ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

26 Ιανουαρίου 2021

ΠΑΛΙ Ο Ζ.Π. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ. 100.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΔΡΟΧΛΩΡΟΚΙΝΗΣ, ΕΝΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΑΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ.

 Υποψήφιος για τη θέση του Διευθυντή των Εθνικών Ιδρυμάτων Υγείας των ΗΠΑ ο Ιωάννης  Ιωαννίδης; | HuffPost Greece

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ  ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ:  «μάλλον 50.000 έως 100.000 θάνατοι μέχρι σήμερα προήλθαν από τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης. Για άλλη μία φορά, αποδεικνύεται ότι όταν δεν έχεις κάτι αποτελεσματικό, το να χρησιμοποιήσεις ένα φάρμακο ή κάποια άλλη παρέμβαση απλώς για να λες ότι "έκανα κάτι", είναι η συνταγή για την καταστροφή. Σε αυτήν την πανδημία το βλέπουμε αυτό το φαινόμενο ξανά και ξανά από ανθρώπους που δεν μπορούν να διατηρήσουν μία στοιχειώδη ψυχραιμία. Κλινικός πανικός».

 

 

ΤΣΙΟΔΡΑΣ

Δήλωσε  πως στη χώρα μας πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν πάρει χλωροκίνη.

«Δεν βλάψαμε κανέναν, αν κάτι κάναμε το κάναμε για να βοηθήσουμε και βοηθήσαμε».

«Περιμένουμε με αγωνία τις πρώτες δημοσιεύσεις για το «κύριο» φάρμακο, τη χλωροκίνη, το οποίο πρωτοδημοσιεύτηκε από Γάλλους συναδέλφους. Βλέπουμε με ανησυχία κάποιες αναφορές από το εξωτερικό, ότι η χρήση του σχετίστηκε με κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες όσον αφορά το καρδιογράφημα.

Γνωρίζω γιατί είμαι σε επικοινωνία με όλους τους γιατρούς σε όλα τα νοσοκομεία που περιθάλπουν ασθενείς με τον νέο κορονοϊό και όλοι παίρνουν χλωροκίνη».

«ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ»    

ΜΕ  ΧΛΩΡΟΚΙΝΗ  ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ  ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ  ΟΙ  ΑΣΘΕΝΕΙΣ. 

Η  ΧΛΩΡΟΚΙΝΗ,  ΕΙΝΑΙ  ΕΝΑ  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ  ΦΑΡΜΑΚΟ  ΚΑΙ  Η  ΑΖΙΘΡΟΜΥΚΙΝΗ,  ΕΝΑ  ΓΝΩΣΤΟΤΑΤΟ  ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ, ΠΟΥ  ΣΚΟΤΩΝΕΙ  ΜΟΝΟ  ΜΙΚΡΟΒΙΑ  ΚΑΙ  ΠΟΤΕ - ποτέ - ΙΟΥΣ).

 

ΑΥΤΑ  ΞΕΡΟΥΝ  ΟΛΟΙ  ΟΙ  ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ  ΙΑΤΡΟΙ  ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΑΡΧΕΣ  ΤΩΝ  ΣΠΟΥΔΩΝ  ΤΟΥΣ.

 

 

 

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη των ασθενών με Covid-19 αυξάνει την πιθανότητα θανάτου τους, ενώ η χλωροκίνη δεν προσφέρει κανένα κλινικό όφελος.

 

Η μελέτη περιέλαβε 14 δημοσιευμένες έρευνες που αφορούσαν συνολικά 9.011 ασθενείς, καθώς και άλλες 14 μη δημοσιευμένες κλινικές δοκιμές (συνολικά σε 1.308 ασθενείς). Οι δημοσιεύσεις είχαν γίνει σε PubMed, medRxiv και bioRxiv έως τις 16 Οκτωβρίου και, μεταξύ άλλων, αφορούσαν τις μεγάλες διεθνείς κλινικές δοκιμές RECOVERY και SOLIDARITY του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι οποίες έγιναν σε 4.716 και 1.853 ασθενείς αντίστοιχα (67% του συνόλου).

Ένας από τους υπεύθυνους της νέα μελέτης (μετα-ανάλυσης) ήταν ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια Γιάννης Ιωαννίδης, ειδικός σε θέματα Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, σύμφωνα με τον οποίο «μάλλον 50.000 έως 100.000 θάνατοι μέχρι σήμερα προήλθαν από τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης. Για άλλη μία φορά, αποδεικνύεται ότι όταν δεν έχεις κάτι αποτελεσματικό, το να χρησιμοποιήσεις ένα φάρμακο ή κάποια άλλη παρέμβαση απλώς για να λες ότι "έκανα κάτι", είναι η συνταγή για την καταστροφή. Σε αυτήν την πανδημία το βλέπουμε αυτό το φαινόμενο ξανά και ξανά από ανθρώπους που δεν μπορούν να διατηρήσουν μία στοιχειώδη ψυχραιμία. Κλινικός πανικός».

Σε άλλο άρθρο του στο ιατρικό περιοδικό «Lancet Global Health», ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας της διασποράς προτείνει η πανδημία Covid-19 να χρησιμοποιηθεί σαν ευκαιρία για την εξάλειψη της καπνοβιομηχανίας. Όπως αναφέρει, «η πανδημία είναι φυσικά σοβαρό πρόβλημα, αλλά καταστρέψαμε τα πάντα προσπαθώντας -εν πολλοίς αποτυχημένα και μη ρεαλιστικά- να την εξαλείψουμε. Το κάπνισμα είναι 100 φορές χειρότερο πρόβλημα και είναι επιτέλους ευκαιρία να μπει λουκέτο στις καπνοβιομηχανίες με ένα ρεαλιστικό μεταβατικό πλάνο».

Τέλος, σε ένα τρίτο άρθρο του στο ιατρικό περιοδικό British Medical Journal (BMJ) σχετικά με τις ανοιχτές επιστολές, τις διακηρύξεις και τα μνημόνια που προσπαθούν να συγκεντρώσουν υπογραφές πολλών επιστημόνων σχετικά με την πανδημία και άλλα θέματα, ο κ. Ιωαννίδης τονίζει ότι η επιστήμη δεν πρέπει να ασκείται με ακτιβιστικές μεθόδους και με ψηφοφορία διά βοής.

Όπως σημειώνει, «μου ζητήθηκε να ηγηθώ της διακήρυξης Great Barrington Declaration, αλλά δεν το έκανα, αν και συμφωνώ με το 90%. Οι ηγέτες της είναι εξαιρετικοί επιστήμονες και πολλοί είναι καλοί μου φίλοι. Η αντίθετη διακήρυξη John Snow Memorandum προέρχεται επίσης από εξαιρετικούς επιστήμονες, ανάμεσά τους επίσης βρίσκονται πολλοί φίλοι μου και συμφωνώ μαζί της κατά 50%. Το άθροισμα 90+50 υπερβαίνει το 100%, γιατί οι δυο αντίπαλες διακηρύσσουσες ομάδες συμφωνούν σε πολλά, αν και αρνούνται να συμφωνήσουν».

Οι επιστήμονες που συνυπογράφουν τη Διακήρυξη του Μπάρινγκτον υποστηρίζουν ότι πρέπει να επιτραπεί στις ομάδες χαμηλού κινδύνου του πληθυσμού να ζήσουν χωρίς περιορισμούς για να χτίσουν φυσική ανοσία κατά του κορωνοϊού και έτσι να επιταχυνθεί η «ανοσία της αγέλης», με παράλληλη εστιασμένη προστασία των ευπαθών ομάδων. Οι -κατά πολύ περισσότεροι- επιστήμονες του αντίπαλου Μνημονίου Τζον Σνόου θεωρούν ότι μία τέτοια πολιτική θα έχει απαράδεκτα υψηλό ανθρώπινο τίμημα.

 

 

 

 

 

«ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ»    20  Σεπτεμβρίου  2020

Χλωρίνη πωλείται στην Amazon ως «θεραπεία» στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Μεγάλες ποσότητες χλωρίνης εξακολουθούν να αγοράζουν καταναλωτές στις ΗΠΑ, οι οποίοι θεωρούν πως είναι μια «θαυματουργή θεραπεία» ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού παρά τις προειδοποιήσεις της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων ότι η κατανάλωση του υγρού μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η χλωρίνη πωλείται στην πλατφόρμα της Amazon με την επωνυμία « CD Kit» και «NatriChlor». Οι πωλητές ωστόσο επισημαίνουν πως το υγρό «δεν ενδείκνυται για εσωτερική χρήση».

Τα σχόλια από τους πελάτες της εταιρείας αποκαλύπτουν μια διαφορετική ιστορία και στην κυριολεξία σοκάρουν. Οι χρήστες συζητούν πόσες σταγόνες χλωρίνης θα καταπιούν και εξηγούν ότι πίνουν τη χημική ουσία που αποκαλούν «MMS» για «απολύμανση».

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, ένας αγοραστής αναφέρει πως η οικογένειά του άρχισε να πίνει το υγρό αμέσως μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στις ΗΠΑ. «Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να μην το πιστεύουν, αλλά είμαι βέβαιος ότι μας βοήθησε πολύ».

Ένας άλλος πάλι έγραψε: «Η μητέρα μου, η οποία είναι 77 ετών, διαγνώστηκε με Covid-19 και μεταξύ άλλων έπασχε από στομαχικές διαταραχές, κόπωση και πονοκέφαλο. Μόλις άρχισε να πίνει «MMS» την επόμενη μέρα, ήταν ήδη καλύτερα».

Οι υποστηρικτές του «MMS» ισχυρίζονται ότι αποτελεί θεραπεία για όλες σχεδόν τις ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της ελονοσίας, του HIV/AIDS, του καρκίνου και τώρα του Covid-19.

 

 

«ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ»    27  Μαϊου  2020

Υδροξυχλωροκίνη: «Τέλος» και στην Γαλλία - Θα επιτρέπεται μόνο σε κλινικές μελέτες.
Η υδροξυχλωροκίνη, φάρμακο επίμαχο για την χρήση και την αποτελεσματικότητά του , δεν θα μπορεί από σήμερα να συνταγογραφείται στα νοσοκομεία της Γαλλίας για την αντιμετώπιση της Covid-19, εκτός των κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Από το τέλος του Μαρτίου, η υδροξυχλωροκίνη μπορούσε να συνταγογραφείται κατ΄ εξαίρεσιν στα γαλλικά νοσοκομεία αποκλειστικά για βαριά περιστατικά της Covid-19, έπειτα από απόφαση ιατρικού συμβουλίου.
Την υδροξυχλωροκίνη, η χρήση της οποίας προωθήθηκε στην Γαλλία από τον αμφιλεγόμενο καθηγητή Ντιντιέ Ραούλτ, υπερασπίζονται ενθουσιωδώς οι πρόεδροι των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο. Είναι ένα παράγωγο της χλωροκίνης, που χρησιμοποιείται κατά της ελονοσίας.
Όμως, έρευνα που δημοσιεύηκε την περασμένη εβδομάδα στην επιθεώρηση The Lancet επισημαίνει την αναποτελεσματικότητά του και κινδύνους για τους ασθενείς της Covid-19.
Η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης ελήφθη μετά την αρνητική εισήγηση χθες του Ανωτάτου Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας (HCSP) της χώρας, το οποίο συνεδρίασε μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας στο The Lancet. Το HCSP συνιστά «να μην χρησιμοποιείται η υδροξυχλωροκίνη στην θεραπεία της Covid-19, εκτός κλινικών δοκιμών».
Το φάρμακο, το οποίο στη Γαλλία κυκλοφορεί υπό την εμπορική ονομασία Plaquénil, περιλαμβάνεται σε μία σειρά θεραπειών που δοκιμάστηκαν από την αρχή της επιδημίας του νέου κορωνοϊού. Συνταγογραφείται για την αντιμετώπιση αυτοάνοσων παθήσεων όπως ο λύκος και η ρευματοειδής πολυαρθρίτιδα.
Στο διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα τερματίζεται και η συνταγογράφηση εκτός κλινικών δοκιμών κατά της Covid-19 του φαρμάκου που συνδυάζει τα lopinavir και ritonavir, δύο αντιρετροϊκά, τα οποία η Υπηρεσία Φαρμάκων συνδέει με καρδιολογικούς κινδύνους.

 

Αμερικανός διατροφολόγος: «Οι ασθένειες που έχουν τα κοτέτσια μπορούν να αφανίσουν τον μισό πληθυσμό του πλανήτη!»


Την ώρα που όλος ο κόσμος μαστίζεται από τον νέο κορωνοϊό, ο Αμερικανός διατροφολόγος, Dr Michael Greger, στο βιβλίο του «How To Survive A Pandemic», αναφέρει πως οι ασθένειες που υπάρχουν στα κοτέτσια μπορούν να αφανίσουν τον μισό πληθυσμό του πλανήτη.
«Με τις πανδημίες να εξαπλώνονται ραγδαία από άνθρωπο σε άνθρωπο, το ερώτημα δεν πλέον στο επίπεδο του 'αν', αλλά στο 'πότε'», αναφέρει στο βιβλίο του.
Το 1997, είχε ξεσπάσει το Χονγκ Κονγκ η γρίπη Η5Ν1, με αποτέλεσμα την θανάτωση 1,3 εκατομμυρίων κοτόπουλων, ωστόσο το στέλεχος που προκάλεσε τον ιό δεν εξαλείφθηκε.
«Όσο περισσότερα ζώα συνωστίζονται μαζί, τόσο περισσότερος είναι ο κίνδυνος μιας νέας πανδημίας και ειδικά οι ιοί που κρύβονται στους πνεύμονες των κοτόπουλων», σχολιάζει ο Greger.
Αυτό, το αιτιολογεί με το γεγονός πως ο συνωστισμός δεν επιτρέπει στα κοτόπουλα να κινηθούν, μένοντας ακίνητα για ώρες στο ίδιο σημείο εισπνέοντας όλα όσα υπάρχουν στα κόπρανά τους.
Όμως ο Greger, τονίζει πως ακόμη και αν αφήσουμε τα πουλερικά ελεύθερα, ο κίνδυνος μιας σοβαρής πανδημίας που να προέρχεται από τα κοτόπουλα, δεν μπορεί ποτέ να περιοριστεί: «Όσο υπάρχουν πουλερικά, θα υπάρχουν και πανδημίες».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Greger είναι δηλωμένος vegan και υπέρμαχος της διατροφής εξολοκλήρου με λαχανικά.

 

 

«ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ»    4  Ιουνίου  2020

Νέα έρευνα για την υδροξυχλωροκίνη: «Μετά την έκθεση στον ιό το φάρμακο δεν έχει αποτέλεσμα».
Έπειτα από μια μεγάλη κλινική δοκιμή στις ΗΠΑ, αποδείχθηκε πως η υδροξυχλωροκίνη δεν προφυλάσσει από την εμφάνιση της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού.
Οι Αμερικανοί και Καναδοί επιστήμονες, με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Μπούλγουερ του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», έκαναν τη δοκιμή σε 821 ασυμπτωματικά άτομα με μέση ηλικία 40 ετών, που είχαν εκτεθεί στον ιό, είτε επειδή ήσαν μέλη υγειονομικού προσωπικού, είτε επειδή είχαν διεγνωσμένο κρούσμα στην οικογένεια τους.
Πάντως χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε την επανέναρξη των κλινικών δοκιμών υδροξυχλωροκίνης.
Οι συμμετέχοντες επιλέχθηκαν τυχαία να πάρουν είτε το συγκεκριμένο φάρμακο επί πέντε μέρες είτε εικονικό φάρμακο (πλασίμπο), ξεκινώντας τη χορήγηση σε διάστημα έως τεσσάρων ημερών από την έκθεση στον κορωνοϊό SARS-CoV-2.
Το 12% όσων πήραν υδροξυχλωροκίνη, εμφάνισαν Covid-19 μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, έναντι 14% όσων είχαν πάρει ψευδοφάρμακο, μια διαφορά που θεωρείται στατιστικά μη σημαντική.
Επιπλέον, περισσότεροι άνθρωποι που πήραν το φάρμακο (το 40%), ανέφεραν παρενέργειες, όπως ναυτία, στομαχική διαταραχή και διάρροια, σε σχέση με όσους είχαν πάρει πλασίμπο (16%). Δεν αναφέρθηκαν πάντως πιο σοβαρές επιπλοκές όπως καρδιολογικές.
«Τα στοιχεία μας είναι σαφή ότι, μετά την έκθεση στον ιό, το φάρμακο πραγματικά δεν έχει αποτέλεσμα», δήλωσε ο δρ Μπούλγουερ. Οπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σε εξέλιξη σε διάφορες χώρες βρίσκονται και άλλες μελέτες για τη χλωροκίνη και τη συγγενική υδροξυχλωροκίνη.

 

Μερικοί γιατροί ξαναανακαλύπτουν τον τροχό. Ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης επιτέλους βρήκε το σθένος να συμφωνήσει με τους «Αυτόχθονες  Ελληνες»: «Δεν έχουμε φάρμακα για τους Ιούς».

«Η εμπειρία που έχουμε από αντι-ιικές θεραπείες σε αυτά τα νοσήματα είναι ότι δεν είναι θαυματουργές. Δεν είναι ότι παίρνεις ένα χάπι και γίνεσαι καλά. Και το ταμιφλού για τη γρίπη, εάν δεν το πάρεις τις πρώτες 48 ώρες, δεν έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα. Υπάρχουν καλά φάρμακα για τις λεγόμενες χρόνιες λοιμώξεις, καθώς έχει χρόνο το φάρμακο να δράσει, αλλά στις οξείες, δηλαδή αυτές που εξελίσσονται μέσα σε μέρες, δεν υπάρχουν πολύ αποτελεσματικά φάρμακα. Η αποτελεσματικότητα που βλέπουμε στη ρεμδεσιβίρη είναι πολύ καλή. Το ίδιο αρκετά καλή φαίνεται και η δεξαμεθαζόνη. Αναφορικά με τη χλωροκίνη δεν έχει βγει ακόμη εκτός. Υπάρχει μια συζήτηση που γίνεται για τις δοσολογίες της.
Η δεξαμεθαζόνη ανήκει στα κορτιζονούχα και ο μηχανισμός δράσης της είναι αντιφλεγμονώδης και ανοσοκατασταλτικός. Φαίνεται ότι η αντιφλεγμονώδης δράση της βοηθά στην αντιμετώπιση της καταιγίδας των κυτταροκινών, σε ποσοστό περίπου 10-20%. Εάν μεταφραστεί όμως το ποσοστό αυτό σε χιλιάδες ασθενείς, πρόκειται για μεγάλη βοήθεια».
ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π.: τώρα κάποιος ηλίθιος είπε ότι ένα είδος κορτιζόνης, η δεξαμεθαδόνη, βοηθά εναντίον του ιού. Όλοι ξέρουμε όμως ότι επειδή καταστέλλει την αντισωματική απάντηση είναι και δίκοπο μαχαίρι, μπορεί να αναζωπυρώσει την ασθένεια. Πάλι θεωρητικολογίες…
Καλύτερη να πιείς χλωρίνη που είπε και ο Τραμπ.
Τι χλωρίνη, τι χλωροκίνη…

 



 

«ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ»    26  Ιουλίου  2020

 

ΠΑΛΙ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ".
Ακατάλληλη η χλωροκίνη για τον κορωνοϊό σύμφωνα με νέα γερμανική έρευνα - Τι προκαλεί
Σύμφωνα με νέα γερμανική έρευνα του νοσοκομείου Charité στο Βερολίνο και του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Βόννης, η χλωροκίνη απλά είναι ακατάλληλη για τον κορωνοϊό.
Ο Στέφαν Πέλμαν, επικεφαλής του τμήματος μολύνσεων στο ερευνητικό κέντρο DPZ και ένας από τους συντάκτες της έκθεσης, δηλώνει «πως δεν δικαιολογούνται πλέον κλινικές έρευνες».
Πώς κατέληξαν στο συμπέρασμα;
Τι έκαναν όμως διαφορετικό οι συγκεκριμένοι επιστήμονες; Τους προηγούμενους μήνες δημοσιεύθηκαν έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες υπήρχαν μεγάλες ελπίδες η χλωροκίνη να είναι πράγματι ένα αποτελεσματικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού. Όλες αυτές οι προσπάθειες είχαν όμως ένα σοβαρό μειονέκτημα. Τα πειράματα δεν είχαν γίνει σε ανθρώπινα κύτταρα. «Η αντιϊκή δράση της χλωροκίνης ή της υδροξυχλωροκίνης φάνηκε στα νεφρικά κύτταρα πράσινου πιθήκου.Τα κύτταρα αυτά χρησιμοποιούνται πολύ συχνά από ιολόγους για πειράματα», δηλώνει ο Γερμανός ειδικός.
Και παρόλο που τα κύτταρα αυτά είναι κατάλληλα για πολλά πειράματα, ωστόσο είναι ακατάλληλα για τον κορωνοϊό, συμπληρώνει ο Μάρκους Χόφμαν, ο οποίος επίσης συμμετείχε στην έρευνα. Ο Γερμανός βιολόγος ερευνά από ποιους διαφορετικούς δρόμους οι νέοι ιοί παρεισφρούν στα κύτταρα. «Τα νεφρικά κύτταρα του πράσινου πιθήκου δεν μπορούν να απεικονίσουν την αποφασιστική δίοδο εισόδου, ο SARS-CoV-2 χρησιμοποιεί τα κύτταρα των πνευμόνων του ανθρώπου για τη μόλυνση», συμπληρώνει.
Στα κύτταρα των πιθήκων λείπει ένα σημαντικό ένζυμο με την επωνυμία TMPRSS2, το οποίο ενεργοποιεί τον ιό για να εισέλθει στα κύτταρα των πνευμόνων. Αντ΄ αυτού παράγουν το ένζυμο με την επωνυμία Cathepsin L. Η χλωροκίνη δρα ανασταλτικά σε αυτό το ένζυμο και μπορεί έτσι να εμποδίσει τη μόλυνση των νεφρικών κυττάρων του πράσινου πιθήκου με κορωνοϊό.
Επικίνδυνη η συνταγογράφηση
Η χλωροκίνη μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση του ασθενούς
Οι Γερμανοί επιστήμονες αποφάσισαν να κάνουν τα πειράματά τους σε μια ανθρώπινη κυτταρική σειρά των πνευμόνων με την επωνυμία Calu-3 για να διαπιστώσουν εάν η χλωροκίνη έχει την ίδια ανασταλτική λειτουργία.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι «η χλωροκίνη δεν μπορεί να εμποδίσει την είσοδο του ιού στα κύτταρα των πνευμόνων», όπως είπε ο Στέφαν Πέλμαν.
Για το λόγο αυτό είναι της άποψης, όπως και οι συνάδελφοί του, ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι κλινικές δοκιμές με χλωροκίνη.
Σε όλο τον κόσμο πάντως αυτή την περίοδο διεξάγονται πολλές κλινικές έρευνες με χλωροκίνη. Για τους επιστήμονες Πέλμαν και Χόφμαν, το πιο προβληματικό δεν είναι οι κλινικές έρευνες που διεξάγονται, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν γιατροί που συνταγογραφούν τη χλωροκίνη σε ασθενείς με κορωνοϊό. Γεγονός που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για ασθενείς που υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα. Για τον Χόφμαν, η χρήση χλωροκίνης στην καλύτερη περίπτωση δεν έχει καμία δράση για τον ασθενή και στη χειρότερη επιδεινώνει την κατάστασή του.

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

 

Διαβάστε  και  τα  παρακάτω  άρθρα:

 

Σάββατο, 25 Απριλίου 2020

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ. ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΟΓΕΝΕΙΣ - ΙΟΓΕΝΕΙΣ - ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΧΟΡΗΓΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ; Στον ιό του κοινού κρυολογήματος; στην Γρίππη; στην Ιλαρά; Ερυθρά; Ανεμευλογιά; Ευλογιά; Ερπης επιχείλιος; Έρπης γεννητικών οργάνων; Ερπης ζωστήρ; Ερπητική εγκεφαλίτιδα; Ηπατίτιδα A; Ηπατίτιδα B; Ηπατίτιδα C; Ηπατίτιδα Ε; AIDS; Λοιμώδης μονοπυρήνωση; Λοίμωξη απο κυτταρομεγαλοϊό; Παρωτίτιδα; Πολιομυελίτιδα; Κονδυλώματα οξυτενή; Μολυσματική τέρμινθος; Λύσσα; Δάγγειος;


 Χλωροκίνη: Σταμάτησε κλινική δοκιμή - Αποδείχτηκε θανατηφόρα σε κάποιους ασθενείς.

 «Οι γιατροί απλώς δοκιμάζουν τη χλωροκίνη, επειδή θέλουν να προσφέρουν κάτι στους ασθενείς τους», εκτίμησε η Λορίν Σάουερ του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς των ΗΠΑ.

 

 

 

Η ΧΛΩΡΟΚΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΑΖΙΘΡΟΜΥΚΙΝΗ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΩΣΗ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ. ΜΕΓΑΛΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

 

 

 

 

Ο ΤΡΑΓΚΑΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΥΠΕΡ-ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ. ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΑ. ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ; ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΣΘΕΝΟΣ (Ή ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ), ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ: «ΣΤΟΠ ΒΡΕ ΑΣΧΕΤΕ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ». 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΟΗΤΟΙ (FOOLISH) ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΙ ΙΑΤΡΟΙ. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ": "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΟΥ". 

 

 

 

Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΣΙΜΠΟ ΞΙΑΝΓΚ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»: «ΟΧΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΝΑΙ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΕΜΒΟΛΙΟ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΙΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ». 

 

 

 

  ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: Η ΧΛΩΡΟΚΙΝΗ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ «ΘΕΡΑΠΕΙΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΤΟ Avigan, ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ. ΟΙ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ 2020 ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ: ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ.

 

 

 


Η ΧΛΩΡΟΚΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΑΖΙΘΡΟΜΥΚΙΝΗ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΩΣΗ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ. ΜΕΓΑΛΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.



 

 


  1. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ». ΓΙΑ ΤΗΝ Ν.Δ. ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ: «Κοιτάξτε να μας διαιωνίσετε εσείς οι πολιτικοί τουλάχιστον, μιας κι εμείς οι Έλληνες σβήνουμε. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη χώρα, να την χαίρεστε και να τη νέμεστε, την κερδίσατε με το σπαθί σας, με τα καλύτερα βιογραφικά σας. Είμαι βέβαιος ότι μαζί με εσάς, θα βρούνε δουλειές και οι τηλεπερσόνες, τα παραθρησκευτικά και κοσμικά μέντιουμ, και οι υπάλληλοι τηλεφωνικών κέντρων Siemens για πολιτική διαφήμιση. Ίσως αρκούν αυτά τα μοντέρνα επαγγέλματα για τη χώρα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ». ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ: «Χαρισματικός ασύλληπτος ιδεοληπτικός καταστρέφει με εντατικούς ρυθμούς την Ελλάδα επί επτά μήνες, καταπατά ασύστολα όλα όσα είχε υποσχεθεί, δίνει ρεσιτάλ διαχειριστικής ανικανότητας. Έστω κι έναν Έλληνα (πέρα από τα ξαδελφάκια του) να έπειθε να τον ξαναψηφίσει, θα του έβγαζα το καπέλο για μεγαλοφυία στην τέχνη της πειθούς. Κι όμως έπεισε κάπου 2 εκατομμύρια και ξαναεκλέχτηκε πρωθυπουργός. Η απατεωνιά μαγικά μεταμορφώνεται σε χάρισμα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ». ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: «Αρρενωπό μοντέλο που λανσάρει κομμώσεις γουλί, παρδαλά πουκάμισα και σακάκια με κόκκινη ρίγα πείθει εκατομμύρια Έλληνες και ακόμα περισσότερους ξένους ότι είναι διαπρεπής οικονομολόγος, χωρίς να έχει δημοσιεύσει ποτέ έστω και μια επιστημονική δημοσίευση σε ένα από τα 30 καλύτερα περιοδικά οικονομικών επιστημών. Τον αναφέρω γιατί αυτός ήταν ο προηγούμενος κάτοχος του τίτλου του καλύτερου βιογραφικού της χώρας στα τοπικά καλλιστεία μετριότητας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ». ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ: «Δημοσιογράφος που χρειάζεται διερμηνέα για να συνεννοηθεί με αγγλόφωνους επενδυτές ηγείται απτόητος κόμματος που πείθει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ότι εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ». ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ: «Αρχηγός κόμματος, συνταξιούχος από τα σαράντα κάτι, πείθει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ότι στοχεύει στην παραγωγική ανάπτυξη».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ». ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ: «Άλλος καλός κύριος πείθει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ότι ο Στάλιν ζει».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ». ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «Κ. Μητσοτάκη, ηγείστε ενός κόμματος που, επειδή τιμά την αριστεία και εστιάζει στην παιδεία, έχει εξαποστείλει ως ευρωβουλευτή για να εκπολιτίσει την υπόλοιπη Ευρώπη σε θέματα πολιτισμού και παιδείας τον γίγαντα ποδοσφαιριστή Ζαγοράκη. Τρέμω να αναφέρω τα ονόματα δεκάδων άλλων φωστήρων του κόμματος που έχουν εξαθλιώσει σεμνά και ταπεινά την Ελλάδα επί έτη πολλά».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ». ΓΙΑ ΤΗΝ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «Στις ΗΠΑ μια επιχείρηση που χρωστάει τεράστια ποσά και βλάπτει κραυγαλέα το δημόσιο συμφέρον, δεν αλλάζει απλώς κτίριο, θα πρέπει να κηρυχθεί χρεοκοπημένη και οι ηγέτες της να οδηγηθούν σε δίκη και πιθανότατα στη φυλακή.
    Με βάση αυτές τις αξίες, ένα κόμμα που χρωστάει πάνω από 100 εκατομμύρια Ευρώ θα έπρεπε να κηρύξει χρεοκοπία και οι ηγέτες του να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.
    Κ. Μητσοτάκη, δεν ξέρω αν το συνειδητοποιήσατε καλά ακόμα, αλλά είστε πλέον ο ηγέτης αυτού ακριβώς του κόμματος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ». ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ: «Δεν αστειεύομαι- ή, ορθότερα, δεν αστειεύομαι μόνο. Γνωρίζω κ. Μητσοτάκη ότι έχετε σπουδάσει σε εξαιρετικά πανεπιστήμια. Τα ίδια προσόντα (άριστα σε πτυχίο και μεταπτυχιακά σε εξαιρετικά πανεπιστήμια) έχει και μια κοπέλα που προσλάβαμε πέρυσι σαν βοηθό γραμματέα της γραμματέως σε ένα τμήμα που διευθύνω στο Στάνφορντ. Δεν κάνω αυτή τη σύγκριση για να τη μειώσω, η κοπέλα είναι ικανότατη και πανέξυπνη. Απλώς δεν ξεκινάνε όλα τα παιδιά την καριέρα τους από διευθυντής τραπεζικού ομίλου και πάνω.
    Γνωρίζετε βέβαια ότι από ακαδημαϊκή άποψη υπάρχουν πάνω από 200 χιλιάδες Έλληνες με μεγαλύτερη απήχηση από εσάς στην επιστημονική βιβλιογραφία, κυρίως νεότεροι, και πολλοί από αυτούς άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι σε πράγματα άσχετα με την επιστήμη τους. Γνωρίζετε επίσης ότι από επαγγελματική άποψη υπάρχουν ακόμα περισσότεροι Έλληνες με άριστες περγαμηνές και μεγαλύτερη εργασιακή εμπειρία από εσάς που όμως είναι άνεργοι ή απελπιστικά χαμηλόμισθοι. Απλώς εσείς τα καταφέρατε και πήγατε μπροστά, και εύγε. Αυτοί ακόμα δυστυχώς ψάχνονται – ελπίζοντας να μη χρειαστεί να ψάχνουν και σκουπιδοντενεκέδες. Σας παρακαλώ, όσο ψηλά κι αν φτάσει το άστρο σας, μην ξεχάσετε όλους αυτούς τους αποτυχημένους που ίσως τελικά θα έπρεπε να έχουν καλύτερη τύχη, αν υπήρχε στοιχειώδης ισοπολιτεία και αξιοκρατία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είκοσι χρόνια πίσω πάει η Ελλάδα με τα μέτρα που ανακοίνωσε πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτηση του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου: Το ΑΕΠ του 2020 θα κλείσει στα επίπεδα του ΑΕΠ του έτους 2010 μετά την ανακοίνωση ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4», που σημαίνει ότι οδηγούνται σε lockdown, ενώ αυξάνονται οι πληροφορίες που μιλάνε για γενικό «κλείδωμα» της χώρας από τις 8 Νοεμβρίου.
    Μόνο με αυτά τα μέτρα το ΑΕΠ θα πέσει περί τα 150 δισ. ευρώ από τα 183 δισ. ευρώ που ήταν πέρσι με την ύφεση να πλησιάζει ή και να ξεπερνά πλέον το 20% σε όλο το έτος!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η χλωροκινη δεν είναι καινούργιο φάρμακο, χρησιμοποιούνταν για την ελονοσία, απλά αυτοί το χρησιμοποίησαν μαζί με άλλα και σε τι δοσολογία δεν ξέρουμε, οπότε μάλλον έτσι έκανε κακό.

    Απάντηση
  12. 350 υγειονομικοί νοσούν στην Ελλάδα με κορωνοϊό. 30 Οκτωβρίου 2020
    Στο 70-75% η πληρότητα των ΜΕΘ αυτή τη στιγμή στην Αττική
    Από την Τάνια Η. Μαντουβάλου
    Στον προθάλαμο της εντατικής φαίνεται να βρίσκεται το σύστημα υγείας με τους αριθμούς να υποδηλώνουν εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, τις κλίνες ΜΕΘ να λιγοστεύουν επικίνδυνα, και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να αποδεκατίζεται από τον ύπουλο εχθρό. 350 υγειονομικοί νοσούν αυτή τη στιγμή με κορωνοϊό δηλώνει στο DailyPharmaNews ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος παράλληλα επισημαίνει ότι από το καλοκαίρι και μετά έχουν νοσήσει 500 και από την αρχή της πανδημίας ξεπερνούν τους 1000. «Το εύκολο είναι το lockdown που στοιχίζει ακριβά. Το πρέπον είναι μαζικά προληπτικά τεστ στη κοινότητα για τον εντοπισμό ασυμπτωματικών ασθενών, που είναι κινητές υγειονομικές βόμβες. Εμείς έχουμε έλλειψη μέσων προστασίας, αφού χρησιμοποιούμε μία απλή χειρουργική μάσκα το 8ωρο, κι ένα ζευγάρι γάντια κομμωτηρίου, ενώ τα αντισηπτικά δίνονται με το σταγονόμετρο. Ακόμα και οι στάσεις του νοσηλευτικού προσωπικού (χώροι που φτιάχνουν οι νοσηλευτές τα φάρμακα που θα πάνε στους ασθενείς) είναι μικρές, χωρίς παράθυρο κάποιες φορές, άρα και πολύ επικίνδυνο για διασπορά και έχουμε ζητήσει να διαμορφωθούν και να γίνουν μεγαλύτεροι».
    Π. Παπανικολάου: Γιατί δεν ανακοινώνονται στοιχεία για νοσούντες υγειονομικούς;
    Ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, δηλώνει από την πλευρά του ότι οι υγειονομικοί που νοσούν αυτή τη στιγμή είναι είτε με ήπια συμπτώματα ή με πιο βαριά, και κάποιοι νοσηλεύονται . «Στο δικό μας νοσοκομείο στο Κρατικό της Νίκαιας στην πτέρυγα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με covid, 5 νοσηλευτές διαγνώστηκαν θετικοί και ένας γιατρός που χρειάστηκε νοσηλεία για περισσότερο από μία εβδομάδα. Όμως εμείς ως ΟΕΝΓΕ ρωτάμε από την Άνοιξη γιατί δεν ανακοινώνονται στην ημερήσια ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τα στοιχεία για νοσούντες υγειονομικούς. Όπως επίσης ρωτάμε γιατί δεν ανακοινώνεται στο ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο ο αριθμός των συνολικά νοσηλευόμενων ασθενών, και ανακοινώνεται μόνο ο αριθμός των διασωληνωμένων. Απάντηση όμως μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει για τίποτα από τα δύο». Είναι πάντως χαρακτηριστική η εικόνα σε νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, όπως στο «Αττικόν» που το τελευταίο 10ήμερο βρέθηκαν συνολικά 16 κρούσματα υγειονομικών θετικά, ενώ από το Μάρτιο μέχρι σήμερα συνολικά 28 ιατροί και νοσηλευτές έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. Αλλά και στον «Ευαγγελισμό» που επίσης είναι νοσοκομείο αναφοράς, διαγνώστηκαν 20 άτομα ιατρονοσηλευτικού προσωπικού θετικά. 14 κρούσματα υγειονομικών βρέθηκαν θετικά στο «Σωτηρία» που σηκώνει το μεγαλύτερο όγκο περιστατικών, καθώς επίσης άλλα 9 στο «Ιπποκράτειο», το οποίο πρόσφατα μπήκε στη μάχη κατά του κορωνοϊού . Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί η χθεσινή είδηση ότι είναι μεγάλη η διασπορά στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», καθώς διαπιστώθηκαν συνολικά 15 κρούσματα στο προσωπικό θετικά, αλλά και 4 ασθενείς.
    Στην κόκκινη πλέον Θεσσαλονίκη που η υπερμετάδοση την τοποθέτησε στο επίπεδο συναγερμού 4 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, όπως έχει γίνει γνωστό, τουλάχιστον 23 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» που είναι νοσοκομείο αναφοράς είναι θετικοί στον κορωνοϊό, άλλοι τόσοι στο «Παπανικολάου», ενώ κρούσματα επίσης εντοπίζονται στο «Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης», το «Θεαγένειο», το «Γεννηματάς», αλλά και στο Ψυχιατρικό Nοσοκομείο της πόλης. Γεγονός που προοιωνίζεται τη λήψη περαιτέρω μέτρων, καθότι κλειστή δομή και ως εκ τούτου ο κίνδυνος διασποράς μεγάλος, με τα πράγματα να δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο, αφού η διαχείριση αυτών των περιστατικών είναι εξαιρετικά δύσκολη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για οριακή κατάσταση κάνει λόγο η πρ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Μ. Παγώνη τονίζοντας ότι οι πληρότητας στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αυτή τη στιγμή στην Αττική είναι στο 70- 75% και στην υπόλοιπη Ελλάδα γύρω στο 45%. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι ΜΕΘ ότι και να λέμε είναι στα όρια τους. Οι γενικές ΜΕΘ των νοσοκομείων είναι γεμάτες και μάλιστα διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι. Οι ΜΕΘ κορωνοϊού έχουν πια ελάχιστες κλίνες κενές. Καταλήγουν ασθενείς με κορονοϊό σε νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ. Στις ΜΕΘ υπάρχουν και ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση στα όρια της διασωλήνωσης. Όσον αφορά τις νέες κλίνες ΜΕΘ στο Σωτηρία από τη δωρεά της Ελληνικής Βουλής, από τις 50 λειτούργησαν μόνο 15».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  13. Ν.Τραμπ: «Τα ευρωπαϊκά lockdown δεν σταματούν τον ιό αλλά δημιουργούν δυστυχία, φτώχεια, ταλαιπωρία και θάνατο».
    Ενάντια στα μαζικά lockdown στα οποία προχωρούν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τάχθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας χαρακτηριστικά πως το μόνο που πετυχαίνουν είναι να προκαλούν «φτώχεια, δυστυχία, ταλαιπωρία και θάνατο».
    Μιλώντας από τη Φλόριντα την Πέμπτη, δήλωσε ότι διαφωνεί με τις αποφάσεις πολλών ευρωπαϊκών χωρών να επαναφέρουν τα lockdown ως απάντηση στην αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19, λέγοντας πως τέτοια μέτρα θα επιδεινώσουν την κατάσταση.
    «Τα ευρωπαϊκά lockdown δεν σταματούν τον ιό, αλλά δημιουργούν δυστυχία, φτώχεια, ταλαιπωρία και θάνατο» επεσήμανε ο Αμερικανός και πρόσθεσε πως: «Οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι. Δεν μπορούν να το κάνουν πια… Χάνουν τις επιχειρήσεις τους, χάνουν τις δουλειές τους».
    Ακόμη, ο κ. Τραμπ επεσήμανε πως κάνουν λάθος όσοι συγκρίνουν τις ΗΠΑ με την Ευρώπη και κράτη όπως η Γερμανία και η Γαλλία, ότι δήθεν τα πάνε καλύτερα.
    «Όχι. Δεν τα πάνε καλά. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό που συμβαίνει» εξήγησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, συμπληρώνοντας πως «θέλουμε το καλύτερο για αυτούς, είμαστε στην ομάδα τους. Θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί τους… αλλά δεν τα πάνε καλά. Αυξάνονται τα κρούσματα, κλείνουν, κλείνουν. Διαφωνώ με αυτό και εμείς ποτέ δεν πρόκειται να πάμε ξανά σε lockdown».
    Για πολλούς αναλυτές οι αμερικανικές εκλογές είναι ένα δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του Ν.Τραμπ και της πολιτικής που ακολουθεί και θα ακολουθήσει αν εκλεγεί σε ότι αφορά τον κορωνοϊό.
    Ο Ν.Τραμπ δεν πιστεύει στα περιοριστικά μέτρα και θεωρεί ότι η καταστροφή που γίνεται στην οικονομία θα στοιχίσει ασύγκριτα περισσότερες ζωές από ότι ο κορωνοϊός.
    Πολλοί πιστεύουν πως υπάρχει ενα μαζικό κύμα κατευθυνόμενων lockdown στην ΕΕ με την Γερμανία να κρύβεται από πίσω για να δημιουργηθεί ένα κλίμα πανικού και εκτάκτου ανάγκης, για να παρουσιαστεί ο Ν.Τραμπ ως «ανεύθυνος», ώστε οι Αμερικανοί ψηφοφόροι να επιλέξουν τον Τ.Μπάιντεν (που δυσκολεύεται να θυμηθεί και το όνομα του αντιπάλου του).
    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...