ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

11 Απριλίου 2023

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟ ΣΑΡΚΟΖΙ. ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ – ΤΖΑΝΕΡΙΚΟΥ; Γ.Οικονόμου για διάταξη αποκλεισμού «κόμματος Κασιδιάρη»: «Υπήρξε παρέμβαση της κυβέρνησης στη διαδικασία λήψης της απόφασης»! Β.Θάνου για την διάταξη εκλογικού αποκλεισμού του «κόμματος Κασιδιάρη»: «Η κυβέρνηση ευτελίζει την δικαστική εξουσία». «Καταργούν την ανεξαρτησία των πολιτών και κοροϊδεύουν τους πολίτες».

 

 

 

Φυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης: Απίστευτος ο αγώνας και το κουράγιο αυτού του ανθρώπου. ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

Αναστάσιος Κανελλόπουλος στον Alpha: «Η κυβέρνηση θα εκτεθεί στα ευρωπαϊκά όργανα – Είναι πανικόβλητοι με τα ποσοστά μας».

 

 


 

 Ομολογία Γ.Οικονόμου για συνάντηση Γ.Γεραπετρίτη με Χ.Τζανερίκο: «Ήταν για λόγους διαβούλευσης»!

 


Επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο πως ο υπουργός επικρατείας Γ.Γεραπετρίτης είχε συνάντηση με τον πρώην πλέον πρόεδρο του Α1 Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χρήστο Τζανερίκο, όπως παραδέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο καθιερωμένο briefing των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Μάλιστα την συνάντηση του αντ’ αυτού του πρωθυπουργού, Γιώργου Γεραπετρίτη με τον πρώην πλέον πρόεδρο του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζανερίκο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την ονόμασε «διαβούλευση».
Η συνάντηση των Γ.Γεραπετρίτη και Χ.Τζανερίκου έγινε λίγες ημέρες πριν την παραίτηση του αρεοπαγίτη.
Όπως παραδέχτηκε ο Γ.Οικονόμου «Eκείνο που συμβαίνει είναι ότι στο πλαίσιο της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας, με δεδομένο ότι υπάρχουν και δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του δικαστηρίου, η κυβέρνηση είχε μια προηγούμενη διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου.
Αυτό όμως δεν συνιστά σε καμία περίπτωση την οποιαδήποτε μορφής παρέμβαση, αντίθετα θα έλεγα ότι είναι θεσμικά επιβεβλημένο».
Σύμφωνα με το Documento την Παρασκευή, 31 Μαρτίου, Γιώργος Γεραπετρίτης και Χρήστος Τζανερίκος εθεάθησαν επί της Ηρώδου Αττικού.
Όπως παραδέχτηκε ο Γ.Οικονόμου «Eκείνο που συμβαίνει είναι ότι στο πλαίσιο της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας, με δεδομένο ότι υπάρχουν και δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του δικαστηρίου, η κυβέρνηση είχε μια προηγούμενη διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου.
Αυτό όμως δεν συνιστά σε καμία περίπτωση την οποιαδήποτε μορφής παρέμβαση, αντίθετα θα έλεγα ότι είναι θεσμικά επιβεβλημένο».
Σύμφωνα με το Documento την Παρασκευή, 31 Μαρτίου, Γιώργος Γεραπετρίτης και Χρήστος Τζανερίκος εθεάθησαν επί της Ηρώδου Αττικού.
Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε να ομολογήσει επί της ουσίας την αλήθεια του ρεπορτάζ για παρέμβαση του ανώτατου κυβερνητικού στελέχους στο έργο της Δικαιοσύνης, παρότι στην απάντησή του υποστήριξε πως «δεν υπάρχει καμία παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης σε καμία φάση αυτής της περιόδου, είναι έξω από το αξιακό μας πλαίσιο, έξω από τη λογική μας, έξω από τη βασική μας και θεμελιώδη αρχή περί διάκρισης των εξουσιών».
Μετά την πρώτη απάντηση του εκπροσώπου του Μεγάρου Μαξίμου κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών επιμείναμε, ρωτώντας αρχικά εάν μία τέτοια συνάντηση θεωρείται «θεσμική».
«Σας είπα ότι η κυβέρνηση θεσμικά ενημέρωσε, υπήρχε διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, και το συγκεκριμένο πλαίσιο της νομοθετικής μας πρωτοβουλίας, δεδομένου ότι το πλαίσιο αυτό είχε και μια σειρά από δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του δικαστηρίου» επέμεινε ο Γ. Οικονόμου, καταλήγοντας και στο… συμπέρασμα πως «οπότε ήταν θεσμικά επιβεβλημένο να υπάρχει μια διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Αυτό ήταν και καμία απολύτως παρέμβαση».
Υπήρξε και νέα ερώτηση εάν υπήρξε κάποια σχετική επίσημη ανακοίνωση, καθώς και με ποια ιδιότητα συναντήθηκε ο Γ. Γεραπετρίτης με τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, που λίγες ημέρες αργότερα οδηγήθηκε σε παραίτηση.
«Αυτό που σας είπα είναι ότι η κυβέρνηση στο πλαίσιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας για το συγκεκριμένο ζήτημα, δεδομένου ότι υπήρχαν και ζητήματα δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου, είχε διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου» παρέμεινε αμετακίνητος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δίνοντας απαντήσεις που αφενός επιβεβαιώνουν την ίδια την παρέμβαση, και καταφέρνοντας περισσότερο εκτεθεί.
Τα ερωτήματα παραμένουν. Γιατί συναντήθηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Χρήστο Τζανερίκο που παραιτήθηκε το πρωί της Δευτέρας; Και μάλιστα από τη στιγμή που ο δεύτερος καταγγέλλει την κυβέρνηση για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης;

Γ.Οικονόμου για διάταξη αποκλεισμού «κόμματος Κασιδιάρη»: «Υπήρξε παρέμβαση της κυβέρνησης στη διαδικασία λήψης της απόφασης»!


Πρωτοφανής ομολογία από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Με νέες δηλώσεις του για τα περί «παρέμβασης της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι… υπήρξε παρέμβαση στην Δικαιοσύνη ώστε να λάβει «έγκυρη απόφαση» σε ότι αφορά τον αποκλεισμό από τις εκλογές του «κόμματος Κασιδιάρη»!
«Υπήρξε τώρα μία παρέμβαση της κυβέρνησης στη διαδικασία λήψης της απόφασης για να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή εγκυρότητα».
Είπε μάλιστα ότι η κυβέρνηση ήταν σε επαφή με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεδομένου ότι αυτή η νομοθετική ρύθμιση που φέρνουμε έχει και ζητήματα δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου, ενώ επέμεινε να χαρακτηρίζει ως… διαβούλευση τις επαφές με την ηγεσία του Αρείου Πάγου.
Όταν το πάνελ αντέδρασε, δήλωσε:
«Υπήρξε μια διαβούλευση, νομίζω ότι είναι θεσμικά επιβεβλημένο, όταν φέρνεις νόμο με ζητήματα δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου να ενημερώνεις και να διαβουλεύεσαι με την ηγεσία του Αρείου Πάγου.
Όφειλε η κυβέρνηση να λάβει υπόψη την άποψη της ηγεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε ό,τι αφορά το ζήτημα της δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου».

 

Β.Θάνου για την διάταξη εκλογικού αποκλεισμού του «κόμματος Κασιδιάρη»: «Η κυβέρνηση ευτελίζει την δικαστική εξουσία». «Καταργούν την ανεξαρτησία των πολιτών και κοροϊδεύουν τους πολίτες».


Με παρέμβασή της η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου χαρακτηρίζει την διάταξη για το «κόμμα Κασιδιάρη» που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση, ως μεθόδευση που ευτελίζει την δικαστική εξουσία και προσβάλει την ανεξαρτησία της.
Χαρακτήρισε επίσης την συνάντηση Τζανερίκου – Γεραπετρίτη, ως παρέμβαση προς επηρεασμό του Αντιπροέδρου την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπάθησε να την εμφανίσει ως διαβούλευση!
«Προσπαθούν να πείσουν ότι η τροπολογία γίνεται προς διεύρυνση της σύνθεσης του δικαστηρίου, ενώ είναι σαφές ότι αποτελεί μεθόδευση, με προφανή στόχο. Αδιαφορούν εάν με τέτοιες μεθοδεύσεις ευτελίζουν τη δικαστική εξουσία και προσβάλλουν την ανεξαρτησία της. Όπως προσβάλλουν και τη νοημοσύνη όλων των πολιτών», τόνισε με νόημα η Βασιλική Θάνου.
Ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρ. Τζανερίκος καταγγέλλει παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Αναλυτικά η δήλωση Θάνου
«Σήμερα, την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Βουλής, ψηφίζεται η κατατεθείσα με βιασύνη και προχειρότητα διάταξη, που τροποποιεί τον κανονισμό λειτουργίας του Αρείου Πάγου.
Προσπαθούν να πείσουν ότι η, κατά την προηγηθείσα μεταξύ τους συνάντηση, απροκάλυπτη παρέμβαση προς επηρεασμό του Αντιπροέδρου του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου από τον υπουργό Γεραπετρίτη, αποτελούσε, δήθεν, «διαβούλευση».
Προσπαθούν να πείσουν ότι η τροπολογία γίνεται προς διεύρυνση της σύνθεσης του δικαστηρίου, ενώ είναι σαφές ότι αποτελεί μεθόδευση, με προφανή στόχο.
Αδιαφορούν εάν με τέτοιες μεθοδεύσεις ευτελίζουν τη δικαστική εξουσία και προσβάλλουν την ανεξαρτησία της. Όπως προσβάλλουν και τη νοημοσύνη όλων των πολιτών».

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...