ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

03 Φεβρουαρίου 2023

ΜΑΚΡΟΝ: «Η ΓΑΛΛΙΑ ΘΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΑΝ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ». Το Ισραήλ παραδέχτηκε μετά από δύο δεκαετίες ότι διαθέτει οπλισμένα UAV: «Μπορούν να μεταφέρουν 1 τόνο όπλων».

 

 

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 2,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ TOYOTA ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (στην καταρρέουσα, κατά τους αθηναίους κοπρίτες, τουρκική οικονομία). Στην Τουρκία το πρώτο εργοστάσιο στην Ευρώπη plug-in υβριδικών οχήματων. Στο ίδιο εργοστάσιο, θα κατασκευαστεί μια νέα γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών plug-in, παραγωγικότητας 75.000 μονάδων ετησίως.

 

 

 

Ο «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ» Ορμπάν θα υποστηρίξει για Νόμπελ Ειρήνης τον ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ Ερντογάν, ο οποίος θα βομβαρδίσει την Ακρόπολη και την «ελληνική» βουλή. ΠΑΝΤΟΥΡΑΝΙΣΜΟΣ;

 

 

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΙ ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ ΑΛΤΑΪ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΕΑ. ΤΟ 2025 ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ.

 

 

 

 


Μετά το δείπνο που παρέθεσε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατήγγειλε χθες τη «φυγή προς τα εμπρός» του Ιράν σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της χώρας, προειδοποιώντας την Τεχεράνη πως η τροχιά που χαράσσει δεν θα μείνει χωρίς «συνέπειες».

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναβεβαίωσε την απαραίτητη αυστηρότητα μπροστά στη φυγή προς τα εμπρός του Ιράν, που εάν συνεχιστεί θα έχει αναπόφευκτα συνέπειες, και την ανυπαρξία διαφάνειας της χώρας αυτής προς τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας», σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από τη γαλλική προεδρία.

 


Το Ιράν έχει αρχίσει να εμπλουτίζει ουράνιο κατά έως και το 60%, ξεπερνώντας πολύ το όριο 3,67% που είχε τεθεί στη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της χώρας και πλησιάζοντας το 90% που απαιτείται για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας.

Εξάλλου, η Τεχεράνη απειλεί να λάβει μέτρα «ανταπόδοσης» σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση βάλει στη μαύρη λίστα τους Φρουρούς της Επανάστασης, όπως εισηγείται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επιπλέον, η Τεχεράνη απειλεί επίσης να αποσυρθεί από τη συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων (NPT) και να απαγορεύσει την πρόσβαση των επιθεωρητών του ΔΟΑΕ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της.

Οι κ.κ. Μακρόν και Νετανιάχου εξέφρασαν στο δείπνο «τη μεγάλη ανησυχία τους για τις αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες του Ιράν στο σύνολο της περιοχής», προστίθεται στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ελιζέ.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε προχθές Τετάρτη την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ιρανικών όπλων που προορίζονταν για τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, από «δυτικούς συμμάχους» που δεν κατονόμασε· σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, έγινε στο πλαίσιο επιχείρησης των γαλλικών ειδικών δυνάμεων.

«Ο πρόεδρος (ο κ. Μακρόν) υπενθύμισε πως η ιρανική υποστήριξη στη ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας εκθέτει το Ιράν σε κυρώσεις και αυξανόμενη απομόνωση», υπογράμμισε επίσης το Παρίσι.

Το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του κατηγορούν τη Ρωσία πως χρησιμοποιεί UAVs-καμικάζι ιρανικής κατασκευής για να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε πολιτικές και ενεργειακές υποδομές.

Σε αντίδραση, οι δυτικές χώρες έχουν επιβάλει κυρώσεις σε ιρανικές εταιρίες και Ιρανούς στρατηγούς.

 

 

 Το Ισραήλ παραδέχτηκε μετά από δύο δεκαετίες ότι διαθέτει οπλισμένα UAV: «Μπορούν να μεταφέρουν 1 τόνο όπλων».

 

Αθόρυβες βόμβες βαρύτητας χρησιμοποιούν τα ισραηλινά οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, γεγονός που καθιστά δυσκολότερο για τον εχθρό να τις διακρίνει εγκαίρως και να τις αποφύγει, σύμφωνα με ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων.

Παράλληλα, το μεγαλύτερο μοντέλο των αεροσκαφών αυτών μπορεί να φέρει μέχρι και ένα τόνο πυρομαχικών.

Έπειτα από περισσότερο από δύο δεκαετίες μυστικότητας, το Ισραήλ δημοσιοποίησε τον Ιούλιο την ύπαρξη στο οπλοστάσιό του οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Το Νοέμβριο, ένας ισραηλινός στρατηγός γνωστοποίησε πως τα συστήματα αυτά διαχειρίζονται σε συνθήκες μάχης δύο σώματα, η Πολεμική Αεροπορία και το Πυροβολικό.

Αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι τηλεκατευθυνόμενα και ρίχνουν βόμβες ή πραγματοποιούν αναγνωρίσεις πριν επιστρέψουν στη βάση τους. Είναι διαφορετικά από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη – καμικάζι που το Ιράν είπε ότι χρησιμοποιήθηκαν σε επίθεση το σαββατοκύριακο σε στρατιωτικό εργοστάσιο στο Ισφαχάν – ένα επεισόδιο που το Ισραήλ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ανώτερος ισραηλινός αξιωματικός δήλωσε στο Ρόιτερς πως ο στόλος των οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών περιλαμβάνει το Heron TP, το οποίο έχει μέγεθος ενός επιβατικού αεροπλάνου και κατασκευάζεται από την κρατική Israel Aerospace Industries Ltd, και τo μικρότερo Hermes της Elbit Systems Ltd.

Το πρώτο, δήλωσε ο αξιωματικός, «είναι το βαρύτερο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έχουν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις), το οποίο μπορεί να φέρει πυρομαχικά, με ωφέλιμο φορτίο περίπου ενός τόνου».

Οι ισραηλινοί κατασκευαστές δεν δημοσιοποιούν τις δυνατότητες των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, στο πλαίσιο της πολιτικής απορρήτου που επιβάλλεται από το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με πηγές στη βιομηχανία.

Ο αξιωματικός, ο οποίος δεν κατονομάσθηκε δεδομένου του ευαίσθητου χαρακτήρα του θέματος, δήλωσε πως οποιεσδήποτε πωλήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών που έχουν τη δυνατότητα να φέρουν βόμβες θα γίνονται από κυβέρνηση σε κυβέρνηση, έτσι δεν χρειάζονται διαφήμιση.

Όλα τα πυρομαχικά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών είναι ισραηλινής κατασκευής, δήλωσε ο αξιωματικός, και «πλήττουν με ελεύθερη πτώση και μπορούν να φθάσουν την ταχύτητα του ήχου».

Τέτοιες βόμβες δεν έχουν συστήματα προώθησης που δημιουργούν το θόρυβο που κάνει μια βόμβα, και παράγουν τον καπνό που αφήνει.

Ο αξιωματικός αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα πυρομαχικά, λέγοντας μόνο ότι έχουν σχεδιαστεί με τρόπο ώστε, όταν επιτίθεται ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, «κανένας δεν θα το ακούσει, κανένας δεν θα το δει να έρχεται».

Αυτό σημαίνει ωστόσο πως το ύψος θα είναι αρκετό ώστε να μην ακούγονται καθαρά στο έδαφος οι κινητήρες του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Σε χειμερινούς πολέμους, όπως αυτός του Ισραήλ στη Γάζα το 2008-2009, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπρεπε να πετούν κάτω από τα σύννεφα για να λειτουργήσουν οι κάμερες σκόπευσής τους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούσαν να ακούγονται.

 «Χάνεις το στοιχείο του αιφνιδιασμού», δήλωσε ο αξιωματικός.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

3 σχόλια:

  1. Σοκ και δέος προκαλεί η δημοσιοποίηση παγκόσμιας επιστημονικής έρευνας η οποία αποδεικνύει πως ο καρκίνος κρύβεται πίσω από τις πιο συνηθισμένες και διαδεδομένες τροφές. Η απόδειξη πως το ψωμί του τοστ, δηλαδή ένα στοιχείο που εντάσσεται στην διατροφική συνήθεια εκατομμυρίων πολιτών, ευθύνεται για την ανάπτυξη του καρκίνου ισοδυναμεί με μια πυρηνική βόμβα!

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα, η συχνή κατανάλωση πολύ επεξεργασμένων τροφίμων συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και θανάτου από αυτόν, ιδίως αναφορικά με γυναικολογικούς καρκίνους. Τα στοιχεία είναι πραγματικά σοκαριστικά, καθώς διαπιστώθηκε ότι για κάθε 10% αύξηση στην κατανάλωση πολύ επεξεργασμένων τροφίμων από έναν άνθρωπο υπήρχε αύξηση 2% στην πιθανότητα γενικά να διαγνωσθεί καρκίνος και 19% ειδικότερα στην πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών. Ακόμη, υπήρχε αύξηση στη θνησιμότητα από καρκίνο κατά 6% γενικά και ειδικότερα κατά 16% από καρκίνο του μαστού και κατά 30% από καρκίνο των ωοθηκών.

    Στη λίστα των επεξεργασμένων τροφίμων δεν ανήκει μόνο το συσκευασμένο ψωμί, αλλά μια σειρά τροφίμων που δεν λείπουν σχεδόν από κανένα καλάθι νοικοκυριού. Τέτοια τρόφιμα είναι αυτά που έχουν υποστεί σημαντική επεξεργασία κατά την παραγωγή τους, όπως ποτά με ανθρακικό, συσκευασμένα ψωμιά, έτοιμα φαγητά, δημητριακά και άλλα.

    Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως συχνά τέτοια προϊόντα είναι σχετικά φθηνά και βολικά στην κατανάλωση. Για αυτόν τον λόγο και ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, προωθούνται μέσω ισχυρού μάρκετινγκ. Παράλληλα, όμως, έχουν συνήθως μεγαλύτερη ποσότητα αλατιού, λιπών, ζάχαρης, τεχνητών προσθετικών και άλλων ουσιών. Αλλες μελέτες έχουν συσχετίσει αυτές τις τροφές με παχυσαρκία, διαβήτη τύπου 2, καρδιαγγειακές παθήσεις, κ.ά.

    «Βρίσκονται παντού»

    Η κύρια ερευνήτρια του επιστημονικού project, η δρ Κιάρα Τσανγκ του πανεπιστημίου Imperial ανέφερε ότι «τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα βρίσκονται παντού και προωθούνται έντονα με φθηνές τιμές και ελκυστικές συσκευασίες, προκειμένου να αυξηθεί η κατανάλωσή τους. Αυτό δείχνει ότι το διατροφικό περιβάλλον μας χρειάζεται επειγόντως μεταρρύθμιση, για να προστατευτεί ο πληθυσμός από τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα».

    Η αποκάλυψη των τρομακτικών αυτών στοιχείων έρχεται να επιβεβαιώσει τις συστάσεις που έχει κάνει εδώ καιρό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ζητώντας τον περιορισμό των πολύ επεξεργασμένων τροφίμων, στο πλαίσιο μιας πιο υγιεινής διατροφής. Πάνω σε αυτή τη βάση οι ερευνητές της διεπιστημονικής έρευνας πρότειναν, μεταξύ άλλων, να υπάρχουν σαφείς προειδοποιητικές σημάνσεις στις συσκευασίες των πολύ επεξεργασμένων τροφίμων, ώστε να προστατευθούν κυρίως τα φτωχότερα νοικοκυριά που είναι πιο ευάλωτα στα φθηνά αλλά και ανθυγιεινά προϊόντα.

    Στην μεγάλη έρευνα συμμετείχαν επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου, σε συνεργασία με επιστήμονες της Διεθνούς Υπηρεσίας Ερευνας για τον Καρκίνο (IARC) και των πανεπιστημίων του Σάο Πάολο (Βραζιλία) και Nova Λισαβόνας (Πορτογαλία), οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό eClinical Medicine και ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 198.000 άτομα 40-69 ετών, η υγεία των οποίων παρακολουθήθηκε σε βάθος δεκαετίας, ειδικότερα αναφορικά με τη διάγνωση 34 διαφορετικών καρκίνων και της πιθανότητας θανάτου από αυτούς. Στη διάρκεια της μελέτης περίπου 16.000 άνθρωποι εμφάνισαν καρκίνο και 4.000 πέθαναν εξαιτίας του.

    Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιστήμονες παραδέχτηκαν ότι η μελέτη παρατήρησής τους δεν αποδεικνύει μια σχέση αιτίας – αποτελέσματος μεταξύ πολύ επεξεργασμένων τροφών – καρκίνου, αλλά μια συσχέτιση, γι’ αυτό χρειάζεται περισσότερη έρευνα ώστε να αποδειχθεί μια τέτοια σχέση. Πρόσθεσαν ότι ο καρκίνος έχει πια ξεπεράσει την καρδιαγγειακή νόσο ως κυριότερη αιτία πρόωρου θανάτου σε πολλές χώρες υψηλού εισοδήματος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Του Μέγα, του Λέων, του επικεφαλούς.
    Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος
    Η πανδημία της αγραμματοσύνης διαρκώς εξαπλώνεται, αλλά, ευτυχώς, υπάρχει αντίδοτο: το διάβασμα!
    Λένε ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Δίκιο έχουν. Δεν λένε, όμως, ότι μεγάλα πυρότουβλα εκτοξεύονται από το υπουργείο Παιδείας, και ειδικά από το γραφείο της υπουργού.
    Στις 30 Ιανουαρίου 2023 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου το μήνυμα της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως για την εορτή των Τριών Ιεραρχών. Εκεί διαβάζουμε: «Αγαπητοί μας μαθητές, αγαπητοί εκπαιδευτικοί, στις 30 Ιανουαρίου η Εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη τριών Αγίων, προστατών των μαθητών και των γραμμάτων: του Βασιλείου του Μέγα, του Γρηγορίου Ναζιανζηνού του Θεολόγου και του Ιωάννη του Χρυσοστόμου».
    Μία που αναρτήθηκε το δελτίο Τύπου και άλλη μία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου η «πατάτα» με την υπουργική γενική πτώση του «Βασιλείου του Μέγα».
    Υπό φυσιολογικές συνθήκες, στα κανονικά και όχι παγκοσμιοποιημένα ελληνάζικα που ομιλεί η κυρία Κεραμέως (που είναι μέλος της Τριμερούς Επιτροπής βεβαίως, βεβαίως), θα έπρεπε να γραφτεί «Βασιλείου του Μεγάλου», αλλά τώρα ποιος νοιάζεται για φασιστικού χαρακτήρα λεπτομέρειες, όπως η ορθογραφία και η κλίση επιθέτων, ουσιαστικών και ρημάτων;
    Το λάθος δεν διορθώθηκε μέσα σε λίγη ώρα, όπως θα ανέμενε κάποιος που νομίζει ότι υπάρχει στ’ αλήθεια ενδιαφέρον για την Παιδεία στο υπουργείο που τάχα την υπηρετεί. Εκλεισε εικοσιτετράωρο (και δεν διορθώθηκε μέχρι τη στιγμή που συντασσόταν το άρθρο), παρά την αδιάκοπη διαδικτυακή καζούρα.
    Συνηθίσαμε, άλλωστε, να μένουν άκλιτα τα κύρια ονόματα (π.χ. «του Λέων»), αλλά μια χαρά-χαράδρα κλίνουμε εις τας τηλεοράσεις το επίρρημα «επικεφαλής». Στη γενική πτώση το σερβίρουμε ως «επικεφαλούς» (όπως λέμε «της Μιχαλούς»).
    Σε γενικές γραμμές, καλό θα ήτο η κυρία Κεραμέως, η οποία σφάλλει συχνά στις διατυπώσεις της, να αρχίσει να ακονίζει λίγο τα ελληνικούλια της. Τα πολλά κλισέ που έχει ατάκτως ερριμμένα στο αποθηκάκι με την ξύλινη κομματική γλώσσα βλάπτουν την πνευματική υγεία όλων.
    Είναι υπουργός Παιδείας (εντός ή εκτός εισαγωγικών η λέξη «Παιδεία» παραμένει σεβαστή) και οφείλει να δίνει το καλό παράδειγμα.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΣΙΩΠΗ ΩΦΕΛΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΟΠΩΣ Ο ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ.

    Η ησυχία ευνοεί την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου και ενισχύει την περιοχή του ιππόκαμπου.
    Μια νέα έρευνα, έρχεται να επιβεβαιώσει τα οφέλη της σιωπής στον εγκέφαλο, αφού βρέθηκε πως δύο λεπτά απόλυτης ησυχίας μπορούν να επιδράσουν στον εγκέφαλο με τον ίδιο τρόπο, όπως το να κοιμηθεί κανείς για 15 λεπτά της ώρας ή να ακούσει την αγαπημένη του μουσική για 5 λεπτά.
    Η μελέτη είναι τμήμα ερευνών που πραγματοποιούνται στο πανεπιστήμιο του Όρεγκον από το 2013, και έχει τίτλο «Εγκέφαλος, δομή και λειτουργία». Μάλιστα, επισημαίνεται άλλη μία θετική επίδραση της ησυχίας στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με αυτήν, δύο ώρες απόλυτης ησυχίας είναι ικανές να δημιουργήσουν νέα κύτταρα στην περιοχή του ιππόκαμπου, μιας περιοχής στον εγκέφαλο από την οποία μεταφέρονται οι πληροφορίες από την βραχυπρόθεσμη στην μακροπρόθεσμη μνήμη, με αποτέλεσμα την καλύτερη συγκράτησή τους.
    https://enallaktikidrasi.com/
    https://enneaetifotos.blogspot.com/2023/02/blog-post_1.html
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...