ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Ιανουαρίου 2021

Ο επικεφαλής της Pfizer, ο Έλληνας Αλβέρτος Μπουρλάς: «Δεν έχω κάνει το εμβόλιο - Δεν θα πάρω τη σειρά κανενός». ΕΡΩΤΗΣΗ: Κ. ΜΠΟΥΡΛΑ, ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ή ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΣΤΑ 25ΧΡΟΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ;

 

 ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Δεν θα κάνετε όποιο εμβόλιο θέλετε εσείς - Θα κάνετε όποιο εμβόλιο θέλουμε εμείς». ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ: «Δεν θα φύγετε νύχτα με όποιον τρόπο θέλετε εσείς, αλλά θα «φύγετε» με οποίο τρόπο θέλουμε εμείς». ΠΩΣ ΠΑΡΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ…

 


 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.:  «Δημοσιογραφία είναι, να δημοσιεύεις αυτά, που κάποιοι δεν θέλουν να δημοσιευτούν. Οτιδήποτε άλλο, είναι δημόσιες σχέσεις».  Γεώργιος  Όργουελ.

Πάντα  έχω  την εντύπωση  ότι  οι  δημοσιογράφοι  ή  είναι  ηλίθιοι  ή  βαλτοί.  Δεν  γνωρίζουν  άραγε  να κάνουν μία  σωστή  και  δύσκολη  ερώτηση; Ή μήπως  οι  ερωτώμενοι εφαρμόζουν  πάντοτε  προκαταβολικά  στις  συνεντεύξεις  τους  την  ρήση  του  Ανδρέα  Παπανδρέου:  «αν  δεν  θέλεις   να  βρεθείς  στην  δυσάρεστη  θέση,   να  απαντάς  σε  δύσκολες  ερωτήσεις,   φρόντισε  ώστε  αυτές  να  μην  γίνονται  ποτέ».

Π.χ.  ναικ.  Μπουρλάεσείς είσαστε  59  χρονών  και  δεν  θέλετε  να πάρετε την  σειρά  κανενός.  Στον  γέρο  πατέρα  σας  που  ζει  στην  Θεσσαλονίκη  θα  συστήσετε να το κάνει  ή όχι;

Και  την  πιο  δύσκολη  ερώτηση:  Στα  δύο  25χρονα  παιδιά  σας θα  τα  πείσετε – όταν  έρθει η ώρα -  να  το κάνουν  το  εμβόλιο  γενετικής  μηχανικής;

Εδώ  κρύβεται  όλη  η  ουσία.  Κανένας  σοβαρός δεν φοβάται  τις  βραχυ-μεσοπρόθεσμες  παρενέργειες του  εμβολίου  γιατί  είναι  αντιμετωπίσιμες. Άσχετα  αν  δεν  γνωρίζουμε  την διάρκεια  της   ανοσίας  (υπολογίζεται  μόνο  σε  έξι  μήνες)  πράγμα  που σημαίνει  4  τσιμπήματα  στο  μπράτσο  κάθε  χρόνο  (διπλή  δόση  επί 2).

Δεδομένου  ότι  για  το  νέο  εμβόλιο  οι  γνώσεις  μας  είναι  το  λιγότερο ατελείς  για  τις  απώτερες παρενέργειές  του,  (στείρωση,  μεταλλαξιογένεση,  καρκινογένεση,  αυτοάνοσα),  κ.  Αλβέρτε  Μπουρλά  θα το  κάνατε  στα  25χρονα  παιδιά σας,  σ’ όλα  τα  παιδιά  του  κόσμου,  την  ελπίδα  των γονιών,  με κίνδυνο  την  στείρωση των  παιδιών  σας  και  την  δημιουργία  αθεράπευτων  ασθενειών; 

 

 

Ο  επικεφαλής της Pfizer, ο  Έλληνας  Αλβέρτος  Μπουρλάς, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο CNBC, ανέφερε ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού και πρόσθεσε ότι ούτε ο ίδιος, ούτε τα υπόλοιπα ανώτατα στελέχη δεν πρόκειται να προσπαθήσουν να προηγηθούν, σε σχέση με όσους το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Οι δηλώσεις Μπουρλά έγιναν λίγο πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC: προηγούνται οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι που ζουν σε κέντρα φροντίδας.

Ο ίδιος ο Μπουρλάς ανέφερε ότι δεν είναι ο ίδιος υγειονομικός στην πρώτη γραμμή, είναι μόλις 59 ετών και με σχετικά καλή υγεία, οπότε θεωρεί ότι θα ήταν απαράδεκτο να κάνει το εμβόλιο πριν από άλλους ανθρώπους, που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Παράλληλα,ο κ. Μπουρλά, οποίος είχε συναντηθεί στα τέλη Αυγούστου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και προανήγγειλε μία επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, προσπάθησε να πείσει τους Αμερικανούς να κάνουν το εμβόλιο - εμπιστευθείτε την επιστήμη, ανέφερε χαρακτηριστικά - για να προσθέσει ότι «πρόκειται για ένα εμβόλιο που φτιάχθηκε στο φως της μέρας, με όλα τα στοιχεία για αυτό να αποθηκεύονται σε έναν server».

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/12/pfizer_8.html

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΧΑΚΙΝ, Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΤΗΣ PFIZER: «ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΩΡΑ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ». "Δεν γνωρίζουμε ακόμη από τα διαθέσιμα δεδομένα εάν εμποδίζεται μόνο η ασθένεια ή εάν εμποδίζεται και η (ίδια η) μόλυνση. Θα συλλέξουμε περαιτέρω δεδομένα για αυτό τους επόμενους δύο έως έξι μήνες". (Δηλαδή στου κασίδη το κεφάλι;)

 

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ PFIZER ΚΑΙ MODERNA.

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 


  1. Η Σουηδία χωρίς καραντίνα ανακοίνωσε σχεδόν τον ίδιο αριθμό νεκρών από τον κορωνοϊό με την Ελλάδα.
    Η Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα 91 νέους θανάτους. Οι καταγεγραμμένοι θάνατοι σημειώνονται συνήθως σε διάστημα αρκετών ημερών ή και εβδομάδων μερικές φορές, πριν προστεθούν στην καταμέτρηση της Υπηρεσίας Υγείας που επικαιροποιείται τέσσερις φορές την εβδομάδα που σημαίνει ότι δεν είναι το "καθαρό" ημερήσιο αποτέλεσμα.
    Στην Ελλάδα σήμερα και μετά την τόσο επί άνω του ένα μήνα καραντίνας ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 78 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους.
    Το κατά κεφαλήν ποσοστό θνητότητας από τον κορωνοϊό στη Σουηδία αλλά χαμηλότερο από το ποσοστό αρκετών ευρωπαϊκών χωρών που επέλεξαν το μέτρο της καραντίνας.
    Πρακτικά η Σουηδία έχει αύξηση θανάτων λόγω και του χειμώνα ο οποίος στον βορρά είναι ιδιαίτερα βαρύς που επιδεινώνει τις πνευμονικές ασθένειες. Σε ότι αφορά τα μέτρα παραμένει όπως και αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες πιο ανοιχτές στην οικονομία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θετική εισήγηση από τον FDA για το εμβόλιο της Moderna. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ…
    Σε θετική εισήγηση προς την FDA για την έγκριση και του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού της Moderna, κατέληξε την Πέμπτη η Επιτροπή των ειδικών, η οποία συνεδρίασε διαδικτυακά, προκειμένου να συζητήσει τα υπέρ και τα κατά του σκευάσματος.
    Η Επιτροπή «άναψε το πράσινο φως» στην αμερικανική FDA η οποία θα συνεδριάσει το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να δώσει επείγουσα αδειοδότηση στο εμβόλιο της Moderna.
    Το συγκεκριμένο εμβόλιο θα είναι το δεύτερο εργαλείο στα χέρια των Αμερικανών κατά του φονικού ιού και θα επιτρέψει σε εκατομμύρια επιπλέον ανθρώπους να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό και να θωρακιστούν απέναντι στη φονική Covid-19.
    Πριν λίγα 24ωρα, η FDA είχε δώσει έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer/BionTech, επιτρέποντας στις αμερικανικές υπηρεσίες να ενεργοποιήσουν το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί μπήκαν σε καραντίνα χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της Pfizer στις ΗΠΑ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΛΗΓΜΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑΣ.
    Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη μείωση της θερμοκρασίας αποθήκευσης - Το εμβόλιο της Pfizer απαιτεί θερμοκρασία αποθήκευσης περίπου μείον 70 βαθμούς Κελσίου
    Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους αρκετές χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της Pfizer «μπήκαν σε καραντίνα» στις πολιτείες της Καλιφόρνια και της Αλαμπάμα μετά από μια «ανωμαλία» στη διαδικασία μεταφοράς που προκάλεσε περεταίρω την πτώση της θερμοκρασίας από αυτήν που προβλέπεται αρχικά.
    Το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο αναπτύχθηκε με τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία BioNTech, απαιτεί θερμοκρασία αποθήκευσης περίπου μείον 70 βαθμούς Κελσίου. Τα φιαλίδια του εμβολίου αποθηκεύονται σε δίσκους, οι οποίοι φέρουν τουλάχιστον 975 δόσεις η καθεμία.
    Ο στρατηγός Γκουστάβ Πέρνα, ο οποίος επιβλέπει την εφοδιαστική διαδικασία για το πρόγραμμα εμβολίων, Operation Warp Speed, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δύο δίσκοι του εμβολίου που έφτασαν σε δύο ξεχωριστές τοποθεσίες στην Καλιφόρνια έπρεπε να επιστραφούν στην Pfizer αφού η θερμοκρασία έπεσε κάπως στους μείον 92 βαθμούς Κελσίου.
    Οι αρμόδιοι φορείς έσπευσαν να διευκρινίσουν πως τα εμβόλια «δεν έφυγαν ποτέ από το φορτηγό», κατά την ενημέρωση μετά το συμβάν και ότι «τα επέστρεψαν αμέσως στην Pfizer με σκοπό την αντικατάσταση αυτών των δύο παρτίδων.»
    Το περιστατικό αυτής της «ανωμαλίας» συνέβη και στην Αλαμπάμα.
    «Στην Αλαμπάμα, παραλήφθηκαν δύο παρτίδες εμβολίων στην ίδια τοποθεσια τοποθεσία. Η θερμοκρασία έφτασε στους μείον 92 βαθμούς Κελσίου. Για αυτό το λόγο βάλαμε τα εμβόλιο σε καραντίνα.»
    Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη μείωση της θερμοκρασίας αποθήκευσης. Ένας εκπρόσωπος της Pfizer δήλωσε: «Οι αποστολές που επιστράφηκαν – συνολικά ~ 3000 δόσεις – θα ελεγχθούν εσωτερικά από την Pfizer ακολουθώντας την ποιοτική ερευνητική διαδικασία».
    Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, Ο Πέρνα δήλωσε ότι οι παραδόσεις εμβολίων στις ΗΠΑ παραμένουν σε καλό δρόμο, ενώ άλλες 886 παραγγελίες αναμένεται να αποσταλούν σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έδωσε 2,9 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer αυτήν την εβδομάδα. Την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να στείλει επιπλέον 2 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer, καθώς και 5,9 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Moderna, εάν προχωρήσει στην έγκρισή του το FDA.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαύρη πρωτιά η Θεσσαλονίκη με πάνω από 750 νεκρούς. Πηγή: voria.gr
    Τι προκύπτει από τη γεωγραφική κατανομή 3.214 θανάτων ανά περιφερειακή ενότητα που δημοσιεύθηκε από το iMEdD Lab. Αναλυτικά τα στοιχεία.
    Βαρύτατο είναι το τίμημα της πανδημίας που πληρώνει η Βόρεια Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία με τη γεωγραφική κατανομή των θανάτων Covid ανά περιφερειακή ενότητα στη χώρα που δημοσίευσε το iMEdD Lab.
    Παρά το γεγονός ότι ο ΕΟΔΥ δίνει στοιχεία για τη γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, δεν δημοσιεύει αναλυτικά στοιχεία για τους θανάτους από την πανδημία. Το iMEdD Lab, από την αρχή της πανδημίας έως και τα μέσα Νοεμβρίου ενημέρωνε συστηματικά το σύνολο δεδομένων που αφορά στις απώλειες ανά Περιφερειακή Ενότητα, χρησιμοποιώντας ως βασική πηγή τις αναφορές στον Τύπο. Το σύνολο δεδομένων οπτικοποιούταν στην εξειδικευμένη εφαρμογή έχει αναπτύξει για την COVID-19. Από τις αρχές Νοεμβρίου, οι αναφορές στον τόπο κατοικίας των θανόντων έπαψαν να δημοσιεύονται.
    Η Βόρεια Ελλάδα θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς
    Το iMEdD Lab συγκέντρωσε ανωνυμοποιημένα στοιχεία για τη γεωγραφική κατανομή 3.214 θανάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα από την αρχή της πανδημίας (αντιστοιχεί στο 87% των 3.687 συνολικών θανάτων έως τις 14 Δεκεμβρίου). Η Βόρεια Ελλάδα θρηνεί 2.066 νεκρούς, αριθμός που αντιστοιχεί στο 64% των θανάτων πανελλαδικά παρότι ο πληθυσμός της περιοχής αναλογεί περίπου στο 25% της χώρας! Η Κεντρική Μακεδονία μετράει 1.567 νεκρούς, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 355 νεκρούς και η Δυτική Μακεδονία με 144 νεκρούς.
    Τα στοιχεία ανά νομό
    Η ανάλυση των στοιχείων δείχνει ότι οι περιοχές με τους περισσότερους θανάτους είναι η Θεσσαλονίκη (750), η Αττική (659), η Πέλλα (208), οι Σέρρες (184), η Πιερία (148), η Ημαθία (138), η Δράμα (140) και η Λάρισα (122).
    Όμως, η αναγωγή των θανάτων ανά 100.000 πληθυσμού (υπολογισμός που μας επιτρέπει να συγκρίνουμε περιοχές μεταξύ τους) δείχνει ότι οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία είναι οι: Πέλλα (148,9 θάνατοι ανά 100.000 πληθυσμού), Δράμα (142,4), Πιερία (116,8) και Σέρρες (104,3). Η Θεσσαλονίκη έχει 67,5 νεκρούς ανά 100.000 πληθυσμού και η Αττική 17,2.
    Ο δείκτης της θνητότητας δείχνει πόσοι από αυτούς που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό, έχασαν τη ζωή τους. Παρά το γεγονός ότι η θνητότητα είναι πολύ σημαντικός δείκτης, πρέπει να διαβάζεται με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή, διότι ο αριθμός των ατόμων που έχουν διαγνωστεί με COVID-19 δεν ανταποκρίνεται στον πραγματικό πληθυσμό που έχει κολλήσει τον ιό.
    Αυτό συμβαίνει, από τη μία, επειδή δεν υποβάλλεται σε τεστ το σύνολο του πληθυσμού και, από την άλλη, επειδή εκείνοι που υποβάλλονται σε τεστ συνήθως είναι άτομα που έχουν ήδη εμφανίσει κάποια συμπτώματα. Εξαιτίας αυτών των λόγων, το ποσοστό θνητότητας ενδέχεται να είναι υπερτιμημένο σε σύγκριση με τον πραγματικό κίνδυνο θανάτου από την COVID-19.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέλος επιτροπής της FDA για εμβόλιο Pfizer: «Πιθανόν να προκαλεί αυτοάνοσα & άγνωστα νοσήματα - Δεν έπρεπε να εγκριθεί».
    Η καταξιωμένη ιολόγος και καθηγήτρια ανοσολογίας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν δρ. Οβέτα Φούλερ ήταν ένα από τα 4 μέλη της επιτροπής 22 ειδικών της FDA (Υπηρεσίας ελέγχου φαρμάκων) που ψήφισαν «όχι» στην έγκριση του εμβολίου της Pfizer και με επιστολή της στα ΜΜΕ εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση παραθέτοντας μάλιστα μία σειρά από πιθανές σοβαρές παρενέργειες του εμβολίου.
    Συγκεκριμένα αυτό που προβληματίζει περισσότερο την δρ Φούλερ είναι τι συμβαίνει σε όσους έχουν εμβολιαστεί και έρθουν ξανά σε επαφή με τον ιό ή κάποια μετάλλαξή του. Γι’ αυτό όπως λέει υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία και απαιτούνται κι άλλες κλινικές δοκιμές.
    Μάλιστα η ιολόγος παραθέτει μία σειρά από σοβαρές παρενέργειες που θα μπορούσαν να προκύψουν από το εμβόλιο της Pfizer, φέροντας μάλιστα και το παράδειγμα του αιμορραγικού πυρετού.
    «Αυτοάνοσες ασθένειες, υπερφλεγμονή, αλλεργίες ή άλλα άγνωστα (σσ. νοσήματα) – σκεφτείτε τον αιμορραγικό δάγκειο πυρετό που συμβαίνει κατά την επαναμόλυνση (διαφορετικός μηχανισμός, αλλά η δεύτερη μόλυνση ενός ανοσοποιημένου ατόμου από διαφορετικό στέλεχος ιού προκαλεί ασθένεια). Τι συμβαίνει με τον COVID-19 σε ανοσοποιημένους ξενιστές με την πάροδο του χρόνου»;, είπε.
    «Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητη περιοχή με πολλά άγνωστα - το ανοσοποιητικό σύστημα, την παθογένεση του SARS-CoV-2, την πρώτη μαζική χρήση εμβολίου mRNA για έναν ιό RNA, τη διανομή ψυχρής αποθήκευσης που απαιτεί εμβόλιο. Αυτό με ανησυχεί για την υγεία των ανθρώπων, μακροπρόθεσμα, που λαμβάνουν εμβόλια COVID ή παθαίνουν λοίμωξη από κορωνοϊό».
    Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η δρ. Φούλερ θεωρεί πως είναι πρόωρη μία έγκριση του εμβολίου για ευρεία χρήση στον πληθυσμό και χρειάζονται περαιτέρω έρευνες:
    «Μία EUA (Έγκριση έκτακτης ανάγκης) μου φαίνεται πρόωρη».Με λίγο πιο συντονισμένη προσπάθεια, μπορούμε να γνωρίζουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων».
    «Θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε καλύτερα τους κινδύνους (όχι από τη λήψη του εμβολίου), αλλά από επαναλαμβανόμενες εκθέσεις στον ιό, ατόμων που θα έχουν εξαιρετικά υψηλή ανοσία στην πρωτεΐνη CoV-2 Spike σε μια κοινότητα που κυκλοφορεί ένας ιός όπως ο SARS-CoV-2 που προκαλεί συστημικά αποτελέσματα σε πολλά όργανα», αναφέρει.
    «Δεν καταλαβαίνουμε ακόμα τους μηχανισμούς που προκαλούν αυτά τα συστημικά ή μακροπρόθεσμα προβλήματα που προκαλεί ο COVID-19». προσθέτει.
    Η δρ.Φούλερ είναι η πλέον αρμόδια επιστήμονας (ιολόγος & ανοσιολόγος) να μιλήσει για τα εμβόλια και γι' αυτό μάλιστα επιλέχθηκε από το αμερικανικό κράτος να βρίσκεται στην ειδική ομάδα 22 επιστημόνων της FDA που αποφάσισαν αν το εμβόλιο της Pfizer θα βγει ή όχι στην αγορά. Μάλιστα βρίσκεται στην επιτροπή έγκρισης και για το εμβόλιο της MODERNA.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολόκληρη η δήλωση της δρ. Οβέτα Φούλερ:
      «Είναι σημαντικό για τη συνολική απορρόφηση (σσ. του εμβολίου) και την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης από τους πολίτες να εξετάσουμε τι κάνουμε και πώς θα προχωρήσουμε καλύτερα μαζί για να σταματήσουμε τις επιπτώσεις του COVID-19 στις ζωές και στο βιοπορισμό.
      Το «Όχι» μου δεν αφορούσε τη συμπερίληψη των ανθρώπων 16-18 ετών (σσ. στην έγκριση εμβολιασμού). Μία EUA (Έγκριση έκτακτης ανάγκης) μου φαίνεται πρόωρη. Είναι εκπληκτική ερευνητική πρόοδος που επιτεύχθηκε για να φτάσουμε σε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο 95% για τη διακοπή της νόσου COVID-19 στον περιορισμένο χρόνο των 10 μηνών!
      Με λίγο πιο συντονισμένη προσπάθεια, μπορούμε να γνωρίζουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων. Θα υπήρχαν νέες πληροφορίες και πιο πειστικά δεδομένα σχετικά με τη χρήση εμβολίων mRNA που θα οδηγούσαν σε ευρύτερη, πιο σίγουρη δημόσια πρόσληψη.
      Αντί για EUA, η επέκταση της πρόσβασης σε συνεχιζόμενη μελέτη Φάσης III για ακόμη και 2 μήνες θα κρατούσε όσους είναι τώρα εγγεγραμμένοι. Θα παρείχε απαντήσεις όχι μόνο για την πρόληψη ασθενειών (αυτό που μετράται τώρα), αλλά θα παρέχει πληροφορίες για τις επιδράσεις του εμβολίου στη μόλυνση και την εξάπλωση του CoV-2.
      Θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε καλύτερα τους κινδύνους (όχι από τη λήψη του εμβολίου), αλλά από επαναλαμβανόμενες εκθέσεις στον ιό, ατόμων που (δεν γνωρίζουμε ακόμη τη διάρκεια της προστασίας) θα έχουν εξαιρετικά υψηλή ανοσία στην πρωτεΐνη CoV-2 Spike σε μια κοινότητα που κυκλοφορεί ένας ιός όπως ο SARS-CoV-2 που προκαλεί συστημικά αποτελέσματα σε πολλά όργανα. Δεν καταλαβαίνουμε ακόμα τους μηχανισμούς που προκαλούν αυτά τα συστημικά ή μακροπρόθεσμα προβλήματα που προκαλεί ο COVID-19.
      Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητη περιοχή με πολλά άγνωστα - το ανοσοποιητικό σύστημα, την παθογένεση του SARS-CoV-2, την πρώτη μαζική χρήση εμβολίου mRNA για έναν ιό RNA, διανομή ψυχρής αποθήκευσης που απαιτεί εμβόλιο. Αυτό με ανησυχεί για την υγεία των ανθρώπων, μακροπρόθεσμα, που λαμβάνουν εμβόλια COVID ή παθαίνουν λοίμωξη από κορωνοϊό.
      Αυτοάνοσες ασθένειες, η υπερφλεγμονή, οι αλλεργίες, άλλα άγνωστα – σκεφτείτε τον αιμορραγικό δάγκειο πυρετό που συμβαίνει κατά την επαναμόλυνση (διαφορετικός μηχανισμός, αλλά η δεύτερη μόλυνση ενός ανοσοποιημένου ατόμου από διαφορετικό στέλεχος ιού προκαλεί ασθένεια). Τι συμβαίνει με τον COVID-19 σε ανοσοποιημένους ξενιστές με την πάροδο του χρόνου;
      Δύο ακόμη μήνες μιας κλινικής μελέτης σε φάση Διευρυμένης Πρόσβασης (προσθέστε εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που προσφέρονται εθελοντικά, συναινετικά άτομα που μένουν αρκετό καιρό σε γηροκομεία ή άλλα άτομα) θα φέρουν αποτελέσματα βάσει στοιχείων που θα ενημερώνουν τους ερευνητές, θα διευρύνουν την ποικιλομορφία της εγγραφής και θα οικοδομήσουν τη δημόσια εμπιστοσύνη για τη λήψη (ή όχι για μερικούς) ενός ασφαλούς, καλύτερα δοκιμασμένου αποτελεσματικού εμβολίου.
      Αυτό θα σώσει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ζωές και θα μειώσει μακροπρόθεσμα τις ασθένειες. Μια εκτεταμένη παρακολουθούμενη προσπάθεια Φάσης III θα αντιμετωπίσει πολλά ζητήματα για την επίτευξη υψηλού ποσοστού εμβολιασμού που απαιτείται για την ανοσία αγέλης.
      Θα επέτρεπε στα εμβόλια (πιθανότατα πολλαπλάσια) να κυκλοφορούν ευρέως όταν έχουμε μια νέα υπεύθυνη διοίκηση που θα δώσει προτεραιότητα στη χρήση των διαθέσιμων παρεμβάσεων δημόσιας υγείας με ένα εφικτό σχέδιο διανομής εμβολίων. Αυτά θα είναι ισχυρά σε συνδυασμό με υψηλή απορρόφηση από την κοινότητα και μια σαφή διανομή από ένα ή περισσότερα αποτελεσματικά εμβόλια. Θα κερδίζαμε πολύ περισσότερα μακροπρόθεσμα από ότι θα χάναμε σε 2 μήνες.
      Έχω μάθει στην έρευνα ξανά και ξανά, και θέλω να εφαρμόσουμε τη σοφία, «”Ο μακρύτερος δρόμος (αν και δεν μπορούμε ποτέ να ξέρουμε τα πάντα, να θέσουμε τα βασικά για μια σταθερή βάση) είναι η συντομότερη διαδρομή για την αποτελεσματική επίτευξη του στόχου (διακοπή COVID-19 που μας επηρεάζει με κάποιο τρόπο)”».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  6. Δ. ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ (ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ).
    Για την ύπαρξη του φαρμάκου bamlanivumab κατά της νόσου Covid-19 μίλησε στον ρ/σ Focus 103.6 και στον Στέφανο Δαμιανίδη, ο Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής – διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ.
    «Κανένας μας δεν περίμενε ότι μπορεί ένας ηλικιωμένος, υπέρβαρος και με νοσήματα που κολλάει Covid-19 να πάρει κάτι και την άλλη ημέρα να είναι καλά. Εγώ δεν το πίστευα, θεωρούσα ότι είναι ένα σόου. Παρ’ όλα αυτά τα αντισώματα από το φάρμακο που πήρε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ όντως δούλεψαν και ήταν αυτομάτως καλά» ανέφερε.
    Έκανε λόγο για «μια τεχνολογία που δεν μπορούσαμε την ξέρουμε, ούτε να την φανταστούμε» τονίζοντας ότι «είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται τέτοιο προϊόν στην ανθρωπότητα».
    Ο κ. Κούβελας μίλησε για την παραγωγή του εν λόγω προϊόντος από δύο εταιρίες, την Eli Lilly με έδρα την Αμερική που είναι φαρμακοβιομηχανία και έχει παράξει ήδη τουλάχιστον 1 εκατ. δόσεις του προϊόντος, και την Regeneron – η οποία δεν είναι φαρμακοβιομηχανία αλλά μια «μικρή» βιοτεχνολογική εταιρεία που κατάφερε επίσης να κατασκευάσει ένα ανάλογο αντίσωμα με αυτό της πρώτης (Eli Lilly).
    «Πρώτη φορά υπάρχει τέτοιου τύπου φάρμακο εναντίων των ιών» υπογράμμισε ο ίδιος. Μίλησε για ένα πάρα πολύ ισχυρά συνδεόμενο αντίσωμα με την ακίδα του ιού, που τη συλλαμβάνει και αδρανοποιεί τον ιό. «Φανταστείτε, εάν αυτό γίνει για το AIDS, τις ηπατίτιδες, για οποιοδήποτε ιό, πρακτικά έχουν καταργηθεί οι ιώσεις από την παθολογία», υπογράμμισε.
    Σημείωσε όμως ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για το φάρμακο που έχει κυκλοφορήσει εδώ και 1 μήνα!!!
    Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο αν χρησιμοποιηθεί το εν λόγω φάρμακο, θα μπει τέλος στα lockdown και στη χρήση της μάσκας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΑΤΡΟΙ.
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΚΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΧΕΠΑ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ) Το RNA, που το λανσάρουν ως αθώο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει πληροφορίες στον οργανισμό (να τον επαναπρογραμματίζει).
    ΔΡ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ) Το εμβόλιο για το νέο κορωνοϊό θα περιέχει γενετικό υλικό. Ποιος μας λέει, ότι αυτό δε θα ενσωματωθεί στο δικό μας DNA;
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΠΘ) Το εμβόλιο μπορεί να είναι εξίσου θανατηφόρο με τον ιό! Αφού δεν είναι ο ιός αυτός που σκοτώνει αλλά η έντονη ανοσολογική απόκριση σε αυτόν, με τον ίδιο τρόπο μπορεί να σκοτώσει και η ανοσολογική απόκριση που θα προκληθεί μέσω του εμβολίου!
    ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΟΥ (ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ) Τα RNA εμβόλια μπορούν να επιφέρουν γενετική τροποποίηση. DR CARRIE MADEJ Το συνθετικό mRNA του εμβολίου θα ενσωματωθεί στο ανθρώπινο γενετικό υλικό και θα μετατρέψει τον άνθρωπο σε γενετικά τροποποιημένο οργανισμό.
    ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΡΙΒΑΣ (ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ, ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΑΠΘ) “Τα «εμβόλια» γενετικού υλικού (DNA και RNA) για την COVID-19 είναι η αιχμή του δόρατος για την είσοδο σε μια «νέα εποχή» γενετικά τροποποιημένων «εμβολίων» υψηλού κινδύνου και σηματοδοτούν το πέρασμα από τον εφιάλτη των Γενετικά Μεταλλαγμένων Τροφίμων στην κόλαση των Γενετικά Μεταλλαγμένων Ανθρώπων.” Ο Μπιλ Γκέιτς ετοιμάζει -κατά δική του ομολογία- ένα εμβόλιο που επηρεάζει άμεσα και φρικαλέα το γενετικό μας υλικό!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΚΕ: ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΒΕΡΤΟ ΜΠΟΥΡΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΚΙΝ; «Δωρεάν τα εμβόλια (της Pfizer και της Moderna…) στον λαό. Κάτω οι λαϊκιστικές και αντιδραστικές θεωρίες κατά των εμβολίων.

    Το ΚΚΕ μέσω επίσημης τοποθέτησης αναφέρθηκε στα εμβόλια που θα πρέπει να είναι ασφαλή και δωρεάν, ενώ τόνισε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης δεν αποτελεί άλλοθι για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ.
    Πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε:
    -«Τα εμβόλια είναι χρήσιμα εργαλεία της επιστήμης, μπορούν να βοηθήσουν σε συνθήκες πανδημίας, θα πρέπει να γίνουν στον πληθυσμό μετά τους αναγκαίους ελέγχους, με βάση αυτά που θα πουν υπεύθυνα οι επιστήμονες γιατροί κι όχι τα διάφορα συμφέροντα που θεό τους έχουν μόνο το κέρδος».
    -Το ΚΚΕ είναι κάθετα αντίθετο και εχθρός «όλων των αντιδραστικών και ανορθολογικών θεωριών που συσκοτίζουν μεταφυσικά το πρόβλημα, λαϊκίζοντας, σε βάρος της υγείας του ελληνικού λαού».
    -Τα εμβόλια πρέπει «να είναι ασφαλή και δωρεάν», από την άλλη η ύπαρξή τους «δεν “ισοσκελίζει” τις ελλείψεις στη Δημόσια Υγεία».
    Επίσης, σημείωσε ότι από την αρχή το ΚΚΕ έθιξε το ζήτημα των επικίνδυνων και οξυμμένων ανταγωνισμών για τα εμβόλια μεταξύ των «μονοπωλίων», αντί της ανάγκης συνεργασίας των κρατών και των ερευνητικών τους ινστιτούτων. Ως εκ τούτου, εκτός από τις θεωρίες συνωμοσίας, σύμφωνα με τον γραμματέα, υπάρχουν και ερωτήματα που ξεκινούν από υγιή βάση και επομένως τίθενται τα εξής ζητήματα προς απάντηση:
    - «Για ποιους λόγους η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε ο λαός να έχει πρόσβαση και σε περισσότερα εμβόλια, που είναι και πιο φθηνά σε σχέση με αυτά για τα οποία έχουν υπογραφεί συμβάσεις;
    - Για ποιους λόγους δεν προχωρά το ζήτημα των θεραπειών και των φαρμάκων που κάποια φαίνεται ότι έχουν αποτελέσματα ανάσχεσης της νόσου;
    -Τι ακριβώς προβλέπουν οι συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ε.Ε. με τις εταιρείες και τις οποίες συμβάσεις έχει ζητήσει να δοθούν η ομάδα μας στο ευρωκοινοβούλιο;
    -Είναι σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης το ακριβές περιεχόμενο αυτών των συμβάσεων; Κι αν ναι, γιατί δεν έχει ενημερώσει τα κόμματα και τους φορείς;
    -Εφόσον, ως κυβέρνηση λέτε, όπως άλλωστε σχεδόν όλοι σε αυτήν την αίθουσα, ότι θέλετε να πετύχει ο μαζικός εμβολιασμός, γιατί δεν δίνετε το δικαίωμα, με ιατρική βεβαίως επιλογή, ο καθένας να κάνει το εμβόλιο που εκτιμά ο γιατρός του;».
    Το ΚΚΕ, κατέληξε, «θεωρεί ότι με ευθύνη του κράτους πρέπει να γίνει σωστή ενημέρωση του λαού και να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα μαζικού και δωρεάν εμβολιασμού, με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, με την προϋπόθεση ότι θα λάβουν την απαραίτητη πιστοποίηση, όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους από τις διεθνείς και κρατικές αρχές».
    «Συνιστούμε», τόνισε, «τον εμβολιασμό καθ’ υπόδειξη του γιατρού» και πρόσθεσε πως ο «εμβολιασμός πρέπει να αποτελέσει συνειδητή πράξη και απαίτηση του λαού, για να προστατέψει την υγεία του».
    Ζ.Π.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...