ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

24 Ιανουαρίου 2021

Άκης Τσελέντης: «Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα είναι η πρώτη δικτατορική κυβέρνηση της Αμερικής».

 ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ “ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ” ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ. ΤΟ “ΔΟΓΜΑ ΜΠΡΑΪΖΑ” ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΜΠΑΪΝΤΕΝ.

 

 ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 ΚΑΙ ΑΝΑΡΡΙΧΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΟΡΟΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ Ο Α΄. ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. Ο Τραμπ στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του: «Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος επειδή ήμουν ο πρώτος πρόεδρος εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε έναν καινούριο πόλεμο. (η εύλογη συνέχεια: Για να κερδίζουν χρήματα οι τοκογλύφοι του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης με το αίμα των παιδιών του αμερικανικού λαού)».

 

 Άκης Τσελέντης: «Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα είναι η πρώτη δικτατορική κυβέρνηση  της Αμερικής» | Pronews

Ο Άκης Τσελέντης, σεισμολόγος καθηγητής Πανεπιστημίου και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, με ανάρτησή του εκφράζει την άποψή του για τα τεκταινόμενα στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, με πολιτική διαύγεια, σαφήνεια και πολιτικό θάρρος, σε πλήρη διάσταση με τις εκφρασμένες θέσεις του συνόλου των ελληνικών πολιτικών κομμάτων κι αξίζει την προσοχή όλων.

Ένας σεισμολόγος, πανεπιστημιακός που "βάζει τα γυαλιά" σε αναλυτές, διεθνολόγους και φυσικά στα κόμματα Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, Κιναλ, Βαρουφάκη της άλλης πλευράς, του Μπάιντεν...

 

Άκης Τσελέντης              

ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ

«Η αλλαγή φρουράς στο Λευκό Οίκο»

Επ ευκαιρία της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ και επειδή  σέβομαι την κάθε άποψη θα ήθελα και εγώ να εκφράσω την άποψη μου για το φαινόμενο  Τραμπ.

Οι αποτυχημένοι πολιτικοί υπηρέτες των οικονομικών συμφερόντων έφεραν τον Τραμπ στην εξουσία. Ο Τραμπ γνώριζε τους διεφθαρμένους πολιτικούς και το ξεφτιλισμένο πολιτικό σύστημα όσο κανείς άλλος.

Τους χτύπησε εκεί που πονούσαν τον υποτίμησαν και πήρε την εξουσία. Οπωσδήποτε  αφού δεν ήταν του συστήματος έπρεπε να φύγει με κάθε τρόπο και κάθε θυσία.  Έτσι λοιπόν στις 3/11/2020 θυσίασαν την δημοκρατία για να διώξουν τον Τραμπ.

Η Αμερική είναι τραυματισμένη σοβαρά.   Διαιρεμένη και κανείς δεν γνωρίζει το τι θα συμβεί αύριο.

Μην ξεχνάμε ότι 75 εκ Αμερικανοί που ψήφισαν Τραμπ δεν ήταν Ρεμπουμπλικανοι ή δημοκράτες ήταν Τραμπικοί. Άρα στην Αμερική δημιουργείται ένας καινούργιο πολιτικός πόλος.

Τα παρακάτω  γράφει ένας φίλος Φυσικός συμμαθητής από τα παλιά:

“Εγώ δεν ντρέπομαι να αποκαλύψω ότι είμαι της  γενιάς του Πολυτεχνείου αριστερός. Μετά με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και βρέθηκα στην Αμερική. Ψήφισα τον 100% αποτυχημένο Ομπάμα δυο φορές. Αφού μας διάλυσε το σύστημα υγείας και την οικονομία οι αγανακτισμένοι ψηφίσαμε Τραμπ.

Άλλαξε την ζωή μας έφτιαξε την οικονομία. Επί τέσσερα χρόνια δεν έκανε πόλεμο. Εξαφανίστηκαν οι αποκεφαλιστες ISIS και οι τρομοκρατικές οργανώσεις. Ενώ απ την άλλη οι "δημοκράτες" και το διεφθαρμένο σύστημα ποτέ δεν έπαψαν να το πολεμούν και να τον σαμποτάρουν”

Τα 75 εκ άνθρωποι που ψήφισαν Τραμπ πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα είναι η πρώτη δικτατορική κυβέρνηση της Αμερικής.»

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

15 σχόλια:

  1. ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ
    Είναι απαράδεκτο το 70% της φρασεολογίας των λεγόμενων «ακροδεξιών» να ασχολείται συνεχώς με τα «εμβόλια», την «θεία κοινωνία», τις «προφητείες», τα "θαύματα" και άλλα κωμικά ζητήματα και να αποφεύγουν να ασχοληθούν με τα φλέγοντα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα του Ελληνικού λαού. Τριακόσιες χιλιάδες Έλληνες δολοφονούνται κάθε χρόνο πριν γεννηθούν, με άμβλωση και οι πατριώτες ασχολούνται και αυτοεξευτελίζονται με γελοίες συνωμοσιολογικές θεωρίες. Γι αυτό το λεγόμενο ελληνικό "ακροδεξιό" κίνημα δεν θα σταθεί ποτέ στα πόδια του, όπως π.χ. αυτό του Ισραήλ, που ψηφίζεται πάντοτε από το ένα τρίτο του εβραϊκού λαού. Γι αυτό κραύγαζε ο Περικλής Γιαννόπουλος: "Νεοέλληνες, αποτυγχάνετε, γιατί σκοτώσατε το πνεύμα". Μελετώντας τις θέσεις και διακηρύξεις των Ελλήνων ηγετών του "ακροδεξιού" χώρου βλέπεις ότι πράγματι σκοτώνουν το πνεύμα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διεθνή ΜΜΕ: «Ο Μπάιντεν έθεσε τον Άσαντ της Συρίας ως τον Νο 1 ξένο κίνδυνο».
    Οι Eβραίοι που διαχειρίζονται το καθεστώς Χάρις-Μπάιντεν θέλουν αυτόν τον κλόουν στο Πεντάγωνο, ώστε να μην έχουν κανέναν αρκετά έξυπνο σε θέση να παρεμβαίνουν στην πολεμική τους ατζέντα. Τους επιτρέπει επίσης να ασχοληθούν με γελοία πρωτοσέλιδα στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με το πώς αυτός ο ηλίθιος είναι ο πρώτος μαύρος ηγέτης του Πενταγώνου.
    Μετά την επιλογή του νέου Υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης Τ.Μπάιντεν πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Συρία καθώς όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ στην Ουάσιγκτον ο Μ.Άσαντ γίνεται ξανά ο νούμερο ένα στόχος της εξωτερικής πολιτικής.
    ”Ο Assad έγινε γρήγορα ο No 1 ξένος στόχος της διοίκησης του Biden. “Αυτοί οι τύποι θέλουν να τον ανατρέψουν να τον ρίξουν. Συρία Συρία ..Η Συρία είναι το μόνο που ακούω,στο full τα τύμπανα πολέμου. Μιλούν σαν να είναι αυτοί ο Μέγας Αλέξανδρος”, σχολίασε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.
    Μάλιστα αυτή η επιλογή του Αφροαμερικανού στρατηγού εν αποστρατεία Λόιντ Όστιν στην θέση του ΥΠΑΜ και καθώς ήταν ένας εκ των υπευθύνων για το φιάσκο με την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» για την ανατροπή της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Ασάντ και το «highlight» της καριέρας του ήταν όταν ομολόγησε στο Κογκρέσο πως υπάρχουν μόλις «4-5 μαχητές» στο πλευρό των ΗΠΑ την Συρία, καθώς οι υπόλοιποι από όσους εκπαιδεύτηκαν εντάχθηκαν στον ISIS ή στην Αλ Κάιντα, δείχνουν ότι πλέον επανήλθε με σκοπό να "κλείσει λογαριασμούς".
    Στην διάρκεια της προεδρίας του Μ.Ομπάμα ο Τ.Μπάιντεν είχε υποστηρίξει ενεργά την συριακή αντιπολίτευση λέγοντας ότι ο Μ.Άσαντ πρέπει να αποσυρθεί και να μεταβιβάσει την εξουσία κατηγορώντας των παράλληλα για εγκλήματα.
    Ο Μπάιντεν ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για την Μέση Ανατολή αλλά στο ζήτημα της Συρίας ήταν μονίμως απέναντι στον Ν.Τραμπ που δεν ήθελε κλιμάκωση. Επομένως δείχνουν ότι είναι μόνο η αρχή!
    Ο Άσαντ είχε πει σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της συριακής προεδρίας στο Facebook ότι στόχος είναι η επιστροφή των προσφύγων όμως, για τον Πρόεδρο της Συρίας, το «μεγαλύτερο εμπόδιο» για την επιστροφή των προσφύγων «εκτός από την τρομοκρατία που εξακολουθεί να υφίσταται σε ορισμένες περιοχές είναι ο αποκλεισμός που επιβλήθηκε στη Συρία», σε σχέση με τις κυρώσεις που επέβαλαν ιδίως οι Ηνωμένες Πολιτείες.
    Από το 2011 προσπαθούν, πέρασαν 10 χρόνια. Θέλουν να ξεμπερδεύουν μ’ για να προχωρήσουν στον τελικό τους στόχο που είναι το Ιράν. Φυσικά και δεν τα σχεδιάζει αυτά ο Μπάιντεν και το επιτελείο του. Άλλοι τα σχεδιάζουν γι αυτους, αυτοί που ελέγχουν πραγματικά τις ΗΠΑ και τις έχουν σαν το εκτελεστικό τους όργανο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι «σκοτεινοί» χρηματοδότες του Σόρος Μπάιντεν.
    Για «σκοτεινούς» ανώνυμους χρηματοδότες που συνέβαλλαν καθοριστικά στην εκλογή του Joe Biden στην προεδρεία των ΗΠΑ κάνει λόγο το Bloomberg.
    Όπως αναφέρει, η προεκλογική εκστρατεία του νέου Αμερικανού προέδρου συγκέντρωσε 145 εκατομμύρια δολάρια σε «σκοτεινές» δωρεές οι οποίες εδώ και χρόνια αποτελούν το μυστικό όπλο των Δημοκρατικών.
    Με τη συμβολή αυτών των χρημάτων, η εκστρατεία του Biden συγκέντρωσε συνολικά 1,5 δισ δολάρια γεγονός που ευνόησε σημαντικά τη είσοδό του στο Λευκό Οίκο.
    Η χρηματοδότηση Biden έσπασε κάθε ρεκόρ
    Η συγκέντρωση αυτών των 145 εκα. Δολαρίων επισκιάζει τα 28,4 εκατομμύρια δολάρια που κατάφερε να συγκεντρώσει ο Donald Trump και σπάνε το προηγούμενο ρεκόρ των 113 εκατομμυρίων δολαρίων σε ανώνυμες δωρεές που κατάφερε να συγκεντρώσει ο Ρεπουμπλικανικός υποψήφιος για την προεδρεία Mitt Romney το 2012.
    Οι δημοκράτικοί έχουν κατά καιρούς υποστηρίξει, ότι θέλουν να απαγορεύσουν την ροή «σκοτεινού χρήματος» στις προεκλογικές εκστρατείες καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για καθαρή διαφθορά, καθώς επιτρέπει σε κάποιους, να υποστηρίζουν οικονομικά έναν υποψήφιο χωρίς κανείς ποτέ να τους ελέγχει. Ωστόσο, μπροστά στην μεγάλη τους επιθυμία να απομακρύνουν τον Trump από το Λευκό Οίκο σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, έκαναν τα στραβά μάτια.
    Οι Δημοκρατικοί έκαναν τα «στραβά μάτια»
    Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ταμείου Δράσης Priorities USA, το οποίο χρησιμοποίησε κεφάλαια 26 εκατομμυρίων δολαρίων από κεφάλαια που διαχειρίζεται το μη κερδοσκοπικό τμήμα του, Priorities USA, για να στηρίξει τον Biden.
    Στη θεωρία, οι νόμοι περί χρηματοδότησης των πολιτικών εκστρατειών υποτίθεται ότι περιορίζουν την επιρροή που έχει το μεγάλο κεφάλαιο προς τους πολιτικούς. Αλλά το σύστημα έχει κενά, τα οποία εκμεταλλεύονται ομάδες που υποστηρίζουν τον Biden και άλλους υποψηφίους.
    Ο νέος πρόεδρος έλαβε εκατομμύρια ανώνυμες δωρεές
    «Ο Biden επωφελήθηκε από αυτό», δήλωσε ο Larry Noble, πρώην γενικός σύμβουλος της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής.
    Και δεν είναι ψέμα, καθώς ο νέος Αμερικανός πρόεδρος κατάφερε να συγκεντρώσει 1 δισ δολάρια για την καμπάνια του καθώς μπορεί να δεχθεί δωρεές πάνω από 2.800 δολάρια από κάθε ιδιώτη.
    Σ αυτά περιλαμβάνονται και τα 318.6 εκατομμύρια δολάρια από δωρητές που έδωσαν λιγότερα από 200 δολάρια. Τα υπόλοιπα χρήματα προήλθαν από δωρητές με μεγάλα πορτοφόλια που έδωσαν περίπου 825 χιλιάδες δολάρια ο καθένας.
    Επιταγές με 8 ψήφιο νούμερο
    Όμως το σκοτεινό χρήμα, δεν είναι η μεγαλύτερη πηγή χρημάτων στις προεκλογικές καμπάνιες. Πλούσιοι δωρητές έχουν το δικαιωμα να γράψουν επιταγές με οκταψήφιο νούμερο προς τους υποψηφίους σε εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις από τις οποίες μπορούν να συγκεντρωθούν ακόμη και 830.500 δολάρια.
    Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, οι Δημοκρατικοί ως κόμμα, κατάφεραν και συγκέντρωσαν 326 εκατομμύρια δολάρια για τον Joe Biden έναντι 148 εκατομμυρίων δολαρίων των Ρεπουμπλικάνων για τον Donalt Trump.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Ισραήλ, στα 70 χρόνια της ύπαρξής του, λειτουργεί σαν ένας σκληρός και αποτελεσματικός στρατιωτικός μηχανισμός.

    Σε όλα αυτά τα χρόνια το Ισραήλ διοικήθηκε από πρωθυπουργούς και υπουργούς, οι οποίοι ήταν όλοι σχεδόν στρατιωτικοί. Πολλοί απ’ αυτούς μάλιστα υπηρέτησαν στις ειδικές μονάδες και είχαν μάχιμη πολεμική εμπειρία. Οι πολιτικοί του Ισραήλ απέδειξαν την αξία τους, την ικανότητά τους και την φιλοπατρία τους πρώτα στις πολεμικές επιχειρήσεις και μετά στο πολιτικό πεδίο. Το Ισραήλ δεν καταδιώκει, δεν καταστρέφει, ούτε συνταξιοδοτεί ατιμωτικά τους στρατιωτικούς του, όπως γίνεται στην Ελλάδα. Στο Ισραήλ δεν υπάρχουν μεσαιωνικού τύπου μαφιόζικες πολιτικές οικογένειες, όπως στην Ελλάδα, για να βγάζουν διεφθαρμένα ανίκανα νεαρά πρακτοράκια ξένων πρεσβειών με μηδενική στρατιωτική υπηρεσία.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαμαράς και Μητσοτάκης: Εξίσου ένοχοι στην προδοσία της Πατρίδος.
    Με σημερινή του συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο πολιτικός απατεώνας Σαμαράς επιχειρεί να εμφανιστεί ως δήθεν πατριώτης και να διασωθεί από την λαϊκή δυσαρέσκεια την οποία προκαλεί η προδοτική πολιτική Μητσοτάκη με την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδος-Τουρκίας.
    Όσοι διαθέτουν πολιτική μνήμη αντιλαμβάνονται ότι η εξωτερική πολιτική του Μητσοτάκη σήμερα, αποτελεί συνέχιση της πολιτικής που είχε ακολουθήσει και ο Σαμαράς την περίοδο 2012-2015.
    Να θυμίσουμε ότι επί πρωθυπουργίας Σαμαρά είχαν διεξαχθεί 6(!) γύροι διερευνητικών επαφών και δύο συνεδριάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας–Τουρκίας από όπου και η σχετική φωτογραφία που συνοδεύει το παρόν άρθρο.
    Στο κείμενο μάλιστα της Κοινής Δήλωσης που εκδόθηκε μετά την πρώτη εξ αυτών των συνεδριάσεων στις 5 Μαρτίου 2013, η Ελληνική Κυβέρνηση τάσσονταν υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ(!) και υπέρ της συνέχισης των διερευνητικών επαφών(!). Αντιγράφω από το κείμενο :
    «Η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σημασία και για τις δύο χώρες και τις αφορά. Η Ελλάδα και η Τουρκία προσβλέπουν στην επίτευξη αυτού του στόχου σύμφωνα με τους κανόνες και τις αρχές της ΕΕ...Η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν να διατηρήσουν τη δυναμική στις διερευνητικές επαφές».
    Άλλωστε, ο ενδοτισμός απέναντι στην τουρκική απειλή είναι δομικό και διαχρονικό στοιχείο της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.
    Επομένως, τα κίνητρα της παρέμβασης Σαμαρά δεν είναι καθόλου πατριωτικά.
    Σχετίζονται με την απέλπιδα προσπάθεια του πρώην Προέδρου της ΝΔ να διασωθεί από το πολιτικό ναυάγιο στο οποίο οδηγεί η πολιτική Μητσοτάκη και κυρίως συνιστούν μία απόπειρα παραπλάνησης των δεξιών ψηφοφόρων ότι δήθεν μέσα στη ΝΔ υπάρχουν στελέχη τα οποία σκέπτονται και δρουν πατριωτικά.
    Σε ό, τι αφορά την έμμεση κριτική που ασκεί ο Σαμαράς στην φιλογερμανική πολιτική του Μητσοτάκη («Η Γερμανία μόνο φιλικά δεν έχει φερθεί μέχρι τώρα στιγμής έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου. Και ούτε πολύ ευρωπαϊκά θα έλεγα»), είναι κάτι το οποίο μόνο ως αστείο μπορούμε να το εκλάβουμε καθώς και ο ίδιος ο Σαμαράς ως Πρωθυπουργός ακολούθησε την ίδια γραμμή.
    Είναι γνωστό ότι όταν επισκέπτονταν το Βερολίνο, οι γερμανικές εφημερίδες έγραφαν ότι εμφανίστηκε ως «ικέτης στη συνάντησή του με τη Μέρκελ», ενώ και στο θέμα των μνημονίων έκανε την απόλυτη κωλοτούμπα, καθώς ενώ στο Ζάππειο τα αρνούνταν, λίγους μήνες μετά τα συνυπέγραψε και τα υποστήριξε θερμώς. Η πολιτική των μνημονίων αποδείχτηκε σωτήρια για τις γαλλο-γερμανικές τράπεζες, όπως παραδέχτηκε και ο Μπαράκ Ομπάμα στο πρόσφατο βιβλίο του.
    Σαμαράς και Μητσοτάκης έχουν ακολουθήσει εξίσου φιλοτουρκική και φιλογερμανική πολιτική. Επιπλέον, μαζί συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, προκειμένου να εξαπατήσουν εκατομμύρια Ελλήνων ψηφοφόρων σχετικά με την στάση της ΝΔ στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία προεκλογικά την κατήγγειλαν, όμως μετεκλογικά των εφαρμόζουν απολύτως πιστά.
    Οι Έλληνες εθνικιστές δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το παιχνίδι ισχύος που διεξάγεται ανάμεσα στα διάφορα «τζάκια» της ΝΔ ούτε παρασύρονται από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα που αποσκοπούν στην παγίδευση μερίδας πατριωτικών ψήφων στο μαντρί της Νέας Δημοκρατίας ή σε τυχόν αποκόμματα που αυτή κατά καιρούς δημιουργεί.
    Ο Έλληνες πατριώτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι και ο Σαμαράς και ο Μητσοτάκης και ότι οι όποιες «κόντρες» τους αφορούν αποκλειστικά την νομή της εξουσίας και του δημόσιου πλούτου.
    Το ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας μέσω μειοδοτικών διερευνητικών συνομιλιών θα φθείρει το πολιτικό αφήγημα του Μητσοτάκη και ήδη προκαλεί διαρροή ψήφων προς τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.
    Οι Έλληνες για την Πατρίδα με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη, αυξάνουν συνεχώς την πολιτική τους δυναμική και θα είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν, διεκδικώντας επάξια την είσοδό τους στη Βουλή!
    Χριστόφορος Τσάγκας
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Ισραήλ κάλεσε την Τουρκία σε συνεργασία για διαμοιρασμό των υδρογονανθράκων στην Αν.Μεσόγειο
    Η πρόσκληση του Τελ-Αβίβ στην Άγκυρα για τον East Med.
    Σε μια κίνηση που θα προβληματίσει την Αθήνα προχώρησε η Ισραηλινή κυβέρνηση προς την Τουρκία καθώς κάλεσε την Άγκυρα σε συνεργασία για τον διαμοιρασμό των υδρογονανθράκων της Αν.Μεσογείου ή να το πούμε καλύτερα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την έναρξη των συζητήσεων για την σχεδίαση και ναυπήγηση του πρώτου αεροπλανοφόρου για την Τουρκία, προανήγγειλε εχθές ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν κατά την διάρκεια της καθέλκυσης της πρώτης φρεγάτας κλάσης “I”.
    Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος μετά την ένταξη του πρώτου σκάφους αμφίβιων επιχειρήσεων TCG-Anatolia ξεκινούν αμέσως οι διαπραγματεύσεις με τα ναυπηγεία της χώρας για την σχεδίαση και τη ναυπήγηση του πρώτου τουρκικού αεροπλανοφόρου.
    Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, ο λόγος για την Τουρκία να έχει ένα αεροπλανοφόρο, είναι καταρχάς οι συγκρούσεις στην Λιβύη και κατά δεύτερο άλλα «πολεμικά μέτωπα» στα οποία μπορεί να εμπλακεί σε Αφρική ή και Πακιστάν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόσχα: «Η πρεσβεία των ΗΠΑ οργάνωσε τις σημερινές διαδηλώσεις».
    Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα προχώρησε σε δηλώσεις εναντίον της αμερικανικής Πρεσβείας, η οποία υποκίνησε δημόσια τις σημερινές διαμαρτυρίες στη Ρωσία καθώς σε μία πρωτοφανή ανακοίνωση κοινοποίησε τις τοποθεσίες και τις ώρες των διαδηλώσεων σε όλες τις πόλεις ακόμα και πριν το «επιτελείο του Ναβάλνι»!.
    Με αυτή του τη δήλωση το ρωσικό ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε το pronews.gr που από νωρίς έκανε λόγο για «υποκινούμενους διαδηλωτές».
    «Οι Αμερικανοί συνάδελφοι θα πρέπει να το εξηγήσουν αυτό στην πλατεία Smolenskaya [την τοποθεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών]», δήλωσε η Ζαχάροβα.
    Την Παρασκευή, η αμερικανική πρεσβεία στη Ρωσία δημοσίευσε μια έκτακτη «προειδοποιητική ανακοίνωση» σχετικά με τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης σε ολόκληρη τη Ρωσία προς υποστήριξη του Αλεξέι Ναβάλνι αναλαμβάνοντας τον ρόλο του... ρωσικού Indymedia.
    Η πρεσβεία ανέφερε τις διαδρομές και τις ώρες των αναμενόμενων συγκεντρώσεων σε όλες τις πόλεις της Ρωσίας και προέτρεψε τους υπηκόους των ΗΠΑ να «αποφύγουν αυτές τις τοποθεσίες». Η πρεσβεία σημείωσε ότι στη Μόσχα, «Οι διαδηλωτές σκοπεύουν να συγκεντρωθούν κοντά στην πλατεία Πούσκιν στις 1400 περίπου και να βαδίσουν προς το Κρεμλίνο».
    Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι τέτοιες δημοσιεύσεις θα θεωρηθούν ως αγενής ξένη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας και θα υπάρξει σχετική αντίδραση.
    «Τι ήταν - μια σύσταση ή μια οδηγία; Ακόμα και οι διοργανωτές [των διαδηλώσεων] δεν ανακοίνωσαν τέτοια σχέδια.
    Μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα μπορούσε να συμβεί εάν η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον δημοσίευσε έναν χάρτη διαδρομών διαμαρτυρίας που υποδεικνύουν ότι το Καπιτώλιο θα ήταν το τελικό σημείο. Μία τέτοια οδηγία θα οδηγούσε σε παγκόσμια υστερία των πολιτικών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων αντι-ρωσικών συνθημάτων, απειλών κυρώσεων και απέλασης Ρώσων διπλωματών», τόνισε η Ζαχάροβα.
    Νωρίτερα την ίδια μέρα, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους Αμερικανούς διπλωμάτες στη Μόσχα να αντιμετωπίσουν τα δικά τους προβλήματα και να μην παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών.
    Με την άνοδο του Τζο Μπάιντεν στην εξουσία οι «σφιγμένοι» επί προεδρίας Τραμπ διπλωμάτες (διορισμένοι στην πλειοψηφία τους από το σύστημα Κλίντον-Ομπάμα) απέκτησαν ελευθερία κινήσεων και πλέον υποκινούν τόσο υπόγεια αλλά και ανοιχτά τις διαδηλώσεις στη Ρωσία. Και είμαστε ακόμα στην αρχή...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μ.Βέμπερ: «Η Ευρώπη πρέπει να κόψει τις οικονομικές συναλλαγές με τη Ρωσία».
    Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να τιμωρήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τη σύλληψη του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, αλλά και χιλιάδων υποστηρικτών του, με στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης της μεγαλύτερης πολιτικής συμμαχίας εντός της ΕΕ.
    Η αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους και προχώρησε σε χρήση βίας για να διαλύσει χθες διαδηλώσεις, που έγιναν σε ολόκληρη τη Ρωσία για την υποστήριξη του Ναβάλνι, ο οποίος συνελήφθη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, καθώς επέστρεφε στη Ρωσία από τη Γερμανία, για πρώτη φορά από τότε που δηλητηριάστηκε από νευροπαραλυτικό παράγοντα.
    «Είναι απαράδεκτο ότι η ρωσική ηγεσία προσπαθεί να τελειώσει γρήγορα με τις αυξανόμενες διαδηλώσεις, συλλαμβάνοντας χιλιάδες διαδηλωτές» δήλωσε (RND newspaper group) ο Μάνφρεντ Βέμπερ υψηλόβαθμος Γερμανός συντηρητικός και επικεφαλής της κεντροδεξιάς ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
    «Οι Ευρωπαίοι υπουργοί των Εξωτερικών δεν επιτρέπεται να το αποφύγουν αυτό, για μια ακόμη φορά και να περιοριστούν σε γενικές εκκλήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βέμπερ.
    «Η ΕΕ πρέπει να χτυπήσει εκεί που πραγματικά πονάει το σύστημα Πούτιν –και το σημείο αυτό, είναι τα χρήματα» είπε ο Βέμπερ. Έτσι, η ΕΕ θα πρέπει να κόψει τις συναλλαγές χρημάτων από τον εσωτερικό κύκλο [των ανθρώπων] του Πούτιν» πρόσθεσε ο ίδιος.
    Επιπρόσθετα, μία απειλή τερματισμού του αγωγού Nord Stream 2, ο οποίος στοχεύει στο διπλασιασμό της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία, πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι, σύμφωνα με τον Βέμπερ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δήμ/χος Αλεξανδρούπολης σε Μηταράκη: «Θα μπουκάρει ο εχθρός, απ’ την κερκόπορτα που πάτε ν’ ανοίξετε στο βόρειο Έβρο».
    Χωρίς περιστροφές και ευθέως προειδοποίησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης σε τηλεδιάσκεψη τον υπουργό «Μετανάστευσης και Ασύλου» Νότη Μηταράκη, στην οποία συμμετείχε μαζί με άλλους θεσμικούς φορείς λέγοντας πως τα σχέδια της κυβέρνησης για τον τεράστιο καταυλισμό αλλοδαπών που θέλει να δημιουργήσει στο ΚΥΤ Φυλακίου συνιστούν εθνικό κίνδυνο.
    Ο κ.Ζαμπούκης, μετέφερε στον υπουργό Μετανάστευσης την ξεκάθαρη στάση της κοινωνίας της Αλεξανδρούπολης, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21.01.2021 με τη συμμετοχή φορέων του Ν. Έβρου.
    Ο κ. Ζαμπούκης ανέφερε χαρακτηριστικά:
    «Να ξεκαθαρίσω κ. υπουργέ ότι από τον Έβρο δεν μπουκάρει κανένας. Μάλλον είναι μία ατυχής έκφραση, την οποία πρέπει να διορθώσετε, διότι δε σας αξίζει.. η ταπεινή μου άποψη.
    Δεν μπουκάρει κανένας κ. Υπουργέ διότι έχουμε μάθει εδώ να ζούμε με τον κίνδυνο και να τον έχουμε εκτός των συνόρων. Αντιθέτως, θα μπουκάρει ο εχθρός που σας είπα ότι τον έχουμε εκτός των συνόρων, από την κερκόπορτα αυτή που πάμε να ανοίξουμε εκεί πάνω στον Β. Έβρο.
    Η κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, υπενθυμίζω, επικαιροποιώ ότι έχει τοποθετηθεί πριν από αρκετές εβδομάδες μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω μιας ομόφωνης απόφασης. Υπενθυμίζω για την τάξη των πραγμάτων ότι κρατάμε τη σταθερή μας θέση και λέμε:
    Όχι στη δημιουργία νέας δομής.
    Όχι στην αύξηση της δυναμικότητας των υφιστάμενων δομών, ούτε στο Φυλάκιο, ούτε στον Έβρο, ούτε στη Θράκη και
    Επισημαίνουμε ότι συμφωνούμε στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των υ Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι το αίτημα της κοινωνίας του Δήμου της Αλεξανδρούπολης είναι η οριστική ανάκληση της απόφασής σας, την οποία και χαρακτηρίζουμε και επικίνδυνη για τους λόγους τους οποίους έχουμε ήδη τεκμηριώσει και πει και σε προηγούμενη τηλεδιάσκεψη», σημείωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.
    Ο Νότης Μηταράκης και σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, σε συνέντευξή του δήλωσε ότι «στον Έβρο η παραμονή των αιτούντων άσυλο δεν θα υπερβαίνει τις 24 μέρες και θα αφορά αποκλειστικά διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης».
    Ποιος όμως ο λόγος να υπάρχει μια τέτοια δομή στην περιοχή, αφού βασική -όπως τουλάχιστον την έχουν περιγράψει- αποστολή είναι ο μηδενισμός των ροών;
    Ποιος ο λόγος να καταγράφονται άτομα (με ότι στοιχεία αυτοί δίνουν) από άλλες χώρες που δεν θα έπρεπε καν βρίσκονται εδώ;
    Και μετά τις 24 ημέρες που θα πηγαίνουν αυτά τα άτομα; Στην περίφημη ενδοχώρα, που έχει γεμίσει από καταυλισμούς αλλοδαπών;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Oι Έλληνες Ντασό: Με ρίζες στη Θεσσαλονίκη η δυναστεία των Rafale.
    Η άγνωστη ιστορία της οικογένειας που δημιούργησε τον κολοσσό της αεροναυπηγικής, η οποία δεν πούλησε ποτέ αεροπλάνα στην Τουρκία από άποψη - Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης Λοράν που αγαπά την τέχνη, το καλό κρασί και κυκλοφορεί με Fiat500
    «Αισθάνομαι Θεσσαλονικιός και Ελληνας, όσο αισθάνομαι και Γάλλος». Αυτά τα λόγια επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο Λοράν Ντασό, ο απόγονος της δυναστείας Ντασό, που διοικεί, μαζί με την οικογένειά του, τον γαλλικό κολοσσό της αεροναυπηγικής Dassault Aviation, κατασκευαστή των μαχητικών Mirage και Rafale, όταν βρέθηκε στη γη των προγόνων του στη Θεσσαλονίκη, στα τέλη του περασμένου Ιουλίου.

    Από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Ολγας στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται η Βίλα Αλλατίνι, μέχρι την Avenue Montaigne στο Παρίσι, όπου υψώνονται τα πολυτελή μέγαρα της οικογένειας Ντασό, η απόσταση δεν είναι απλώς 2,5 χιλιάδες χιλιόμετρα, αλλά περίπου δύο αιώνες διαρκούς παρουσίας δύο θρυλικών οικογενειών, οι οποίες έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν την επιχειρηματική ιστορία της νεότερης Ευρώπης. Tης οικογένειας Ντασό και της οικογένειας Αλλατίνη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πώς υποκινούνται οι μαθητές για τις διαμαρτυρίες στην Ρωσία από τα κοινωνικά δίκτυα.
    Προπαγάνδα υπέρ τού Ναβάλνι μέ ανηλικους. Στίς διαμαρτυρίες υπέρ τού Ναβάνλνι πλημμύρισαν τό δίκτυο μέ χιλιάδες προπαγανδιστικά βίντεο.
    Ο Ναβάλνι έστειλε από τό κινητό του τό εξής μήνυμα:”Ολοι έξω στούς δρόμους γιά διαμαρτυρίες”.Μήν φοβόσατε,Βγείτε έξω”
    Τό Τίκ Τάκ έχει στήν Ρωσία περίπου 20 εκατομμύρια χρήστες,οί πιό πολλοί ανήλικοι. Τό Τίκ Τάκ δέν ειχε πολιτικό χαρακτήρα.Αλλαξε από τήν ημέρα πού έδειξε τό δήθεν κρυφό παλάτι τού Πούτιν.
    Τό δίκτυο έλαβε 61 εκατομμύρια εκκλήσεις.Στά σχολεία εκφοβίζουν καί απειλούν μαθητές πού αρνούνται νά λάβουν μέρος σέ διαμαρτυρίες.
    Ο Λεωνίδας Βολκόφ συνεργάτης τού Ναβάλνι:
    “Είναι ηρωική πράξη νά πηγαίνεις στίσ διαμαρτυρίες”.Βολκόβ:”Θά φάμε τόν ελέφαντα σιγά σιγά.”Αυτοί στό Κρεμλίνο (Πούτιν) νά πάνε στό διάβολο.
    Ο πρώην ολιγάρχης καί επί Γιέλτσιν ό πλουσιώτερος άνθρωπος τήν Ρωσίαςό Εβραίος Μιχαήλ Χοντορκόφσκι,πού είχει καταδικαστεί στήν Ρωσία σέ ισόβια κάθειρξη λόγω φοροδιαφυγής καί κλοπής,δήλωσε μέσω διαδικτύου:”Ολά τά παιδιά καί τά παιδιά τών φίλων μου θά βγούν έξω”.
    Δέν μπορεί κανείς νά τά σταματήσει”.
    Ο δήμαρχος τής Μόσχας Σεγκέι Σομπιάνιν αποκάλεσε τήν συμμετοχή ανηλίκων σέ διαμαρτυρίες “κυνική καί απαράδεκτη”.
    Οί διαμαρτυρίες στήν Ρωσία είναι μία εβραική σκευωρία καί από μακρύ χέρι σχεδιασμένη μέ σκοπό τήν ανατροπή τού προέδρου Πούτιν αλλά είναι καί θά μείνει ένας ευσεβής πόθος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εμφύλιο πόλεμο στις ΗΠΑ, προβλέπει, όχι κάποιος «περιθωριακός» αναλυτής, της λεγόμενης αμερικανικής «ακροδεξιάς», αλλά ο δισεκατομμυριούχος Ray Dalio και συνδιαχειριστής ενός από τα μεγαλύτερα αμοιβαία κεφάλαια της επενδυτικής εταιρίας Bridgewater Associates.
    Σε μια σειρά, σχεδόν αγωνιωδών tweet ο Dalio αναφέρει τον κίνδυνο να ξεσπάσει ένας "τρομερός" όπως είπε χαρακτηριστικά, εμφύλιος πόλεμος στις ΗΠΑ, εξαιτίας των κοινωνικών ανισοτήτων στη χώρα, αφήνοντας αιχμές κατά του νεοεκλεγέντος προέδρου Μπάιντεν.
    Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:
    «Τον περασμένο Φεβρουάριο, είχα πει ότι ήθελα έναν πρόεδρο που θα μπορούσε "να ενώσει τη χώρα μας για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος με έναν πιο ενωμένο και λιγότερο διχαστικό τρόπο".
    Ήθελα κάποιον που να μπορεί να ενώσει το λαό δηλαδή που δεν θα βλέπει τον εαυτό του ως τον ηγέτη της πλευράς που νίκησε και που θα επιβάλλει πολιτικές στην άλλη πλευρά που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως απαράδεκτες.
    Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο χείλος ενός τρομερού εμφύλιου πολέμου (όπως τον περιέγραψα σε μια σειρά άρθρων μου «Αλλαγή Παγκόσμιας Τάξης»), σε ένα σημείο καμπής μεταξύ της εισόδου μας είτε σε έναν τύπο κόλασης και μάχης ή της επιστροφής για να εργαστούμε από κοινού για ένα καλύτερο μέλλον για ειρήνη και ευημερία και που θα αντιμετωπίζει το μεγάλο πλούτο, τις αξίες και τα κενά ευκαιριών που βλέπουμε σήμερα.
    Για αυτόν τον λόγο, ήμουν ενθουσιασμένος όταν άκουσα τι είπε ο Πρόεδρος Μπάιντεν στην ορκωμοσία του.
    Είναι σύμφωνα με το τι έχει επιδείξει η ιστορία αυτής της χώρας και που πρέπει να κινηθεί.
    Το ερώτημα όμως τώρα είναι εάν ο πρόεδρος, αλλά και τα δύο κόμματα θα το επιτύχουν.
    Τα καλά λόγια και το πνεύμα δεν είναι αρκετά. Οι άνθρωποι θα πρέπει να συμφωνήσουν για το πώς θα μεγαλώσουν την «πίτα» αλλά και πώς θα την χωρίσουν δίκαια. Αυτό θα απαιτήσει επαναστατικές αλλαγές.
    Το να το κάνεις αυτό ειρηνικά απαιτεί αμφίδρομες κινήσεις και δεξιότητα.
    Δεν θα είναι καθόλου εύκολο.
    Η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια τρομερή οικονομική κατάσταση και τρομερά διχασμένη.
    Θα παρακολουθώ πώς και εάν αυτές οι καλές προθέσεις θα μετατραπούν σε ανάλογες πράξεις και θα σας κρατώ ενήμερους.», έγραψε ο Dalio.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. «Πακιστανοί πιλότοι επιχειρούν στο Αιγαίο με τουρκικά μαχητικά» αποκαλύπτουν ισραηλινοί.
    Πακιστανούς πιλότους είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πιλότοι της ΠΑ κατά τη διάρκεια των αναχαιτίσεων στο Αιγαίο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν ισραηλινές πηγές, αναφέρει το defencenet.gr.
    Σύμφωνα με το κέντρο Begin-Sadat Center for Strategic Studies της μεσανατολικής χώρας, εξαιτίας της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, η Αεροπορία της χώρας έχασε σχεδόν τη μισή δύναμή της από 1350 πιλότους σε μόλις 680 και αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από το «αδερφικό» Πακιστάν με αποτέλεσμα το τελευταίο να διαθέσει πιλότους F-16 προκειμένου να διατηρηθεί η επιχειρησιακή ικανότητα της τουρκικής Αεροπορίας.
    Δεν αναφέρεται πόσοι Πακιστανοί πιλότοι εξακολουθούν και πετούν ακόμη με την τουρκική Αεροπορία ή αν η αποστολή τους ήταν προσωρινή και μόνο, μέχρι να βρει τρόπο η τουρκική Αεροπορία καλύψει τα κενά, κάτι που βάσει των σειρών παραγωγής της τουρκικής Σχολής Αεροπορίας και των ανακλήσεων επί πενταετία στην ενεργό υπηρεσία, πρώην πιλότων της ΤΗΚ οι οποίοι είχαν μεταπηδήσει στην Turkish Airlines (λήγει εφέτος ο χρόνος ανάκλησής τους), έχει ήδη επιτευχθεί, τουλάχιστον σε επίπεδο αριθμών.
    Αυτό όμως πολύ δύσκολα πρόκειται να καλυφθούν. Η εκπαίδευση ενός πιλότου και η τοποθέτησή του σε Μοίρα αναχαίτισης είναι μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία η οποία απαιτεί χρόνια για να αποδώσει καρπούς.
    Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που ο Πακιστανός Αρχηγός της Αεροπορίας σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία, για να συναντηθεί -μεταξύ άλλων και με Πακιστανούς πιλότους- χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα τις σχέσεις Τουρκίας και Πακιστάν, ως «ένα λαό σε δύο κράτη».
    Παράλληλα το BESA αναφέρει ότι η τουρκική Αεροπορία βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής, καθώς τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να αναζητήσει τον αντικαταστάτη για περίπου 270 F-16 που διαθέτει και δεδομένων των σχέσεων με τις ΗΠΑ, αυτός πιθανότατα θα είναι κάποιο ρωσικό μαχητικό, κάτι όμως καθόλου εύκολο για την τουρκική Αεροπορία.
    Πάντως να σημειώσουμε ότι οι φήμες περί επιχειρησιακής αξιοποίησης των έμπειρων (λόγω συγκρούσεων με Ινδία) Πακιστανών πιλότων από την τουρκική Αεροπορία στο Αιγαίο, προηγούνται του πραξικοπήματος.
    Επί πολλά χρόνια υπήρχε έντονη φημολογία ότι υπήρχε τέτοιου είδους συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δοκιμές για το νέο «Εθνικό όπλο»: Οι υποψηφιότητες και όλα τα δεδομένα για το όπλο που θα αντικαταστήσει το G3.
    ΠΗΓΗ: newpost.gr
    Τον τελευταίο χρόνο στις Ένοπλες Δυνάμεις «τρέχουν» οι διαδικασίες για την επιλογή του νέου «Εθνικού όπλου». Στόχος η σταδιακή αντικατάσταση των 220.000 τυφεκίων G3A3 και G3A4 τα οποία χρησιμοποιούνται από το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και από τα Σώματα Ασφαλείας από τις αρχές της δεκαετίας του 80’.
    Έπειτα από 40 χρόνια σκληρής χρήσης του G3 πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έχουν λάβει την απόφαση για αλλαγή σελίδας στο βασικό τυφέκιο μάχης των ΕΔ με την αντικατάσταση του από νέο σύγχρονο τυφέκιο. Η διαδικασία επιλογής βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη με τα εξουσιοδοτημένα αρμόδια στελέχη του Στρατού Ξηράς να δοκιμάζουν όλα τα υποψήφια όπλα προκειμένου να κάνουν τις εισηγήσεις τους. Έως τώρα έξι χώρες και συνολικά επτά εταιρίες έχουν δείξει ενδιαφέρον συμμετοχής στο Ελληνικό πρόγραμμα για το «Εθνικό τυφέκιο» με τα προτεινόμενα όπλα να δοκιμάζονται αφού πέρα από τα τυφέκια το πρόγραμμα αφορά και πιστόλια.
    Οι υποψηφιότητες
    Βέλγιο
    FN HERSTAL με το τυφέκιο 7,62mmFN SCAR HSTD και το τυφέκιο 5.56mm FN SCAR LSTD
    Γερμανία
    HECKLER & KOCH με το τυφέκιο 7.62mm ΗΚ 417 και τα τυφέκια 5.56HK416 και HK433.
    Πιστόλια 9mm SFP9 και 9mm P3OLV3.
    HΠΑ
    SIG SAUER με το τυφέκιο 7.62mm716G2 και το τυφέκιο 5.56mm 516G2 PATROL.
    Πιστόλια 9mm M17 και 9mm M18.
    Ιταλία
    BERETTA με τo τυφέκιo 7,62mmARX 200 και το τυφέκιο 5.56mmARX 160.
    Πιστόλι 9mm APX.
    Ισραήλ
    IWI με το τυφέκιο 7,62mm TAVOR 7 και το τυφέκιο 5.56mm TAVOR X-95. Πιστόλι 9mm MASADA και πιστόλι 9mm JERICHO.
    EMTAN με το τυφέκιο 5.56mmMZ-4P και το πιστόλι 9mm RAMON.
    Τσεχία
    CZ με το τυφέκιο 7.62mm BREN2 και το τυφέκιο 5.56 BREN2. Πιστόλι 9mm CZ P-09 και πιστόλι 9mm CZP-10F.
    Aν και αρχικά η Ισραηλινή υποψηφιότητα φαινόταν ως το φαβορί οι υπόλοιπες χώρες και εταιρείες μπήκαν δυνατά στην ‘’κούρσα’’ της διεκδίκησης με την Αμερικανική υποψηφιότητα σύμφωνα με πληροφορίες να συγκεντρώνει θετικές αξιολογήσεις. Η τελική απόφαση θα ληφθεί με βάση τόσο τις δοκιμές και αξιολογήσεις των όπλων όσο και όλων των άλλων δεδομένων. Βασικές προϋποθέσεις είναι η συμφωνία που θα γίνει να είναι μεταξύ κυβερνήσεων G to G( government to government) και το νέο όπλο να κατασκευαστεί στην Ελλάδα. Επιπλέον η Αθήνα ζητά να έχει και δικαίωμα εξαγωγής του όπλου σε τρίτες χώρες.
    Την εξέλιξη του προγράμματος παρακολουθεί και συντονίζει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και μάλιστα έχει δώσει εντολές σε επιτελείς και εξειδικευμένα στελέχη να «τρέξουν» τη διαδικασία με ταχύτητες Fast Track ώστε το επόμενο διάστημα να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...