ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

24 Ιουνίου 2021

ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ: "Ο ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΝΤΡΩΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΙΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ".

 

Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΥ



ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΛΟΧΑΓΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, Ο «ΦΙΛΟΣ» ΚΑΙ «ΣΥΜΜΑΧΟΣ» ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Νετανιάχου: «Τα έθνη σέβονται την ηθική μέχρι ένα γνωστό όριο και σέβονται την ισχύ πολύ περισσότερο».

 

 

 

"Του είπα πως με ανησυχία παρατηρώ την διαρκώς αυξανόμενη αντισημιτική στάση στην Ευρώπη. Πότε θα σταματήσει αυτό; Ρώτησα. Τι πρέπει να κάνουμε για να σταματήσει; 
Μη σας τρομάζει το φαινόμενο, με καθησύχασε. Και οι Εβραίοι το έχουν αυτό. Είναι ανάγκη να αντιμετωπίζουμε κάθε απειλή εναντίον της ταυτότητάς μας ως λαού και ως παράδοσης να κατασκευάζουμε έναν εχθρό. Η τάση των λαών είναι σταθερά η ίδια". 
("Ανησυχεί"  ο  έλληνας  δημοσιογράφος,  δεν  κοιμάται  για  τον  "αντισημιτισμό"  την  νύχτα.  Μερικά  πράγματα  πρέπει  να  έχουν  και  τα  όριά  τους...  Ευτυχώς  τον  καθησυχάζει  ο  Νετανιάχου.)



ΒΙΚΤΩΡ ΙΣΑΑΚ ΕΛΙΕΖΕΡ: "ΕΛΛΗΝΟΪΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ". Σύνδεσμος Επιτελών Εθνικής Αμύνης. ΚΙΣ.


https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/06/blog-post_90.html


Όταν  συνάντησα  τον  Νετανιάχου,  Τετάρτη  17  Ιουνίου 2020

Liberal   

Παναγιώτης Δρακόπουλος,  Ο Παναγιώτης Δρακόπουλος είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας



Το 1987 συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Ως διευθυντής του φιλελεύθερου περιοδικού Εποπτεία τότε, επιμελήθηκα ειδικού τεύχους με τίτλο «40 αιώνες Εβραίοι, 40 χρόνια Ισραήλ».



ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.:  Είπαμε  να  υμνολογούμε,  για  ιδιοτελείς  σκοπούς  τους  ιουδαίους,  αλλά  να  μην  το  παρακάνουμε.  Που  είδε  ο  συγγραφέας  Δρακόπουλος  ιστορία  των  εβραίων  4.000  χρόνων;
Ο  ιστορικός  Γκρέηβς,  ο εγκυρότερος  όλων,  τοποθετεί  τον  Αβραάμ,  τον  γενάρχη  των  Εβραίων,  στο  δεύτερο  μισό  του  15ου  π.Χ.  αιώνα (δηλαδή  περίπου  στο  1450  με  1400  π.Χ.  Και  πρόκειται  για μυθολογημένη  ιστορία,  δηλαδή  ουσιαστικά  παραμύθι.
Όπως  γράφουν  οι  ίδιοι  οι  σημερινοί  ιουδαίοι  έγκυροι  ιστορικοί  δεν  έχουμε  κανένα  αδιαμφισβήτητο  υπαρκτό  στοιχείο  υλικού  πολιτισμού  που  να  παραπέμπει  σε  ιουδαίους  πριν  από  τον  7ο  αιώνα  π.Χ.
Και  από  εκεί  και  μετά  πάλι,  πολύ  ισχνά  είναι  τα  υλικά  ευρήματα  ακόμη  και  για  την  εποχή  του  Χριστού.  Μετά  δε  από  αυτήν την εποχή  και   για  2000 χρόνια  εξέλειπε   τελείως  η  παρουσία  των  Ιουδαίων  στην  Παλαιστίνη.  Σκάβουν  οι  σημερινοί  αρχαιολόγοι  του  Ισραήλ  στην  Παλαιστίνη  και  βρίσκουν...αρχαιοελληνικές  πόλεις.
Οι  Έλληνες  των  κλασσικών  χρόνων  γνώριζαν  όλους  τους  λαούς  του  κόσμου  αλλά  αγνοούσαν  τελείως  τους  Εβραίους.  Ο  μεγάλος  ταξιδευτής  της  Ανατολής  Ηρόδοτος  δεν  γνωριζει  τέτοιο  λαό.
Όλες  οι  ιστορίες  της  Βίβλου  για  τον  Μωυσή  του  1200  π.Χ.,  τον  Δαυίδ  του  900  π.Χ, τον  Σολομώντα  κλπ  είναι  μόνο ιστορίες, αφηγήματα  αναπόδεικτα.
Απεναντίας  έχουμε  ευρήματα  υλικού  πολιτισμού  στην  Παλαιστίνη  για  τους  Ελληνοφιλισταίους  από  το  1100  π.Χ.  με  ωραία  Ελληνόμορφα  αγγεία,  Μυκηναϊκή  γραφή,  κτίρια,  δρόμους,  κλπ.
Ουσιαστικά  το  έθνος  των Ιουδαίων  έγινε  καταλύτης  ιστορικών  εξελίξεων  με  την  δημιουργία  του  Χριστιανισμού  και  του  Ισλάμ.  Με  την  δημιουργία  των  δύο  αυτών  θυγατρικών  θρησκευτικών  κινημάτων  (και  αργότερα  του  κομμουνισμού),  οι  ιουδαίοι  είχαν  την  ευκαιρία  να  αναδειχθούν  στο  ιστορικό  προσκήνιο  και  να  προσεγγίσουν  μέσα  απ'  αυτές  τις  δικές  τους  θρησκείες  τα  ισχυρά  κέντρα  αποφάσεων  και  ιστορικών  εξελίξεων.  Αυτές  οι  τρεις δικές  τους  θρησκείες  που  ενστερνίστηκαν  οι  λαοί  υπήρξαν  οι  βάσεις  για  να  αναπτυχθεί  στους  νέους  χρόνους  το  κίνημα  του  Σιωνισμού.  Αυτές  ουσιαστικά,  και το  αναγνωρίζει  ο  Νετανιάχου  σήμερα,  έδωσαν  στο  έθνος  αυτό  απίστευτες  ευκαιρίες  διεθνοποίησης  της  Εβραϊκής  ιστορίας  και  θεολογίας,  κάνοντας  παγκοσμίως  γνωστό,  ένα  ασήμαντο, μέχρι  τους  πρώτους  μετά  Χριστόν αιώνες,  θρησκευτικά  και  πολιτικά  έθνος.      







Μετά την έκδοση, συναντήθηκα με τον αντιπρόσωπο του Ισραήλ Μωσέ Γκιλμπόα, ο οποίος εξεπλάγη που ούτε ήμουν Εβραίος ούτε είχα στήριξη από ισραηλινούς για μια τόσο σπουδαία έκδοση. 
Τότε άρχισε μια φιλική επικοινωνία μεταξύ μας, που κατέληξε να μπω κι εγώ στους ανθρώπους που προωθούσαν την αναγνώριση από την Ελλάδα του Ισραήλ de jure ως ανεξάρτητου κράτους. 

Πέρασαν λίγα χρόνια και η κυβέρνηση του Ισραήλ κάλεσε εμένα και τη σύζυγό μου Ζηνοβία για επίσημη επίσκεψη στη χώρα. 
Δεν ήταν η πρώτη φορά που θα πατούσαμε τα χώματα της χώρας της Βίβλου, αλλά αφού ήταν επίσημο ταξίδι, παρακάλεσα να έχω συνάντηση με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ανερχόμενο τότε αστέρι και ειδικό σε θέματα γεωπολιτικής. Τον θεωρούσαν σκληρό, και ίσως ήταν, δεδομένου ότι είχε χάσει τον αδελφό του στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
Μας δέχθηκε στο απλό γραφείο του στην Ιερουσαλήμ. Μας εντυπωσίασε η ευγένειά του και ο ευθύς του λόγος. 
Του είπα πως με ανησυχία παρατηρώ την διαρκώς αυξανόμενη αντισημιτική στάση στην Ευρώπη. Μου απάντησε ότι δεν υπάρχει αυξητική τάση. Αυτή η στάση των Ευρωπαίων κρατάει εδώ και αιώνες. Με τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, ορισμένες χώρες όπως η Γερμανία και η Ιταλία τσουρουφλίστηκαν και δεν τολμούν σήμερα (τόνισε το today) να κάνουν εκδηλώσεις και να συζητήσουν τον αφανισμό των Εβραίων. Στην Αγγλία ο αντισημιτισμός είναι ελεύθερος, επειδή κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει γι αυτό τους Άγγλους, και δεν έχουν ενοχές για το μίσος προς τους Εβραίους. Αυτό θα γενικευθεί σε όλη την Ευρώπη, με ειδοποίησε, το αργότερο σε μια-δυο γενιές. 
Πότε θα σταματήσει αυτό; Ρώτησα. Τι πρέπει να κάνουμε για να σταματήσει; Μη σας τρομάζει το φαινόμενο, με καθησύχασε. Και οι Εβραίοι το έχουν αυτό. Είναι ανάγκη να αντιμετωπίζουμε κάθε απειλή εναντίον της ταυτότητάς μας ως λαού και ως παράδοσης να κατασκευάζουμε έναν εχθρό. Στους Εβραίους, σε εμάς (πρόσθεσε), αυτό το ρόλο κρατάει ένας τράγος (ο αποδιοπομπαίος). Βέβαια, συνέχισε, στο Γιομ Κιπούρ τα βάζουμε μ ΄έναν τράγο και δεν φτιάχνουμε Άουσβιτς εναντίον συνανθρώπων μας. Αλλά, η τάση των λαών είναι σταθερά η ίδια. 
Και οι αρχαίοι Έλληνες είχαν τελετές καθαρμών, είπα, αλλά όμως, θα ήταν δικαιολογημένο να περιμένουμε ότι στον αιώνα μας η πολιτική θα γινόταν με άλλα μέσα. Τι ισχύ μπορεί να έχει ο αντισημιτισμός τώρα που έχει αποδειχθεί ο υπέρτερος λόγος της γεωπολιτικής; 
Με κοίταξε, στάθηκε σκεπτόμενος και μου απάντησε αργά : Μη παρασύρεστε. Και σήμερα και αύριο η πολιτική δεν θα υπακούει σε γεωπολιτικά κριτήρια. Σε συμφέροντα ναι, σε άμεσα οφέλη ναι, αλλά τα γεωπολιτικά κριτήρια θα αφεθούν σε διανοούμενους της πολιτικής. Αν λαμβάνονταν υπ όψιν αυτά, θα έπρεπε από τον 9ο αιώνα να είμαστε Έλληνες και Εβραίοι ένας ακλόνητος άξονας. Γιατί; Διότι και οι δύο λαοί έχουμε ακριβώς τον ίδιο εχθρό, τον ίδιον εισβολέα να μας απειλεί. Αλλά βεβαίως δεν συμβαίνει αυτό.
Κι όμως, τόλμησα να επιμείνω. Εξακολουθώ να ελπίζω στην επικράτηση της λογικής. Μα λοιπόν, μου απάντησε αμέσως. Δεν βλέπετε ότι για όλη τη Δύση ο Εβραίος θα μείνει η ενσάρκωση της απειλής; Χρειάζεστε τον Εβραίο για τον ίδιο λόγο που στον Μεσαίωνα χρειάζονταν τον διάβολο για να εξηγήσουν το γιατί οι συμφορές. Είστε διανοούμενος και δεν βλέπετε ότι η πολιτική ζωή ξεψυχάει; Δεν βλέπετε ότι η τρομοκρατία είναι ο μόνος τρόπος πολιτικής αντίδρασης πλέον; Σταθερά θα περάσουμε στην κατάσταση να έχουμε ένα και μόνο πολιτικό δίπολο : Τρομοκρατία εναντίον κράτους. Οι ιδέες δεν μπορούν πια να εκφράσουν δυναμική. Όλο και περισσότερο θα έχετε μπροστά σας τη μέθοδο του Ισλάμ: τρομοκρατία. Στη λογική σας, στη δημοκρατία, στην πάλη των ιδεών, θα απαντούν οι βόμβες.
Βγήκαμε από το γραφείο του και η Ζηνοβία με ρώτησε πως νιώθω. «Το δυστύχημα», απάντησα, «είναι πως έχει δίκιο».


ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.

Στις 21 Οκτωβρίου του 2015 Ο Μπένιαμιν Νετανιάχου, μιλώντας στο Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο, τόνισε πως ο Αδόλφος Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους αλλά να τους απελάσει και πως την ιδέα του Ολοκαυτώματος του την έδωσε ο μουφτής της Ιερουσαλήμ Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν Αλ-Χουσεϊνί. 

«Εμείς  οι  εβραίοι  λέμε:  ο  Χίτλερ  σκότωσε  έξι  εκατομμύρια   εβραίους.   Κατά τον ίδιο τρόπο  σήμερα   οι  Ρώσοι  θεωρούν   ότι  εξήντα  έξι εκατομμύρια Χριστιανοί έχουν σκοτωθεί στα ρωσικά στρατόπεδα συγκέντρωσης από τον  κομμουνισμό,   μία  ιδεολογία   που  δημιούργησαν   και  κατεύθυναν   δικοί  μας  Ιουδαίοι».
Ιουδαίος  Ισραήλ Σακάκ (1933-2001) καθηγητής οργανικής χημείας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και πρόεδρος της Ισραηλινής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη. «Ο παγκόσμιος ρόλος του Ισραήλ»,  1982,   και  «Τα  χειρόγραφα  Σαχάκ»,   (The Shahak Papers).

O Στάλιν παινευόταν ότι διέθετε βοηθό   τον ιουδαίο  ΛΑΖΑΡΟ  ΚΑΓΚΑΝΟΒΙΤΣ  (Lazar Kaganovitch), πού είχε εξοντώσει έξι εκατομμύρια  Ουκρανούς,  μόνο  σε  ένα  χρόνο,  το  1934.

Άρθρο  της  μεγαλύτερης  εφημερίδας  του  Ισραήλ  «Yedioth  Ahronoth»:  
«Ο  κομμουνιστής  Genrikh Yagoda, ο μεγαλύτερος  δολοφόνος του 20ού αιώνα,  ήταν  εβραίος».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΣΟΛΖΕΝΙΤΣΙΝ
(1918 - 2008)
«Πρέπει να καταλάβετε, οι κορυφαίοι μπολσεβίκοι που κυβέρνησαν την Ρωσία δεν ήταν Ρώσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από εθνοτικό μίσος βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσους χωρίς ίχνος ανθρώπινης μεταμέλειας. Αυτό  δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι αδαές και αδιάφορο για αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι η απόδειξη ότι τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι και  σήμερα  στα χέρια των δραστών».



ΤΡΟΤΣΚΥ
«Πρέπει να μετατρέψουμε τη Ρωσία σε μια έρημο που θα κατοικείται από λευκούς νέγρους  πάνω στους οποίους θα επιβάλουμε τυραννία, μια τυραννία που οι πιο τρομεροί δεσπότες της  Ανατολής είχαν ποτέ ονειρευτεί. Θα φέρουμε  ΤΕΤΟΙΕΣ  ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ, που θα κάνουν κάθε ανθρώπινη απώλεια που έγινε στους παλιούς πολέμους, ΑΔΥΝΑΤΗ  ΣΕ  ΣΥΓΚΡΙΣΗ. Αν κερδίσουμε την επανάσταση, ΘΑ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ  ΤΗΝ  ΔΥΝΑΜΗ  ΤΟΥ  ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ. Θα γίνουμε μια δύναμη, μπροστά στην οποία όλος ο κόσμος θα γονατίσει. Θα δείξουμε ποια είναι η πραγματική δύναμη. Μέσω της  τρομοκρατίας και των λουτρών αίματος, θα υποβιβάσουμε τη ΡΩΣΙΚΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ σε  μια κατάσταση πλήρους αποβλάκωσης και ηλιθιότητας και σε μια ΖΩΩΔΗ ύπαρξη ... Αυτή τη στιγμή, οι νέοι άνδρες μας με τα δερμάτινα μπουφάν τους, οι γιοι των ωρολογοποιών από την Οδησσό, την Όρσα, την Gomel και την Vinnitsa, (πόλεις με μεγάλο εβραϊκό πληθυσμό)  ξέρουν πώς να μισούν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΡΩΣΙΚΟ. Τι ευχαρίστηση παίρνουν καταστρέφοντας  την ρώσικη  διανόηση - αξιωματικούς,  ακαδημαϊκούς και συγγραφείς ...»  

Όλα  τα  παραπάνω  αποκαλυπτικά  λόγια  τα  είπε  ο  Τρότσκυ  (και  έγιναν  πραγματικότητα)  στον  Ααρών  Σιμάνοβιτς  (“Memoirs of Aron Simanovich”),  1928. Το βιβλίο  του  τώρα  άρχισε  να κυκλοφορεί στην  Μόσχα. 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ





























  1. ΑΛΛΗΛΛΟΥΪΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ. Δοξάστε Έλληνες τον Ιεχωβά. Άλλωστε είσαστε παιδιά του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ. Στις κηδείες σας και στα μνημόσυνα που κάνετε παρακαλείτε συνεχώς τον Ιεχωβά να σας βάλει "εν κόλποις Αβραάμ". ΣΑΒΑΩΘ: Η πολεμική μορφή του Ιεχωβά. Αλληλούϊα Σαβαώθ. Δοξάστε Έλληνες την πολεμική μορφή του Ιεχωβά. Υμνήστε την Νέα Σιών. Όταν με το καλό πεθάνετε θα πάτε στην "Ουράνια Ιερουσαλήμ". Εμάς τους υπόλοιπους θα μας βάλει ο Ιεχωβά στην Κόλαση να μας καίει αιώνια γιατί παραμένουμε Έλληνες. Όσοι όμως Έλληνες έγιναν "πνευματικοί ισραηλίτες" είναι πανευτυχείς γιατί ο Ιεχωβά αφάνισε τον Ελληνισμό και την Ελλάδα.
    "Ο μεν γαρ Ελληνισμός πανταχού της γης εκταθείς και τας απάντων ανθρώπων ψυχάς κατασχών ούτως ύστερον μετά την τοσαύτην ισχύν και την επίδοσιν υπό της του Χριστού κατελύθη δυνάμεως" Ιωάννης Χρυσόστομος (Βρωμόστομος), "Κατά Ελλήνων", 15.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ΜΚΟ που συμμετέχουν στα πολιτικά πράγματα της Ουγγαρίας οφείλουν να συνεχίσουν να παρέχουν πληροφορίες για τους ξένους δωρητές τους, δήλωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, μετά την ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) πως η στάση της Βουδαπέστης όσον αφορά τη χρηματοδότηση από το εξωτερικό παραβιάζει τη νομοθεσία της ΕΕ.

    Η ισχύουσα ουγγρική νομοθεσία ήταν μέρος των μέτρων που είχε υιοθετήσει η κυβέρνηση του Ορμπάν ενάντια στην, αθέμιτη ξένη επιρροή. Μία άποψη που συνδέεται με τη διαφωνία του Ούγγρου ηγέτη με τον γεννημένο στην Βουδαπέστη Αμερικανοεβραίο δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος.

    Ο Ορμπάν έχει κατηγορήσει τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τον Σόρος για πολιτικές παρεμβάσεις. Ο Σόρος απέρριψε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως οι «διαστρεβλώσεις και τα ψέματα» αυτά στόχο έχουν να δημιουργήσουν έναν ψεύτικο εξωτερικό εχθρό για να αποσπάσει την προσοχή των Ούγγρων.

    Αντιδρώντας για πρώτη φορά στην απόφαση του ΔΕΕ , ο Ορμπάν δήλωσε σήμερα πως η Ουγγαρία θα σεβασθεί μεν την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τη χρηματοδότηση των πολιτικών οργανώσεων, αλλά οι κανόνες διαφάνειας που τις διέπουν θα πρέπει να συνεχίσουν να ισχύουν.

    “Όλοι οι Ούγγροι θα γνωρίζουν για το παραμικρό χρηματικό ποσό που αποστέλλεται εδώ από το εξωτερικό για πολιτικούς σκοπούς”, τόνισε ο Ορμπάν μιλώντας στην κρατική ραδιοφωνία. “Δεν θα είναι δύσκολο να τηρηθεί αυτή η δικαστική απόφαση”, τόνισε, χωρίς όμως να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες.

    Ο εθνικιστής Ορμπάν τόνισε πως η δικαστική αυτή απόφαση συνδέεται με κύκλους του “φιλελεύθερου ιμπεριαλισμού” στη δυτική Ευρώπη, οι οποίοι επιδιώκουν να επιβάλουν τον τρόπο σκέψης τους αναφορικά με θέματα όπως η οικογένεια, η μετανάστευση, σε χώρες “που σκέφτονται διαφορετικά” όπως η Ουγγαρία.

    “Τα διεθνή δικαστήρια είναι συχνά μέρος αυτού του δικτύου”, τόνισε.

    Ο εβραϊκής καταγωγής Σόρος, που έχει γεννηθεί στην Ουγγαρία, έχει διαθέσει μεγάλο τμήμα από την προσωπική του περιουσία για να χρηματοδοτεί ομάδες για την προάσπιση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποτελεί συχνό στόχο για τα βέλη της κυβέρνησης του Ορμπάν.

    Το 2017, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας διεξήγαγε μια διαφημιστική εκστρατεία ενάντια στους μετανάστες ενόψει των εκλογών του 2018, με αφίσες που απεικόνιζαν έναν χαμογελαστό Σόρος με την επιγραφή: “Μην αφήσετε τον Σόρος να γελάσει τελευταίος”.

    Η Ομοσπονδία Εβραϊκών Ομοσπονδιών της Ουγγαρίας (Mazsihisz) προέτρεψε τον Ορμπάν να σταματήσει την εκστρατεία, και υπό την πίεση αυτή η κυβέρνηση τελικά την απέσυρε, αρνούμενη ωστόσο πως η διαφημιστική τούτη εκστρατεία ήταν αντισημιτική. ΓΒΔ
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΗΣΙΟΔΟ. (ΕΝΝΕΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ).

    Ο θεός Ήφαιστος πήρε εντολή από τον Δία να κατασκευάσει από χώμα και νερό την γυναίκα (και ο Προμηθέας από χώμα και νερό τον άνδρα, δηλαδή τον γήινο άνθρωπο. «Εκ γης και ύδατος τον άνθρωπο πλάσας»).
    Κατά τον Ησίοδο λοιπόν ο Ηφαιστος πλάθει με χώμα και νερό την Πανδώρα, την πρώτη γυναίκα, που στολίζουν με κάθε καλό οι θεές και ο Ερμής της φυτεύει στα στήθη το ψέμα και τα πλάνα λόγια.

    Διαβάζουμε από το Έργα καὶ Ημέραι του Ησιόδου, 60- 82
    Και πρόσταξε τον Ήφαιστο τον ξακουστό όσο πιο γρήγορα
    να σμίξει χώμα με νερό, μέσα να βάλει λαλιά και ανθρώπου δύναμη,
    να μοιάζει στην όψη με τις αθάνατες θεές η κοπελιά
    με την ωραία, τη λαχταριστή μορφή. Κι έπειτα έβαλε την Αθηνά
    να της διδάξει τέχνες, τον πολυποίκιλτο ιστό να υφαίνει.
    Την Αφροδίτη τη χρυσή να περιχύσει το κεφάλι της με χάρη,
    πόθο σκληρό, φροντίδες που κατατρών τα μέλη.
    Και τον Ερμή, τον υπηρέτη των θεών, του Άργου το φονιά,
    τον πρόσταξε να βάλει μέσα της μυαλό αναίσχυντο και δόλιο χαρακτήρα.
    Έτσι είπε κι εκείνοι υπάκουσαν στο Δία, τον άνακτα, το γιο του Κρόνου.
    Κι αμέσως έπλασε από χώμα ο ξακουστός Χωλός
    με τη βουλή του Δία πλάσμα που ᾽μοιαζε παρθένα σεβαστή.
    Την έζωσε και τη στόλισε η θεά Αθηνά η αστραπομάτα.
    Οι Χάριτες, οι θεές, και η σεβαστή Πειθώ γύρω στο δέρμα της
    της έβαλαν περιδέραια χρυσά. Κι από τριγύρω
    οι Ώρες οι καλλίκομες τη στέφανε με άνθη εαρινά.
    Και τα στολίδια όλα της τα ταίριαξε στο κορμί η Αθηνά Παλλάδα.
    Μέσα στα στήθη της ο υπηρέτης των θεών, του Άργου ο φονιάς,
    ψεύδη, θωπείας λόγια και δόλιο χαρακτήρα
    ετοίμασε με τη βουλή του Δία του βαρύβροντου. Και μέσα της
    φωνή τής έβαλε των θεών ο κήρυκας κι ονόμασε τούτη τη γυναίκα
    Πανδώρα, μια κι όλοι οι θεοί που κατοικούν στα Ολύμπια δώματα
    δώρο τη δώρισαν, συμφορά για τους σιτοφάγους τούς ανθρώπους.
    Απόδοσις: Στ. Γκιργκένης, Ζήτρος , http://www.greek-language.gr/
    Ο Προμηθέας και η Πανδώρα γεννούν τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα, τους γενάρχες των Ελλήνων.
    Ο Δευκαλίων και η Πύρρα ενθυμίζουν τις μετακατακλυσμιαίες ανθρωπογονίες.
    Κατακλυσμός: Ο Προμηθέας συμβουλεύει τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα να ετοιμάσουν λάρνακα και να κλειστούν μέσα με όλα τα απαραίτητα.
    Η λάρναξ προσάραξε στον Παρνασσό κι όταν τα νερά αποτραβήχτηκαν ο Δευκαλίων και η Πύρρα παίρνουν πέτρες από τη γη, τις ρίχνουν πίσω τους και γεννιούνται έτσι οι νέοι άνδρες και γυναίκες.
    Λας= πέτρα, εξ ου και λαός (Πλήθος συμβολισμών).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου του Κούλη (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ) σε σημερινό μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα "προσφύγων".
    Συγκεκριμένα αναφέρει:
    Η 20η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, αποτελεί ταυτόχρονα μια ημέρα μνήμης, αλλά και επαγρύπνησης για την ουσιαστική αποστολή που καλείται η χώρα μας, ως άγρυπνος φρουρός των ανατολικών συνόρων της Ευρώπης να φέρνει καθημερινά εις πέρας. Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της μεταναστευτικής κρίσης, σηκώνοντας δυσανάλογο βάρος από αυτό που της αναλογεί. Το Ελληνικό σύστημα υποδοχής και τα αποθέματα ανθρωπισμού του ελληνικού λαού δοκιμάστηκαν και άντεξαν.
    Η χώρα μας τηρεί, διαχρονικά, με συνέπεια τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και "μπολιάζει" στις μεταναστευτικές ροές τον σπόρο της φιλοξενίας και της αξιοπρέπειας. Διασφαλίζει τα δικαιώματα των πραγματικά κατατρεγμένων. Μα, πάνω απ' όλα, λειτουργεί ως ασπίδα αλληλεγγύης στην Ανατολική Μεσόγειο.
    Ωστόσο, πέραν των υποχρεώσεων, η χώρα μας έχει και δικαιώματα. Να προστατεύει με αποφασιστικότητα τα σύνορα της. Να ορθώνει τείχος ανθρωπιάς απέναντι στην εργαλειοποίηση του πόνου και της δυστυχίας. Να μη δρα με τη λογική του κυνηγημένου, αλλά του ισότιμου συνομιλητή στα διεθνή fora.
    Βρισκόμαστε, σήμερα, στην πρώτη γραμμή της διαπραγμάτευσης όχι μόνο για τη νέα Ευρωπαϊκή Χάρτα Μετανάστευσης, αλλά και για την αναθεώρηση της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας που αποτέλεσε παράγοντα συμφόρησης των νησιών του Β. Αιγαίου. Και αυτά θα είναι την επαύριον τα εχέγγυα που θα έχει η χώρα στα χέρια της, προκειμένου να προχωρά ταχύτατα σε διαδικασίες ουσιαστικού διαχωρισμού προσφύγων και οικονομικών μεταναστών. Προσφέροντας στους πρώτους διεθνή προστασία από τον πόλεμο και τις διώξεις και ένα ασφαλές περιβάλλον, και παράλληλα δείχνοντας στους δεύτερους τον δρόμο της ασφαλούς και αξιοπρεπούς επιστροφής προς τις χώρες τους.
    Μια ισορροπημένη, δηλαδή, πολιτική που θωρακίζει θεσμικά το προσφυγικό καθεστώς, αναβαθμίζει τις συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας, αλλά και εκπέμπει διεθνώς την εικόνα μιας χώρας και κατ' επέκταση μιας Ευρώπης γενναιόδωρης και προσβάσιμης για όσους την έχουν πραγματικά ανάγκη.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Κάιρο απέρριψε ακόμα και τη «γενναιόδωρη» ελληνική προσφορά για μόλις 40% επήρεια σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη στην ΑΟΖ.
    Η Αίγυπτος δεν δέχεται τις νέες ελληνικές προτάσεις σε ότι αναφορά την ΑΟΖ που συνιστούν τα νησιά και συγκεκριμένα τα αρκετά μειωμένα ποσοστά που προτείνει η Ελλάδα για την επήρεια Ρόδου, Καρπάθου, Κρήτης και συμπλέγματος Μεγίστης.
    Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του pronews.gr η Αίγυπτος θέλει ακόμα πιο μειωμένα ποσοστά επήρειας στα ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα, σε Κρήτη 30% , Καρπαθο 20%, Ρόδο 1% και σε Καστελόριζο... καθόλου ΑΟΖ.
    Το Κάιρο επιμένει η ελληνική ΑΟΖ να φτάνει μέχρι τον 28ο Μεσημβρινό που περνάει εγκάρσια την Ρόδο.
    Οι Αιγύπτιοι έχουν ξεκαθαρίσει θέλουν να συναντήσουν την τουρκική ΑΟΖ βόρεια της Κοιλάδας του Ηροδότου, για να «πιάσουν» το καλό κομμάτι των κοιτασμάτων, ώστε εν τέλει να υπάρξει μία τετραεθνής ΑΟΖ, Ελλάδας, Αιγύπτου, Τουρκίας, Λιβύης.
    Με λίγα λόγια η Αίγυπτος θέλει να πιάσει όλο το βόρειο κοίτασμα που αποτελεί συνέχεια του κοιτάσματος του Ζορ και οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι είναι και πολύ μεγαλύτερο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυβέρνηση προς Άγκυρα: «Εμείς θέλουμε να συνεργαστούμε στην ΑΟΖ αλλά δεν μας αφήνει η κοινή γνώμη στην Ελλάδα».
      Σε αποκαλύψεις προχώρησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση του «ομολόγησε» πως δεν προχωράει σε συνδιαχείριση των κοιτασμάτων και παράδοση εθνικής κυριαρχίας σε Αιγαίο και Κρήτη, επειδή φοβάται τις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών.
      Λίγες ώρες μετά τα όσα είπε στην κοινή συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο, ο Τσαβούσογλου επανήλθε σε συνέδριο στην Αττάλεια για το θέμα των θαλάσσιων ζωνών Ελλάδας-Τουρκίας.
      «Δυστυχώς, μέχρι πρόσφατα η προτεραιότητα ήταν ένα σχέδιο για το πώς να απομονώσουν την Τουρκία και να εμποδίσουν τις ενέργειές της στην περιοχή. Οι προειδοποιήσεις μας δεν λήφθησαν σοβαρά υπόψιν.
      Χωρίς την Τουρκία δεν μπορεί να ισχύσει κάποια συμφωνία στην ανατολική Μεσόγειο και δεν έχει κανένα όφελος για κανέναν. Αυτό που δεν μπορέσαμε να το εξηγήσουμε στο παρελθόν, το εξηγούμε με τα έργα μας: Με τα γεωτρύπανά μας και με τις συμφωνίες μας»
      «Το κάναμε αυτό, αλλά θέλουμε να κάνουμε μονόπλευρα στο μέλλον; Όχι. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλους, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας», δήλωσε αρχικά ο κ. Τσαβούσογλου.
      Στη συνέχεια αποκάλυψε:
      «Πέρσι ο πρόεδρός μας σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο είπε στον (πρωθυπουργό της Ελλάδας σ.σ.) Μητσοτάκη: “Ας λύσουμε τις διαφορές μας στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο Πέλαγος. Ας ξεκινήσουμε μια συνεργασία, διάδραση, ας μοιραστούμε”.
      Ανέθεσε αυτό το έργο σε μας. Έπειτα στη Γενεύη μου είπαν τα ακόλουθα: “Δεν είμαστε έτοιμο γι’ αυτό, υπάρχει ισχυρή πίεση από την κοινή γνώμη ενάντια στην συνεργασία με την Τουρκία”», ανέφερε.
      Την Παρασκευή ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε πει για την Ελλάδα ότι «θέλουμε να συνεργαστούμε με όλους, ειδικά με την Ελλάδα, σε αυτά τα ζητήματα, και είμαστε έτοιμοι γι' αυτό. Είδαμε ότι η Ιταλία θέλει να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο σε αυτά τα ζητήματα. Το καλωσορίζουμε αυτό. Επειδή η Ιταλία είναι ανέκαθεν μία ισορροπημένη, δίκαιη και αντικειμενική χώρα, που διαμεσολαβεί».
      «Συνεπώς, μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν. Η συνεργασία είναι καλύτερη σε σχέση με τον αποκλεισμό ή την αδιαφορία επί των δικαιωμάτων των άλλων. Μπορεί να είναι μία κουλτούρα διαμοιρασμού. Φυσικά, ελπίζουμε η Ελλάδα να μας προσεγγίσει με την ίδια κατανόηση.
      Θα συνεχίσουμε να ανταλλάσσουμε απόψεις γι' αυτά τα ζητήματα, την προσεχή περίοδο» προσέθεσε χθες ο Τούρκος ΥΠΕΞ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Η Ν.ΚΡΗΤΗ ΕΊΝΑΙ ΓΕΜΆΤΗ ΜΕ ΥΔΡΙΤΕΣ ΜΕΘΑΝΊΟΥ.....

      ΚΆΠΟΙΟΙ ΤΑ ΈΛΕΓΑΝ ΧΡΟΝΙΆ.
      ΚΆΠΟΙΟΙ ΤΑ ΓΝΏΡΙΖΑΝ ΑΠΌ ΤΟ 1930



      ΑΓΓΕΛΙΚΉ ΑΧΑΡΝΑΊ

  6. Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑ" ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ ΜΕΡΚΕΛ - ΚΑΣΝΕΡ ΝΑΥΠΗΓΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
    Στις 17 Ιουνίου το γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το πρόγραμμα ναυπήγησης τεσσάρων (4) φρεγατών MKS-180, συνολικού κόστους € 5,5 δισεκατομμυρίων.
    Το πρόγραμμα έχει κερδίσει η ολλανδική Damen (σε συνεργασία με την Blohm+Voss και τη Thales).
    Οι MSK-180 θα ναυπηγηθούν στις εγκαταστάσεις της Blohm+Voss στη Γερμανία, θα έχουν μήκος 155 μέτρα και εκτόπισμα 9.000 μέτρων.
    Η ταχύτητα πλεύσης, με κατάσταση θαλάσσης 4, θα είναι της τάξεως των 18 κόμβων (33 χιλιόμετρα την ώρα), ενώ με την ταχύτητα πλεύσης η εμβέλεια του πλοίου θα είναι περί τα 4.000 ναυτικά μίλια (7.400 χιλιόμετρα).
    Η παράδοση του πρώτου πλοίου αναμένεται το 2023, σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα.
    Οι απαιτήσεις επάνδρωσης θα είναι 110 άτομα (θα μπορεί να υποστηρίξει έως 180 άτομα), ενώ θα μπορεί να υποδεχθεί και να υποστηρίξει ελικόπτερο τύπου NH-90 και δύο (2) UAV κάθετης απογείωσης και προσγείωσης.
    Ο εξοπλισμός του θα αποτελείται από ένα κύριο πυροβόλο των 127 χιλιοστών, 4-8 βλήματα κατά πλοίων NSM, αντιαεροπορικά βλήματα ESSM Block.2, δύο (2) συστήματα CIWS τύπου RAM Block.2 με 21 βλήματα έκαστο, δύο (2) πυροβόλα MLG-27, δύο (2) συστήματα αυτοπροστασίας MASS και πολλαπλές θέσεις για πολυβόλα των 12,7 χιλιοστών ή αυτόματων εκτοξευτών βομβίδων των 40 χιλιοστών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ούτε το 2024 δεν θα επιστρέψει ο ελληνικός τουρισμός στο 2019. Πάει η βαριά βιομηχανία του Κούλη με τα γκαρσόνια του. Αναγκαστικά οι νεοέλληνες πρέπει να δουλέψουν σε χωράφια και σε εργοστάσια.
    ΠΗΓΗ: Καθημερινή
    Ούτε το 2024 δεν θα μπορέσει να έχει ανακτήσει η Ελλάδα τα επίπεδα τουριστικών αφίξεων και εσόδων του 2019. Αυτό συμπεραίνει εκτενέστατη έκθεση της EY για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον ελληνικό τουρισμό, που προαναγγέλλει μια πενταετή περίοδο κρίσης.
    Σύμφωνα με την EY, η απώλεια του κύκλου εργασιών για τα ελληνικά ξενοδοχεία το 2020 θα φτάσει τα 4,46 δισ. Για τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας η απώλεια του τζίρου εκτιμάται φέτος στο 1,2 δισ. και για τα εποχικής λειτουργίας στα 3,26 δισ.
    Από τα 34,4 εκατομμύρια αφίξεις το 2019, φέτος, σύμφωνα με το βασικό σενάριο της EY, αναμένεται να έλθουν μόνον 14,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες που μπορεί να επανέλθουν στα 24,8 εκατομμύρια το 2024.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαν σήμερα το 1834 το Α’ Πανηπειρωτικό συνέδριο. Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο.
    Τον Μάρτιο του 1834, ο Παπαχρίστου Νικόλαος (Ηπειρωτικής καταγωγής) ναύαρχος της Ρωσσίας, προσπαθεί να διοργανώσει το Α΄ Πανηπειρωτικό Συνέδριο. Απευθύνεται για αυτό σε έναν Μοσχοπολίτη, έναν Χιμαραίο, έναν Κορυτσαίο, έναν Δελβινιώτη και δύο Γιαννιώτες. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου του 1834, στον «Ιερόν Ορθόδοξον Ελληνικόν Ναόν» της Οδησσού. Αποτέλεσμά του ήταν η σύνταξη υπομνήματος προς τον τσάρο Νικόλαο της Ρωσίας «εις το οποίον διεκηρύσσετο η διψαλέα επιθυμία του Ελληνικού και Ηπειρωτικού λαού δια να αποκτήση την Ελευθερίαν του».
    Τα του συνεδρίου αυτού διέσωσε ο εξ Ιωαννίνων Εβραίος Ισάκ Καμπέλης ο οποίος συνέγραψε ένα σχετικό ιστορικό κείμενο, με την ευκαιρία του 13ου Πανηπειρωτικού Συνεδρίου που διοργάνωσε η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής (Νέα Υόρκη 2 – 8 Ιουλίου 1963). Να σημειωθεί η συμπαράταξη του Ισάκ Καμπέλη με το αίτημα της «Ενώσεως της Βορείου Ηπείρου με την Μητέρα Πατρίδα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ερντογάν: Τα τηλεφωνήματα του στο Λευκό Οίκο – Οι χάρες που ζητούσε – Οι απίστευτοι διάλογοι με Τραμπ.
    Το βιβλίο αναμένεται να δημοσιευτεί ύστερα από πολλές περιπέτειες την ερχόμενη εβδομάδα και να προκαλέσει σεισμό στην Ουάσινκγτον – Ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να σταματήσει και πάλι την κυκλοφορία με ασφαλιστικά μέτρα.
    Το νέο βιβλίο των 577 σελίδων του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον αποκαλύπτει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να επηρρεάσει την πολιτική των ΗΠΑ στη Συρία και αλλού. Η ιστοσελίδα Ahval έλαβε αντίγραφο των απομνημονεύματος του Μπόλτον, και παρουσιάζει εκτενή αποσπάσματα που εστιάζουν στη σχέση Τραμπ – Ερντογάν εκθέτοντας αμφοτέρους:
    Το βιβλίο περιγράφει μια εικόνα στην οποία οι συχνές τηλεφωνικές κλήσεις του Ερντογάν με τον Τραμπ ήταν πολύ αποτελεσματικές στο να επηρρεάσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ να κάνει ό,τι θέλει η Άγκυρα, αν και δεν ήταν επιτυχής σε όλα τα θέματα.
    Στη σελίδα 191 του βιβλίου του, ο Μπόλτον δήλωσε ότι, κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του Ερντογάν και του Τραμπ στην Αργεντινή την 1η Δεκεμβρίου 2018, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε να προσπαθήσει να βοηθήσει τον Τούρκο ομόλογό του στην υπόθεση Halkbank. Γράφει ο Μπόλτον που ήταν μπροστά.
    «Ο Ερντογάν του έδωσε ένα σημείωμα από τη δικηγορική εταιρεία που εκπροσωπεί τη Halkbank, το οποίο ο Τραμπ ίσα που ξεφύλισε πριν δηλώσει ότι πίστευε ότι η Halkbank ήταν εντελώς αθώα στην υπόθεση παράβασης των κυρώσεων που επέβαλλαν στο Ιράν οι ΗΠΑ. Ο Τραμπ ρώτησε αν θα μπορούσαμε να πιάσουμε τον Αναπληρωτή Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ Ματ Γουίτκερ, τον οποίο τελικά παρακάμψαμε. Ο Τραμπ είπε τότε στον Ερντογάν ότι θα το φροντίσει, εξηγώντας ότι οι εισαγγελείς στην υπόθεσή του δεν είναι δικοί του, αλλά ήταν του Ομπάμα, ένα πρόβλημα που θα έλυνε όταν θα τους αντικαθιστούσε από τους δικούς του
    Ο Μπόλτον, στο βιβλίο του, αποκαλεί τη δικαιολογία του Τραμπ στον Ερντογάν «ανοησία» καθώς «οι εισαγγελείς ήταν υπάλληλοι σταδιοδρομίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίοι θα είχαν προχωρήσει το θέμα με τον ίδιο τρόπο ανεξαρτήτως προσωπικών πολιτικών πεποιθήσεων.

    Ο Τραμπ προσπαθούσε να δείξει ότι είχε το ίδιο ανεξέλεγκτη εξουσία με τον Ερντογάν, ο οποίος είχε πει είκοσι χρόνια νωρίτερα ως δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, «Η δημοκρατία είναι σαν τραμ. Το οδηγείτε στη στάση που θέλετε και μετά κατεβαίνετε.»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εκδήλωση μνήμης για την 107η επέτειο της τριήμερης μάχης Λαχανά-Κιλκίς.
    «Η εποποιία του Ελληνικού Στρατού στο Β’ Βαλκανικό Πόλεμο σηματοδότησε την οριστική απελευθέρωση της Μακεδονίας. Τιμούμε την ιστορία, την εθνική κληρονομιά και τους ένδοξους αγώνες που έδωσαν οι πρόγονοί μας για να φυσήξει ο άνεμος της ελευθερίας στη Βόρεια Ελλάδα. Ατενίζουμε το μέλλον με σεβασμό στην ιστορική μνήμη», δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση για την 107η επέτειο της τριήμερης μάχης Λαχανά-Κιλκίς.
    Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Ωραιοκάστρου, στην κεντρική πλατεία του Μελισσοχωρίου, και ο κ. Καράογλου κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του ήρωα Ταγματάρχη (ΠΖ) Αντώνη Κουτήφαρη, που έχασε τη ζωή του στο πεδίο της μάχης. Η προτομή βρίσκεται στο χώρο όπου στις 19 Ιουνίου 1913 είχε εγκατασταθεί το Στρατηγείο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ (ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ".
    Αν και μετά τις πρώτες αντιδράσεις και τον εσωτερικό σάλο που δημιουργήθηκε στη Νέα Δημοκρατία έτρεξαν να “εξαφανίσουν” το θέμα -είναι, βλέπετε, κι αυτά τα 20 εκατομ. ευρώ με τα οποία εξαγοράστηκαν τα κανάλια και τα άλλα μέσα ενημέρωσης στο όνομα του …κορονοϊού- συνεχίζεται το σούσουρο από τη δημόσια δήλωση του οικονομικού συμβούλου του Μητσοτάκη Αλέξη Πατέλη ότι είναι ομοφυλόφιλος αλλά και …κάτω παραπάνω: Παντρεμένος…
    Από την ημέρα που το είπε, με προκάτ συνέντευξή του στην “Καθημερινή”, έγιναν κάποια σχόλια αλλά …συνέχεια δεν θέλησε να δώσει κανείς. Τη συνέχεια επί του πιο απλού και λογικού πράγματος: Δηλαδή ποιος είναι, ο κατά δήλωση του, “σύζυγος” του κ. Πατέλη;
    Στο έντυπο ΜΑΚΕΛΕΙΟ του Σαββατοκύριακου, όλες οι γαργαλιστικές λεπτομέρειες επί του θέματος, το οποίο δεν ανοίξαμε εμείς αλλά οι ίδιοι. Σώνει και καλά να μας επιβάλλουν τους ομοφυλόφιλους ως κανονικότητα. Ε, όχι ρε παιδιά. Ρατσισμό κατά των Ελλήνων δεν τον ανεχόμαστε επειδή εσείς είστε τρύπια …φλογέρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σαν σήμερα στις 20 Ιουνίου του 1824, έγινε η άλωση των Ψαρών και η σφαγή των κατοίκων τους από τον Οθωμανικό στρατό.

    Κατά το τέταρτο έτος της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ο σουλτάνος Μαχμούτ βρισκόταν σε αδυναμία να καταστείλει την Επανάσταση και ζήτησε τη βοήθεια του υποτελούς του Μεχμέτ Αλή Πασά της Αιγύπτου. Τον Μάρτιο του 1824 συνήφθη μεταξύ των δύο ανδρών συμφωνία, με την οποία ο Μεχμέτ Αλή δεχόταν να συμπράξει, υπό τον όρο να του παραχωρηθεί η Κρήτη, η Κύπρος και να διορισθεί ο θετός γιος του, Ιμπραήμ, διοικητής της Πελοποννήσου. Την ίδια ώρα, οι ελληνικές δυνάμεις, ευρισκόμενες στη δίνη του Εμφυλίου Πολέμου, είχαν φθαρεί και αποσυντονιστεί.

    Οι Τουρκοαιγύπτιοι έδιδαν πρωταρχική σημασία στις κατά θάλασσα επιχειρήσεις, γιατί αν δεν καταστρεφόταν ο ελληνικός στόλος και δεν εξουδετερώνονταν οι ναυτικές βάσεις των Ελλήνων, δεν θα ήταν δυνατό να ευδοκιμήσουν οι κατά ξηρά προσπάθειές τους. Αποφασίσθηκε, λοιπόν, ο αιγυπτιακός στόλος υπό τον περιβόητο Χουσεΐν να προσβάλλει την Κάσο και ο τουρκικός υπό τον Χοσρέφ Πασά τα Ψαρά.

    Τα Ψαρά, ένα μικρό νησί στα βορειοδυτικά της Χίου, είχε σπουδαία θαλασσινή παράδοση και ήταν η τρίτη ναυτική δύναμη της Ελλάδας, μετά την Ύδρα και τις Σπέτσες, με ονομαστούς πυρπολητές, όπως ο Παπανικολής, ο Κανάρης και ο Πιπίνος. Ο Χοσρέφ είχε εντολή από τον σουλτάνο να εξαφανίσει από προσώπου γης τα Ψαρά, που τόσα προβλήματα δημιουργούσαν στον δυσκίνητο τουρκικό στόλο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απόρρητα΄Εγγραφα Αποκαλύπτουν Σχέδια της Τουρκίας να Εισβάλει σε Ελλάδα και Αρμενία
    (Αφιερώνεται σε ξένους και παρά-ξενους «εθνικούς συμβούλους» πρωθυπουργού και Τσίπρα –και σε «συμμάχους και εταίρους»)
    Infognomon Politics
    Réseau International/ 17 juin 2020

    Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

    Η Τουρκία έχει ένα σχέδιο για την εισβολή στην Ελλάδα και στην Αρμενία, αναφέρει η ηλεκτρονική εφημερίδα Nordic Monitor σε μια νέα αποκάλυψή της.

    Σύμφωνα με μιαν έκθεση Power Point, που διατύπωσε το Γενικό Επιτελείο προς εξέταση στην εσωτερική κατάστρωση σχεδίων, το τουρκικό σχέδιο για την εισβολή στην Ελλάδα υπάρχει τουλάχιστον από τις 13 Ιουνίου 2014, υπό την κωδική ονομασία «TSK Çakabey Harekât Planlama Direktifi » προς τιμήν του Chaka Bey, ενός Σελτζούκου Τούρκου, ο οποίος κατέλαβε τα νησιά Λέσβος, Σάμος, Χίος και Ρόδος, τα οποία αμέσως ανακατέλαβε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, με τον στρατηγό Κωνσταντίνο Θαλασσινό, καταστρέφοντας εντελώς τον Σελτζουκικό στόλο.

    Το Nordic Monitor γράφει ότι τα έγγραφα βρέθηκαν σε έναν δικαστικό φάκελο, στην τουρκική πρωτεύουσα, όπου ο ανακριτής Serdar Coşkun, ένας έμπιστος του Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται να ξέχασε να αποσύρει τα διαβαθμισμένα έγγραφα προτού καταθέσει τον φάκελο στο δικαστήριο. Είχαν κατασχεθεί στο μέγαρο του Γενικού Επιτελείου κατά την έρευνα για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

    Μια φωτογραφική απεικόνιση (diapositive) του μυστικού εγγράφου απαριθμεί τα επιθετικά στρατιωτικά σχέδια της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Αρμενίας, με τις αντίστοιχες ημερομηνίες της κατάστρωσής τους.

    Διαπιστώθηκε ότι τα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου εισβολής στην Ελλάδα, είχαν κυκλοφορήσει μεταξύ των κυριωτέρων διοικητών του Γενικού Επιτελείου, επειδή χρησιμοποιούν ένα σύστημα ασφαλούς ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Ο ανακριτής Serdar Coşkun διέταξε τους στρατιωτικούς να αποστείλουν αντίγραφα όλων των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ακόμη και των κρυπτογραφημένων, που μεταδόθηκαν στους δυο μήνες που προηγήθηκαν της 1ης Αυγούστου 2016.

    Το έγγραφο δεν περιλαμβάνει στοιχεία για τις λεπτομέρειες του σχεδίου, εκτός του ονόματός του και της ημερομηνίας επικαιροποίησής του. Οι λεπτομέρειες της εισβολής θα είχαν χαρακτηριστεί «αυστηρώς απόρρητον» (« top secret ») και ως τέτοιες δεν μπορούσαν να διακινηθούν με το σύστημα Ιντρανέτ από τους χειριστές του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του τουρκικού στρατού.

    Τα έγγραφα επιβεβαιώνουν αυτό που η ιστοσελίδα Nordic Monitor είχε προηγουμένως αναφέρει σχετικά με την Αρμενία. Μια επιχείρηση υπό την κωδική επωνυμία« Altay », που ήταν το όνομα στρατιωτικής επίθεσης κατά της Αρμενίας σε ένα άλλο έγγραφο, εντάχθηκε επίσης στον φάκελο του ανακριτή Serdar Coşkun. Το ίδιο όνομα επιχείρησης αναφέρθηκε επίσης στην έκθεση Power Point.

    Το Nordic Monitor είναι μια ηλεκτρονική εφημερίδα ειδήσεων με ευρύ αναγνωστικό κοινό, διευθυνόμενη από το Nordic Research and Monitoring Network, με έδρα την Στοκχόλμη. Καλύπτει τα ακραία θρησκευτικά, ιδεολογικά και εθνικά κινήματα και τις ριζοσπαστικές ομάδες, με ιδιαίτερη έμφαση στην Τουρκία

    source : https://fr.news-front.info
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε τη Δευτέρα ότι ο στρατός της Τουρκίας αναμένεται να παραλάβει 500 drones-καμικάζι που μπορούν να λειτουργήσουν τόσο αυτόνομα όσο και σε σμήνος. Τα τακτικά drones Kargu-2 -το όνομά τους προέρχεται από μια παλιά τουρκική λέξη που σημαίνει παρατηρητήριο- διαθέτουν υψηλό επίπεδο "νοημοσύνης”, ενώ ο επικείμενος "εφοδιασμός” τους με τη δυνατότητα να επιχειρούν σε σμήνος τα αναβαθμίζει σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.
      Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Kargu-2, που κατασκευάζεται από την τουρκική εταιρεία αμυντικών συστημάτων STM, είναι ένα πολύπτερο βάρους περίπου 7 κιλών, με τελική ταχύτητα περίπου 145 χιλιομέτρων την ώρα και με αυτονομία πτήσης μισής ώρας. Σε τυπική λειτουργία ελέγχεται απευθείας από τον χειριστή, ο οποίος μπορεί να βρίσκεται έως 9,5 χλμ. μακριά, ενώ όταν εντοπίσει τον στόχο, τον "κλειδώνει” και "βουτά” για να τον καταστρέψει με στα εκρηκτικά που φέρει. Η ιδέα είναι παρόμοια με αυτήν των περιπλανώμενων (loitering) πυρομαχικών Switchblade (σ.σ. μη επανδρωμένο εκτοξευόμενο από σωλήνα αεροσκάφος που περιπολεί μια περιοχή, εντοπίζει στόχους και τους καταστρέφει) που χρησιμοποιούν οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ, αν και το Kargu-2 είναι εξοπλισμένο με μεγαλύτερη εκρηκτική κεφαλή.
      Του David Hambling
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

  14. «Τα Ντουρντουβάκια» – Μια άγνωστη μακεδονική ιστορία.
    Από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων το 1912, μέχρι και την απελευθέρωση το 1944, ο ελληνισμός της Αν. Μακεδονίας – Θράκης υπέστη τρεις περιόδους σκληρής βουλγαρικής κατοχής.
    Έγραψε ο Γιώργος Νάτσης
    Και οι τρεις συνδέθηκαν με προσχεδιασμένες προσπάθειες εκβουλγαρισμού του πληθυσμού μέσα σε συνθήκες ωμής βίας, οικονομικού στραγγαλισμού, προπαγάνδας, πείνας, εκφοβισμού, διώξεων ιερού κλήρου, προκρίτων και δασκάλων, στερήσεων κλπ.
    Πηγή : «Ντουρντουβάκια: Έλληνες σε Βουλγαρικά Τάγματα Εργασίας» της Σοφίας Αυγέρη (Αθήνα, 2012).

    (Aναδημοσίευση από ανάρτησή μου στο fb ton Φεβρουάριο 2019)

    Βασίλης Στοϊλόπουλος

    Πηγή: dramania.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΛΙΑΜΕΠ: Το ίδρυμα της καθεστηκυίας τάξης & και των θεωριών κατευνασμού έναντι της Τουρκίας.
    Απόσπασμα από ευρύτερο άρθρο από το Άρδην (τ. 118) που κυκλοφορεί.
    Άρθρο το οποίο αποκαλύπτει τον μειοδοτικό ρόλο της ελληνόφωνης πολιτικής, οικονομικής και ακαδημαϊκής ολιγαρχίας που στελεχώνει το προδοτικό ΕΛΙΑΜΕΠ.
    Του Γιάννη Ξένου

    Τους τελευταίους μήνες, το ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής), μετά από μια μεγάλη περίοδο, βγήκε με νέα δυναμική στο προσκήνιο. Η ανάληψη της θέσης του αναπληρωτή Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας από τον Θάνο Ντόκο, στα τέλη του προηγούμενου Οκτωβρίου, αποτέλεσε το σήμα της αντεπίθεσης.

    Ο Θάνος Ντόκος, επί 14 χρόνια γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, λειτουργώντας ως «λαγός» των θεωριών του κατευνασμού. δήλωνε: «Ακόμη και ιδέες περί συνεκμετάλλευσης (kazan-kazan) μπορούν να συζητηθούν, υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης οριοθέτησης μέσω προσφυγής σέ διεθνές δικαιοδοτικό όργανο[1]». Αρχές Φεβρουαρίου, ενώ το μελάνι από την υπογραφή του τουρκολιβυκού συμφώνου δεν είχε στεγνώσει και η Τουρκία εξακόντιζε καθημερινά ακόμα και στρατιωτικές απειλές εναντίον Ελλάδας και Κύπρου, επανήλθε και, μέσω της κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος, επανέλαβε την ιδέα της συνεκμετάλλευσης[2].

    Έκτοτε, το ΕΛΙΑΜΕΠ, εκφράζοντας τον φόβο των ελίτ της χώρας ότι η Τουρκία βρίσκεται κοντά στο να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά μέσα εναντίον της Ελλάδος, πλασάρει, μέσω συχνών εκδηλώσεων, πυκνής αρθρογραφίας, μυστικών συναντήσεων με πολιτικά πρόσωπα, τα οφέλη της θεωρίας της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο ως μέσο για να κατευναστεί η Τουρκία. Η προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης προβάλλεται ως η πανάκεια που θα μας σώσει από την αναθεωρητική Τουρκία. Στις 18 Φεβρουαρίου, το ΕΛΙΑΜΕΠ διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: «Μας συμφέρει η Χάγη;», όπου μίλησαν οι εκπρόσωποι τριών κομμάτων: Ντόρα Μπακογιάννη, Γ. Παπανδρέου και Γ. Κατρούγκαλος, καθώς και ο Χρήστος Ροζάκης (Ομ. Καθηγητής, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και σχεδόν μόνιμος σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών επί δεκαετίες). Όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν ότι η προσφυγή στη Χάγη αποτελεί μια διέξοδο για την Ελλάδα, αν και δεν απάντησαν στο πώς θα πείσουν την Τουρκία να φέρει στο διεθνές δικαστήριο μόνο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ και όχι όλα τα θέματα που κατά καιρούς αυτή θέτει (π.χ. αποστρατιωτικοποίηση νησιών Αιγαίου, αμφισβήτηση του νομικού καθεστώτος κάποιων νησιών του Αιγαίου κ.ά.).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Περίεργη απάθεια και απραξία στα θέματα Εθνικής Άμυνας.
    Του Περικλή Νεάρχου
    Η υπογραφή του λεγόμενου Τουρκο-Λιβυκού Μνημονίου από την Άγκυρα συνιστά στην ουσία πράξη πολέμου κατά της Ελλάδος, γιατί επιχειρείται, με έργα πλέον, η αρπαγή της Ελληνικής υφαλοκρηπίδος και της ΑΟΖ, παράλληλα με εκείνη της Κύπρου. Το γεγονός ότι η πράξη αυτή είναι παράνομη από πλευράς διεθνούς δικαίου δεν ακυρώνει την καταπάτηση των Ελληνικών δικαιωμάτων, εάν δεν συ­ντρέξει η ένοπλη ισχύς, η οποία θα τα υπερασπίσει. Περιέργως, όμως, υπό το κράτος μιας στρατηγικής αβουλίας, ακόμη και μετά τη μέγιστη Τουρκική πρόκληση, η Ελλάδα δεν κάνει καμιά κίνηση στο θέμα της ΑΟΖ αλλά και της άμεσης ενισχύσεως της άμυνας. Ακόμη και τα όσα εξαγγέλθηκαν για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ιταλία έμειναν μετέωρα. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς γίνεται.

    Η Ιταλία βολεύεται με την αναβλητικότητα, γιατί αυτό επιτρέπει στους Ιταλούς ψαράδες να επιδίδονται ελεύθερα στην αλιεία της κόκκινης γαρίδας μέχρι τα έξι μίλια των χωρικών υδάτων της Ελλάδος. Είναι όμως μόνο αυτό ή υπάρχουν και άλλοι λόγοι; Είναι γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υιοθετήσει τη Διεθνή Σύμβαση για το Θαλάσσιο Δίκαιο και την έχει καταστήσει μέρος του Κοινοτικού της κεκτημένου. Όλες επίσης οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως έχουν επικυρώσει τη Σύμβαση. Δεν θα έπρεπε, επομένως, να υπάρχει πρόβλημα και να παρατείνεται επ’ αόριστον η οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ιταλία, ανεξάρτητα από το γεγονός αν είναι αυτή ή όχι το πρόβλημά μας. Θα ήταν μια καλή αρχή για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με όλες τις συνορεύουσες χώρες. Εκκρεμότητα υπάρχει και με τη γειτονική Αλβανία, η οποία επιπλέον εξελίσσεται σε πρόβλημα για τη χώρα μας, με τη στρατηγική συμμαχία που αναπτύσσει με την Τουρκία. Ματαίωσε τη συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες με την Ελλάδα, με Τουρκική υποκίνηση. Παραχωρεί τη βάση της Αυλώνος στην Τουρκία, παρέχοντας στρατηγικά πλεονεκτήματα στο Τουρκικό Ναυτικό, πίσω από την πλάτη της Ελλάδος. Εγκαθιστά στη Βόρειο Ήπειρο 30.000 λαθρομετανάστες από τη Συρία, πολλοί από τους οποίους είναι υπό τον άμεσο έλεγχο της Άγκυρας και έχουν σχέση με ακραίες Ισλαμιστικές οργανώσεις. Η χώρα μας α­ντί να αντιδράσει στις εξελίξεις αυτές, αυτοεγκλωβίζεται στην υποστήριξη της εντάξεως στην Ευρωπαϊκή Ένωση των Δυτικών Βαλκανίων και απεμπολεί ουσιαστικά το δικαίωμα βέτο που έχει για την ένταξη κάθε χώρας. Αυτοαπατάται με το παραπλανητικό επιχείρημα ότι θα έχει στο μέλλον πολλές ευκαιρίες να ασκήσει το βέτο, στο άνοιγμα και στο κλείσιμο του κάθε κεφαλαίου. Για τους ίδιους όμως λόγους που δεν θέτει σήμερα θέμα, δεν θα θέσει και αύριο, γιατί οι εξωτερικές πιέσεις θα είναι ακόμη ισχυρότερες.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κωμικοτραγικά σκηνικά στην επίσκεψη Σακελλαροπούλου σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων.
    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων, για τη στρατηγική ένταξης των ασυνόδευτων στην ελληνική κοινωνία.
    «Τα δύσκολα πρέπει να τα αφήσετε πίσω και να προχωρήσετε» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απευθυνόμενη σε νεαρά κορίτσια, που συνάντησε κατά την επίσκεψή της στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ιλίου, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.
    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέτρεψε τα κορίτσια να αξιοποιήσουν όλες τις ευκαιρίες που έχουν και να σκέφτονται ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και όποιο στόχο θέσουν στη ζωή τους.
    Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι πολύ που σας βλέπω εδώ. Ξέρω ότι στο παρελθόν έχετε περάσει πολύ δύσκολα. Πιστεύω όμως ότι τα δύσκολα πρέπει να τα αφήσετε πίσω και να προχωρήσετε. Να προσπαθήσετε να αξιοποιήσετε όλες τις ευκαιρίες που έχετε. Να σκέφτεστε ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας, και πως μπορείτε να πετύχετε όποιο στόχο θέσετε στη ζωή σας».
    Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες η μαντίλα στα ανήλικα…πήγαινε σύννεφο ενώ πολλά από αυτά είναι πολύ αμφίβολο αν πράγματι είναι ανήλικα. Μια ματιά στις φωτογραφίες θα σας πείσει! Τι δουλειά έχουν μουλάρες και νταγλαράδες ανάμεσα σε ανήλικα;

    Η Ελλάδα έχει αμέτρητα ορφονοτροφεία.Αθήνα:Βουλιαγμένη.Χριστοδούλειο Ιδρυμα.Λύρειο Παιδικό Ιδρυμα.Ιδρυμα ορφανοτροφείο “Μελισσα”καί πολλά άλλα.Αιτωλοακαρνανία:Ορφανοτροφείο Δροσίνη Μεσολόγγι.Αργολίδος Αργος.Εδέσσας. Γιαννιτσά.Ηλείας Σπάτα Κάτω Αχαία.Ορφανοτροφείο Πύργου.Νέας Ιωνίας καί Φιλαδέλφειας Καλογρέζα Ν.Ιωνίας.Σιδηρόκαστρο.Ορφαν.Σιδηροκάστρου.Σισανίου καί Σιατίστης Σιάτιστα. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΑΡΙ ΤΗΣ ΕΚΕΙ.
    Μισεί όπως όλοι οι Συριζαίοι την Ελλάδα καί τούς έλληνες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ὡς κείμενο στίς Πανελλαδικές Ἐξετάσεις Νεοελληνικῆς Λογοτεχνίας σήμερα ἐπελέγη (ἀπό τόν ἡμερήσιο Τῦπο) ἕνα τοῦ συγγραφέα Θεόδωρου Γρηγοριάδη περί ἀνάγνωσης τῆς λογοτεχνίας. Καλό, δέν λέω. Ἐπειδή ὅμως μπορεῖ νά μήν σκαμπάζετε ἀπό λογοτεχνία καί τό ὄνομα Θεόδωρος Γρηγοριάδης νά σᾶς εἶναι ἀνοίκειο, ρίξτε μιά ματιά στήν παρουσίαση προηγούμενου βιβλίου του (“ὁ παλαιστής καί ὁ δερβίσης”):

    «Ο Τζεμάλ, ο Διονύσης, ο Χρήστος, η Μιρέλλα, η Μόλυ. Ο ωραίος Τούρκος παλαιστής, με σφρίγος που ξεχειλίζει από ρώμη κι ερωτισμό, ένα κορμί που δεν είναι απλά ένα σκληροτράχηλο αντρικό σώμα αλλά και αντικείμενο πόθου, κουβαλώντας εκατοντάδες χρόνια πρωτογονισμού, πολεμικών τελετουργιών, αψεγάδιαστης αρρενωπότητας. Κόσμος πάει κι έρχεται κι από τις δύο πλευρές των συνόρων του Έβρου για χάρη του, το χαμογελαστό παιδί προσφέρει με τη μεγαλύτερη ευκολία και με αξιοσημείωτη απενοχοποίηση τον έρωτά του σε γυναίκες κι άντρες ισότιμα, πιο συχνά από επιλογή, κάποιες φορές από υπολογισμό – γίνεται για όλους η προσωποποίηση της χαράς της ζωής! Σε τέτοιο βαθμό, που σχεδόν αποσυντονίζει τους ήρωες της ιστορίας, οδηγώντας τους στην επαναδιαπραγμάτευση της ζωής τους και των στόχων τους. Ο καθηγητής Ιστορίας, που μέσα από αυτόν εξιδανικεύει την αγάπη του για τον οριενταλισμό και επαληθεύει την ενστικτώδη του εμμονή για την Ανατολή των προγόνων του, η απελευθερωμένη νεαρή φωτογράφος που ανακαλύπτει μια ζωώδη σεξουαλικότητα που δεν θυμίζει σε τίποτα τους προβληματικούς συνομήλικούς της Έλληνες, μια μεσήλικη γυναίκα που κολλάει δίπλα τους ψάχνοντας τα ίχνη του χαμένου της άντρα. Κι ο φέρελπις συγγραφέας Διονύσης, ένας σύγχρονος δερβίσης που αποφασίζει να τους μπλέξει όλους μαζί στην πρώτη του λογοτεχνική απόπειρα, ένα σύγχρονο μυθιστόρημα που ξεκινάει από τα λαϊκά πανηγύρια της Μακεδονίας, όπου πεχλιβάνηδες αλειμμένοι με λάδια παλεύουν μεταξύ τους, φτάνει στους τεκέδες της Αδριανούπολης και καταλήγει στην άχρωμη κι αντιερωτική Αθήνα. Και καθώς ξετυλίγει την ιστορία του, σκοντάφτει στον σουφισμό, σε μυστικά περάσματα, σε μητρομανείς κυρίες και σε υποθέσεις κατασκοπείας…»

    (Βάλτε ὅσα θαυμαστικά θέλετε, δυστυχῶς … ἐμετικά δέν ὑπάρχουν)

    Ὄχι, δέν εἶναι αὐτό τό τελευταῖο του βιβλίο, ἐκεῖνο ἐπιγράφεται “Γιατί πρόδωσα τήν πατρίδα μου”.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. “Ο παλαιστής καί ο δερβίσης”. Συγγραφέας ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης.Γεννήθηκετο 1956 στό Παλαιοχώρι Καβάλας.Από αυτό τό περίφημο λογοτεχνικό έργο διάλεξε η επιτροπή τό κείμενο γιά τίς Πανελλήνιες εξετάσεις.
      Αυτοί που τό διάλεξαν κάνουν έγκλημα στήν νεολαία καί στούς μαθητές τής Ελλάδας.Eνα αηδιαστικό λογοτεχνικό έκτρωμα.Δύο ρητά τού συγγραφέα.!821.”Δέν μού αρέσουν οι επετειοι.Προτιμώ νά συνδιαλέγομα με τό τώρα.Πείτε μου ένα χαρακτηριστικό τής Ελληνικής κοινωνίας πού σάς ενοχλεί.”Ο συντηρητισμός της.Είνα τόσο βαθειά ριζωμένος πού οί ρίζες του γίνονται ένα μεγάλο ανάποδο δέντρο τό οποίο χώνεται όλο καί βαθύτερα στό ελληνικό
      υποσυνείδητο”.Καί ένα σχόλιο από τό οποίο φαίνετα ο νεοταξικός χαρακτήρας τού κειμένου.
      “Κουράστικα γιατί δέν μπορώ νά βρώ τό story.Κάτι θέλει νά πεί,κάπου θέλει νά εισχωρήσει.αλλά πηγαίνει πέρα δώθε μεταξύ αλλαξοκωλιασμάτων ελλήνων καί τούρκων στίς δύο πλευρές τών συνόρων (Εβρος) καί ένα γαμίκουλα τούρκο παλαιστή πού όλα τά σφάζει όλα τά μαχαιρώνη”.
      Μπάβο Κούλη.Δέν κουβαλάς μόνο τούς λαθροεισβολείς στήν Ελλάδα αλλά δηλητηριάζεις καί τήν νεολαία της.
      Αιώνιο όνειδος στούς Μητσοτάκηδες.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  19. Το ελληνικό αυτοκίνητο-θρύλος που ήθελε να κατακτήσει την Ευρώπη
    Μοιάζει με σενάριο ταινίας. Για την ακρίβεια μοιάζει πολύ καλό για να είναι ελληνικό κι όμως ήταν. Μια μεγάλη, χαμένη ευκαιρία για τη χώρα μας να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη.
    belikeyou
    Έδρα παραγωγής, η Σύρος! Το όχημα αυτό ανήκε στην εταιρεία του μεγαλοεφοπλιστή και πρώην Προέδρου του Ολυμπιακού Γιάννη Γουλανδρή, Enfield, τον βρετανικό κολοσσό που κάποτε κατασκεύαζε όπλα. Μόλις ο Γουλανδρής αγόρασε την παλιά βρετανική εταιρεία παρασκευής όπλων, αναζητούσε έναν τρόπο να την ενεργοποιήσει ξανά, με διαφορετικό ωστόσο αντικείμενο.
    Με αφορμή την προκήρυξη του διαγωνισμού του Βρετανικού Συμβουλίου Ηλεκτρισμού σχετικά με το λανσάρισμα αυτοκινήτων πόλεως, ο Γουλανδρής αποφασίζει τη δημιουργία ενός ανατρεπτικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα έφερνε τα πάνω – κάτω στην Ελλάδα. Στο όλο project συμμετείχαν και η Ford με την Leyland, χωρίς όμως να καταφέρουν να διακριθούν.

    Νικήτρια αναδείχτηκε η Enfield με το μοντέλο Enfield 8000, εκτοξεύοντας έτσι τις μετοχές της στα ύψη. Η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη που μέχτι και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρίγκαν, ζήτησε την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής για το Enfield 8000 στην Καλιφόρνια. Τελικά, ο Γουλανδρής επέλεξε τη Σύρο για το όλο εγχείρημα, το οποίο όμως δεν ήταν γραφτό να προχωρήσει παρά τις υψηλές προδιαγραφές του.
    Το πρώτο αμάξι, ένα ηλεκτρικό διθέσιο microcar με μπαταρίες μολύβδου οξέως, κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του ’73 στη ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία. Είχε μήκος 2,7 μέτρα, διέθετε ηλεκτρικό κινητήρα 8,2 ίππων, τελική ταχύτητα 80 χιλιομέτρων/ώρα και αυτονομία 80 χιλιομέτρων. Δυστυχώς, βγήκε στην αρένα την πιο λάθος στιγμή, καθώς η Ελλάδα την εποχή εκείνη καλούνταν να αντιμετωπίσει τεράστιες πολιτικές αναταράξεις μετά την ανατροπή του Παπαδόπουλου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Διεθνής διάκριση για τέσσερις ελληνικές εταιρείες εξοπλιστικών προγραμμάτων.
    Tέσσερις διαφορετικές ευρωπαϊκές κοινοπραξίες, συντονιζόμενες από ελληνικές εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας, διεκδίκησαν και πήραν χρηματοδότηση σε ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα ανάπτυξης καινοτόμων συστημάτων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας.

    Τα 4 προγράμματα αφορούν στην ανάπτυξη συστήματος tactical UAV, λογισμικού ανίχνευσης απειλών στην κυβερνοασφάλεια, λογισμικού υποστήριξης λήψης αποφάσεων σε ζητήματα θαλάσσιας επιτήρησης και στην ανάπτυξη τακτικού συστήματος με τεχνολογίες αιχμής στις τηλεπικοινωνίες. Συνολικά υποβλήθηκαν 40 προτάσεις από κράτη μέλη της Ε.Ε. και μετά αξιολόγηση της ευρωπαϊκής επιτροπής εγκρίθηκαν οι 16, μεταξύ των οποίων όλες οι ελληνικές προτάσεις. Σημειώνεται ότι οι δύο προτάσεις αφορούν προγράμματα που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ενθουσιασμός τουρκικών ΜΜΕ για «Έλληνα καθηγητή ιστορίας»: «Δεν έπρεπε να γίνει ποτέ το 1821»!
    Ο καθηγητής Δημήτρης Κιτσίκης, είναι Έλληνας ιστορικός, τουρκολόγος και διεθνολόγος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οττάβας στον Καναδά από το 1970.

    Οι απόψεις του για τα ελληνοτουρκικά συναντούν τον ενθουσιασμό των Τούρκων, οι οποίοι τον έχουν σε πολύ μεγάλη υπόληψη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πρώην πρόεδρος της ισραηλιτικής κοινότητας Αθηνών: «Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντισημιτικό».
    Tην αντίδραση του πρώην προέδρου της ισραηλιτικής κοινότητας Αθηνών και επιχειρηματία, Μίνου Μωυσή, προκάλεσε το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ ο οποίος με μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει συγγνώμη καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, αναπαράγει «στερεοτυπικό αντισημιτικό περιεχόμενο».
    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «...ανεξάρτητα από την πολιτική του στόχευση, το σποτ παραπέμπει σε κλασικό στερεότυπο αντισημιτισμού και προσθέτει ότι ο Μωυσής, που για τις ανάγκες του σποτ ενδύεται τον δημοσιογράφο ή τα ΜΜΕ, «είναι φιλάργυρος, εξαγοράσιμος και διαθέσιμος να μεταφέρει στο λαό του οτιδήποτε, αρκεί να πέφτει το παραδάκι από το αφεντικό του».
    αναλυτικά η ανάρτηση του Μίνου Μωυσή
    «Η τέταρτη από τις δέκα εντολές που υπαγόρευσε ο Θεός στον Μωυσή, ζητάει τον σεβασμό της αργίας του Σαββάτου και την αποχή από οποιαδήποτε απασχόληση. «…τη δε ημέρα τη εβδόμη σάββατα Κυρίω τω Θεώ σου…». Παραβαίνω την εντολή αισθανόμενος την εσωτερική ανάγκη να πω δυο λόγια για το τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Πόσο κοστίζει ο Μωυσής ;» και κατάληξη «…μην καταπίνεις τον Μωυσή αμάσητο».
    Για να ξεκαθαρίσω από την αρχή την άποψη μου. Ανεξάρτητα από την πολιτική του στόχευση, το σποτ παραπέμπει σε κλασικό στερεότυπο αντισημιτισμού. Ο Μωυσής, που για τις ανάγκες του σποτ ενδύεται τον δημοσιογράφο ή τα ΜΜΕ ή τον ΠΘ, είναι φιλάργυρος, εξαγοράσιμος και διαθέσιμος να μεταφέρει στο λαό του ο,τιδήποτε, αρκεί να πέφτει το παραδάκι από το αφεντικό του. Όλα τα αγοράζει το χρήμα όταν πέφτει, και πάντα υπάρχει ένας Μωυσής για να αλλοτριωθεί από αυτό. Άμεσα λοιπόν, ούτε καν τα προσχήματα δεν τηρήθηκαν, γίνεται η σύνδεση : Ο (Εβραίος) Μωυσής που για το χρήμα τα πάντα είναι έτοιμος να κάνει, να χειραγωγήσει, να επηρεάσει, να κατευθύνει τον αφελή λαό εκεί που τα αφεντικά υποδεικνύουν.
    Το σποτ παρασύρεται στη μοντέρνα στρατηγική των αντισημιτών η οποία υπαγορεύει συνήθως απομάκρυνση από τα απ´ευθείας χτυπήματα που δεν είναι comme il faut. Προτιμάει την υιοθέτηση και προαγωγή στερεοτύπων που αφήνουν πονηρά υπονοούμενα και καταναλώνονται πιο εύκολα από το λαϊκό θυμικό. Παράλληλα προστατεύουν και τους δημιουργούς τους που, αν υπάρχουν αντιδράσεις, επικαλούνται την υπερβολή και την υπέρ-ευαισθησία των αντιδρούντων, συνήθως προβάλλοντας και το δικό τους άμεμπτο και άσπιλο παρελθόν για ζητήματα ρατσισμού και αντισημιτισμού. Πάρα πολλά τα παραδείγματα.
    Όπως έχω πει αρκετές φορές, η κατοχυρωμένη συνταγματικά ελευθερία της γνώμης και έκφρασης δεν μπορεί να λειτουργεί ως κάλυμμα της αυθαιρεσίας και της προσβολής της αξιοπρέπειας όσων κρίνουν ότι θίγονται. Και δεν μπορεί να αφήνει στο απυρόβλητο ούτε ηλίθιους δήθεν δημιουργούς, όπως αυτοί του σποτ, ούτε πολύ περισσότερο εκείνους που κινούνται από πρόθεση να κρατούν ζωντανά επικίνδυνα φαινόμενα που προκαλούν οποιασδήποτε μορφής διαχωρισμούς στην κοινωνία. Ακόμα και στην περίπτωση που άλλος ήταν ο σκοπός τους.
    Το σποτ, από την υπέρ-προβολή του έκανε ήδη ζημιά στην κατεύθυνση αυτή της αναπαραγωγής των στερεοτύπων. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντανακλαστικά πρέπει να το αποσύρει και να ζητήσει και συγνώμη για το στερεοτυπικό αντισημιτικό περιεχόμενο του. Φαντάζομαι βέβαια ότι από Δευτέρα θα υπάρξουν και οι ανάλογες αντιδράσεις της ΕΣΗΕΑ και θα περίμενα μέσα σ´αυτές να δω και αυτή τη διάσταση. Όπως θα περίμενα και από την Εκκλησία να αντιδράσει μια και η λοιδωρία του Μωυσή, ως φιλάργυρου εντολοδόχου, θίγει και τον Χριστιανισμό. Όπως αναμένω να υπάρξει καταδίκη και από σειρά Οργανώσεων, Φορέων και προσωπικοτήτων που τάσσονται υπέρ του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας.
    Ένας μεγαλοφυής δημιουργός του 16ου αιώνα, ο Σαίξπηρ, πατώντας πάνω σε εύφορο έδαφος της εποχής, κατασκεύασε το στερεότυπο του φιλάργυρου και αιμοδιψούς Εβραίου με τον Σάιλοκ στον Έμπορο της Βενετίας. Η παγκόσμια βιβλιογραφία έχει χιλιάδες λήμματα για το πόσο κόστισε αυτό το στερεότυπο στη διαχρονική εξέλιξη του αντισημιτισμού. Ας μην επιτρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ να «κοστίσει ο Μωυσής».
    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...