ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

22 Ιανουαρίου 2021

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: "Ο ΓΙΟΥΡΙ ΓΚΕΛΕΡ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ".

 ANTENA_-_MANESIS

Καλόπουλος κατά Γιούρι Γκέλερ



Από την ολιγόλεπτη εμφάνιση του M. Καλόπουλου στο κανάλι ΑΝΤΕΝΑ και στην εκπομπή του κ. Μάνεση στις 28/11/04

Μάνεσης:   θαύμα - θαύμα μόνο του παίρνει φωτιά αυτό το κερί; Θεραπεύει και άρρωστους, προσέξτε να μην καείτε εκεί...
Καλόπουλος:  το κερί αυτό το εμβάπτισα πριν από είκοσι πέντε λεπτά περίπου σε συγκεκριμένο υγρό, είχα πει εδώ τον χρόνο αυτανάφλεξης του και αποδεικνύει ότι το μόνιμο θαύμα στην Ιερουσαλήμ, με τα αυταναφλεγόμενα κεριά έχει σχέση με την συγκεκριμένη ερμηνεία. Δεν επιμένω ότι αυτό συμβαίνει εκεί για να μην ερεθίσω πρωί-πρωί τις ευαισθησίες κάποιων... αλλά όπως καταλαβαίνετε ο σκεπτικισμός έχει… (διακόπτει ο Βουλευτής την Ν. Δημοκρατίας κ. Καμένος. Ο κ. Καλόπουλος προσπαθεί να συνεχίσει!) Θα μ' αφήσει ο αγαπητός πολιτικός...
 

Καμένος: Να σεβόμαστε λιγάκι... θέλετε να πείτε ότι η εκκλησία κάνει μαγικά; Τι λέτε τώρα;

Καλόπουλος: Αυτό ακριβώς υπαινίσσομαι. Δεν μασάω τα λόγια μου γνωρίζω τις θρησκευτικές σας  ευαισθησίες... αν μπορείτε συγκρατηθείτε...

Μάνεσης: ας μην θίγουμε το θρησκευτικό συναίσθημα! Σας παρακαλώ παρά πολύ ας τα αφήσουμε τώρα αυτά, επειδή θέλουμε να απομυθοποιήσουμε τον  κύριο Γκέλερ. Εσείς μπορείτε να λυγίσετε κουταλάκια!

Καλόπουλος:   εσείς μου ζητήσατε να παρουσιάσω πράγματα που η συγγραφική μου προσπάθεια έχει απομυθοποιητικά αποκαλύψει. Λοιπόν αυτό είναι το αυταναφλεγόμενο κερί πάμε τώρα σε κάτι άλλο αν και θα ήθελα να κάνω ένα μικρό παράπονο. Θρησκεία πολιτική και ποδόσφαιρο διεκδικούν το 98% της λαϊκής προσοχής και αρωγής... (ο κ. Μανεσης διακόπτει λέγοντας...

Μάνεσης:   Κύριε Καλόπουλε, δεν σας καλέσαμε για να κάνετε πολιτική ανάλυση. Σεβαστές οι απόψεις... αλλά επειδή χιλιάδες Ελλήνων συνωστίζονται αυτή τη στιγμή για να δουν κάποια σόου... και επειδή κόποι συνάνθρωποι μας που πάσχουν από καρκίνο ή άλλες ασθένειες πιστεύουν ότι θα γίνουν καλά...  (διακόπτει ο Καλόπουλος...)

Καλόπουλος:   Κύριε Μάνεση αντί να τα λέτε εσείς δεν αφήνετε να τα πω εγώ. Εσείς είστε συνέχεια στο κανάλι... στα δυο λεπτά που μ' έχετε στο κανάλι σας ακριβώς αυτά θα έλεγα και εγώ!

Μάνεσης:    Μα δεν σας κάλεσα για κατηγορήσετε την ορθοδοξία... κουταλάκια μπορείτε να μας λυγίσετε; για να βγάλουμε αν ο Γκέλερ είναι σωστός ή απατεώνας;

Καλόπουλος:   Ακουστέ, αν με φωνάξατε για να μου δώσετε ένα παράγγελμα: λύγισε κουταλάκια και να φύγω... αυτό είναι απαράδεκτο. Συμβαίνει να έχουμε και λόγο όπως καταλαβαίνετε!

Μάνεσης:   Μα εσείς θέλετε να μιλήσετε για το όπιο των λαών που είναι η πολική, η θρησκεία και δεν ξέρω τι άλλο… δεν θέλω τις πολιτικές σας απόψεις κ. Καλοπουλε! Εγώ θέλω τη γνώμη σας γιατί η μισή Ελλάδα σήμερα προσκυνάει στον Γκελερ… καλώς ή κακώς;

Καλόπουλος: Κακώς... κάκιστα.
Μανεσης: μπράβο, είναι τρικ αυτά που γίνονται;

Καλόπουλος: εχθές ήμουν σε τρεις εκπομπές και τον απεκάλεσα απατεώνα μπροστά στον άνθρωπο που τον έφερε στην Ελλάδα. (αυτό συνέβη στο EXTRA 3). Με ονόμασε υβριστή και με απείλησε με μηνύσεις. Του απάντησα πως ευχαρίστως θα υποστώ κάτι τέτοιο. Ύβρις είναι ο χαρακτηρισμός που δεν ευχή αποδείξεις.  Όταν ομως κάποιος  (που αυτοαποκαλείται φαινόμενο) κάνει κάτι που μπορεί να κάνει και οποιοσδήποτε ταχυδακτυλουργός τότε είναι σαφέστατο ότι πρόκειται για κοινό ταχυδακτυλουργό και όχι για οποιοδήποτε φαινόμενο ψυχικό ή οτιδήποτε άλλο! Είναι φαινόμενο απατής ο κ. Γκέλερ! Είκοσι πέντε χρόνια τώρα, τον κατηγορούν συνάδελφοι του  γι' αυτό που κάνει! Αυτοαναγορεύεται φαινόμενο ενώ είναι ένας απλός, κοινός, κοινότατος ταχυδακτυλουργός! Εγώ δεν είμαι ταχυδακτυλουργός και τώρα θα σας λυγίσω το κουταλάκι με την ίδια μέθοδο που το λυγίζουν όλοι οι ταχυδακτυλουργοί στην Ελλάδα!

Μάνεσης: Για να το δούμε!

Καλόπουλος: Επειδή εμείς οι συγγραφείς και οι σκεπτικιστές-απομυθοποιητές δεν έχουμε πολύ χρόνο από σας... προχωράμε... Λοιπόν... έχουμε δυο κουταλάκια τα βλέπετε (τα δείχνει, τοποθετεί το ένα μέσα στο άλλο έχοντας το κανονικό τους σχήμα. Απευθύνετε σε ένα νεαρό του σταθμού που βρίσκεται δίπλα του λέγοντας) Διάλεξε παλικάρι μου ένα απ' τα δυο… το πάνω ή το κάτω; Το επάνω (απαντάει εκείνος). Ωραία το τοποθετούμε αυτό μέσα στο χέρι σου. Φέρε τώρα το δάχτυλο του αλλού χεριού σου τρίφτο σ' αυτήν την περιοχή και σκέψου το επιδιωκόμενο. Τοποθετώ κι εγώ το άλλο κουταλάκι στο δικό μου χέρι και το τρίβω… παρακολουθήστε... πως ανασηκώνετε; Τού παιδιού που δεν ξέρει... δεν έχει συμβεί τίποτε... προσέξτε όμως στο δικό μου (χέρι πως) έχει στραβώσει!; (πραγματικά το κουταλάκι στο χέρι του κ. Καλόπουλου δείχνει να έχει ζωντανέψει και να ανασηκώνει αργά-αργά το πίσω μέρος του. Παίρνει τα δυο κουταλάκια τα τοποθετεί ξανά το ένα μέσα στο άλλο και το σχήμα του ενός έχει αλλάξει δραματικά, το πίσω μέρος του έχει πάρει μια κλήση τριάντα πέντε περίπου μοιρών μεγαλύτεροι απ' την αρχικη.

Μάνεσης:  Τώρα τι τρίκ είναι αυτό… έχει σχέση με τα μόρια...

Καλόπουλος: (σηκώνει τα κουταλάκια ψηλά και τα τοποθετεί το ένα πάνω στο άλλο) βλέπετε έχει στραβώσει πράγματι το πίσω μέρος του ενός έχει πάρει μια κλήση τριάντα πέντε μοιρών μεγαλύτεροι απ' την αρχική.

Μάνεσης:  αυτό ακριβώς έκανε και τον Γκέλερ διάσημο, το στράβωμα με τα κουταλάκια!

Καλόπουλος:   βλέπετε πως στράβωσε για τα καλά!

Μάνεσης:   αυτά κάνει και ο Γκέλερ και έγινε διάσημος

Καλόπουλος:  ε λοιπόν δεν μπορούμε να γίνουμε κι εμείς διάσημοι μ' αυτές τις ανοησίες; Είπαμε και καταγγείλαμε ότι ο άνθρωπος είναι απλός κοινός κοινότατος απατεώνας, ποιος μας ακούει!  Εχθές ήμουν σε τρεις εκπομπές και ματαιώθηκαν και οι τρεις!
(Οι τρεις εκπομπες ήταν η μια στο ΕΞΤΡΑ 3 όπου ο Κύριος Καλόπουλος τα έσυρε κανονικά στον Γιούρι Γκέλερ, αλλά αποχώρισε ο εκπρόσωπος του μάγου. Η δεύτερη ήταν σε μεσημεριανή εκπομπή του ALTER όπου το θέμα Γκέλερ κόπηκε με εντολές άνωθεν μόλις ο κ. Καλόπουλος, με την ιδιότητα του εκπρόσωπου των σκεπτικιστών Ελλάδος, αποκάλεσε απατεώνα τον Γ. Γκέλερ και η τρίτη ήταν το ίδιο βράδυ στην εκπομπή του κ. Χαρδαβέλα, όπου ολόκληρη η μαγνητοσκοπημένη ομιλία του κ. Καλόπουλου και η έξτρα συνέντευξη του απ' το συνεργείο του ALTER κόπηκε εντελώς και μόνο το όνομα του αναφέρθηκε, ενώ ο Καλόπουλος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο κέντρο μελετών μεταφυσικών φαινομένων του πανεπιστήμιου Αιγαίου που ήταν και το θέμα την βραδιάς!)
Υπάρχουν συμφέροντα λοιπόν πίσω απ' την δεισιδαιμονία που δεν θέλουν να αποκαλυφθεί η αλήθεια του πράγματος!
Καταφέραμε να φύγει με δάφνες και δόξες ένας απατεώνας ενώ ο αντίπαλός του ο Τζέημς Ράντι (Tzames Ranti) τον καταγγέλλει είκοσι πέντε χρόνια τώρα. Ο άνθρωπος δεχόταν να έρθει εδώ να σας δείξει τους τρόπους με τους οποίους συμβαίνουν όλα αυτά τα πράγματα και κανέναν δεν διάθεση μια δεκάρα!

Επεμβαίνει μια κυρία απ' το πάνελ και ρωτάει: αυτό που είναι μπροστά σας σαν δενδράκι τι είναι κ. Καλόπουλε;  Αναφέρεται στην καιγόμενη βατό που κατασκεύασε ο Κ. Καλόπουλος και έχει επιδείξει σε διάφορες τηλεοπτικές ευκαιρίες!  Ο κ. Καλόπουλος κάνει διακριτικά πως δεν ακούει γνωρίζοντας πως δεν πρόκειται να του δοθεί τέτοια ευκαιρία! Η κύρια επιμένει ο κ. Μανεσης την διακόπτει: άστο μην ξαναρχίσουμε τώρα. Να σημειώσουμε ότι τόσο το κερί όσο και η καιόμενη βάτος, ζητήθηκαν επίμονος απ' το κανάλι αλλά ''δια τον φόβων των Ιουδαίων΄΄ το θέμα κόπηκε μια και ο βουλευτής κύριος Καμένος ήδη διέρρηξε τα ιμάτια του στην θεά του αυταναφλεγόμενου κεριού!

Καλόπουλος: αποδεικνύεται λοιπόν ότι αυτά… δεκάδες εκατοντάδα χιλιάδες θα έλεγα τέτοια τρικ έχουν κατακλείσει την ανθρώπινη ιστορία (υπαινίσσεται έντονα την θρησκευτική θεουργία) και έχουν αποσπάσει την ανθρώπινη προσοχή, δημιουργώντας, όπως πολύ σωστά είπατε, οπαδούς υπέρ της δεισιδαιμονίας.

Ο Νεαρός δίπλα απ' τον κ. Καλόπουλο συμπληρώνει: και εκμεταλλεύονται και την ανθρώπινο πόνο!

Καλόπουλος σαφέστατα όλα καταλήγουν σ' αυτό (στην αναζήτηση της ανθρώπινη υγείας που είναι και το βασικό ζητούμενο!) και εκεί  βρίσκεται το χρήμα... και η δόξα! Καταλαβαίνετε λοιπόν πως αντί να αντισταθείτε... και είναι προς τιμήν σαν που όπως μαθαίνω εσείς του αντισταθήκατε και τον αναγκάσατε να φύγει απ' το στούντιο... και εξ' αυτού είμαστε στην ίδια παράταξη...

Μάνεσης: όχι δεν τον αναγκάσαμε. Απλά ήμασταν η μόνη εκπομπή με σοβαρό αντίλογο! Μόλις οι επιστήμονες είπαν ότι πρόκειται για τρικ τους έβρισε και έφυγε… δεν ήταν στις προθέσεις μας να τον διώξουμε!

Καλόπουλος: Κύριε Μάνεση, η δεισιδαιμονία ισχυρίζεται παρά πολλά... Ολόκληρη η Ανατολή νομίζει ότι με την σκέψη της (αυτοσυγκέντρωση κλπ) μπορεί να επηρεάσει (να πετύχει) πράγματα! Είδατε κανέναν ανατολίτη να διαπρέπει στην Ολυμπιάδα;  Πήδηξε κάποιος (ψυχικά χαρισματικός) περισσότερο απ' τον Σεργκεή Μπούμκα; Θεράπευσε κανείς κάποια παγκόσμια πάθηση. Εφευρέθηκε  κάποιο φάρμακο πουθενά, επειδή κάποιος χρησιμοποίησε τα ομμμ... και τις αυτοσυγκεντρώσεις! Βρήκε κάποιος ψυχικός (!) ένα φάρμακο για οποιαδήποτε πάθηση (καρκίνο ... γιατρέ βαλε κι εσύ το χεράκι σου) Γιατί οι επιστήμονα πρέπει να βγάλουν τα μάτια τους σταθμίζοντας τα δεδομένα της επιστήμης για να κάνει τυπική λογική ανάλυση των δεδομένων μέχρι να φτάσει ένα φάρμακο ή οποιαδήποτε άλλη ευεργεσία στην ανθρωπότητα και στο κοινωνικό μας τραπέζι;

Μάνεσης: κύριε Καλόπουλε, δεν έχω άλλο χρόνο. Ευχαριστώ παρά πολύ, ήταν σαφέστατα αυτά που μας είπατε... το κάναμε για να μην είμαστε τόσο ευκολόπιστοι.

Ο Κύριος Καλόπουλος δηλώνει ευτυχείς, που συνέβαλε στην επιφυλακτικότητα των Ελλήνων απέναντι στον πολλά υποσχόμενα τσαρλατάνο Γιούρι Γκέλερ.
Ο αγώνας κατά της δεισιδαιμονίας συνεχίζεται!
 
Σύνδεσμος σκεπτικιστών Ελλάδος
 
 
 

Καλόπουλος: αποδεικνύεται λοιπόν ότι δεκάδες χιλιάδες τέτοια τρικ έχουν κατακλύσει την ανθρώπινη ιστορία (υπαινίσσεται έντονα την θρησκευτική θεουργία) και έχουν αποσπάσει την ανθρώπινη προσοχή, δημιουργώντας, όπως πολύ σωστά είπατε, οπαδούς υπέρ της δεισιδαιμονίας.

Στη συγκεκριμένη εκπομπή έκανα επίδειξη της καιομένη και μη κατακαιομένη βάτου των αυταναφλεγόμενων κεριών και μετά στράβωσα και τα κουταλάκια ακριβώς με τον τρόπο που το κανει και ο Γιούρι Γκέλερ. Μάλιστα ο συμπαθής δημοσιογράφος που καθόταν δίπλα μου, τόσο πίστεψε στο τρικ με τα κουταλάκια, που μου ζήτησε εξηγήσεις γιατί το δικό του κουταλάκι δεν στράβωσε!

 

 

Μετά ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

 

Καλόπουλος: αποδεικνύεται λοιπόν ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες τέτοια τρικ και έχουν κατακλύσει την ανθρώπινη ιστορία (υπαινίσσεται έντονα την θρησκευτική θεουργία) και έχουν αποσπάσει την ανθρώπινη προσοχή, δημιουργώντας, όπως πολύ σωστά είπατε, οπαδούς υπέρ της δεισιδαιμονίας.

 KALOPOULOS_ANTENA2KALOPOULOS_ANTENA1

Ο Νεαρός δίπλα απ' τον κ. Καλόπουλο συμπληρώνει: που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο!

Καλόπουλος: Σαφέστατα όλα καταλήγουν σ' αυτό (στην αναζήτηση της ανθρώπινης υγείας που είναι και το βασικό ζητούμενο!) και εκεί βρίσκεται το χρήμα... και η δόξα! Καταλαβαίνετε λοιπόν πως αντί να αντισταθείτε... και είναι προς τιμήν σας που εσείς του αντισταθήκατε (στον Γιούρι Γκέλερ) και τον αναγκάσατε να φύγει απ' το στούντιο... και εξ' αυτού είμαστε στην ίδια παράταξη...

Μάνεσης: Όχι δεν τον αναγκάσαμε. Απλά ήμασταν η μόνη εκπομπή με σοβαρό αντίλογο! Μόλις οι επιστήμονες είπαν ότι πρόκειται για τρικ τους έβρισε και έφυγε, δεν ήταν στις προθέσεις μας να τον διώξουμε!

Καλόπουλος: Κύριε Μάνεση, η δεισιδαιμονία ισχυρίζεται παρά πολλά... Ολόκληρη η Ανατολή νομίζει ότι με την σκέψη της (αυτοσυγκέντρωση κλπ) μπορεί να επηρεάσει (να πετύχει) πράγματα! Είδατε κανέναν ανατολίτη να διαπρέπει στην Ολυμπιάδα; Πήδηξε κάποιος (ψυχικά χαρισματικός) περισσότερο απ' τον Σεργκεϊ Μπούμκα; Θεράπευσε κανείς κάποια παγκόσμια πάθηση; Εφευρέθηκε κάποιο φάρμακο πουθενά, επειδή κάποιος χρησιμοποίησε τα ΟΜΜΜ... και τις αυτοσυγκεντρώσεις; Βρήκε κάποιος ψυχικός (!) ένα φάρμακο για οποιαδήποτε πάθηση (καρκίνο,διαβήτη,ρευματικά και τις άλλες αρρώστιες που βασανίζουν τόσους συνανθρώπους μας;) Γιατί οι επιστήμονες πρέπει να βγάλουν τα μάτια τους σταθμίζοντας τα δεδομένα της επιστήμης για να κάνουν τυπική λογική ανάλυση των δεδομένων μέχρι να φτάσει ένα φάρμακο ή οποιαδήποτε άλλη ευεργεσία στην ανθρωπότητα και στο κοινωνικό μας τραπέζι;

Μάνεσης: Κύριε Καλόπουλε, δεν έχω άλλο χρόνο. (Πηγή: Τηλεοπτικός Σταθμός Antenna1, εκπομπή στούντιο με θέμα: ποια είναι τα τρυκ του Γκέλλερ, 28/11/2004 και η σελίδα του Μιχάλη Καλόπουλου)

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...