ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

24 Ιανουαρίου 2021

ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ» ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΣΑΝ ΑΝΤΡΕΣ. ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΛΙΓΟ ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ; ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΚΑΝΑΝ ΕΘΕΛΟΥΣIΩΣ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΣΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΠΡΟΣΩΠΑ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΘΑΝ ΤΙΠΟΤΕ. ΞΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ» ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΩΣ ΣΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ; ΣΑΝ ΔΕΙΛΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ.

 Ο γνωστός Ισραηλινός πολιτικός επιστήμονας Γιακόβ Κάδμι προέβλεψε την πιθανότητα απόκτησης πυρηνικού όπλου από την Τουρκία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άγκυρα θα αποκτήσει σίγουρα πυρηνικό οπλοστάσιο και είναι αδύνατο να σταματήσει αυτή η διαδικασία. Το μόνο ερώτημα, όπως είπε, είναι το χρονοδιάγραμμα.

 Αλαλούμ με το εμβόλιο της γρίπης – Το επηρεάζει τελικά ο κορωνοϊός; -  Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Βρετανία: Θα εμβολιαστούν σε ζωντανή μετάδοση οι Μ.Τζόνσον και Μ.Χάνκοκ

Είναι απαράδεκτο  το  70%  της  φρασεολογίας  των λεγόμενων «ακροδεξιών»  να ασχολείται  συνεχώς  με  τα «εμβόλια», την  «θεία κοινωνία»,  τις  «προφητείες»,  τα  "θαύματα"  και  άλλα  κωμικά  ζητήματα  και  να  αποφεύγουν  να  ασχοληθούν  με τα φλέγοντα  πολιτικά,  οικονομικά και κοινωνικά  προβλήματα  του  Ελληνικού λαού.  Τριακόσιες  χιλιάδες  Έλληνες  δολοφονούνται κάθε  χρόνο  πριν  γεννηθούν,  με  άμβλωση  και  οι  πατριώτες ασχολούνται   και  αυτοεξευτελίζονται  με  γελοίες συνωμοσιολογικές θεωρίες. Γι  αυτό  το  λεγόμενο  ελληνικό  "ακροδεξιό"  κίνημα  δεν  θα  σταθεί  ποτέ  στα  πόδια  του,  όπως  π.χ.  αυτό του Ισραήλ,  που  ψηφίζεται  πάντοτε  από  το  ένα  τρίτο  του εβραϊκού  λαού.  Γι αυτό  κραύγαζε  ο  Περικλής  Γιαννόπουλος:  "Νεοέλληνες,  αποτυγχάνετε,  γιατί  σκοτώσατε  το  πνεύμα".  Μελετώντας  τις  θέσεις  και  διακηρύξεις  των  Ελλήνων  ηγετών  του  "ακροδεξιού"  χώρου  βλέπεις  ότι  πράγματι  σκοτώνουν  το  πνεύμα.



Το μήνυμα του Μαργαρίτη Σχοινά: “Τέλος του έτους ο εμβολιασμός στην Ευρώπη – Εάν τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή δεν θα υπάρξει αδειοδότηση”

 

Βαρουφάκης:  «θα είμαι ο πρώτος που θα κάνει το εμβόλιο και μάλιστα σε δημόσια θέα».

 «Το κίνημα εναντίον του εμβολιασμού υπάρχει και πριν από τον κορονοϊό και συγχρωτίζεται με μια καμπάνια η οποία συνδέεται άρρηκτα με την ακροδεξιά, με όσους αμφισβητούν την κλιματική αλλαγή… Εμείς στο ΜέΡΑ 25 είμαστε ξεκάθαροι, θα είμαι ο πρώτος που θα κάνω το εμβόλιο και θα το κάνω σε δημόσια θέα για να ενισχύσω στην προσπάθεια για τον εμβολιασμό όμως από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να μην εργαλειοποιεί τους επιστήμονες για να μην χάνουν το κύρος τους έτσι ώστε να μπορούν αν πείσουν τον κόσμο».

«Εγώ θεωρώ ότι όποιος δεν εμβολιάζεται είναι ”τζαμπατζής”, είναι απαράδεκτός γιατί ουσιαστικά λέει εμβολιαστείτε όλοι οι υπόλοιποι να σωθούμε αλλά εγώ δεν θα πάρω το ρίσκο του εμβολίου. Θα είμαστε ξεκάθαρα ταγμένοι στον αγώνα υπέρ των εμβολιασμών».

 

Βρετανία: Θα εμβολιαστούν σε ζωντανή μετάδοση οι Μ.Τζόνσον και Μ.Χάνκοκ

 

Ιδιαίτερη είναι η είδηση που καταφθάνει από την Μεγάλη Βρετανία και αφορά τον Μπόρις Τζόνσον και τον Ματ Χάνκοκ, που αναμένεται να εμβολιαστούν ζωντανά στην τηλεόραση.

Ο Χάνκοκ χαιρέτισε την απόφαση της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής, που έδωσε την έγκρισή της για την χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech ενώ ήδη βρίσκονται καθ' οδόν για τη Βρετανία τα πρώτα φορτηγά, που μεταφέρουν παρτίδες από το εργοστάσιο παρασκευής του εμβολίου στην μικρή βελγική πόλη Puurs, στην επαρχία της Αμβέρσας.

Ο Ματ Χάνκοκ απάντησε σήμερα καταφατικά στην πρόσκληση - πρόκληση του Πιρς Μόργκαν, δημοσιογράφου και παρουσιαστή της πρωινής εκπομπής του ITV «Good Morning Britain» να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό «ζωντανά» στο τηλεοπτικό πλατό. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να εμβολιαστούν την ίδια μέρα εντός της επόμενης εβδομάδας μπροστά στους τηλεθεατές προκειμένου να στείλουν «το σωστό μήνυμα», όπως τόνισε ο Πιρς Μόργκαν. «Θα έρθω όπου βρίσκεσαι οποιαδήποτε ώρα την επόμενη εβδομάδα αν μπορούμε να το κάνουμε. Ας το κάνουμε μαζί, ζωντανά στον αέρα. Θα είναι δυνατό, θα στείλει το σωστό μήνυμα», είπε στον καλεσμένο του, Ματ Χάνκοκ, ο Μόργκαν.

«Θα εμβολιαστούμε είτε έχουμε νοσήσει από κορωνοϊό, είτε όχι»

Όμως, ο υπουργός ανέφερε πως ο εμβολιασμός του ίδιου δεν αποτελεί προτεραιότητα καθώς είναι ένας υγιής άνδρας, μέσης ηλικίας, εκτός και αν λάβει την άδεια να εμβολιαστεί, αν αυτό θα βοηθήσει και θα πείσει τους άλλους να κάνουν το εμβόλιο. Ερωτηθείς γιατί θα κάνει το εμβόλιο, αφού, ήδη, έχει νοσήσει από κορωνοϊό, ο Βρετανός υπουργός Υγείας απάντησε: «Επειδή ακόμα δεν γνωρίζουμε τις επιπτώσεις, το να έχεις περάσει τον κορωνοϊό, αν δημιουργεί ανοσία ή αν δεν τον μεταδίδεις πλέον. Έτσι, θα εμβολιαστούμε είτε έχουμε νοσήσει από κορωνοϊό, είτε όχι».

Η Αλέγκρα Στράτον, εκπρόσωπος Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, αποκάλυψε σήμερα πως και ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ έχει αποφασίσει να κάνει το εμβόλιο «ζωντανά» στην τηλεόραση. «Όλοι γνωρίζουμε τον χαρακτήρα του πρωθυπουργού, δεν νομίζω πως αυτό είναι κάτι που θα απέκλειε», δήλωσε η εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους.

Πάντως, η ίδια πρόσθεσε πως ο Τζόνσον δεν θα επιθυμούσε να εμβολιαστεί νωρίτερα από ανθρώπους που ανήκουν σε κατηγορίες υψηλού κινδύνου. Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, μιλώντας στην καθημερινή ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, δήλωσε: «Αν σκεφτώ πως αυτό θα βοηθούσε να πειστεί κάποιος, θα το κάνω».

Η Βρετανία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που πήρε έγκριση για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Το εμβόλιο της Pfizer είναι κατά 95% αποτελεσματικό, βάσει των στοιχείων που έδωσε η εταιρεία στην δημοσιότητα. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο 10 εκατ. δόσεις του εμβολίου με 800.000 από αυτές να βρίσκονται
στη χώρα την προσεχή εβδομάδα.

 

 

Κάθε αξιόπιστο εμβόλιο, εγκεκριμένο από τα αρμόδια όργανα, είναι απόλυτα ασφαλές. Δεν χρειάζεται να συζητάμε με τις ώρες πάνω σ' αυτό το ζήτημα, γιατί είναι χωρίς νόημα. Τα εμβόλια είναι μία από τις σπουδαιότερες και ασφαλέστερες κατακτήσεις του ανθρωπίνου πνεύματος. Όλα τα άλλα που γράφονται από αδαείς, είναι παραπληροφόρηση της κακιάς ώρας, για να μην γράψουμε  κάτι χειρότερο. Και θα ήταν για γέλια, αν δεν επηρέαζαν ένα πληθυσμό άσχετων.
Το 2009 με την γρίπη των πτηνών οι πρώτοι που πήγαν και εμβολιάσθηκαν ήταν οι 80.000 ιατροί της Ελλάδος και όλοι οι ευρωπαίοι και αμερικανοί γιατροί. Ρωτήστε γι αυτό τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. 'Ολοι αυτοί, οι συνεχιστές του Ιπποκράτη, που έφαγαν 30 - 40 - 50 χρόνια στην εξάσκηση της Ιατρικής, δεν γνωρίζουν το αντικείμενό τους, είναι άσχετοι με την επιστήμη τους και τους πείθουν "διάφοροι" να κάνουν εμβόλια για να βλάψουν την υγεία τους;
Κάθε χρόνο όλοι οι συνταξιούχοι γιατροί εμβολιάζονται για την εποχική γρίπη. Ελάχιστοι κραυγαλέοι "ιατροί" αποφεύγουν τον εμβολιασμό και το δηλώνουν περήφανα στους αδαείς. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι αυτοί οι ελάχιστοι "ιατροί"- νούμερα παρακολουθούνται  όλοι από ψυχίατρο και παίρνουν τακτικά τα φάρμακά τους. Κανένας ιατρός που έχει σώας τα φρένας, δεν αποφεύγει τους εμβολιασμούς, τόσον για τον ίδιο, όσον και για την οικογένειά του.
Πολλοί  απ’ αυτούς  που  προσφέρθηκαν να κάνουν τις πειραματικές δοκιμές για τα νέα εμβόλια, που ετοιμάζονται για τον κορωνοϊό, είναι γιατροί. Εδώ μάλιστα το εμβόλιο είναι πειραματικό, άρα μπορεί να ενέχει και κάποιο κίνδυνο.

 Και όμως πρώτοι οι γιατροί προσφέρθηκαν. Μήπως αυτοί οι γιατροί είναι αναλώσιμοι; Μήπως τους έχουμε για ξεμπέρδεμα;

 

 

 


http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/04/25-12.html

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020

ΔΙΠΛΑΣΙΟΙ (25%) ΟΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ (ΔΙΕΘΝΩΣ 12%). Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ. Ο ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ, ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΓΙΑ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΑΠΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΕΣ, ΟΥΡΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΟ.

 





 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/04/70-to.html

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020

ΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΡΑΤΣΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΒΑΛΙΚΕΨΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΕΙΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ (ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ) ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΚΡΟΜΑΦΙΟΖΟΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΟΥΦΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΖΥΓΟΥ ΤΗΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, TO ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΠΟΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΣΤΡΕΒΛΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΘΕΜΑΤΑ.

 

 

 

 

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/08/blog-post_74.html

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

ΕΝΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ.

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΡΙΤΣΑΡΝΤ  ΦΙΣΕΡ,  ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ  ΣΤΟ  ΕΜΒΟΛΙΟ  ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ.  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΕΧΟΥΜΕ  ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ.  ΤΑ  ΤΜΗΜΑΤΑ  ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ  ΤΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ  ΜΕ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  ΣΤΑ  ΜΜΕ  ΤΟΥΣ  ΛΙΓΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ  ΠΟΥ  ΠΗΓΑΝ  ΓΙΑ  ΔΙΑΚΟΠΕΣ:  "ΔΕΝ  ΕΧΟΥΜΕ  ΑΙΜΑ  ΓΙΑ  ΤΙΣ  ΕΓΧΕΙΡΙΣΕΙΣ.  ΣΑΣ  ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ  ΓΥΡΙΣΤΕ  ΠΙΣΩ".

ΑΥΤΟΣ  Ο  ΥΠΟΛΑΟΣ  ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ  ΟΤΙ  ΘΑ  ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ,  ΕΝΩ  ΦΟΒΑΤΑΙ  ΝΑ  ΔΩΣΕΙ  ΛΙΓΟ  ΑΙΜΑ  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ  ΤΟΥ;   


ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ.  ΜΗΔΕΝ  ΔΟΤΕΣ  ΟΡΓΑΝΩΝ  ΣΩΜΑΤΟΣ.

 

 

 

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/10/oi-to-2050-einai-10-10-2100-75-12-2100.html

Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018

OI ΕΛΛΗΝΕΣ TO 2050 ΘΑ EINAI 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΝΩ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΘΑ ΑΝΕΛΘΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. ΤΟ 2100 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΕ 7,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 12 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΤΟ 2100 ΤΑ 4,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/10/blog-post_4.html

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018

ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ. ΤΟ ΠΑΛΑΒΟ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ. ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΠΟΥ ΕΝΕΣΚΗΨΕ ΜΕ ΥΠΟΠΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ

 

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/01/blog-post_14.html

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020

ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΙΠΠΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΙΚΩΝ ΟΓΚΩΝ;

 

 

 



http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/06/blog-post_7.html

 

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ

 

ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΙΠΠΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΓΚΩΝ.


Σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα η οποία έγινε γύρω από τον καρκίνο έδειξε ότι οι «θερμοί» καρκινικοί όγκοι έχουν υψηλότερα ποσοστά απόκρισης στη θεραπεία και οι ασθενείς που τους φέρουν βελτιωμένα ποσοστά επιβίωσης.
Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι καρκινοπαθείς έχουν «ψυχρούς» όγκους, οι οποίοι είτε δεν περιέχουν πολλά ανοσοκύτταρα είτε έχουν κύτταρα που καταστέλλουν την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να τους καταπολεμήσει.
Επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Rush, λοιπόν, βρήκαν τώρα ότι η χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου στους καρκινικούς όγκους προκαλεί μεταβολή στη θερμοκρασία τους, ανακάλυψη που μπορεί να οδηγήσει σε νέο είδος ανοσοθεραπείας για τον καρκίνο. Τα αποτελέσματα της σχετικής μελέτης δημοσιεύθηκαν στο Proceeding of the National Academy of Sciences.


• Αντιγριπικά εμβόλια στη μάχη κατά του καρκίνου


Μελετώντας δεδομένα από το Εθνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, οι ερευνητές βρήκαν ότι οι άνθρωποι που είχαν καρκίνο του πνεύμονα και την ίδια στιγμή νοσηλεύονταν με λοίμωξη των πνευμόνων λόγω γρίπης ζούσαν περισσότερο από εκείνους που έπασχαν από καρκίνο του πνεύμονα αλλά δεν είχαν προσβληθεί από γρίπη.
Στην προσπάθειά τους να βρουν εναλλακτικές στους περιορισμούς που συνοδεύουν τους ζωντανούς λοιμογόνους παράγοντες των εμβολίων, οι ερευνητές απενεργοποίησαν τον ιό της γρίπης, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα νέο τύπου αντιγριπικό εμβόλιο, και διαπίστωσαν ότι η απευθείας χορήγηση του εμβολίου στο μελάνωμα (καρκίνος του δέρματος) των πειραματόζωων είχε ως αποτέλεσμα είτε την βραδύτερη ανάπτυξη των όγκων είτε τη συρρίκνωσή τους.
Συγκεκριμένα, το εμβόλιο οδηγούσε σε αύξηση της θερμοκρασίας του όγκου – τον «ζέσταινε» – αυξάνοντας την αναλογία ενός τύπου ανοσοδιεγερτικών κυττάρων (δενδριτικά κύτταρα) μέσα στον όγκο και οδηγώντας έτσι σε αύξηση των CD8+ Τ λεμφοκυττάρων – πρόκειται για κύτταρα – φονείς που αναγνωρίζουν και σκοτώνουν τα κύτταρα του όγκου. Σημαντικό είναι, επίσης, ότι ο εμβολιασμός του όγκου του μελανώματος στη μία πλευρά του σώματος όχι μόνο μείωνε την ανάπτυξη αυτού του όγκου, αλλά και ενός δεύτερου δερματικού όγκου στην άλλη πλευρά του σώματος των ποντικιών, η οποία δεν είχε εμβολιαστεί.
Οι συγγραφείς παρατήρησαν παρόμοια συστημικά αποτελέσματα σε ένα ζωικό μοντέλο με τριπλά αρνητικό μεταστατικό καρκίνο του μαστού, στο οποίο τόσο η βασική ανάπτυξη του όγκου όσο και η φυσική εξάπλωση του όγκου του στήθους στους πνεύμονες μειώθηκαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου μόνο στο βασικό όγκο. «Βάσει αυτού του αποτελέσματος, ελπίζουμε ότι η χορήγηση του εμβολίου της γρίπης σε έναν όγκο θα οδηγήσει σε ανοσολογική απόκριση και στους άλλους όγκους των ασθενών», εξηγεί ο Δρ. Andrew Zloza, επίκουρος καθηγητής και συγγραφέας της μελέτης.

Σημειώνεται ότι στην έρευνα αυτή χρησιμοποιήθηκαν πέντε διαφορετικά αντιγριπικά εμβόλια, αλλά μόνο τα τέσσερα από αυτά αποδείχθηκαν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των όγκων, δείχνοντας ότι η θεωρία των επιστημόνων δεν αφορά σε όλα τα αντιγριπικά εμβόλια.
Αυτή τη στιγμή οι επιστήμονες σχεδιάζουν κλινικές δοκιμές για να εξετάσουν διάφορους παράγοντες και εμβόλια, ώστε να καταφέρουν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ασθενούς στη μάχη κατά του καρκίνου χρησιμοποιώντας κάτι τόσο απλό και διαθέσιμο όσο ένα αντιγριπικό εμβόλιο. Κάτι τέτοιο θα προσφέρει στους καρκινοπαθείς μια σημαντική ελπίδα για το άμεσο μέλλον κι όχι σε διάστημα δεκαετίας.

 

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 


  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (ΕΜΑ): «ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΜΕΛΕΤΗ».

    Πιο ασφαλείς οι μακροχρόνιες διαδικασίες για την έγκριση εμβολίων

    Την είδηση για την έγκριση του εμβολίου από την Βρετανία σχολίασε η ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα φάρμακα δηλώνοντας πως είναι ασφαλέστερες οι μεγαλύτερης διάρκειας διαδικασίες της για την έγκριση εμβολίων κατά του Covid-19.

    «Ο EMA θεωρεί πως η υπό προϋποθέσεις εξουσιοδότηση για διάθεση στην αγορά είναι ο πιο κατάλληλος ρυθμιστικός μηχανισμός για να χρησιμοποιηθεί στην τρέχουσα επείγουσα ανάγκη λόγω πανδημίας», σχολίασε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

    Ο EMA πρόσθεσε πως η εν λόγω διαδικασία βασίζεται σε περισσότερα στοιχεία και περισσότερους ελέγχους απ' ό,τι η κατεπείγουσα διαδικασία που επελέγη από τη Βρετανία.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες Pfizer και BioNTech υπέβαλλαν αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φραμάκων (ΕΜΑ) για κατεπείγουσα έγκριση του εμβολίου τους. Μετά την κατάθεση του φακέλου στον EMA για άδεια κυκλοφορίας υπό όρους (CMA) για το BNT162b2, ο ΕΜΑ θα προχωρήσει σε αξιολόγηση του BNT162b2 κάτω από ένα επιταχυνόμενο χρονοδιάγραμμα. Ο EMA ανακοίνωσε ότι θα αποφασίσει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, αν θα εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer.

    Ο Οργανισμός και οι επιστημονικές του επιτροπές θα συνεχίσουν να εργάζονται για την αξιολόγηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Εάν τα δεδομένα που υποβάλλονται είναι αρκετά ισχυρά για να καταλήξουν στην ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εκάστοτε εμβολίου, η επιστημονική επιτροπή του EMA για τα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης (CHMP) θα ολοκληρώσει την αξιολόγησή της κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης συνεδρίασης που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιανουαρίου το αργότερο.

    Εκτός από την Pfizer αίτηση για άδεια κυκλοφορίας υπό όρους κατέθεσε και η Moderna Biotech Spain, για το εμβόλιο mRNA κατά της νόσου COVID 19.

    Γερμανικές επιφυλάξεις

    Η επείγουσα έγκριση της Βρετανίας στο πειραματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύχθηκε από την Pfizer και την BioNTech είναι «προβληματική» καθώς αποφασίσθηκε πολύ βιαστικά, όπως δήλωσε Γερμανός Ευρωβουλευτής.

    «Θεωρώ ότι αυτή η απόφαση είναι προβληματική και προτείνω στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην επαναλάβουν τη διαδικασία με τον ίδιο τρόπο. Μερικές εβδομάδες διεξοδικής εξέτασης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) είναι καλύτερη από μια βιαστική άδεια κυκλοφορίας έκτακτης ανάγκης ενός εμβολίου», τόνισε ο Πίτερ Λίσε, Ευρωβουλευτής και μέλος του κόμματος της καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ.

    Ζ.Π.

    Απάντηση
  2. Μαυραγάνης TOY ΣYΡΙZA: «Δεν θα κάνω το εμβόλιο, δεν το εμπιστεύομαι».
    Νωρίτερα, ο Νίκος Μαυραγάνης εμφανίστηκε αμετακίνητος στις απόψεις του για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Ο πρώην υφυπουργός επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και νυν αρχηγός του νέου κόμματος «ΕΝΩΝΩ», ξεκαθάρισε στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο ότι δεν θα εμβολιαστεί, διότι δεν εμπιστεύεται το εμβόλιο.
    «Οι άνθρωποι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι να αποφασίσουν. Δεν λέω ούτε να κάνουν, ούτε να μην κάνουν. Δεν είμαι κατά των εμβολίων, λέω όμως ότι πρέπει να γίνουν σεβαστά τα συνταγματικά δικαιώματα 105α του Συντάγματος και οι άνθρωποι να αφεθούν στην ησυχία τους και να αποφασίσουν μόνοι τους για την υγεία τους. Κανείς δεν θα το παίξει επί της γης μικρός Θεός», σχολίασε αρχικά και ανέλυσε όσα υποστηρίζει για DNA και RNA:
    «Είπα ότι επειδή ακριβώς το εμβόλιο επεμβαίνει στο ανθρώπινο γονιδίωμα, που αποτελείται και από τα δύο και επειδή ακριβώς στο άρθρο 1 της Παγκόσμιας Διακήρυξης για το ανθρώπινο γονιδίωμα, προφυλάσσεται η σύσταση αυτού, για τις επόμενες γενιές, για να μην μεταλλαχθεί ουσιαστικά το γονιδίωμα, για αυτόν τον λόγο είπα ότι πρέπει να γίνουν δύο νομοθετικές παρεμβάσεις. Φυσικά είμαι πλέον αρμόδιος να το κάνω αυτό γιατί ασχολούμαι 25 χρόνια με το διοικητικό δίκαιο».
    «Η Πολιτεία πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες της. Την διοικητικώς οφειλόμενη ενέργεια πρέπει να κάνει. Ο ΠΟΥ δεν έχει καμία ευθύνη απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Εγώ αυτό που λέω είναι να κάνει το εμβόλιο όποιος επιθυμεί. Εγώ δεν θα το κάνω το εμβόλιο γιατί δεν το εμπιστεύομαι».
    Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια εκπομπής του Mega διαδραματίστηκε ένα απίστευτο σκηνικό, όταν ο Νίκος Μαυραγάνης προσπάθησε να κάνει... ιατρικά μαθήματα στον καθηγητή Θεόδωρο Βασιλακόπουλο σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού, θέλοντας να πείσει τον κόσμο για τις αμφιβολίες που έχει.
    Ζ.Π.


    Απαντήσεις
    1. Το ξέσπασμα και του Αχιλλέα Γραβάνη, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Νίκου Μαυραγάνη για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
      Ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης, τόνισε ότι ο πρώην υφυπουργός επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ λέει ανοησίες δημόσια και είναι επικίνδυνος για την δημόσια υγεία.
      «Οι δημόσιες δηλώσεις ενός πολιτικού εκφράζουν ανάγλυφα γιατί η χώρα είναι χρεωκοπημένη. Ένας άνθρωπος που λέει δημόσια ανοησίες, και ίσως δεν τις πιστεύει καν παρά ψαρεύει ψήφους, δικαιολογεί γιατί η χώρα είναι στα τάρταρα», τόνισε αρχικά στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς Μάσκα», με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Σμυρνή.
      «Το mRNA είναι ο αγγελιοφόρος κωδικός, είναι ένα μήνυμα πρωτεΐνες, στην περίπτωση του κορωνοιού είναι η πρωτεΐνη ακίδα. Όταν μπει στο σώμα μας, η ακίδα μπαίνει στα κύτταρα και είναι το κλειδί στην κλειδαριά. Είναι η συνθήκη γα να μας μπει ο ιός. Αναπτύχθηκε μια τεχνολογία καταπληκτική που δεν είναι σημερινή, είναι 30 ετών τώρα. Υπάρχουν mRNA φάρμακα που χορηγούνται σε παιδικές γενετικές νόσους και κάνουν θαύματα. Θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση για το mRNA, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που είναι επικίνδυνοι και έμμεσα και άμεσα γιατί λένε ανοησίες. Είναι η πλατφόρμα που θα αλλάξει πολλά στη φαρμακολογία, στον καρκίνο, στις μεταβολικές νόσους, υπάρχουν ήδη εργασίες για εμβόλιο για τον καρκίνο. Όταν ακούω ανίδεους να μιλάνε δημόσια με αυτήν την καταφατικοτητα, εξανίσταμαι. Το ΜΙΤ, συνεργάτης της Moderna είναι ο Μανώλης Κελλής,είναι αυτός που μιλάει με σαφή τρόπο για το τι σημαίνει. Να μην επικαλείται λοιπόν ο κάθε τυχάρπαστος, επικίνδυνος τη γνώση που δεν ξέρει.
      Αυτοί πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη με αυτά που λένε. Οι εισαγγελείς πρέπει να προστατέψουν τη δημόσια υγεία. Όλα αυτά απέναντι σε έναν καταξιωμένο συνάδελφο. Ο κ. Βασιλακόπουλος είναι από τους πιο σημαντικούς κλινικούς που έχει η χώρα. Έχει βοηθήσει πολύ κόσμο και δεν μπορεί να του μιλά κανείς με αυτόν τον τρόπο δημόσια».
      Ζ.Π.

    2. Εκτός εαυτού έβγαλε τον καθηγητή ο πρώην υφυπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τα όσα υποστήριξε για το εμβόλιο του κορωνοϊού, με τον βουλευτή της ΝΔ να παίρνει θέση μέσω του ραδιοφώνου του Alpha.

      Ένα απίστευτο σκηνικό διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια εκπομπής του MEGA, όταν ο Νίκος Μαυραγάνης, πρώην υφυπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και νομικός, προσπάθησε να κάνει... ιατρικά μαθήματα στον καθηγητή Θεόδωρο Βασιλακόπουλο σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού, θέλοντας να πείσει τον κόσμο για τις αμφιβολίες που έχει.

      Ο κ. Μαυραγάνης επέμενε ότι το εμβόλιο θα επηρεάσει το dna του οργανισμού ενός ανθρώπου, παρά το γεγονός ότι ο κ. Βασιλακόπουλος του εξήγησε ότι δεν έχει καμία σχέση το dna με το RNA που είναι το εμβόλιο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να βγει εκτός ορίων ο καθηγητής.

      «Η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική πολιτεία, μπορεί αύριο να ψηφίσει με δύο διατάξεις ότι δεν θα υπάρχει συνδυασμός εμβολίου με μηχανισμό αποθήκευσης μέσα στον άνθρωπο ή γενετική τροποποίηση του γενετικού κώδικα του ανθρώπου» ισχυρίστηκε ο Νίκος Μαυραγάνης με τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο να απαντά:

      «Αυτά που λέτε δεν έχουν επιστημονική βάση και είναι επιεικώς αρλούμπες. Δεν μπορείτε να λέτε αρλούμπες στην τηλεόραση. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι άνθρωποι σαν και εσάς έχουν θητεύσει σε υπουργικούς θώκους».

      «Η έλλειψη γνώσης δημιουργεί παραπληροφόρηση. Αυτό που είπατε σαν πρόταση λέει ότι μπορεί το εμβόλιο που θα γίνει να τροποποιήσει το γενετικό υλικό του ανθρώπου. Το εμβόλιο που θα γίνει είναι εμβόλιο RNA. Το γενετικό υλικό του ανθρώπου είναι DNA. Ο άνθρωπος έχει ένζυμα που μετατρέπουν το DNA σε RNA, ποτέ το αντίστροφο. Δεν γίνεται αυτό που λέτε», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.
      Ζ.Π.

  3. Έφυγε από τη ζωή πριν από λίγη ώρα ένας γνωστός παθολόγος του Βόλου, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες 12 ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του “Αχιλλοπουλείου”, ενώ νόσησε με κορονοϊό στις αρχές Νοεμβρίου. Πρόκειται για τον Κίμωνα Πολυμέρου, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 70 ετών. Υπήρξε ιδιώτης γιατρός, υπεύθυνος σε κλινική της πόλης, αλλά πέρασε και από το ΙΚΑ Βόλου.
    Ζ.Π.

    Απάντηση
  4. Τρίτος αστυνομικός νεκρός από τον κορωνοϊό! Απίστευτες καταγγελίες απο τους αστυνομικούς.

    Άλλη μία απώλεια εξαιτίας της πανδημίας σημειώθηκε στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 55χρονο, πατέρα δύο παιδιών ο οποίος υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα της Κατερίνης και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της πόλης.
    Είναι ο τρίτος αστυνομικός που χάνει τη ζωή του από το φονικό ιό, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι και οι τρεις αστυνομικοί που έχασαν τη μάχη για τη ζωή ήταν από τη Βόρεια Ελλάδα.
    Την ίδια ώρα, μιλώντας στο Open, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος κατήγγειλε ότι έβρισκαν θετικούς αστυνομικούς και τους έβαζαν υπηρεσία.
    “Είχαμε καταγγελίες ότι έβρισκαν αστυνομικούς θετικούς και έβαζαν σε υπηρεσία τους γύρω τους. Είχαμε καταγγελίες ότι έβρισκαν θετικούς αστυνομικούς και τους έβαζαν υπηρεσία, για να βγει η υπηρεσία”, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και επισημαίνει: “Αστυνομικοί πληρώνουν τεστ από την τσέπη τους. Η υπηρεσία κάνει δειγματοληπτικά τεστ, όχι για όλους. Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που είχε θετικό κρούσμα στο σπίτι του πήγαινε κανονικά στην υπηρεσία του”.
    Ζ.Π.

    Απάντηση
  5. Κορωνοϊός-Κατερίνη: Νεκρός 47χρονος άνδρας που έφυγε από το νοσοκομείο όταν έμαθε ότι είναι θετικός στον ιό.

    Νεκρός εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης σε αγροτική περιοχή ένας 47χρονος άνδρας από το χωριό Αλώνια Πιερίας, ο οποίος έφυγε από το νοσοκομείο όταν έμαθε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό, στην περιοχή της Κατερίνης.
    Ο 47χρονος στις 13 του μήνα αισθάνθηκε αδιαθεσία και επισκέφθηκε το νοσοκομείο Κατερίνης ώστε να του γίνουν κάποιες εξετάσεις. Εκεί βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και του ζήτησαν να μείνει στο νοσοκομείο. Δύο μέρες αργότερα, ωστόσο, ο άνδρας έφυγε από το νοσοκομείο, χωρίς να ενημερώσει κανέναν και χθες βρέθηκε νεκρός. Το απόγευμα της Τετάρτης μίλησε στο Mega ο ξάδερφος του θανόντα, Γιάννης Κεμενέτζης για να αναφερθεί στο τραγικό συμβάν.
    «Δύο εβδομάδες τον ψάχναμε, και βρέθηκε τελικά χτες νεκρός σε αγροτική περιοχή. Πιθανώς να έφυγε από το νοσοκομείο επειδή δεν αισθάνθηκε καλά που είχε κορονοϊό και αντέδρασε υπερβολικά. Κανείς δεν γνωρίζει γιατί έφυγε. Το νοσοκομείο ακόμα και τώρα που μιλάμε δεν γνωρίζει για την εξαφάνισή του, δεν ενημέρωσε τους συγγενείς του, και ό,τι ενέργεια κάναμε την κάναμε μόνοι μας. Κανείς δεν τον αναζήτησε επίσημα. Κινητοποιήθηκαν όλοι μετά τις δικές μας ενέργειες», είπε ο κ. Κεμενέτζης, με την δικηγόρο της οικογένειας να μιλά για το ερώτημα που βασανίζει την οικογένεια.
    «Τα νοσοκομεία δεν είναι φυλακές, αλλά τίθεται το ερώτημα που βασανίζει την οικογένεια. Το πώς ο άνθρωπός τους που έπασχε από κορονοϊό, και εμπιστεύθηκαν ένα δημόσιο νοσοκομείο ώστε να γίνει καλά, πώς αυτός ο άνθρωπος έφυγε χωρίς εξιτήριο, εξαφανίστηκε, και επί 15 ημέρες αγνοείτο, μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε νεκρός», ανέφερε. «Οι συγγενείς αναφέρουν ότι υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσαν να είναι στο πλευρό του, αν δεν έπασχε από κορονοϊό», είπε η Γιάννα Παναγοπούλου.
    Ζ.Π.

    Απάντηση
  6. Ο Δημήτρης Κούβελας Καθηγητής Φαρμακολογίας , μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV και εξήγησε γιατί εγκρίθηκε από τους Διεθνείς οργανισμούς φαρμάκων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα η χρήση των εμβολίων κατά του COVID 19.
    « Σήμερα μιλάμε για επιταχυνόμενη διαδικασία. Ο ΕΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) λοιπόν σήμερα εξετάζει κατ’ εξαίρεση της διαδικασίας. Πρόκειται για μια κυλιόμενη διαδικασία, δηλαδή η εταιρία μπορούσε να φέρνει σταδιακά ότι στάδιο έρευνας είχε. Αυτό το μετέφερε στους αξιολογητές και πήγαιναν παρακάτω χωρίς να χάνουν χρόνο. Η έρευνα λοιπόν πήγε παράλληλα με την αξιολόγηση. Αποτέλεσμα ήταν να κερδίσουν πάρα πολύ χρόνο. Το δεύτερο πράγμα που συνέβη είναι ότι στον ΕΜΑ δεχθήκαμε πάρα πολλά πράγματα λόγω των συνθηκών που επιβλήθηκαν.»
    « Η έγκριση που θα γίνει δε θα είναι τελική έγκριση αλλά έγκριση υπό συνθήκες. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει ισχυρότερη εποπτεία του πως πάει το προϊόν , δηλαδή θα προσέχουμε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί. Αν κάτι στραβώσει άμεσα θα σταματήσει η χρήση του προϊόντος.»
    Ερωτηθείς ο κος. Κούβελας από τον δημοσιογράφο Γ. Τράγκα γιατί ενώ στο παρελθόν χρειαζόντουσαν πολλά χρόνια για την δημιουργία εμβολίων σήμερα αυτό το εμβόλιο δημιουργήθηκε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα: « Σήμερα έχουν αλλάξει πολύ οι εποχές. Αυτή τη στιγμή με υπολογιστική προσέγγιση μπορούμε να κάνουμε ορισμένα πράγματα πολύ πιο γρήγορα. Για παράδειγμα το πρώτο φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε για τη Σύφιλη, η σαλφασάνη χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν 605 προϊόντα που απέτυχαν και το 606 ήταν το χρήσιμο. Οι υπολογιστές έχουν επιταχύνει πάρα πολύ τις διαδικασίες γιατί συγκρίνουν χημικές δομές. Αρά μπορούμε πιο γρήγορα να πάρουμε αποφάσεις πιο είναι το σωστό. Το δεύτερο είναι η βιοτεχνολογία, αυτή τη στιγμή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα οργανισμό για να παράξει για εμάς αυτά τα προϊόντα. Στο παρελθόν τα βιολογικά ήταν μόνο οι πενικιλίνες που τις έβγαζαν οι μύκητες. Τώρα σε δεύτερο χρόνο καταφέραμε να αλλάξουμε το γονιδίωμα των μυκητών και να μας βγάζουν βελτιωμένες πενικιλίνες και αντιβιοτικά.»
    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...