ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

03 Απριλίου 2023

Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ «ΕΛΛΗΝΕΣ».

 

 

 

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΝΙΚΗΣΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20%. Η ακροδεξιά τώρα στην Φινλανδία θα συμμετέχει στην κυβέρνηση όπως στο Ισραήλ. ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΛΑΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ. Στην Ελλάδα, με την διεφθαρμένη δικαιοσύνη, η Ακροδεξιά είναι στην φυλακή.

 

 Ιταλία: Το κόμμα της Μελόνι φέρνει νόμο που θα τιμωρεί τη χρήση αγγλικών λέξεων. Τέλος στην «αγγλομανία». Αν εφαρμοσθεί αυτός ο νόμος στην φρικτή βρωμερή Μπανανία των Αθηνών οι μισοί θα πάνε φυλακή. Ένα αλλόκοτο συνονθύλευμα χωρίς Ατομική και Εθνική Αξιοπρέπεια. Χωρίς Γλώσσα.

 

 

 

Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, με καταγωγή από το χωριό Κέρτεζη των Καλαβρύτων είναι μέλος πολύτεκνης και φτωχής  οικογένειας με μακρά παράδοση στη Δικαιοσύνη.

ΟΙ  ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ:  «Ο αφελληνισμός, η διάλυση της οικογένειας, ο αφανισμός της Ελλάδος από την Ομόνοια, τα Πατήσια, την πλατεία Βάθης, οι οιωνεί απόπειρες εθνοκάθαρσης, η ακρίβεια, η κατάσταση παράκρουσης στην οποία βρίσκεται η Ελληνική κοινωνία και το σύνολο των θέσεων μας που εμπεριέχονται στην ιδρυτική μας διακήρυξη, είναι επαρκείς λόγοι για να αντισταθούμε πολιτικά, με απώτερο στόχο ν’ αναπνεύσουμε πάλι σε ατμόσφαιρα Ελλάδος».


 

Γιώτης για Αναστάσιο Κανελλόπουλο: «Ένα διαμάντι της δικαιοσύνης».

 

 

Α.Κανελλόπουλος: «Ναι, θα είμαι πρόεδρος στο κόμμα που θα αντικαταστήσει τους “Έλληνες” – Ο Η.Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος στην Α΄Αθηνών».

 


Ο ε.τ. Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος  θα αναλάβει πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες», που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης και θα το εκπροσωπήσει και νομικά στον Άρειο Πάγο ώστε να πάρει έγκριση και να συμμετάσχει στις εκλογές όπως επιβεβαίωσε επισήμως και ο ίδιος.

Ο ίδιος διαψεύδει ότι έχει σχέσεις με Ε.Μαρινάκη και Ν.Μπακογιάννη.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως είπε θα καταργηθεί η διοικούσα επιτροπή και θα προχωρήσουν σε αλλαγές στο καταστατικό προκειμένου να αναλάβει και επίσημα πρόεδρος του κόμματος.

Ο κ. Κανελλόπουλος, αποχώρησε σχετικά πρόσφατα από το δικαστικό Σώμα.

Ο πρώην ανώτατος Εισαγγελέας, επισήμανε ότι, ο ίδιος θα υποβάλλει τη δήλωση του στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την άδεια, για συμμετοχή στις εκλογές, ενώ παράλληλα θα αναλάβει την νομική εκπροσώπηση του κόμματος στο Α’ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στο οποίο προΐσταται ο Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος.

Ο Α.Κανελλόπουλος είπε ότι είχε επαφές με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής και επιβεβαίωσε ότι, ο Ηλίας Κασιδιάρης «θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας», ενώ ο ίδιος μπορεί να είναι υποψήφιος σε όποια περιφέρεια θέλει, αφού θα είναι πρόεδρος του κόμματος.

Την υποψηφιότητα του κόμματος Κασιδιάρη αναμένεται στις εκλογές της 21ης Μαΐου αναμένεται να κρίνει το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, στο οποίο υπηρετούν:

Ως Πρόεδρος ο Χρήστος Τζανερρίκος, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και δέκα Αρεοπαγίτες, οι: 1) Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, 2) Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, 3) Χρήστος Κατσιάνης, 4) Ασημίνα Υφαντή, 5) Κανέλλα Τζαβέλλα-Δημαρά, 6) Στέφανος-Σπυρίδων Πανταζόπουλος, 7) Γεώργιος Παπαγεωργίου, 8) Κορνηλία Πανούτσου, 9) Φώτιος Μουζάκης και 10) Αικατερίνη Χονδρορίζου.

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, κάθε κόμμα θα υποβάλει σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 2 Μαΐου την αίτησή του με τους υποψηφίους του (αυτό γίνεται για πρώτη φορά), ενώ δύο ημέρες πριν θα υποβληθούν στο Ανώτατο Δικαστήριο από κάθε πολιτικό σχηματισμό το όνομά του και το σήμα του υποψηφίου κόμματος.

Στις 5 Μαΐου 2023, το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακηρύξει τους συνδυασμούς και θα αποφανθεί για το «Εθνικό Κόμμα-Έλληνες», καθώς και για όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς που θα λάβουν μέρος στις εκλογές.

Ο νόμος 5019/2023, που ψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, απαγορεύει σε κόμματα να συμμετάσχουν στις εκλογές, εάν διαθέτουν ηγετικά στελέχη που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία κι εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης, ανεξάρτητα εάν η καταδίκη τους δεν έχει καταστεί αμετάκλητη.  Εγκληματική Οργάνωση σύμφωνα με το νόμο βασικά σημαίνει σύσταση οργάνωσης με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου κέρδους. Και παράνομο κέρδος έχουν προσπορίσει πάμπολλοι εν ενεργεία βουλευτές, όλων των πρακτόρικων  μαφιόζικων κομμάτων με σκάνδαλα που ήδη έχουν αποκαλυφθεί.  Σήμερα ζούμε σε σκοτεινές εποχές συστημικής δικτατορίας.  Με νόμους της «βουλής» προσπαθούν να "ρυθμίσουν" το πολίτευμα, όπως οι μαφιόζοι "ρυθμίζουν" το ποδόσφαιρο.

Δεδομένο πάντως θα πρέπει να θεωρηθεί ότι, εάν ο Άρειος Πάγος αποφασίσει αρνητικά είτε συνολικά για το κόμμα είτε για τη συμμετοχή Κασιδιάρη, τότε θα υπάρξει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο ε.τ. Ανώτατος Εισαγγελέας Τάσος Κανελλόπουλος έχει ιδρύσει από το Φεβρουάριο του 2022 τον δικό του πολιτικό φορέα, με τίτλο «Εάν…», με σύνθημα «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα».

Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με καταγωγή από το χωριό Κέρτεζη των Καλαβρύτων είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας με μακρά παράδοση στη Δικαιοσύνη.

Ο ένας αδελφός του ήταν Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου, που αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης, ο δεύτερος είναι εν ενεργεία Αντιπρόεδρος ΑΠ και ο τρίτος ο γνωστός δικηγόρος, που έχει διατελέσει και πρόεδρος της ΕΠΑΕ.


 

 

 

Παραιτήθηκε ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος

27 Ιουνίου 2011

 https://www.in.gr/2011/06/27/sports/football/paraitithike-o-anteisaggeleas-areioy-pagoy-anastasios-kanellopoylos/

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αν. Κανελλόπουλος, ζήτησε την αντικατάστασή του από τη θέση του εποπτεύοντος τους αθλητικούς εισαγγελείς, λόγω της εμπλοκής του αδελφού του στο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο με τα στα παράνομα στοιχήματα. Ο κ. Κανελλόπουλος διατύπωσε εγγράφως το αίτημά του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, και απομένει να δούμε αν ο τελευταίος θα το κάνει αποδεκτό.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αν. Κανελλόπουλος, ζήτησε την αντικατάστασή του από τη θέση του εποπτεύοντος τους αθλητικούς εισαγγελείς, λόγω της εμπλοκής του αδελφού του στο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο με τα στα παράνομα στοιχήματα.

Να αντικατασταθεί από τη θέση του εποπτεύοντος τους αρμόδιους για τον αθλητισμό εισαγγελείς (άρθρο 128 του Νόμου 2725/1999), ζήτησε γραπτώς από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι αδελφός του Α’ αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Αθανάσιου Κανελλόπουλου, που είχε διατελέσει και πρόεδρος της ΕΠΑΕ, αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου, στη Σούπερ Λιγκ. Όπως είναι γνωστό, ο Αθανάσιος Κανελλόπουλος εμπλέκεται στην υπόθεση του σκανδάλου του παράνομου στοιχήματος και των «στημένων» αγώνων των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος παρέδωσε την Δεύτερα στο γραφείο του Ιωάννη Τέντε, ο οποίος απουσίαζε, το έγγραφο με το οποίο ζητάει την αντικατάστασή του από τη θέση του εποπτεύοντος τους αθλητικούς εισαγγελείς. Επί του επίμαχου αιτήματος θα αποφανθεί ο κ. Τέντες.

Όπως έγινε γνωστό, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος στο έγγραφό του αναφέρει ότι είχε ζητήσει τον περασμένο Απρίλιο από τον κ. Τέντε την αντικατάστασή του.

Και ανακοίνωση κατά Κούγια

Στο μεταξύ, με κοινή τους ανακοίνωση οι αδελφοί Κανελλόπουλοι εξαπέλυσαν επίθεση προς τον Αλέξη Κούγια με αφορμή τις δηλώσεις που έχει κάνει σε Μέσα Ενημέρωσης από την ημέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο με τους «στημένους» αγώνες.

Σε αυτή κατηγορούν τον γνωστό ποινικολόγο και πρόεδρο της Παναχαϊκής για σκοπό κατασυκοφάντησης της οικογένειάς τους και την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Μάλιστα, αυτή καταλήγει καλώντας τους δημοσιογράφους να ρωτούν τον Αλέξη Κούγια να απαντά στα εξής ερωτήματα:

Αναλυτικά η δήλωση των Κανελλόπουλων:

«Τις τελευταίες ημέρες, μετά τη δημοσίευση του πορίσματος που συνετάγη με το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τα «στημένα παιχνίδια» στο ελληνικό ποδόσφαιρο κατά το χρονικό διάστημα 2008-2011 και με αφορμή την πρόταση της Κας Εισαγγελέως για να ασκηθεί εις βάρος του τετάρτου εξ ημών ποινική δίωξη για ΑΠΛΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ σε δύο αδικήματα, ο κ. Αλέξιος Κούγιας προβαίνει σε αλλεπάλληλες δηλώσεις στα ΜΜΕ, με τις οποίες, με προφανή σκοπό την κατασυκοφάντησή μας οικογενειακώς και τη δημιουργία εντυπώσεων για τον επηρεασμό κυρίως της κοινής γνώμης και, όπως πιστεύει, και των αρμόδιων δικαστικών λειτουργών, επιχειρεί με ισχυρισμούς, που δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά περιστατικά, που αναδύονται μέσα από το πόρισμα, και με δικούς του συλλογισμούς, να αναγάγει τον εξ ημών Αθανάσιο Κανελλόπουλο σε δήθεν κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, κάτι το οποίο είναι παντελώς αβάσιμο, αλλά και δεν προκύπτει και από αυτό τούτο το πόρισμα, καθώς και από την προτεινόμενη άσκηση κατ’ αυτού ποινικής δίωξης (απλή συνέργεια σε δύο πράξεις). Σημειωτέον δε ότι η προτεινόμενη ποινική δίωξη στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε δύο τηλεφωνικές του συνομιλίες, των οποίων πάντως το περιεχόμενο θα κριθεί από τα αρμόδια δικαστικά όργανα και όχι, βεβαίως, από τον κ. Κούγια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κούγιας ισχυρίζεται, ότι τα κακώς κείμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου και, ειδικότερα, τα όσα αναφέρονται στο προαναφερόμενο πόρισμα οφείλονται και στον πλημμελή τρόπο απονομής της αθλητικής δικαιοσύνης από τους εκάστοτε αθλητικούς δικαστές και, κυρίως, ισχυρίζεται ψευδέστατα ότι οι εν λόγω αθλητικοί δικαστές «διορίζονται» από τον Αθανάσιο Κανελλόπουλο και τους λοιπούς αδελφούς του, που είναι δικαστικοί λειτουργοί, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις των αθλητικών δικαστών γενικώς (όχι μόνον σε υποθέσεις που αφορούσαν τον ίδιο) να μην είναι αποφάσεις των ιδίων των δικαστών, αλλά, ουσιαστικώς, να επιβάλλονται σ’ αυτούς από όλους εμάς ανεξαιρέτως και έτσι δημιουργείται δήθεν προστασία σε παρανομούντες!

Και για μεν το πρώτο μέρος του ισχυρισμού του, δηλαδή για τον τρόπο λειτουργίας της αθλητικής δικαιοσύνης, ο κ. Κούγιας δικαιούται να έχει την άποψή του και να την εκφράζει δημοσίως και πάντως ο καθένας επ’ αυτού μπορεί να έχει είτε αρνητική είτε θετική άποψη.

Όμως, ο δεύτερος ισχυρισμός του κ. Κούγια, ότι τους αθλητικούς δικαστές διορίζουμε δήθεν εμείς οι τέσσερις και ότι οι αποφάσεις αυτών είναι προϊόν δικής μας βούλησης, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό παρέχουμε προστασία στους παρανομούντες, υπερβαίνει καταφανώς κάθε όριο της νομιμότητας και της λογικής, είναι ψευδέστατος, κακόβουλος και άκρως συκοφαντικός.

Ωστόσο, παρά το γεγονός, ότι οι ισχυρισμοί του κ. Κούγια είναι ιδιαίτερα προσβλητικοί για το πρόσωπο εκάστου εξ ημών, οι τρεις από τους οποίους είμαστε ανώτατοι και ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί, και επιπλέον δεν συνοδεύονται από στοιχεία, η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει α) να ερωτάται από τους συνομιλητές του, αν διαθέτει οποιοδήποτε στοιχείο, το οποίο να συνδέει τόσο το διορισμό, όσο και αυτές ακόμη τις αποφάσεις των αθλητικών δικαστών με όλους εμάς, και σε διαφορετική περίπτωση να του απαγορεύσουν να συκοφαντεί ξεδιάντροπα και να σπιλώνει υπολήψεις τρίτων, μη συμμετεχόντων στη συνομιλία προσώπων, και β) να διασταυρώσουν τα λεγόμενά του, πριν τη δημοσίευση τους, απευθυνόμενοι ακόμη και σε εμάς, προκειμένου να έχουν τη άποψη μας για τα ως άνω βαρύτατα, δόλια, ανήθικα, αισχρά, ασύστολα και απερίγραπτα ψεύδη του κ. Κούγια.

Όσα, λοιπόν, εν γνώσει της αναληθείας, ισχυρίστηκε και διέδωσε σε βάρος μας ο κ. Κούγιας, προσβάλλοντας διαρκώς, κατά τρόπο ιδιαίτερα βίαιο και βάναυσο, την προσωπικότητά μας, θα αντιμετωπιστούν από εμάς με τα νόμιμα μέσα στον κατάλληλο χρόνο. Επιφυλασσόμεθα, συνεπώς, για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων μας κατ’ αυτού, για την τελεσθείσα εις βάρος μας άδικη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης και της πρόκλησης βαρύτατης ηθικής βλάβης.

Έτσι λοιπόν, προς αποκατάσταση της στοιχειώδους αλήθειας, υποχρεούμεθα να απευθυνθούμε σε όλα τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα στα εκπροσωπούντα αυτά υπεύθυνα πρόσωπα και τους αρμοδίους καθ’ ύλην δημοσιογράφους, και να τονίσουμε κατηγορηματικά από τώρα, με την παρούσα δήλωσή μας, για την οποία ελπίζουμε να αφιερωθεί ο ελάχιστος χώρος και χρόνος, σε σύγκριση με αυτόν που αφιερώθηκε στον κ. Κούγια για να εκστομίσει δολίως το απύθμενο σε βάρος μας υβρεολόγιο, τα εξής:

1) Όσον αφορά τον εξ ημών Αθανάσιο Κανελλόπουλο, οι θέσεις αυτού για το συγκεκριμένο θέμα περιέχονται στην από 24-6-2011 δήλωσή του, η οποία, για λόγους που δεν γνωρίζουμε, καίτοι απεστάλη σε όλα τα ΜΜΕ, από ορισμένα εξ αυτών και μάλιστα από αυτά που φιλοξενήθηκε κατά κόρον ο κ Κούγιας, αποσιωπήθηκε.

2) Ουδέποτε εμείς, είτε όλοι μαζί, όπως ψευδέστατα ισχυρίζεται ο κ. Κούγιας, είτε ο καθένας από εμάς χωριστά, είχαμε οποιαδήποτε ανάμειξη, είτε άμεση, είτε έμμεση, στο διορισμό των αθλητικών δικαστών, αφού αυτός γίνεται από τα προβλεπόμενα από το νόμο αρμόδια όργανα, αλλά ούτε και προς αυτά έγινε ποτέ οποιαδήποτε σχετική υπόδειξη εκ μέρους μας κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους, λαμβανομένου υπόψη ότι τους περισσότερους από αυτούς όχι μόνον φυσιογνωμικά, αλλά ούτε και κατ’ όνομα ορισμένοι εξ ημών γνωρίζουμε.

3) Κατόπιν τούτου τα όσα ψευδώς και κακοβούλως ισχυρίζεται ο κ. Κούγιας, ο οποίος προφανώς έχει εκλάβει την πραότητα και τη σιωπή μας, ως αδυναμία μας να αντικρούσουμε αυτά, ανήκουν αποκλειστικώς και μόνον στη σφαίρα της φαντασίας του.

Συνεπώς, παρακαλούμε όλα τα ΜΜΕ, στις συνεντεύξεις ή συζητήσεις με καλεσμένο τον κ. Κούγια, εφόσον αυτός θέλει να εκφέρει γνώμη επί του συγκεκριμένου θέματος με αναφορά στο πρόσωπό μας, να καλείται να δηλώσει ευθέως: α) Ποιος ή ποιοι από εμάς, πότε και με ποίο τρόπο, μέσο ή γνωριμία, «διορίσαμε» οποιονδήποτε αθλητικό δικαστή και ποιον δικαστή συγκεκριμένα, και, επίσης, πότε και σε ποια περίπτωση επηρεάσαμε συγκεκριμένη απόφαση αθλητικού οργάνου, παρουσιάζοντας σε κάθε περίπτωση και τα αντίστοιχα αποδεικτικά στοιχεία, άλλως να μην επιτρέπεται σ’ αυτόν οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση αναφορά στο πρόσωπό μας, διαφορετικά δε, θα θεωρήσουμε ότι υπάρχει ανοχή στις σε βάρος μας συκοφαντίες εκ μέρους του κ. Κούγια και β) σε περίπτωση, που ο κ. Κούγιας ήθελε δηλώσει, ότι δεν εννοούσε κάποιον ή κάποιους από εμάς, να ερωτηθεί, γιατί μέχρι τώρα σε όλες τις δηλώσεις του απέδιδε τα ανωτέρω ψευδή γεγονότα, χωρίς καμία διάκριση, σε όλους τους αδελφούς.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.

Οι δηλούντες

Δημήτριος Κανελλόπουλος

Αναστάσιος Κανελλόπουλος

Θεόδωρος Κανελλόπουλος

Αθανάσιος Κανελλόπουλος».

 

 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

 

10 σχόλια:

  1. Επίσημη πρώτη προβολή στην Αθήνα της νέας ιστορικής ταινίας ''Πέντε 5'' (Το Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης) του Βασίλη Τσικάρα την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 - αφιερωμένη στην επέτειο της Ημέρας Μνήμης των θυμάτων του Θρακικού Ελληνισμού.
    Ξεκινούν οι προβολές στην Αθήνα! H πρώτη επίσημη προβολή στην Αθήνα της νέας ιστορικής ταινίας «Πέντε 5» του Βασίλη Τσικάρα θα γίνει την Πέμπτη 6 Απριλίου - Ημέρα της Επετείου Μνήμης των θυμάτων του Θρακικού Ελληνισμού - στον κινηματογράφο “ΔΑΝΑΟΣ”, Λ. Κηφισιάς 109 (Μετρό Πανόρμου).
    Η απογευματινή προβολή της ταινίας θα γίνει στις 6 μ.μ., ενώ η επίσημη προβολή θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης 6/4 στις 8.30 μ.μ. παρουσία του σκηνοθέτη και συντελεστών της ταινίας.
    Το «Πέντε 5» έρχεται να ολοκληρώσει την τριλογία του σεναριογράφου - σκηνοθέτη για την ελληνική Επανάσταση, μετά τις ταινίες «Έξοδος 1826» και «Πολιορκία». Το «Πέντε 5» παρουσιάζει τα αληθινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης. Το Σεπτέμβριο του 1821.
    Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον Νεοζηλανδό ηθοποιό Manu Bennett (Spartacus, Hobbit, Arrow) και τους Γιάννη Αϊβάζη, Βύρωνα Κολάση, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Καρμάτη, Μανώλη Σαββίδη, Αντώνη Σιώπκα, Κωνσταντίνο Καραθωμά και Σπύρο Μπιμπίλα.
    Σε σημαντικούς ρόλους συναντάμε τους Κωνσταντίνα Μυλωνά, Κωνσταντίνο Λάγκο, Χρύσα Κοντογιώργου, Λευτέρη Δημηρόπουλο, Γεράσιμο Σοφιανό, Νίκο Πολοζιάνη, Γεωργία Μπιτάκου, Πέτρο Πέτρου, Σταύρο Δουκουζγιάννη, Χριστίνα Πιερή, Γιάννη Περδίκη, Δάνη Νικολαΐδη, Σταύρο Παρχαρίδη, Δημήτρη Τσιλινίκο, Βασίλη Τελίδη, Αριστείδη Σιναπίδη, Γιάννη Λαζαρίδη, Στέργιο Κωνσταντζίκη, ενώ συμμετέχουν οι Γιάννης Μπάρλος, Μάκης Τάντσης, Σταύρος Ιωαννίδης, Μηνάς Δασκαλόπουλος, Στέλιος Δαφνομήλης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, Σταύρος Καραγεωργιάδης, Σωκράτης Υδραίος, Σπύρος Κατσίρας, Νάντια Φαλέγκα, Χρύσα Τραΐτση, Κώστας Σιμσίρης, Γιώργος Σιμσίρης, αφοί Βραχιώλια, Ειρήνη Χαραλαμπίδου κ.ά..
    Guests: Πέτρος Ίμβριος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης
    Τραγουδούν: Πέτρος Ίμβριος, Κατερίνα Λαζαρίδου, Πελαγία Χονδρού
    Λίγα λόγια για το έργο: Ο Μιχάλης και η Μυρσίνη, δυο νέα παιδιά, ετοιμάζονται να κάνουν το σπιτικό τους έχοντας όνειρα για μια ειρηνική και όμορφη ζωή. Την ίδια στιγμή, οι 5 δημογέροντες της Σαμοθράκης αποφασίζουν να διώξουν τον Τούρκο φοροεισπράκτορα του νησιού και να συνταχθούν στο επαναστατικό κλίμα της εποχής. Ακολουθούν 3 μήνες ειρήνης, ωστόσο το νησί προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο σύγκρουσης. Έτσι δημιουργείται μια ομάδα ανθρώπων που κινεί τα νήματα, με τη συμμετοχή των 5 δημογερόντων, της οικογένειας Βισβίζη, ενός οπλαρχηγού από τη Σάμο κι ενός μυστηριώδη ξένου άντρα με το όνομα Αράν. Στα τέλη Αυγούστου, η Σαμοθράκη κυκλώνεται από τουρκικά πλοία. Ο καθένας από τους ήρωες θα βρεθεί αντιμέτωπος με το κακό που έρχεται. Ο μεγάλος αγώνας για επιβίωση ξεκινά…
    δείτε το trailer :
    https://youtu.be/rjrhS5obvHI
    ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΑΝΑΟΣ
    Λ. Κηφισίας 109, 11524 Αθήνα
    Τ. 210 6922655
    ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 8 ευρώ
    Προπώληση Βιβλιοπωλείο Ιωάννη Γιαννάκενα
    Εκδόσεις Πελασγός ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 14, κέντρο ΑΘΗΝΑ (Τ. 210 6440021) ή στην είσοδο του κινηματογράφου 30 λεπτά πριν την έναρξη των προβολών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
      Πολιτιστικό Σωματείο (ΠΟ.Σ.ΠΡΟ.ΘΕ.Κ.Τ.) Άρατος με την συμμετοχή του Πατριωτικού Ομίλου Αγωνιστών 1821 & ιστορικών γενών της Ελλάδος και της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδας.
      Χορηγία προβολής
      Τεχνική - κατασκευαστική εταιρεία Λάμπρου Σαμουρέλη.
      Την επίσημη πρεμιέρα της Αττικής υποστηρίζουν οι παρακάτω φορείς:
      • Ίδρυμα προασπίσεως ηθικών και πνευματικών αξιών
      • Σωματείο «Οι φίλοι του Τάματος του Έθνους»
      • Διορθόδοξος Σύνδεσμος «Ο Απόστολος Παύλος»
      • Πανελλαδικός Σύλλογος Σαρακατσαναίων Αττικής & Πειραιώς «Η Ελληνική λεβεντιά»
      • Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του γνησίου δημοτικού τραγουδιού του χορού και της παράδοσης «Η Ρωμιοσύνη»
      • Ελληνορωμηοί
      • Ενωμένη Ρωμηοσύνη
      • Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Ο Άγιος Συμεών»
      Xoρηγοί επικοινωνίας
      • Εφημερίδα Δημοκρατία
      • Pronews.gr
      • Zougla.gr
      • Tromaktiko.gr
      • Στύλος Ορθοδοξίας
      • Περιοδικό «Φωτεινή Γραμμή»
      • Αρχείον Πολιτισμού του Γιώργου Λεκάκη
      • Εκδόσεις Πελασγός του Ιωάννη Γιαννάκενα
      • Cognosco Team
      • Εκπομπή Έρως Ελευθερίας
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ, ΠΡΩΗΝ «ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ».
    Ένας αποτυχημένος ανεμβολίαστος συνωμοσιολόγος από ξεροκεφαλιά και υποτίμηση της Ελληνικής Ιπποκρατικής Ιατρικής. Κόλλησε κορωνοϊό και η Ιπποκρατική Ιατρική τον διατήρησε στην ζωή. «Ρωμιός είναι, έπεσε μόνος του». Κατέστρεψε με την συμπεριφορά του το ακροδεξιό κόμμα του και δεν είχε την τιμιότητα να αυτοκτονήσει. Θα έδινε τουλάχιστον κάποιο παράδειγμα: το γενικό καλό υπερτερεί του ατομικού μου. Στις πράξεις των πολιτικών ανδρών δεν έχει σημασία τι ήθελαν να κάνουν, αλλά τι τελικά (έργα – παράδειγμα) άφησαν πίσω τους. Γι αυτό όταν οι πολιτικοί άνδρες αποτυγχάνουν, αυτοκτονούν. Δεν μυξοκλαίγουν, ούτε «δικάζονται». Ο Μιχαλολιάκος θυμίζει τους συμπατριώτες του, τους Μαυρομιχαλαίους, που σκότωσαν τον Εθνικό Κυβερνήτη Καποδίστρια, κατ’ εντολήν της αγγλικής πρεσβείας. Στενοκέφαλοι ισχυρογνώμονες πατριώτες που γίνονται άθελά τους όργανα ξένων μυστικών υπηρεσιών. Τέτοιους κυνηγούν για να χρησιμοποιήσουν οι ξένες πρεσβείες, γιατί μελετούν καλά την ψυχολογία αυτών των ανθρώπων.
    ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΖΗΝΩΝΟΣ ΠΑΠΑΖΑΧΟΥ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ.
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/05/blog-post_85.html
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΡΙΩΝΕΙ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ" ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ Η ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΙΣΧΥΕΙ: "ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ". ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΤΟΥΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ" ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ". https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/01/blog-post_897.html ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ; https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/01/blog-post_391.html
    Ο ιδρυτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος σε δήλωσή του, απορρίπτει την ανάληψη ηγετικού ρόλου στον εθνικιστικό χώρο από τον Α.Κανελλόπουλο στον οποίο καταλογίζει σχέσεις, «με τους “νταβατζήδες” της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας» χωρίς να αναφέρεται, πάντως, ονομαστικά σε αυτόν, ενώ καταγγέλλει «τον ηθικό κατήφορο που πήραν κάποιοι εγκαταλείποντας την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», προφανώς εννοώντας τον Η.Κασιδιάρη.
    Ολόκληρη η δήλωσή του Ν.Μιχαλολιάκου έχει ως εξής:
    «Με αφορμή δημοσιεύματα απαντώ ευθέως και καταγγέλλω ως ασύστολα ψεύδη και ανυπόστατη συκοφαντία τα γραφόμενα περί σχέσεων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ με τον οποιοδήποτε από τους “νταβατζήδες” της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας.
    Η εντολή μου ήταν σαφής και ξεκάθαρη κι όσο εγώ είχα στα χέρια μου την ηγεσία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, αλλά και τώρα όπως γνωρίζω, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είχε την οποιαδήποτε συναλλαγή με οικονομικά συμφέροντα.
    Εάν τώρα κάποιοι πίσω από τις πλάτες μου προδίδοντας τον όρκο τους απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες αγνούς πατριώτες, που ακολούθησαν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, έκανε βρώμικα παιχνίδια για αυτό δεν ευθύνομαι ούτε εγώ, ούτε βεβαίως και οι αγνοί και ανιδιοτελείς Χρυσαυγίτες.
    Όσοι αναφέρονται σε αυτές τις σχέσεις καλό θα είναι να πούνε ονόματα και να αποκαλύψουν τους ανήθικους μισθοφόρους, που παρίσταναν τους ιδεολόγους Χρυσαυγίτες.
    Να μην γενικεύουν και προπαντός να γνωρίζουν ότι κάτω από την ηγεσία μου η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είχε ούτε τυπική σχέση με τα βρώμικα συμφέροντα, που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στην παρακμή.
    Ούτε ευθύνη έχει βεβαίως η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για τον ηθικό κατήφορο που πήραν κάποιοι εγκαταλείποντας την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πρώτοι στίχοι της Ιλιάδας του Ομήρου διαβάστηκαν σε πινακίδα Γραμμικής Β γραφής από το αρχείο των πρόσφατων ανασκαφών στο νεοανακαλυφθέν μυκηναϊκό ανάκτορο στον Άγιο Βασίλειο της Σπάρτης.
    Η ανακάλυψη καταρρίπτει την άποψη που θέλει τα ομηρικά έπη να διαδόθηκαν αποκλειστικά προφορικά στην προϊστορική Ελλάδα των Αχαιών.

    «Μῆνιν ἄειδε, θεά, Πηληιάδεω Ἀχιλῆος οὐλομένην,
    ἣ μυρί’ Ἀχαιοῖς ἄλγε’ ἔθηκε,
    πολλὰς δ’ ἰφθίμους ψυχὰς Ἄϊδι προΐαψεν
    ἡρώων, αὐτοὺς δὲ ἑλώρια τεῦχε κύνεσσιν
    οἰωνοῖσί τε πᾶσι•»
    Ἑλλήνων Μνῆμες
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας διαβάσουμε τι γράφει ο ίδιος ο Καλλέργης στην προσωπική αυτοβιογραφία του:
    «Στις αρχές του 1924, έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον Baron Louis de Rothschild και τον φίλο του, τον Max Warburg από το Αμβούργο, είχαν διαβάσει το βιβλίο μου. Προς μεγάλη μου έκπληξη, ο Warburg αυθόρμητα μου πρόσφερε 60.000 ΧΡΥΣΑ μάρκα, για βοήθεια…
    Ο Max Warburg, ήταν ένας από τους πιο διακεκριμένους και σοφότερους των ανδρών που έχω έρθει ποτέ σε επαφή. Δεν έπαψε ποτέ να χρηματοδοτεί την προσπάθειά μου και την Pan-Europe . Ο Max Warburg χρηματοδότησε το 1925 το ταξίδι μου στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να παρουσιάσω το βιβλίο μου στο ίδρυμα Ροκφέλερ.
    Αργότερα είχα την υποστήριξη και την χρηματοδότηση από τούς (ιουδαίους) τραπεζίτες Paul Warburg, Bernard Baruch, Λούντβιχ φον Μίζες, Arthur Burns, Milton Friedman και τον Mont Pelerin».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαν σήμερα, (4 Απριλίου), το 1941, έκανε πρεμιέρα στο Βερολίνο, το αριστούργημα του Χανς Στάϊνχοφ «Ohm Krüger», που τιμήθηκε με το Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Βενετίας το 1941 για την καλύτερη διεθνή παραγωγή και με το βραβείο «Film der Nation».

    Η ταινία αναφερόταν, μέσα από τη βιογραφία του Πώλ Κρούγκερ, στον αγώνα των Μπόερς ,στα συμφέροντα της «μεταλλαγμένης φυλής» των περιούσιων εκφυλισμένων που έχει εγκατασταθεί στην Αγγλία, που ήθελε να εκμεταλλευτεί τον χρυσό και τα διαμάντια της Ν. Αφρικής, και στον ξεχωριστό ρόλο του Σέσιλ του Ρόδιου, (Cecil Rhodes) που τον υποδυόταν ο ηθοποιός Ferdinand Marian.

    Μιά από τις καλύτερες ταινίες του "στρατευμένου με τις καλές ιδέες" κινηματογράφου. Αυτήν την ταινία δεν θα την δείτε ποτέ στην τηλεόραση.
    http://deltio11.blogspot.com/2023/04/7-133.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο πρώην κομμουνιστής Γενς Στόλτενμπεργκ: «Η Φινλανδία γίνεται σήμερα επίσημα το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ».
    Η είσοδός της στο ΝΑΤΟ γίνεται την ημέρα της επετείου της υπογραφής της Συνθήκης της Ουάσιγκτον, στις 4/4/1949.
    ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπάιντεν: «Ανυπομονώ να καλωσορίσω και τη Σουηδία ως μέλος του ΝΑΤΟ».
    ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΪΝΤΕΝ: Η ισλαμίστρια δικαστής Nadia Kahf φοράει χιτζάμπ ..https://youtu.be/Qgu33g9B2Z0
    Λέγεται πως η Kahf έχει παρελθόν ως ηγέτης σε μια ριζοσπαστικοποιημένη και συνδεδεμένη με την τρομοκρατία οργάνωση.
    Η ισλαμίστρια δικηγόρος Nadia Kahf, μετά τον διορισμό της στο Ανώτατο Δικαστήριο του Νιου Τζέρσεϊ στις 23 Μαρτίου 2023, έγινε η πρώτη δικαστής που φορούσε χιτζάμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες.
    Η Kahf, της οποίας η οικογένεια είναι συριακής καταγωγής και η οποία είναι δικηγόρος μετανάστευσης, ορκίστηκε την Πέμπτη με το χέρι της σε ένα αντίγραφο του Κορανίου.
    Οι ισλαμικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο γιόρτασαν το διορισμό της Kahf. Ισλαμικοί ειδησεογραφικοί ιστότοποι στο Μαρόκο, την Ινδία και την Τουρκία πανηγύρισαν.
    «Η Nadia Kahf γίνεται η πρώτη δικαστής χιτζάμπι του Νιου Τζέρσεϊ», έγραψε το Sinar Daily , ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος στην Μαλαισία, ενώ χαρά εκφράζει και η Τουρκία.
    Λέγεται πως η Kahf έχει παρελθόν ως ηγέτης σε μια ριζοσπαστικοποιημένη και συνδεδεμένη με την τρομοκρατία οργάνωση και ένα ισλαμικό κέντρο που ιδρύθηκε από την Μουσουλμανική Αδελφότητα που θέλει να ανατρέψει τη συνταγματική δημοκρατική μορφή διακυβέρνησής μας και να την αντικαταστήσει με την Σαρία.
    Στην Αμερική οι δικαστές και οι εισαγγελείς εκλέγονται από τον λαό. Οι εκλογές χρειάζονται χρήματα. Και ο Soros εδώ και 20 χρόνια χρηματοδοτεί την εκλογή όλων όσων υποστηρίζουν την ανωμαλία και μισούν την Αμερική. Γι αυτό έχει εκτιναχθεί η εγκληματικότητα, με την αστυνομία να συλλαμβάνει αλλά τα δικαστήρια να αφήνουν ελεύθερους ακόμα και σκληρούς εγκληματίες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΡΑΜΠ: Ο ΣΟΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: την ρωμαίικη μπανανία ποιός την βυβερνάει;

    ΤΡΑΜΠ: «Ο Άλβιν Μπραγκ του Μανχάταν, ο οποίος επιλέχτηκε και χρηματοδοτήθηκε από τον Τζορτζ Σόρος, αντί να σταματήσει το ανευ προηγουμένου κύμα εγκληματικότητας που κυριεύει τη Νέα Υόρκη, κάνει τη βρώμικη δουλειά του Τζο Μπάιντεν».

    Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι επιτέθηκε συγχρόνως στον εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ, λέγοντας ότι «όπλισε το ιερό μας σύστημα δικαιοσύνης εναντίον του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ».
    «Ο Άλβιν Μπραγκ έχει βλάψει ανεπανόρθωτα τη χώρα μας σε μια προσπάθεια να παρέμβει στις προεδρικές μας εκλογές», ανέφερε στο tweet.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...