ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

23 Ιανουαρίου 2023

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΜΕ 18 ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑ BORAN. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΕΒΟ ΠΕΝΤΑΡΟΦΣΚΙ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΠΟΛΥ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣΚΟΠΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ). 17/12/2022 Δένδιας: «Θα στηρίξουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας».



ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΡΚΟΠΛΟΙΟ ΤΩΝ 4,5 ΤΟΝΩΝ ΚΟΚΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΑΝ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ; ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ. ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΚΟΚΑΪΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΥΣΜΟΙΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΣ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ, ΜΕ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ.

 








 Σκόπια: Ο στρατός εξοπλίζεται με 18 τουρκικά πυροβόλα Boran.

Το βεληνεκές των τουρκικών οβίδων «Boran» είναι 17 χιλιόμετρα.

 
Τα Σκόπια, το νεότερο μέλος του NATO, παρήγγειλε τρεις πυροβολαρχίες με συνολικά 18 ελαφρά πυροβόλα Boran των 105 χιλιοστών από την Τουρκία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η προμήθεια πραγματοποιείται στο πλαίσιο του επανεξοπλισμού των μεραρχιών του πυροβολικού από τον Στρατό των Σκοπίων.

 ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΝΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ  ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.


«Ο στρατός των Σκοπίων υφίσταται μια μεγάλη προσπάθεια εκσυγχρονισμού. Μέσω της αμερικανικής και γερμανικής στρατιωτικής βοήθειας, επανεξοπλίζεται με νέα συστήματα μάχης. Στο πυροβολικό θα αποκτήσουν τα ρυμουλκούμενα πυροβόλα «Boran», για το πεζικό θα αποκτήσουν τα αμερικανικά οχήματα μάχης «Stryker» και «JLTV» και για την αεράμυνα το γαλλικό πυραυλικό σύστημα «Mistral 3»», ανέφεραν τα δημοσιεύματα.
Η πρώτη πυροβολαρχία των έξι πυροβόλων «Boran» θα φτάσει σε δύο χρόνια, ενώ οι υπόλοιπες δύο θα παραδοθούν την περίοδο από το 2029 έως το 2031. Το βεληνεκές των τουρκικών οβίδων «Boran» είναι 17 χιλιόμετρα και ο ρυθμός βολής είναι έως και έξι βλήματα το λεπτό.
Τα Σκόπια διαθέτουν επί του παρόντος ένα ελαφρύ τάγμα πεζικού, συμπεριλαμβανομένης μιας πυροβολαρχίας «απαρχαιωμένων» πυροβόλων M2A1 για ορισμένα καθήκοντα εντός του ΝΑΤΟ και των διεθνών αποστολών.
Ο τουρκικός στρατός παρέλαβε την πρώτη παρτίδα ελαφρών πυροβόλων των 105 χλστ στα τέλη Δεκεμβρίου του 2022. Tο βάρος του BORAN είναι 1.780 κιλά και μπορεί να μεταφερθεί τόσο με αεροπορικά, όπως ελικόπτερα, όσο και με επίγεια μέσα.
Το πυροβόλο έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει το πυροβολικό, τα τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα του εχθρού, όπως υποστηρίζει το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας. Προορίζεται επίσης για την καταστροφή οχυρώσεων πεδίου και άλλων αμυντικών κατασκευών.

 

 

Τα Σκόπια θέλουν να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο την στρατιωτική συνεργασία τους με την Τουρκία.
Θέλουν τουρκικά UCAV.


Ο πρόεδρος των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι σηματοδότησε περαιτέρω στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία την επόμενη περίοδο, λέγοντας ότι «η παράνομη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία απλώς κάνει το όλο θέμα πιο επείγον».
Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και πολλοί υψηλόβαθμοι του στρατού των Σκοπίων εκπαιδεύτηκαν σε τουρκικές στρατιωτικές σχολές, δήλωσε ο Πενταρόβσκι στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu στο περιθώριο της ετήσιας συγκέντρωσης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.
Ερωτηθείς εάν η αγορά στρατιωτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Τουρκία είναι στην ατζέντα των Σκοπίων, ο Σκοπιανός Πρόεδρος είπε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, «η Βόρεια Μακεδονία (σ.σ. στις δηλώσεις του στους Τούρκους… ξέχασε το «Βόρεια») έκανε νέες ρυθμίσεις για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων από την Τουρκία. Αλλά, φυσικά, αυτό είναι ένα ευαίσθητο θέμα και δεν θα ήθελα να τα συζητήσω λεπτομερώς όλα αυτά δημόσια».
Ο Πενταρόφσκι χαρακτήρισε «άριστες» τις διμερείς σχέσεις, λέγοντας ότι «η Τουρκία ήταν ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Βόρειας Μακεδονίας στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και αυτή τη στιγμή, η οικονομική συνεργασία αναπτύσσεται αργά χρόνο με το χρόνο».

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

5 σχόλια:

  1. «Πώς γίνεται κάποιος Άγιος; – Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις». Αυτό το καίριο ερώτημα απασχολεί σήμερα τους ρωμιούς.

    https://www.ethnos.gr/ekklisia/article/75280/posginetaikapoiosagiostakrithriakaioiproypotheseisthsekklhsias

    https://www.pronews.gr/thriskeia/pos-ginetai-kapoios-agios-ta-kritiria-kai-oi-proypotheseis/

    Μήπως θα ασχοληθούν με την οικογένεια φτιάχνοντας παιδιά;
    Μήπως θα δημιουργήσουν ατομικό και εθνικό πλούτο εργαζόμενοι σκληρά και τίμια σε κατασκευαστικές δουλειές;
    Μπα, όχι.
    Το μόνο που φροντίζουν είναι για την καλή μεταθανάτια συνταξιοδότηση και αποκατάσταση στην Ουράνια Ιερουσαλήμ, μέσα στους κόλπους των προγόνων τους Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ, για να υμνούν τον Ιεχωβά των Ιουδαίων
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντώναρος: «Πέρασε άλλη μια μέρα που ο ατάλαντος γόνος Μητσοτάκης κάνει πως δεν ξέρει για τις υποκλοπές».
    «Ευτυχώς ξέρουν η ΑΔΑΕ και πολλοί άλλοι. Και εκτός συνόρων τώρα πια» λέει.
    Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβέρνησης Καραμανλή, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός, τον οποίον χαρακτήρισε ως «ατάλαντο γόνο», κάνει πως δεν γνωρίζει για τις υποκλοπές, όταν παραχωρεί συνεντεύξεις σε διεθνή ΜΜΕ.
    «Ευτυχώς ξέρουν η ΑΔΑΕ και πολλοί άλλοι. Και εκτός συνόρων τώρα πια», πρόσθεσε με νόημα σε νέα του ανάρτηση στο Twitter.
    Η ανάρτηση Αντώναρου
    «Πέρασε άλλη μια μέρα κι ο ατάλαντος γόνος Μητσοτάκης που λέει (εκτός συνόρων βέβαια) πως οι μετανάστες πρέπει να μείνουν στη χώρα γιατί χρειαζόμαστε εργατικά χέρια, κάνει πως δεν ξέρει για τις υποκλοπές. Ευτυχώς ξέρουν η ΑΔΑΕ και πολλοί άλλοι. Και εκτός συνόρων τώρα πια».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μητσοτάκης: Στην Ιαπωνία ταξιδεύει ο πρωθυπουργός στις 29 Ιανουαρίου (για να μάθει Σεπούκου;)
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει από τις 29 ως τις 31 Ιανουαρίου επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία.
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου Πρίγκιπα Akishino, τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Fumio Kishida και τον Πρόεδρο της Βουλής Hiroyiki Hosoda.
    Ο πρωθυπουργός, που θα συνοδεύεται από κυβερνητική και επιχειρηματική αποστολή, θα έχει επίσης συναντήσεις με ηγετικά στελέχη ιαπωνικών επιχειρήσεων και θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Τόκυο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Ισραήλ ζήτησε (και θα πάρει) 25 προηγμένα μαχητικά F-15EX από τις ΗΠΑ. Η Ελλάδα μεταχειρισμένα που πέφτουν.
    Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο βήμα στην διαδικασία μέσω Ξένων Στρατιωτικών Πωλήσεων.
    Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Breaking Defense, επίσημα το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ζήτησε από τις ΗΠΑ 25 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15EX , λέγοντας μάλιστα ότι η ισραηλινή κυβέρνηση απέστειλε σχετική LOR (Letter Of Request) την περασμένη εβδομάδα.
    Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο βήμα στην διαδικασία μέσω Ξένων Στρατιωτικών Πωλήσεων (FMS – Foreign Military Sales), μετά το οποίο ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για λεπτομέρειες όπως η ποσότητα του στρατιωτικού υλικού και οι τιμές.
    Το Ισραήλ έχει εκφράσει τα τελευταία χρόνια την ανάγκη να εξοπλίσει τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15 που διαθέτει, με μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο και με πυρομαχικά τα οποία θα μπορούν να καταστρέφουν εγκαταστάσεις και υποδομές του Ιράν τα οποία έχουν ενισχυμένη προστασία και οχύρωση, όπως για παράδειγμα οι ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.
    Στο πλαίσιο αυτό και μετά την πρώτη επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση «φορτωμένων» F-15EX, οι Ισραηλινοί φαίνεται ότι έβαλαν στο μάτι τα νέα, προηγμένα αμερικανικά μαχητικά και σύμφωνα με το Breaking Defense, οι πρώτες παραδόσεις των αεροσκαφών αναμένονται το 2028, αν όλα πάνε καλά.
    Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Boeing, το F-15EX «φέρει περισσότερο ωφέλιμο φορτίο από οποιοδήποτε άλλο μαχητικό στην κατηγορία του και μπορεί να εκτοξεύσει υπερηχητικά όπλα βάρους 3.171 κιλών».
    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ισραηλινή Αεροπορία (IAF) επιδιώκει την αγορά 25 μαχητικών αεροσκαφών F-15EX και παράλληλα την αναβάθμιση, σε αυτή τη νέα προηγμένη έκδοση, των υφισταμένων 25 μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-15I, δίχως ωστόσο την ενσωμάτωση συστήματος fly-by-wire.
    Ισραηλινή πηγή ενημέρωσης τόνισε ότι σημαντικό εμπόδιο στην προσπάθεια αυτή είναι οι περιορισμοί στις αμυντικές δαπάνες, καθώς δεν επιτρέπει την αναβάθμιση σε μεγάλο αριθμό ισραηλινών F-15. Ενδεικτικά, το Ισραήλ διαθέτει 50 μαχητικά τύπου F-15 σε εκδόσεις A/B/C/D και 25 μαχητικά τύπου F-15 I.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ
      Το Ισραήλ εκτιμάει ότι σε μελλοντικά σενάρια επιχειρήσεων, οι εχθρικοί στόχοι θα προστατεύονται από προηγμένα συστήματα αεράμυνας.
      Έτσι, το πρώτο «κύμα» θα αποτελείται από stealth μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35I «Adir» τα οποία θα καταφέρουν να εξουδετερώσουν την εχθρική αεράμυνα και έτσι θα «ανοίξουν τον δρόμο» ώστε τα επόμενα «κύματα» με τα μαχητικά αεροσκάφη F-15, ιδανικά στο μέλλον και τα F-15EX, να αναπτυχθούν προκειμένου να πραγματοποιήσουν καταστροφικές και ισοπεδωτικές επιδρομές, χάρη στο μεγάλο ωφέλιμο φορτίο πυρομαχικών.
      Επίσης, το Ισραήλ φαίνεται ότι λαμβάνει αρκετά σοβαρά την ολοένα και πιο ενισχυμένη στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας και Ιράν, με πρόσφατες αναφορές να κάνουν λόγο για συμφωνία προμήθειας ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών 4++ γενιάς τύπου Su-35S από το Ιράν, αλλά και πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας τύπου S-400.
      Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό και με την απειλή της Χεζμπολάχ από το Λίβανο, με πιθανό μπαράζ εκτοξεύσεων ρουκετών και πυραύλων κατά ισραηλινού εδάφους, έχουν αναγκάσει την IAF να στρέφεται προς την λύση των F-15ΕX, που υπολογίζεται ότι θα είναι πιο «cost – effective» και άρα πιο οικονομική εναλλακτική λύση από την αναβάθμιση του συνόλου του υφιστάμενου στόλου μαχητικών F-15.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...