ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

21 Ιανουαρίου 2021

Η κομμουνίστρια Κατίνα Σακελλαροπούλου που αρνήθηκε να ακούσει τον ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ δάκρυσε για την ορκωμοσία του Σόρος Μπάιντεν!

 

Η ΚΑΤΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΚΚ(εσ) ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ: «Ο ΦΛΩΡΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ 2021, 200 ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821».

                                     

                           

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που η κομμουνίστρια  «Πρόεδρος της Δημοκρατίας», Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αρνήθηκε να ακούσει  τον  ΕΘΝΙΚΟ  ΥΜΝΟ  στην Μητρόπολη. 

Χθες ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε ως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, σε αυτή την εξέλιξη αναφέρθηκε η κομμουνίστρια Σακελλαροπούλου, η οποία κατά τη διάρκεια του λόγου της... δάκρυσε. 

 

 

ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 ΚΑΙ ΑΝΑΡΡΙΧΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΟΡΟΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ Ο Α΄. ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. Ο Τραμπ στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του: «Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος επειδή ήμουν ο πρώτος πρόεδρος εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε έναν καινούριο πόλεμο. (η εύλογη συνέχεια: Για να κερδίζουν χρήματα οι τοκογλύφοι του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης με το αίμα των παιδιών του αμερικανικού λαού)».

 

Συγκεκριμένα η ΠτΔ υποστήριξε πως η Δημοκρατία έχει γερά θεμέλια στις ΗΠΑ (σχολιάζοντας τα όσα έγιναν στο Καπιτώλιο), κάνοντας με αυτόν τον τρόπο και μία σύγκριση με την Αρχαία Ελλάδα και την Δημοκρατία της Αθήνας. 

Κάπου εκεί η κομμουνίστρια  Σακελλαροπούλου... δάκρυσε! 

Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε και ένα κοράκι το οποίο ακουγόταν καθ' όλη τη διάρκεια της ομιλίας της. 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ




5 σχόλια:

  1. Το σωματείο προχωρά στην καθαίρεση του συνδικαλιστή μετά την ανάρτησή του.
    Στην καθαίρεση του Τάσου Ψαρομπά από τη θέση του αντιπροέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, μετά την ανάρτησή του για τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης, προχωρά η διοίκηση.
    Ο πρόεδρος του Σωματείου, Θανάσης Σταμούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, καταδίκασε την ανάρτηση, τονίζοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν αντιπροσωπεύουν το σωματείο.
    Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος σε ανάρτησή του στο facebook καταφέρεται με χαρακτηρισμούς εναντίον της δημοσιογράφου που κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από υφυπουργό.
    Θέση για την ανάρτηση του αντιπροέδρου πήρε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Γιώργος Χότζογλου.
    «Είναι εμετικού περιεχομένου η ανάρτηση. Την καταδικάζουμε απερίφραστα» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου και κάλεσε τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων να ανασκευάσει και να ζητήσει συγγνώμη από όλες τις γυναίκες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. “Τα Νέα” (16-17 Ιανουαρίου 2021), στο βασισμένο πάνω στα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat άρθρο του Σωτήρη Γεωργανά, με τίτλο “Η οικονομική ζημιά της πανδημίας ανά την Ευρώπη και δοκιμασμένες λύσεις”:
    “Πρώτη στην ΕΕ15, η Ιρλανδία (πιθανώς πλασματικό, σχετιζόμενο με λογιστικού χαρακτήρα κινήσεις πολυεθνικών). Δεύτερη η πολυσυζητημένη Σουηδία, με ύφεση 2,7%. Λίγο χειρότερα Φινλανδία και Δανία, με 3 και 3,7% αντιστοίχως. Γαλλία και Γερμανία ακολουθούν με 3,9 και 4%. Εγγύτερα σε εμάς, η Κύπρος που επηρεάζεται τόσο από κάθε πλήγμα στον τουρισμό, κατάφερε μια αξιοπρεπή ύφεση, 4,4%. Ιταλία στο 5%, Βρετανία στο 8,6% και Ισπανία χειρότερη όλων στο 9%. Όλων εκτός Ελλάδος, γιατί η χώρα μας, ήδη χτυπημένη από δεκαετή οικονομική κρίση, δέχεται νέο πλήγμα 11,7%, χειρότερη επίδοση σε παλιά και νέα ΕΕ”.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο ίδιο ως άνω φύλλο (“Τα Νέα”, 16-17 Ιανουαρίου 2021), υπό τον τίτλο “Το βαρύ αποτύπωμα του κορωνοϊού και οι προοπτικές ανάπτυξης”, αναγκάστηκε να παραδεχτεί τα κάτωθι:
      “Στα τέλη του 2019, οι οικονομικές προβλέψεις των διεθνών οργανισμών και των διεθνών οίκων για τη νέα χρονιά ήταν συγκρατημένα αισιόδοξες. Σύννεφα όπως το Brexit και η απειλή εμπορικών πολέμων, ιδίως μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, υπήρχαν αλλά δεν άλλαζαν τη συνολική θετική εικόνα. Η πανδημία που καταγράφηκε για πρώτη φορά στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς στην Κίνα, άλλαξε δραματικά το σκηνικό [...] Η πανδημία έπληξε με μεγαλύτερη δριμύτητα τις αναπτυγμένες χώρες με γηραιότερο πληθυσμό. Παρότι στον αλληλεξαρτώμενο κόσμο που ζούμε η κρίση χτύπησε και τις αναπτυσσόμενες χώρες, εκεί η μείωση του ΑΕΠ ήταν μικρότερη [...] ... η χώρα μας στάθηκε ιδιαίτερα άτυχη ως προς τη χρονική συγκυρία της κρίσης της πανδημίας. Μετά από μία δεκαετία βαθύτατης κρίσης, οι εκτιμήσεις διεθνών οίκων και οργανισμών έδειχναν ότι μεσοπρόθεσμα οι προοπτικές ανάπτυξης ήταν πολύ καλές. Τόσο λόγω των μέτρων που ελήφθησαν για τον περιορισμό της πανδημίας, όσο και λόγω της υψηλής εξάρτησης της οικονομίας μας από τον τουρισμό, ένα παραγωγικό τομέα που επλήγη με ιδιαίτερη δριμύτητα από την κρίση, η πτώση του ΑΕΠ αναμένεται να είναι μεγάλη [...]”.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Άρθρο “Το μετέωρο βήμα της οικονομίας”, που δημοσιεύθηκε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021 στην εφ. “Το Βήμα” ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Μανώλης Κρητικός, ο οποίος γράφει συγκεκριμένα:
      “Καταγράφοντας σημαντικούς σταθμούς της Ελληνικής Οικονομίας θα συμπεριλαμβάναμε: Σταθμός πρώτος, η ειλικρινής «μυστική» έκθεση Αβέρωφ για πιθανή προσφυγή της Ελλάδος στο ΔΝΤ η οποία απεκάλυπτε την τραγική αλήθεια για την Οικονομία λίγο πριν τις εκλογές του 1981. Σταθμός δεύτερος, το κόστος εξ ορθολογισμού της Οικονομίας λόγω της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο δημιούργησε μεγάλα ελλείμματα που μεταφέρθηκαν στις νεότερες γενιές. Σταθμός τρίτος, η χρήση του κοινού νομίσματος ευρώ, που παρά το θετικό αποτέλεσμα της συνύπαρξης με τις ευρωπαϊκές χώρες και λόγω της γεωπολιτικής θέσης μας, η Ελλάδα βιώνει και βίωσε τις συνέπειες της εξυπηρετικού χαρακτήρα ένταξης. Σταθμός τέταρτος, η ένταξη στο ΔΝΤ και τα τρία προγράμματα που ακολούθησαν 2010, 2012 και 2015 οικονομικής διάσωσης από ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ. Σταθμός πέμπτος, η μετά πανδημία Οικονομία”.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Βιβλίο του “Covid-19. Το αιφνίδιο τέλος του παρασιτισμού” (Αθήνα, 2020), ο συγγραφέας και στοχαστής Γιώργος Καραμπελιάς. Αναφέρει, συγκεκριμένα, ανάμεσα σε άλλα τα εξής αξιοσημείωτα:
      “Στην Ελλάδα, παρότι η υγειονομική επίπτωση υπήρξε μικρότερη στα αρχικά στάδια, η πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου, όταν ξέσπασε η κρίση, υπήρξε πολύ μεγαλύτερη από εκείνη χωρών με περισσότερα κρούσματα [...] Η κατάρρευση αυτή είναι συνέπεια του εύθραυστου χαρακτήρα της ελληνικής οικονομίας που στηρίζεται προνομιακά στον διεθνή τουρισμό και τις μεταφορές [...] Η έλλειψη λοιπόν μιας ενδογενούς παραγωγικής βάσης καθιστά την οικονομία εξαιρετικά ευάλωτη στις διεθνείς κρίσης, είτε πρόκειται για την κρίση της Lehman Brothers, που την κατέστρεψε κυριολεκτικώς, είτε πρόκειται για την τουρκική επιθετικότητα είτε για τον κορωνοϊό. Εν τέλει, η πανδημία του κορωνοϊού έρχεται να επιτείνει, ως προς τις οικονομικές της επιπτώσεις, τις συνέπειες της δεκαετούς κρίσης των μνημονίων, πλήττοντας και τον έσχατο τομέα του κυρίαρχου οικονομικού μοντέλου, τον τουρισμό [...] Δηλαδή, το ελληνικό μοντέλο του ελληνικού παρασιτισμού επλήγη καίρια από την κρίση των μνημονίων και την κατακόρυφη πτώση του ενεργού εισοδήματος και των επενδύσεων που ίσως υπερέβη και το 35% [...] Έτσι, ενώ η μνημονιακή κρίση, με 25% πτώση του ΑΕΠ, θα επιφέρει το θανάσιμο χτύπημα στο παρασιτικό δανειακό μοντέλο, η κρίση του κορωνοϊού θα αφαιρέσει ένα ακόμα 10% του ΑΕΠ, πλήττοντας καθοριστικά το τελευταίο «παραγωγικό» εν μέρει αλλά απόλυτα εξαρτημένο από τη διεθνή συγκυρία οχυρό της παραδοσιακής οικονομικής δομής”.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...