ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Ιανουαρίου 2021

17 τηλεφωνήματα μέσα σε μια μέρα δέχθηκε ο επικεφαλής της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλάς, από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Το Ισραήλ πληρώνει 50% περισσότερο την δόση στην Pfizer για να προπορευτεί στις παραγγελίες του εμβολίου. Ο Νετανιάχου θα έχει εμβολιάσει όλους τους ισραηλινούς άνω των 16 μέχρι και τέλη Μαρτίου 2021. Ο Κούλης εμβολίασε τον εαυτό του και τους συγγενείς του και ησύχασε.

 ΜΕΛΕΤΗ: 3 στους 4 ασθενείς με κορωνοϊό έχουν συμπτώματα 6 μήνες αφότου νόσησαν.  Πέντε ερωταπαντήσεις σχετικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Άλμπερτ Μπουρλά: Το μήνυμα του Έλληνα CEO της Pfizer | LiFO     Εμβόλιο για τον κορωνοϊό - Νετανιάχου: 17 τηλεφωνήματα μέσα σε ένα 24ωρο  στην Pfizer

Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 17 τηλεφωνήματα μέσα στο χρονικό διάστημα μιας ημέρας δέχθηκε ο επικεφαλής της Pfizer,  Άλμπερτ Μπουρλά, της  αμερικανικής πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας που βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας λόγω της παραγωγής εμβολίων κατά της COVID-19, από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ,  Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της «Daily Mail»  ο  ισραηλινός πρωθυπουργός προσφέρει «Γη και ύδωρ», προκειμένου να προπορευτεί και να παραλάβει νέες δόσεις εμβολίων για τη χώρα. 

 

Κατά τις ίδιες πηγές, η χώρα έχει συμφωνήσει να πληρώσει 50% περισσότερο ανά δόση από ότι το Ηνωμένο Βασίλειο (30 λίρες).  Με αυτά τα δεδομένα, έχει τη δυνατότητα να εμβολιάσει τους άνω των 16 μέχρι και τέλη Μαρτίου. 

Αξιοποιώντας το αποτελεσματικό Εθνικό Σύστημα Υγείας του και τη βοήθεια του στρατού, αλλά και «στραγγίζοντας» κάθε φιαλίδιο εμβολίου το Ισραήλ κατάφερε με ένα 24ωρο πρόγραμμα εμβολιασμού επτά ημέρες την εβδομάδα να προηγείται μακράν στη σχετική κούρσα παγκοσμίως.

Μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες, το Ισραήλ έχει καταφέρει να εμβολιάσει 1,8 εκατομμύρια πολιτών, δηλαδή το ένα πέμπτο του πληθυσμού. Ωστόσο, δεν έχει υλοποιηθεί καμία παραγγελία από την Pfizer από τα μέσα του Νοέμβρη, την ίδια ώρα που η Βρετανία «κλείδωσε» την αγορά 40 εκατομμυρίων δόσεων. 

 

ΜΕΛΕΤΗ: 3 στους 4 ασθενείς με κορωνοϊό έχουν συμπτώματα 6 μήνες αφότου νόσησαν.

Tρεις στους 4 ασθενείς που νοσηλεύθηκαν σε νοσοκομείο με Covid-19, συνεχίζουν να εμφανίζουν σύμπτωμα της νόσου έξι μήνες αφότου αρρώστησαν, σύμφωνα με μια νέα κινεζική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", μελέτησαν στοιχεία για 1.733 ασθενείς με μέση ηλικία 57 ετών στη Γουχάν, την πόλη-επίκεντρο της πανδημίας. Διαπιστώθηκε ότι το 76% είχαν ένα ή περισσότερα συμπτώματα ένα εξάμηνο μετά την αρχική διάγνωση της λοίμωξης.

Το συχνότερο σύμπτωμα είναι η κόπωση ή η μυϊκή αδυναμία (στο 63% των ασθενών, δηλαδή σχεδόν στους δύο στους τρεις), ενώ συχνά επίσης αναφέρονται δυσκολίες στον ύπνο (στο 26% ή σε έναν στους τέσσερις) και άγχος ή κατάθλιψη (στο 23%).

Οι ασθενείς που είχαν νοσηλευθεί σε πιο σοβαρή κατάσταση και είχαν χρειασθεί οξυγόνο ή είχαν διασωλωνηθεί, έχουν έξι μήνες μετά μεγαλύτερες βλάβες στους πνεύμονες και δυσκολίες στην αναπνοή (το 29% και 56% των ασθενών αντίστοιχα), καθώς επίσης προβλήματα στα νεφρά (το 13% των ασθενών).

Η μελέτη επίσης αφήνει ανοικτό το ερώτημα πόσο πιθανή είναι μια επαναλοίμωξη, με δεδομένο ότι βρήκε στους πρώην ασθενείς χαμηλότερα επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων μετά από έξι μήνες (μείωση 53%, δηλαδή πάνω από το μισό), σε σχέση με την αρχική οξεία φάση της λοίμωξης.

Υπό διερεύνηση παραμένει διεθνώς πόσο πολύ μπορεί να διαρκέσει η φάση αποκατάστασης μετά από μια σοβαρή λοίμωξη (η λεγόμενη «μακρά Covid-19»). «Επειδή η Covid-19 είναι τόσο νέα νόσος, μόλις τώρα αρχίζουμε να κατανοούμε μερικές από τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της στην υγεία των ασθενών. Η ανάλυση μας δείχνει ότι οι περισσότεροι ασθενείς συνεχίζουν να ζουν με τουλάχιστον μερικές συνέπειες του κορωνοϊού μετά την έξοδο από το νοσοκομείο, ιδίως όσοι πέρασαν σοβαρές λοιμώξεις», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, καθηγητής πνευμονολογίας-εντατικολογίας Μπιν Κάο του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Πρωτεύουσας στο Πεκίνο.

 

Πέντε ερωταπαντήσεις σχετικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Πέντε ερωταπαντήσεις σχετικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με το αμερικανιό κέντρο νοσημάτων, δημοσίευσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τις οποίες όλοι πρέπει να γνωρίζουμε.

1) Είναι πιθανό να αρρωστήσω αν κάνω το εμβόλιο;

Οχι! Κανένα από τα εμβόλια, τα οποία έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ (Pfizer/BioNTech και Moderna), δεν περιέχουν ζωντανό τον ιό που προκαλεί την COVID-19.

2) Μετά τον εμβολιασμό, θα βγω θετικός αν υποβληθώ σε τεστ;

Όχι! Κανένα από τα εγκεκριμένα εμβόλια δεν θα δείξει ότι ο οργανισμός είναι θετικός στον ιό.

3) Θα αλλάξει το εμβόλιο το DNA μου;

Όχι! Το RNA του κορωνοϊού που περιέχουν τα εμβόλια δεν αλλάζει και ούτε αλληλεπιδρά με κανέναν τρόπο με το DNA.

4) Αν έχω αναρρώσει από κορωνοϊό, πρέπει να κάνω το εμβόλιο;

Ναι! Η επαναμόλυνση είναι πιθανή, άρα πρέπει να γίνει το εμβόλιο.

5) Με προστατεύει το εμβόλιο από το να προσβληθώ από κορωνοϊό;

Ναι! Το εμβόλιο μαθαίνει στο ανοσοποιητικό μας σύστηημα να αναγνωρίζει και να αντιδρά στους ιούς που προκαλούν COVID-19. Η αποτελεσματικότητα των έως τώρα διαθέσιμων εμβολίων κινείται από 60 έως 95%.

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τους εμβολιασμούς

- Μετά τον εμβολιασμό, το σώμα χρειάζεται ορισμένες εβδομάδες για να χτίσει ανοσία.

- Ο εμβολιασμός μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα (όπως πυρετό). Είναι μία φυσιολογική αντίδραση ότι το σώμα χτίζει προστασία.

- Είναι πιθανό, ένας άνθρωπος να μολυνθεί από τον ιό μόλις πριν ή μόλις μετά τον εμβολιασμό και να νοσήσει.

- Αυτό γίνεται γιατί το εμβόλιο δεν έχει προλάβει να χτίσει προστασία για τον οργανισμό.

 

 

 

 

https://eody.gov.gr/


Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2


Τα εμβόλια παρασκευάζονται με σκοπό την αντιμετώπιση νοσημάτων που δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν μόνο με την εφαρμογή άλλων μέτρων δημόσιας υγείας. Στόχος τους είναι να περιορίσουν και να εξαλείψουν νοσήματα με υψηλή μεταδοτικότητα, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων, με υψηλή θνητότητα, με μεγάλη επιβάρυνση στα συστήματα υγείας, αλλά και με δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις στην κοινωνία.

Ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 είναι ένας νέος ιός που μέσα σε ένα χρόνο από την εμφάνισή του επηρέασε δραματικά τις ζωές όλων των ανθρώπων παγκοσμίως. Έχει υψηλή μεταδοτικότητα με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να ελεγχθεί μόνο με την εφαρμογή των άλλων, πιο γνωστών σε όλους μας, μέτρων δημόσιας υγείας, επιβαρύνει σοβαρά σε πολλές περιπτώσεις την υγεία των νοσούντων, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια πολλών ανθρώπινων ζωών ακόμα υγιών ατόμων, επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητα όλων, δοκιμάζει τα συστήματα υγείας και δημιουργεί ανεπανόρθωτες οικονομικές επιπτώσεις σε όλον τον πλανήτη.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...