ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

21 Ιανουαρίου 2021

Συνεχείς οι αποβατικές ασκήσεις για τους Τούρκους πεζοναύτες με σενάριο κατάληψης ελληνικών νησιών. Μητσοτάκης: «Προσάρτηση» των Δωδεκανήσων και όχι ένωση με την Ελλάδα. Μητσοτάκης: «Ακροδεξιοί και γραφικοί συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για τις Πρέσπες».

 

Συνεχίζουν χωρίς ανάπαυλα τις αποβατικές ασκήσεις τους οι Τούρκοι. Όπως αναφέρουν η  «Στρατιά του Αιγαίου» και οι αμφίβιες δυνάμεις πραγματοποίησαν κοινή εκπαιδευτική δραστηριότητα  στο πλαίσιο προγραμματισμένης της δραστηριότητας για το 2020-2021.

 

Εκατοντάδες Τούρκοι πεζοναύτες στα πλαίσια καθαρής επιχείρησης ψυχολογικού πολέμου, απέναντι στην Ελλάδα, καθώς η Τουρκία δεν έχει κανένα άλλο «μέτωπο» πραγματοποίησης αποβατικών επιχειρήσεων πλην αυτό του Αιγαίου, πραγματοποίησαν αποβατική ενέργεια στα τουρκικά παράλια με την συμμετοχή και των αποβατικών σκαφών LCT για την μεταφορά και βαρέως υλικού.

Η έδρα της Τουρκικής Ταξιαρχίας Πεζοναυτών βρίσκεται στη Φώκαια της Σμύρνης, απ’όπου μπορούν να επιβιβαστούν άμεσα σε κατάλληλα μέσα και να πλησιάσουν ταχέως κάποιο Ελληνικό νησί και εκτός των οργανικών της τμημάτων από τα τάγματα πεζοναυτών με την υποστήριξη αρμάτων θέτει πάντα και ως υποδιοίκηση και μονάδες εξοπλισμένες με Επιθετικά Ελικόπτερα ΑΗ-1W, T-129 ATAK και μεταφορικά Ελικόπτερα αλλά και drones.

 

 

 

Μητσοτάκης:  «Προσάρτηση» των Δωδεκανήσων και όχι ένωση με την Ελλάδα;  PRONEWS

 

 Εντύπωση προκάλεσε η ρήση του πρωθυπουργού σήμερα στη Βουλή αναφορικά με τα Δωδεκάνησα, λέγοντας ότι η Ελλάδα τα «προσάρτησε» το 1947, αποφεύγοντας να πει τα ενσωμάτωσε στον εθνικό κορμό.

Πιο συγκεκριμένα είπε ο Κ.Μητσοτάκης:

«Διπλασιάζουμε τα χωρικά μας ύδατα στο Ιόνιο. Για πρώτη φορά μετά την προσάρτηση Δωδεκανήσων το 1947 η ελληνική επικράτεια μεγεθύνεται κατά 10%, όχι με απόσπαση εδαφών ή ισοβαρώς άλλων χωρών. Με διαδικασίες απόλυτα θεμελιωμένες στους Κανόνες Διεθνούς Δικαίου.»

Απλώς να θυμίσουμε ότι προσάρτηση εδαφών (Annexation) είναι η »μονομερής και πολλές φορές βίαιη πράξη ενός κράτους, με την οποία υπάγει στην εδαφική του κυριαρχία εδάφη που διατελούσαν υπό άλλο καθεστώς ή εδαφών που δεν ανήκουν απαραίτητα ή αποτελούσαν κάποτε μέρος του κράτους που πραγματοποιεί την προσάρτηση».

Αφενός η πράξη της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων δεν ήταν μονομερής, αφού έγινε βάσει της συνθήκης του 1947, αφετέρου δε, η προσάρτηση έχει το χαρακτήρα της «αρπαγής» ξένων εδαφών.

Για παράδειγμα η προσάρτηση της Αυστρίας από την Γερμανία ή η προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ.

Άλλωστε στην σχετική βιβλιογραφία η πράξη αναφέρεται ως «ένωση με την Ελλάδα»  και όχι «προσάρτηση από την Ελλάδα».

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν επρόκειτο για κάτι τέτοιο: Ήταν απλά επιστροφή ελληνικού εδάφους στον εθνικό κορμό. Κατά αυτόν τον τρόπο και λογική, θα ήταν προτιμότερο να είχε μιλήσει για ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων ή  ένωση με την Ελλάδα και όχι προσάρτηση.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Είναι όλα μελετημένα! Κάθε λέξη του λόγου του Κούλη έχει περαστεί από κόσκινο για να περνάει τα μηνύματα που θέλει...


 Την δεύτερη δόση του εμβολίου έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - 15minutes

 Τι να  περιμένεις  από ένα τρισάθλιο  λαό  που  βγάζει  "πρωθυπουργούς"  σαν  τον  εικονιζόμενο.

 

Μητσοτάκης: «Ακροδεξιοί  και γραφικοί συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για τις Πρέσπες».

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή ομιία του στη Βουλή έκανε την οριστική ρήξη με το παρελθόν και συγκεκριμένα με την εναντίωση του στη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς βρισκόμενος σε «γραμμή»... ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως στις διαδηλώσεις για τις Πρέσπες συμμετείχαν «ακροδεξία και γραφικά» στοιχεία.

Οι διαδηλώσεις αυτές ήταν που ουσιαστικά έδωσαν τη εκλογική νίκη στη Νέα Δημοκρατία, καθώς κινητοποίησαν εκατομμύρια πολίτες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συμμετείχαν και αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, που ουσιαστικά έδωσαν το «στίγμα» πως η Νέα Δημοκρατία θα παλέψει για τη Μακεδονία και τα εθνικά θέματα.

Άραγε και οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετείχαν, κάποιοι εκ των οποίων τώρα υπουργοί (Γεωργιάδης & Βορίδης) ήταν «γραφικοί & ακροδεξιοί»;

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: 

«Κάνατε ένα παραλληλισμό των επεισοδίων στο Καπιτώλιο και κάποιων διαδηλώσεων που έγιναν έξω από την ελληνική βουλή με αφορμή τη ψήφιση της Συμφωνία των Πρεσπών. Για τις οποίες είπα πολλές φορές από τη Βουλή, ότι διαφωνούμε αλλά άπαξ και ψηφιστεί είμαστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσου.

Είπατε ότι η ομοιότητα αυτών που έγιναν στο Καπιτώλιο είχε να κάνει με εκείνες τις διαδηλώσεις, που πράγματι και αρκετά γραφικά στοιχεία και ενδεχομένως να είχαν σε αυτές εμφιλοχωρήσει και ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία».

Με αυτή τη δήλωση που κάποιος δεν γνωρίζει, θα νόμιζε πως την έκανε ο Νίκος Κοτζιάς ή ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός «τελείωσε» κάθε συζήτηση (κυρίως εσωκομματική) περί εναντίωσης στη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ούτως η άλλως ακολουθεί και τηρεί κατά γράμμα, ενώ δεν εγκαλεί τους Σκοπιανούς όταν δεν την τηρούν, (μέχρι πέρυσι είχαν περίπου 80 παραβιάσεις που σίγουρα θα έχουν αυξηθεί). 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Παίρνουν τα κτήματα των Ελλήνων για να επεκτείνουν τη δομή αλλοδαπών στον Έβρο - Οργή από τους κατοίκους.
    Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη παρά τις σφοδρές αντιδράσεις να προχωρήσει στην επέκταση της δομής παράνομων μεταναστών (ΚΥΤ) στον Έβρο και συγκεκριμένα στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.
    Σύμφωνα με πληροφορίες λίγες μόλις ώρες πριν την τηλεδιάσκεψη του κ.Μηταράκη με τους θεσμικούς και τους φορείς του Έβρου, από το αρμόδιο υπουργείο τηλεφωνούν σε ιδιοκτήτες των χωραφιών που βρίσκονται δίπλα στο υπάρχον ΚΥΤ Φυλακίου, οι οποίοι είχαν αρνηθεί να τα νοικιάσουν και τους ενημερώνουν ότι θα προχωρήσουν στην επίταξη εκτάσεων τους.
    Μάλιστα θα έρθουν στην περιοχή και στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μαζί με τον εκτιμητή τον οποίον προσέλαβαν με απευθείας ανάθεση από τις 30 Δεκεμβρίου, για να ορίσει το χρηματικό τίμημα. Πρόκειται για έναν ωμό εκβιασμό των ακριτών ιδιοκτητών γης.
    Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης σε επιστολή του προς την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (η οποία είχε χαρακτηρίσει τη δομή ως επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια) αλλά και σε συνεντεύξεις του είχε διαψεύσει την επέκταση της δομής λέγοντας πως πρόκειται απλά για «αναβάθμιση» με βελτίωση χώρων και εξοπλισμού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...