ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

24 Ιανουαρίου 2021

ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΙΠΠΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΙΚΩΝ ΟΓΚΩΝ;

 Ο γνωστός Ισραηλινός πολιτικός επιστήμονας Γιακόβ Κάδμι προέβλεψε την πιθανότητα απόκτησης πυρηνικού όπλου από την Τουρκία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άγκυρα θα αποκτήσει σίγουρα πυρηνικό οπλοστάσιο και είναι αδύνατο να σταματήσει αυτή η διαδικασία. Το μόνο ερώτημα, όπως είπε, είναι το χρονοδιάγραμμα.

Η χορήγηση του αντιγριππικού εμβολίου στους καρκινικούς όγκους προκαλεί μεταβολή στη θερμοκρασία τους.  Η απευθείας χορήγηση του εμβολίου στο μελάνωμα (καρκίνος του δέρματος) των πειραματόζωων είχε ως αποτέλεσμα είτε την βραδύτερη ανάπτυξη των όγκων είτε τη συρρίκνωσή τους.

 
 http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/10/oi-to-2050-einai-10-10-2100-75-12-2100.html

Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018

OI ΕΛΛΗΝΕΣ TO 2050 ΘΑ EINAI 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΝΩ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΘΑ ΑΝΕΛΘΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. ΤΟ 2100 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΕ 7,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 12 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΤΟ 2100 ΤΑ 4,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.








http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/06/blog-post_7.html

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ








http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/10/blog-post_4.html


ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ. ΤΟ ΠΑΛΑΒΟ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ. ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΠΟΥ ΕΝΕΣΚΗΨΕ ΜΕ ΥΠΟΠΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ 

 

 

Σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα η οποία έγινε γύρω από τον καρκίνο έδειξε ότι οι «θερμοί» καρκινικοί όγκοι έχουν υψηλότερα ποσοστά απόκρισης στη θεραπεία και οι ασθενείς που τους φέρουν βελτιωμένα ποσοστά επιβίωσης.
Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι καρκινοπαθείς έχουν «ψυχρούς» όγκους, οι οποίοι είτε δεν περιέχουν πολλά ανοσοκύτταρα είτε έχουν κύτταρα που καταστέλλουν την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να τους καταπολεμήσει.
Επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Rush, λοιπόν, βρήκαν τώρα ότι η χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου στους καρκινικούς όγκους προκαλεί μεταβολή στη θερμοκρασία τους, ανακάλυψη που μπορεί να οδηγήσει σε νέο είδος ανοσοθεραπείας για τον καρκίνο. Τα αποτελέσματα της σχετικής μελέτης δημοσιεύθηκαν στο Proceeding of the National Academy of Sciences.

      Αντιγριπικά εμβόλια στη μάχη κατά του καρκίνου
Μελετώντας δεδομένα από το Εθνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, οι ερευνητές βρήκαν ότι οι άνθρωποι που είχαν καρκίνο του πνεύμονα και την ίδια στιγμή νοσηλεύονταν με λοίμωξη των πνευμόνων λόγω γρίπης ζούσαν περισσότερο από εκείνους που έπασχαν από καρκίνο του πνεύμονα αλλά δεν είχαν προσβληθεί από γρίπη.
Στην προσπάθειά τους να βρουν εναλλακτικές στους περιορισμούς που συνοδεύουν τους ζωντανούς λοιμογόνους παράγοντες των εμβολίων, οι ερευνητές απενεργοποίησαν τον ιό της γρίπης, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα νέο τύπου αντιγριπικό εμβόλιο, και διαπίστωσαν ότι η απευθείας χορήγηση του εμβολίου στο μελάνωμα (καρκίνος του δέρματος) των πειραματόζωων είχε ως αποτέλεσμα είτε την βραδύτερη ανάπτυξη των όγκων είτε τη συρρίκνωσή τους.
Συγκεκριμένα, το εμβόλιο οδηγούσε σε αύξηση της θερμοκρασίας του όγκου – τον «ζέσταινε» – αυξάνοντας την αναλογία ενός τύπου ανοσοδιεγερτικών κυττάρων (δενδριτικά κύτταρα) μέσα στον όγκο και οδηγώντας έτσι σε αύξηση των CD8+ Τ λεμφοκυττάρων – πρόκειται για κύτταρα – φονείς που αναγνωρίζουν και σκοτώνουν τα κύτταρα του όγκου. Σημαντικό είναι, επίσης, ότι ο εμβολιασμός του όγκου του  μελανώματος στη μία πλευρά του σώματος όχι μόνο μείωνε την ανάπτυξη αυτού του όγκου, αλλά και ενός δεύτερου δερματικού όγκου στην άλλη πλευρά του σώματος των ποντικιών, η οποία δεν είχε εμβολιαστεί.
Οι συγγραφείς παρατήρησαν παρόμοια συστημικά αποτελέσματα σε ένα ζωικό μοντέλο με τριπλά αρνητικό μεταστατικό καρκίνο του μαστού, στο οποίο τόσο η βασική ανάπτυξη του όγκου όσο και η φυσική εξάπλωση του όγκου του στήθους στους πνεύμονες μειώθηκαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου μόνο στο βασικό όγκο. «Βάσει αυτού του αποτελέσματος, ελπίζουμε ότι η χορήγηση του εμβολίου της γρίπης σε έναν όγκο θα οδηγήσει σε ανοσολογική απόκριση και στους άλλους όγκους των ασθενών», εξηγεί ο Δρ. Andrew Zloza, επίκουρος καθηγητής και συγγραφέας της μελέτης.



      Εγκεκριμένα αντιγριπικά εμβόλια μειώνουν την ανάπτυξη των όγκων
Σε περαιτέρω διερεύνηση της χρήσης κοινών αντιγριπικών εμβολίων για τη θεραπεία του καρκίνου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η χορήγησή τους είχε πράγματι ως αποτέλεσμα τη μείωση των όγκων.
Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές δημιούργησαν ένα ζωικό μοντέλο χωρίς λειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα (για να μην απορρίψει τα εμφυτευμένα κύτταρα) στο οποίο εμφύτευσαν έναν όγκο και ανοσοκύτταρα ενός ασθενή με καρκίνο και είδαν ότι η χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου στους όγκους των ασθενών προκαλούσε συρρίκνωσή τους, ενώ οι μη εμβολιασμένοι όγκοι συνέχισαν να αναπτύσσονται.



      Αντιγριπικό εμβόλιο συνδυαστικά με ανοσοθεραπεία
Στις μελέτες τους οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ανοσοθεραπεία με αναστολείς των σημείων ελέγχου του ανοσοποιητικού συστήματος, οι οποίοι απελευθερώνουν τα ανοσοκύτταρα στη μάχη κατά του καρκίνου. Είδαν, λοιπόν, ότι τα αντιγριπικά εμβόλια μειώνουν την ανάπτυξη του όγκου όταν χρησιμοποιούνται μόνα τους, είτε ο όγκος αποκρίνεται στη θεραπεία με αναστολείς σημείων ελέγχου είτε όχι. Όταν, λοιπόν, συνδύασαν το αντιγριπικό εμβόλιο με την ανοσοθεραπεία, παρατηρήθηκε ακόμα μεγαλύτερη μείωση στην ανάπτυξη του όγκου.
«Τα αποτελέσματα αυτά υποδεικνύουν ότι τελικά τόσο οι ασθενείς που αποκρίνονται όσο κι εκείνοι που δεν αποκρίνονται σε άλλες ανοσοθεραπείες μπορεί να επωφεληθούν από τη χορήγηση αντιγριπικών εμβολίων στους όγκους τους και έτσι να αυξηθεί η προς το παρόν μικρή αναλογία των ασθενών που αποκρίνονται μακροπρόθεσμα στις ανοσοθεραπείες», σχολιάζει ο Δρ. Zloza.

Σημειώνεται ότι στην έρευνα αυτή χρησιμοποιήθηκαν πέντε διαφορετικά αντιγριπικά εμβόλια, αλλά μόνο τα τέσσερα από αυτά αποδείχθηκαν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των όγκων, δείχνοντας ότι η θεωρία των επιστημόνων δεν αφορά σε όλα τα αντιγριπικά εμβόλια.

Αυτή τη στιγμή οι επιστήμονες σχεδιάζουν κλινικές δοκιμές για να εξετάσουν διάφορους παράγοντες και εμβόλια, ώστε να καταφέρουν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ασθενούς στη μάχη κατά του καρκίνου χρησιμοποιώντας κάτι τόσο απλό και διαθέσιμο όσο ένα αντιγριπικό εμβόλιο. Κάτι τέτοιο θα προσφέρει στους καρκινοπαθείς μια σημαντική ελπίδα για το άμεσο μέλλον κι όχι σε διάστημα δεκαετίας.



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

7 σχόλια:

  1. ΛΙΓΑ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΗΝΩΝΑ ΠΑΠΑΖΑΧΟ.


    Η αληθινή φύση του καρκίνου είναι το δυσκολότερο ιατρικό πρόβλημα.
    Ο καρκίνος συνδέεται πολύ στενά με το ίδιο το φαινόμενο της ζωής.

    Ακόμη και σήμερα δεν έχουμε ένα ικανοποιητικό ορισμό για το φαινόμενο της ζωής.

    Η ίδια η ζωή σαν απλός μονοκύτταρος οργανισμός έκανε πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρόνια για να εμφανιστεί στην γη. Αυτό που έγινε σε δισεκατομμύρια έτη, δεν πρέπει να περιμένουμε να το αποκωδικοποιήσει η ιατρική σε 100 ή σε χίλια χρόνια.

    Μας διαφεύγει ολοκληρωτικά η βιοχημική φύση της ζωής. Εάν καταλάβουμε την φύση της ζωής θα πετύχουμε τον μετασχηματισμό της. Το επόμενο στάδιο θα είναι η αναδημιουργία της.
    Ιστορικά, εάν η παρούσα επιστημονική εξέλιξη συνεχιστεί ανεπηρέαστα για τα επόμενα 1000 χρόνια και δεν προκύψει νέος καταστροφικός μεσαίωνας, με αλλοίωση της φυλετικής βάσεως του πρωτοπόρου ευρωπαϊκού έθνους, ο Ζ.Π. πιστεύει ότι περί το 3.000 μ.Χ. θα έχουμε πιθανώς ένα ολοκληρωμένο μοντέλο του τι επακριβώς συνιστά την φύση της ζωής. Έτσι θα μπορέσουμε τότε να ερμηνεύσουμε την ίδια την φύση του καρκίνου και να δράσουμε αιτιοπαθογενετικά πάνω στην θεραπεία του.

    Μέχρι τότε η θεραπεία του καρκίνου θα είναι εμπειρική, σαν την σημερινή. Ακριβώς όπως ήταν το 1900 η θεραπεία των λοιμωδών νόσων πριν την ανακάλυψη των αντιβιοτικών.

    Παρ’ όλα αυτά πρέπει, προς το παρόν, να είμαστε ικανοποιημένοι. Χωρίς να γνωρίζουμε την αιτία του καρκίνου, σήμερα θεραπεύουμε περίπου τους μισούς καρκινοπαθείς και το ποσοστό αυτό θα συνεχίσει να αυξάνει στις ερχόμενες εκατονταετίες.



    Συμπέρασμα: Μην περιμένετε στα ερχόμενα 1000 χρόνια την αιτιολογική θεραπεία του συνόλου των ασθενειών που αποκαλούνται ΚΑΡΚΙΝΟΣ. Θα είναι μάταιες ελπίδες. Εμπιστευτείτε την παρούσα Ιπποκρατική Ελληνική Ιατρική, αναγνωρίζοντας την ιστορικότητα της επιστήμης. Υπάρχουν ασθένειες σήμερα αντιμετωπίσιμες καθ’ ολοκληρία και ασθένειες μερικώς αντιμετωπίσιμες. Δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε τα πάντα. Δυστυχώς οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πεθαίνουν από ανίατες αρρώστιες. Πρέπει να έχουμε το κουράγιο να το αποδεχόμαστε. Ο καρκίνος όμως, παρ’ όλο που δεν γνωρίζουμε την αιτιοπαθογένεια, αντιμετωπίζεται με σχετική επιτυχία. Κοιτάξτε γύρω σας. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν και εργάζονται θεραπευμένοι από τον καρκίνο, μια αρρώστια που δεν ξέρουμε την αιτία. Και αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα της σημερινής Ιατρικής.

    Και βέβαια μακριά από επιστημονικοφανείς ανοησίες. Δεν γνωρίζετε τελικά πόσο πόνο και οδυρμό προκαλούν σε χιλιάδες ασθενείς αυτές οι δήθεν «θεραπείες».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε αξιόπιστο εμβόλιο, εγκεκριμένο από τα αρμόδια όργανα, είναι απόλυτα ασφαλές. Δεν χρειάζεται να συζητάμε με τις ώρες πάνω σ' αυτό το ζήτημα, γιατί είναι χωρίς νόημα. Τα εμβόλια είναι μία από τις σπουδαιότερες και ασφαλέστερες κατακτήσεις του ανθρωπίνου πνεύματος. Όλα τα άλλα που γράφονται από αδαείς, είναι παραπληροφόρηση της κακιάς ώρας, για να μην γράψουμε κάτι χειρότερο. Και θα ήταν για γέλια, αν δεν επηρέαζαν ένα πληθυσμό άσχετων.
    Το 2009 με την γρίπη των πτηνών οι πρώτοι που πήγαν και εμβολιάσθηκαν ήταν οι 80.000 ιατροί της Ελλάδος και όλοι οι ευρωπαίοι και αμερικανοί γιατροί. Ρωτήστε γι αυτό τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. 'Ολοι αυτοί, οι συνεχιστές του Ιπποκράτη, που έφαγαν 30 - 40 - 50 χρόνια στην εξάσκηση της Ιατρικής, δεν γνωρίζουν το αντικείμενό τους, είναι άσχετοι με την επιστήμη τους και τους πείθουν "διάφοροι" να κάνουν εμβόλια για να βλάψουν την υγεία τους;
    Κάθε χρόνο όλοι οι συνταξιούχοι γιατροί εμβολιάζονται για την εποχική γρίπη. Ελάχιστοι κραυγαλέοι "ιατροί" αποφεύγουν τον εμβολιασμό και το δηλώνουν περήφανα στους αδαείς. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι αυτοί οι ελάχιστοι "ιατροί"- νούμερα παρακολουθούνται όλοι από ψυχίατρο και παίρνουν τακτικά τα φάρμακά τους. Κανένας ιατρός που έχει σώας τα φρένας, δεν αποφεύγει τους εμβολιασμούς, τόσον για τον ίδιο, όσον και για την οικογένειά του.
    Πολλοί απ’ αυτούς που προσφέρθηκαν να κάνουν τις πειραματικές δοκιμές για τα νέα εμβόλια, που ετοιμάζονται για τον κορωνοϊό, είναι γιατροί. Εδώ μάλιστα το εμβόλιο είναι πειραματικό, άρα μπορεί να ενέχει και κάποιο κίνδυνο.
    Και όμως πρώτοι οι γιατροί προσφέρθηκαν. Μήπως αυτοί οι γιατροί είναι αναλώσιμοι; Μήπως τους έχουμε για ξεμπέρδεμα;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Χουάν Φουέγιο, καθηγητής Νευρο-Ογκολογίας στις ΗΠΑ, προβλέπει έξαρση των πανδημιών στα επόμενα δέκα χρόνια και επισημαίνει ένας νέος ιός είναι πιθανό να σκοτώσει 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους.
    “Ένας ιός θα είναι ικανός να εξολοθρεύσει ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Είναι πολύ πιθανό ότι η γενιά μας θα υποστεί βιβλική καταστροφή και ότι ένας ιός θα σκοτώσει 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους στα επόμενα δέκα χρόνια. Η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω φαινομένων όπως η αποψίλωση των δασών, η εξαφάνιση του οικοσυστήματος της ζούγκλας. Ο κίνδυνος θα αυξάνεται γρηγορότερα, αν δεν κάνουμε κάτι.
    Ας θυμηθούμε τη μολυσματική ισχύ της ευλογιάς, ή του ιού της πολιομυελίτιδας. Ας φανταστούμε έναν ιό που θα συνδυάζει αυτούς τους δύο. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο επόμενος ιός που θα ευθύνεται για μια νέα πανδημία” αναφέρει χαρακτηριστικά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στους αργούς ρυθμούς με τους οποίους προχωράνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού αναφέρεται το Politico.
    Το Politico οποίο τονίζει πως στην Ελλάδα θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού (το ποσοστό που χρειάζεται για να υπάρξει η λεγόμενη ανοσία της αγέλης) το 2024!
    Μάλιστα σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε πως δεν γνωρίζουμε πόσα χρόνια διαρκεί η ανοσία από τα εμβόλια, καθώς είναι ανοιχτό και το σενάριο να μην επιτευχθεί ποτέ η απαραίτητη ανοσία, διότι αν χρειάζεται να εμβολιάζεται ανά ένα-δύο χρόνια ο πληθυσμό για να έχει επίδραση το εμβόλιο τότε θα δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος.
    Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως στόχο να εμβολιάσει το 70% του πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, μια πρόβλεψη βέβαια που η ασφάλειά της εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων η παράδοση και επάρκεια διαθέσιμων εμβολίων. Δύο πτυχές που πάντως, μέχρι στιγμής, προκαλούν μεγάλη αναστάτωση στα κράτη – μέλη.
    Κι αυτό γιατί, μετά τις Pfizer/ΒioNTech που ανακοίνωσαν ότι μειώνουν προσωρινά ταχύτητα στις παραδόσεις, την Παρασκευή ήρθε η AstraZeneca να ανακοινώσει με τη σειρά της καθυστερήσεις, οι οποίες μάλιστα μπορεί να αγγίξουν μέχρι και το 60% των δόσεων που είχαν αρχικώς συμφωνηθεί.
    Δημοσίευμα του Politico επισημαίνει πως αν ο τρέχων ρυθμός εμβολιασμού παραμείνει ως έχει, η ΕΕ θα έχει εμβολιάσει το 15% του πληθυσμού της μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου(!). Βάσει του μέσου όρου της προηγούμενης εβδομάδας, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος εμβολιασμού του 70% μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα πρέπει να αυξηθεί ο ρυθμός που τρέχουν τα προγράμματα κατά πέντε φορές.
    Όπως επισημαίνεται, με τα σημερινά δεδομένα η ΕΕ στο σύνολό της δεν θα πετύχαινε αυτό το στόχο νωρίτερα από τον Μάρτιο του 2024.
    Τελευταία και «καταϊδρωμένη» από τις «27» της ΕΕ είναι η Βουλγαρία, η οποία θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι το…2040 προκειμένου να φτάσει στην πολυπόθητη ανοσία της αγέλης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κολχικίνη: Το φάρμακο που εγκρίθηκε για χρήση κατά του κορωνοϊού.
    Εγκρίθηκε για χρήση κατά του κορωνοϊού το γνωστό και φθηνό καρδιολογικό φάρμακο, κολχικίνη, από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.
    Η καναδική μελέτη έδειξε ότι η χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς covid-19 «μείωσε κατά 44% την θνητότητα, 25% τη νοσηλεία και 50% την ανάγκη διασωλήνωσης», όπως αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Εθνικός Συντονιστής της μελέτης στην Ελλάδα, καθηγητής καρδιολογίας Σπύρος Δευτεραίος.
    Τι αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την χορήγηση της κολχικίνης σε ασθενείς covid 19 στην Ελλάδα
    Η επιτροπή αποφάσισε απόψε, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της επιτροπής Π. Γαργαλιάνος, να συμπεριληφθεί το φάρμακο κολχικίνη για χρήση σε ασθενείς εκτός νοσοκομείου. Ωστόσο όπως επισήμανε «η χορήγηση θα γίνεται μετά από συνταγή γιατρού σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών με θετικό στον κορωνοϊό μοριακό τεστ».
    Πρόκειται για όλους τους ασθενείς άνω των 60 ετών που έχουν θετικό μοριακό τεστ ανεξάρτητα από το εάν έχουν ή όχι υποκείμενα νοσήματα. Επίσης για ασθενείς από 18 έως 60 ετών με τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα ή πυρετό πάνω από 38 για τουλάχιστον 48 ώρες.
    Στα υποκείμενα νοσήματα συγκαταλέγονται ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία, η υπέρταση που δεν έχει ελεγχθεί, το άσθμα, η ΧΑΠ, η καρδιακή ανεπάρκεια και η στεφανιαία νόσος.
    Η χορήγηση της κολχικίνης, με τη μορφή χαπιού θα γίνεται όταν το αποφασίζει ο θεράποντας γιατρός και εκτιμάται ότι θα χορηγείται στα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά το θετικό μοριακό τεστ.
    Μετά την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων της μεγάλης πολυκεντρική τυχαιοποιημένης μελέτης Colcorona που ολοκληρώθηκε στον Καναδά σε περίπου 5000 ασθενείς COVID 19 από την οποία «προέκυψε το σημαντικό όφελος από τη χορήγηση της κολχικίνης ως φάρμακο που χορηγείται όταν κάποιος νοσεί από κορωνοϊό» όπως αναφέρει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο Π. Γαργαλιάνος. Το ζήτημα τέθηκε απόψε εκτάκτως στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αποφασιστεί αν η φθηνή αυτή θεραπεία θα μπορούσε να μπει στο πρωτόκολλο θεραπείας για ασθενείς covid -19 και στη χώρα μας, κάτι που τελικώς έγινε. Η απόφαση θα αναρτηθεί επισήμως αύριο το μεσημέρι από τον ΕΟΔΥ.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην καναδική μελέτη COLCORONA συμμετείχε και η Ελλάδα με Εθνικό Συντονιστή τον καθηγητή Σπύρο Δευτεραίο και μέλη τους Σωτήρη Τσιόδρα, Παναγιώτη Γαργαλιάνο, Δ. Βραχάτη και Σ. Γιωτάκη, και ενεργοποιημένα κέντρα σε Αθήνα, Κοζάνη (Δρ. Ευθαλία Ράνδου) και Αλεξανδρούπολη (Καθ. Παναγόπουλος Περικλής) Θριάσιο (Δρ. Χριστόφορος Ολύμπιος) και Πάτρα Καθ. Μάρκος Μαραγκός.
    Η αρχική ιδέα της μελέτης GRECCO-19 ήταν ελληνική, αλλά η πλήρης ανάπτυξη του πρωτοκόλλου, η ανάλυση και δημοσίευση των αποτελεσμάτων έγινε με συνεργασία επιστημόνων από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων Επιστημόνων της Διασποράς.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Pfizer: Μετά της απειλές της Ιταλίας της στέλνει άμεσα τα εμβόλια.
    Η Pfizer ανακοίνωσε πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα σταλθούν τα συμφωνηθέντα εμβόλια στην Ιταλία.
    Η εταιρία, απαντώντας στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Skytg24, πρόσθεσε ότι από τις 8 μέχρι τις 18 Ιανουαρίου εστάλησαν στην Ιταλία οι παρτίδες που είχαν συμφωνηθεί, ενώ στην συνέχεια υπήρξε μείωση, λόγω της αναδιοργάνωσης του βελγικού κέντρου παραγωγής της φαρμακοβιομηχανίας.
    Παράλληλα, η Pfizer τόνισε ότι οι φιάλες μειώθηκαν λόγω της απόφασης της ιταλικής κυβέρνησης να εξάγει πέντε και όχι έξι δόσεις από την κάθε μια, και ότι «προέκυψε παρεξήγηση διότι ταυτίσθηκε ο αριθμός των δόσεων με τις φιάλες», ενώ δεν πρόκειται για το ίδιο πράγμα.
    Λίγο νωρίτερα, ο Ιταλός υφυπουργός υγείας, Πάολο Σιλέρι, είχε δηλώσει στην δημόσια τηλεόραση της Rai, ότι οι καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων από την Pfizer και την AstraZeneca θα προκαλέσουν αναβολή ενός μηνός στην έναρξη του εμβολιασμού των πολιτών άνω των ογδόντα ετών και καθυστέρηση έξι με οκτώ εβδομάδων για τον υπόλοιπο πληθυσμό.
    Από χθες, η Ιταλία διαμηνύει ότι θα προχωρήσει δικαστικά, για την καθυστέρηση των εμβολίων…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φάουτσι: «Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη φαίνεται ανθεκτική στα εμβόλια»
    Ο Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι, συνέντευξη που παραχώρησε χθες, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού.
    Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως τόνισε πως η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη φαίνεται πιο ανθεκτική και μειώνει περισσότερο την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
    Ο Φάουτσι προειδοποιεί ότι, η νέα ιδιαίτερα μολυσματική μετάλλαξη του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, θα μπορούσε να είναι θανατηφόρα.
    «Πρέπει να υποθέσουμε ότι αυτό που κυκλοφορεί στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξημένη μολυσματικότητα, γεγονός που σημαίνει ότι η δύναμη του ιού θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερες βλάβες στον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένων και θανάτων», δήλωσε ο Φάουτσι στην εκπομπή της Μάργκαρετ Μπρέναν, «Face the Nation» του αμερικανικού δικτύου CBS.
    Ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος υποστήριξε ότι, στην αρχή οι Βρετανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονταν ότι η νέα μετάλλαξη του ιού δεν είναι πιο θανατηφόρα. Τώρα πλέον αυτό δεν ισχύει καθώς μία μελέτη έδειξε ότι είναι περίπου 30% πιο θανατηφόρα στην κατηγορία των ηλικιωμένων.
    Ο μέσος όρος θνητότητας στους πολίτες ηλικίας 60 ετών ήταν περίπου 10 νεκροί ανά 10.000 κατοίκους. Αλλά με τη νέα μετάλλαξη, ο μέσος όρος πλέον είναι 13 με 14 θάνατοι στον ίδιο πληθυσμό, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «USA Today».
    Η βρετανική μετάλλαξη έχει επιβεβαιωθεί σε τουλάχιστον 22 αμερικανικές πολιτείες, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.
    Ο Φαόυτσι δήλωσε επίσης ότι τα διαθέσιμα εμβόλια κατά της νόσου COVID-19 φαίνεται ότι εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά έναντι της βρετανικής μετάλλαξης, αν και παραδέχεται ότι αυτή μπορεί να επηρεάσει σε μικρό βαθμό την προστασία που παρέχουν στον οργανισμό.
    Δεν δίστασε όμως να εκφράσει μεγαλύτερη ανησυχία για την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, η οποία όπως είπε, φαίνεται να είναι πιο ανθεκτική στα εμβόλια.
    «Φαίνεται ότι μειώνει περισσότερο την αποτελεσματικότητα των εμβολίου, αλλά είμαστε ακόμα σε αυτό το επίπεδο προστασίας των εμβολίων που πλεονεκτούν έναντι των μεταλλαγμένων ιών», πρόσθεσε.
    Τόνισε επίσης «θα μελετήσουμε την πορεία αυτών των μεταλλάξεων καθώς αυτές εξελίσσονται. Αυτό που θα κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε για την πιθανότητα ότι… τελικά ίσως χρειαστεί να τροποποιήσουμε και να αναβαθμίσουμε τα εμβόλια».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...