ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

26 Ιανουαρίου 2021

Εσθονία: την περασμένη εβδομάδα μπήκαν οι εισαγγελείς και μάζεψαν όλο το υπουργικό συμβούλιο μαζί με τον πρωθυπουργό για διαφθορά. Αυτά δεν τα λένε τα εξαγορασμένα τουρκοκάναλα - ΜΜΕ για να μην μπουν ιδέες σε κανένα Έλληνα εισαγγελέα με δίδυμους γεννητικούς αδένες (- λίγο απίθανο).

 Η «απομονωμένη» Τουρκία του Ερντογάν - Το ΔΝΤ «βλέπει» για το 2021 6% ανάπτυξη. Για την Ελλάδα το 2021 η HSBC προβλέπει «ανάπτυξη» την μισή από την Τουρκία (3%), με την προϋπόθεση μειωμένου δανεισμού από τοκογλύφους, μετά τον καταστροφική ύφεση του 2020 (-9%).

 Η  ΕΛΛΑΔΑ,  ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ  ΤΗΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ  ΜΙΖΟΤΑΚΗ,  ΔΕΝ  ΤΑ  ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ  ΟΥΤΕ  ΣΤΗΝ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.  ΟΣΟ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΕΘΝΙΚΑ  ΘΕΜΑΤΑ  ΘΑ  ΜΑΣ  ΠΝΙΞΟΥΝ  ΣΤΑ  ΑΠΟΝΕΡΑ  ΤΩΝ  ΠΡΕΣΠΩΝ.

Σφοδρή επίθεση της οικογένειας Μιζοτάκη σε Σαμαρά για διερευνητικές: «Όταν ήσουν πρωθυπουργός άλλα έκανες».

 Ο επικεφαλής του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης με άρθρο του «στα ΝΕΑ» σχετικά με τις διερευνητικές καλεί την Ελλάδα να διαπραγματευτεί και το μονομερές δικαίωμα της στην επέκταση των χωρικών υδάτων λέγοντας πως αν δεν υποχωρήσει στις απαιτήσεις των Τούρκων κινδυνεύει με πόλεμο.

 

 Εσθονία: Παραίτηση του πρωθυπουργού λόγω υπόθεσης διαφθοράς

Εσθονία: Παραίτηση του πρωθυπουργού λόγω υπόθεσης διαφθοράς

Κυβερνητική αλλαγή στη χώρα, με πιθανή νέα πρωθυπουργό την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης

Την παραίτησή του υπέβαλε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Εσθονίας Γιούρι Ράτας υπό το βάρος σκανδάλου που ταλανίζει το κόμμα του.

 

Ο κ. Ράτας, πρωθυπουργός στη χώρα της Βαλτικής από το 2016, ενημέρωσε την Πρόεδρο της Εσθονίας για την απόφασή του να παραιτηθεί καθώς το Κόμμα του Κέντρου έχει εμπλακεί σε υπόθεση ύποπτης χρηματοδότησης ενός οικιστικού σχεδίου στην πρωτεύουσα Ταλίν.

Το σχέδιο ανάπτυξης ακινήτων έλαβε ένα αμφιλεγόμενο κρατικό δάνειο, που προκάλεσε την παρέμβαση της δικαιοσύνης της χώρας.

Την Τρίτη το κόμμα του κ. Ράτας ανακοινώθηκε ότι ερευνάται ως ύποπτο για συμμετοχή στο σχέδιο, προκαλώντας πολιτικό σεισμό στην Εσθονία. Στην πολύωρη συνεδρίαση των ανώτερων στελεχών του κεντρώου κόμματος που ολοκλρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης αποφασίστηκε η αποχώρηση του κ. Ράτας από την πρωθυπουργία.

Πλέον εναπόκειται στην Εσθονή Πρόεδρο Κέρστι Κάλιουλαιντ να ορίσει τον νέο πρωθυπουργό της χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ράτας και το κόμμα του ηττήθηκαν στις εκλογές του 2019 από το κεντροδεξιό Μεταρρυθμιστικό Κόμμα, που όμως δεν αποκόμισε αυτοδυναμία. Έτσι ο κ. Ράτας κατόρθωσε να παραμείνει στην πρωθυπουργία δημιουργώντας μια ανορθόδοξη πολιτική συμμαχία που αποτελείτο από το κόμμα του, το συντηρητικό Κόμμα της Πατρίδας και το ακροδεξιό EKRE.

Ωστόσο εκτιμάται πλέον ότι μετά το νέο σκάνδαλο στο οποίο φέρεται να ενέχεται το Κόμμα του Κέντρου, είναι πιθανότερο να δημιουργηθεί κυβέρνηση από το κεντροδεξιό κόμμα που κέρδισε τις προπέρσινες εκλογές. Σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο κ. Ράτας προτείνει να τον διαδεχθεί η πρόεδρος του Μεταρρυθμιστικού Κόμματος, Κάγια Κάλας.

Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2023.

Πηγή: Reuters, Euronews

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Καναδάς: Η Βουλή καλεί την κυβέρνηση να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση την ακροδεξιά «Proud Boys».
    (Ο ηγέτης των Proud Boys είναι μαυριδερός λατίνος Enrique Tarrio. Η οργάνωση έχει και πολλούς ξένους και μαύρους. Πιστεύουν σε πατρίδα και οικογένεια. Παραδοσιακές κοινωνικές και Εθνικές αξίες).
    Η κάτω Βουλή του καναδικού κοινοβουλίου ενέκρινε ομόφωνα χθες Δευτέρα απόφαση με την οποία καλεί τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό να θέσει εκτός νόμου στον Καναδά την υπερεθνικιστική οργάνωση Proud Boys («Περήφανα Αγόρια»), χαρακτηρίζοντάς τη «τρομοκρατική».
    Η καναδική κυβέρνηση κατέστησε σαφές πρόσφατα ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούν στενά την οργάνωση αυτή και συγκεντρώνουν αποδεικτικά στοιχεία για να αποφασιστεί εάν θα ενταχθεί στη μαύρη λίστα.
    Η απόφαση, που πρότεινε το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα (ΝΔΚ, κεντροαριστερά) και υιοθετήθηκε από την καναδική Βουλή των Κοινοτήτων ομόφωνα, καλεί τη φιλελεύθερη κυβέρνηση του κ. Τριντό να «χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να αντιδράσει στην εξάπλωση οργανώσεων που διαδίδουν τη θεωρία περί ανωτερότητας της λευκής φυλής και το μίσος προχωρώντας άμεσα στην προσθήκη της Proud Boys στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων» ο οποίος καταρτίζεται στον Καναδά.
    Μέλη της Proud Boys, οργάνωσης που ίδρυσε δεξιός Καναδός που πλέον έχει κόψει τους δεσμούς του μαζί της, ήταν ανάμεσα στους πολυάριθμους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ οι οποίοι κατέλαβαν εξ εφόδου το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον την 6η Ιανουαρίου.
    Μία ημέρα νωρίτερα ο ηγέτης της αμερικανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης, ο Ενρίκε (ή «Χένρι») Τάριο, συνελήφθη καθώς τον βαρύνουν κατηγορίες για επεισόδια νωρίτερα τον Δεκέμβριο στην Ουάσινγκτον. Αρκετοί άνθρωποι είχαν μαχαιρωθεί και δεκάδες είχαν συλληφθεί στα επεισόδια εκείνα.
    Στον Καναδά, πέντε μέλη της οργάνωσης αυτής, που υπηρετούσαν στο βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό, ανακλήθηκαν στην τάξη αφού εισέβαλαν και διέκοψαν τελετή αυτοχθόνων στο Χάλιφαξ, στη Νέα Σκοτία (νοτιοανατολικά) το 2017.
    Δεκάδες οργανώσεις είναι εκτός νόμου στον Καναδά, ανάμεσά τους η Αλ Κάιντα, η Χεζμπολάχ, οι Ταλιμπάν, το Ισλαμικό Κράτος κ.ά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...