ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 1953: «Γνωρίζω τη θέση της εβραϊκής κοινότητας της Ρωσίας».
ΟΙ «ΙΟΥΔΑΙΟΙ» ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΡΩΜΗ.
«ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ»; ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο μεθοδευμένος Θάνατος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ κλασικής παιδείας στην Δύση και η αποκατάσταση της ελληνικής σοφίας.
Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΡΟΣ, ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ». Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ.
Έκθεση «First Kings of Europe»!
Του Γιώργου Λεκάκη
Αρχαίο χρυσό θρακικό περιλαίμιο και στεφάνι, ευρεθέντα στην νυν έκταση της Βουλγαρίας. |
Ακτινογραφίες ενός χάλκινου ξίφους, που κρατούνταν στο ίδρυμα Field Museum του Σικάγο, από την δεκαετία του… 1930 αποκάλυψαν ότι το όπλο είναι περίπου 3.000 χρόνων (1080 - 900 π.Χ.)…
Προηγουμένως εθεωρείτο ότι το ξίφος, που ανακαλύφθηκε στην Ουγγαρία στον ποταμό Δούναβη, ήταν… αντίγραφο.
Ο επιμελητής του μουσείου Γουίλιαμ Πάρκινσον πιστεύει ότι ένα… γραφικό λάθος ήταν η πηγή της σύγχυσης. «Κάποιος το έγραψε λάθος», είπε… Όταν το όπλο αναλύθηκε από επιστήμονες του Field Museum και Ούγγρους αρχαιολόγους, που ετοίμαζαν μια ειδική έκθεση, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι η χημική του σύνθεση ήταν σχεδόν πανομοιότυπη με εκείνη άλλων ξίφων της Εποχής του Χαλκού, που βρέθηκαν στην Ευρώπη….
Σπαθί του 1700 π.Χ. Ευρέθη στην Ουγγαρία. |
Το Field Museum του Σικάγο ετοιμάζει τώρα μια έκθεση με τίτλο «First Kings of Europe», η οποία θα ανοίξει στις 31 Μαρτίου 2023.
Αυτή η συλλογή περισσότερων από 150 εξαίσιων αντικειμένων (κοσμημάτων, όπλων, πανοπλιών, κ.ά.) δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ στο παρελθόν μαζί. Συγκεντρώνει εκθέματα 26 μουσείων και 11 χωρών από όλην την νοτιοανατολική Ευρώπη - προφανώς η Ελλάς δεν ανήκει σε αυτήν, κατά τους Αμερικάνους!!!
Σπαθί 3.000 χρόνων. Ευρέθη στον Δούναβη, αλλά βρίσκεται στο... Σικάγο των ΗΠΑ!!! |
- ο χρυσός θρακικός θησαυρός του Kosmatkite (ευρέθη στην έκταση της νυν Βουλγαρίας - Εθνικό Μουσείο Ιστορίας, Σόφια, Βουλγαρία).
- τα αρχαιότερα ανθρωπογενή χρυσά αντικείμενα, που είναι επίσης θρακικά, γνωστά ως ο «Θησαυρός της Βάρνας» (τμήμα του βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία), τα οποία εδημιουργήθησαν πριν από περισσότερα από 6.600 χρόνια!
- αριστουργήματα ξιφοτεχνίας και πανοπλιών της Εποχής του Χαλκού
- το αστραφτερό χρυσό στέμμα ενός Θράκα πρίγκηπος (τμήμα του βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία), με ένα στεφάνι από φύλλα χρυσού και την μορφή της θεάς Νίκης, προσωποποίηση της νίκης για τους Έλληνες,
- τον περίφημο «Θησαυρός του Μπόροβο», με σφίγγα και κύπελλα σε σχήμα αλόγου, μέρος ενός εορταστικού συνόλου, που κάποτε ανήκε στον Θράκα βασιλιά Κότυ Α'…
- βιολόσχημα κυκλαδικά (2800 – 2500 π.Χ.) ευρέθησαν στο Shtoji Βορείου Ηπείρου, στην νυν έκταση της Αλβανίας,
- από τους Ιάποδες, από την Γραικία (Gracac) της έκτασης της νυν Κροατίας,
- κράνος ασημένιο (325 π.Χ.) από την Πείρο [> Περέτου(*)] Μουντενίας Ρουμανίας, κ.ά.
Όπως βλέπετε, η Ελλάς απούσα…
- Συμμετέχουν με ευρήματά τους οι χώρες:
ΑΛΒΑΝΙΑ:
Archaeological Museum in Tirana/Institute of Archaeology
ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ:
National Museum of Bosnia and Herzegovina
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ:
National Museum of History
Rousse Regional Museum of History
Varna Regional Museum of History
ΚΟΣΟΒΟ:
National Museum of Kosovo
ΚΡΟΑΤΙΑ:
Archaeological Museum in Zagreb
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ:
Museums and Galleries of Podgorica
ΟΥΓΓΑΡΙΑ:
Budapest History Museum
Déri Museum
Hungarian National Museum
Koszta József Museum
Móra Ferenc Museum
Munkácsy Mihály Museum
Szent István Király Museum
ΡΟΥΜΑΝΙΑ:
Buzău County Museum
Museum of Oltenia
National History Museum of Romania
National Museum of Transylvanian History
Neamț County Museum Complex
The Museum of Gumelnița Culture
ΣΕΡΒΙΑ:
National Museum of Serbia
ΣΚΟΠΙΑ (ως… Βόρεια Μακεδονία!!!, φυσικά):
Institute for Protection of Cultural Heritage and Museum–Bitola
Institute for Protection of the Monuments of Culture and Museum–Prilep
National Institution Museum–Gevgelija
ΣΛΟΒΕΝΙΑ:
National Museum of Slovenia…
ΠΗΓΗ: Field Museum, Σικάγο, ΗΠΑ. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 26.1.2023.
(*) Pirum, Statio Ad Pirum: Τόπος Γετο-Δακών (θρακικών φυλών), γύρω από το Ποπέστι, στον (ράου < ροή, ποταμό) Άργο της Δακίας, κοντά στην Αλεξάνδρεια. Στις όχθες του ποταμού Βεδέα (< Fυδωρ), ακριβώς εκεί όπου βρίσκεται σήμερα το χωριό Peretu. Στον 16ο αιώνα ο οικισμός ονομαζόταν Δέπουσα – ΠΗΓΗ: Κλ. Πτολεμαίος.
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Για έκρηξη υποθαλάσσιου ηφαιστείου στη Σαντορίνη προειδοποιεί Βρετανός γεωφυσικός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤον κώδωνα του κινδύνου κρούει Βρετανός γεωφυσικός του Imperial College του Λονδίνου για το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπος στη Σαντορίνη, το οποίο, όπως επισημαίνει, αποτελεί σοβαρή απειλή.
Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, όπως αναφέρουν η βρετανική εφημερίδα «Guardian» και η βερολινέζικη «Morgenpost».
Ο γεωφυσικός Καγετάν Κραπκίβιτς, που ηγείται μιας ερευνητικής ομάδας στο Imperial College του Λονδίνου, καλεί τους Έλληνες επιστήμονες να είναι σε εγρήγορση τοποθετώντας ένα σύστημα συνεχούς παρακολούθησης. Ουσιαστικά, κάνει λόγο για ένα δίκτυο μέτρησης σε πραγματικό χρόνο που θα μπορούσε κανείς να εκτιμήσει καλύτερα «πότε θα μπορούσε να συμβεί μια έκρηξη», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Morgenpost».
Για την βρετανική εφημερίδα «Guardian», οι Έλληνες δεν πρέπει να εφησυχάζουν, καθώς επί σχεδόν 400 χρόνια, ο Κολούμπος, το υποθαλάσσιο ηφαίστειο λίγο έξω από το ελληνικό νησί της Σαντορίνης, δεν «κοιμάται»».
«Ένας θάλαμος μάγματος που δεν είχε ανιχνευθεί προηγουμένως γεμίζει σταδιακά με τήγμα, γεγονός που δείχνει στους ερευνητές ότι πρέπει να παρακολουθούν το ηφαίστειο σε πραγματικό χρόνο», αναφέρει το σχετικό άρθρο επικαλούμενο την έρευνα του Imperial College του Λονδίνου.
Η βρετανική εφημερίδα υπενθυμίζει επίσης ότι ο Κολούμπος εξερράγη τελευταία φορά το 1650 μ.Χ προκαλώντας τον θάνατο 70 ανθρώπων που εισέπνευσαν τα αέρια της έκρηξης και υπέστησαν δηλητηρίαση.
Τότε, η έκρηξη οφειλόταν στο συσσωρευμένο μάγμα σε αντίστοιχο μαγματικό θάλαμο, πιθανώς σε αντίστοιχο βάθος 3 έως 4 χιλιομέτρων κάτω από τον βυθό.
Σύμφωνα με τις πρόσφατες εκτιμήσεις της ομάδας του γεωφυσικού Καγετάν Κραπκίβιτς, μετά την τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου το 1650 μ.Χ., ο μαγματικός θάλαμος μεγαλώνει, κατά μέσο όρο, με ρυθμό περίπου 4 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων το χρόνο.
Ο συνολικός όγκος που έχει συσσωρευθεί στο «ρεζερβουάρ» μάγματος (μαγματικό θάλαμο) κάτω από τον Κολούμπος, υπολογίζεται σε 1,4 κυβικά χιλιόμετρα.
Σήμερα, ωστόσο, λόγω της πληθυσμιακής και τουριστικής αύξησης του νησιού, μία αντίστοιχη έκρηξη θα οδηγούσε σε ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το υποθαλάσσιο ηφαίστειο της Σαντορίνης ανήκει στην «εξαιρετικά εκρηκτική οικογένεια» των ηφαιστείων. Αυτά δηλαδή που μπορούν να προκαλέσουν μία έκρηξη ύψους δεκάδων χιλιομέτρων.
Χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνική απεικόνισης, ο Καγκετάν Κραπκίβιτς και η ομάδα του εντόπισαν τη συγκέντρωση τήγματος περίπου 3,2 χιλιόμετρα κάτω από το ηφαίστειο.
Τα συμπεράσματά τους, τα οποία δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Geochemistry, Geophysics, Geosystems», υποδηλώνουν ότι, αν και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, το ηφαίστειο αποτελεί σοβαρή απειλή.
Ζ.Π.
Τουρκία: Επεκτείνεται στο Σουδάν – Άρχισε να καλλιεργεί τεράστιες εκτάσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφή18 τουρκικές εταιρείες χρηματοδοτούμενες από την τουρκική κυβέρνηση ήρθαν στο Σουδάν.
Τουρκικές εταιρείες άρχισαν να εργάζονται στο Σουδάν, υποστηριζόμενες από το Τμήμα Ανάπτυξης και Υποστήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για την υλοποίηση αγροτικών έργων σε διάφορους τομείς.
Σύμφωνα με το Turk Press Τούρκοι επενδυτές ήρθαν στο Σουδάν για να παρακολουθήσουν την 40η Διεθνή Έκθεση στο Χαρτούμ και συμμετείχαν σε διαβουλεύσεις με Σουδανούς αξιωματούχους προκειμένου να επιταχυνθεί η συνεργασία και η εταιρική σχέση σε αγροτικά έργα, καθώς και να βελτιωθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
18 τουρκικές εταιρείες χρηματοδοτούμενες από την τουρκική κυβέρνηση ήρθαν στο Σουδάν, για να αναζητήσουν επιχειρηματικές ευκαιρίες και συνεργασίες στους τομείς των σπόρων, των τρακτέρ και των γεωργικών εργαλείων.
Η τουρκική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για τις γεωργικές δραστηριότητες και τις περιοχές στις οποίες εκτελούνται γεωργικές δραστηριότητες, στο Κυβερνείο Γκεζίρα στο Σουδάν, το οποίο διαθέτει υψηλό γεωργικό δυναμικό.
Στο Σουδάν, υπάρχουν περισσότερα από 175 εκατομμύρια καλλιεργήσιμης γης και περισσότερα από 100 εκατομμύρια κεφάλια ζώων.
Ομοίως, στο Σουδάν υπάρχουν εκτάσεις δασών και εκτάσεων κατάλληλες για βοσκή, που ανέρχονται σε 52 εκατομμύρια στρέμματα, και πάνω από 400 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα βροχοπτώσεων ετησίως.
Ο αγροτικός τομέας είναι ένα ανοιχτό πεδίο για την προσέλκυση εργατικού δυναμικού και τη μείωση του ποσοστού ανεργίας. Τα έσοδα του αγροτικού τομέα αντιπροσωπεύουν το 48% του ΑΕΠ του Σουδάν.
Σε δήλωσή του στο πρακτορείο Anadolu, ο Αλί Ερντογάν, Βοηθός Επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης και Υποστήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, είπε ότι το ίδρυμά του στοχεύει να μοιραστεί τις τουρκικές εμπειρίες με Σουδανούς καλλιεργητές.
Ζ.Π.
ΔιαγραφήΟ Ερντογάν δήλωσε ότι ήρθαν στο Σουδάν στις αρχές αυτής της εβδομάδας, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και τομείς που σχετίζονται με τη γεωργία στην περιοχή της ανατολικής Θράκης, στη δυτική Τουρκία.
«Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε την τεχνογνωσία των δημόσιων ιδρυμάτων και ιδιωτικών εταιρειών στην Τουρκία στους Σουδανούς αδελφούς μας ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν τον αγροτικό τους τομέα».
Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ανάπτυξης Θράκης, Μαχμούντ Σαχέεν, δήλωσε: «Κατά την επίσκεψή μας στο Σουδάν το 2021 και το 2022, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε μια εταιρεία στην περιοχή Gezira για την παραγωγή σπόρων, τρακτέρ και εξοπλισμού γεωργικών μηχανημάτων. .. Ολοκληρώσαμε την ίδρυση αυτής της εταιρείας».
Ο Σαχέεν εξήγησε, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu, ότι η υπηρεσία του έχει συνάψει συμφωνίες με τη σουδανική πλευρά σχετικά με την παραγωγή ηλιόσπορων και άλλων σπόρων στην περιοχή Gezira.
Όσον αφορά το εργοστάσιο τρακτέρ, ο Σαχέεν δήλωσε ότι ο χώρος παραχωρήθηκε με βάση τη συμφωνία που είχαν συνάψει νωρίτερα και ότι η παραγωγή σχεδιάζεται να ξεκινήσει μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.
«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με αγρότες στην περιοχή Τζαζίρα για τον εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων και την ανάπτυξη της άρδευσης και άλλων γεωργικών θεμάτων».
Στις 20 Ιανουαρίου, η Τουρκία και το Σουδάν υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης με στόχο τη συνεργασία στους τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.
Το μνημόνιο υπεγράφη από τον Τούρκο αντιπρόεδρο Φουάντ Οκτάι και τον υπουργό υποθέσεων του Σουδάν, Χουσεΐν Οθμάν, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Άγκυρα.
Στόχος του μνημονίου είναι η συνεργασία και η επίτευξη κοινών συμφερόντων στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των κτηνοτροφικών προϊόντων, της ανάπτυξης της μεταποιητικής βιομηχανίας και της προώθησης του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών σε υψηλότερα επίπεδα.
Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει μια ολοκληρωμένη τεχνική έρευνα για την υποδομή άρδευσης του ποταμού Νείλου, τα υπόγεια ύδατα και τα νερά της κοιλάδας, που είναι οι τρεις πηγές άρδευσης για το έργο, σε συντονισμό μεταξύ του τουρκικού Υπουργείου Γεωργίας και Δασών και του Υπουργείου Άρδευσης και Υδάτινων Πόρων στο Σουδάν, σύμφωνα με τη συμφωνία.
Επιπλέον, θα δημιουργηθεί μια πειραματική φάρμα σε συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, με στόχο τη βελτίωση των σπόρων και την ανάπτυξη των φυσικών βοσκοτόπων και της ζωικής παραγωγής και θα παρασχεθεί υποστήριξη σε αγρότες και κτηνοτρόφους που συμμετέχουν στο έργο.
Ζ.Π.