ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Απριλίου 2023

ΕΚΚΛΗΣΗ Ζ.Π ΣΤΟΝ ΤΖΑΝΕΡΙΚΟ: ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΜΙΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥΖΩΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΡΤΣΕΤΗ.

 



ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΖΑΝΕΡΙΚΟΥ: «Ο ΜΑΦΙΟΖΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΜIΣΘΟ 20.000 ΕΥΡΩ». ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ; Στην Ιταλία έχουνε την μαφία και στην Ελλάδα την κυβέρνηση. Σε άλλες χώρες θα είχαν ήδη καεί πόλεις από τα επεισόδια και τις διαδηλώσεις.




ΠΟΙΟΥΣ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ Ο ΣΑΛΤΙΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑΝΧΕΝΤΡΙΝ




Κύριε πρόεδρε, μετά την τίμια και αντρίκια παραίτησή σας, που κυριολεκτικά τρομοκράτησε το βρωμερό πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο και ορισμένους συναδέλφους σας, δεχτήκατε από την διεφθαρμένη οικογένεια Μητσοτάκη και τους μπουκωμένους από δημόσιο χρήμα ολιγάρχες, απίστευτες ύβρεις, προσβολές και δολοφονία  χαρακτήρος.

Κύριε πρόεδρε, ο  Ελληνικός λαός περιμένει να επιστρέψετε άμεσα στα καθήκοντά σας. Είσαστε μέχρι την 30ή Ιουνίου 2023 ο νόμιμος πρόεδρος του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου. Πρέπει, μαζί με άλλους τίμιους δικαστές, να ολοκληρώσετε το έργο σας.

Σύμφωνα με το νόμο, κ. Τζανερίκε,  έχετε προθεσμία ενός μηνός για να αποφασίσετε αν θα ανακαλέσετε την παραίτησή σας.  

Μην γίνετε τώρα τρέσας και ρίψασπις. Ο  Ελληνικός λαός περιμένει να επιδείξετε σθένος και γενναιότητα. Δεν πρέπει να φοβηθείτε τις κραυγές του βρωμερού πολιτικού υποκόσμου, που κατέστρεψε και χρεοκόπησε την πατρίδα μας και έχει την αναίδεια να  κάνει τον τιμητή στους τίμιους και αδιάφθορους.

Την πατρίδα μας κυβερνάει σήμερα ένας  βρωμερός, διεφθαρμένος και διαπλεκόμενος εσμός πρακτόρων πολιτικών, ολιγαρχών εμπόρων κοκαΐνης, εξαγορασμένων κολαούζων δημοσιογράφων και, δυστυχώς,  ομοφυλόφιλων αριστερών δικαστών της κοκαΐνης. Όλοι αυτοί μαζί αρμέγουν τον Ελληνικό λαό, ο οποίος παρέλυσε και δεν μπορεί να αντιδράσει.

Ο Ελληνικός λαός εξαφανίζεται από το προσκήνιο της Ιστορίας.  Το 2100, σύμφωνα με το απαισιόδοξο σενάριο του ΟΗΕ,  η μονίμως χρεοκοπημένη Ελλάδα θα κατοικείται από 2.300.000 υπερήλικους δυστυχισμένους γέροντες, που θα παίρνουν συντάξεις - ελεημοσύνη από την Ευρώπη, για να φροντίζουν τα μνήματα στα κοιμητήρια.  Όπως όλοι ξέρουμε η επιβίωση του είδους βρίσκεται στους αριθμούς.  Ακόμη και οι ισλαμιστές λαθρομετανάστες θα εγκαταλείψουν μια χώρα που δεν δημιουργεί πλούτο, δεν παράγει τίποτε.

Αυτή την πατρίδα θα αφήσουμε στα παιδιά μας;


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ






Υ.Γ.



                                              Η ΚΛΑΠΑ

Πολιτική η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου

Βαγγέλης Τριάντης

19.04.2023  https://www.documentonews.gr/article/politiki-i-apofasi-toy-eidikoy-dikastirioy/

Μνημείο σκοπιμότητας, απουσία αποδεικτικών στοιχείων, ανακρίβειες και στοχευμένοι χαρακτηρισμοί από την πρόεδρο Ιωάννα Κλάπα που την καθαρόγραψε με την ταχύτητα του φωτός. 

Μια σειρά από ανακρίβειες, αντιφάσεις και έωλα, νομικά και λογικά, επιχειρήματα εμπεριέχονται στην καταδικαστική απόφαση του ειδικού δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σκεπτικό της απόφασης και τα επιχειρήματα που αναπτύσσει προς επίρρωση της καταδικαστικής κρίσης θυμίζουν περισσότερο απόφαση πολιτική πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις επιθυμίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και λιγότερο δικαστική. Μάλιστα σύμφωνα με νομικές πηγές, από μια απλή ανάγνωση της απόφασης αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα καταπέσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όπου θα προσφύγει η πλευρά Παππά.

Εντυπωσιακός είναι επίσης ο χρόνος που απαιτήθηκε προκειμένου να καθαρογραφτεί η δικαστική απόφαση. Μέσα σε μόλις ενάμιση μήνα καθαρογράφτηκαν περί τις 2.368 σελίδες, όταν συνήθως χρειάζονται μήνες ολόκληροι για δικαστικές αποφάσεις μόλις μερικών δεκάδων σελίδων. Πρόκειται για ρεκόρ στην ταχύτητα έκδοσης σκεπτικού που αριθμεί χιλιάδες σελίδες και φέρνει στη μνήμη την περίπτωση της πρώην εισαγγελέα εφετών Γεωργίας Τσατάνη, η οποία μέσα σε τρεις μέρες είχε κατορθώσει να καθαρογράψει μια διάταξη 800 σελίδων με την οποία έθεσε στο αρχείο τη δικογραφία για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.

Το Documento παραθέτει σήμερα ορισμένα από τα αποσπάσματα της απόφασης που πραγματικά «στραγγαλίζουν» την κοινή λογική αλλά και την ουσία του νόμου και εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την πρόεδρο του ειδικού δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα, σε συνδυασμό μάλιστα και με όσα έχουν δει τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας με τις πρωτοφανείς κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για το μόρφωμα Κασιδιάρη αλλά και την έντονη φημολογία ότι η εν λόγω δικαστικός προορίζεται για πρόεδρος του Αρειου Πάγου.

«Ξέχασαν» την αθωωτική απόφαση για την επιτροπή

Ενα από τα σημεία της απόφασης του ειδικού δικαστηρίου που πραγματικά αντιβαίνουν στην κοινή λογική έχει να κάνει με όσα αναφέρονται για την ειδική επιτροπή της διενέργειας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Καταδεικνύεται, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η ως άνω Πενταμελής Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού, παρότι απαρτιζόταν από πρόσωπα υψηλού μορφωτικού επιπέδου, επέδειξε πρωτοφανή επιπολαιότητα και προχειρότητα, ως προς τον έλεγχο των επαρκών διαθέσιμων κεφαλαίων της εταιρείας» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του ειδικού δικαστηρίου. Ωστόσο τον περασμένο Γενάρη το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ομόφωνα αθώους τον πρώην υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λευτέρη Κρέτσο και τα μέλη της επιτροπής του διαγωνισμού που είχαν παραπεμφθεί σε δίκη σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και για δήθεν ευνοϊκή μεταχείριση του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Ειδικότερα, το δικαστήριο συντασσόμενο πλήρως με πρόταση της εισαγγελέα της έδρας είχε κρίνει αθώους τον Λευτ. Κρέτσο και τα μέλη της επιτροπής για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και τον Ι. Βλ. Καλογρίτσα για το αδίκημα της συνέργειας στην πράξη αυτή. Το ειδικό δικαστήριο ωστόσο αγνόησε προκλητικά την αθωωτική απόφαση και έκανε λόγο για «επιπολαιότητα».

Στην απόφαση επισημαίνεται ακόμη ότι «δεκάδες άτομα, επιλεγέντα από τον πρώτο κατηγορούμενο (Ν. Παππά) και συγκεκριμένα, δημοσιογράφοι, τεχνικοί αλλά και δικηγόροι, οι οποίοι είχαν αναλάβει, κατ’ εντολή τούτου, να προετοιμάσουν τη σύσταση και λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού – ωσάν να ήσαν, εκ των προτέρων, σίγουροι ότι θα τους χορηγείτο η σχετική άδεια».

Εδώ επίσης υπάρχει το εξής παράδοξο. Ολοι οι μάρτυρες που κατέθεσαν στο ειδικό δικαστήριο, ακόμη και ο εκ των διεκδικητών τηλεοπτικής άδειας επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, έκαναν λόγο για «κρυστάλλινο διαγωνισμό», κατά τον οποίο δεν υπήρξε εύνοια κανενός συμμετέχοντα. Επίσης η πλευρά Καλογρίτσα αποβλήθηκε από τον διαγωνισμό τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν αναδείχτηκε προσωρινώς υπερθεματιστής και δεν προσκόμισε την εγγυητική των 3 εκατ. ευρώ. Δηλαδή τα ίδια τα γεγονότα διαψεύδουν τη «σιγουριά για χορήγηση άδειας» που επισημαίνεται στη δικαστική απόφαση. Ούτε αυτό όμως έλαβε υπόψη το ειδικό δικαστήριο.

Έκαναν δεκτούς τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα

Στην απόφαση του ειδικού δικαστηρίου ουσιαστικά γίνονται αποδεκτοί οι ισχυρισμοί του επιχειρηματία Χ. Καλογρίτσα και της γραμματέα του Ευθαλίας Διαμαντή. Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζεται, «ο πρώτος κατηγορούμενος (σ.σ.: Ν. Παππάς) ανέλαβε να υλοποιήσει τον σχεδιασμό του ιδίου και της κυβερνητικής ηγεσίας για την απόκτηση τηλεοπτικού σταθμού και εφημερίδας, παραβιάζοντας τα υπηρεσιακά του καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του για τήρηση του Συντάγματος και του νόμου, πείθοντας τον δεύτερο κατηγορούμενο (Χρ. Καλογρίτσας) να υπακούσει στις εντολές τους, ως “πειθήνιο όργανό του”, ως “παρένθετος” τούτου, που θα εξασφάλιζε τη νομιμοφάνεια στις ως άνω παράνομες-εξωθεσμικές ενέργειές του, ενώ ο ίδιος θα παρέμενε στο απυρόβλητο».

Με απλά λόγια οι δικαστές υιοθέτησαν πλήρως τις αναφορές Καλογρίτσα παρά το γεγονός ότι η εισαγγελέας της έδρας Ολγα Σμυρλή είχε επισημάνει στην εισήγησή της ότι ο Καλογρίτσας εκκίνησε αυτήν τη διαδικασία ώστε να αποφύγει την επιστροφή των 3 εκατ. ευρώ στην οικογένεια Χούρι και τη λιβανέζικη CCC. Ενα ζήτημα για το οποίο μάλιστα υπάρχουν και αποφάσεις διεθνούς και ελληνικού δικαστηρίου σε βάρος του Καλογρίτσα.

Εντυπωσιακά είναι όσα αναφέρονται στην απόφαση σχετικά με τους ισχυρισμούς της γραμματέα Καλογρίτσα στην υποτιθέμενη χρηματοδότηση Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το εν λόγω κόμμα, το οποίο άλλωστε χρηματοδοτούσε συστηματικά» αναφέρεται στην απόφαση. Είναι εντυπωσιακό ότι το σκεπτικό της απόφασης υιοθετεί πλήρως τις αναφορές αυτές δίχως να υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Μάλιστα σε βάρος της γραμματέα του Χρ. Καλογρίτσα έχει κατατεθεί μήνυση από τον Ν. Παππά, ενώ η εισαγγελέας του ειδικού δικαστηρίου την είχε χαρακτηρίσει «αναξιόπιστη».

«Αδόκιμος» δημοσιογράφος ο Βαξεβάνης!

Ενδεικτικά του ύφους και της σκοπιμότητας της δήθεν επιχειρηματολογίας είναι και όσα πρωτοφανή αναφέρονται και για τον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη. Ο βραβευμένος διεθνώς για την έγκυρη και αποκαλυπτική δημοσιογραφία του Κ. Βαξεβάνης χαρακτηρίζεται «αδόκιμος δημοσιογράφος» σε μια εμφανή προσπάθεια απαξίωσης και δολοφονίας χαρακτήρα, όπως ακριβώς επιθυμεί η πλευρά Μητσοτάκη.

Ειδικότερα επισημαίνεται: «Η κατάθεση του Κ. Βαξεβάνη σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες γνωρίστηκε και συνεργάστηκε με το δεύτερο των κατηγορούμενων, Χρήστο Καλογρίτσα δεν κρίνεται πειστική καθώς κλονίζεται από το αποδεικτικό υλικό. Συγκεκριμένα προ 30τίας περίπου ο ως άνω δημοσιογράφος, νεαρός τότε δόκιμος δημοσιογράφος δεν αποχώρησε από την εργασία του περιοδικού “ΕΠΤΑΜΙΣΙ”, εκδόσεως Καλογρίτσα λόγω των υπ’ αυτού αναφερόμενων προβλημάτων των εργαζομένων αλλά απομακρύνθηκε από τον τότε διευθυντή Νίκο Τσαγκρή “ως αδόκιμος δημοσιογράφος”, όπως κατέθεσε ο ίδιος ενώπιον του Δικαστηρίου τούτου ο οποίος μάλιστα ερωτηθείς σχετικά απάντησε “ένα θέμα μου έφερε στο Επτάμισι και το απέρριψα ως αντιδεοντολογικό και αδόκιμο”».

Οι δικαστές, παραβλέποντας την όλη δημοσιογραφική πορεία του Κ. Βαξεβάνη –ο οποίος είναι από τους ελάχιστους Ελληνες δημοσιογράφους με δύο διεθνή βραβεία–, με σκοπιμότητα που εμπεριέχει αήθη χαρακτηριστικά, δίνουν νομική υπόσταση σε κάτι που συμβαίνει συχνά τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο. Να υπάρξει δηλαδή διαφωνία μεταξύ ρεπόρτερ, αρχισυντάκτη και διευθυντή σύνταξης για ένα συγκεκριμένο θέμα, καθώς πάντοτε υφίσταται το ζήτημα και της υποκειμενικής οπτικής. Αν δηλαδή η ίδια η πρόεδρος του ειδικού δικαστηρίου πριν από 32 χρόνια, νεαρή δικαστής τότε, έβγαζε μία απόφαση που με το σκεπτικό της διαφωνούσαν άλλοι δικαστές (μπορεί δικαίως, μπορεί όμως και αδίκως), θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται «αδόκιμη» δικαστικός;

Απαξιώνουν τη δουλειά των συντακτών

Εκτός από τις προσωπικές αναφορές στον Κ. Βαξεβάνη, στην ίδια απόφαση γίνεται προσπάθεια απαξίωσης της δουλειάς όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Documento. Συγκεκριμένα προσπαθούν να εμφανίσουν το είδος της δημοσιογραφίας που ασκεί το Documento, της αποκαλυπτικής δηλαδή, σαν να χρησιμοποιείται για να πλήξει τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ, κατ’ εντολήν, υποτίθεται, του Ν. Παππά.

«Αποδεικνύεται λοιπόν ότι ο πρώτος κατηγορούμενος (Νίκος Παππάς) αποφάσισε να τοποθετήσει στη θέση του διευθυντή της εφημερίδας της οποίας ήταν ο πραγματικός εκδότης τον απόλυτα έμπιστό του Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος θα αναλάμβανε κατά τα ανωτέρω εκτιθέμενα τον απόλυτο έλεγχο της μορφής, της ύλης και των δημοσιογραφικών θεμάτων της εφημερίδας ως και την επιλογή των συνεργατών του, ασκώντας την υπ’ αυτού επικαλούμενη ως “αποκαλυπτική δημοσιογραφία” προκειμένου να υλοποιήσει το σχεδιασμό του Νίκου Παππά, δηλαδή να προβάλει και να υποστηρίξει τις θέσεις και τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ και της τότε κυβέρνησης μέσω της έκθεσης των πολιτικών τους αντιπάλων ή προσώπων, που είχαν εκδηλώσει απόψεις αντίθετες ή προέβαιναν σε ενέργειες που κατά την άποψή του έβλαπταν το ως άνω κόμμα και την τότε κυβέρνηση, αποκόπτοντας πλήρως τον δεύτερο κατηγορούμενο από οποιαδήποτε αρμοδιότητα σε σχέση με το χειρισμό της ως άνω εφημερίδας».

Η συγκεκριμένη αναφορά είναι απολύτως συκοφαντική για τους δημοσιογράφους της εφημερίδας και είναι παρόμοια με τα πολιτικά επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η ΝΔ κάθε φορά που το Documento αποκαλύπτει μια σκανδαλώδη υπόθεση. Είναι πρωτοφανές να δίνεται δικαστική υπόσταση σε ζητήματα πολιτικού και δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος από δικαστές που, σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προαλείφονται να καταλάβουν ανώτατες θέσεις στη Δικαιοσύνη. Οπως επίσης είναι εξοργιστικό να ποινικοποιείται η πολιτική γραμμή μιας εφημερίδας.

Ο Μαρινάκης και το συγγενικό πρόσωπο της Κλάπα

Αξιοσημείωτος επίσης είναι ο τρόπος με τον οποίο διαχωρίζονται στην απόφαση οι μάρτυρες που κατέθεσαν στην ακροαματική διαδικασία ως αξιόπιστοι και ως μη αξιόπιστοι. Για παράδειγμα, οι δικαστές δέχονται ως αξιόπιστα όλα όσα έχει καταθέσει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής Θεόδωρος Πανταλάκης. Ενα πρόσωπο το οποίο είχε μια σειρά από κακουργηματικές εμπλοκές με τη Δικαιοσύνη και «καθάρισε» με νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που αμνήστευε τους τραπεζίτες.

Σε άλλο σημείο οι δικαστές «βαφτίζουν» τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ και του καναλιού Open Ιβάν Σαββίδη ως φίλα προσκείμενο στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ως επιβεβαίωση αυτών, επικαλούνται την κατάθεση του επιχειρηματία Βαγγ. Μαρινάκη. «Η έκπτωση της ως άνω εταιρείας του υιού του δεύτερου κατηγορούμενου δεν έβλαψε την τότε Κυβέρνηση, δεδομένου ότι ο Ιβάν Σαββίδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας, που κατέλαβε τη θέση της, με την επωνυμία “DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED”, ήταν φιλικά προσκείμενος στην τότε Κυβέρνηση. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε ο Ευάγγελος Μαρινάκης» επισημαίνεται.

Δηλαδή οι δικαστές και η πρόεδρος του ειδικού δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα αποδέχονται τους ισχυρισμούς ενός επιχειρηματία σε βάρος του αντιπάλου του επιχειρηματία δίχως να καλέσουν προς εξέταση και την άλλη πλευρά. Φαίνεται ότι η Ιωάννα Κλάπα διαθέτει προσωπική άποψη για όσα συμβαίνουν στα ΜΜΕ και στην πολιτική. Ίσως επειδή συγγενικό της πρόσωπο απασχολείται στον τηλεοπτικό σταθμό του Βαγγ. Μαρινάκη. Κάτι βέβαια που ουδόλως την απασχόλησε όταν κλήθηκε να δικάσει την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

 

14 σχόλια:

  1. Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την κατασκευή νέου αεροπλανοφόρου!
    «Είμαστε άξιοι διάδοχοι του Μπαρμπαρόσα».
    Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε σε συνέντευξή του την κατασκευή ενός ακόμα αεροπλανοφόρου, το οποίο είπε πως θα είναι διπλάσιο από το πρώτο που απέκτησε η χώρα πριν λίγο καιρό.
    Ο Ερντογάν τόνισε ότι το νέο αεροπλανοφόρο θα δείξει την δύναμη της χώρας στις θάλασσες και επισήμανε ότι οι Τούρκοι θα δείξουν ότι είναι άξιοι διάδοχοι του πειρατή Μπαρμπαρόσα.
    Ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε αρχικά για το νέο αεροπλανοφόρο και τόνισε ότι ακόμα δεν ξέρει αν η χώρα θα το κατασκευάσει μαζί με τους Ισπανούς, όπως είχε κάνει με το προηγούμενο τέτοιο σκάφος.
    Χαρακτηριστικά, ο Ερντογάν είπε:
    «Το πλοίο Αnadolu διαθέτει 1.300 άτομα προσωπικό. Και με τα 1.300 άτομα και θα ανοιχτεί στις γαλάζιες θάλασσες στη Μεσόγειο και θα δείξει την δύναμη του Τούρκου. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Έχω συνομιλίες με τους Ισπανούς, ξέρετε αυτό το πλοίο το ναυπηγήσαμε μαζί με τους Ισπανούς. Συνομιλώ και με τους Άγγλους για να ναυπηγήσουμε το διπλάσιο αυτού του πλοίου. Δηλαδή το αεροπλανοφόρο μας θα το μεγεθύνουμε περισσότερο καθώς πρέπει να αυξήσουμε την ισχύ μας στις θάλασσες. Με τη βοήθεια του Θεού οι απόγονοι του Μπαρμπαρόσα θα δείξουν πως είναι άξιοι διάδοχοι του Μπαρμπαρόσα».
    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε την αναφορά στο νέο αεροπλανοφόρο Anadolu, αλλά αποκάλυψε και το πλάνο του για ναυπήγηση μη επανδρωμένων υποβρυχίων, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία με τους Βρετανούς.
    «Όλο το σκαρί του Anadolu ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία της Τουρκίας. Σήμερα τα ναυπηγεία της Τουρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν φτάσει σε σημαντικό σημείο. Σήμερα έρχονται από την Αμερική και από το Πακιστάν για να ναυπηγήσουν φρεγάτες. Όπως κάποιοι άλλοι που λένε “μήπως μπορούμε να ναυπηγήσουμε στην Τουρκία κάποιο αεροπλανοφόρο”», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας
    «Κάποιοι άλλοι εξετάζουν τη ναυπήγηση υποβρυχίων. Όπως η Αγγλία θέλει να συνεργαστούμε στη ναυπήγηση υποβρυχίων. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Εμείς στο ζήτημα των υποβρυχίων κάνουμε και άλλο ένα βήμα. Φτάνουμε στο σημείο που θα ναυπηγήσουμε μη επανδρωμένο υποβρύχιο. Η τεχνολογία συνέχεια ανανεώνει τον εαυτό της», κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
    Στο μεταξύ Τούρκοι αναλυτές χαρακτηρίζουν ως μπαξίσι το «πράσινο φως» των ΗΠΑ στην Τουρκία για τα κιτ επικοινωνίας των F-16. Από την άλλη τονίζουν ότι το σημαντικό πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού των μαχητικών έχει μείνει παγωμένο.
    «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη για το πακέτο της αγοράς των 40 F-16 και των εκσυγχρονισμό των υπολοίπων. Υπάρχει μια ανεπίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Εξωτερικών προς το Κογκρέσο. Δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Κι αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχει θετικό κλίμα. Αυτό είναι ένα μπαξίσι ένα δώρο γιορτής των ΗΠΑ στην Τουρκία επειδή ενέκρινε την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ» αναφέρουν οι αναλυτές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ινδία «εκτοπίζει» την Κίνα – Θα την ξεπεράσει σε πληθυσμό μέχρι τα μέσα του 2023.
    Πέρυσι ο πληθυσμός της Κίνας μειώθηκε για πρώτη φορά σε έξι δεκαετίες.
    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, η Ινδία μέχρι τα μέσα του 2023 θα γίνει η χώρα με το μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο ξεπερνώντας την Κίνα.
    Ειδικότερα, ο πληθυσμός της Ινδίας θα φτάσει το 1,4286 δισ. κατοίκους, έναντι 1,4257 δισ. για την Κίνα, σύμφωνα με την έκθεση για τον παγκόσμιο πληθυσμό που δημοσιοποιήθηκε από το Ταμείο του ΟΗΕ για τον πληθυσμό.
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες έρχονται μακράν στην τρίτη θέση, με κατ’ εκτίμηση πληθυσμό 340 εκατομμυρίων, σύμφωνα με τα δεδομένα, τα οποία βασίζονται σε πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, σύμφωνα με την έκθεση.
    Ειδικοί σε δημογραφικά ζητήματα είχαν προβλέψει, χρησιμοποιώντας προηγούμενα δεδομένα του ΟΗΕ, πως η Ινδία θα ξεπερνούσε σε πληθυσμό την Κίνα αυτό τον μήνα. Όμως η τελευταία έκθεση του παγκόσμιου οργανισμού δεν διευκρινίζει την ημερομηνία κατά την οποία θα επέλθει η αλλαγή.
    Μολονότι η Ινδία και η Κίνα θα έχουν περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, που θα φθάσει κατ’ εκτίμηση τα 8,045 δισεκατομμύρια, η αύξηση του πληθυσμού και στις δύο αυτές χώρες της Ασίας επιβραδύνεται, με ταχύτερο ρυθμό στην Κίνα απ’ ό,τι στην Ινδία.
    Πέρυσι ο πληθυσμός της Κίνας μειώθηκε για πρώτη φορά σε έξι δεκαετίες, μια ιστορική στροφή που αναμένεται να σηματοδοτήσει την αρχή μιας μακράς περιόδου μείωσης του αριθμού των πολιτών της, με βαθιές συνέπειες για την οικονομία της και τον κόσμο.
    Η ετήσια αύξηση του πληθυσμού της Ινδίας κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 1,2% από το 2011, σε σύγκριση με 1,7% που ήταν τα 10 προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακρόν: Τραγουδούσε μετά το διάγγελμά του για το συνταξιοδοτικό. ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΟΙ.
    Είναι με την σωστή πλευρά της ιστορίας.
    Η σκηνή ήταν τόσο εξωπραγματική που πολλοί χρήστες του διαδικτύου νόμιζαν ότι επρόκειτο για μοντάζ.
    https://twitter.com/i/status/1648237357974319105
    Λίγο μετά το αλαζονικό διάγγελμά του για το συνταξιοδοτικό ο Εμανουέλ Μακρόν εθεάθη να τραγουδάει στη μέση του δρόμου, μαζί με περαστικούς, σε μια σουρεαλιστική σκηνή, την ώρα που ολόκληρη η χώρα έχει ξεσηκωθεί.
    Το βίντεο αναρτήθηκε από μια οργάνωση που, σύμφωνα με την εφημερίδα Liberation, έχει διασυνδέσεις με την δεξιά.
    Το περιβάλλον του Μακρόν ωστόσο διαβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος δεν γνώριζε τους περαστικούς που τον κάλεσαν να τραγουδήσει μαζί τους.
    Σύμφωνα με το Le Point, ο Μακρόν περπατούσε το βράδυ, μαζί με τη σύζυγό του, την Μπριζίτ, στην οδό Νοτρ-Νταμ-ντε-Σαμ, στο 6ο Διαμέρισμα του Παρισιού, που απέχει περίπου τρία χιλιόμετρα από το προεδρικό μέγαρο.
    Τότε συνάντησε μια ομάδα που τον κάλεσε να τραγουδήσει μαζί τους, όπως είπε στο Valeurs actuelles ένας από τους «χορωδούς».
    Η σκηνή ήταν τόσο εξωπραγματική που πολλοί χρήστες του διαδικτύου νόμιζαν ότι επρόκειτο για μοντάζ ή για deepfake.

    Ο Μακρόν, αφού προηγουμένως υπερασπίστηκε την μεταρρύθμισή του, βρέθηκε να τραγουδάει το Le Refuge του Εντμόν Ντιπλάν, ένα παραδοσιακό τραγούδι των Πυρηναίων «που το γνωρίζει και του αρέσει», ανέφερε το περιβάλλον του.
    Ένα πρώτο βίντεο αναρτήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη σελίδα Projet Canto στο Facebook η οποία είναι η βιτρίνα μιας οργάνωσης και μιας εφαρμογής με την ίδια ονομασία.
    Το βίντεο συνοδεύεται από τη λεζάντα: «Μόνο η μαφία και το Projet Canto μπορούν να εκβιάσουν έναν πρόεδρο».
    Η οργάνωση αυτή αυτοχαρακτηρίζεται προστάτιδα της πολιτιστικής κληρονομιάς, που διαφυλάττει τα παραδοσιακά τραγούδια ψηφιοποιώντας τα.
    Ωστόσο, μια έρευνα της εφημερίδας Liberation το 2022 ανέφερε ότι ιδρύθηκε και διευθύνεται από νεοναζί η εφαρμογή της περιέχει μεταξύ άλλων και τραγούδια που συνδέονται με το Γ΄ Ράιχ.
    «Το πολιτικό τραγούδι είναι μέρος της ιστορίας του τραγουδιού και για αυτόν τον λόγο καταχωρείται. Ορισμένα συνδέονται με την δεξιά, άλλα με την αριστερά (…) Η επιλογή μας είναι απλώς να καταχωρούμε όλα τα λαϊκά τραγούδια», είχε απαντήσει τότε η οργάνωση.
    Ένα άλλο βίντεο που δείχνει την αρχή της σκηνής, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από έναν δημοσιογράφο του Valeurs actuelles. Οι περαστικοί φωνάζουν στον Μακρόν και ένας τους ρωτάει:
    «Θέλετε να τραγουδήσετε μαζί μας;». Η εικόνα διακόπτεται, στη συνέχεια εμφανίζεται ο Μακρόν να ρωτάει: «πώς το ξέρετε αυτό το τραγούδι;» και ένας άλλος προτείνει να τραγουδήσουν μαζί το Le Refuge.
    «Άντε, πάμε μια στροφή του Refuge», απαντάει ο πρόεδρος, ο οποίος το είχε ήδη τραγουδήσει σε μια επίσκεψή του στα Άνω Πυρηναία το 2022.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιταλός υπουργός Γεωργίας: «Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της χώρας με μετανάστες».
    «Oι Ιταλοί έχουν λιγότερα παιδιά, οπότε ας τα αντικαταστήσουμε με… άλλα. Δεν μπορεί να είναι αυτή η λύση», υποστήριξε με έντονη την αγωνία του για το μέλλον της ιταλικής κοινωνίας ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας και Διατροφικής Επάρκειας, Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα.
    Ο Ιταλός υπουργός τοποθετήθηκε για το μεταναστευτικό, αλλά και για την πρωτοφανή υπογεννητικότητα που πλήττει τη χώρα ένα από τα κύρια μέτωπα για τα οποία η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Μελόνι καλείται να αντιμετωπίσει.
    Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, ένας από τους στενότερους συμμάχους της πρωθυπουργού προειδοποίησε χθες κατά της «εθνοτικής αντικατάστασης», αναφερόμενος στον πληθυσμό των συμπολιτών του και των μεταναστών που εισβάλλουν κατά χιλιάδες στη γείτονα.
    «Πρέπει να σκεφτούμε την Ιταλία του μεθαύριο. Για τους λόγους αυτούς, πρέπει να ενθαρρύνεται το δημογραφικό. Η πρόνοια πρέπει να οικοδομηθεί για να μπορεί ο καθένας να εργάζεται και να κάνει οικογένεια.
    Δεν μπορούμε να παραδοθούμε στην ιδέα της εθνοτικής αντικατάστασης: Οι Ιταλοί έχουν λιγότερα παιδιά, επομένως ας τα αντικαταστήσουμε με… άλλα. Δεν μπορεί να είναι αυτός ο τρόπος επίλυσης του προβλήματος», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας, μέλος του δεξιού κόμματος «Fratelli d’Italia» (Αδέλφια της Ιταλίας) υπό την ηγεσία της Μελόνι.
    Υπενθυμίζεται ότι, το λαϊκό δεξιό κόμμα «Fratelli d’Italia» κέρδισε τις εκλογές στην Ιταλία το 2022 με την υπόσχεση να αντιμετωπίσει την υπογεννητικότητα και να περιορίσει την άφιξη των μεταναστών μέσω των ακτών της Μεσογείου.
    Τα κόμματα της ιταλικής αντιπολίτευσης κατηγορούν τον συνασπισμό της Τζόρτζια Μελόνι, που περιλαμβάνει την «Λέγκα» του Ματέο Σαλβίνι, ότι τροφοδοτεί τα «αντιμεταναστευτικά» αισθήματα στην Ιταλία, ενώ κανονικά θα έπρεπε να τροφοδοτεί «μεταναστευτικά συναισθήματα».
    Περίπου 32.700 παράνομοι μετανάστες έφτασαν στις ακτές της Ιταλίας το 2023- ένα χρόνο πριν, ο αριθμός ήταν 8.400 την ίδια περίοδο- αύξηση που ώθησε την κυβέρνηση συνασπισμού της Μελόνι να κηρύξει εξάμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περασμένη εβδομάδα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ολιγάρχες του Κούλη (ναρκωβαρόνοι) προωθούν την κόρη της Κλάπα σαν μεγάλη δημοσιογράφο; Σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό η κόρη ανωτάτης δικαστικού. Η ΒΡΩΜΕΡΗΓ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ.
    Η μαμά είναι ανώτατη δικαστικός, συμμετείχε ενεργά σε πολλές σημαντικές δίκες την τελευταία περίοδο, ενώ φέρεται να διαδραματίζει σημαντικό παρασκηνιακό ρόλο στον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές.
    Μάλιστα, οι φιλοδοξίες της φτάνουν μέχρι τα ύπατα αξιώματα της Δικαιοσύνης, καθώς οι σχέσεις της με την κυβέρνηση είναι παραπάνω από καλές.
    Η θυγατέρα είναι νεαρή δημοσιογράφος, της οποίας η καριέρα εκτοξεύεται διαρκώς. Πρόσφατα την απολαύσαμε σε κεντρικό ρόλο στις ειδήσεις μεγάλου καναλιού. Πιθανότατα η θυγατέρα είναι άξια και οι δημοσιογραφικές της επιτυχίες καμία σχέση δεν έχουν με τη μαμά – ανώτατη δικαστίνα. Απλώς, επειδή είπαμε ότι οι καιροί είναι… πονηροί, καλό είναι ορισμένες «σατανικές συμπτώσεις» να επισημαίνονται.
    https://www.ieidiseis.gr/parapolitika/194157/se-megalo-tileoptiko-stathmo-i-kori-anoteris-dikastikoy

    Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΚΛΑΠΑΣ;
    Το κανάλι ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, που εξασφάλισε οριστικά την έκτη άδεια και αναμένεται να βγει στον τηλεοπτικό αέρα μέσα στον Νοέμβριο, σχεδιάζει μια ζωντανή ενημερωτική εκπομπή για την πολύ late night ζώνη που θα διαρκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον ρόλο της παρουσιάστριας στην εκπομπή που θα κάνει τη νύχτα… μέρα επελέγη η δημοσιογράφος του καναλιού, Υβόνη Κλάπα.
    Μαζί της θα εμφανίζονται και άλλοι ρεπόρτερ του σταθμού εφόσον υπάρχει θέμα σε εξέλιξη, ενώ μεγάλο μέρος της εκπομπής θα καλύπτεται από ζωντανή σύνδεση με διεθνή δίκτυα.
    Η εκπομπή με την Υβόνη Κλάπα θα ξεκινά περίπου στις 1:30 πιθανόν και αργότερα όταν θα μεταδίδονται μαγνητοσκοπημένοι αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ) και θα παραδίδει τη σκυτάλη απευθείας στην πρωινή ενημέρωση.
    https://www.politikakritis.gr/one-chtypima-me-gnosti-dimosiografo-apo-to-kanali-marinaki/
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σενάριο της πρεσβείας: «Συγκυβέρνηση 153 βουλευτών, με Κούλης 116 βουλευτές και ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ 37 βουλευτές. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΙΝΤΙΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ. ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ.
    Φαίνεται ότι, αμερικανοί, έλληνες επιχειρηματίες- ΝΑΡΚΩΒΑΡΩΝΟΙ και βεβαίως ΠΑΙΔΟΦΙΛΗ ΝΔ και ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ που δήθεν δεν συνομιλούν…. συγκλίνουν στο εξής πολιτικό σενάριο… συγκυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή δηλαδή στις 21 Μάιου 2023 με πλειοψηφία 153 βουλευτών…
    Αν και ο Μητσοτάκης δηλώνει ότι επιδιώκει την αυτοδυναμία… και το ΠΑΣΟΚ δηλώνει δια του Ανδρουλάκη ότι δεν συγκυβερνάει με την ΝΔ με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη… εντούτοις, καλά πληροφορημένη πηγή τόνισε στο bankingnews τα εξής: «Υπάρχει συμφωνία μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση.

    Στις εκλογές στις 21 Μαίου με το σύστημα της απλής αναλογικής και 6κομματική βουλή – αφού οι Έλληνες θα κοπούν με τα γνωστά μαγειρέματα και με την δικαιοσύνη σε πλήρη συνεννόηση – θα προκύψει κυβέρνηση… συγκυβέρνηση ΝΔ με ΠΑΣΟΚ.
    Η ΝΔ θα λάβει 116 ή 117 έδρες και το ΠΑΣΟΚ θα λάβει 37 έδρες δηλαδή άθροισμα 153 βουλευτών με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη
    Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει συγκυβέρνηση… με την ΝΔ έχοντας το bonus των 40 εδρών αλλά θα αποδεχθεί συγκυβέρνηση με τον Μητσοτάκη Πρωθυπουργό… αρκεί να διατηρηθεί το εκλογικό status της 21ης Μαίου με την απλή αναλογική…
    Είναι αντιληπτό ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας – για 3η φορά – που μπλοκάρει το κόμμα Έλληνες που συμμετέχει ο Κασιδιάρης προφανώς όχι γιατί φοβούνται ότι κινδυνεύει το πολίτευμα αλλά γιατί ακυρώνει την πιθανότητα της αυτοδυναμίας για την ΝΔ κάτω από οποιαδήποτε εκλογικά σενάρια και ταυτόχρονα υποχρεώνει τα κόμματα να συρθούν σε νέες εκλογές στις 2 Ιουλίου 2023.
    ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα έχουν βρει, έχουν μοιράσει και υπουργεία, το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει την τύχη Βενιζέλου που διαχειριζόταν μνημόνια αφού η Ελλάδα για μια 4ετία θα βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία και θα υπάρχει θετική προοπτική»

    Είναι ακριβές ότι με 6κομματική βουλή η ΝΔ θα μπορούσε να λάβει 116 ή 117 έδρες και το ΠΑΣΟΚ 37 έδρες σε αυτό το σενάριο θα προέκυπτε συγκυβέρνηση με 153 έδρες… υπάρχει πλειοψηφία με όριο τις 151 έδρες… οριακή μεν πλειοψηφία αλλά υπαρκτή…
    Το αποτέλεσμα αυτό θα δώσει την δυνατότητα κατά τις διερευνητικές εντολές να σχηματιστεί κυβέρνηση αμέσως μετά από τις εκλογές στις 21 Μαίου.
    Η Ελλάδα δεν θα πάει σε νέες εκλογές… και όλα αυτά… αφού απέκλεισαν τους Έλληνες…
    Μόνη εξαίρεση σε αυτό τον σχεδιασμό είναι να υπάρξει κάποια θεαματική ανατροπή με το Εθνικό κόμμα Έλληνες… υπάρχει κάτι στον ορίζοντα… που προκαλεί ανησυχία σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ.
    Ιδού τι προβλέπει αναλυτικά το άρθρο 237 του Ποινικού Κώδικα που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «με κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή έως χίλιες ημερήσιες μονάδες τιμωρείται όποιος για τον πιο πάνω σκοπό υπόσχεται ή παρέχει τέτοια ωφελήματα, άμεσα ή μέσω τρίτου, στα πρόσωπα της προηγούμενης παραγράφου (δηλαδή δικαστικούς), για τους εαυτούς τους ή για άλλον:
    «1. Όποιος καλείται κατά το νόμο να εκτελέσει δικαστικά καθήκοντα ή ο διαιτητής, αν ζητήσει ή λάβει, άμεσα ή μέσω τρίτου, για τον εαυτό του ή για άλλον, οποιασδήποτε φύσης αθέμιτο ωφέλημα, ή αποδεχθεί την υπόσχεση παροχής τέτοιου ωφελήματος, για ενέργεια του ή παράλειψη, μελλοντική ή ήδη τελειωμένη, που ανάγεται στην εκτέλεση των καθηκόντων του κατά την απονομή της δικαιοσύνης ή την επίλυση διαφοράς, τιμωρείται με κάθειρξη και χρηματική ποινή έως χίλιες ημερήσιες μονάδες.
    2. Με κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή έως χίλιες ημερήσιες μονάδες τιμωρείται όποιος για τον πιο πάνω σκοπό υπόσχεται ή παρέχει τέτοια ωφελήματα, άμεσα ή μέσω τρίτου, στα πρόσωπα της προηγούμενης παραγράφου, για τους εαυτούς τους ή για άλλον.
    3. Διευθυντής επιχείρησης ή άλλο πρόσωπο που έχει την εξουσία λήψης αποφάσεων ή ελέγχου σε επιχείρηση τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, εφόσον η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλη ποινική διάταξη, αν με παραβίαση συγκεκριμένου καθήκοντος επιμέλειας δεν απέτρεψε από αμέλεια πρόσωπο που τελεί υπό τις εντολές του ή υπόκειται στον έλεγχο του από την τέλεση προς όφελος της επιχείρησης της πράξης της προηγούμενης παραγράφου.
    4. Οι διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων εφαρμόζονται και όταν οι πράξεις τελούνται: α) από ή προς μέλη του Δικαστηρίου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, β) από ή προς όσους ασκούν δικαστικά καθήκοντα ή καθήκοντα διαιτητή σε διεθνή δικαστήρια των οποίων η δικαιοδοσία είναι αποδεκτή από την Ελλάδα ή γ) προς δικαστές, ενόρκους ή διαιτητές άλλων κρατών σχετικά με την άσκηση των δικαστικών τους καθηκόντων. Στις περιπτώσεις αυτές οι ελληνικοί ποινικοί νόμοι εφαρμόζονται και όταν η πράξη τελείται στην αλλοδαπή από ή προς ημεδαπό, ακόμα κι αν δεν είναι αξιόποινη κατά τους νόμους της χώρας όπου τελέστηκε».
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΠ.
      Σε αντίθεση με αυτό που έπρεπε να συμβεί δηλαδή να χαλάσει ο κόσμος και να έχουμε ραγδαίες και άμεσες πολιτικές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα επικράτησε Άκρα του τάφου σιωπή.
      Μία σιωπή που δεν δικαιολογείται βέβαια από την πασχαλινή χαλάρωση όπως θα ήθελαν να νομίζουν κάποιοι αλλά έχει να κάνει με ολόκληρη μεθόδευση του παρασκηνίου για να πέσουν από όλες τις πλευρές οι τόνοι. Και ναι μεν ο Κούλης Μητσοτάκης με τη συμμορία του όπως ξέρουμε είναι ένοχοι αλλά η ένοχη σιωπή απλώθηκε και στους άλλους δύο θεσμικούς παράγοντες που είχαν καθήκον από το σύνταγμα και τους νόμους να κινητοποιηθούν ο ένας είναι ο εισαγγελέας του Αρείου πάγου Ντογιάκος και η άλλη η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και οι δύο στην διάρκεια της χθεσινής ημέρας εξαφανίστηκαν κυριολεκτικά ομολογώντας και επιβεβαιώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο γίνονται επίορκοι και συνένοχοι στα κακουργήματα του Μητσοτάκη.
      Και μάλιστα δεν είναι μόνο πολιτικό και θεσμικό το θέμα αλλά είναι και ποινικό διότι με βάση τον ποινικό κώδικα όποιος επιχειρεί να δωροδοκήσει ή να εξαγοράσει δικαστικό τιμωρείται με κάθειρξη 10 ετών και μεγάλη χρηματική ποινή.
      Ναι 10 χρόνια κάθειρξη προβλέπεται για τον Κούλη για προσπάθεια εξαγορά δικαστικού και αυτό είναι ένα θέμα που το κρύβουν όλοι ενώ ο Ντογιάκος πρώτα από όλους θα έπρεπε να έχει διατάξει ακριβώς έρευνα και προσαγωγές όλων των εμπλεκομένων δηλαδή του Κούλη, του Γεραπετρίτη και των άλλων. Και να έχει απαγγείλει κατηγορία για αυτό το αδίκημα ταυτόχρονα όπως τονίσαμε από χθες η Σακελλαροπούλου όφειλε να έχει πάρει πρωτοβουλίες ως πρόεδρος της Δημοκρατίας για να μην επιτρέψει θα γίνουν οι ερχόμενες εκλογές από τον επικίνδυνο πια και αφερέγγυο Κυριάκο Μητσοτάκη. Να τις έχει ακυρώσει και να έχει προχωρήσει στις διαδικασίες για το σχηματισμό μιας άλλης κυβερνήσεις με όσο το δυνατόν αξιόπιστα και ευρύτερης αποδοχής από όλους τους χώρους πρόσωπα για να πάει ο τόπος σε μία εκλογική διαδικασία βαθιάς κάθαρσης από όλη αυτή τη σαπίλα και το παρακράτος
      Το γεγονός όμως ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάνε την πάπια και παραβιάζοντας τον όρκο που έχει δώσει στο Σύνταγμα συγκαλύπτει αυτό το έγκλημα έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι και αυτή αντιμετωπίστηκε με τον ίδιο τρόπο αλλά ενέδωσε στην εξαγορά. Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι ανταμείφθηκε με το προεδρικό αξίωμα για όλες τις εξυπηρετήσεις που είχε κάνει και τις αποφάσεις που έβγαζε στο ΣτΕ ως πρόεδρος του ή στα επιμέρους τμήματά του για τους ολιγάρχες…
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  8. ΤΟ ΟΛΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (1869 - 1910)
    «ΕΚΚΛΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ ΚΟΙΝΟΝ»

    «Αρχίζετε από το κάθε τι.
    Από την αρχή.
    Από την ρίζα.
    Από την βάσι.
    Μην κρεμάτε από την στέγη ξεπατωμένου σπιτιού στερεές σκαλωσιές, θα γκρεμισθείτε
    μαζί τους, μαζί του και σείς.
    Αρχίζετε από την αρχή.
    Μη αρχίζετε από τις λεπτομέρειες και μη χάνεστε πρώτα στις λεπτομέρειες.
    ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΤΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΝΑ ΞΑΝΑΝΑΛΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
    Και όλα μαζί αποτελούν ΤΟ ΟΛΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, πού για να λυθεί, πρέπει να ξανατεθεί από την αρχή».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΥΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΝΑΤΙΒΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΙ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΤΟΥ ΤΖΑΝΕΡΙΚΟΥ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥ NEFTLIX ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΗΤΑΝ ΝΕΓΡΑ – ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ – ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
    Οργή στην Αίγυπτο για τη σειρά του Netflix: «Η Κλεοπάτρα ήταν Ελληνίδα – Δεν ήταν μαύρη». «Το ντοκιμαντέρ είναι εντελώς ψεύτικο».
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΡΓΗ…
    Η σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix που απεικονίζει τη βασίλισσα Κλεοπάτρα VII ως μαύρη Αφρικανή έχει πυροδοτήσει οργή στην Αίγυπτο.
    Όταν κυκλοφόρησε το τρέιλερ την περασμένη εβδομάδα, πολλοί Αιγύπτιοι καταδίκασαν την συγκεκριμένη απεικόνιση της Κλεοπάτρας.
    Ο Zahi Hawass, ένας εξέχων Αιγυπτιολόγος και πρώην υπουργός Αρχαιοτήτων, είπε στην εφημερίδα al-Masry al-Youm:
    «Αυτό είναι εντελώς ψεύτικο. Η Κλεοπάτρα ήταν Ελληνίδα, που σημαίνει ότι ήταν ανοιχτόχρωμη και όχι μαύρη».
    Ο κ. Hawass πρόσθεσε ότι οι μόνοι ηγεμόνες της Αιγύπτου που είναι γνωστό ότι ήταν μαύροι ήταν οι Κουσίτες βασιλιάδες της 25ης Δυναστείας (747-656 π.Χ.).
    «Το Netflix προσπαθεί να προκαλέσει σύγχυση διαδίδοντας ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία ότι η προέλευση του αιγυπτιακού πολιτισμού είναιδήθεν μαύρη», πρόσθεσε και κάλεσε τους Αιγύπτιους να πάρουν θέση ενάντια στον γίγαντα του streaming.
    Την Κυριακή, ο δικηγόρος Mahmoud al-Semary υπέβαλε μήνυση στον εισαγγελέα της Αιγύπτου απαιτώντας να λάβει «τα απαραίτητα νομικά μέτρα» και να εμποδίσει την πρόσβαση στις υπηρεσίες του Netflix στην Αίγυπτο.
    Υποστήριξε ότι η σειρά περιελάμβανε οπτικό υλικό και περιεχόμενο που παραβίαζε τους νόμους των ΜΜΕ της Αιγύπτου και κατηγόρησε το Netflix ότι προσπαθεί να «προωθήσει την αφροκεντρική σκέψη… η οποία περιλαμβάνει συνθήματα και κείμενα που στοχεύουν στη διαστρέβλωση και τη διαγραφή της αιγυπτιακής ταυτότητας».
    Πριν από τρία χρόνια, τα σχέδια για μια ταινία για την Κλεοπάτρα με πρωταγωνίστρια την Ισραηλινή ηθοποιό Gal Gadot είχαν προκαλέσει έντονη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με μερικούς να επιμένουν ότι ο ρόλος έπρεπε να πάει σε μια Αφρικανή ηθοποιό!
    Ο Gadot στη συνέχεια υπερασπίστηκε την απόφαση του κάστινγκ, λέγοντας: «Ψάχναμε για μια Μακεδόνα ηθοποιό που να ταιριάζει στην Κλεοπάτρα. Δεν ήταν εκεί και ήμουν πολύ παθιασμένη με την Κλεοπάτρα.»
    Η Κλεοπάτρα γεννήθηκε στην αιγυπτιακή πόλη Αλεξάνδρεια το 69 π.Χ. και έγινε η τελευταία βασίλισσα της ελληνικής δυναστείας που ιδρύθηκε από τον Μακεδόνα στρατηγό του Μεγάλου Αλεξάνδρου Πτολεμαίο.
    Διαδέχθηκε τον πατέρα της Πτολεμαίο XII το 51 π.Χ. και κυβέρνησε μέχρι το θάνατό της το 30 π.Χ. Στη συνέχεια, η Αίγυπτος περιήλθε στη ρωμαϊκή κυριαρχία.
    Το Hollywood ΕΝΑΝΤΙΟΝ της αληθινής ιστορίας
    https://redskywarning.blogspot.com/2022/05/blog-post_24.html
    https://redskywarning.blogspot.com/2018/07/blog-post_3.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το Ισραήλ ζήτησε από την Κίνα να αποτρέψει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από το Ιράν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΤΙΣ 19 ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΖΑΝΕΡΙΚΟΥ. ΣΤΙΣ 20 Ο ΕΝΤΡΟΜΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΖΑΝΕΡΙΚΟΥ.


    ΣΤΙΣ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 Ο Ζ.Π. ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΤΖΑΝΕΡΙΚΟ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΔΕΝ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ. ΣΤΙΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023, ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ, ΑΣΘΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΘΟΝΗ ΔΙΟΥΡΗΣΗ, Ο ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΟΥ ΚΑΘΙΔΡΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ ΤΖΑΝΕΡΙΚΟΥ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΟΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΖΑΝΕΡΙΚΟΥ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ. Ο ΤΖΑΝΕΡΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΗ ΠΡΟΘΕΜΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 10η ΜΑΪΟΥ 2023. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΒΙΑΣΥΝΗ.
    ΟΤΑΝ Η ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΡΟΔΟΧΟ ΚΥΣΤΗ ΑΥΞΗΘΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΕΥΔΕΙ ΣΑΝ ΣΠΙΝΤΥ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ.


    Χρήστος Τζανερρίκος: Δεκτή η παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου
    Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα για την παραίτηση Τζανερρίκου.
    Σημειώνεται ότι ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου παραιτήθηκε στις 10.04.2023 μετά τις επικρίσεις που προκλήθηκαν από τη δημόσια δήλωσή του με την οποία ασκούσε σκληρή κριτική σε διάταξη της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη.

    Το Προεδρικό Διάταγμα αποδοχής της παραίτησης του κ. Τζανερίκου αναφέρει:

    «Με προεδρικό διάταγμα της 20ης Απριλίου 2023, που εκδόθηκε στην Αθήνα με πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 70 και 71 παρ. 4 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (ν. 4938/2022, Α’ 109), γίνεται δεκτή η από 10.04.2023 αίτηση παραίτησης από την υπηρεσία του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερρίκου του Κοσμά.

    Ο ανωτέρω διατηρεί τιμητικά τον τίτλο της θέσης που κατέχει. (Αρ. βεβ. διαγραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 3417514911/20.04.2023).

    Ο Υπουργός

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ»

    ΕΚΚΛΗΣΗ Ζ.Π ΣΤΟΝ ΤΖΑΝΕΡΙΚΟ: ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΜΙΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥΖΩΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΡΤΣΕΤΗ.
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2023/04/blog-post_19.html

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...