ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

03 Απριλίου 2023

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΝΙΚΗΣΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20%. Η ακροδεξιά τώρα στην Φινλανδία θα συμμετέχει στην κυβέρνηση όπως στο Ισραήλ. ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΛΑΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ. Στην Ελλάδα, με την διεφθαρμένη δικαιοσύνη, η Ακροδεξιά είναι στην φυλακή.

 

 Ιταλία: Το κόμμα της Μελόνι φέρνει νόμο που θα τιμωρεί τη χρήση αγγλικών λέξεων. Τέλος στην «αγγλομανία». Αν εφαρμοσθεί αυτός ο νόμος στην φρικτή βρωμερή Μπανανία των Αθηνών οι μισοί θα πάνε φυλακή. Ένα αλλόκοτο συνονθύλευμα χωρίς Ατομική και Εθνική Αξιοπρέπεια. Χωρίς Γλώσσα.

 

Η ΜΙΚΡΗ ΕΠΟΧΗ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ 1250 Π.Χ. ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΤΡΩΪΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

 

 

Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ «ΕΛΛΗΝΕΣ».

 

 


 

H εθνικίστρια Ριίκα Πούρα, επικεφαλής του κόμματος Φινλανδοί

 Η επικεφαλής της εθνικιστικής παράταξης εξασφάλισε αξιοσημείωτα περισσότερες ψήφους από την δεξιό πρωθυπουργό Μάριν (38.000 έναντι 35.000).

Στην Ελλάδα οι ακροδεξιοί ή θα είναι στην φυλακή ή θα ασχολούνται με το "καταραμένο εμβόλιο". 





 


Φινλανδία: Το δεξιό κόμμα του Πέτερι Όρπο νίκησε στις εκλογές.
Η Εθνική Συμμαχία καταλαμβάνει την πρώτη θέση και θα εξασφαλίσει τις 48 από τις 200 έδρες του κοινοβουλίου.
Ο ηγέτης του δεξιού κόμματος Εθνική Συμμαχία (NCP) Πέτερι Όρπο ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής (02.04.2023) την νίκη του στις βουλευτικές εκλογές της Φινλανδίας και αναμένεται να διαδεχθεί στην πρωθυπουργία την Σάνα Μάριν, ηγέτιδα του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.
«Είναι μια μεγάλη νίκη», είπε ο 53χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας μιλώντας σε υποστηρικτές του κόμματός του. «Θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για μια κυβέρνηση στη Φινλανδία», τόνισε.
Η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν, των Σοσιαλδημοκρατών, από την πλευρά της παραδέχθηκε την ήττα του κόμματός της.
Με το 93,4% των ψήφων καταμετρημένο, το NCP συγκεντρώνει τις περισσότερες από άλλα κόμματα έδρες στη Βουλή και την ακροδεξιά να καταγράφει ποσοστά ρεκόρ.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, που συνήθως πέφτει κοντά στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, η Εθνική Συμμαχία με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Οικονομικών Πέτερι Όρπο, συγκεντρώνει τις περισσότερες έδρες, με 48 βουλευτές, μπροστά από το αντιμεταναστευτικό κόμμα Φινλανδοί με νέο ρεκόρ 46 εδρών και το Σοσιαλδημοκρατικό SDP της πρωθυπουργού Σάνα Μάριν (43).
Ο υποψήφιος του κόμματος που βγαίνει πρώτο παραδοσιακά αναλαμβάνει τη θέση του πρωθυπουργού στη Φινλανδία – αυτός ο άγραφος κανόνας ακολουθείται χωρίς εξαίρεση από το 1987- με προϋπόθεση ότι μπορεί να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Η διαφορά των κομμάτων ήταν οριακή: 20,8% για την κεντροδεξιά, 20,1% για την ακροδεξιά, 19,9% για το SDP της κυρίας Μάριν.

Καθώς οπαδοί της κραύγαζαν «Φινλανδία! Φινλανδία!», η κυρία Πούρα εξέφρασε την αγαλλίασή της για το «καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα» στην ιστορία της φινλανδικής ακροδεξιάς. Η επικεφαλής της εθνικιστικής παράταξης εξασφάλισε αξιοσημείωτα περισσότερες ψήφους από την πρωθυπουργό Μάριν (38.000 έναντι 35.000).

Ο κ. Ορπο, μπροστά στις δημοσκοπήσεις σε σχεδόν όλη την προεκλογική περίοδο, είδε το προβάδισμά του να συρρικνώνεται θεαματικά στο τελικό σπριντ.

Η ακροδεξιά, παρούσα για πάνω από 20 χρόνια στη φινλανδική πολιτική ζωή, έσπασε το ρεκόρ που κατέγραψε το 2011 (19,05%), κάτι που αναμένεται να αναθερμάνει τη συζήτηση για το «ρεύμα του λαϊκισμού» στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

3 σχόλια:

  1. Στην Ελλάδα οι ακροδεξιοί ή θα είναι στην φυλακή ή θα ασχολούνται με το "καταραμένο εμβόλιο".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στέλεχος και πολιτεύτρια της ΝΔ ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του Κ.Μητσοτάκη και της παρέας του!
    «Κατάντησε τη Νέα Δημοκρατία υβρίδιο του ΠΑΣΟΚ».
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΥΝΟΥΧΙΣΤΗΚΑΝ ΠΛΗΡΩΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥΣ ΑΔΕΝΕΣ.
    Η Ζωή Ρούσσου, διακεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πρώτη επιλαχούσα βουλευτής στην Α’ Πειραιά σε ανάρτησή της τονίζει, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η “παρέα” του πρέπει να τιμωρηθούν».
    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Επέλεξε την πολιτική του ατομισμού και της έπαρσης και στα δύσκολα πάντα φταίνε οι άλλοι»!
    Και συνεχίζει κάνοντας κάποιες πολύ λογικές και αυτονόητες παρατηρήσεις: «Αφού επέλεξε συνεργάτες και υπουργούς από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, γιατί να μην ψηφίσει τελικά κανείς το γνήσιο ΠΑΣΟΚ αφού τα στελέχη τους έχουν ικανότητες, σύμφωνα με τον Κούλη (τον αναφέρει με το γνωστό… χαϊδευτικό του), και να ψηφίσει τη ΝΔ που ο Κυριάκος την κατάντησε υβρίδιο το ΠΑΣΟΚ;»
    «Ο Μητσοτάκης είναι ο μόνος πολιτικός της Μεταπολίτευσης που έχει εισπράξει τόσο μίσος και τόσες ύβρεις όσο κανένας άλλος και ο κόσμος δεν έχει άδικο.
    Είμαι σίγουρη ότι ο κόσμος θα πράξει το σωστό και θα τον τιμωρήσει όσο κι αν δεν μιλάει ανοιχτά γιατί φοβάται ότι τον παρακολουθούν, αλλά στην κάλπη δεν τον παρακολουθεί κανείς και θα εκφράσει την αγανάκτησή του και ορθά θα το κάνει.
    Και μην φοβάστε ότι θα έρθει ο Τσίπρας, δεν θα κυβερνήσει… »
    Ζ.Π.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις 3/15 Απριλίου 1821, έγινε το Πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως. ΑΠΟ ΣΠΥΡΟ ΧΑΤΖΑΡΑ
    Στις 3/15 Απριλίου 1821, έγινε το Πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως για το οποίο πρέπει να ευχαριστούμε τον Άγγλο πρέσβη και των ιουδαίο Σαραφμπασί του Σουλτάνου Ιεζεκήλ Γκαμπάϊ.
    Οι Τούρκοι, είχαν πληροφορηθεί από τον λόρδο του Στράντφορντ, τον Άγγλο πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη , το σχέδιο του Υψηλάντη, για εκδήλωση επανάστασης των Χριστιανών στην βασιλεύουσα .
    Με εντολή του Βεζίρη Σαγιέντ Αλή Πασά, που επιθυμούσε τον σφαγιασμό των Χριστιανών και του ιουδαίου Σαραφμπασί του Σουλτάνου Ιεζεκήλ Γκαμπάι, τον οποίο ο Φιλήμων ονομάζει Χασκέλ διοργανώθηκε την Κυριακή των Βαϊων, (3/15 Απριλίου), πογκρόμ κατά των χριστιανών, και άτακτοι ένοπλοι με επικεφαλής ιμάμηδες και μαθητές ιερατικών σχολών, ξεχύθηκαν στους δρόμους ζητώντας την τιμωρία των «γκιαούρηδων».

    Λεηλατήθηκαν όλες οι εκκλησίες πλην της Παμμακαρίστου που είχε σιδερένιες πύλες.
    Πέρασαν από τις ελληνικές συνοικίες, όπου λεηλατούσαν τα σπίτια και σκότωναν όσους εύρισκαν μέσα, και κατέληξαν στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, έξω από τα τείχη της Πόλης που την έκαψαν και σκότωσαν όσους ζήτησαν άσυλο μέσα στον ναό.
    Η Πύλη, διέταξε παράλληλα τον Πατριάρχη να κάνει απογραφή των ελληνικών οικογενειών που έμεναν στο Φανάρι με τα ονόματα των ανδρών, τις πατρίδες και τα επαγγέλματά τους, για να εντοπισθούν οι μέτοικοι από την Πελοπόννησο ,τη Στερεά και τα νησιά του Αιγαίου.
    Η απογραφή ανατέθηκε σε δύο Τουρκοκρητικούς, που γνώριζαν ελληνικά, με δύο παπάδες ως οδηγούς.
    Συγχρόνως απαγορεύτηκε με ποινή θανάτου, η αναχώρηση των «ραγιάδων» από την Πόλη με πλοία οποιασδήποτε σημαίας, και δόθηκε από τους πρέσβεις των «ευρωπαϊκών δυνάμεων», πλην της Ρωσίας, το δικαίωμα στους Τούρκους, να ενεργούν έρευνες στα πλοία με τη σημαία τους.
    Οι πρεσβευτές της Άγγλίας , της Γαλλίας και της Αυστρίας, έδωσαν οδηγίες στους προξένους τους σε όλη την οθωμανική επικράτεια, να μην παρέχουν στους Έλληνες άσυλο ή υπεράσπιση, ούτε να επιτρέπουν στους πλοιάρχους να δέχονται φυγάδες.
    Ο Φιλήμων που ήταν Κωνσταντινουπολίτης έγραψε για τον Χασκέλ: «Ο άνθρωπος ούτος και δια μίση θρησκευτικά κατά των χριστιανών ως ιουδαίος και δια έπαρση έωσφορικην μη άνεχόμενος τους Ελληνας εν τοις τουρκικοίς πράγμασιν μεθύων ημέραν τινα και κρατών το ποτήριον μεγαλαύχησεν εκφωνήσας. «Εν τούτω τω ποτηρίω πίνω το αίμα των Φαναριωτών».
    Η οικογένεια των Γκαμπάι εξακολουθεί να ζει στην Ελλάδα και είναι αρκετά ευκατάστατη…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...