ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

09 Απριλίου 2023

ΞΕΣΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ. Κανελλόπουλε: τοποθέτησε την Βαλερί Πλέημ στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

 

 ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ. ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ».


ΠΡΟΕΔΡΕ: δημιούργησε και ένα εναλλακτικό κόμμα με την ονομασία "Βαλερί Πλέημ".

 

"Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ".

 

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ «ΜΟΡΦΩΜΕΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ»;

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ CIA ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΕΝΤΥΠΑ.‏

 

ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA: «ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ» 








ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.


Πώς μπορεί ένας ξένος πράκτορας να πλησιάσει και να στρατολογήσει έναν Έλληνα πολιτικό ή δημοσιογράφο;








Το 2009 εκδόθηκε στις ΗΠΑ ένα βιβλίο, που φυσιολογικά έπρεπε να μεταφρασθεί γρήγορα στα ελληνικά και να κάνει ρεκόρ πωλήσεων. Αφορά άμεσα τον ελληνικό λαό....
 Είναι το βιβλίο μιας αμερικανίδας κατασκόπου, της Βάλερι Πλέιμ «Fair Game, My Life as a Spy, My Betrayal by the White House» (Δίκαιη Ανταπόδοση, Η Ζωή μου ως Κατασκόπου, Η Προδοσία από τον Λευκό Οίκο). Στο βιβλίο της η Πλέιμ παρουσιάζει την καριέρα της στη CΙΑ και τις επιχειρήσεις στις οποίες συμμετείχε.
Και ενώ φυσιολογικά θα έπρεπε να γίνει σάλος στην Ελλάδα γι’ αυτό το βιβλίο, περιέργως υπάρχει μία συνωμοσία σιωπής. Τι συμβαίνει:
 
  
Όλα ξεκίνησαν το 1985, όταν η 22χρονη Βάλερι τελείωνε το τμήμα Διαφήμισης  στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια με άριστα. Στη διάρκεια των σπουδών της είχε διακριθεί για τα άρθρα της στα οικονομικά θέματα της φοιτητικής εφημερίδας και, όπως φαίνεται, είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων της CIA, που έχουν αποστολή να εντοπίζουν φρέσκα και ικανά πρόσωπα. Σε μια προσωπική συνέντευξη για την εκπαίδευση κατασκόπων εντυπωσίασε τους πάντες, απαντώντας με ευστροφία στην ερώτηση «τι θα κάνατε αν χτυπούσαν αστυνομικοί την πόρτα του δωματίου σας σε ξενοδοχείο, την ώρα που προσπαθούσατε να εκμαιεύσετε πληροφορίες από ξένο πράκτορα». Η νεαρή Βάλερι απάντησε χωρίς δισταγμό ότι θα έβγαζε αυτομάτως την μπλούζα της και θα έπεφτε στο κρεβάτι μαζί με τον πράκτορα, προσφέροντας και στους δύο άλλοθι.  Οι άνθρωποι της CIA ενθουσιάστηκαν, την πήραν αμέσως για τη βασική εκπαίδευση, την έστειλαν στο τμήμα Ξένων Γλωσσών της Υπηρεσίας Πληροφοριών ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ και ύστερα από τρία χρόνια την έστειλαν στην Αθήνα! Το 1989, σε ηλικία 26 ετών, η Βάλερι Πλέιμ διορίζεται στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας. Επισήμως, είναι υπάλληλος του τμήματος που εκδίδει βίζες, ανεπισήμως όμως, ήταν μυστική πράκτορας με την ιδιότητα του NOC (Non Official Cover), που σημαίνει ότι αναλαμβάνει αποστολές χωρίς την επίσημη διπλωματική κάλυψη. Οι πράκτορες NOC είναι επίλεκτοι και αναλαμβάνουν τις πιο ΜΥΣΤΙΚΕΣ (most clandestine) αποστολές. Εκείνη την εποχή, Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα ήταν ο Μάικλ Σωτήρχος και σταθμάρχης (άμεσος προϊστάμενος της Πλέιμ) ο Νταγκ Σμιθ. Λέγεται ότι η Βάλερι Πλέιμ συγκέντρωνε πληροφορίες για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕ ανθρώπους να την πληροφορούν. Ερχόταν λοιπόν σε επαφή με πολλά πρόσωπα της ελληνικής ζωής και είχε συναντήσεις στα καφέ του Κολωνακίου.
Η Βάλερι Πλέιμ έφυγε από την Ελλάδα γύρω στο 1996, για τις Βρυξέλλες. Το 1997 γνώρισε και παντρεύτηκε τον Αμερικανό διπλωμάτη Τζόζεφ Γουίλσον.
Η Βάλερι Πλέιμ δουλεύοντας για τη CΙΑ στην πρεσβεία της Αθήνας, υπό την καθοδήγηση του «σταθμάρχη» Νταγκ Σμιθ, είχε σαν βασικό καθήκον να στρατολογεί στην CIA, ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. Η νεαρή Αμερικανίδα σαγήνευε με την εμφάνιση της τους Έλληνες σε εκδηλώσεις και κοσμικές δεξιώσεις, κάνοντας «χρήσιμες» γνωριμίες. Η άριστη εκπαίδευση, το διπλωματικό της προφίλ, τα ελληνικά της, τα ξανθά μαλλιά και ο «εκδηλωτικός» της χαρακτήρας μάγευαν τους «επιρρεπείς έλληνες» και τους οδηγούσαν σαν πεταλούδες στο φως!
Αν και άριστη γνώστης των πολεμικών τεχνών και των όπλων (αξέχαστη η ικανότητα της στο ΑΚ-47), η Βάλερι Πλέιμ φοβόταν για την ασφάλεια της, όταν κατέβαινε με το αυτοκίνητο της κάθε πρωί τη Λεωφόρο Κηφισίας για την πρεσβεία.
Ο Ρίτσαρντ Γουέλς δεν ήταν ο μόνος πράκτορας που είχε δολοφονηθεί στην Αθήνα, αν και ήταν ο πιο σημαντικός, αφού υπήρξε σταθμάρχης της CΙΑ. Αργότερα η CΙΑ την έστειλε στην Ευρώπη για σπουδές και εκεί ξεκίνησε τη βαθιά της κατασκοπευτική δράση με την κάλυψη της ειδικού επί θεμάτων ενέργειας ως στέλεχος της εταιρείας-βιτρίνας Brewster Jennings & Associates. Δύσκολα θα μάθουμε τα ονόματα των Ελλήνων συνεργατών της CΙΑ που στρατολογήθηκαν από τη Βάλερυ Πλέιμ.
H CΙΑ επιδίωξε να εξαφανίσει όλες τις αποδείξεις για τη μακρόχρονη θητεία της Πλέιμ, συμπεριλαμβανόμενης και της χρονιάς που την προσέλαβαν (1985), όπως και την πρώτη της τοποθέτηση, που ήταν στην Αθήνα το 1989.
Το βιβλίο της δημιούργησε σάλο στις ΗΠΑ. Η «Υπόθεση Βάλερι Πλέιμ» αποτέλεσε ένα από τα σπουδαιότερα κεφάλαια της αμερικανικής εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής και έχει συγκλονίσει τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και πολλών άλλων χωρών, όπως και τον Λευκό Οίκο.
Βέβαια το βιβλίο έχει λογοκριθεί απόλυτα από τη CΙΑ που έχει διαγράψει ολόκληρες σελίδες (50, 51, 52, 53,63, 72 κ.ά.).
Έχουν επίσης διαγραφεί πολλά σημεία ακόμη και τίτλοι κεφαλαίων και χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μόνον μία από είκοσι επτά σελίδες του πρώτου κεφαλαίου είναι ελεύθερη από μαύρες διαγραφές.
Ο σχετικός νόμος που ισχύει στις ΗΠΑ δίνει στη CΙΑ το δικαίωμα της παρέμβασης και της λογοκρισίας κειμένων που γράφονται από πρώην πράκτορες και όσοι δεν συμμορφώνονται διώκονται και τιμωρούνται αυστηρά.
Οι εβραίοι εκδότες (Simon and Schuster) κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια του νόμου και να υποστηρίξουν το βιβλίο προσλαμβάνοντας την εξαιρετική ρεπόρτερ Λόρα Ρόζεν, η οποία έχει να επιδείξει περγαμηνές στην ερευνητική δημοσιογραφία και σε θέματα εθνικής ασφάλειας. Η Ρόζεν ανέλαβε να γράψει ένα εκτεταμένο «υστερόγραφο» από 80 σελίδες μετά τον επίλογο της Πλέιμ, ώστε να προσδώσει στο βιβλίο την υπεραξία και τις εξηγήσεις που ήσαν απαραίτητες για τους αναγνώστες. Η δημοσιογράφος εργάστηκε ανεξάρτητα και βασίστηκε σε δημοσιεύματα και πληροφορίες, ενώ η ίδια η Βάλερι Πλέιμ δεν τη συνάντησε ποτέ πριν από την έκδοση του βιβλίου και διάβασε το «υστερόγραφο» αυτό μαζί με τους αναγνώστες. Είναι η Ρόζεν που συμπληρώνει και αποκαλύπτει πολλά από τα σημεία που η CΙΑ διέγραψε, δίνοντας ονόματα και ξεκαθαρίζοντας περιστατικά, καθώς η ίδια δεν υπήρξε ποτέ πράκτορας και επομένως δεν δεσμεύεται από τον σχετικό νόμο.
Το βιβλίο αναφέρεται στην προσωπική ιστορία της Βάλερι Πλέιμ, στην πρόσληψη της από τη CΙΑ και στην εκπαίδευση της στη «Φάρμα», στον γάμο, στη μητρότητα και την οικογενειακή της ζωή, τη δουλειά της στον τομέα των όπλων μαζικής καταστροφής, στην παρακολούθηση του «δικτύου Qadir Khan» με τη διακίνηση πυρηνικών και σε πολλά άλλα. Μερικές φορές οι λογοκριτές της CΙΑ μοιάζουν αφελείς και ανούσιοι, όμως, αυτό δεν είναι αλήθεια, καθώς και η παραμικρή λεπτομέρεια έχει τη σημασία της.
Η ΠΛΕΪΜ γράφει στο βιβλίο της για τον ρόλο που της ανέθεσε η CIA στην Ελλάδα:
«Η αποστολή μου ήταν να βρίσκω πηγές και να στρατολογώ πράκτορες που θα βοηθούσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κατανοήσει, να προβλέψει και να επηρεάσει καλύτερα τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα»
«Κάθε ημέρα στο γραφείο, συγκρίναμε με τους συναδέλφους μου τις σημειώσεις μας για το ποιούς πολιτικούς κλπ. είχαμε συναντήσει και με ποιούς θα έπρεπε να επιδιώξουμε να συνεχίσουμε τις επαφές μας».

Μετά ο Τζιμ (υψηλόβαθμο στέλεχος της CIA στην Αθήνα) μας ρωτούσε ποιούς είχαμε συναντήσει το περασμένο βράδυ.
Του δείχναμε με περηφάνια τη μικρή στοίβα με τις επαγγελματικές κάρτες, τις κοίταζε στα γρήγορα, απορρίπτοντας κάθε μία λέγοντας: «τον έχουμε ήδη στρατολογήσει – μην ασχολείστε – αναξιόπιστος – τον έχουμε ήδη στρατολογήσει – ίσως».

Η πρώτη της επιτυχημένη αποστολή «στρατολόγησης»:
«Ασχολούμουν με ένα πολύ έξυπνο και με υψηλές γνωριμίες νέο έλληνα πολιτικό, που απολάμβανε της εμπιστοσύνης ορισμένων από τους πιο υψηλόβαθμους παίκτες του πολιτικού παιχνιδιού» (δεν αναφέρει όνομα).
Εντύπωση προκαλεί η προθυμία με την οποία «Έλληνες πολιτικοί, επιστήμονες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και κοσμικοί της συμφοράς, σπεύδουν να παραδοθούν στην αγκαλιά της CΙΑ, για να αποκομίσουν τα κέρδη της επιτυχίας και της ανέλιξης».
Τι έγινε στη συνέχεια με τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ που αναδείχθηκαν από το πουθενά και τις προσκλήσεις τους από διάφορες «διεθνείς λέσχες», τους ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ που έκαναν λαμπρή «καριέρα» μέσα από δήθεν «μη κυβερνητικές οργανώσεις» και «ιδρύματα», με τις εταιρείες που «πρόκοψαν», τους ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ και όλους τους άλλους «παράξενους»; 
Πράκτορες του FΒΙ με την ιδιότητα του «legal attache» βραβεύτηκαν δημόσια και από κοινού με Έλληνες «συναδέλφους» για τη δράση τους στην Ελλάδα, πράκτορες της CΙΑ με ελληνικά ονόματα συμμετείχαν σε προγράμματα απαγωγών, πράκτορες του ΝSA και άλλων υπηρεσιών οργάνωσαν με τη σύμπραξη Ελλήνων τις υποκλοπές και τελικά αυτό που μένει, διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, είναι ότι ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ κυβερνούν σήμερα την αγαπημένη μας πατρίδα.



ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΜΙΑΣ ΞΕΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ; 

 Η  ΒΑΛΕΡΙ  ΠΛΕΪΜ,  μία  πράκτορας  της  CIA,   σε  βιβλίο  της  ισχυρίστηκε,  ότι  στρατολόγησε  στην  CIA,  εκατοντάδες  Έλληνες  πολιτικούς,  δημοσιογράφους,  επιστήμονες  και  επιχειρηματίες.  Το  βιβλίο  της,  ανάρπαστο  στις  ΗΠΑ, δεν  μεταφράστηκε, για  άγνωστους  λόγους,   στα  ελληνικά.    

Η  Βάλερι  Πλέιμ,  δουλεύοντας για τη CΙΑ στην πρεσβεία της Αθήνας, ήταν  υπό την καθοδήγηση του «σταθμάρχη» Νταγκ Σμιθ  και  είχε σαν βασικό καθήκον να στρατολογεί στην CIA, ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.

«Κάθε ημέρα στο γραφείο, συγκρίναμε με τους συναδέλφους μου τις σημειώσεις μας για το ποιούς πολιτικούς κλπ. είχαμε συναντήσει και με ποιούς θα έπρεπε να επιδιώξουμε να συνεχίσουμε τις επαφές μας».

Μετά ο Τζιμ (υψηλόβαθμο στέλεχος της CIA στην Αθήνα) μας ρωτούσε ποιούς είχαμε συναντήσει το περασμένο βράδυ.
Του δείχναμε με περηφάνια τη μικρή στοίβα με τις επαγγελματικές κάρτες, τις κοίταζε στα γρήγορα, απορρίπτοντας κάθε μία λέγοντας:

«τον έχουμε ήδη στρατολογήσει – μην ασχολείστε – αναξιόπιστος – τον έχουμε ήδη στρατολογήσει – ίσως».

Εντύπωση προκαλεί  η προθυμία με την οποία «Έλληνες πολιτικοί, επιστήμονες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και κοσμικοί της συμφοράς, σπεύδουν να παραδοθούν στην αγκαλιά της CΙΑ, για να αποκομίσουν τα κέρδη της επιτυχίας και της ανέλιξης».

Σήμερα,  όπως έχει γραφεί  για  την  πατρίδα  μας:  «Ευρισκόμενη η Ελλάδα σε ελεύθερη πτώση εδώ και καιρό και έχοντας απωλέσει την εθνική της κυριαρχία μέσα από μια διαδικασία που ελάχιστα διαφέρει επί της ουσίας ως προς τα αποτελέσματά της από την ήττα και την Κατοχή του 1941-1944, πλέον υφίσταται λεηλασία από επιχειρήσεις της, κατά τεκμήριο, "μη φιλικής" χώρας στα ανατολικά της.

Και δεν θα πούμε "εχθρικής" γιατί η Τουρκία δεν αντιμετωπίζει πλέον την Ελλάδα ως "εχθρική" χώρα. Την αντιμετωπίζει ως "ενδοχώρα" και "δορυφόρο εν αναμονή".
Π.χ. ο  "Αστέρας" Βουλιαγμένης που απέκτησε ο τουρκικός όμιλος  Dogus. Με αντίτιμο κάτι λιγότερο από 400 εκατ. ευρώ, η τουρκική μυστική  υπηρεσία  ΜΙΤ θα έχει πλέον προσβάσεις στην ελληνική κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή μέσω του ελέγχου του Αστέρα, που ούτε καν ονειρευόταν…»



ΕΡΩΤΗΜΑ  ΠΡΩΤΟ:
Πως  μπορεί  ένας  ξένος  πράκτορας  να  πλησιάσει  και  να  στρατολογήσει   έναν  Έλληνα  πολιτικό  ή  δημοσιογράφο;

ΕΡΩΤΗΜΑ  ΔΕΥΤΕΡΟ:
Τι  είδους  άνθρωπος  είναι  ένας  «έλληνας» που  γίνεται  πράκτορας  ξένων   μυστικών  υπηρεσιών;  Τι  γονιδιακό  φορτίο  κουβαλάει.  Τι  εμπειρίες  έχει  από  την  ζωή  του.  Σε  τι  στηρίζεται  μία  ξένη  μυστική  υπηρεσία  και  τον  πατάει  γερά πάνω  στον  κάλο;  Τι  ανυπόφορο  έκανε  τέλος  πάντων  στην  ζωή  του  και  ζει   έκτοτε  με  τον  βραχνά  του  ισόβιου  πράκτορα  και  προδότη  της  χώρας  του;

Παρακάτω  παρουσιάζω  μία  - ίσως  αφελή  - ανάπτυξη  του  θέματος,   που   όπως   έλεγαν  παλιά  οι  καθηγητές μου  μπορεί  να  επανεκδοθεί   «βελτιωμένη  και  επηυξημένη».

Ας  πάρουμε  μερικά  υποθετικά  παραδείγματα. 

Έχουμε  έναν  φιλόδοξο  και  κενού περιεχομένου έλληνα  διπλωματικό   υπάλληλο,  με  ενδιαφέρον  όνομα,  π.χ  τον  κ.  Ιακωβ-ίδη.   Έχουμε  έναν  γιο  ενός  εκδότη  εφημερίδων,  παλιού  κομμουνιστή,    που  θέλει  εξουσία   και  πολιτική   ισχύ,  π.χ.  τον  κ. Πεταλουδ-άρη.  Έχουμε,  π.χ.  τον κ.  Κρασ-άτο,  έναν αριστούχο  απόφοιτο    μιας  ταλμουδικής    σχολής,  αδούλευτο   γιο  πλούσιας  οικογένειας,  κατά  βάση  ρηχού, ανόητου  και  μονοδιάστατου    ατόμου,  που  έμαθε  να  συλλαβίζει    μερικά  ταλμουδικά  ρητά  και  νομίζει  ότι        ερμηνεύει  μ’ αυτά  το  σύμπαν,    τύπος  πολύ  εύκολα  χειραγωγούμενος    από  έξυπνους  πράκτορες.

Τι  θα  πράξει  μ’ αυτούς  τους  τύπους  ένας  έξυπνος  πράκτορας;

Στην  αρχή  βέβαια  η  γνωριμία  τους  θα  αναφέρεται  στα  "υψηλά  ιδανικά".   Θα  τονίζονται  στις  αρχικές  συνομιλίες  τους,  η  κοινότητα  των  ιδεών,   οι  συμμαχικές  σχέσεις  των  χωρών  τους,  το  πνεύμα  της  δημοκρατίας  και   των  ανθρωπίνων  δικαιωμάτων  και  όλες  οι  γνωστές  αρλούμπες. Στην  πορεία  ο  πράκτορας  μπορεί  να  επιδείξει (με  έμμεσο  ή  άμεσο  τρόπο)  και  το  εκβιαστικό  υλικό  που  η  υπηρεσία  του  διαθέτει  για  τον  στρατολογούμενο  (π.χ.  σεξουαλικές διαστροφές,  διπλή  ζωή,  χρηματισμό, απατεωνίες  κλπ). 

Στην  συνέχεια  ο  τύπος  και  τα  ελεγχόμενα  ΜΜΕ  θα  αρχίσουν  να  εξυμνούν  τους  συγκεκριμένους  τύπους.  Ο  πράκτορας  θα  υποσχεθεί  βοήθεια,  πάντα  με  "καλές  προθέσεις",  στους  υποψήφιους.  Ίσως  τους  τονίσει  ότι  δεν  εγγυάται  τίποτε,  αλλά  ανάλογα  με  τις  πολιτικές  περιστάσεις  και  τις  ιστορικές  συγκυρίες,  θα  τους  υποστηρίξει   στην  σταδιοδρομία  τους,  είτε  αυτή  είναι  πολιτική,  είτε   επιχειρηματική.   Δεν  θα  ζητήσει  στην  αρχή  ανταλλάγματα.  Πιθανόν  μάλιστα  να  τους  αφήσει  λυτούς  ή  με  μακρύ  σχοινί δεμένους.  Μπορεί  να  τους  προτρέψει  να  κάνουν,  συνεχώς  δημόσια,  τον  αντίπαλο  της  πρεσβείας,  (την   γνωστή  πλέον  ψεύτικη - στημένη - αντιπαλότητα  για  τους  αφελείς).  Ίσως  τους  υπενθυμίσει  διακριτικά,  αν  είναι  τόσο  μπούφοι  και  δεν  καταλαβαίνουν, ότι  λίγα  μόνο  θέματα  πρέπει  να  μην  αγγίζουν  αρνητικά,  τα  λεγόμενα   ιερά  θέματα  της  νέας  εποχής,  δηλαδή  την  αγία  τριάδα:  εβραίοι – ομοφυλόφιλοι – λαθρομετανάστες.  Βέβαια  καμιά  μυστική  υπηρεσία  δεν  θέλει  να  στρατολογεί  και  τελείως  ανόητους.  Θέλουν  ο  υποψήφιος  πράκτορας  να  διαθέτει  ένα  ελάχιστο  διανοητικής  ισχύος.

Τα  υπόλοιπα  έρχονται  σιγά  σιγά. Ο  τύπος,  τα  ΜΜΕ,  οι  δημοσκόποι,  οι  τηλεοράσεις  αρχίζουν  να  ξεφαντώνουν  για  τον  πράκτορα  -  πολιτικό.  Πόσο  έξυπνος,  πόσο  όμορφος,  πόσο  ικανός,  με  ποιόν  τρόπο  θα  σώσει  τον  λαό - και  αυτός.  Το  ενδιαφέρον του κοινού αρχίζει να ξυπνά. Φωτογραφίες, συνεντεύξεις,   ταξίδια,  ομιλίες,  χτυπήματα  στην πλάτη,  καθημερινά  άρθρα,  όλα   για  τον   ανερχόμενο  πολιτικό  γίγαντα.

Έτσι  διάφορες  συγκυρίες  και  εξελίξεις,  (το  παιγνίδι  είναι  μακροχρόνιο - μπορεί  να  κρατήσει  μια  ζωή),  φέρνουν  εναλλαγές  στην  ζωή  του  πράκτορα   και  ξαφνικά  τον  βλέπουμε  δήμαρχο,  βουλευτή,  μεγαλοδημοσιογράφο,   μεγαλοεπιχειρηματία,  υπουργό,  πρωθυπουργό,  πρόεδρο  δημοκρατίας.
Ο λαός, και εδώ και στην Ευρώπη, αποτελείται  βέβαια, από τον διπλανό
 κ.  ηλίθιο.
Την  εξέλιξη  των  πρακτόρων  περιέγραψε  παλιά  ο  Σουρής:

"Νάχεις  εφτά  πρωθυπουργούς
Που  να  σε  κλέβουν  φανερά.
Και  ενώ  αυτοί  σε  κλέβουνε,
Τον  κλέφτη  να  γυρεύουνε".


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

19 σχόλια:

  1. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Παράγουμε 192 δισ. ευρώ ετησίως και χρωστάμε… 646 δισ.
    Είναι τόσο εγκλωβισμένη η οικονομία όπου από τις 750.000 πάσης φύσεως επιχειρήσεις που υπάρχουν μόνο 40.000 είναι επιλέξιμες για δανεισμό από τις ελληνικές τράπεζες
    Η ελληνική οικονομία παρουσιάζεται από τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια ότι ανακάμπτει και επανέρχεται σταδιακά στην κανονικότητα
    Η τωρινή κυβέρνηση μιλά για την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας (investment grade) υπερτονίζοντας μάλιστα ότι η αύξηση του ελληνικoύ ΑΕΠ είναι μεγαλύτερη του μέσου όρου των δυτικών χωρών.
    Αυτό είναι η μία πλευρά του νομίσματος υπάρχει και μία άλλη η οποία είναι αρκετά ζοφερή:

    1. Δυστυχώς περίπου 1,7 εκατ. Έλληνες χρωστούν στις τράπεζες 100 δισ. το οποίο είναι το πραγματικό ύψος των προβληματικών δανείων στη χώρα.
    Ο νόμος που ονομάστηκε «Ηρακλής» συνέβαλε στην εξυγίανση των ισολογισμών των ελληνικών τραπεζών αλλά δεν επέλυσε το κοινωνικό πρόβλημα, τα 100 δισ. NPEs συνεχίζουν να υφίστανται ως μεγάλο βάρος στους Έλληνες.
    Είναι τόσο εγκλωβισμένη η οικονομία όπου από τις 750.000 πάσης φύσεως επιχειρήσεις που υπάρχουν μόνο 40.000 είναι επιλέξιμες για δανεισμό από τις ελληνικές τράπεζες.

    2. Το ελληνικό δημόσιο χρέος έφτασε στο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών στα 400 δισ. συμπεριλαμβανομένων των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, των δανείων που λάβαμε από τα τρία μνημόνια δηλαδή ESM και EFSF και βέβαια τα Repos που είναι ενδοκυβερνητικός δανεισμός.
    Ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία φτάσαμε στα 400 δισ. δημόσιο χρέος οι κυβερνώντες επικαλούνται το δείκτη σχέσης – χρέους προς ΑΕΠ και με την υποστήριξη του πληθωρισμού τονίζουν ότι το δημόσιο χρέος δεν αποτελεί πρόβλημα
    Από πότε όμως 400 δισ. χρέους δεν αποτελούν πρόβλημα;
    Η ελληνική οικονομία είναι προκλητικά υπερχρεωμένη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Παράγουμε 192 δισ. ευρώ ετησίως και χρωστάμε… 646 δισ.
    3. Οι Έλληνες οφείλουν 108 δισ. προς την εφορία σωρευτικά και 38 δισεκ. στον ΕΦΚΑ και σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Αν δει κανείς διαχρονικά τις οφειλές θα διαπιστώσει, πως συνεχώς αυξάνονται άρα οι οφειλές της κοινωνίας προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία αποτελούν επικίνδυνη νάρκη για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα.
    Αθροίζοντας όλες αυτές τις υποχρεώσεις καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα ετησίως παράγει 192 δισ. ευρώ όπως αποτυπώνεται στο ΑΕΠ αλλά οι Έλληνες οφείλουν 646 δισ. ευρώ, δηλαδή οι οφειλές είναι 3,3 φορές το εθνικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν.
    Οι zombie εταιρείες έχουν ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά: τα έσοδα είναι υποπολλαπλάσια των χρεών.

    Συμπέρασμα

    Η ελληνική οικονομία δεν είναι ανθηρή όπως θέλουν να τη παρουσιάζουν αλλά είμαστε μία χώρα zombie με χρέη που καταπνίγουν φυσικά και νομικά πρόσωπα.
    Τα πολιτικά κόμματα αντί να διαπληκτίζονται για ήσσονος σημασίας επικοινωνιακά θέματα θα έπρεπε να σκύψουν πάνω από αυτό μείζον ζήτημα εξετάζοντας τρόπους για να το επιλύσουν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κίνα: «Η Ευρώπη πρέπει να απελευθερωθεί από τις ΗΠΑ». Μετά οι ΗΠΑ πρέπει να αυτοαπελευθερωθούν οι ίδιες.

    Η κινεζική εφημερίδα Global Times δημοσίευσε άρθρο για την επίσκεψη της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
    Το άρθρο δίνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που παρουσιάζει η Δύση.
    Τονίζει επανειλημμένα ότι ο Μακρόν και η φον ντερ Λάιεν ταξίδεψαν στην Κίνα για να απαιτήσουν περισσότερη πίεση στη Ρωσία από τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία και ότι η Κίνα είναι ένας δύσκολος εταίρος για να αντιμετωπιστεί σε μια σύγκρουση. Ενώ οι Γερμανοί σχολιαστές πιστεύουν ότι η Δύση είναι σε θέση να υπαγορεύσει στην Κίνα τι θα κάνει.

    Η Global Times, από την άλλη, τονίζει ήδη Ευρωπαίοι και Κινέζοι έχουν πολλές κοινές θέσεις. Είναι σημαντικό η ΕΕ και ιδιαίτερα τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης να βλέπουν τα πράγματα χωριστά και να μην συνδέουν όλα όσα πρόκειται να συζητηθούν με το ζήτημα της Ουκρανίας, συπμλήρωσε.

    Ο Μακρόν μίλησε για σεβασμό στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σι. Η εφημερίδα υιοθετεί τον όρο και εξηγεί ότι οι χώρες της Δύσης, λόγω της ιστορίας τους, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και με σεβασμό όταν έχουν να κάνουν με χώρες που δεν ανήκουν στη Δύση.

    Στην αρχή της κρίσης στην Ουκρανία, η Δύση επανέλαβε τα λάθη της, πιστεύοντας ότι όλες οι χώρες στον κόσμο πρέπει να ακολουθήσουν την άποψή της για τη σύγκρουση και να μοιραστούν την αξιολόγησή της, γράφει η Global Times.
    Η θέση αυτή, όπως αναφέρει η κινέζικη εφημερίδα, εν τω μεταξύ έχει αλλάξει, καθώς η Ευρώπη πληρώνει υψηλό τίμημα σε αυτή τη σύγκρουση, η οποία αυξάνεται καθημερινά.
    Αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα, έδωσε τη δυνατότητα στην ΕΕ να εγκαταλείψει την άκαμπτη στάση της και να πλησιάσει σε κάποιο βαθμό την κινεζική άποψη. Οι συζητήσεις είναι πλέον κατ’ αρχήν δυνατές, ακόμη κι αν εξακολουθούν να υπάρχουν παρεξηγήσεις. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΕ αντιδρά τώρα πολύ πιο ανοιχτά στην κινεζική ειρηνευτική πρωτοβουλία από ό,τι οι ΗΠΑ.

    Η Κίνα και η ΕΕ συμφωνούν ότι ο κόσμος υφίσταται θεμελιώδεις αλλαγές. Παράλληλα, η επίσκεψη δείχνει ότι η Ευρώπη εξαρτάται από την Κίνα και ότι και η Κίνα ενδιαφέρεται για συνεργασία.

    Ωστόσο, η Ευρώπη πρέπει ακόμη να ξεπεράσει πολλά εμπόδια και, κυρίως, να αποτρέψει την εξωτερική επιρροή πριν μπορέσει να απελευθερώσει πλήρως τη δύναμη της συνολικής συνεργασίας. Αυτό θα σημαίνει πρωτίστως τις ΗΠΑ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΑΝΕΡΙΚΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΑΙΣΧΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
    Πρωτοφανή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη καταγγέλλει ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά ρύθμιση, που θεσμοθετεί την ολομέλεια πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου» αλλά και φωτογραφική διάταξη που έχει στο «στόχαστρο» τον ίδιο.

    Μεταξύ άλλων ο κ. Τζανερίκος με δήλωσή του αναφέρεται σε «ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου», επισημαίνοντας ότι «ουδέποτε έχει προβλεφθεί ολομέλεια τμήματος συγκροτούμενη απ’ όλους του Δικαστές αυτού».

    «Η ρύθμιση, που εισάγεται με την επίμαχη τροπολογία, παρά την κατ’ επίφαση αιτιολογία της, δηλαδή της ”θωράκισης της όποιας απόφασης του Αρείου Πάγου” για την ανακήρυξη ή μη κομμάτων, που αναφέρονται στο άρθρο 32 του π. δ. 26/2012, ώστε να μη μπορεί αυτή να αμφισβητηθεί, αποτυπώνει, φωτογραφικά, τη δυσπιστία και την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου» τονίζει ακόμη ο ίδιος και υπογραμμίζει πως σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης «υπέδειξε στους Δικαστές του Α1 τμήματος ποια θα πρέπει να είναι η κρίση τους, για το συγκεκριμένο θέμα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναλυτικά η δήλωση του Χρ. Τζανερίκου:

      Με βάση την τροπολογία – προσθήκη του ΥΠΕΣ, με την οποία τροποποιείται η παρ. 1 του άρθρου 32 του π. δ. 26/2012, εισάγεται η πρωτοφανής για τα δικαστικά χρονικά ρύθμιση, που θεσμοθετεί την ολομέλεια πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου. Πρωτοφανής, καθόσον αποτελεί ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου, αφού τόσο κατά το άρθρο 23 του προϊσχύσαντος Ν. 1756/1988, όσο και κατά το άρθρο 27 του ήδη ισχύοντος Ν. 4938/2022: «…Κάθε τμήμα συγκροτείται από τον Πρόεδρο και τέσσερις (4) αρεοπαγίτες…» και όχι από το σύνολο των αρεοπαγιτών, που υπηρετούν σ’ αυτό, ο αριθμός των οποίων, σημειωτέον, δεν είναι ο ίδιος σε όλα τα τμήματα, αλλά μπορεί να μεταβάλλεται, με σχετικές αποφάσεις της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου ή σε έκτακτες περιπτώσεις με πράξεις του Προέδρου του ΑΠ, που εγκρίνονται από την ολομέλεια αυτού. Ουδέποτε έχει προβλεφθεί ολομέλεια τμήματος συγκροτούμενη απ’ όλους του Δικαστές αυτού. Να σημειωθεί, ακόμη, ότι σε περίπτωση ισοψηφίας σε «ολομέλεια» τμήματος με άρτιο αριθμό Δικαστών, αφού οι πολυμελείς συνθέσεις (άρθρο 4 Ν. 1756/1988 και ήδη ισχύοντος 4938/2022) πρέπει να έχουν περιττό αριθμό, θα έπρεπε να εισαχθεί (δίκην σωματείου) ρύθμιση ότι υπερισχύει η γνώμη του Προέδρου του.

      Η ρύθμιση, που εισάγεται με την επίμαχη τροπολογία, παρά την κατ’ επίφαση αιτιολογία της, δηλαδή της «θωράκισης της όποιας απόφασης του Αρείου Πάγου» για την ανακήρυξη ή μη κομμάτων, που αναφέρονται στο άρθρο 32 του π. δ. 26/2012, ώστε να μη μπορεί αυτή να αμφισβητηθεί, αποτυπώνει, φωτογραφικά, τη δυσπιστία και την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, εκ μέρους της Κυβέρνησης, που είχε τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, αναφορικά με την άσκηση της διακριτικής μου ευχέρειας να ορίζω την (πενταμελή) σύνθεση του τμήματος του οποίου είμαι Πρόεδρος. Άραγε οι εκατοντάδες χιλιάδες αποφάσεις των τμημάτων του Αρείου Πάγου, που έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν με τις πενταμελείς τους συνθέσεις και όχι από τις ολομέλειές τους δεν είναι θωρακισμένες και μπορεί να αμφισβητούνται; Η δεύτερη προσθήκη, κατά την οποία το Α1 τμήμα του ΑΠ, μπορεί να ζητεί στοιχεία για την τεκμηρίωση της σχετικής του κρίσης, από τις κατά περίπτωση αρμόδιες ή άλλες αρχές ήταν εντελώς περιττή, αφού με την ήδη ισχύουσα από τον περασμένο Φεβρουάριο ρύθμιση το τμήμα ελέγχει και αυτεπαγγέλτως τη συνδρομή των προϋποθέσεων ανακήρυξης, Στο πλαίσιο, επομένως, της αυτεπάγγελτης έρευνάς του, από που θα αντλούσε τα στοιχεία, για την τεκμηρίωση της κρίσης του; από τον μπακάλη της γειτονιάς;

      Τέλος, δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι ο ΥΠΕΣ, προαναγγέλλοντας την τροπολογία σε εκπομπή της ΕΡΤ την Πέμπτη 06-04-2023, παρενέβη, ανεπίτρεπτα, ευθέως στην κρίση του Α1 τμήματος του ΑΠ, αφού δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Δεν μπορεί να υπάρχει μια βαθιά αντίφαση, από τη μια μεριά το ποινικό τμήμα της δικαιοσύνης (σημ: ξέχασε να πει κατωτέρου του ΑΠ Δικαστηρίου) να τον καταδικάζει (τον Κασιδιάρη) ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης και να έρχεται ένα άλλο τμήμα της δικαιοσύνης επίσης, το Α1 του Αρείου Πάγου, που λέει ότι είναι πολιτικός αρχηγός». Δηλαδή, ο ΥΠΕΣ, εμμέσως, πλην σαφώς υπέδειξε στους Δικαστές του Α1 τμήματος ποια θα πρέπει να είναι η κρίση τους, για το συγκεκριμένο θέμα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. Χρήστος Τζανερίκος: «Τι εννοείτε ότι η απόφαση του τμήματος για το συγκεκριμένο θέμα δεν θα είναι "θωρακισμένη";»
    Την σφοδρή αντίδραση του προέδρου του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, Χ.Τζανερίκου, το οποίο θα κρίνει και θα εγκρίνει ή θα απορρίψει τα υποψήφια κόμματα για τις εκλογές της 21ης Μαΐου προκάλεσε η παρέμβαση του ΥΠΕΣ Μ.Βορίδη με την οποία ουσιαστικά υπονομεύει το κύρος της απόφασης, διευρύνοντάς την βάση των δικαστών με περισσότερους ελεγχόμενους δικαστές και πάνω από όλα προσβάλει το κύρος του Α1 τμήματος.

    Το οποίο βέβαια ελέγχεται κατά πλειοψηφία από φίλα προς την κυβέρνηση δικαστές.

    Ο Χρήστος Τζανερίκος, χαρακτηρίζει την υπό ψήφιση τροπολογία για το «κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη» που προωθεί η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη «πρωτοφανή» και κάνει λόγο για παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου.

    Ο κ. Τζανερίκος μάλιστα λέει πως η εν λόγω τροπολογία αποτυπώνει, φωτογραφικά, τη δυσπιστία και την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του εκ μέρους της Κυβέρνησης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΑΝΕΡΙΚΟΣ και κατήγγειλε πιέσεις για να αφήσει εκτός εκλογών το «κόμμα Κασιδιάρη. Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΒΕΣΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ.
      Παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου Χρήστος Τζανερίκος, μετά τις επικρίσεις που προκλήθηκαν για τη δημόσια δήλωση του με την οποία ασκούσε σκληρή κριτική σε διάταξη της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη.
      Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου που επρόκειτο να προεδρεύσει του Α1 Τμήματος που θα κρίνει τη νομιμότητα συμμετοχής στις εκλογές, όλων των κομμάτων, και του κόμματος «Ελληνες» που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, προχώρησε σε παραίτηση μετά τις αντιδράσεις καθώς δημόσια πήρε θέση για την ρύθμιση της κυβέρνησης, ενώ ο ίδιος επρόκειτο να κρίνει και να ψηφίσει επ΄αυτής.
      Ειδικότερα, ο Χρήστος Τζανερίκος χαρακτήρισε με δήλωση του την ρύθμιση της κυβέρνησης που ανέθετε στο σύνολο των δικαστών του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου την κρίση για το κόμμα Κασιδιάρη – και τα άλλα κόμματα ως πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο του ανωτάτου δικαστηρίου, ενώ ανέφερε ότι η εν λόγω ρύθμιση ήταν δηλωτική δυσπιστίας και έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του.
      Μετά τις εξελίξεις αυτές, την προεδρία του Α1 Τμήματος θα αναλάβει η αρχαιότερη αρεοπαγίτης η κυρία Ευδοξία Κιουπτσίδου η οποία και θα προεδρεύσει της σύνθεσης των δικαστών που θα κρίνουν για τη νομιμότητα της συμμετοχής των κομμάτων στις προσεχείς εκλογές και πρωτίστως για την εκλογική τύχη του κόμματος Κασιδιάρη.
      Σημειωτέον, ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου που παρέλαβε την παραίτηση του αντιπροέδρου θα την κρατήσει καθώς υπάρχει από τον νόμο προθεσμία ενός μηνός αν ο παραιτηθείς ανώτατος δικαστικός θελήσει να ανακαλέσει.
      Πάντως, στο τέλος Ιουνίου ο Χρήστος Τζανερίκος συνταξιοδοτείται.
      Παραιτήθηκε κατόπιν κυβερνητικών πιέσεων ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος επειδή αντέδρασε στην αντισυνταγματική τροπολογία που προωθεί για ψήφιση η κυβέρνηση για τον αποκλεισμό από τις εκλογές του κόμματος «Έλληνες» του Η.Κασιδιάρη.
      Μετά την χθεσινή δημόσια παρέμβασή του για την δεύτερη τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία παρεμβαίνει στην λειτουργία της Δικαιοσύνης, σήμερα παραιτείται.
      Στην πολύ λιτή επιστολή παραίτησής του τονίζει πως είχε την τιμή επί 40 χρόνια να υπηρετεί το δικαστικό σώμα αλλά παραιτείται για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης.
      Σημειώνεται πως μετά την παραίτηση του κ. Τζανερίκου, την προεδρία του Α1 Τμήματος που θα αποφασίσει για την ανακήρυξη των κομμάτων, μεταξύ αυτών και του Κασιδιάρη, θα αναλάβει η αρχαιότερη αρεοπαγίτης η κυρία Ευδοξία Κιουπτσίδου.
      Σύμφωνα με τον νόμο, ο κ. Τζανερίκος έχει προθεσμία ενός μήνα για να αποφασίσει αν θα ανακαλέσει την παραίτησή του.
      Την σφοδρή αντίδραση του προέδρου του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, Χ.Τζανερίκου, του τμήματος το οποίο θα κρίνει και θα εγκρίνει ή θα απορρίψει τα υποψήφια κόμματα για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, προκάλεσε χθες, η παρέμβαση του ΥΠΕΣ Μ.Βορίδη με την οποία ουσιαστικά υπονομεύει το κύρος του δικαστηρίου.
      Ο Χρήστος Τζανερίκος, χαρακτήρισε την υπό ψήφιση τροπολογία για το «κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη» που προωθεί η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη «πρωτοφανή» και κάνει λόγο για παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου.
      Ο κ. Τζανερίκος μάλιστα λέει πως η εν λόγω τροπολογία αποτυπώνει, φωτογραφικά, τη δυσπιστία και την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του εκ μέρους της Κυβέρνησης.
      Ποιος θα πάρει την θέση του
      Η αρχαιότερη αρεοπαγίτης, Ευδοξία Κιουπτσίδου, είναι αυτή που θα αναλάβει την προεδρία του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, αντικαθιστώντας τον Χρήστο Τζανερίκο, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την παρέμβασή του για το κόμμα Κασιδιάρη.
      Η Ευδοξία Κιουπτσίδου θα προεδρεύσει της σύνθεσης των δικαστών που θα κρίνουν για τη νομιμότητα της συμμετοχής των κομμάτων στις προσεχείς εκλογές και φυσικά, θα αποφασίσουν για την εκλογική τύχη του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
    2. «Η Ευδοξία Κιουπτσίδου είναι λάτρης του νομικού έργου και της πανεπιστημιακής σκέψης του Ευάγγελου Βενιζέλου...»
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  6. Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ για «κόμμα Κασιδιάρη»: «Ο Κ.Μητσοτάκης δεν μας άκουγε».
    Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη δήλωση του προέδρου του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη ρύθμιση -μπλόκο στο κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, τονίζοντας «ο Κ.Μητσοτάκης τώρα φέρει όλη την ευθύνη».

    Παράλληλα, αναφέρει πως «ο κ. Μητσοτάκης με τους τραγικά ερασιτεχνικούς χειρισμούς του μετατρέπεται στον μεγαλύτερο χορηγό της Ακροδεξιάς».
    Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, «αφού μαζί με το ΠΑΣΟΚ ψήφισε μία τροπολογία, που δυστυχώς αποδείχτηκε φιάσκο, σήμερα έρχεται να διορθώσει το λάθος με ένα μεγαλύτερο λάθος».

    «Όπως καταγγέλλει και ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, η νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή συνιστά πρωτοφανή στα χρονικά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και στην λειτουργία του Αρείου Πάγου», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ.

    Σημειώνει, επίσης, ότι «το μόνο που καταφέρνει ο κ. Μητσοτάκης όμως με αυτές τις συνταγματικές ακροβασίες είναι να προσδίδει αντισυστημικά χαρακτηριστικά και να φουσκώνει τα ποσοστά της ακροδεξιάς. Δεν μας άκουσε όταν προειδοποιούσαμε και απέρριψε την τροπολογία που είχαμε καταθέσει και αποτελούσε την μόνη λύση για τον αποκλεισμό των νεοναζί».
    «Τώρα, σε αυτήν την παρωδία ας αναλάβει μόνος του την ευθύνη», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λέγεται ότι ο Τζανερίκος δεν τα πάει καλά με τον διεφθαρμένο Ντογιάκο και η Κλάπα που είναι στο Α1, δεν είναι στην 5μελη επιτροπή που θα έκρινε τα κόμματα. Γι' αυτό ο Βορίδης μιλάει για ολομέλεια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παραδίδεται αύριο επίσημα στο τουρκικό Ναυτικό το νέο αεροπλανοφόρο – Άγκυρα: «Μοιραζόμαστε το Αιγαίο με την Ελλάδα». Η Τουρκία εξοπλίζεται χωρίς διακοπή - Θα μπορεί να φέρει έως και 50 UCAV Bayraktar.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ».
    Συντονισμένη επίθεση κατά του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου από συνταγματολόγους: Ζήτησαν μέχρι και την αυτοεξαίρεσή του.
    Ο Βενιζέλος (συντονισμένα από πρεσβεία) θέλει αποχή του αντιπροέδρου του Α.Π. από τις διαδικασίες για το «κόμμα Κασιδιάρη» γιατί μίλησε για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.
    Στο πλευρό του Μ.Βορίδη ο πρώην πρόεδρος του ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εναντίον του κλεισίματος πυρηνικών εργοστασίων η πλειοψηφία των Γερμανών.
    Μερικά εικοσιτετράωρα προτού κλείσουν οριστικά τα τελευταία πυρηνικά ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια της Γερμανίας που απέμεναν σε λειτουργία, δημοσκόπηση υπέδειξε πως η πλειοψηφία των πολιτών της χώρας τάσσεται εναντίον της απόφασης αυτής.
    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag, το 52% του δείγματος θεωρεί λάθος πως τα τρία εναπομείναντα πυρηνικά ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια θα τεθούν εκτός δικτύου αυτή την εβδομάδα, ενώ το 37% θεωρεί πως πρόκειται για σωστή απόφαση και το 11% δεν εκφέρει άποψη.
    Τα γερμανικά πυρηνικά ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια επρόκειτο να τεθούν εκτός λειτουργίας στα τέλη του 2022, δυνάμει απόφασης που είχε λάβει η πρώην καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, μετά την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας το 2011.
    Όμως ο αντίκτυπος του πολέμου στην Ουκρανία και η δραστική μείωση της προμήθειας αερίου από τη Ρωσία προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, που δυσκολεύτηκε να εγγυηθεί πως τα φώτα θα έμεναν αναμμένα, οι επιχειρήσεις θα λειτουργούσαν κανονικά και τα σπίτια θα έμεναν ζεστά τους πιο ψυχρούς μήνες.
    Αντιμέτωπος με διαφωνίες στον τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό του, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς αναγκάστηκε να αποφασίσει τα τρία εργοστάσια να συνεχίσουν να λειτουργούν ως το Σάββατο 15η Απριλίου.
    Όμως επικριτές της απόφασης τονίζουν πως η Γερμανία γυρίζει την πλάτη σε μια φθηνή και αξιόπιστη πηγή ενέργειας. Η έρευνα διενεργήθηκε την 6η Απριλίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.004 πολιτών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΙΣ, ΣΑΛΤΙΕΛ, ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ – «ΚΟΨΤΟΥΣ», «ΕΓΙΝΕ ΗΔΗ, ΑΡΧΗΓΕ».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΒΟΡΙΔΗΣ, Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Ο ΑΔΩΝΙΣ, επειδή έχουν πλάτες τους εβραίους αισθάνονται πανίσχυροι, είναι με την «σωστή πλευρά της ιστορίας» και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Τι θα πει σύνταγμα και νόμοι; Αλλού είναι η πραγματική δύναμη κι όχι στα χαρτιά και στους νόμους. Ακόμη και ο Ανδρουλάκης πήγε προχθές, προεκλογικά, στο Ισραήλ, για να γλύψει λίγο δύναμη.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  12. Το ΚΛΕΦΤΟ πασόκ μίλησε για εγκληματική οργάνωση με άφθονους κλέφτες υπουργούς του στην φυλακή. Τα ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ταξίδευσε στο Ισραήλ, πήγε να πάρει το χρίσμα δύο μήνες προ των εκλογών, όπως το 2019 ο Μητσοτάκης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δηλαδή επειδή η κυβέρνηση του δημοκρατικού τόξου και της σωστής πλευράς της ιστορίας ψήφισε ένα νόμο που λέει, ότι όποιου το επώνυμο αρχίζει από ΚΑΣΙ και τελειώνει σε ΔΙΑΡΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ, δεν μπορεί να πέσει μέρος στις εκλογές, πάει να πει ότι είναι παράνομος και φωτογραφικός ο νόμος;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απίστευτος ο αγώνας και η αντοχή αυτού του ανθρώπου. Κασιδιάρης: «Το δημοκρατικό πολίτευμα απειλείται από μια εγκληματική οργάνωση με κυβερνητικό μανδύα που καταπατά το Σύνταγμα και καταληστεύει τον ελληνικό λαό.Στις προσεχείς εκλογές θα αναμετρηθούμε με αυτή τη διεφθαρμένη και ξενόδουλη δικτατορία. Θα νικήσουμε γιατί υπηρετούμε, το δίκαιο, την αλήθεια, την Ελλάδα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΗΜΕΡΙΝΗ «ΕΣΤΙΑ»: «πώς ανέχεται η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου να ορίζει την σύνθεση των δικαστηρίων της ο Βορίδης και ο Σαλτιέλ»;
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτή δεν τακτοποίησε τα οικογενειακά της προβλήματα, θα προστατέψει την δικαιοσύνη;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...