ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

21 Ιανουαρίου 2021

Η ΚΑΤΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΚΚ(εσ) ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ: «Ο ΦΛΩΡΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ 2021, 200 ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821».

 

Η Κατίνα του ΚΚ(εσ) αφού εξαφάνισε την Ελληνική Σημαία από το γραφείο της και κατέβασε τα καριοφίλια του 1821, χθες διέταξε να μην γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, για πρώτη φορά σε δοξολογία για την Πρωτοχρονιά. Οι αξιωματικοί που την συνοδεύουν δεν αντέδρασαν καθόλου. ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ: «ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥΣ ΥΠΝΟ».

 Η ΠτΔ Α.Σακελαροπούλου «καρφώνει» το ΓΕΕΘΑ για την άρνηση ανάκρουσης του Εθνικού  Ύμνου: «Δεν είμαι αρμόδια»! | Pronews

 Η Ελλάδα διαχειρίζεται σωστά την δύσκολη κατάσταση με την Τουρκία» δήλωσε ο  αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κων. Φλώρος | Έμβολος

  Ο  στρατηγός  Φλώρος  έχοντας  πίσω  του  και την  σημαία  της "ευρωπαϊκής  ένωσης".

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, «καρφώνει» το ΓΕΕΘΑ για την μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στις τελετές για τον εορτασμό του Νέου Έτους και τονίζει ότι «Ο σχεδιασμός της εκδήλωσης της Δοξολογίας δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας».

 

 «Σχετικά με το θέμα της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου κατά τη μετάβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας, προκειμένου να παραστεί στην καθιερωμένη Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς, διευκρινίζονται τα εξής:
Ο σχεδιασμός της εκδήλωσης της Δοξολογίας δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

 

Όπως αναφέρεται στην από 2 Ιανουαρίου 2021 ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η απόφαση της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής, στις 30 Δεκεμβρίου 2020, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας, που προβλέπουν μείωση του αριθμού των παρευρισκομένων».

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Κατίνα Σακελλαροπούλου του ΚΚ(εσ): Ο στρατηγός Φλώρος φταίει που δεν ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος την Πρωτοχρονιά». 

 

Είναι γεγονός ότι το ΓΕΕΘΑ πήρε όλη την ευθύνη για την άρνηση ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου και στην ανακοίνωση της ΠτΔ παρατίθεται και η ανακοίνωση του Επιτελείου.

Ερώτημα: Είχε ενημερωθεί η ΠτΔ ότι δεν θα παιάνιζε ο Εθνικός Ύμνος; Αν είχε ενημερωθεί και δεν αντέδρασε, έχει αντικειμενικές ευθύνες.

Αν δεν είχε ενημερωθεί υπάρχει επιπλέον θέμα για το ΓΕΕΘΑ: Είναι υποχρεωμένο να ενημερώνει για το περιεχόμενο και την σειρά της τελετής την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αδιανόητη ανακοίνωση από το ΓΕΕΘΑ για την ματαίωση ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου στην Μητρόπολη Αθηνών.

Με μία ανακοίνωση που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα  και να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, το ΓΕΕΘΑ απολογείται στον ελληνικό λαό γιατί δεν παιάνισε χθες ο Εθνικός Ύμνος στο πλαίσιο της καθιερωμένης δοξολογίας για την έλευση του Nέου Έτους στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

Κατά το ΓΕΕΘΑ «Η απόφαση για τη μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ελήφθη δεδομένων των περιοριστικών μέτρων για τον Covid-19 (σ.σ.: !), που προβλέπουν συρρίκνωση του αριθμού των συναθροιζομένων.

Το γεγονός αυτό επέβαλε και την απουσία του προβλεπόμενου τμήματος Στρατιωτικής Μουσικής, το οποίο θα παιάνιζε τον Εθνικό Ύμνο όπως προβλέπεται και με την δέουσα τιμή και κύρος.

Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής στις 30 Δεκεμβρίου» καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ!

Τι καταλαβαίνει ο Έλληνας πολίτης από αυτή την ανακοίνωση; Ότι ο Εθνικός Ύμνος μεταδίδει τον κορωνοϊό;

Ότι τα μέλη της μπάντας που θα έπαιζαν τον Εθνικό Ύμνο θα μετέδιδαν κορωνοϊό ο ένας στον άλλο;

Δηλαδή οι μάσκες και μία απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους δεν θα αποτελούσαν το κατάλληλο προστατευτικό μέτρο;

Θα κινδύνευαν τα μέλη της μπάντας ή οι πολίτες αν υπήρχε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου;

Ή μήπως αντί για κορωνοϊό, κάποιοι θα πάθαιναν αλλεργία ακούγοντας τον Εθνικό Ύμνο; Δεν ξέρουμε αν οι μετέχοντες αξιωματικοί «στην σύσκεψη της 30ης Δεκεμβρίου για την προετοιμασία της τελετής», αντιλαμβάνονται τι σημαίνει «Εθνικός Ύμνος» (είναι κι αυτό το σύστημα εισαγωγής των Πανελλαδικών που αντί για αξιωματικούς «με ψυχή» βγάζει γραφειοκράτες καριερίστες). 

Ο Εθνικός 'Υμνος παιανίζει και η Σημαία κυματίζει, ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ.

Πού εν προκειμένω, δεν θα γινόταν και καμιά μεγάλη θυσία, αφού είχαν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Πλην του ότι τελετάρχης και μέλη της μπάντας θα έχαναν τον πρωινό ύπνο της Πρωτοχρονιάς....

 

 

 

Ζήτω οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο σχεδιαστής της στρατηγικής για αντιμετώπιση της Τουρκίας μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ Γιατρομανωλάκης.

Ν.Γιατρομανωλάκης: Ήταν στο ΕΛΙΑΜΕΠ όπου έκανε μελέτες για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τους Τούρκους! Η αντιμετώπιση από τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ του Oruc Reis βασιζόταν σε εισηγήσεις του Ν.Γιατρομανωλάκη…
Ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος υφυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας θα είναι Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υφυπουργός στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού.
Προτάθηκε, ακούγεται, από τον υιό Βαρβιτσιώτη της διαφημιστικής V+O στην οποία είχε εργαστεί παλαιότερα ο Γιατρομανωλάκης «για να φτιάξει η εικόνα του κόμματος στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα».
Ο Ν.Γιατρομανωλάκης έχει θητεύσει και στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) όπου έκανε μελέτες για το πώς θα νικήσουμε τους Τούρκους. Πιθανόν η αντιμετώπιση του Oruc Reis, να βασιζόταν και σε εισηγήσεις του Ν.Γιατρομανωλάκη.

 

Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

Στην δημοσκόπηση του OPEN στην ερώτηση «εάν η Τουρκία πραγματοποιήσει γεώτρηση στην Ελληνική ΑΟΖ ή προκαλέσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, θεωρείτε ότι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με διπλωματικά ή στρατιωτικά μέσα;».
Το 49% απάντησε «με διπλωματικά μέσα», το 37% «με στρατιωτικά μέσα» και το 14% απάντησε «δεν ξέρω, δεν απαντώ».
Δηλαδή οι «έλληνες» ρωτήθηκαν εάν οι τούρκοι επιτεθούν με στρατεύματα στην Ελλάδα και σκοτώσουν Έλληνες – αρχίσουν δηλαδή πόλεμο – αυτό θα πει «θερμό επεισόδιο», η απάντηση του 49% του ελληνικού λαού είναι να αντιμετωπίσουμε τον πόλεμο που μας επιβάλλεται «με διπλωματικά μέσα».

 

 

 Μετά την κατάπτυστη ανακοίνωση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Φλώρου για την μη ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου στο πλαίσιο της καθιερωμένης Δοξολογίας για την έλευση του νέου έτους στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών δηλώνω ότι ντρέπομαι που είμαι συνάδελφός του. Δεν του μοιάζουμε οι Έλληνες Αξιωματικοί, εν ενεργεία και εν αποστρατεία.


Συνταγματάρχης ε.α. Δημήτριος Βαλασίδης
Οικονομολόγος, ΜΒΑ-Συγγραφέας.


 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.   

Δεν  υπάρχουν  καταστάσεις  που  να  εμποδίζουν  την  ανάκρουση  ΤΟΥ  ΕΘΝΙΚΟΥ  ΥΜΝΟΥ.  Οποιεσδήποτε  φυσικές  καταστροφές,  λοιμοί,  λιμοί,  καταποντισμοί,  σεισμοί,  επιδρομές  αλλοφύλων,  ναυάγια,  τυφώνες,  οτιδήποτε,  όλα  υποχωρούν και  παραμερίζονται,  έστω και  με  κίνδυνο  της  ζωής,  μπροστά  στην απόδοση  τιμών  στην  Σημαία  και  την  Πατρίδα  με  την ανάκρουση του  Εθνικού  Ύμνου.

ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΠΟΤΕ  «ΕΙΔΙΚΕΣ  ΣΥΝΘΗΚΕΣ»  ΟΙ  ΟΠΟΙΕΣ  ΘΑ  ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ  ΤΙΜΩΝ  ΣΤΗΝ   ΣΗΜΑΙΑ  ΜΕ  ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ  ΤΟΥ  ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ. 

Δεν  μπορώ  να καταλάβω  δεν  τους  μαθαίνουν κάτι  τόσο  βασικό στην  Σχολή  Ευελπίδων;  Είδαμε  πρόσφατα  ότι  δεν  τους  μαθαίνουν τον χειρισμό  των όπλων  και  πατώνουν  οι  έλληνες  ευέλπιδες  στους διεθνείς  διαγωνισμούς.   

Αλλά  δεν  τους  μαθαίνουν  στην  σχολή  ούτε  τον  σεβασμό  στον  Εθνικό  Ύμνο  και  στην  Σημαία;

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ ΚΑΤΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΛΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ)», ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ 2021 ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 21 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ. ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΚ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ. ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΟΣ ΠΑΝΑΣΧΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ «ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ» ΝΑ ΓΙΝΕΙ «ΠΡΟΕΔΡΟΣ» ΜΙΑ ΕΞ’ ΙΣΟΥ ΠΑΝΑΣΧΗΜΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ.

 

 

 

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΕΙ.   



Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ» ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ σε τουρκικό βαλλιστικό κίνδυνο: «Ολοκληρώσαμε τις παραδόσεις των πυραύλων BORA με εμβέλεια 280 χλμ». Δυστυχώς είναι μη ανασχέσιμοι. 

 

 

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ; Ο Ματ Χάνκοκ, ο Βρετανός υπουργός Υγείας είναι «απίστευτα ανήσυχος» για τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή του Covid-19. 

 

 

 

 

  1. Στο ΣτΕ (της Σακελλαροπούλου…) προσέφυγε ο Δήμος Λέρου για να ακυρωθεί η κατασκευή κέντρου λαθρομεταναστών.
    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο δήμος Λέρου, ζητώντας να ανασταλούν και να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Πολιτείας για την κατασκευή κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης 2.000 αλλοδαπών στην τοποθεσία Όρμος Λακκί της Λέρου.
    Αναλυτικότερα, ο δήμος Λέρου ζητάει να ανασταλούν και να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες:
    α) η από 22.5.2020 κοινή υπουργική απόφαση με την οποία χορηγήθηκε άδεια χωροθέτησης, κατασκευής και μετεγκατάστασης κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στον Όρμο Λακκί
    β) η από 17.7.2020 διακήρυξη του κλειστού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του επίμαχου έργου και
    γ) η από 15.10.2020 σύμβαση κατασκευής της επίμαχης δομής, προϋπολογισμού 120.853.172 ευρώ.
    Ειδικότερα, ο δήμος Λέρου υποστηρίζει ότι παραβιάζονται οι διατάξεις του άρθρου 24 του Συντάγματος, καθώς η επίμαχη περιοχή έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλους και πολιτισμού της, όπως επίσης και ότι παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας. Επίσης, ο δήμος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, κατά παράβαση των άρθρων 24, 79 και 106 του Συντάγματος, ενώ οι προσβαλλόμενες πράξεις πάσχουν και από έλλειψη νόμιμης αιτιολογίας.
    Ζ.Π.

    Απάντηση
  2. Ο Κούλης εγκαθιστά ανεμογεννήτριες, ύψους 150 μ. έναντι του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών!

    ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ…

    Στις 30.12.2020 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) εξέδωσε Άδεια Παραγωγής (ΒΕΒ-1724/2020) για φωτοβολταϊκό σταθμό συνολικού εμβαδού 5,5 τετρ. χλμ., έκτασης μεγαλύτερης από τη γειτονική πόλη της Άμφισσας, εντός του ευρύτερου προστατευόμενου Δελφικού τοπίου.
    Και ενώ η νοτιοανατολική πλευρά του σταθμού συμπίπτει τυπικά με το όριο (!) της Ζώνης Προστασίας Β' του ευρύτερου Δελφικού τοπίου, πρόκειται ουσιαστικά για κατ' όνομα προστασία.
    Φυσικά, ακόμα μεγαλύτερη βεβήλωση του Δελφικού τοπίου θα αποτελέσει η εγκατάσταση των ήδη αδειοδοτημένων ανεμογεννητριών ύψους 150 μ. στην κορυφογραμμή της Κίρφης, ακριβώς απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο. Επίσης ορατές από τους Δελφούς είναι ανεμογεννήτριες ύψους 100 μ. σε ορεινή περιοχή Natura επάνω από το Γαλαξείδι, η εγκατάσταση των οποίων έχει προχωρήσει ήδη.
    Παρ’ ότι το Δελφικό τοπίο προστατεύεται από το 1981, έχει επιβαρυνθεί διαχρονικά από πολλές βιομηχανικές δραστηριότητες, όπως εξορύξεις βωξίτη, ιχθυοκαλλιέργειες και αδειοδότηση ανεμογεννητριών. Επί πλέον, το ίδιο το Ελληνικό Κράτος, που υποτίθεται ότι προστατεύει το Δελφικό τοπίο, ενέκρινε, το Δεκέμβριο 2018, με Υπουργική Απόφαση του ΥΠΕΝ, την αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου Στερεάς Ελλάδας, βάσει του οποίου οριοθετούνται γύρω από το Μνημείο των Δελφών ζώνες αποδιδόμενες στην «αποκλειστική μεταλλευτική δραστηριότητα», στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ανεμογεννήτριες) και στην εντατική ιχθυοκαλλιέργεια. Η ΕΛΛΕΤ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού) έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Απόφασης αυτής, με Αίτηση Ακύρωσης, ενώ έχει προσφύγει και στην UNESCO για την εγγραφή του Μνημείου των Δελφών στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς σε κίνδυνο.

    Καθώς η βιομηχανοποίηση του Δελφικού τοπίου προχωρά με ταχείς ρυθμούς, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και άλλοι φορείς θα καταθέσουν ενδικοφανή προσφυγή εντός 30 ημερών ενάντια στη συγκεκριμένη αδειοδότηση;

    ΠΗΓΗ: Κίνηση για την προστασία των νησίδων του Αιγαίου, 4.1.2021. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 4.1.2021.

    Ζ.Π.

    Απάντηση

  3. Το Ιράν ξεκίνησε την διαδικασία για την παραγωγή ουρανίου εμπλουτισμένου κατά 20% στον υπόγειο πυρηνικό σταθμό του Φορντόβ, προχωρώντας στην βασικότερη παραβίαση των όρων της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.
    Τον Μάιο 2019, έναν χρόνο μετά την μονομερή αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από την διεθνή συμφωνία που συνοδεύθηκε από την επαναφορά των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας, η Τεχεράνη άρχισε να παραβιάζει βασικές της δεσμεύσεις, ανάμεσά τους και ο περιορισμός του βαθμού εμπλουτισμού του ουρανίου.
    "Η διαδικασία για την παραγωγή ουρανίου εμπλουτισμένου κατά 20% ξεκίνησε στο υπόγειο σύμπλεγμα εμπλουτισμού Σαχίντ Αλιμοχαμάντι" (Φορντόβ), που βρίσκεται σε απόσταση 180 χιλιομέτρων νοτίως της Τεχεράνης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αλί Ραμπιί διευκρινίζοντας ότι ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί έδωσε εντολή "τις τελευταίες ημέρες" και "η διαδικασία διοχέτευσης αερίου ξεκίνησε εδώ και λίγες ώρες".
    Σε επιστολή με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου, το Ιράν γνωστοποιούσε στον Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) την πρόθεσή του να παραγάγει ουράνιο εμπλουτισμένο κατά 20%, σε επίπεδο εμπλουτισμού που ίσχυε πριν από την υπογραφή της συμφωνίας της Βιέννης.
    Σύμφωνα με έκθεση της IAEA που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο, η Τεχεράνη εμπλούτιζε το ουράνιο σε βαθμό υψηλότερο από τα προβλεπόμενα από την συμφωνία του 2015 (3,67%), αλλά δεν ξεπερνούσε το όριο του 4,5% και εξακολουθούσε να δέχεται τις πολύ αυστηρές επιθεωρήσεις του διεθνούς οργανισμού.
    Ομως, η κατάσταση άλλαξε μετά την δολοφονία στο τέλος του Νοεμβρίου του ιρανού πυρηνικού φυσικού Μόχσεν Φαχριζαντέχ.
    Αμέσως μετά την επίθεση, την ευθύνη για την οποία η Τεχεράνη επέρριψε στο Ισραήλ, το ιρανικό κοινοβούλιο υιοθέτησε νόμο που προβλέπει την παραγωγή και αποθήκευση "τουλάχιστον 120 χιλιογράμμων ετησίως εμπλουτισμένου κατά 20% ουρανίου" και τον τερματισμό των επιθεωρήσεων της IAEA, οι οποίες έχουν ως στόχο να διασφαλισθεί ότι το Ιράν δεν επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
    Η κυβέρνηση του προέδρου Ροχανί ήταν αντίθετη με την νομοθετική πρωτοβουλία αυτή, η οποία καταγγέλθηκε από τις άλλες πλευρές της συμφωνίας του 2015, που κάλεσαν τον Δεκέμβριο την Τεχεράνη "να μην υπονομεύσει το μέλλον".
    Η συμφωνία της Βιέννης υπογράφηκε έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ιράν και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία, Κίνα), καθώς και από την Γερμανία.
    Το Ιράν επιμένει να αρνείται ότι επιδιώκει την κατασκευή πυρηνικών όπλων.
    Το Συμβούλιο των Φρουρών του Συντάγματος, που διαιτητεύει στις διαφορές ανάμεσα στην ιρανική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο, ενέκρινε τον νόμο τον Δεκέμβριο και πολλοί ιρανοί αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ, δήλωσαν ότι θα δεχθούν την απόφαση.
    Σήμερα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης διευκρίνισε ότι η θέση της κυβέρνησης παραμένει η ίδια απέναντι στον νόμο, "αλλά θεωρεί εαυτήν υποχρεωμένη να την υλοποιήσει".
    Από τον Μάιο 2019, το Ιράν είχε ήδη αρχίσει να παραβιάζει τους κύριους όρους της συμφωνίας της Βιέννης, η οποία είχε ως στόχο τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης με αντάλλαγμα την άρση μέρους των διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν.
    Οι κινήσεις αυτές του Ιράν ξεκίνησαν έναν χρόνο μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ από την συμφωνία της Βιέννης και την επαναφορά των αμερικανικών κυρώσεων.
    Η ανακοίνωση της Τεχεράνης για την εκκίνηση της διαδικασίας εμπλουτισμού του ουρανίου κατά 20% γίνεται λίγες ημέρες πριν από την έξοδο από τον Λευκό Οίκο του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υιοθέτησε την στρατηγική της μέγιστης πίεσης κατά του Ιράν.
    Η άφιξη του Τζο Μπάιντεν έχει δημιουργήσει ελπίδες για την διάσωση της συμφωνίας της Βιέννης.
    Ομως, η εκδίωξη των επιθεωρητών της IAEA και η επανάληψη της διαδικασίας εμπλουτισμού του ουρανίου κατά 20% κινδυνεύει να στείλει τον φάκελο του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τορπιλίζοντας την συμφωνία του 2015, εκτιμούν οι αναλυτές.
    ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
    Ζ.Π.

    Απάντηση
  4. Παρά ένας εξήκοντα . Ο Εφιαλτάκης έκανε ένα λιτό και ευέλικτο σχήμα με 59 κρατικές λιμουζίνες. ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ
    ΥΓ1. Καλά νέα για τους ΛΑΘΡΟ! Ο Νότης ο φελλός παρέμεινε και απέκτησε και βοηθό ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ , τη ΣΟΦΙΑ.
    ΥΓ2. Καλά ρε Εφιαλτάκη! Τι αχαριστία είναι αυτή; Χάθηκε μια 60η λιμουζίνα για τον καημένο τον Γιωργάκη του LSE. Τσάμπα συμβούλευε τον παππού σου;
    Ζ.Π.

    Απάντηση
  5. Οργανώνεται λαϊκό κίνημα για να φύγει η «πρόεδρος της δημοκρατίας».
    Πολλά τα ατοπήματα της Α.Σακελλαροπούλου: Φουντώνει το κίνημα #notmypresident.

    Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες ενέργειες της Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.
    Μάλιστα, έχει ήδη συσταθεί ένα κίνημα με τον τίτλο «not my president», που ουσιαστικά καταγγέλλει τα πεπραγμένα της Προέδρου, υποστηρίζοντας πως αυτή δεν εκφράζει όλους τους Έλληνες. Κάποιοι έχουν αρχίσει να μιλούν ακόμα και για παραίτηση της κυρίας Σακελλαροπούλου, εκτιμώντας πως δεν ανταποκρίνεται όπως θα έπρεπε στα καθήκοντά της.
    Μετά το απαράδεκτο θέμα που προέκυψε με τη μη ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών στην πρωτοχρονιάτικη δοξολογία, η κυρία Σακελλαροπούλου έδωσε αφορμή για νέα αρνητικά σχόλια με άρθρο της στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Μέσω αυτού επί της ουσίας τάσσεται κατά του «εθνοκεντρικού προστατευτισμού», ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια, οδηγεί στην ανελευθερία, ενώ επιτίθεται και σε όσους αντιστρατεύονται την παγκοσμιοποίηση, με τη φράση: «Ο ευρωσκεπτικισμός είναι μια παραλλαγή της αντίδρασης στην παγκοσμιοποίηση και υποκινεί την εσωστρεφή αναδίπλωσή μας στη δήθεν εθνική ασφάλεια».
    Η συγκεκριμένη απόφασή της να γράψει το εν λόγω άρθρο, καθώς και το περιεχόμενο αυτού, που μοιάζει «ξαφνική αφύπνιση» της Προέδρου της Δημοκρατίας, έπειτα από οκτώ μήνες βάναυσης καταστρατήγησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων υπό την προεδρία της, έχει δώσει τροφή για ειρωνικά και σαρκαστικά σχόλια για το πρόσωπό της.
    Η κυρία Σακελλαροπούλου υποστηρίζει πως «στη λαϊκιστική στρέβλωση της δημοκρατίας η λαϊκή βούληση συγχέεται με τη βούληση της πλειοψηφίας. Οι κυβερνώντες υπονομεύουν, άμεσα ή έμμεσα, τις μείζονες εγγυήσεις του κράτους δικαίου: την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την ακαδημαϊκή ελευθερία, την ελευθεροτυπία και την ελεύθερη έκφραση. Ομως δημοκρατία χωρίς κράτος δικαίου δεν νοείται. Και η Ευρώπη είναι πάνω από όλα μια Ενωση δικαίου» σημειώνει, επισημαίνοντας δε ότι «βρήκαν πολλοί την ευκαιρία να αμφισβητήσουν τη φιλελεύθερη δημοκρατία στο όνομα ενός νέου εθνοκεντρικού προστατευτισμού».
    Πολλά ατοπήματα
    Πέραν της υπόθεσης με τον Εθνικό Ύμνο, εντύπωση προκάλεσε εξάλλου η στάση της Προέδρου της Δημοκρατίας στη δοξολογία του νέου έτους, να μην ασπαστεί τον σταυρό στο τέλος, ως είθισται, αρκούμενη σε απλό χαιρετισμό προς τον Αρχιεπίσκοπο. Κίνηση η οποία έχει πυροδοτήσει πολλά αρνητικά σχόλια.
    Και κατά το παρελθόν, πάντως, η κυρία Σακελλαροπούλου έδωσε αφορμές για επικρίσεις σε βάρος της. Όπως, για παράδειγμα, όταν με μια φαιδρή όσο και απίστευτη δήλωση εντελώς απροσχημάτιστα υποστήριξε ότι θεωρεί πιο… σημαντικό το δεύτερο κύμα της πανδημίας από την τουρκική επιθετικότητα, η οποία -κατ’ αυτήν- είναι απλά δυσάρεστη!
    Ή τον Αύγουστο, κατά την ορκωμοσία των πέντε νέων μελών της κυβέρνησης, όταν προσπαθώντας δήθεν να ξεχωρίσει, κατάφερε ακόμη μια φορά ακριβώς το αντίθετο, αρνούμενη επιδεικτικά να κάνει τον σταυρό της κατά τη διάρκεια της τελετής.
    Εξάλλου, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η «Εστία», η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απομάκρυνε από το γραφείο της (όχι το προσωπικό της, αλλά του Προεδρικού Μεγάρου) όπλα του Αγώνα του 1821, τα καριοφίλια, ενώ έχει αλλάξει και τον πίνακα ζωγραφικής του Γερμανού ζωγράφου Peter von Hess με τίτλο «Παλικάρια ατενίζοντας την Ακρόπολη».
    Καριοφίλι. Το όπλο-σύμβολο της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821. Αυτό διάλεξε να αφαιρέσει από το Προεδρικό Μέγαρο η Σακελλαροπούλου, μην τυχόν και χαλάσει την αισθητική των φιλοξενουμένων της. Αν νιώθει άβολα για αυτά, είναι απλό. Ας αφήσει το αξίωμά της. Έβγαλε την σημαία με το εθνόσημο από το Προεδρικό Μέγαρο. Έβγαλε τα καρυοφύλια των Αγωνιστών του 1821 από το γραφείο της. Αφαίρεσε τις Ελληνικές σημαίες στην γιορτή της Δημοκρατίας.
    Ζ.Π.

    Απάντηση
  6. Δυστυχώς το Ιστολόγιο «Αυτόχθονες Έλληνες» ανέστειλε την λειτουργία του επ’ αόριστον. Οι φίλοι και αναγνώστες του Ιστολογίου μπορούν να διαβάσουν κείμενα του Ζήνωνα Παπαζάχου και στο Ιστολόγιο υπό κατασκευή:

    «ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ»,

    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/

    Όποιος Έλληνας ή όποια Ελληνίδα επιθυμεί να εκφράσει την φιλία και την συμπαράστασή στο νέο υπό κατασκευή ιστολόγιο «ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ», μπορεί να στείλει και μήνυμα κατ' ευθείαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: papazinon@gmail.com
    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...