ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

01 Ιανουαρίου 2023

Ο «ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ» ΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2023 ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΕΡΓΑΛΕΙΑ


ΑΡΘΡΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022.






 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

5 σχόλια:

  1. Κατά 187.397 κατοίκους μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας σε ένα χρόνο. Κατά 174.000 αυξήθηκε ο πληθυσμός του Ισραήλ - Κουρδιστό Πορτοκάλι (kourdistoportocali.com)
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κάποιοι προσέφευγαν στους εκπροσώπους του Κογκρέσου για προνομιακή μεταχείριση αγαπημένων τους προσώπων (ρουσφέτια δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα!). Ο ταξίαρχος Ralph Pernell ήταν διοικητής της 27ης Μεραρχίας Πεζικού και απάντησε στο αίτημα ενός μέλους του Κογκρέσου για αλλαγή ειδικότητας ενός τυφεκιοφόρου.

    «Προς: Τον Εντιμότατο Clinton Anderson

    27 Μεραρχία Πεζικού
    27 Φεβ. 1942
    Fort Ord, California
    Αγαπητέ κε Anderson
    Η επιστολή σας της 17ης Φεβρουαρίου προς το Γραφείο Προσωπικού του Γενικού Επιτελείου, σχετικά με τον στρατιώτη …, του 1ου Λόχου, του 165ου Συντάγματος Πεζικού, εστάλη σε μένα. Δηλώνετε: “Αναρωτιέμαι αν υπήρξε κάποιο λάθος στην αποστολή του στο Φορτ Όρντ. Ο στρατιώτης … έλαβε εξαιρετική μόρφωση, διαθέτει μεταπτυχιακό, είναι έτοιμος για διδακτορικό, γνωρίζει Ισπανικά, είναι ειδικευμένος αρχαιολόγος και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού”.

    »Σε αυτή τη μεραρχία των 22.000 ανδρών που διοικώ, λαμβάνω πολλές επιστολές παρόμοιες με τη δική σας από γονείς, συγγενείς, φίλους και αρραβωνιαστικιές. Δεν καταλαβαίνουν γιατί ο άνθρωπος που είχε καλό δικηγορικό γραφείο ως πολίτης δεν μπορεί να υπηρετεί στο Δικαστικό Σώμα, γιατί ο φαρμακοποιός δεν μπορεί να εργαστεί σε στρατιωτικό φαρμακείο, ούτε γιατί ο δάσκαλος του σχολείου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εκπαιδευτικό έργο. Είναι όλοι πρόθυμοι να κάνει κάποιος άλλος τη σκληρή βρώμικη δουλειά του πολεμιστή, εφόσον ο προστατευόμενός τους μπορεί να γλιτώσει από αυτό το καθήκον.

    »Εάν στο μέλλον οι γιατροί έχουν το προνόμιο να ασκούν το επάγγελμά τους, οι αρχαιολόγοι να εξερευνήσουν την αρχαιότητα, οι φοιτητές να πάρουν πτυχία και οι καθηγητές το προνόμιο να διδάξουν με τον δικό τους τρόπο, κάποιος πρέπει να πορευτεί, να πολεμήσει, να ματώσει και να πεθάνει. Δεν βρίσκω κανέναν λόγο για τον οποίο φοιτητές, γιατροί, καθηγητές και αρχαιολόγοι δεν πρέπει να έχουν το μερίδιό τους σε αυτό.

    »Λέτε, “Με εκπλήσσει δυσάρεστα το να λάβει αυτού του είδους τη μόρφωση και να τη θάψει σε μια ομάδα τυφεκιοφόρων”, σαν να υπάρχει κάτι υποτιμητικό ή προσβλητικό ή δουλοπρεπές στο να είσαι μέλος μιας ομάδας τυφεκιοφόρων και μόνο σε ηλίθιους και χειρώνακτες πρέπει να ανατίθεται τέτοιο καθήκον. Δεν γνωρίζω κανένα μέρος όπου δυναμικοί άνδρες με εξυπνάδα και πρωτοβουλία χρειάζονται περισσότερο από ό,τι στην ομάδα πεζικού.

    »Ανεξάρτητα όμως από το τι ειδικότητα θα λάβει κάποιος, είναι απαραίτητο όλοι οι άντρες, ακόμη και όσοι δεν είναι τυφεκιοφόροι, να μαθαίνουν την ατομική τακτική του πεζικού. Όλοι πρέπει να κάνουν πορείες με πλήρη φόρτο για 20 μίλια και να μάθουν να εκτελούν ασκήσεις λογχομαχίας. Κάνοντάς τα όλα αυτά μπορούν όντως να εκτιμήσουν πόσο δύσκολο είναι να είσαι τυφεκιοφόρος. Επειδή μπορεί να νομίζετε ότι είμαι σε αρκετά μεγάλη απόσταση από μια ομάδα τυφεκιοφόρων, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι έχω έναν γιο στις Φιλιππίνες. Το μόνο που ξέρω είναι ότι τραυματίστηκε στις 19 Ιανουαρίου. Ελπίζω να έχει επιστρέψει μέχρι τώρα στην ομάδα πεζικού όπου ανήκει και θα ήθελα να ήμουν εκεί δίπλα του.

    »Σας έχω γράψει αυτή τη μακροσκελή επιστολή, επειδή λόγω της υψηλής σας θέσης ασκείτε μεγάλη επιρροή στο τι σκέφτονται οι άνθρωποι και στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον Στρατό. Είναι απαραίτητο για αυτούς να κατανοήσουν ότι οι άνδρες πρέπει να κάνουν αυτό που βοηθά καλύτερα την πατρίδα να κερδίσει τον πόλεμο και συχνά αυτό δεν συμπίπτει με εκείνο που οι ίδιοι κάνουν καλύτερα.

    Ειλικρινώς,
    Ταξίαρχος Ralph Pernell
    Διοικητής»

    https://slpress.gr/ethnika/to-peziko-i-pos-yponomeyoyme-ton-elliniko-strato/

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε 9.716.889 άτομα ανέρχεται ο νόμιμος πληθυσμός της χώρας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την απογραφή πληθυσμού- κατοικιών 2021, που διενήργησε η ΕΛΣΤΑΤ.
    Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία του 2011, ο νόμιμος πληθυσμός της Ελλάδας ανερχόταν σε 9.904.286 κατοίκους. Κατά συνέπεια, ο νόμιμος πληθυσμός στην απογραφή του 2021 παρουσίασε μείωση κατά 187.397 κατοίκους. Επίσης, δεν γνωρίζουμε τον πραγματικό αριθμό των αλλοδαπών στη χώρα, νόμιμων και παράνομων, κάτι που είναι εξαιρετικά ανησυχητικό.
    Υπάρχει όμως και ένα εύρημα ευχάριστο για την ελληνική οικογένεια!
    Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ τα Ελληνόπουλα μέχρι 17 ετών διαμένουν και με τους δύο γονείς του σε ποσοστό 94,2% ενώ από τα υπόλοιπα ένα 4,7% ζει μόνον με την μητέρα του, ένα 0,9% με τον πατέρα του και ένα 0,2 ζει χωρίς τους γονείς του.
    Τα ποσοστά αυτά δεν έχουν σημαντική διαφοροποίηση όσον αφορά τον οικονομικά εύρωστο και μη πληθυσμό. Τα στοιχεία για τις μονογονεϊκές οικογένειες δείχνουν ότι παρά τις όποιες διαφορές των γονέων, αυτοί ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους και επικοινωνούν τηλεφωνικά ή δια ζώσης με αυτά πολύ συχνά. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών έχει την αυτονομία του και διαθέτει το δικό του υπνοδωμάτιο.
    Επίσης ο λόγος που κάποιοι δεν επικοινωνούν συχνά με τα παιδιά τους είναι ο φόρτος εργασίας της σύγχρονης κοινωνίας. Κάτι τέτοια βλέπουν οι θιασώτες των διαλυμένων οικογενειών και δεν αισθάνονται καλά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο νέος τουρκικός πύραυλος Siper «έπληξε με επιτυχία στόχο στα 100 χιλιόμετρα». Ξεκινά μαζική παραγωγή νέων συστημάτων Siper, Hisar και Sungur.
    Το νέο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Siper που αναπτύσσεται στην Τουρκία, πέρασε «με επιτυχία» τις νέες του δοκιμές, όπως ανακοίνωσε η τουρκική Αμυντικής Βιομηχανία.
    Ο επικεφαλής της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών της γειτονικής χώρας (SSB), Ισμαήλ Ντεμίρ, ανήρτησε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο δείχνει την εκτόξευση ενός πυραύλου από το σύστημα αεράμυνας και «χτυπά» τον στόχο του.
    «Ένα πρωτοχρονιάτικο δώρο στο έθνος μας καθώς μπαίνουμε στον τουρκικό αιώνα από την αμυντική μας βιομηχανία! Ένας κατευθυνόμενος δοκιμαστικός πύραυλος από το σύστημα Siper Product-1, το οποίο είναι το κλειδί για την Αεροπορική και Πυραυλική μας Άμυνα μεγάλης εμβέλειας, έπληξε με επιτυχία έναν στόχο σε εμβέλεια άνω των 100 χιλιομέτρων», ανακοίνωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ.
    H τελευταία δοκιμαστική εκτόξευση του τουρκικού πυραυλικού συστήματος, που αναπτύσσεται από την Roketsan σε συνεργασία με την Aselsan το Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας, έγινε τον περασμένο Αύγουστο.
    Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, αποφασίστηκαν 25 διαφορετικά εθνικά προγράμματα προς όφελος των τουρκικών Ενόπων Δυνάμεων, ανάμεσά τους η μαζική παραγωγή νέων συστημάτων Siper, Hisar και Sungur προκειμένου να ενισχυθεί η αεράμυνα της Τουρκίας.
    Φυσικά, η πρώτη άμεση συνέπεια είναι η στρατιωτική αποδέσμευση της Τουρκίας από την Δύση και ειδικά τις ΗΠΑ. Μένει να αποδειχτεί αν το Siper είναι το αποτέλεσμα βοήθειας από Ρωσία και Κίνα.
    https://twitter.com/i/status/1608888054894428160
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την 26η Δεκεμβρίου 2022, πέντε βορειοκορεατικά UAVs διείσδυσαν στον νοτιοκορεατικό εναέριο χώρο, με το ένα να φθάνει βόρεια της πρωτεύουσας Σεούλ. Παρά την εσπευσμένη απογείωση μαχητικών αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων που επιχείρησαν για πέντε ώρες προκειμένου να καταρριφθούν τα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δεν αναχαιτίστηκαν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...