή απόγνωση το 2021.

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές σήμαναν συναγερμό μετά τη δημοσίευση πολύ ανησυχητικών στοιχείων για την ψυχική υγεία των μαθητών λυκείου και ιδίως των κοριτσιών, σε μια έκθεση που δείχνει ότι το 22% των εφήβων σκεφτόταν την αυτοκτονία.
 
Σχεδόν τρεις στις πέντε μαθήτριες λυκείου (ποσοστό 57%) αισθάνονταν θλίψη ή απόγνωση το 2021 καθημερινά για περίοδο τουλάχιστον δύο εβδομάδων, σε τέτοιο βαθμό που διέκοψαν τις συνήθεις δραστηριότητές τους, αναφέρεται στην έκθεση των Κέντρων Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ασθενειών (CDC). Η έκθεση καταγράφει πώς εξελίχθηκε η ψυχολογική κατάσταση των εφήβων την τελευταία δεκαετία.
Το ποσοστό είναι διπλάσιο σε σύγκριση με εκείνο των αγοριών και συνιστά επίσης ρεκόρ δεκαετίας. Το 2011 μόνο το 36% των κοριτσιών δήλωνε ότι αισθανόταν θλίψη ή απόγνωση για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.
Ένα στα τρία κορίτσια (30%) σκέφθηκε σοβαρά να βάλει τέλος στη ζωή του. Το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 14% για τα αγόρια και στο 22% για το σύνολο των εφήβων αυτής της ηλικιακής ομάδας (15-18 ετών). Το 2011 για τα κορίτσια το ποσοστό αυτό ήταν 19%.
Μία στις πέντε κοπέλες (18%) βίωσε σεξουαλική βία και πάνω από μία στις δέκα (14%) είχε μια εξαναγκαστική σεξουαλική σχέση.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από ένα ερωτηματολόγιο που καλούνται να συμπληρώσουν κάθε δύο χρόνια οι μαθητές λυκείου στις ΗΠΑ. «Δείχνουν ότι οι έφηβοί μας χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη για να πετύχουν, να ελπίζουν και να ανθίσουν», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της η Ντέμπρα Χιούρι, στέλεχος των CDC.
«Τα προγράμματα πρόληψης στα σχολεία έδειξαν ότι μπορούμε να ρίξουμε ένα ζωτικής σημασίας σωσίβιο σωτηρίας σε αυτά τα εντεινόμενα κύματα ψυχικών τραυμάτων», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την έκθεση, σχεδόν το 70% των μαθητών ΛΟΑΤΚΙ+ βίωσαν ένα συνεχές αίσθημα θλίψης ή απόγνωσης το 2021 και πάνω από ένας στους πέντε (22%) αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  πρώτα τους εξωθούν να γίνουν ανώμαλοι και μετά κλαίνε  κροκοδειλίσια γιατί οι  ανώμαλοι  θέλουν να αυτοκτονήσουν.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία συλλέχθηκαν το φθινόπωρο του 2021, αφού επαναλειτούργησαν τα περισσότερα σχολεία τα οποία είχαν κλείσει λόγω της πανδημίας της Covid-19.
Και άλλες μελέτες έδειξαν τις ολέθριες συνέπειες της πανδημίας για την ψυχική υγεία των εφήβων, ωστόσο η έρευνα των CDC υπογραμμίζει ότι η τάση αυτή είχε ξεκινήσει πριν από την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


2 σχόλια:

  1. Ρώσος μηχανικός ζητά άσυλο στις ΗΠΑ και «δίνει» τα μυστικά του βομβαρδιστικού Tu-160.
    Ένας Ρώσος στρατιωτικός μηχανικός αεροσκαφών (θρησκεύματος;) φαίνεται πως έφτασε στα νοτιοδυτικά σύνορα των ΗΠΑ στα τέλη Δεκεμβρίου και ζήτησε άσυλο από τις αρμόδιες αρχές με «αντάλλαγμα» να δώσει στους Αμερικανούς πολύτιμες και απόρρητες πληροφορίες για εξοπλιστικά προγράμματα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως αναφέρει το Yahoo News.
    Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, ο ίδιος έφτασε μαζί με την οικογένειά του σε ένα τεθωρακισμένο SUV και εντοπίστηκε από στελέχη της Υπηρεσίας Προστασίας Συνόρων και Τελωνείων και αφού έκανε γνωστή την ταυτότητά του, στη συνέχεια ζήτησε από τους Αμερικανούς να τους δεχτούν διότι φοβάται την δίωξη από την ρωσική κυβέρνηση, επειδή συμμετείχε σε διαδηλώσεις υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι, του «ορκισμένου εχθρού» του Προέδρου Πούτιν.
    Έπειτα, τους είπε ότι μπορεί να παρέχει απόρρητες πληροφορίες, που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.
    Στο σημείο αυτό, ο Ρώσος μηχανικός αποκάλυψε ότι την περίοδο 2018 – 2021 εργαζόταν στην κατασκευή ενός συγκεκριμένου τύπου στρατιωτικού αεροσκάφους στο εργοστάσιο της εταιρείας Tupolev στην πόλη Καζάν και πιο συγκεκριμένα στο στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου Tu-160, που έχει και την εναλλακτική ονομασία «White Swan».
    Πράγματι, η Ρωσία χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα αεροσκάφη προκειμένου να πραγματοποιεί πλήγματα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.
    Γιατί έχει σημασία ο Ρώσος αιτών άσυλο ;
    Ο ιουδαίος Μάικλ Κόφμαν, ειδικός αναλυτής των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων και εξοπλισμών, δήλωσε στο Yahoo News ότι παρόλο που δεν έχει πληροφορίες σχετικά με τον εν λόγω Ρώσο μηχανικό αεροσκαφών, εντούτοις αυτός θα μπορούσε να έχει σημαντικές γνώσεις λόγω της θέσης που κατείχε στην γραμμή παραγωγής και ευρύτερα στο πρόγραμμα ανάπτυξης και αναβάθμισης των αεροσκαφών, που θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύτιμες για τις αμερικανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών».
    Στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «Ένα άτομο που εργάζεται σε μια αμυντική βιομηχανική εγκατάσταση όπως η Tupolev θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή και τις προδιαγραφές που σχετίζονται με το στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160, την πιο πρόσφατα αναπτυγμένη εκσυγχρονισμένη παραλλαγή του, το Tu-160M, όπως τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του αεροσκάφους ακόμα και να καταρρίψει την όποια ρωσική προπαγάνδα των Ρώσων σχετικά με τις δυνατότητές του».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η «ΠΡΑΣΙΝΗ» Μπέρμποκ: «Σουηδία και Φινλανδία πρέπει να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ χέρι-χέρι».
    ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.
    Κάποτε ούρλιαζαν ψεύτικα «ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ».
    Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, επέμεινε ότι η Σουηδία και η Φινλανδία πρέπει να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ πριν από την προσεχή σύνοδο κορυφής της συμμαχίας, τον Ιούλιο στο Βίλνιους.
    Μιλώντας την Τρίτη (14/2) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Στοκχόλμη με τον Σουηδό ομόλογό της, η Μπέρμποκ είπε ότι «η Σουηδία και η Φινλανδία πληρούν τις προϋποθέσεις που είχαμε ορίσει στη Μαδρίτη, συνεπώς για το ΝΑΤΟ στο σύνολό του, είναι πολύ σημαντικό η Σουηδία και η Φινλανδία να ενταχθούν πριν από την προσεχή σύνοδο».
    Ακόμη, τόνισε ότι οι εταίροι του ΝΑΤΟ θα πρέπει να εφαρμόσουν γρήγορα τη συμφωνία τους για να δεχθούν τόσο τη Σουηδία όσο και τη Φινλανδία στην αμυντική συμμαχία.
    Πρόσθεσε ότι η Σουηδία έχει λάβει χειροπιαστά μέτρα για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της Τουρκίας, που αφορούν την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.
    «Τώρα εναπόκειται σε όλα τα κράτη μέλη να ενεργήσουν έτσι ώστε η Σουηδία και η Φινλανδία να μπορέσουν να ενταχθούν “χέρι-χέρι”», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι «αυτό δεν είναι μόνο προς το συμφέρον αυτών των κρατών αλλά και προς το συμφέρον του ΝΑΤΟ».
    Η Σουηδία συνεχίζει να ελπίζει ότι θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό, δήλωσε από την πλευρά του ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Τομπίας Μπίλστρομ σε σχέση με το εάν οι αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας προχωρούν με τον ίδιο ρυθμό.
    Οι ηγέτες των 30 χωρών μελών του ΝΑΤΟ είχαν λάβει την απόφαση να καλέσουν τη Σουηδία και τη Φινλανδία να ενταχθούν στη Συμμαχία κατά τη σύνοδο κορυφής τους στη Μαδρίτη τον Ιούλιο του 2022.
    Τριάντα χώρες υπέγραψαν τα πρωτόκολλα ένταξης και οι 28 τα επικύρωσαν.
    Μόνο η Τουρκία και η Ουγγαρία δεν έχουν επικυρώσει ακόμη τη συμφωνία τους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...