ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

25 Απριλίου 2023

Προεκλογικό σποτ Ερντογαν εμφανίζει υπό τουρκική κατοχή όλα τα νησιά του Αν.Αιγαίου. Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως αλλά και η δυτική Θράκη, εμφανίζονται κάτω από την τουρκική ημισέληνο.




Ο Ερντογάν οδήγησε μέχρι την Προύσα το νέο τουρκικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Togg. Πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα της τουρκικής βιομηχανίας. Φιάσκο με το «ελληνικό» ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μείναμε στην μαφιόζικη φιέστα Μητσοτάκη.








Το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» ως κεντρικό προεκλογικό αφήγημα εισάγει ο Ταγίπ Ερντογάν με τηλεοπτικό σποτ που εμφανίζει το σύνολο σχεδόν των Ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου υπό τουρκική κατοχή.
Τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως αλλά και η δυτική Θράκη, εμφανίζονται κάτω από την τουρκική ημισέληνο σε προεκλογικό σποτ του AKP του κόμματος Ερντογάν.
Το διαφημιστικό των 108 δευτερολέπτων, στο οποίο πρωταγωνιστεί η σημαία της Τουρκίας, ανέβηκε στα social media του AKP για να τιμήσει την «Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας και Ημέρα Παιδιού» που αποτελεί εθνική γιορτή για την γείτονα χώρα. Η επέτειος καθιερώθηκε από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ καθώς στις 23η Απριλίου 1920 ιδρύθηκε η Τουρκική Εθνοσυνέλευση που αποτελεί σύμβολο της εθνικής κυριαρχίας της Τουρκίας της Τουρκίας και η οποία αφιερώθηκε από τον Τούρκο ηγέτη στα παιδιά.

  


Την ίδια στιγμή η Αθήνα στέλνει μήνυμα προς την Άγκυρα πως δεν θα επιτρέψει η εσωτερική τουρκική πολιτική αντιπαράθεση να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης δήλωσε πως «Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Η διαφορά μας είναι μία. Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας».


Η τοποθέτηση του κ. Αρναούτη ήρθε ως απάντηση των δηλώσεων Τσαβούσογλου στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο «TV100» με τις οποίες επανέφερε την ατζέντα αμφισβήτησης ελληνικών νησιών υποστηρίζοντας πως «υπάρχουν νησίδες και βραχονησίδες που δικαίως λέμε ότι είναι δικές μας. Δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους» ενώ παράλληλα δικαιολογεί τις παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου.


Ο Τσαβούσογλου ανοίγει την ατζέντα της αμφισβήτησης των Ελληνικών νησιών (Από το 21:05 έως το 21:37)
«Όταν διεκδικούν εναέριο χώρο 10 μιλίων πάνω στα χωρικά ύδατα των 6 μιλίων και τα δικά μας αεροσκάφη εισέρχονται μεταξύ των 4 μιλίων ,τα οποία σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο δεν τους ανήκουν , τότε αρχίζουν και μιλάνε για παραβιάσεις. Επίσης, υπάρχουν νησίδες και βραχονησίδες των οποίων δεν έχει καθοριστεί η κυριότητα τους. Αναφέρομαι για τις συνθήκες της Λωζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947, οι οποίες δεν καθορίζουν με σαφήνεια την κυριαρχία τους. Εμείς δικαίως λέμε ότι μας ανήκουν . Η Ελλάδα λέει επίσης ότι είναι “δικές της” και τότε ξεσπάει ένταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβούσογλου.






 Παράλληλα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δεν απέκλεισε να επανέλθει η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. (Από το 22:15 έως το 22:42)

«Και εκείνοι εκείνοι έχουν εκλογές μια εβδομάδα μετά από εμάς, και φτάσαμε σε μια συμφωνία να κάτσουμε και πάλι σε ένα πιο ειλικρινές περιβάλλον να συζητήσουμε πως θα επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα. Αλλά αύριο μπορεί να γίνει κάποια ένταση» είπεχαρακτηριστικά για να εκφράσει παράλληλα την ενόχλησή του που Έλληνες αξιωματούχοι τίμησαν την επέτειο Γενοκτονίας των Αρμενίων.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

 


5 σχόλια:

  1. Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα, πάνε στην Αγγλία, γίνονται μουσουλμάνοι και επιστρέφουν στην Ελλάδα.
    Βόλος: Αλβανός στον Βόλο έδειρε την κόρη του, επειδή έγινε μουσουλμάνα στο Λονδίνο του πακιστανού Δημάρχου.
    Τα προβλήματα ξεκίνησαν το Σάββατο όταν ο 50χρονος πήγε στο ΚΤΕΛ να πάρει την κόρη του που ήρθε από την Αγγλία, την είδε να φοράει μαντήλα, αλλά δεν έκανε σκηνή, παρά της έκανε νόημα να την βγάλει. Η ίδια του είπε ότι αν δεν την δέχεται όπως είναι θα φύγει , για να επιστρέψει ξανά στην Αγγλία.
    Σύμφωνα με την κατάθεση του κοριτσιού που παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο με βουλωμένο το αριστερό μάτι και κολάρο στον λαιμό, εμφανώς θύμα ξυλοδαρμού, ο πατέρας της ήταν επιθετικός από την προηγούμενη μέρα και της έλεγε ότι αν δεν βγάλει την μαντήλα θα της την βγάλει με το ζόρι, ενώ την είπε ότι έχει χάσει τα μυαλά της που αλλάζει θρησκεία και έχει πάρει τον δρόμο του διαβόλου…
    Επίσης είπε ότι ο πατέρας της δεν της έδωσε περιθώρια να εξηγήσει τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις, ενώ τόνισε ότι μπροστά στους γονείς της μπορούσε να μην φοράει την μαντήλα, αλλά όχι παρουσία ανθρώπων εκτός σπιτιού.
    Την Κυριακή και ενώ η οικογένεια βρισκόταν στο σπίτι και περίμενε επισκέψεις, η 23χρονη φόρεσε την μαντήλα ξανά, επειδή θα έμπαινε ξένος κόσμος στο σπίτι και σε κάποια στιγμή βγήκε στην βεράντα. Η μάρτυρας είπε ότι επειδή ο κατηγορούμενος της είπε ότι η μαντίλα είναι ντροπή και η ίδια απάντησε ότι ντροπή για την οικογένειά είναι ο ίδιος και ντροπή είναι που δεν τον έβαλε στην φυλακή, με τόσα που έχει κάνει…
    «Με χτυπούσε με γροθιές στο πρόσωπο για περίπου 20 λεπτά»
    Ήταν η στιγμή που ο 50χρονος άρχισε να την χτυπά με γροθιές στο πρόσωπο.
    Όταν μπήκε στην μέση η σύζυγος του κατηγορούμενου για να σταματήσει να την χτυπάει, χτύπησε και την ίδια, την απείλησε ότι θα την σκοτώσει πρώτα την ίδια και μετά την 23χρονη.
    «Με χτυπούσε με γροθιές στο πρόσωπο για περίπου 10-20 λεπτά της ώρας, του έλεγα να σταματήσει γιατί δεν έβλεπα και φώναζα βοήθεια, αλλά εξακολουθούσε να με χτυπάει και η αντίδρασή του ήταν ζωώδης», κατέθεσε η νεαρή, συγκλονίζοντας δικαστές και εισαγγελέα έδρας.
    Η νεαρή ενημέρωσε πριν έρθει στην Ελλάδα ότι άλλαξε θρησκεία και ο πατέρας της, της είπε να μην έρθει.
    Η εισαγγελέας έδρας τόνισε ότι από τη διαδικασία αποδείχτηκε ότι ο κατηγορούμενος έχει βίαιη επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά και με το πρόσχημα της οικονομικής στήριξης της οικογένειας, προκαλεί στα μέλη της σωματικές βλάβες.
    Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά της κόρης του, όλως ελαφράς σωματικής βλάβης κατά της συζύγου του, απειλής κατ’ εξακολούθηση (κατά της συζύγου και της κόρης) και εξύβρισης κατά της κόρης του, λέγοντας ότι είναι επικίνδυνος για τα μέλη της οικογένειάς του.
    Το Δικαστήριο αποφάσισε να τον καταδικάσει σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και τριών μηνών και χρηματική ποινή 90 ημερησίων μονάδων προς 2 € η μονάδα.
    Όσον αφορά στην αναστολή της ποινής το Δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψήφισε ο πρόεδρος) να καταδικαστεί χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
    ΕΑΝ ΜΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ Ή ΒΟΥΔΙΣΤΡΙΑ.
    Εάν ήταν αντιστρόφως θα είχε πέσει λεπίδι και κανένα ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ δεν θα τολμούσε να ασχοληθεί με το γεγονός.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «ΕΛΛΗΝΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ: τα φυλετικά μας έθιμα έχουν γίνει ο πυρήνας του ηθικού σας κώδικα... Ένας Εβραίος επαναστάτης-προφήτης είναι η κεντρική φιγούρα στη θρησκευτική σας λατρεία... Οι μισοί πόλεμοι σας, μεγάλοι και μικροί, είναι θρησκευτικοί πόλεμοι, που γίνονται για την ερμηνεία ενός ή άλλου ζητήματος, που περιέχεται στις διδασκαλίες μας... Σου έχουμε επιβάλει ένα ξένο βιβλίο και μια ξένη πίστη που δεν μπορείς να κατανοήσεις ή να αφομοιώσεις, η οποία έρχεται σε σύγκρουση με το εγγενές πνεύμα σου... Η θρησκεία σου, η εκπαίδευσή σου, η ηθική σου, τα κοινωνικά, κυβερνητικά και νομικά συστήματα, είναι θεμελιωδώς δημιουργήματά μας...
    Εσείς οι Χριστιανοί δεν φαίνεται να ξέρετε από πού προήλθε η θρησκεία σας, ούτε πώς, ούτε γιατί»...

    ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΥ Marcus Eli Ravage
    https://www.amazon.in/Commissary-Gentiles-Anti-Semitism-Anti-Semites-Hypocrites/dp/164633776X/ref=sr_1_1?crid=1C58US3T79JE1&keywords=Commissary+to+the+Gentiles&qid=1682429300&s=books&sprefix=commissary+to+the+gentiles%2Cstripbooks%2C189&sr=1-1
    Ο Marcus Eli Ravage (Revici) (25 Ιουνίου 1884, Bârlad Ρουμανία – 6 Οκτωβρίου 1965 Grasse Γαλλία ) ήταν ένας Εβραίος μετανάστης στην Αμερική, συγγραφέας που έγραψε πολλά βιβλία και άρθρα για τη μετανάστευση στην Αμερική και την Ευρώπη μεταξύ των παγκοσμίων πολέμων..
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιά επαγγέλματα έχουν τους περισσότερους Ψυχοπαθείς;
    Έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Statista για λογαριασμό του βρετανικού Independent κατέληξε σε μία λίστα με 10 δουλειές, όπου είναι πιο πιθανό να βρει κανείς ένα άτομο με ψυχοπάθεια.
    Τα αποτελέσματα κατά σειρά μεγαλύτερης πιθανότητας είναι:
    1. CEO (Chief Executive Officer) – Εκτελεστικός διευθυντής
    2. Δικηγόρος
    3. Εργαζόμενος στα media (TV/ραδιόφωνο)
    4. Πωλητής
    5. Χειρουργός
    6. Δημοσιογράφος
    7. Αστυνομικός
    8. Επάγγελμα σχετικό με την εκκλησία
    9. Σεφ
    10. Δημόσιος υπάλληλος
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υποψήφιος με τους «Έλληνες» θα είναι ο Η.Κασιδιάρης. – «Όποιος δικαστικός εμποδίσει την κάθοδό μας στις εκλογές διαπράττει εσχάτη προδοσία».
    Πρόεδρος του κόμματος θα είναι ο ταξίαρχος Δημήτριος Χατζηλιάδης.
    Την κάθοδό του στις προσεχείς εκλογές με το κόμμα «Έλληνες» ανακοίνωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του φυλακισμένου πρώην βουλευτή, πρόεδρος του κόμματος θα είναι ο ταξίαρχος Δημήτριος Χατζηλιάδης.
    Παράλληλα, ξεκαθάρισε στους δικαστές του Αρείου Πάγου ότι όποιος από αυτούς δεν επιτρέψει την κάθοδο του κόμματος στις εκλογές, «θα διαπράξει το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας που τιμωρείται με ισόβια».
    Αναλυτικά η ανακοίνωση:
    «Στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα είμαι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» με πρόεδρο τον καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ταξίαρχο Δημήτριο Χατζηλιάδη.
    Πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες στηρίζουν αυτήν την στιγμή αποδεδειγμένα το κόμμα μας.
    Έχουμε υποχρέωση απέναντί τους να δώσουμε τη μεγάλη πολιτική και νομική μάχη μέχρι το τέλος.
    Όποιος επίορκος Κυβερνητικός ή Δικαστικός παράγοντας επιχειρήσει να στερήσει παρανόμως τα πολιτικά δικαιώματα μισού εκατομμυρίου Ελλήνων και να καταργήσει τις ελεύθερες εκλογές, θα διαπράξει το Κακούργημα της εσχάτης προδοσίας που τιμωρείται με ισόβια.»
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Γαλλία: Ανακαλύφθηκε ναός αφιερωμένος στον θεό του πολέμου Άρη.
    Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης μια μικρή νεκρόπολη, αποτελούμενη από 40 τάφους.
    Έπειτα από οκτώ μήνες ανασκαφών οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ναό αφιερωμένο στον θεό Άρη.

    Ο ναός αποτέλεσε αντικείμενο πλήρους μελέτης, με τη δημιουργία του να εκτιμάται στις αρχές της ρωμαϊκής περιόδου και την εγκατάλειψή του τον IV. αιώνα μ.Χ.

    Πολύ γρήγορα, βρέθηκε ένα αγαλματίδιο του θεού Άρη, γεγονός που αποδεικνύει ότι το ιερό ήταν αφιερωμένο στο θεό του πολέμου.


    Η υπόθεση αυτή ενισχύθηκε, κατά τη διάρκεια της ανασκαφής, μετά την ανακάλυψη πολλών στοιχείων οπλισμού (ξίφη, αιχμή δόρατος…) που πιθανότατα εναποτέθηκαν σε αφοσίωση στο πρόσωπο του θεού από στρατιώτες.

    Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης μια μικρή νεκρόπολη, αποτελούμενη από 40 τάφους, με τα αντικείμενα που εναποτέθηκαν με τους νεκρούς, να ήταν ακόμα παρόντα. Μεταξύ αυτών ήταν: γυάλινα και κεραμικά αγγεία και υποδήματα.

    Μερικοί τάφοι ήταν πιο πλούσια προικισμένοι, με ασημένια κοσμήματα (βραχιόλια, καρφίτσες και πόρπες ζώνης), καθώς και γυάλινες χάντρες.

    Ο πλουσιότερος τάφος εμπεριείχε ένα στιλέτο και κομμάτια που ανήκαν σε ιμάντα αλόγου. Ανάμεσά τους, ένα σιδερένιο κομμάτι και πολλές χάλκινες απλίκες που επρόκειτο να διακοσμήσουν το χαλινάρι και τα ηνία. Αυτά τα αντικείμενα καθιστούν δυνατή τη χρονολόγηση της νεκρόπολης της ύστερης αρχαιότητας, μεταξύ του IV αιώνα και το V αιώνα μ.Χ.

    Τα κτήρια που ανακαλύφθηκαν είναι: ο ιερός ναός, ένα σπα και η νεκρόπολη. Ο όγκος των αντικειμένων που βρέθηκαν είναι σημαντικός: 35 κιβώτια κεραμικών επίπλων, επτά κιβώτια αρχιτεκτονικών στοιχείων και 755 μεμονωμένα αντικείμενα (γυαλί, μέταλλο, κεραμικά). Ανάμεσά τους, δώδεκα σιδερένια σπαθιά, τέσσερα άγκιστρα κλαδέματος, μερικές περόνες, πολλά στοιχεία οπλισμού, ξίφη, στρατιωτικός εξοπλισμός και τα αντικείμενα των νεκρών (γυαλί, κεραμικά δοχεία, κομμάτια ρουχισμού ή στολίδια).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...