ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Ιανουαρίου 2021

O ΣΟΡΟΣ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ. ΤΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΑ «ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ» ΚΡΑΤΗ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ. Η Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία εναντίον του Ιράν. Δημιουργούν το νομικό έρεισμα για στρατιωτικό πλήγμα μαζί με το Ισραήλ. Ο Μητσοτάκης θα στείλει Έλληνες στρατιώτες να σκοτωθούν πολεμώντας μαζί με τους «συμμάχους» μας ιουδαίους για να δείξει ότι «είναι με την σωστή πλευρά της ιστορίας».

 Asian shares follow Wall Street lower as investors pull back

Στέλνει ξανά στρατεύματα στο Αφγανιστάν ο Σόρος Μπάιντεν.

Ο Τραμπ στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του: «Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος επειδή ήμουν ο πρώτος πρόεδρος εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε έναν καινούριο πόλεμο. (η εύλογη συνέχεια: Για να κερδίζουν χρήματα οι τοκογλύφοι του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης με το αίμα των παιδιών του αμερικανικού λαού)».

 

Η  Διεθνής  Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας δήλωσε την Πέμπτη 14  Ιανουαρίου  2021  ότι «το Ιράν άρχισε να εγκαθιστά εξοπλισμό για την παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου. Η Τεχεράνη όχι μόνο διατήρησε τα σχέδια της για έρευνα και ανάπτυξη για  την  παραγωγή  εμπλουτισμένου  ουρανίου αλλά και σχεδίασε  ένα  βελτιωμένου τύπου  πυρηνικό  καύσιμο».

Το μήνυμα  ελήφθη  και  σε  δύο  ημέρες,  το Σάββατο  16  Ιανουαρίου  2021  τα υποτακτικά  κράτη  με κοινή  τους  δήλωση από το Γερμανικό, Γαλλικό  και Βρετανικό  υπουργείο  Εξωτερικών ανέφεραν ότι   «ανησυχούν βαθιά».  Προτρέπουμε το Ιράν να σταματήσει αυτή την δραστηριότητα και να επιστρέψει στην συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις του για το JCPoA για την διατήρηση της συμφωνίας».

Για το θέμα του Ιράν στήνεται μια τεράστια επέμβαση του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ,  που θα εμπλέξει την Ελλάδα σε επικίνδυνους ατραπούς. Το ίδιο  συμβαίνει  και  στην  Τουρκία.  Μελετάτε  η  πτώση  του Ερντογάν  γιατί   η  θέση  της  Τουρκίας επιδρά γεωστρατηγικά σε ένα ενδεχόμενο χτύπημα εναντίον του Ιράν. Οι  απώλειες  που  θα  έχει  η Τουρκία  ανατολικά  θα  αντισταθμιστούν  με  κέρδη  από τα  Δυτικά.  Ο Σόρος  Μπάιντεν  με  το  γνωστό  ταλμουδικό μίσος  που  τρέφει  για  κάθε  θέμα  που  αφορά  την  Ελλάδα  (όπως  τα  εκδήλωσε  με  το  Σκοπιανό),  θα  δράσει  θεαματικάΈτσι  πάλι  μόνο η  Ελλάδα  θα  βγει  ζημιωμένη.  

 

Γαλλία: «Το Ιράν ενισχύει την ικανότητα κατασκευής πυρηνικών  όπλων».

Ο Γάλλος υπ. Εξωτερικών, Ζαν Ιβ Λεντριάν τόνισε σε συνέντευξή του ότι ΗΠΑ και Ιράν θα πρέπει να σεβαστούν τη διεθνή συμφωνία του 2015.

Το Ιράν βρίσκεται στη διαδικασία αύξησης της ικανότητάς του να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα και είναι επείγον η Τεχεράνη και η Ουάσινγκτον να επιστρέψουν στη πυρηνική συμφωνία του 2015, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας σε συνέντευξη του.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ισλαμική Δημοκρατία ξεκίνησε την διαδικασία παραγωγής ουρανίου εμπλουτισμένου στο 20%, στον υπόγειο πυρηνικό σταθμό του Φορντόβ, προχωρώντας στην βασικότερη παραβίαση των όρων της διεθνούς συμφωνίας του 2015 (JCPOA) για τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης. Αυτό το ποσοστό εμπλουτισμού η Τεχεράνη το είχε πετύχει προτού καταλήξει στη συμφωνία με τις παγκόσμιες δυνάμεις για τον περιορισμό των αμφιλεγόμενων πυρηνικών φιλοδοξιών της.

Οι παραβιάσεις της πυρηνικής συμφωνίας από την Τεχεράνη από τότε που η Ουάσινγκτον υπό την απερχόμενη κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από τη συμφωνία το 2018, επαναφέροντας κυρώσεις εις βάρος του Ιράν, μπορεί να περιπλέξουν τις προσπάθειες του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν να επαναφέρει τις ΗΠΑ στη συμφωνία.

«Η κυβέρνηση Τραμπ επέλεξε αυτό που ονόμασε εκστρατεία μέγιστης πίεσης ενάντια στο Ιράν. Το αποτέλεσμα ήταν ότι αυτή η στρατηγική αύξησε μόνο τον κίνδυνο και την απειλή», δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν Ιβ-Λεντριάν στην εφημερίδα Journal du Dimanche. «Αυτό πρέπει να σταματήσει επειδή το Ιράν και - το λέω ξεκάθαρα - βρίσκεται στη διαδικασία να αποκτήσει την ικανότητα κατασκευής πυρηνικής (όπλων)».

Ο κύριος στόχος της συμφωνίας JCPOA ήταν να παρατείνει το χρόνο που το Ιράν θα χρειαζόταν να παραγάγει επαρκές σχάσιμο υλικό για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας, αν το επέλεγε, σε τουλάχιστον ένα χρόνο από περίπου δύο έως τρεις μήνες. Εκείνη η συμφωνία κατάργησε επίσης τις διεθνείς κυρώσεις κατά της Τεχεράνης. Το Ιράν αρνείται οποιαδήποτε πρόθεση να χρησιμοποιήσει ως όπλο το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Με τις προεδρικές εκλογές στο Ιράν να είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν τον Ιούνιο, ο Λεντριάν είπε ότι είναι επείγον να «πούμε στους Ιρανούς ότι αρκετά με αυτό» και να επαναφέρουμε το Ιράν και τις ΗΠΑ πίσω στη συμφωνία.

Ο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι θα επαναφέρει τις ΗΠΑ στη συμφωνία εάν το Ιράν επανέλθει στην αυστηρή τήρησή της. Η Ισλαμική Δημοκρατία τονίζει ότι πρέπει πρώτα να αρθούν οι αμερικανικές κυρώσεις προτού αντιστρέψει τις πυρηνικές παραβιάσεις της.

Ωστόσο, ο Γάλλος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι ακόμη και αν και οι δύο πλευρές επανέλθουν στη συμφωνία, αυτό δεν είναι αρκετό. «Θα χρειαστεί να γίνουν δύσκολες συζητήσεις σχετικά με τη διάδοση βαλλιστικών όπλων και την αποσταθεροποιητική δράση του Ιράν στις γειτονικές του χώρες στην περιοχή», συμπλήρωσε.

 

Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία προειδοποιούν το Ιράν για τον εμπλουτισμό ουρανίου.

Την βαθιά ανησυχία τους για την εγκατάσταση τριών προωθημένων συσκευών φυγοκέντρισης στον ιρανικό πυρηνικό σταθμό της Νατάνζ, την βασική μονάδα εμπλουτισμού του ουρανίου του Ιράν, εξέφρασαν η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τάχθηκε υπέρ της επιστροφής της χώρας του στην πυρηνική συμφωνία.

Όπως ορίζει η διεθνής συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, η οποία υπεγράφη το 2015 στην Βιέννη, και της οποίας υπεραμύνονται οι τρεις ευρωπαϊκές δυνάμεις παρά την αποκήρυξή της από την Ουάσινγκτον υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, το Ιράν δεν έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση τόσο προωθημένων συσκευών φυγοκέντρισης.

Σε νέα ανακοίνωσή τους, οι τρεις ευρωπαϊκές δυνάμεις καλούν την Τεχεράνη να μην θέσει σε κίνδυνο την σημαντική ευκαιρία επιστροφής στην διπλωματία που αντιπροσωπεύει η έλευση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης».

Οι εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου τονίζουν ότι «αν τεθεί σε ισχύ» ο επίμαχος νόμος για το πυρηνικό ζήτημα θα καταλήξει σε σημαντική ενίσχυση του προγράμματος εμπλουτισμού του Ιράν και σε μειωμένη προσβασιμότητα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA)».

«Εάν το Ιράν θέλει σοβαρά να δώσει χώρο στην διπλωματία, δεν πρέπει να εφαρμόσει τα μέτρα αυτά», αναφέρεται στην ανακοίνωση των τριών ευρωπαϊκών δυνάμεων, οι οποίες τονίζουν ότι «η επιστροφή στην διεθνή συμφωνία» θα έχει θετικές συνέπειες για το Ιράν.

Σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης, το κείμενο προτρέπει την κυβέρνηση να κάνει αμέσως τις αναγκαίες ενέργειες για την παραγωγή και αποθήκευση «τουλάχιστον 120 κιλών ουρανίου εμπλουτισμένου κατά 20% ετησίως» και την καλεί «να θέσει τέλος» στις επιθεωρήσεις της IAEA.

Ωστόσο, για να τεθεί σε ισχύ ο νόμος αυτός, πρέπει να επικυρωθεί από τον πρόεδρο Χασάν Ροχανί, ο οποίος είναι αντίθετος με αυτόν.

 

 

 

ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 ΚΑΙ ΑΝΑΡΡΙΧΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΟΡΟΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ Ο Α΄. ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. Ο Τραμπ στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του: «Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος επειδή ήμουν ο πρώτος πρόεδρος εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε έναν καινούριο πόλεμο. (η εύλογη συνέχεια: Για να κερδίζουν χρήματα οι τοκογλύφοι του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης με το αίμα των παιδιών του αμερικανικού λαού)».

 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

7 σχόλια:

  1. ΗΠΑ: Νέα ρεκόρ στο χρηματιστήριο μετά την ορκωμοσία Μπάιντεν
    Τα οικονομικά αποτελέσματα από κολοσσούς της αμερικανικής οικονομίας ώθησαν τους βασικούς δείκτες να σπάσουν τα προηγούμενα ρεκόρ
    Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, καταγράφοντας κέρδη μετά από μια συνεδρίαση που σηματοδοτήθηκε από την επίσημη έναρξη της θητείας του Τζο Μπάιντεν ως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.
    Τα οικονομικά αποτελέσματα από κολοσσούς της αμερικανικής οικονομίας, όπως της Netflix με την μετοχή της εταιρείας να καταγράφει μεγάλη ρεκόρ, καθώς οι συνδρομητές της πλατφόρμας ξεπέρασαν τα 200 εκατομμύρια, ώθησαν τους βασικούς δείκτες να σπάσουν τα προηγούμενα ρεκόρ που είχαν σημειώσει στις 8 Ιανουαρίου.
    • Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε ενισχυμένος κατά 257,86 μονάδες (+0,83%), στις 31,188,38 μονάδες.
    • Ο δείκτης Nasdaq, των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 260,07 μονάδων (+1,97%), στις 13.457,25 μονάδες.
    • Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 52,94 μονάδων (+1,39%), στις 3.851,85 μονάδες. Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το επιτελείο εξωτερικής πολιτικής του Προέδρου Σόρος Μπάιντεν, εκφράζει το βαθύ κράτος του Στέιτ Ντιπάρντμεντ. Οι περισσότεροι είχαν αξιοποιηθεί και επί της εποχής της Χίλαρι Κλίντον στο υπουργείο Εξωτερικών. Σημειώνεται ιδιαίτερα από το νέο επιτελείο, η «επιστροφή» της Βικτώρια Νούλαντ (που χρεώνεται τη συμφωνία Αναστασιάδη- Έρογλου του Φεβρουρίου 2014) και της Αμάντα Σλόατ. Γνωστές για τις απόψεις τους έναντι των κυπριακών θέσεων.
      Η προσέγγιση τους, όπως και του Μπάιντεν, του υπουργού Εξωτερικών, που έχει επιλέξει, του κ. Αντονι Μπλίνκεν, είναι πως θα πρέπει η κατοχική Τουρκία να μην φύγει από το δυτικό μαντρί. Δεν θέλουν να αφήσουν τον Ερντογάν στην αγκαλιά του Πούτιν. Αυτό αφορά τα συμφέροντα των ΗΠΑ και η επιδίωξη αυτή, ελπίζουμε, είναι να μην λειτουργήσει σε βάρος μας. Η Ελλάδα και η Κύπρος απλώς θα είναι οι παράπλευρες απώλειες.
      Οι ΗΠΑ προφανώς θεωρούν δεδομένες την Ελλάδα και την Κύπρο (γι’ αυτό και θέλουν να καθορίζουν και τους φίλους μας) και δεν θα ασχοληθούν μαζί τους. Θα ασχοληθούν με τον θορυβοποιό Ερντογάν.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Για να πάρουν οδηγίες από τον Σόρος Μπάιντεν για τον σχεδιαζόμενο πόλεμο με το Ιράν. Κοινή επίσκεψη στην Ουάσινγκτον προγραμματίζουν οι ΥΠΕΞ Γαλλίας και Γερμανίας.
    Οι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας και Γερμανίας σχεδιάζουν κοινό ταξίδι στην Ουάσινγκτον σύμφωνα με τον Διατλαντικό Συντονιστή της γερμανικής κυβέρνησης Πέτερ Μπάιερ.
    «Είναι σημαντικό να αναλάβει η Ευρώπη μεγαλύτερες ευθύνες. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε στην παλιά νοσταλγία της διατλαντικής σχέσης. Και οι δύο πλευρές θα πρέπει να αναζητήσουν νέα κοινά σημεία. Πρέπει να οικοδομήσουμε τη νέα Δύση», δήλωσε ο Διατλαντικός Συντονιστής της γερμανικής κυβέρνησης Πέτερ Μπάιερ στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk).
    «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπό τον Τραμπ ήταν πολύ επιζήμια για τις διατλαντικές σχέσεις. Τώρα μπορούμε να αναπνεύσουμε. Μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, πολλοί παλιοί γνωστοί από τις κυβερνήσεις Ομπάμα και Κλίντον εμφανίστηκαν ξανά, και ο Μπάιντεν τους φέρνει τώρα στο γραφείο του. Έτσι, μπορούμε να βασιστούμε σε αυτούς τους παλαιούς, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στην αποκατάσταση της διατλαντικής σχέσης».
    Ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός συνέχισε λέγοντας ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει απλώς να βάλει τα χέρια της στη μέση και να περιμένει. Η περαιτέρω εξέλιξη του ΝΑΤΟ παραμένει ένα σημαντικό και μεγάλο έργο. Η Ευρώπη βέβαια δεν συμφωνεί πάντοτε, αλλά η Γερμανία και η Γαλλία θα επιδιώξουν την συνεργασία με τις ΗΠΑ και σχεδιάζουν ένα κοινό ταξίδι των υπουργών τους των Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον. Για τη Γερμανία είναι επίσης σημαντικό να δοθεί στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ μια πολύ σαφής δέσμευση για τον στόχο του 2% για τις αμυντικές δαπάνες», τόνισε.
    Πηγή: Deutschlandfunk
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανηγυρίζει ο «πατριάρχης» για την εκλογή του Σόρος Μπάιντεν.
    Το Οικουμενικό Πατριαρχείο συγχαίρει τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Joseph Biden για την ανάληψη των καθηκόντων του, και εκφράζει την ικανοποίησή του για δύο υψηλού συμβολισμού αποφάσεις που έλαβε αμέσως μετά την ορκωμοσία του:
    1. Να άρει τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που είχαν επιβληθεί σε 13 χώρες, με κατά πλειοψηφία μουσουλμανικό πληθυσμό. Υπενθυμίζεται ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εδώ και αρκετές δεκαετίες, έχει εγκαινιάσει επίσημο ακαδημαϊκό διάλογο με το Ισλάμ και έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα περί τα 15 κοινά συνέδρια, στα οποία συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν όλη την ανθρωπότητα και τα οποία αποβλέπουν στην καλύτερη γνωριμία και τον αλληλοσεβασμό των δύο μονοθεϊστικών θρησκειών, καθώς και στην εδραίωση της ειρήνης και της αλληλεγγύης στον κόσμο.
    Μέσα στο πλαίσιο του διαθρησκειακού αυτού διαλόγου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στα 30 χρόνια της πατριαρχίας του, έχει επισκεφθεί επίσημα πολλές μουσουλμανικές χώρες, όπως π.χ. το Ιράν, το Μπαχρέιν, το Κατάρ, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, την Λιβύη, την Αίγυπτο, το Μαρόκο κ.ά., και έχει αναπτύξει φιλικές σχέσεις και σταθερή επικοινωνία με θρησκευτικούς ηγέτες του Ισλάμ και με προσωπικότητες του ακαδημαϊκού χώρου.
    Ταυτοχρόνως, έχει συγκαλέσει συναντήσεις κορυφής με εκπροσώπους των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών στην Πόλη, στις Βρυξέλλες κ.α. Είναι, άλλωστε, διεθνώς γνωστές οι Διακηρύξεις του Βοσπόρου (1994, 2005) και των Βρυξελλών (2001).
    2. Να επιστρέψουν οι ΗΠΑ στη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή. Είναι γνωστές οι αλλεπάλληλες πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και για να εμπνεύσει σεβασμό και αγάπη για τον πλανήτη γη – τον κοινό μας “οίκο”. Ο Παναγιώτατος έχει συγκαλέσει μέχρι τώρα εννέα μεγάλα διεθνή, διεπιστημονικά και διαθρησκειακά οικολογικά συμπόσια εν πλω, μικρότερα σχετικά σεμινάρια στη Χάλκη, ενώ τα τελευταία χρόνια συγκαλεί τα θεματικά συνέδρια “Halki Summit”, το τέταρτο των οποίων αρχίζει τις εργασίες του διαδικτυακά την προσεχή Τρίτη, 26 Ιανουαρίου.
    Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει συμμετάσχει σε πολλές περιβαλλοντικές εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία του κόσμου, έχει εκφωνήσει σειρά ομιλιών για οικολογικά ζητήματα και έχει δημοσιεύσει πολλά ανάλογα κείμενα. Για την συμβολή του αυτή στην προστασία της Δημιουργίας έχει χαρακτηριστεί ως “ο πράσινος Πατριάρχης”.
    Σε ό,τι αφορά στη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έλαβε μέρος σε διάφορες φάσεις της προετοιμασίας της, συνόδευσε μάλιστα, τον Πρόεδρο της Γαλλίας Hollande, κατόπιν προσκλήσεως εκ μέρους του, σε σχετικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις Φιλιππίνες.
    Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εξέφρασε επανειλημμένα την αντίθεσή του στην στάση των ΗΠΑ απέναντι στο Πρωτόκολλο του Κιότο και αργότερα, στην απόφασή τους να αποχωρήσουν από την Συμφωνία των Παρισίων. Ήταν επόμενο, λοιπόν, να χαιρετίζει τώρα και να εξαίρει με ενθουσιασμό την απόφαση του Προέδρου Biden να επανενταχθεί η χώρα του στην κοινή παγκόσμια προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΒΡΑΪΚΗ Κυβέρνηση στην Αμερική – Ακόμα κι ο Νετανιάχου λιγότερους θα έβαζε στην Κυβέρνηση των Η.Π.Α.
    1= Αυτό ειναι παλαιό χουι τους.
    Στη Δούμα της Ρωσίας μετά το 1917 απο 550 βουλευτές 520 ήταν Εβραίοι.
    2= Άρα εγω ΔΕΝ πιστεύω οτι σε αυτή την κυβέρνηση ειναι ΜΟΝΟ 10 άτομα.
    3=Οι ηγέτες ολλων των Ευροπαικων κρατών και οργανισμών ειναι τέτοιοι.
    4= Εγώ με τα δικά μου αυτιά άκουσα τον ΓΑΓΑ στης 10 Μαρτίου 2010 να λέει στο Ελληνικό κοινοβούλιο « ΠΟΣΟΙ « εδώ μέσα νωμιζατε οτι ειναι ελληνικής καταγωγής ?
    Όλοι αυτοι δεν ειναι γνήσιοι Εβραίοι ,του μεσογειακού τύπου( μελαχρινοί και με μητες ´ακβιλα.
    Ειναι χαζάριοι (τουρκο μογγολική φυλή) που απλός υιοθέτησαν την εβραϊκή θρησκεία .
    Ολοι σχεδόν έχουν ξανθά μαλλιά ,μπλε μάτια και ανοιχτό δέρμα.
    Η Μερκελ ΓΙΑΤΙ γελάει μόνο με Ερντογαν και του κάνει ολα τα χατήρια ?
    Και γιατί ΟΛΟΙ είναι με την Τουρκία ?
    Γιατι είναι με την μητερα πατρίδα τους,γιαυτο.
    ΑΥΤΟΙ ξέρουν,ο αλλος κόσμος δεν καταλαβαίνει ΤΙ και ΓΙΑΤΙ γινετε……
    Ειναι η λεγόμενη 13- η φυλή του Ισραήλ τους οποίους αναφέρει και ο Χριστός ως έχιδνες.
    Ειναι εκεινη η ράτσα που επέλεξε ο ακατονόμαστος να του κάνει τη δουλειά ,δηλαδη να τον βοηθήσουν να γίνει παγκόσμιο ηγέτη,παγκόσμιο βασιλιά.
    Και αυτό κάνουν με ΟΛΑ τα μέσα (και με το κοβιδ ).
    Τώρα που ξαναήρθαν στην εξουσία θα βγάζουν αφρούς για να τον κάνουν βασιλια όλου του κόσμου τούτου ,για να τους δώσει ολα τα αγαθά του Αβρααμ: και τα χρυσά,και τα ασημια και τα όλα τα βόδια( εμεις ???? ) ,και ολα τα καλά….
    Δεν σας κάνει εντύπωση οτι όλοι αυτοι εμπλεκόμενοι με το κοβιδ ειναι Εβραίοι ?
    Και θα φάνε ΟΛΟΙ καλά οταν θα έρθει η ώρα τους……
    skeftomasteellhnika.blogspot.com
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπλίνκεν : Και η κυβέρνηση Μπάιντεν θα αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
    Ο Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει τη λύση «δύο κρατών» στην ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη αλλά μια τέτοια λύση δεν μοιάζει «ρεαλιστική», τουλάχιστον «βραχυπρόθεσμα», σύμφωνα με τον υποψήφιο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν.
    Η νέα κυβέρνηση Μπάιντεν θα διατηρήσει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ .
    Ο Αντονι Μπλίνκεν, ο οποίος έχει ονομαστεί υποψήφιος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ από τον δημοκρατικό εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, δεσμεύθηκε χθες Τρίτη, κατά τη διάρκεια ακρόασης στην αμερικανική Γερουσία για την έγκριση του διορισμού του, ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει να αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ και θα διατηρήσει σε αυτήν την πρεσβεία της.
    Δεν μοιάζει «ρεαλιστική»…
    Οι Παλαιστίνιοι διέκοψαν κάθε επαφή με τις ΗΠΑ μετά την απόφαση του ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την ιερή πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρει εκεί την αμερικανική πρεσβεία, στην αρχή της θητείας του, που ολοκληρώνεται σήμερα.
    Σύμφωνα με τον κ. Μπλίνκεν, ο Τζο Μπάιντεν θεωρεί ότι «η καλύτερη» και «ίσως η μοναδική» βιώσιμη λύση στην ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη είναι αυτή «των δύο κρατών».
    Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι μια τέτοια λύση δεν μοιάζει «ρεαλιστική», τουλάχιστον «βραχυπρόθεσμα», καλώντας τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους «να αποφύγουν μονομερή μέτρα που θα κάνουν ακόμη πιο περίπλοκη» την κατάσταση.
    Πριν έναν χρόνο, ο απερχόμενος πρόεδρος παρουσίαζε το σχέδιό του για τη Μέση Ανατολή.
    «Δέσμευση» στην «ασφάλεια του Ισραήλ»
    Προέβλεπε την ίδρυση αποστρατιωτικοποιημένου, συρρικνωμένου παλαιστινιακού κράτους, με την πρωτεύουσά του στην περιφέρεια της Ιερουσαλήμ, χωρίς τους εβραϊκούς οικισμούς, στην προσάρτηση των οποίων θα προχωρούσε το Ισραήλ, κατά το κείμενο.
    Η μάλλον αναμενόμενη αντίδραση της Παλαιστινιακής Αρχής ήταν να απορρίψει το σχέδιο στο σύνολό του και να πάψει να αναγνωρίζει στις ΗΠΑ το καθεστώς του αμερόληπτου μεσολαβητή.
    Ο Αντονι Μπλίνκεν επαναβεβαίωσε χθες ενώπιον των αμερικανών γερουσιαστών τη «δέσμευση» της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, που θα αναλάβει την εξουσία σήμερα Τετάρτη, στην «ασφάλεια του Ισραήλ», που είναι «ιερή και απαραβίαστη» για τις ΗΠΑ.
    Πηγή: ΑΠΕ
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα τύμπανα πολέμου κατά της Συρίας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές από τις ΗΠΑ, ο Σόρος Μπάιντεν “έχρισε” ως υπ’ αριθμόν έναν στόχο τον Άσαντ στη Συρία, κάτι που φυσικά αντιτίθεται στα συμφέροντα της Ελλάδας. Η εξέλιξη αυτή δίνει μια πρώτη γεύση της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υπέρ της Τουρκίας.
    Το πρώτο μέρος που επισκέφθηκε ο Μπάϊντεν μετά την ορκωμοσία του ήταν ένα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΙΟ,
    Σημειολογικά αυτό σημαίνει ότι ξαναρχίζουν οι στρατιωτικές και πολεμικές επιχειρήσεις του Χρηματιστηρίου των ΗΠΑ στο εξωτερικό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...