ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Ιανουαρίου 2021

ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 ΚΑΙ ΑΝΑΡΡΙΧΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΟΡΟΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ Ο Α΄. ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. Ο Τραμπ στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του: «Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος επειδή ήμουν ο πρώτος πρόεδρος εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε έναν καινούριο πόλεμο. (η εύλογη συνέχεια: Για να κερδίζουν χρήματα οι τοκογλύφοι του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης με το αίμα των παιδιών του αμερικανικού λαού)».

ΔΕΝ  ΤΟ  ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ:   Ο  ΕΝΑΣ  ΓΙΟΣ  ΤΟΥ  ΣΟΡΟΣ,  Ο  ΡΟΜΠΕΡΤ  ΣΟΡΟΣ,  ΗΤΑΝ  ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ  ΜΕ  ΤΗΝ   ΜΕΛΙΣΑ  ΣΙΦ,  ΕΓΓΟΝΗ  ΤΟΥ  ΙΟΥΔΑΙΟΥ  ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ  ΣΙΦ  ΠΟΥ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ  ΜΕ  ΤΑ  ΧΡΗΜΑΤΑ  ΤΟΥ  ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ  ΣΤΗΝ  ΡΩΣΙΑ  ΚΑΙ  ΕΝΙΣΧΥΕ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ  ΤΟΝ  ΛΕΝΙΝ,  ΤΟΝ  ΤΡΟΤΣΚΥ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ  Κ.Κ.

 ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ

 Στέλνει ξανά στρατεύματα στο Αφγανιστάν ο Σόρος Μπάιντεν.

Η απίστευτη ζωή του επενδυτή-θρύλου Τζορτζ Σόρος | Fortunegreece.comΟ Σόρος διορίζει έναν ιουδαίο  τραβεστί υφυπουργό Υγείας! - Σε ελεύθερη πτώση οι ΗΠΑ.  Θα  τον  ακολουθήσει  ο  Μητσοτάκης;

 Ο Τζ.Σόρος δείχνει τα δόντια του: Μήνυμα σε Τ. Μπάιντεν για το ποιός είναι  το αφεντικό; | Pronews

Μακάβρια, θλιβερή και άκρως αντιδημοκρατική θα είναι η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στις 7 μ.μ. ώρα Ελλάδας, καθώς θα πραγματοποιηθεί πίσω από φράχτες και 25.000 στρατιώτες με... σημαιάκια αντί για πολίτες, καθώς η αντιδημοφιλία του νέου προέδρου των ΗΠΑ βρίσκεται στα ύψη λόγω της νοθείας των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου που του στερούν τη νομιμοποίηση.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων στην τελετή είναι ιδιαίτερα μικρός: μόλις σχεδόν 200 άτομα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα υπάρξουν ειδικά διαμορφωμένες εξέδρες. 

Τους πολίτες το επιτελείο Μπάιντεν αντικατέστησε με 191.500 αμερικανικές σημαίες, δίνοντας μία αίσθηση νεκροταφείου στην Ουάσιγκτον. Επίσης δεν αναμένεται να παρακολουθήσουν την ορκωμοσία και πολλοί Αμερικανοί, καθώς οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται για το τι έχει να πει ο Τζο Μπάιντεν.

 

Ο Σόρος διορίζει έναν ιουδαίο  τραβεστί υφυπουργό Υγείας! - Σε ελεύθερη πτώση οι ΗΠΑ.  Θα  τον  ακολουθήσει  ο  Μητσοτάκης;

 

 ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ:  Early life and education

Levine is originally from Wakefield, Massachusetts. She is Jewish and grew up attending Hebrew school, recalling that while she was growing up, her rabbi did not talk about LGBTQ issues. She earned her high school diploma from Belmont Hill School in Belmont, Massachusetts.

Levine graduated from Harvard College and the Tulane University School of Medicine and completed a residency in pediatrics and fellowship in adolescent medicine at the Mount Sinai Medical Center in New York City, NY. 

Ο  Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να αναλάβει τα ηνία των ΗΠΑ, διορίζοντας το τραβεστί Ρέιτσελ Λεβίν υφυπουργό Υγείας. Είναι το πρώτο τραβεστί παγκοσμίως σε θέση κυβερνητικού αξιωματούχου, έναν διορισμό που αναμένεται να επικυρώσει η Γερουσία των ΗΠΑ.​

«Η δρ. Ρέιτσελ Λεβίν θα φέρει τη σταθερή ηγεσία και την απαραίτητη τεχνογνωσία που χρειαζόμαστε σε αυτήν την πανδημία –ανεξάρτητα από τον ταχυδρομικό κώδικα, τη φυλή, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την αναπηρία ή την ταυτότητα φύλου που έχει ο κάθε πολίτης– και θα καλύψει τις ανάγκες της δημόσιας υγείας της χώρας μας από αυτή την κρίσιμη στιγμή και στο εξής» ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

«Αποτελεί μια ιστορική και βαθιά εξειδικευμένη επιλογή, που θα συμβάλει στις προσπάθειές μας στον τομέα της υγείας».

Η Λεβίν προς το παρόν εργάζεται ως αρμόδια υπουργός Υγείας στην πολιτεία της Πενσιλβάνια!

 

Στέλνει ξανά στρατεύματα στο Αφγανιστάν ο Σόρος Μπάιντεν.

 Tην ιστορική συμφωνία που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, πέρσι τον Φεβρουάριο, με τους Ταλιμπάν, μέσα από την οποία επιστρέφουν σπίτια τους οι Αμερικανοί στρατιώτες που ήταν στο Αφγανιστάν σκοπεύει να επανεξετάσει η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

Αυτό δήλωσε χθες Τρίτη ο Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια ακρόασης στην αμερικανική Γερουσία για την έγκριση του διορισμού του στο αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών. Επιθυμούμε το τέλος αυτού του αέναου πολέμου, θέλουμε να φέρουμε τις δυνάμεις μας πίσω στο σπίτι, τόνισε ο Μπλίνκεν.

Η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε μια ιστορική συμφωνία με τους Ταλιμπάν έπειτα από 19 χρόνια πολέμου, η οποία προβλέπει την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν ως τα μέσα του έτους με αντάλλαγμα τη δέσμευσή τους να μην επιτρέψουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις να δρουν από τις περιοχές που ελέγχουν. Η συμφωνία προέβλεπε επίσης και την έναρξη των πρώτων άμεσων διαπραγματεύσεων ειρήνευσης μεταξύ των ανταρτών και της Καμπούλ, οι οποίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο όμως ακόμη δεν έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μείωση της βίας.

Τα άμεσα σχέδια του νέου ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Πρέπει να δούμε προσεκτικά τι συμφωνήσαμε, ακόμη δεν γνωρίζω τα πάντα, εξήγησε ο Μπλίνκεν, ενώ πρόσθεσε ότι επιθυμεί να κατανοήσω πλήρως ποιες δεσμεύσεις έλαβαν ή όχι οι Ταλιμπάν. Εξάλλου ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έκρινε απαραίτητο να διατηρηθούν οι πρόοδοι που σημειώθηκαν για τις γυναίκες και τα κορίτσια στο Αφγανιστάν τα τελευταία 20 χρόνια. Ο Μπλίνκεν υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ σκοπεύει να διατηρήσει κάποιες δυνατότητες ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει οποιαδήποτε επανεμφάνιση της τρομοκρατίας, ο λόγος για τον οποίο έγινε η επέμβαση στο Αφγανιστάν, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο ορισμός αυτών των δυνατοτήτων κινδυνεύει να αποτελέσει αιτία διαφωνιών: αν πρόκειται για ειδικές δυνάμεις, όπως είχε δηλώσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, αυτό ενδέχεται να έρχεται σε αντίθεση με τη δέσμευση της Ουάσινγκτον προς τους Ταλιμπάν για πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

 Το τετ-α-τετ Ζάεφ με Σόρος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και η  οργή του Καμμένου - CNN.gr

 

 ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ – ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ! ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΠΑΤΕΡΑ; |  ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.net

 

 Ψιλοκουβέντα Ράμα με τον "πνευματικό του πατέρα", Τζορτζ Σόρος στη Βιέννη |  Defence-point.gr

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού – ίσως και αλαζονείας – προέβη σε μικρό χρονικό διάστημα μετά τις εκλογές ο γνωστός «ευεργέτης» Τζόρτζ Σόρος, διορίζοντας ως «διαχειριστή» των ιδρυμάτων του – έναν από τους ιδιοκτήτες εταιρειών που ενεπλάκησαν στην νοθεία των αμερικάνικων εκλογών.

Κάποιοι ερμηνεύουν την κίνηση αυτή ως «ανταμοιβή» στον συγκεκριμένο άνθρωπο ενώ άλλοι την θεωρούν ως προειδοποίηση στην νέα πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ ως προς το ποιο είναι το πραγματικό αφεντικό. Με την λογική του εάν δεν εφαρμόσει τις πολιτικές της ατζέντας Σόρος, τότε και αυτός θα έχει πρόβλημα να κερδίσει τις επόμενες… εκλογές! Ουσιαστικά ένα μήνυμα για το ποιός “κάνει κουμάντο” στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο δισεκατομμυριούχος αριστερός και φιλάνθρωπος Τζορτζ Σόρος διόρισε ως “διευθυντή” του στο Ίδρυμα της Ανοιχτής Κοινωνίας (Οpen Societies Foundation) τον Μαρκ Μάλοχ-Μπράουν, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν πρόεδρος ενός ομίλου εταιρειών στον οποίοα ανήκει και η εταιρεία «λoγισμικού ψηφορορίας» Smartmatic, η οποία κατονομάζεται σε μηνύσεις στις ΗΠΑ ως μια από αυτές που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα υπέρ του Τζό Μπάιντεν, κλέβοντας ψήφους από τον Ντόναλντ Τράμπ.

H Smartmatic όπως αναφέρεται δεν κατέχει την dominion που βρίσκεται στο επίκεντρο ερευνών, αλλά αναφέρεται ήδη στις ειδήσεις ως μια από τις εταιρείες που έχουν εμπλακεί στην αλλοίωση του αποτελέσματος, σε συνδυασμό με το ότι ο Τζόρτζ Σόρος συνδέεται στενά με το Δημοκρατικό κόμμα.

Ο Τζόρτζ Σόρος είναι ένας από τους πιο ισχυρούς χρηματοδότες της αμερικανικής αριστεράς και είναι υπεύθυνος για την υποστήριξη πολλών αριστερών οργανώσεων που θα αποτελέσουν πηγή για τα πρόσωπα που θα επιλεγούν για την κυβέρνηση Μπάιντεν . Πρόσφατα, ο Μπαιντεν ονόμασε τον Neera Tanden, επικεφαλής του χρηματοδοτούμενου από τον Soros Center for American Progress, ως υποψήφιο για να ηγηθεί του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.
Η SGO – μητρική εταιρεία της Smartmatic – ανακοίνωσε ότι ο Μάλοχ-Μπράουν θα παραιτηθεί από πρόεδρος για να αναλάβει το νέο ρόλο του με το ίδρυμα του Τζόρτζ , και σημείωσε για το έργο του με την Smartmatic, χαρακτηριζόντάς την ως κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας εκλογών στον κόσμο, της οποίας τα συστήματα έχουν επεξεργαστεί με ασφάλεια πάνω από πέντε δισεκατομμύρια ψήφους σε πέντε ηπείρους με μηδενικές παραβιάσεις ασφάλειας.”

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο προκάτοχος του Μάλοχ-Μπράουν, στο “τιμόνι” των ιδρυμάτων του Σόρος, Πάτρικ Γκασπάρντ προαλείφεται για μελλοντικός υπουργός στην κυβέρνηση του Τζό Μπάιντεν.

 

 ΔΕΝ  ΤΟ  ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ:   Ο  ΕΝΑΣ  ΓΙΟΣ  ΤΟΥ  ΣΟΡΟΣ,  Ο  ΡΟΜΠΕΡΤ  ΣΟΡΟΣ,  ΗΤΑΝ  ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ  ΜΕ  ΤΗΝ   ΜΕΛΙΣΑ  ΣΙΦ,  ΕΓΓΟΝΗ  ΤΟΥ  ΙΟΥΔΑΙΟΥ  ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ  ΣΙΦ  ΠΟΥ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ  ΜΕ  ΤΑ  ΧΡΗΜΑΤΑ  ΤΟΥ  ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ  ΣΤΗΝ  ΡΩΣΙΑ  ΚΑΙ  ΕΝΙΣΧΥΕ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ  ΤΟΝ  ΛΕΝΙΝ,  ΤΟΝ  ΤΡΟΤΣΚΥ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ  Κ.Κ.

 Ο γιος του Τζορτζ Σόρος

 Μια μεγάλη συλλογή έργων τέχνης κινδυνεύει να πωληθεί.

Υποχρεωτικά. Και οι ιδιοκτήτες της, ο Ρόμπερτ Σόρος, γιος του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, και η Μελίσα Σιφ, η σύζυγός του με την οποία είναι σε διάσταση, να απολέσουν δια παντός αυτή τη μοναδική συλλογή.

Όλα αυτά θα συμβούν αν το (τέως) ζευγάρι δεν συμφωνήσει στην αξία της συλλογής, στην οποία περιλαμβάνονται έργα του Τζεφ Κουνς και του Κρίστοφερ Γουλ.

Την περασμένη Τετάρτη, ο Ρόμπερτ και η Μελίσα ήσαν στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Μανχάταν για την πρώτη μέρα της εκδίκασης της υπόθεσης του διαζυγίου τους, το οποίο κόστισε στον υιό Σόρος 350 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση.

Ο δικηγόρος του Ρόμπερτ, ο Άλαν Φέιγκενμπαουμ, είπε ότι η προγαμιαία συμφωνία προβλέπει πώς αν «οι αντίδικοι δεν συμφωνούν σε μια αξία... το περιουσιακό στοιχείο πρέπει να πωληθεί». Διαφορετική είναι η ερμηνεία που δίνει ο δικηγόρος της Μελίσα, ο Μπέρναρντ Κλερ, υποστηρίζοντας ότι, τον περασμένο Απρίλιο, εφετείο αποφάσισε πως «η προγαμιαία συμφωνία δεν αφορά τη διάθεση έργων τέχνης τα οποία αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου».

Ο υιός Σόρος, ο οποίος μέχρι προσφάτως διαχειριζόταν την αξίας 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων επενδυτική εταιρεία του πατέρα του, θέλει να πωλήσει τη συλλογή έργων τέχνης, ενώ η Μελίσα επιθυμεί να κρατήσει κάποια έργα. Οι δύο αντιδικούν επίσης και για το αξίας 5,85 εκατομμυρίων δολαρίων αγρόκτημα στο Rhinebeck, το οποίο η Μελίσα «αγαπά περισσότερο από οτιδήποτε», όπως δήλωσε ενώπιον των δικαστών.

 Ο Ρόμπερτ Σόρος κατέθεσε αίτηση διαζυγίου το 2014, μετά μια περιπέτεια με ένα μοντέλο για ανδρικά περιοδικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/news/361341/o-yios-soros-pairnei-diazygio-apo-ti-syzygo-alla-kai-ti-syllogi-tehnis-toy

 

 

 

 

   Διαβάστε  και  τα  άρθρα:

 

 

 ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΝΟΝ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΣ». ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΒΟΛΟΔΕΡΝΕΙ.

 

 

 

 

O ΣΟΡΟΣ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ. ΤΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΑ «ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ» ΚΡΑΤΗ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ. Η Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία εναντίον του Ιράν. Δημιουργούν το νομικό έρεισμα για στρατιωτικό πλήγμα μαζί με το Ισραήλ. Ο Μητσοτάκης θα στείλει Έλληνες στρατιώτες να σκοτωθούν πολεμώντας μαζί με τους «συμμάχους» μας ιουδαίους για να δείξει ότι «είναι με την σωστή πλευρά της ιστορίας».

 

 

 

 Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΣΙΦ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΓΑΜΑΛΙΗΛ. ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ: ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. 

 

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Ξεκινά το «φακέλωμα» στις ΗΠΑ: Ο ιουδαίος νέος υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας υπόσχεται να βρει τους εγχώριους ακροδεξιούς «εξτρεμιστές»! Δυστυχώς είναι «μόνο» 75 εκατομμύρια…
    Ο Αλεχάντρο Μαγιόρκας, ο οποίος έχει προταθεί από τον Τζο Μπάιντεν να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, δήλωσε σήμερα ότι θα εξουσιοδοτήσει το προσωπικό να συγκεντρώνει πληροφορίες για "εξτρεμιστικές απειλές" με "απολιτικό, μη κομματικό τρόπο", μετά τα γεγονότα του Καπιτωλίου, στις 6 Ιανουαρίου και αυτές οι δηλώσεις φαίνεται να ανοίγουν την "πόρτα" του παναμερικανικού Big Brother όπου όλοι και όλα θα ελέγχονται ενώ το «φακέλωμα» θα είναι στην ημερήσια διάταξη.
    Η αρχή άλλωστε με τους τεχνολογικούς κολοσσούς που "κατέβασαν' τους λογαριασμούς ακόμα και του εν ενεργεία προέδρου της χώρας της οποίας είναι μέλη δείχνουν ότι ίσως ξημερώνουν νέες ημέρες.
    "Η απειλή του εγχώριου εξτρεμισμού είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας", είπε ο Μαγιόρκας στην Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερουσίας, κατά την ακρόαση για την έγκριση του διορισμού του σαν να προμηνύει ότι ξεκινά ένα νέο "κυνήγι μαγισσών".
    Ο Μαγιόρκας ήταν υφυπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα. Εφόσον εγκριθεί ο διορισμός του, θα αναλάβει ένα πολύ διευρυμένο χαρτοφυλάκιο, στο οποίο υπάγονται 240.000 δημόσιοι υπάλληλοι, αρμόδιοι για τη φύλαξη των συνόρων, τη μετανάστευση, την κυβερνοασφάλεια, την αντιμετώπιση καταστροφών.
    Για να εγκριθεί ο διορισμός ο Μαγιόρκας χρειάζεται να λάβει τη θετική ψήφο της πλειοψηφίας στην Επιτροπή και κατόπιν της ολομέλειας της Γερουσίας. Δεδομένου ότι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν από 50 γερουσιαστές, την καθοριστική ψήφο αναμένεται να δώσει η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις.
    Μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις για τον Μαγιόρκας θα είναι να αντιστρέψει τη μεταναστευτική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, όπως έχει υποσχεθεί ο Τζο Μπάιντεν ότι θα κάνει.
    Ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα των "καραβανιών" των μεταναστών που θα φτάσουν ενδεχομένως από χώρες της Κεντρικής Αμερικής στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.
    Κατά την ακρόασή του είπε ότι οι αλλαγές στη μεθοριακή πολιτική του Τραμπ "δεν γίνονταν με το γύρισμα ενός διακόπτη μέσα σε μια μέρα, θα χρειαστεί χρόνος για να οικοδομήσουμε τις υποδομές ώστε να εφαρμόσουμε τους νόμους μας".
    Πρόσθεσε ότι δεν θα καταργήσει την υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE), θα εξετάσει όμως τους περιορισμούς που εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση Τραμπ με αφορμή την πανδημία και επιτρέπουν στις κυβερνητικές υπηρεσίες να απελαύνουν τους περισσότερους από τους μετανάστες που φτάνουν στα νοτιοδυτικά σύνορα των ΗΠΑ.
    Αν εγκριθεί ο διορισμός του ο 61χρονος Μαγιόρκας θα γίνει ο πρώτος Λατινοαμερικάνος υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας που δεν έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ. Στην ομιλία του τόνισε ο ίδιος την κουβανική κληρονομιά του λέγοντας ότι "ο πατέρας και η μητέρα του τον έφεραν σε αυτή τη χώρα για να γλιτώσουν από τον κομμουνισμό".
    Δεσμευόμενος να καταπολεμήσει τον αντισημιτισμό, επικαλέστηκε και πάλι την οικογένειά του, εξηγώντας ότι η μητέρα του έχασε συγγενείς της στο Ολοκαύτωμα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...