ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

26 Ιανουαρίου 2021

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ. Γιάννης Γουδέβενος Καθηγητής Καρδιολογίας Πρόεδρος ΕΚΕ

 "Η ενημέρωση από τους δημοσιογράφους (στις καλύτερες στιγμές τους με τους δημοσχεσίτες συναδέλφους μας) για το COVID 19 συνεχίζει με συναδέλφους του εξωτερικού (πάντα το εξωτερικό πουλάει καλύτερα) που κατά παράδοξο τρόπο τους προτιμούν οι εκπομπές lifestyle (τρομάρα τους).  Εξαντλήθηκε η ενημέρωση με τους εγχώριους “μαιντανούς” – όλοι τους «καθηγητές» και πoυ ούτε ένας δεν αποποιήθηκε τον τίτλο - και  που στην πλειοψηφία δεν έχουν δει ούτε εργάζονται σε νοσοκομεία αναφοράς για τον ιό.  Ακόμη το σύνολο της κοινωνίας αναρωτιέται που βρέθηκαν τόσοι πολλοί επιδημιολόγοι, ιολόγοι κλπ και τι κάνανε πριν την πανδημία. Οι οδηγίες των ομάδων εργασίας αναρτήθηκαν στον ΕΟΔΥ όπου στην πολυμελή επιτροπή εμπειρογνωμόνων δεν υπάρχει ούτε ένας καρδιολόγος (και όλοι μιλάνε για τα καρδιαγγειακά νοσήματα ως τον κύριο προγνωστικό παράγοντα κινδύνου). Τέλος προβληματισμό προκαλεί η εκκωφαντική σιωπή της Ακαδημίας (μάλλον σοφά πράττει).  Το βέβαιο είναι ότι αυτόν τον κύκλο θα τον κλείσουν οι ψυχίατροι γιατί αυτά που παρακολουθούμε μόνο στη δική τους σφαίρα επιρροής ανήκουν". 

 Γιάννης Γουδέβενος  Καθηγητής Καρδιολογίας Πρόεδρος ΕΚΕ

 
 

 ΠΟΤΕ  ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ  ΣΤΗΝ  ΖΩΗ  ΜΑΣ...
 
Anthony Fauci, ο αντίστοιχος Αμερικανός Τσιόδρας:
 
"Δεν νομίζω ότι πρέπει να ξανακάνουμε χειραψία, ποτέ ξανά! Και όχι μόνον για να εμποδιστεί ο κορωνοϊός, αλλά πιθανότατα θα μειώνονταν δραματικώς και οι περιπτώσεις γρίπης στις ΗΠΑ".
 
Μόλις περάσουμε την κορυφή της τωρινής επιδημίας, με το να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή, θα ενεργοποιηθεί μία νέα επιδημία".
Οπότε, κλειστείτε στο σπίτι μέχρι αν και όταν βρεθεί κάποιο φάρμακο/εμβόλιο. "Καταπληκτική" συνταγή σωτηρίας από άτομα που θα έπρεπε να είναι τρόφιμοι ψυχιατρείου.
Οι "ειδικοί" κατάφεραν να μετατρέψουν μία υποθετική πανδημία σε πραγματική οικονομική και κοινωνική καταστροφή.


Άτομα με ψυχοπαθολογικές διαταραχές κυκλοφορούν ελεύθερα και λαμβάνουν αποφάσεις για λογαριασμό της ανθρωπότητος.

  Ιφικράτης  Αμυράς

Δήλωση του Michael Ryan, αξιωματούχος του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, για τον covid-19:   "Στα περισσότερα μέρη του κόσμου, εξ αιτίας του μαζικού εγκλεισμού, η μόλυνση έχει μεταφερθεί από τους δρόμους στα σπίτια. Οι περισσότεροι άνθρωποι κολλάνε στο σπίτι τους, σε οικογενειακό επίπεδο. Τώρα πρέπει να πάμε στα σπίτια, να βρούμε αυτούς που είναι άρρωστοι, να τους απομακρύνουμε, και να τους βάλουμε σε καραντίνα..."
 
 

 
 
 
Άλλος ένας υποψήφιος τρόφιμος ψυχιατρείου που κυκλοφορεί ελεύθερος.

Αφού πρώτα ο συγκεκριμένος ψυχασθενής μαζί με τους συναδέλφους του στον ΠΟΥ απαιτούσε γενική καραντίνα και εγκλεισμό στα σπίτια ολόκληρων πληθυσμών, τώρα ανακάλυψε ότι η μετάδοση της μολύνσεως γίνεται στα σπίτια, και όχι στους δρόμους.
Και απαιτεί από μας λευκή επιταγή, ώστε να εισβάλλει στα σπίτια μας, να αρπάζει μέλη οικογενειών και να τα απομονώνει, με "αξιοπρεπή" τρόπο, όπως δήλωσε.

Με την ίδια διεστραμμένη λογική, κάποιος άλλος παλαβός "ειδικός" σε λίγο καιρό μπορεί να μας πει ότι επειδή η μόλυνση στα σπίτια έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα, αδειάζουμε τα σπίτια και μένουμε στους δρόμους!
Και οι σημερινοί αφελείς υποστηρικτές του "ΜένουμεΣπίτι", εν μία νυκτί θα μετατραπούν σε "ΜένουμεΆστεγοι". Και δώστου τα νέα διαφημιστικά μηνύματα, "μείνετε στον δρόμο", "διατηρείστε την υγεία σας μένοντας έξω από το σπίτι", και άλλα φαιδρά.

Και μάλιστα αυτό θα γίνεται εκ περιτροπής. Ήτοι κάποιους μήνες θα μένουμε στο σπίτι, και κάποιους μήνες θα μένουμε στον δρόμο. Όταν η μόλυνση ξανα-αυξηθεί στους δρόμους, θα ξανακλειστούμε στα σπίτια, και τανάπαλιν.

Η λοβοτομή και τα ηλεκτροσόκ είναι το ελάχιστο που αξίζουν τέτοια άθλια υποκείμενα, τα οποία δεν πρέπει ποτέ να ξαναδούν το φως του ήλιου.
Το απίστευτο είναι ότι υπάρχει κόσμος που νομίζει ότι τέτοιοι ψυχασθενείς θα τον σώσουν από μία υποθετική πανδημία, μόνο και μόνο επειδή δηλώνουν ότι κατέχουν πτυχίο ιατρικής, και είναι μέλη ενός διεθνούς οργανισμού.



Anthony Fauci, ο αντίστοιχος Αμερικανός Τσιόδρας:
 
"Δεν νομίζω ότι πρέπει να ξανακάνουμε χειραψία, ποτέ ξανά! Και όχι μόνον για να εμποδιστεί ο κορωνοϊός, αλλά πιθανότατα θα μειώνονταν δραματικώς και οι περιπτώσεις γρίπης στις ΗΠΑ".
Να χαρώ "ιδιοφυΐες" που συμβουλεύουν κράτη και κυβερνήσεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπερδυνάμεις.
"I don't think we should ever shake hands ever again, to be honest with you. Not only would it be good to prevent coronavirus disease; it probably would decrease instances of influenza dramatically in this country," the doctor added.

Σιγά-σιγά έρχεται η αλήθεια στην επιφάνεια. Οι αυτοκαταστροφικές συνταγές των "ειδικών" του "ΜένουμεΣπίτι":
 
"Dr Joe Grove, of UCL's department of infection and immunity, told The Telegraph:
Μόλις περάσουμε την κορυφή της τωρινής επιδημίας, με το να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή, θα ενεργοποιηθεί μία νέα επιδημία".
Οπότε, κλειστείτε στο σπίτι μέχρι αν και όταν βρεθεί κάποιο φάρμακο/εμβόλιο. "Καταπληκτική" συνταγή σωτηρίας από άτομα που θα έπρεπε να είναι τρόφιμοι ψυχιατρείου.
Οι "ειδικοί" κατάφεραν να μετατρέψουν μία υποθετική πανδημία σε πραγματική οικονομική και κοινωνική καταστροφή.
 


Επιστημονική μελέτη(σχιζοφρενική) υποστηρίζει ότι τα μέτρα δεν πρέπει να αρθούν τελείως μέχρι να βρεθεί εμβόλιο, δηλαδή μέχρι  τον  Σεπτέμβριο  του 2021…

Να μην αρθούν πλήρως τα lockdown μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, υποστηρίζει μια νέα μελέτη του ιατρικού περιοδικού «The Lancet», βασισμένη στο ξέσπασμα του ιού στην Κίνα.
Τα δρακόντεια μέτρα που πήρε η Κίνα και οι απαγορεύσεις φάνηκαν ότι λειτούργησαν θετικά και σταμάτησαν την ανοδική πορεία του ιού.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η πλήρης άρση των μέτρων μπορεί να οδηγήσει σε δεύτερο κύμα έξαρσης της νόσου.
Στην Ουχάν, η οποία ήταν σε lockdown  για 76 μέρες, τα μέτρα χαλάρωσαν, ωστόσο γνωρίζουν το ρίσκο και είναι σε ετοιμότητα να το αντιμετωπίσουν, ειδικά σε ό,τι αφορά την είσοδο τουριστών στη χώρα. 
Ο καθηγητής Τζόζεφ Τ. Γου του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, που συμμετείχε στην έρευνα, προειδοποίησε ότι ο ρυθμός εξάπλωσης του κορωνοϊού μπορεί να αυξηθεί ξανά αν οι κυβερνήσεις δεν εξασφαλίσουν ότι η άρση των μέτρων θα γίνει αργά και σταδιακά.
«Παρόλο που τα μέτρα, όπως η τήρηση αποστάσεων και η αλλαγή νοοτροπίας, μπορεί να διαρκέσουν για κάποιο χρονικό διάστημα, η επίτευξη μιας ισορροπίας μεταξύ της συνέχισης των οικονομικών δραστηριοτήτων και της διατήρησης του χαμηλού αναπαραγωγικού αριθμού του ιού είναι πιθανόν η καλύτερη στρατηγική μέχρι να καταστούν ευρέως διαθέσιμα τα αποτελεσματικά εμβόλια.»
Η μελέτη αυτή θα μπορούσε να είναι κρίσιμη, καθώς χώρες σε όλο τον κόσμο που είχαν lockdown όνο για λίγες εβδομάδες, θα πρέπει να σκεφτούν την καλύτερη στρατηγική ώστε να μην χαλαρώσουν τελείως οι περιορισμοί και να μπορέσουν οι οικονομίες τους να ανακάμψουν.
Σε περίπτωση που αυτό δεν επιτύχει μπορεί να υπάρξουν νέα ξεσπάσματα το ιού και κατά συνέπεια νέοι περιορισμοί, σύμφωνα με τους επιστήμονες.  Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι καταστροφικό για τις υπηρεσίες υγείας και τις οικονομίες.





Έρευνα καθηγητή Γ.Ιωαννίδη: «Λιγότερο από το 1% των συνολικών θυμάτων του ιού ήταν υγιείς και κάτω των 65 ετών»


Ο Έλληνας καθηγητής της Ιατρικής  Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, Γιάννης Ιωαννίδης με μελέτη του προσπαθεί να σταματήσει την παγκόσμια υστερία λόγω του κορωνοϊού.
 
Ο Έλληνας καθηγητής σε νέα επιστημονική προ-δημοσίευση του κατέληξε πως οι θάνατοι σε άτομα κάτω των 65 ετών είναι εξαιρετικά σπάνιοι, καθώς στις περισσότερες χώρες αποτελούν κάτω από το 1% των συνολικών θυμάτων, ενώ σε ένα μεγάλο μέρος εκείνων άνω των 65 κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν οι θάνατοι οφείλονται αποκλειστικά στον κορωνοϊό ή στην πληθώρα άλλων υποκειμένων νοσημάτων.
Η μελέτη, στην οποία συμμετείχε η Δέσποινα Κοντοπούλου-Ιωαννίδη και παρουσιάσθηκε στο medRxiv, αναλύει δεδομένα από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία) και τέσσερις αμερικανικές πολιτείες επίκεντρα της επιδημίας (Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Μίσιγκαν, Λουιζιάνα), όσον αφορά τους θανάτους σε άτομα κάτω των 65 ετών και χωρίς υποκείμενα νοσήματα.
Το άρθρο συμπεραίνει ότι οι άνθρωποι κάτω των 65 ετών χωρίς υποκείμενο νόσημα αποτελούν μόνο το 0,3% των συνολικών θανάτων από την Covid-19 στην Ολλανδία, το 0,7% στην Ιταλία και το 1,8% στη Νέα Υόρκη.
Με λίγα λόγια από τους 88.000 θανάτους παγκοσμίως μόλις οι 880 αφορούσαν ανθρώπους οι οποίοι ήταν υγιείς και κάτω των 65 ετών.
Για τα άτομα αυτά, σύμφωνα με τον Έλληνα επιστήμονα, «ο κίνδυνος να πεθάνεις από κορωνοϊό σε πληθυσμιακό επίπεδο στα περισσότερα μέρη υπολογίζεται να είναι της τάξης του να πεθάνεις σε αυτοκινητιστικό πηγαίνοντας από το σπίτι στο γραφείο».
Γι' αυτό ο κ.Ιωαννίδης προτείνει οι στρατηγικές διαχείρισης της πανδημίας να εστιάσουν κυρίως στην προστασία των ανθρώπων υψηλού κινδύνου, δηλαδή στους άνω των 65 ετών με υποκείμενα νοσήματα.
Η ανάλυση των στατιστικών δεδομένων που πραγματοποίησε, δείχνει ότι οι άνθρωποι κάτω των 65 ετών (με ή χωρίς υποκείμενο νόσημα) αποτελούν το 5% έως 9% όλων των θανάτων από Covid-19 στις οκτώ ευρωπαϊκές χώρες και προσεγγίζουν το 30% στις ΗΠΑ. Ο κίνδυνος θανάτου από τον κορωνοϊό για τους κάτω των 65 ετών είναι 34 έως 73 φορές μικρότερος σε σχέση με τον κίνδυνο για τους άνω των 65 ετών στην Ευρώπη και 13 έως 15 φορές στις ΗΠΑ.
Ο απόλυτος κίνδυνος θανάτου λόγω Covid-19 κυμαίνεται από 1,7 ανά εκατομμύριο για τους ανθρώπους έως 65 ετών στη Γερμανία έως 79 ανά εκατομμύριο στην πόλη της Νέας Υόρκης. Για τους άνω των 80 ετών ο κίνδυνος θανάτου είναι από ένας στους 6.000 κατοίκους στη Γερμανία μέχρι ένας στους 420 στην Ισπανία.
Η περίπτωση της Ιταλίας
Μακριά από τα νοσοκομεία εκτός απόλυτης ανάγκης. Αυτό είναι το κύριο και επείγον μήνυμα από την εξέλιξη της νόσου Covid-19 στην Ιταλία, σύμφωνα με μια άλλη μελέτη του Γ.Ιωαννίδη, που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Internal Medicine», σε συνεργασία με τον επικεφαλής της ιταλικής επιστημονικής ομάδας Covid-19 Walter Ricciardi και την καθηγήτρια Stefania Boccia.
«Κάποιος δεν πρέπει να πάει στο νοσοκομείο εκτός αν είναι πολύ βαριά», σύμφωνα με τον κ.Ιωαννίδη «αλλιώς το νοσοκομείο δεν πρόκειται να του κάνει καλό». Μολύνεται κι ας μην είναι μολυσμένος, ενώ αν είναι μολυσμένος, μολύνει το ιατρικό/νοσηλευτικό πρoσωπικό και άλλους ασθενείς που δεν ήταν μολυσμένοι. Τελικά, το ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό μολύνει και άλλους ασθενείς.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, στην Ιταλία (μια χώρα με τον πιο γερασμένο πληθυσμό στην Ευρώπη και τον δεύτερο στον κόσμο μετά την Ιαπωνία) η μέση ηλικία όσων πεθαίνουν λόγω κορονοϊού είναι τα 80 έτη περίπου, ενώ η μέση ηλικία όσων εισάγονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας είναι τα 67 έτη. Η θνητότητα -όπως δείχνει η ιταλική εμπειρία- εξαρτάται σημαντικά από την παρουσία υποκείμενων νοσημάτων, ιδίως όταν υπάρχει μεγάλη αναλογία ατόμων τρίτης ηλικίας σε μια χώρα.
Η μελέτη θεωρεί πιθανό ότι η μαζική μετάδοση του ιού στο Μπέργκαμο ξεκίνησε στον ποδοσφαιρικό αγώνα του 'Τσάμπιονς Λιγκ' Αταλάντα-Βαλένθια στις 19 Φεβρουαρίου, όταν σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού της πόλης παρακολούθησε και πανηγύρισε ομαδικά. Επίσης στα αρχικά στάδια της επιδημίας δεν τηρήθηκαν καλά τα μέτρα υγιεινής και παραμονής στο σπίτι.
Η Ιταλία εξάλλου είχε σχετικά λίγα κρεβάτια ΜΕΘ (5.090 ή 8,4 ανά 100.000 κατοίκους), αλλά από λάθος στρατηγική δέχθηκε στις ΜΕΘ στη αρχή της κρίσης πολλά περιστατικά με σχετικά ήπια συμπτώματα, με συνέπεια όταν άρχισε ο κατακλυσμός των σοβαρών περιστατικών, να εμφανίσει ελλείψεις. Επίσης η πρόωρη μόλυνση μεγάλου μέρους του ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού, που τέθηκε γρήγορα εκτός μάχης, επιδείνωσε το πρόβλημα (σχεδόν ένα στα δέκα κρούσματα αφορούσαν υγειονομικό προσωπικό).
Γι' αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, το μάθημα για τις άλλες χώρες είναι η πάση θυσία αποφυγή εισαγωγής στο νοσοκομείο ασθενών με ύποπτα συμπτώματα Covid-19 εκτός και αν έχουν σαφή ανάγκη υποστήριξης, η διατήρηση αυστηρών μέτρων υγιεινής μέσα στο νοσοκομείο και η έγκαιρη προστασία του υγειονομικού προσωπικού για να μην κολλήσει.
Τέλος, ο Ιωαννίδης και οι συνεργάτες του επισημαίνουν ότι είναι δύσκολο να διακριθούν οι «θάνατοι με κορωνοϊό» από τους «θανάτους λόγω κορωνοϊού», καθώς η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών που πέθαναν από Covid-19 στην Ιταλία, είχαν άλλα υποκείμενα νοσήματα (το 98,8% τουλάχιστον ένα νόσημα, ενώ το 48,6% τουλάχιστον τρία).


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ





  1. Τζαστίν Τριντό: Ο Καναδάς δεν θα επανέλθει στην κανονικότητα εάν δεν βρεθεί πρώτα το εμβόλιο για τον COVID!
    Νέα δεδομένα για τα μέτρα κατά του κορωνοϊου έθεσε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντο.
    Όπως είπε ο Καναδάς δεν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ στην κανονικότητα εκτός και αν βρεθεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, κάτι που μπορεί να πάρει πολύ καιρό, όπως είπε.
    ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΤΕ;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έρευνα κατά του Τζ.Σόρος είχε διατάξει ο Βρετανός πρωθυπουργός πριν ασθενήσει.
    Με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να εξακολουθεί να βρίσκεται στην εντατική αλλά σε καλή κατάσταση και χωρίς να είναι διασωληνωμένος, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις υποθέσεις που «εκκρεμούν» ενώ βρίσκεται μακριά από την Ντάουνινγκ Στριτ.
    Μια από αυτές είναι και η υπόθεση της επείγουσας έρευνας που είχε διατάξει στα τέλη Δεκεμβρίου, κατά του διεθνούς κερδοσκόπου και πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος.
    Η έρευνα η εξέλιξη της οποίας βρίσκεται τώρα στα χέρια του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντόμινικ Ρααμπ, που αντικαθιστά προσωρηνά τον Μ.Τζόνσον, αφορά παράνομες ενέργειες του ιδρύματος του Τζ.Σόρος “Open Society” σύμφωνα με τις οποίες είχε χρηματοδοτήσει με 4 εκατ. $ (3 εκατ. λίρες) διάφορες οργανώσεις οι οποίες ήταν κατά του BREXIT.
    Σύμφωνα με δημοσιεύματα το συντηρητικό κόμμα είχε ζητήσει την επείγουσα σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής για να διερευνηθούν οι δραστηριότητες του “Open Society Foundation” προκειμένου να μπλοκάρει ή και να αλλοιώσει το αποτέλεσμα των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου του 2019.
    Το ίδρυμα του Τζ.Σόρος είχε καταθέσει έμβασμα σε μια οργάνωση με την επωνυμία ‘Best for Britain’ η οποία ήταν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. Το έμβασμα είχε δοθεί μέσω ενός τρίτου, ενός μη κατονομαζόμενου πολιτικού κόμματος, προκειμένου να παρακαμφθεί η απαγόρευση για δωρεές σε πολιτικούς οργανισμούς εν μέσω εκλογών προκειμένου να μην επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Βρετανία.
    Η οργάνωση BfB είχε λάβει τα 4 εκατ. $ από τον Τζ.Σόρος και είχε δραστηριοποιηθεί ενεργά προκειμένου να ανατρέψει τις πιθανότητες του Μ.Τζόνσον να βρεθεί στην Ντάνσινγκ Στριτ.
    Ο Σόρος γνωστός ένθερμος υποστηρικτής της παγκοσμιοποίησης έδρασε έντονα και στη Βρετανία την ταραγμένη εποχή του Brexit.
    Είναι άγνωστο σε ποιο σημείο βρισκόταν η έρευνα πριν μολυνθεί με κορωνοϊό ο Μπόρις Τζόνσον αλλά όπως είχε δηλώσει ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών την ημέρα εισαγωγής του Μ.Τζόνσον στην εντατική:
    «Ο πρωθυπουργός είναι σε σίγουρα χέρια. Στόχος της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουμε και να κάνουμε σίγουρο ότι οι γραμμές και οι εντολές του πρωθυπουργού θα εκτελεστούν στο ακέραιο και η χώρα θα ξεπεράσει την περιπέτεια αυτή του κορωνοϊού».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 9 Απριλίου 1944.
    Τα Βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής εκτέλεσαν στην Ξυλαγανή Ροδόπης, 29 Έλληνες κατοίκους .
    Τιμούμε την μνήμη τους.
    Ατσκακανίδης Αθανάσιος Βασιλειάδης Ευστάθιος Βουτσάς Παναγιώτης Γιαμούκης Θεοδόσιος Γουδαλάκης Ιωάννης Δαγτζίδης Ηλίας Δουδουλακάκης Αντώνιος Ζαραβάτης Δήμος Ζγούρας Πέτρος Ζεματόπουλος Στέργιος Καλλίγας Πασχάλης Καραγιαννάκης Δημήτριος Καράκης Γεώργιος Κιουμουρτζής Δημήτριος Κωστόπουλος Νικόλαος Μήλιος Αλέξανδρος Μήλιος Γαβριήλ Μιντίδης Δημήτριος Παπαγιαννίδης Παναγιώτης Παπαδόπουλος Δημήτριος Πυριλίδης Μιχαήλ Σκουταρίδης Αθανάσιος Σκουταρίδης Νικόλαος Τσατλάκης Δημήτριος Τσατλάκης Κωνσταντίνος Τσερκέζης Νικόλαος Τσομπανόπουλος Παναγιώτης Χαμαλίδης Λάζαρος Χαμαλίδης Πέτρος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 9 Απριλίου 1944. Οι κομμουνιστές εκτέλεσαν 44 Έλληνες αστυνομικούς.
    Τιμούμε την μνήμη τους.

    Στην Πελοπόννησο, οι ΕΛΑΣίτες προκάλεσαν τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας από την Αθήνα προς την Πάτρα. (Είχαν ανατινάξει ένα κομμάτι από τις γραμμές). Ο εκτροχιασμός έγινε ανάμεσα στα χωριά Δερβένι και Πεταλού Κορινθίας.
    Στο τρένο μαζί με τους επιβάτες ταξίδευαν και 44 αστυνομικοί που είχαν αποφοιτήσει από τη σχολή στην Αθήνα, και πήγαιναν για να αναλάβουν υπηρεσία στα τμήματα της Πάτρας και της Κέρκυρας.
    Και οι 44 συνελήφθησαν ως αιχμάλωτοι από τον ΕΛΑΣ. Ξεκίνησαν από το σημείο του εκτροχιασμού, πέρασαν από τα χωριά Πεταλού, Ροζενά, Κουμαριάς και μετά από πορεία 5 ωρών έφτασαν στην Ευρωστίνα (Ζάχολη).
    Επειδή 6 τραυματίες δεν μπορούσαν να ακολουθούν και καθυστερούσαν την κίνηση ανταρτών, εκτελέστηκαν αμέσως μόλις η φάλαγγα άφησε πίσω της την Ευρωστίνα.
    Οι εκτελεσθέντες στην Ζάχολη ήσαν : Αγγελόπουλος Γεώργιος, χωροφύλακας , Δημακόπουλος Παναγιώτης αστυφύλακας, Μουντούρος Σπυρίδων αρχιφύλακας,
    Παπαδημητρόπουλος Νικόλαος αρχιφύλακας, Σιδέρης Γεώργιος αστυφύλακας, Σταματόπουλος Γρηγόρης αστυφύλακας.
    Οι υπόλοιποι συνέχισαν την πορεία προς Σαραντάπηχο, Γκούρα.
    Οι 37 από τους άλλους 38 αστυφύλακες, εκτελέστηκαν την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου 1944 στη θέση «Σωληνάρι» του χωριού Δεχούνι Αχαΐας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11 Απριλίου 1948. ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. περί ώραν 04.45' 1000 περίπου συμμορίτες προσέβαλον τη φρουρά της πόλεως Καλαβρύτων μέ βαρύ οπλισμό. Η μάχη σκληρά και άνισσος περιωρίσθη πέριξ του οικήματος του Τάγματος και της Χωρ]κής. Την 18.50' ώραν έξεράγη πυρκαϊά είς το οίκημα τής Χωροφυλακής έξ εμπρηστικού βλήματος. Ή δύναμις τής Χωροφυλακής έγκατέλειψε το φλεγόμενον οίκημα διασπάσασα τόν κλοιόν τών συμμοριτών. Οί συμμορίτες πυρπόλησαν τήν Έθνικήν και Άγροτικήν Τράπεζαν, Τηλεγραφείο, Ταχυδρομείον, Άστυν. Κατάστημα, μέρος του Άστυν. Σταθμού, μίαν ατμομηχανήν, δύο βαγόνια και 3 ίδιωτικάς οικίας, στρατολόγησαν 30 κατοίκους και προέβησαν είς γενικήν λεηλασίαν καταστημάτων και οικιών φορτώσαντες τά διαρπαγέντα επί 150 υποζυγίων. Ό Δ]τής του Τάγματος Εθνοφρουράς Άντ]ρχης Άρβανιτάκης, τραυματίας ον, αυτοκτόνησε ίνα μή περιέλθη.είς χείρας τών συμμοριτών. Ό Ύποδ]τής του Τάγματος Ταγματάρχης Παγκράτης επεσε μαχόμενος. Έκ τών άνδρών τής Χωροφυλακής εφονεύθησαν 9 και άγνοούνται 3. Έκ του άμάχου πληθυσμοΰ έφονεύθησαν 3, έξ ών 1 γυνή.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  5. Κατά τον Σ.Τσιόδρα θα πρέπει να καταργηθούν οι χειραψίες για πάντα!
    Όπως αναφέρει επί λέξει το ΑΠΕ, ο κύριος Τσιόδρας αναφερόμενος στην εκτίμηση αλλού επιστήμονα από το εξωτερικό, υιοθέτησε την φράση ότι «ίσως η χειραψία θα πρέπει να καταργηθεί στο μέλλον για να προστατευτούμε όχι μόνο από τον κορονοϊό αλλά και από άλλους ιούς του αναπνευστικού συστήματος».
    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...