ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

22 Ιανουαρίου 2021

«Χαστούκι» ΕΕ και Μέρκελ στον σκληρό νεοταξίτη υπάλληλο του Σόρος Μητσοτάκη: Είπε «όχι» στην πρόταση του για πιστοποιητικό εμβολιασμού - «Δεν το συζητάμε καν».

 Κορωνοϊός - Κυριάκος Μητσοτάκης: Έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Οι ηγέτες της ΕΕ απέρριψαν την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού στις μετακινήσεις εντός της ΕΕ, με το οποίο οι πολίτες θα υποχρεώνονταν σε εμβολιασμό. 

Αντίθετοι στο πιστοποιητικό -υποχρέωσης- εμβολιασμού ήταν τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο Εμανουήλ Μακρόν.

 

Μόνο ιατρικό και όχι ταξιδιωτικό θα είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αυτό ανέφερε κοινοτικός αξιωματούχος ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.  Προς το παρόν, σε τόσο πρώιμο στάδιο της διαδικασίας ανοσοποίησης, οι ηγέτες αποφάσισαν ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού πρέπει να θεωρούνται αποκλειστικά ως ιατρικά έγγραφα και να μην χρησιμοποιούνται για ταξιδιωτικούς σκοπούς. 

Παράλληλα, υιοθετήθηκε η πρόταση του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέσπιση κοινού πλαισίου στη χρήση των rapid test και την αμοιβαία αναγνώριση των τεστ αυτών για τον κορονοϊό σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νωρίτερα η Καγκελάριος Μέρκελ σχολάισε σχετικά με τα πιστοποιητικά πως το θέμα δεν τίθεται για όσο διάστημα παραμένει άγνωστο αν όσοι έχουν εμβολιαστεί μεταδίδουν τον κορωνοϊό ή όχι.

Επίσης δεν είναι γνωστό αν τα εμβόλια που κυκλοφορούν θα εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά και στην περίπτωση των μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού που θα εμφανιστούν στην πορεία. Ένας άλλος αστάθμητος παράγοντας είναι, σύμφωνα με την καγκελάριο, κατά πόσο οι εταιρείες που παράγουν τα εμβόλια θα είναι σε θέση να προμηθεύσουν τις απαιτούμενες ποσότητες εμβολίων.

 

 

Ο  Κούλης  θέλει  πιστοποιητικα, ενώ δεν έχει αρχίσει ουσιαστικά να εμβολιάζει  τους  Έλληνες.

Η  ΓΕΡΜΑΝΙΑ  ΚΑΙ  Η  ΜΕΡΚΕΛ

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα εξακολουθούν να ισχύουν οι περιορισμοί και για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί, η καγκελάριος απάντησε ότι το θέμα δεν τίθεται για όσο διάστημα παραμένει άγνωστο αν όσοι έχουν εμβολιαστεί μεταδίδουν τον κορονοϊό ή όχι.

Επίσης δεν είναι γνωστό αν τα εμβόλια που κυκλοφορούν θα εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά και στην περίπτωση των μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού που θα εμφανιστούν στην πορεία. Ένας άλλος αστάθμητος παράγοντας είναι σύμφωνα με την καγκελάριο κατά πόσο οι εταιρείες που παράγουν τα εμβόλια θα είναι σε θέση να προμηθεύσουν τις απαιτούμενες ποσότητες εμβολίων.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η καγκελάριος απέφυγε να απαντήσει ευθέως στην ερώτηση, μέχρι ποια ημερομηνία θα επιτευχθεί στη Γερμανία η «ανοσία της αγέλης», δηλαδή ο εμβολιασμός του 60% με 70% του πληθυσμού που είναι αναγκαίος για να μειωθούν αποτελεσματικά οι ρυθμοί εξάπλωσης της πανδημίας. Όπως δήλωσε, ελπίζει ότι μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου η Γερμανία θα διαθέτει αρκετές ποσότητες εμβολίου έτσι ώστε να μπορεί καθένας που θα το θελήσει, να εμβολιαστεί.

 

Από αρχαιοτάτων χρόνων ο υποτελής, ο Χατζηαβάτης, ο γραικύλος, ο μηδίσας, προσπαθεί παντί τρόπω, να φανεί βασιλικότερος του βασιλέως, ώστε να έχει την εύνοια του δεσπότη του.

Εδώ, δεν έχουν εμβολιάσει ακόμα ούτε το 1% του πληθυσμού και έχουν τα μούτρα να μιλάνε για πιστοποιητικά εμβολιασμού!

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

5 σχόλια:

  1. Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τις μεταλλάξεις του ιού.
    Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας έχει συγκαλέσει για τις 13:30, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά την ανησυχία που επικρατεί στην Ευρώπη για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.
    Στη σύσκεψη που θα έχει ως αντικείμενο το συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2, θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι Καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΕΝΑΣ ΧΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ:
    Αυτό που επιδιώκει ο Μωυσής Κούλης ο Αντινατιβιστής, είναι να ξεπεράσει την Απλή Αναλογική με την οποία θα γίνουν οι επόμενες εκλογές.
    Πριν γίνουν αυτές θα ψηφίσει για μεθεπόμενο εκλογικό σύστημα την ενισχυμένη αναλογική.
    Οπότε, στις αμέσως προσεχείς, ακόμη και αν πάρουν τα διάφορα πατριωτικά κόμματα και το 10-15% εν συνόλω, πρώτο κόμμα, με την βοήθεια των "Βόθρων Μαζικής Εξαπάτησης" και της SingularLogic, το άθλιο κόμμα του Γουρλομάτη, θα είναι πρώτο. Είτε κάνει κυβέρνηση (με ασήμαντη πλειοψηφία), είτε το, πιθανότερο, δεν θα μπορέσει να κάνει και επομένως θα ξαναγίνουν εκλογές με Ενισχυμένη , αυτή την φορά.
    Πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα, οτι θα τον έχουμε στον σβέρκο μας, μέχρι να κάνουν κυβέρνηση οι αθρόα "ελληνοποιούμενοι" λαθρομετανάστες.
    Αυτοί θα κάνουν την Ισλαμική δημοκρατία με σύνταγμα την Σαρία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΗΠΑ: Επέστρεψε το Parler στις οθόνες - Ο «δεξιός» αντίπαλος του «αριστερού» Twitter «γύρισε από το σκότος».
    Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ και μεγάλος αντίπαλος του Twitter, το Parler, επέστρεψε στις οθόνες εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως!
    Το Parler είχε κατέβει πραξικοπηματικά με απόφαση της Amazon από τους server της, καθώς χρησιμοποιείται κυρίως μετά τους δεξιούς ψηφοφόρους του Ν.Τραμπ,
    Ο διευθύνων σύμβουλος της Parler, John Matze, είχε προετοιμάζει το σαββατοκύριακο, με δήλωσή του την επιστροφή, καθώς βρέθηκαν οι server από την ανοικτή αγορά, υποσχόμενος ότι «η εναλλακτική λύση στο νεοταξικό Twitter θα επιστρέψει μετά το σκοτάδι».
    «Θα επιλύσουμε οποιαδήποτε πρόκληση ενώπιόν μας και θα σας καλωσορίσουμε σύντομα. Δεν θα αφήσουμε τον πολιτικό λόγο να χαθεί»!
    Το Parler τέθηκε εκτός σύνδεσης πριν από μια εβδομάδα μετά την διακοπή των υπηρεσιών του από τις υπηρεσίες Web της Amazon, μια κίνηση που ακολούθησε τις αποφάσεις της Apple και της Google να σταματήσουν εντελώς παράνομα και πραξικοπηματικά τη διανομή των εφαρμογών για κινητά του κοινωνικού δικτύου.
    Μετά την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας του έπειτα από αίτημα της Επιτροπής Εποπτείας και Μεταρρυθμίσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, σε ένα κρεσέντο πολιτικού αμοραλισμού, τοο FBI ανακοίνωσε ότι «θα διεξάγει έρευνα για το ρόλο που διαδραμάτισε ο ιστότοπος Parler στην άλωση του Καπιτωλίου»!
    Η Κάρολιν Μαλόνεϊ, πρόεδρος της Επιτροπής, με το πρωτοφανές πολιτικό θράσος που απαιτείται για να χρησιμοποιείται μια ομοσπονδιακή υπηρεσία κατά πολιτικών αντιπάλων επικαλέστηκε «δημοσιεύματα του Τύπου που περιέγραφαν με λεπτομέρειες τις βίαιες απειλές που διατύπωναν, πριν την εισβολή της 6ης Ιανουαρίου, χρήστες σε αυτό τον ιστότοπο ενάντια σε αξιωματούχους για τον ρόλο τους στην κύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ»!
    Έπειτα από τα επεισόδια, η Google και η Apple απέκλεισαν τον ιστότοπο Parler από τα ψηφιακά καταστήματά τους μέσω των οποίων μπορεί να κατεβάζει κανείς εφαρμογές, ενώ η Amazon έπαψε να του παρέχει υπηρεσίες web hosting, πρακτικά «κατεβάζοντας» τον από το Διαδίκτυο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηλίας Κασιδιάρης.
    Παρακολουθώ καθημερινά την εξέλιξη μιας τηλεοπτικής παράστασης με θέμα τις συνθήκες κράτησης του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα. Είναι προφανές πως η όλη ιστορία παίζει στα κανάλια για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την οικτρή αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα μείζονα θέματα της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας. Η διαχείριση της υπόθεσης όμως καταδεικνύει και την υποκρισία ενός ολόκληρου Συστήματος. Ο Κουφοντίνας ευθύνεται για τους φόνους 11 ανθρώπων, αστυνομικών , πολιτικών, επιχειρηματιών και του Θάνου Αξαρλιάν που δολοφονήθηκε με φρικτό τρόπο, με ρουκέτα που είχε στόχο τον τότε υπουργό οικονομικών Ιωάννη Παλαιοκρασσά.
    Για τον Κουφοντίνα ωρύονται ακόμα και βουλευτές, πως έχει πέσει θύμα άδικης μεταχείρισης, κανένας από αυτούς τους υποκριτές δεν είπε λέξη για την παράνομη καταδίκη και φυλάκιση Ελλήνων πολιτών, που το μόνο τους «αδίκημα» είναι πως εξελέγησαν βουλευτές. Βρίσκομαι ήδη τρείς μήνες στην φυλακή και ακόμα να μάθω για ποιόν λόγο καταδικάστηκα. Δεν υπάρχει ούτε ένα επίσημο έγγραφο ή έστω μια λέξη για την αιτιολόγηση της παράνομης και πολιτικά κατευθυνόμενης καταδίκης μου. Ας σημειωθεί ότι για την καταδίκη αυτή δεν ενημερώθηκα από την στημένη έδρα στο εφετείο αλλά μία μέρα νωρίτερα από το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ που το παρουσιάζει η νύφη του Μητσοτάκη. Βρίσκομαι τρείς μήνες στην φυλακή χωρίς καμία -γελοία έστω- δικαιολογία, χωρίς επισκεπτήρια και χωρίς κανένας από τους δήθεν υπερασπιστές της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να τολμά να πει λέξη για τα εις βάρος μου εγκλήματα. Όπως δεν λένε λέξη για την τεκμηριωμένη πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που επί οκτώ ώρες αποδείκνυε με ακλόνητα επιχειρήματα πως είμαι αθώος, όπως δεν λένε λέξη για το βίντεο Μπαλτάκου και το ηχητικό ντοκουμέντο με τον πρωθυπουργό της ΝΔ να δίνει εντολή να φυλακιστούν παράνομα οι αθώοι πολιτικοί του αντίπαλοι.
    Τώρα ασχολούνται όλοι με τον Κουφοντίνα γιατί το σύστημα δεν φοβάται την αριστερή τρομοκρατία. Φοβάται μόνο τον γνήσιο εθνικό και πατριωτικό λόγο, φοβάται την φωνή μου που μέσα στην Βουλή αποκάλυψε δυναμικά τους εμπλεκόμενους σε οικονομικά εγκλήματα πολιτικούς και μεγαλοεπιχειρηματίες. Ο μόνος λόγος που βρίσκομαι στην φυλακή είναι ο φόβος του συστήματος για την μεγάλη απήχηση των θέσεων που εκφράζω, ο φόβος για την δυναμική που αναπτύσσει το νέο μας κόμμα οι «ΕΛΛΗΝΕΣ» που ιδρύθηκε πριν από λίγους μήνες και σήμερα διεκδικούν επάξια την είσοδο τους στην Βουλή όποτε και αν γίνουν οι εκλογές.
    Ηλίας Κασιδιάρης
    Φυλακές υψίστης ασφαλείας
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γερμανία: «Μικρή επίδραση κατά του κορωνοϊού έχουν τα περιοριστικά μέτρα».
    Και όλα αλλάζουν μάλλον στην διεθνή κοινότητα, σχετικά με τον κορωνοϊό και την καραντίνα που έχει φέρει την κοινωνία στο χείλος της καταστροφής ψυχολογικά και πλέον και οικονομικά.
    Έτσι έναν χρόνο μετά την "εισβολή" του κορωνοϊού οι επιστημονικοί σύμβουλοι της Ανγκελα Μέρκελ εκτιμούν ότι η αυστηροποίηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, η οποία αποφασίστηκε την περασμένη Τρίτη (συνέχιση και αυστηροποίηση του Lockdown, μια μέθοδος προσφιλής και στην ελληνική κυβέρνηση), φαίνεται ότι έχει μικρότερη επίδραση από ό,τι ήλπιζαν.
    Να δούμε τώρα τι θα ξεκινήσουν να αναφέρουν σχετικά επί του θέματος οι εγχώριοι φανατικοί της καραντίνας.
    Αυτό αναφέρει το οικονομικό περιοδικό «Business Insider» στην αυριανή του έκδοση, επικαλούμενο εσωτερικά έγγραφα από την ακρόαση των εμπειρογνωμόνων πριν από τη διάσκεψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.
    Όπως προκύπτει από αυτά τα έγγραφα, επιστήμονες του Πολυτεχνείου του Βερολίνου παρουσίασαν στην καγκελάριο Μέρκελ και στους πρωθυπουργούς των κρατιδίων προσομοιώσεις, σύμφωνα με τις οποίες τα υφιστάμενα μέτρα από τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο είναι επαρκή για να ξαναπέσουν τα κρούσματα στις αρχές Φεβρουαρίου στο κατώτατο όριο (των 50 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα).
    Μάλιστα εδώ αξιζει να σημειωθεί αυτό που έλεγε ο καθηγητής Παθολογίας, Επιδημιολογίας και πληθυσμιακής υγείας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, στις ΗΠΑ, Δρ Γ.Ιωαννίδης για τα lockdown και την "αναχαίτιση" του κορωνοϊού:
    «Το lockdown είναι τυφλή λύση και έχεις πάρα πολλές αρνητικές συνέπειες. Όχι μόνο στην οικονομία και στην κοινωνία, αλλά και στην Υγεία. Έχει πολλές αρνητικές συνέπειες σε όλα τα άλλα νοσήματα, πέρα από τον κορωνοϊό. Το lockdown δεν πετυχαίνει κάτι περισσότερο από όσα μπορούμε να πετύχουμε με άλλα στοχευμένα μέτρα, και πιθανόν χειροτερεύει τα πράγματα» σημείωσε.
    «Όταν κάνουμε lockdown, ποτέ δεν είναι πλήρες lockdown. Ένα 50% του πληθυσμού εργάζεται σε απαραίτητες εργασίες, δουλεύει, κινείται, θα γυρίσει σπίτι του και ενδεχομένως να μολύνει και ευάλωτες ομάδες. Όταν μπαίνει κάποιος στον φαύλο κύκλο του lockdown δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ότι σε 15-20 μέρες θα ξανά ανοίξει» πρόσθεσε.
    Τα δεδομένα για τη χρήση μάσκας στα γραφεία
    Σύμφωνα με τα έγγραφα τα οποία επικαλείται το «Business Insider», οι επιστήμονες αναφέρονται επίσης στα εξεταζόμενα από τους πολιτικούς πιθανά μέτρα με τα οποία ο αριθμός των λοιμώξεων μπορεί να μειωθεί ακόμη πιο γρήγορα. Υπολόγισαν, λοιπόν, ποια επίδραση θα είχε, για παράδειγμα, η πολυσυζητημένη σε ομοσπονδιακό επίπεδο και σε επίπεδο κρατιδίων υποχρεωτική τηλεργασία στη λεγόμενη τιμή R, η οποία περιγράφει πόσα άτομα μολύνει ένα άτομο με κορωνοϊό και πρέπει να είναι μικρότερη από «1».
    Το συμπέρασμα ήταν ότι η χρήση μάσκας τύπου FFP2 στην εργασία ή σε μεμονωμένα γραφεία δεν παίζει κανένα ρόλο στη διάδοση του κορωνοϊού. Το ποσοστό στην τιμή R είναι μόλις 0,02. Το ίδιο ισχύει για τη χρήση μάσκας FFP2 κατά τη διάρκεια των μαθημάτων στα σχολεία ή στις τάξεις που τα μαθήματα γίνονται εναλλάξ. Και εδώ, η επιρροή είναι 0,02.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...