ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

24 Ιανουαρίου 2021

Ο Ζ.Π. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ: ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ», (Κασιδιάρης, Λαγός, Πλεύρης, Βελόπουλος, Μιχαλολιάκος, Καρατζαφέρης, Κρανιδιώτης κλπ) . ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟIΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ Η… ΚΑΤΙΝΑ ΤΟΥ ΚΚ(εσ), Ο ΚΟΥΛΗΣ, Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΑΠΟ ΦΟΒΟ (ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ) ΟΙ «ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ».

 Ο γνωστός Ισραηλινός πολιτικός επιστήμονας Γιακόβ Κάδμι προέβλεψε την πιθανότητα απόκτησης πυρηνικού όπλου από την Τουρκία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άγκυρα θα αποκτήσει σίγουρα πυρηνικό οπλοστάσιο και είναι αδύνατο να σταματήσει αυτή η διαδικασία. Το μόνο ερώτημα, όπως είπε, είναι το χρονοδιάγραμμα.

 Εμβολιάστηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου | in.gr

 Σωστές  δηλώσεις  που  θα  έπρεπε  να γίνουν  από  σωστούς  ανθρώπους.

 Σακελλαροπούλου του  ΚΚ(εσ):  «Τα φετινά Χριστούγεννα, το καλύτερο δώρο μάς το έκανε η επιστήμη»  (σ.Α.Ε.  η  επιστήμη  της  Ιατρικής  του  Έλληνα  Ιπποκράτη) τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά από τον εμβολιασμό της σήμερα κατά της πανδημίας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», και τόνισε: «Δίπλα στην αγωνία, μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας. Γι΄αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε όσο γίνεται περισσότεροι, φυσικά μέσα στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί και με τις οδηγίες των γιατρών».

ΤΑ  ΧΑΛΙΑ  ΤΟΥ  «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ  ΧΩΡΟΥ»   ΣΕ  ΕΝΑ  ΕΘΝΟΣ  ΠΟΥ  ΘΕΛΕΙ ΝΑ  ΠΕΘΑΝΕΙ.  ΤΙ  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ  ΣΤΟΝ  «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΧΩΡΟ»  ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ,  ΣΕ  ΕΝΑ  ΕΘΝΟΣ  ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ  ΝΑ ΖΗΣΕΙ.

 

Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/04/blog-post_20.html

 

Ο  γιος του Νετανιάχου: «Ερντογάν, η Ινσταμπούλ λέγεται Κωνσταντινούπολη -Tο κέντρο του Oρθόδοξου Xριστιανισμού».

Ραβίνος Μαρδοχαίος Φριζής: 

«Ο Μπουτάρης υποσκάπτει τις συντηρητικές αξίες και την οικογένεια. Ο Μπουτάρης θέλει να ξεπουλήσει την Μακεδονία». 
Κριτική στο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, έκανε ο ραβίνος Μορντεχάι Φριζής.
Όπως υποστήριξε ο ίδιος, με αφορμή την επίθεση κατά του δημάρχου, ο κ. Μπουτάρης είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να «πριονίσει» τις συντηρητικές αξίες και την οικογένεια.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι με τα όσα λέει για τη Μακεδονία και για τον Κεμάλ, αλλά και τις κινήσεις του με τους ομοφυλόφιλους έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα.
Τέλος, σημείωσε ότι ενώ ο κόσμος του φώναζε πάρα πολλή ώρα να φύγει αυτός καθόταν προκλητικά και τους αγνοούσε, προκαλώντας την τύχη του.

Έρχονται νέα κόμματα «δεξιά της ΝΔ»: Οι συζητήσεις, το παρασκήνιο και οι πιθανότητες επιτυχίας.  PRONEWS

 

Υψηλή κινητικότητα στον πολιτικό χώρο «δεξιότερα» της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες με την κινητικότητα αυτή να αυξάνεται όσο περνά ο καιρός και γίνεται βεβαιότητα η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του 2021 (εκτός αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνήσει στο γερμανικό σχέδιο για συγκυβέρνηση εντός της άνοιξης).

Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά με την Άγκυρα να ετοιμάζεται να προχωρήσει σε γεώτρηση πριν από το Πάσχα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το Βερολίνο να πιέζει για συνολική λύση μέσω συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και η τραγική οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, μακράν η χειρότερη μετά τον Β'ΠΠ, προκαλούν πρόωρη προσφυγή στην κάλπη στο διάστημα μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου του 2021. 

«Δεξιά» της ΝΔ υπάρχει ένα μωσαϊκό πολιτικών τάσεων που ξεκινούν από τους παλαιούς «καραμανλικούς» και «σαμαρικούς» και φτάνουν μέχρι το, σχεδόν, 3% που είχε αποσπάσει η Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2019.

Είναι ένα ποσοστό επί του εκλογικού σώματος που στις εκλογές του Ιουλίου  του 2019 συμπιέστηκε στο χαμηλότερο επίπεδό του μετά την πτώση της ΝΔ του Κ.Καραμανλή το 2009, περί το 9% και είχε φτάσει στο υψηλότερο επίπεδό του τον Μάϊο του 2012, με ποσοστό σχεδόν στο 20% (Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΛΑΟΣ κλπ.).

Η «συμπίεση» του 2019 θεωρείται ως απόρροια του Σκοπιανού: Τα εθνικά ανακλαστικά ενός κομματιού της δεξιάς που δεν ψηφίζει με «πελατειακά» κριτήρια, ήθελε την απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ πάση θυσία από την εξουσία ως «προδοτικού κόμματος» και αυτό έκριναν ότι μπορούσε να το πετύχει μόνο η ΝΔ.

Δεν μπορούσαν να διακρίνουν από τα «μισόλογα» των στελεχών της ΝΔ, ότι η ηγεσία του κόμματος δεν επρόκειτο επ'ουδενί να ακυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών. Και ψήφισαν το κόμμα που είχε τις πιθανότητες να διώξει τον ΣΥΡΙΖΑ για να καταργήσει την συμφωνία των Πρεσπών.

Από την Πιερία και βορειότερα, όπου η δεξιά καταγράφει τις μεγαλύτερες δυνάμεις της στην κάλπη (οι άλλες περιοχές με ανάλογη εκλογική δυναμική είναι η ανατολική και η νοτιοδυτική Πελοπόννησος), υπάρχει πλέον ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της δεξιάς που θεωρούν ότι η ηγεσία της ΝΔ πρόδωσε την εθνική υπόθεση.

Και δεν έχουν άδικο, καθώς οι βουλευτές του κόμματος ήταν παρόντες και στα δύο συλλαλητήρια (ήταν βέβαια απούσα η ηγεσία, αλλά οι απλοί πολίτες αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν να αποκωδικοποιούν τέτοιες κινήσεις).

Εν πάση περιπτώσει, στο χώρο της δεξιάς υπάρχει πολιτικό κενό αυτή την στιγμή που δεν καλύπτεται επαρκώς σε επίπεδο εκλογικού ποσοστού από την Ελληνική Λύση του Κ.Βελόπουλου.

Το ποσοστό των πολιτών που θα αναζητήσουν να «τιμωρήσουν» την πολιτική του Κ.Μητσοτάκη, υπολογίζεται σήμερα ακόμα και τετραπλάσιο του νυν ποσοστού της Ελληνικής Λύσης (3,70%).

Και αυτό πυροδοτεί κινήσεις που βοηθούσης της απλής αναλογικής θα μπορούσαν να είναι και επιτυχείς.

Η μία κίνηση, ίσως η λιγότερο ισχυρή για την ώρα, έχει να κάνει με τον σχηματισμό του Θ.Τζήμερου και του Φ.Κρανιδιώτη.

Ετερόκλητο το δίδυμο και πολιτικά αταίριαστο, αναζήτησε «σφραγίδα» στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας (υπηρεσιακός) και τ.Α/ΓΕΣ, Φραγκούλη Φράγκου, αλλά εισέπραξε ένα ξερό «Όχι».

Λίγοι μπορούν να φανταστούν πώς θα γίνει διείσδυση στο χώρο της «κανονικής» δεξιάς από έναν άνθρωπο που στήριξε πολιτικά τα Μνημόνια, όπως ο Θ.Τζήμερος, αλλά μένει να φανεί στην κάλπη το αποτέλεσμα της σύζευξης.

Μια δεύτερη κίνηση, η πιο σοβαρή, καθώς έχει το πλέον ζητούμενο, την οικονομική αυτάρκεια, είναι αυτή βορειοελλαδίτη επιχειρηματία μαζί με εκδότη που κινείται στο χώρο της δεξιάς.

Μάλιστα η όλη κίνηση έχει την «ευλογία», έτερου μεγαλοεπιχειρηματία και φιλοδοξεί να συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό πολιτευτών και «κομμένων» στελεχών της ΝΔ από τη νυν ηγεσία του κόμματος. Πιθανότατα πρώην πρωθυπουργός να πλαισιώσει με τις «ευλογίες» του την όλη προσπάθεια.

Εδώ υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που θα καθορίσουν την επιτυχία του εγχειρήματος, όχι πάντα πολιτικοί.

Και υπάρχει και το ερωτηματικό των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής του 2019. Θα μπορέσει να κατέβει το κόμμα στις εκλογές ή έστω να κατέβει ο πολιτικός σχηματισμός «Ελληνες για την πατρίδα» του Ηλία Κασιδιάρη;

Ο βασικός λόγος και το βασικό ερώτημα είναι αν τα φυλακισμένα στελέχη του κόμματος, ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκος και ο Ν.Κασιδιάρης δύνανται να καταρτίσουν ψηφοδέλτια με υποψηφίους βουλευτές στις περιφέρειες που είναι απαραίτητες.

Το βέβαιο είναι ότι δεν τους έχουν αφαιρεθεί τα πολιτικά δικαιώματα, άρα τυπικά μπορούν να είναι υποψήφιοι.

Ο Η.Κασιδιάρης κάνει «γκελ» στον κόσμο της «σκληροπυρηνικής» δεξιάς παράταξης, δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό. Το ζήτημα είναι αν θα μπορέσει να γίνει προεκλογική εκστρατεία από έναν φυλακισμένο ηγέτη κόμματος και να έχει αποτέλεσμα αυτό. Θα είναι ένα πρωτόγνωρο πολιτικό πείραμα.

Η Χρυσή Αυγή, αν κατέλθει ο Η.Κασιδιάρης, μάλλον θα παραχωρήσει «πολιτικό έδαφος» και δεν θα δηλώσει υποψηφιότητα ο ηγέτης της Ν.Μιχαλολιάκος. Άλλωστε ουδέποτε έχει υπαινιχθεί έστω και το παραμικρό κατά του αποχωρήσαντος Η.Κασιδιάρη.

Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής έχουμε και το μοναδικό «μετρήσιμο» ισχυρό ποσοστό του, σχεδόν, 3%, το οποίο παραμένει πιστό στο κόμμα.

Στον χώρο της «σκληροπυρηνικής» δεξιάς υπάρχει και η Εθνική Λαϊκή Συνείδηση του Γ.Λαγού, το Εθνικό Μέτωπο του Μ.Κώνστα κλπ. αλλά με μικρές πιθανότητες να μπορέσουν να συμπλεύσουν με άλλα κόμματα και να αποδώσουν μια ισχυρή εναλλακτική πολιτική πρόταση

Και «αριστερότερα» αυτών υπάρχει το ΛΑΟΣ, που διατηρεί κάποιο κομματικό μηχανισμό, ανά την Ελλάδα, διαθέτει κανάλι, όπως και η Ελληνική Λύση και κάποιοι άλλοι μικρότεροι πολιτικοί σχηματισμοί με τους οποίους είχε σχηματίσει κόμμα που κατέβηκε χωρίς επιτυχία το 2019.

Πρακτικά, λοιπόν. έχουμε τις δύο πιθανά κόμματα, πλην της Ελληνικής Λύσης που θα εισέλθει και πάλι -και ίσως πλέον ενισχυμένη- στην Βουλή, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι θα εμφανιστούν στην κάλπη «στα δεξιά» της ΝΔ. Και ερωτηματικό είναι η περίπτωση της Χρυσής Αυγής/«Έλληνες για την πατρίδα»

Η δεύτερη περίπτωση που προαναφέραμε και η οποία έχει το κρίσιμο στοιχείο της «οικονομικής επάρκειας», αν στελεχωθεί και βρει τον κατάλληλο ηγέτη (δε νομίζουμε ότι ο Α.Σαμαράς που ακούγεται θα μπορούσε να διαδραματίσει αυτό τον ρόλο). θα έχει αρκετές πιθανότητες να κτυπήσει ποσοστά και άνω του 5% και να διεκδικήσει ακόμα και την τρίτη θέση απέναντι στο υπό διάλυση ΚΙΝΑΛ.

 

 

ΤΙ  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ  ΣΤΟΝ  «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΧΩΡΟ»  ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ,  ΣΕ  ΕΝΑ  ΕΘΝΟΣ  ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ  ΝΑ ΖΗΣΕΙ.

 

 

ΤΑ  ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ  ΚΟΜΜΑΤΑ  ΣΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ.
אריה דרעי 2.jpg
Το   ακροδεξιό  κόμμα  "Σας"  Θρησκευτικοί συντηρητικοί   του  Αριέ Ντέρι, είναι  το  τέταρτο  κόμμα  και  συγκεντρώνει  περίπου  το  8%  του  εβραϊκού  λαού.
הרב יעקב ליצמן.jpg
Το  ακροδεξιό  κόμμα  "Ενωμένος Ιουδαϊσμός της Τορά"  του  Ιακώβ  Λίτζμαν  είναι  το  πέμπτο  κόμμα  και  συγκεντρώνει  το   6%  του εβραϊκού  λαού.
Avigdor Lieberman 2017.jpg
Το  ακροδεξιό  κόμμα  "Γισραέλ Μπεϊτέινου"  (Λαϊκός εθνικιστικός σχηματισμός του πρώην υπουργού Αβίγκντορ Λίμπερμαν) είναι  το  έκτο  κόμμα  και  συγκεντρώνει  το  6%    του  εβραϊκού  λαού.
Naftali-Bennett.jpg
Το  ακροδεξιό  κόμμα  "Χαγιαμίν Χεχαντάς"  "Νέα δεξιά"  "Γιαμίνα"  του  Νάφταλι Μπένετ  είναι  το  έβδομο  κόμμα  και  συγκεντρώνει  το  5%  του  εβραϊκού  λαού.

ΔΗΛΑΔΗ  ΤΟ  ΕΝΑ  ΤΕΤΑΡΤΟ  ΤΟΥ  ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ  ΣΩΜΑΤΟΣ  ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ,  ΤΟ  25%  ΕΙΝΑΙ  ΦΑΝΑΤΙΚΑ  ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ. 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΚΑΙ  ΑΛΛΟΙ:  

Στο  Ισραήλ  υπάρχουν  και  ένα  σωρό  άλλα  ακροδεξιά  ρεύματα  με  ισχυρή  επιρροή,  όπως  το ρατσιστικό και αντιαραβικό κόμμα «Οτζμά Γεχουντίτ».  
Πριν  από  τις  εκλογές  σχηματίστηκε  νέα ακροδεξιά παράταξη  της  τέως  υπουργού  Δικαιοσύνης Αγιελέτ Σάκεντ (το ακροδεξιό Χαμπαγίτ Χαγεχούντι (Το Εβραϊκό Σπίτι)  της  Αγιελέτ  Σάκεντ) και ο θρησκευτικός εθνικιστικός σχηματισμός «Εθνική Ένωση» του οποίου ηγείται ο νυν υπουργός Μεταφορών Μπετζαλέλ Σμότριτς.  «Αυτή η ένωση όλων των ρευμάτων του θρησκευτικού σιωνισμού και της λαϊκής δεξιάς εξασφαλίζει τον σχηματισμό μιας ισχυρής δεξιάς κυβέρνησης», δήλωσε η Σάκεντ.   
Οι τρεις ηγέτες κάλεσαν τον υπουργό Παιδείας Ράφι Πέρετζ, επικεφαλής του κόμματος «Εβραϊκή Εστία», έναν άλλο σχηματισμό της θρησκευτικής δεξιάς, να ενωθεί μαζί τους.   Τα μέλη της κεντρικής επιτροπής της Εβραϊκής Εστίας ψήφισαν υπέρ μιας συμφωνίας με το ακροδεξιό κόμμα Εβραϊκή Ισχύς. 
Η συμφωνία αυτή γίνεται  με ένα κόμμα που θεωρείται από  «ρατσιστικό»  μέχρι "χιτλερικό" ! 

Η Αγιαλέτ  Σάκεντ, μητέρα δύο παιδιών, αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση στα πολιτικά χρονικά του Ισραήλ: είναι στέλεχος ενός εθνικιστικού και υπερσιωνιστικού κόμματος, ενώ η ίδια δεν είναι θρησκευόμενη.  

Η εφημερίδα Χααρέτζ την χαρακτηρίζει «τεχνοκράτη με φρέσκο πρόσωπο» και «απαστράπτουσα πολιτικό». 
Το περιοδικό Forbes Israel τη θεωρεί «τη γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Ισραήλ». 
Η ίδια η Σάκεντ στην περίοδο της υπουργίας της έκανε προσπάθειες για να καταστεί ακόμη πιο δύσκολη η απόκτηση ισραηλινής υπηκοότητας, επί τη βάσει θρησκευτικών διακρίσεων, επιδιώκοντας να καταστήσει το Ισραήλ αποκλειστικά «έθνος - κράτος του εβραϊκού λαού».  

Ο πρώην ραβίνος Πέρετζ έχει γίνει γνωστός για τις εμπρηστικές δηλώσεις του πως οι μικτοί γάμοι μεταξύ Εβραίων και μη Εβραίων ισοδυναμούν με «νέο Ολοκαύτωμα», αλλά και ότι «οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να υποβληθούν σε θεραπείες για την επαναφορά του ανδρισμού τους».  Ο Μπεν – Αρί έχει χαρακτηρίσει τους Ισραηλινούς Άραβες “προδότες και δολοφόνους”. 



Το  Ισραήλ,  στα  70 χρόνια  της  ύπαρξής  του, λειτουργεί  σαν  ένας  σκληρός και  αποτελεσματικός  στρατιωτικός  μηχανισμός.

Σε  όλα  αυτά  τα  χρόνια  το  Ισραήλ  διοικήθηκε  από  πρωθυπουργούς  και  υπουργούς,  οι  οποίοι  ήταν  όλοι  σχεδόν  στρατιωτικοί.  Πολλοί  απ’  αυτούς  μάλιστα  υπηρέτησαν στις  ειδικές  μονάδες  και  είχαν  μάχιμη  πολεμική  εμπειρία.  Οι  πολιτικοί  του  Ισραήλ  απέδειξαν  την  αξία  τους,  την  ικανότητά  τους  και  την  φιλοπατρία  τους  πρώτα  στις  πολεμικές  επιχειρήσεις   και  μετά  στο  πολιτικό  πεδίο.  Το  Ισραήλ  δεν  καταδιώκει,  δεν  καταστρέφει,  ούτε  συνταξιοδοτεί  ατιμωτικά  τους  στρατιωτικούς  του,  όπως  γίνεται  στην  Ελλάδα.  Στο  Ισραήλ  δεν  υπάρχουν  μεσαιωνικού  τύπου  μαφιόζικες  πολιτικές  οικογένειες,  όπως  στην  Ελλάδα,  για  να  βγάζουν  διεφθαρμένα ανίκανα  νεαρά  πρακτοράκια  ξένων πρεσβειών  με  μηδενική  στρατιωτική  υπηρεσία.

 
 

 ΓΙΑΤΙ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΔΕΝ  ΕΧΟΥΜΕ  ΣΟΒΑΡΑ  ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ  ΚΟΜΜΑΤΑ  ΣΑΝ  ΑΥΤΑ  ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ;

Κοινωνιολογικές έρευνες έχουν αποδείξει, ότι το ποσοστό ατόμων στις ευρωπαϊκές χώρες που ασπάζεται "ακροδεξιές" ιδεολογίες είναι περίπου 7 μέχρι 15 %. (Βλέπουμε ότι σήμερα στο Ισραήλ το ποσοστό των "ακροδεξιών" είναι 25 - 35 %).
Ποιο είναι τελικά το ξεχωριστό εκείνο χαρακτηριστικό που κάνει έναν άνθρωπο "ακροδεξιό";
Κατά την γνώμη μου το ιδιαίτερο, ΜΟΝΑΔΙΚΟ, (και επίφοβο) χαρακτηριστικό  των  λεγόμενων  ακροδεξιών, το οποίο δεν διαθέτουν τα υπόλοιπα άτομα, είναι η ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ υπέρ του λαού τους.
Οι "ακροδεξιοί" βάζουν το συλλογικό-λαϊκό συμφέρον σε ανώτερη μοίρα από το προσωπικό τους συμφέρον, σε τέτοιο βαθμό ώστε να εκμηδενίζουν και το ένστικτο της ατομικής τους αυτοσυντήρησης.


Η θαρραλέα αντιμετώπιση του θανάτου, το αγέρωχο αντίκρισμα του Χάρου, η μεγάλη σημασία που δίνουν στο πώς θα πεθάνουν, είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των «ακροδεξιών». Και όταν όλα δείχνουν ότι τελείωσαν, όταν η αποστολή που ξεκίνησε απέτυχε, ο «ακροδεξιός» δεν συμβιβάζεται, δεν δικαιολογείται, δεν σαλιαρίζει. ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ. Αυτή, και μόνο αυτή η ενέργεια, τον κατατάσσει στην συνομοταξία των πιο υπερήφανων όντων του πλανήτη. 

Οι λεγόμενοι "ακροδεξιοί" είναι άτομα ευφυή και περήφανα. Εύκολα θα μπορούσαν να ανέβουν την κοινωνική και οικονομική σκάλα. Προτιμούν όμως να πάνε ενάντια στα προσωπικά τους συμφέροντα, για ηθικούς και ιδεολογικούς λόγους.
Οι συνηθισμένοι άνθρωποι συνήθως φοβούνται πολύ αυτούς τους ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Φοβούνται το ηθικό τους σθένος, τον χαρακτήρα τους να λέει ΟΧΙ και να το πληρώνουν με ταλαιπωρίες, φυλακίσεις και θανάτους.
Τα δίποδα βοσκήματα του κοπαδιού τους αποκαλούν τρελούς, πατριώτες, μάρτυρες, φασίστες, κλπ. (παράβαλε τα λόγια του Κολοκοτρώνη: «όταν ξεκινήσαμε την Επανάσταση, ο κόσμος μας έλεγε τρελούς»).


Οι Έλληνες γνωρίζουν  σήμερα, ότι τα ελληνικά πολιτικά κόμματα είναι άθλια κατασκευάσματα, ελεγχόμενα πλήρως από τις ξένες πρεσβείες. Παλιά μάλιστα ήταν περισσότερο ειλικρινή γι’αυτό και αυτοεπονομάζονταν αγγλικό, γαλλικό και ρωσικό κόμμα, ανάλογα από την πρεσβεία που τα έπαιρναν. Η βρωμιά και η δυσωδία είναι κεκτημένο προνόμιο των «ελληνικών» πολιτικών κομμάτων. Όλα τα «ελληνικά» πολιτικά κόμματα, αποδεδειγμένα, είναι βουτηγμένα στην σήψη, είναι γεμάτα από απατεώνες, κλέφτες και πράκτορες ξένων πρεσβειών.


Εμ. Ροϊδης. Ελληνικό Κόμμα  είναι: «Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν’ αναγιγνώσκωσι και ν’ αρθογραφώσιν, εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι να αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να εργάζωνται».

 

 

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  ΟΙ  "ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ"  εδώ  και  αρκετά  χρόνια  έχουν  κάνει  πολλές  εκκλήσεις  στους  λεγόμενους  έλληνες  "ακροδεξιούς"  να  σοβαρευτούν,  αφού  κατεβαίνουν  στην  πολιτική  κονίστρα,  να  πάψουν να  συμπεριφέρονται  σαν  παιδιά  ή  ακόμη  χειρότερα  σαν  ψυχοπαθείς.  Οι  εκκλήσεις  των  "Αυτόχθονων  Ελλήνων"  στους  "ακροδεξιούς"  να  μελετήσουν  βαθιά  την  επιστήμη  της  πολιτικής  και  να  αναλάβουν  συγκεκριμένες  έξυπνες  πολιτικές  πρωτοβουλίες,  που  θα  οδηγήσουν  στην  εκλογική  επιτυχία,  δεν  εισακούστηκαν  ποτέ.

ΜΙΑ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΠΟΥ  ΕΙΧΑΜΕ  ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:  να  καλέσουν  στην  Ελλάδα  την  Πλέιμ  και  να  την  προτείνουν  για  υποψηφιότητα  για  Βουλευτής  του  ελληνικού  κοινοβουλίου.  Η  Πλέιμ  γνωρίζει  άριστα  τα  Ελληνικά  και  βέβαια  έχει  όλες  τις  απαραίτητες  διασυνδέσεις με το  βαθύ αμερικανικό  κράτος  και  τις  Μυστικές  υπηρεσίες.  Δεν  γνωρίζουμε  την  δυνατότητα  για  υποψηφιότητα  για  βουλευτής.  Αν  γίνεται  θα  φέρει  καταλυτικές  εξελίξεις.  Ακόμη  όμως  και  αν  δεν  γίνεται  νομικά,  η  κίνηση  αυτή,  η  επίσκεψη   Έλληνα  πολιτευόμενου   στην  οικία  της  στην  Αμερική,  ο  διεθνής  θόρυβος  κλπ  θα  φέρει  τέτοια  δημοσιότητα  που  θα  αναστατώσει  την  εσωτερική  πρακτορίλα  και  ο  πολιτικός  χώρος  θα  πάρει  στα  επάνω  του. 

 

 Το  ίδιο  θα  γίνει  αν  οι  "ακροδεξιοί"  καλούσαν  για  υποψήφιο  βουλευτή  τον  τέως  διευθυντή  της  CIA  βορειοηπειρώτη,  από  την  Χιμάρα,  Γεώργιο  Τένετ  (υποδιευθυντής  CIA  1995-1997 και διευθυντής 1997-2004)  ή  τον  διάσημο  ιατρό  νευροχειρουργό αδελφό  του.


Και  πόσους  ακόμη...

 

Δυστυχώς  η  πολιτική  σκέψη  στα ακροδεξιά  γκρουπούσκουλα  στην  σημερινή  Ελλάδα  εξαντλείται  στον  εξορκισμό  του κορωνοϊού,  στον  (λυσσαλέο)  πόλεμο  ενάντια  στο καταραμένο  εμβόλιο  και στις  "παρενέργειές"  του,  στο αν μεταδίδεται ο ιός με την "θεία κοινωνία" ( ! ),  στην  προφητολαγνεία,  στην  πίστη  στα  (ανύπαρκτα)  θαύματα,  στην λειψανολαγνεία  και  σε  ότι  πιο  αναχρονιστικό και καθυστερημένο  υπάρχει  στην νεοελληνική  κοινότητα  των  ρωμιών.

Αδυνατούν  να  παρακολουθήσουν και  τους ιδεολογικούς  τους  προγόνους,  τον  Περικλή  Γιαννόπουλο,  τον  Ίωνα  Δραγούμη,  τον  Κωστή  Παλαμά  και  άλλους,  οι οποίοι  κρατούσαν  σταθερά μία  κριτική  ματιά  απέναντι στις  αναχρονιστικές  και  ουσιαστικά  ανθελληνικές  θέσεις  της  ορθόδοξης  εκκλησίας.  

 

«Έλληνες  πεθαίνετε, διότι σκοτώσατε το Πνεύμα. Ενόσω δεν αναστηθή και αναστηλωθή το Πνεύμα, αδύνατον να αρχίση η υπάρχουσα Ζωντανή Ελλάς». Περικλής Γιαννόπουλος (1870-1910)

 

 

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/08/blog-post_2.html

Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΡΙΩΝΕΙ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ" ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ Η ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΙΣΧΥΕΙ: "ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ". ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΤΟΥΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ" ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ". 

 

 

 

https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/08/25-35.html

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020

ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ 25-35% ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ. ΕΦΟΣΟΝ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΜΕ ΤΟ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΤ' ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ, ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΑ ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΑ.

ΤΑ  ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ  ΚΟΜΜΑΤΑ  ΣΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ.

 

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/06/blog-post_3.html

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.

 

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2017/10/blog-post_54.html

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

Η ΙΟΥΔΑΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΓΙΑΛΕΤ ΣΑΚΕΝΤ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ.

«AN  O  ΠOYTIN  ΘΕΛΕΙ  ΝΑ  ΖΗΣΕΙ,  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΚΑΝΕΙ  ΟΤΙ  ΤΟΥ  ΛΕΕΙ  ΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ».

 

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/06/blog-post_16.html

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΩΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ 

 

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/08/100.html

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ. ΕΛΛΑΣ: Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΗ ΧΩΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΟΥ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΣΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ.

 

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/06/blog-post_39.html

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΖΗΝΩΝΟΣ ΠΑΠΑΖΑΧΟΥ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ. 

 

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/06/blog-post_5.html

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: "ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΩ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ". ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; 

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/07/blog-post_97.html

Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΣ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ. 

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/12/blog-post_14.html

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

ΠΡΟΤΑΣΗ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»: ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ» ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΣΑΝ ΑΝΤΡΕΣ. ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΛΙΓΟ ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ; ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΚΑΝΑΝ ΕΘΕΛΟΥΣIΩΣ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΣΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΠΡΟΣΩΠΑ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΘΑΝ ΤΙΠΟΤΕ. ΞΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ» ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΩΣ ΣΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ; ΣΑΝ ΔΕΙΛΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ.

 

ΜΙΑ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ PFIZER ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ. 

 

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


  1. Εμβόλιο Moderna: οι δοκιμές πήγαν πολύ καλά.
    Στους 13 ανέρχονταν οι νεκροί από τις δοκιμές του εμβολίου mRNA-1273 της αμερικανικής εταιρείας Moderna μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου σύμφωνα με απολογιστική έκθεση της εταιρείας.
    Από τους 13 εθελοντές οι 6 είχαν κάνει λήψη του εμβολίου mRNA-1273 και οι επτά λήψη placebo. Στις αιτίες του θανάτου των 13 εθελοντών αναφέρονται διάφοροι λόγοι από παθολογικά αίτια έως και αυτοκτονία.
    Συνολικά στις δοκιμές του εμβολίου συμμετείχαν 30.418 εθελοντές οι οποίοι έλαβαν δύο δόσεις των 100 μg mRNA-1273 έκαστος.
    Ζ.Π.

    Απάντηση
  2. Τόκιο: Χιλιάδες Ιάπωνες στους δρόμους διαδήλωσαν υπέρ του Τραμπ.
    Χιλιάδες Ιάπωνες κατέβηκαν στους κεντρικούς δρόμους του Τόκιο για να διαδηλώσουν υπέρ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ενόψει της κρίσιμης κοινής συνεδρίασης Γερουσίας και Βουλής Αντιπροσώπων όπου θα καταμετρηθούν οι ψήφοι των εκλεκτόρων για να αναδειχθεί οριστικά και αμετάκλητα ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.
    Η ιαπωνική στήριξη στον Τραμπ έχει να κάνει με την σκληρή πολιτική του απέναντι στην Κίνα, πολιτική που θέλει να ανατρέψει ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζόε Μπάιντεν.
    Ζ.Π.

    Απάντηση
  3. “Orka”: Με τουρκική τορπίλη θέλει το τουρκικό Ναυτικό να βυθίσει τα ελληνικά Type 214.
    Με την ελαφριά τορπίλη της ROKETSAN “Orka” θέλει τo τουρκικό Ναυτικό να βυθίσει τα ελληνικά υποβρύχια και ειδικότερα τα Type 214 τα οποία θα εξοπλιστούν μαζί με τις νέες τορπίλες και με συστήματα αντιμέτρων.
    Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική εταιρεία η τορπίλη “Orka” που μπορεί να εξαπολυθεί τόσο από ελικόπτερα και αεροσκάφη, όσο και σκάφη επιφανείας φαίνεται να «παρακάμπτει» αντίμετρα παραπλάνησης που εμφανίζουν ψευδή στόχο και να πλήττει το υποβρύχιο.
    Είναι άγνωστο πόσο προηγμένη τεχνολογία διαθέτει η συγκεκριμένη τορπίλη, αλλά η ROKETSAN έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ικανότητα αντι-αντιμέτρων υποβρυχίων.
    Σε ότι αφορά τα αντίμετρα τορπιλών για τα Type 214 του ΠΝ στις 14 Νοεμβρίου είχε πραγματοποιηθεί στην ΓΔΑΕΕ η διαδικασία κατάθεσης των φακέλων τεχνικής και οικονομικής προσφοράς από την εταιρία LEONARDO SpA για τον διαγωνισμό 07/20 και την αποσφράγιση του φακέλου της τεχνικής προσφοράς.
    Η εταιρία συμμετέχει στον διαγωνισμό για την «Προμήθεια Αντιμέτρων Τ/Λ και Υποστήριξής τους (FOS) με Προαίρεση Αγοράς (Option)» προϋπολογιζόμενου κόστους 10 εκατ. € με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, τη δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού και με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, αλλά το βασικό κριτήριο θα έπρεπε να ήταν η πλέον τεχνολογικά προηγμένη λύση και όχι η πιο φθηνή!
    Τα αντίμετρα προορίζονται για τα υποβρύχια Τype 214 του Π.Ν.
    Το βασικό αντικείμενο της προμήθειας περιλαμβάνει δύο τύπους αντιμέτρων δολωμάτων και παρεμβολέων:
    48 MTE 103B (decoy) με ΝSΝ: 5865-15-187-6534 (με παραδόσεις 24 σε 18 μήνες από την ενεργοποίηση της σύμβασης και 24 σε 24 μήνες). Τα συγκεκριμένα αντίμετρα παραπλανούν την τορπίλη από τον αρχικό της στόχο, όπως της κατηγορίας που δείχνει να αποφεύγει η τουρκική τορπίλη.
    72 JAM 102 (jammer) με NSN: 5865-15-187-6578 (με παραδόσεις 36 σε 24 μήνες από την ενεργοποίηση της σύμβασης και 36 σε 30 μήνες). Τα συγκεκριμένα εκπέμπουν υψηλής έντασης και εύρους φάσματος θόρυβο που καλύπτει τον θόρυβο του υποβρυχίου αλλά και τις επιστροφές των τορπιλών.
    Ζ.Π.

    Απάντηση
  4. Ισραηλινός υπουργός: «Οι σχέσεις με την Τουρκία θα βελτιωθούν».
    Η πρόσφατη «επίθεση» φιλίας προς το Ισραήλ από τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν με στόχο την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού από τα ισραηλινά ΜΜΕ.
    Την Παρασκευή ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία έχει θέμα με «ορισμένους ανθρώπους που βρίσκονται σε υψηλές θέσεις» και οι σχέσεις των δύο χωρών θα ήταν κατά πολύ διαφορετικές εάν οι άνθρωποι δεν βρισκόταν εκεί που βρίσκονται, υπονοώντας προφανώς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Β.Νετανιάχου.
    Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη ότι «η πολιτική του Ισραήλ στο παλαιστινιακό η κόκκινη γραμμή μας. Είναι αδύνατο να δεχθούμε την πολιτική του Ισραήλ σε αυτό το θέμα. Οι απάνθρωπες πράξεις τους είναι απαράδεκτες για εμάς», είπε πιο συγκεκριμένα.
    Παρά το φαινομενικά «αυστηρό» ύφος των δηλώσεων Ερντογάν ο Τούρκος πρόεδρος έχει επιχειρήσει να κάνει ανοίγματα προς το Ισραήλ. Πρόσφατα διόρισε νέο πρεσβευτή στο Τελ Αβιβ (μετά από δύο χρόνια απουσίας) ενώ έχει δηλώσει πως η Τουρκία θέλει μια συμφωνία με το Ισραήλ για την ΑΟΖ.
    Ίδια άποψη αναφορικά με την πηγή του προβλήματος, αλλά από την σκοπιά του Ισραήλ φαίνεται να έχει και το Τελ Αβίβ. Το παλαιστινιακό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, λένε.
    Ισραηλινός πρώην υπουργός με εμπειρία σε διπλωματικά θέματα δήλωσε στην ισραηλινή εφημερίδα Hayom:
    «Η κατάσταση με την Τουρκία είναι εντελώς διαφορετική με αυτή που μας επέτρεψε να αποκαταστήσουμε διπλωματικές σχέσεις με τέσσερις μουσουλμανικές χώρες. Και αυτό γιατί το πρόβλημα είναι η υποστήριξη της Τουρκίας στη Χαμάς.
    Το γεγονός ότι το αρχηγείο της Χαμας βρίσκεται στην Τουρκία είναι πολύ προβληματικό. Αυτό εμποδίζει τα πάντα. Όσο η πολιτική της Τουρκίας απέναντι στη Χαμας παραμένει η ίδια, οι σχέσεις των δύο χωρών δεν πρόκειται να βελτιωθούν», είπε.
    Ζ.Π.

    Απάντηση
  5. Τουρκία-Ισραήλ: Οι τέσσερις λόγοι που ο Ερντογάν θέλει να ξαναγίνει σύμμαχος με το Τελ Αβίβ. Πηγή: echedoros-a.gr
    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πυροδότησε μια πολιτική βόμβα, ίσως τη μεγαλύτερη, μεταξύ όσων έχει πει τελευταία, όταν ανακοίνωσε ότι η χώρα του ήθελε καλύτερες σχέσεις με το Ισραήλ, και αποκάλυψε ότι οι συνομιλίες σε επίπεδο πληροφοριών συνεχίζονται ακόμη και τώρα.
    Σύμφωνα, επίσης, με διαρροές του ισραηλινού Τύπου, οι συνομιλίες μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ έχουν μια ασυνήθιστη πυκνότητα από τότε που οι δύο πρέσβεις αποσύρθηκαν το 2018 λόγω της κλιμάκωσης της ισραηλινής επιθετικότητας στη Λωρίδα της Γάζας, με τις εικασίες για αποκατάσταση τους.
    Αυτές οι προφανείς προθέσεις κανονικοποίησης που εξέφρασε ο Πρόεδρος Ερντογάν είχαν «σοκαριστικό» αντίκτυπο στα πολιτικά ισλαμικά κινήματα στη Μέση Ανατολή, ειδικά στο κίνημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, το οποίο τον θεωρεί «μοντέλο» και Ιμάμη, και ένα σταθερό τείχος μπροστά στα αδιάκοπα βήματα της ομαλοποίησης στον αραβικό κόσμο.
    Είναι ειρωνικό ότι αυτή η τουρκική «εκδήλωση» της επιθυμίας για ομαλοποίηση των σχέσεων με το ισραηλινό κράτος κατοχής προέκυψε όταν το Μαροκινό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, το οποίο χαρακτηρίζεται ως ένας από τους κλάδους του κινήματος «Αδελφότητα» και το μεγαλύτερο στην Ένωση του Μαγκρέμπ, υποστήριξε την ομαλοποίηση των σχέσεων Μαρόκου-Ισραήλ, προκαλώντας «σοκ» μεταξύ των περισσότερων ισλαμιστών.
    Η ομαλοποίηση μεταξύ της Τουρκίας και του ισραηλινού κράτους είναι βαθιά ριζωμένη, χρονολογείται από το 1949 όταν η τουρκική κυβέρνηση αναγνώρισε την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και αντάλλαξε διπλωματικές σχέσεις με αυτό, παρά την ένταση σε αυτές τις σχέσεις το 2010 λόγω της ισραηλινής επίθεσης στο πλοίο «Μαβί Μαρμαρά» που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας. Μια επίθεση που οδήγησε στο θάνατο δέκα από τους ακτιβιστές που επέβαιναν επί του πλοίου, ενώ η συνεργασία πληροφοριών μεταξύ των δύο χωρών δεν επηρεάστηκε καθόλου, και το ίδιο ισχύει και για τις οικονομικές σχέσεις, καθώς ο όγκος των συναλλαγών έφτασε περίπου τα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως το 2019 και οι τουρκικές αεροπορικές εταιρείες πραγματοποιούν περισσότερες από 60 πτήσεις την εβδομάδα προς το Αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.
    Το Ισραήλ ήταν η πηγή των κύριων συμφωνιών όπλων για την Τουρκία και αυτές οι συμφωνίες έφτασαν στο αποκορύφωμά τους μετά την εισβολή του τουρκικού στρατού στη βόρεια Κύπρο το 1974 όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες επέβαλαν εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία ως διαμαρτυρία.
    Υπάρχουν πολλές εικασίες σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν τον πρόεδρο Ερντογάν να σπάσει τις προηγούμενες «απαγορεύσεις» του και να κινηθεί προς την ενίσχυση των σχέσεων με μια χώρα που περιέγραψε μέχρι πρόσφατα ως «αδίστακτη» και «εγκληματία» που σκοτώνει και λιμοκτονεί τον παλαιστινιακό λαό και υιοθετεί το κίνημα της «Ισλαμικής Αντίστασης», ενώ ανοίγει «πολιτικά» τις πόρτες της χώρας του στην ηγεσία της Χαμάς.
    Ζ.Π.

    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. Τουρκία-Ισραήλ: Οι τέσσερις λόγοι που ο Ερντογάν θέλει να ξαναγίνει σύμμαχος με το Τελ Αβίβ. Αυτοί, λοιπόν, συνοψίζονται ως εξής:
      Πρώτον:
      Η επιταχυνόμενη και βαθύτερη στρατηγική συνεργασία μεταξύ του Προέδρου Ιλχάμ Αλίγιεφ, προέδρου του Αζερμπαϊτζάν και του συμμάχου του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μια εταιρική σχέση που ενισχύθηκε κατά τον πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, καθώς ο Ερντογάν έστειλε στρατεύματα, βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό και drone (Bayraktar) για να υποστηρίξει τον σύμμαχό του Αλίγιεφ, με τον οποίο διατηρεί στενές σχέσεις συμμαχίας. Το Ισραήλ υποστήριξε στον ίδιο τον πόλεμο το Αζερμπαϊτζάν, και φημολογείται ότι ο Πρόεδρος Αλίγιεφ ήταν αυτός που ενήργησε ως μεσολαβητής μεταξύ του Ερντογάν και του Νετανιάχου για την ομαλοποίηση των σχέσεων.
      Δεύτερον:
      Ο Πρόεδρος Ερντογάν αντιμετωπίζει διπλές οικονομικές κυρώσεις: Από την Αμερική λόγω του ότι αγόρασε τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα «S-400» και από την Ευρωπαϊκή Ένωση που υποστηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο στη διαμάχη για τα υδάτινα σύνορα σχετικά με τα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου. Στην πρόληψη ή μείωση αυτών των κυρώσεων.
      Τρίτον:
      Με την απώλεια του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις τελευταίες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, του αντιπάλου του που υποστηρίζει τους Κούρδους αντάρτες και τις υποθέσεις τους, ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει ανάγκη από τον Ισραηλινό σύμμαχο και την επιρροή του να τον υποστηρίξει σε οποιαδήποτε επερχόμενη σύγκρουση με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση που αναμένεται να στηρίξει τους αντιπάλους του, ειδικά τον Φετιουλάχ Γκιουλέν, του οποίου το κίνημα κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από το πρόσφατο στρατιωτικό πραξικόπημα.
      Τέταρτον:
      Λαμβάνοντας υπόψη τη συχνότητα της διαδικασίας ομαλοποίησης των αραβικών κυβερνήσεων με το Ισραήλ, ειδικά στον Κόλπο, ο Πρόεδρος Ερντογάν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αυτήν την ευκαιρία για να συμμετάσχει σε αυτήν τη διαδικασία, να κάνει αυτό το βήμα και να προσπαθήσει να ομαλοποιήσει τις σχέσεις του όχι μόνο με το Ισραήλ, αλλά και με ορισμένες άλλες αραβικές και χώρες του Κόλπου, όπως η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος. Ήταν αξιοσημείωτο ότι δεν επέκρινε, ούτε με μια λέξη, στο τελευταίο βήμα της μαροκινής εξομάλυνσης, αν και δεν έχει εκφράσει μεγάλη φιλικότητα προς το Μαρόκο, και το επίκεντρο των σχέσεων του με τις χώρες της Ένωσης του Μαγκρέμπ είναι η Αλγερία, και σε μικρότερο βαθμό η Τυνησία.
      Η επιστροφή των πρεσβευτών, η αύξηση του όγκου των εμπορικών συναλλαγών και η εμβάθυνση των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων θα είναι οι τίτλοι του επόμενου σταδίου.
      Αλλά υπάρχει το ερώτημα:
      Αυτό το «πραξικόπημα» θα οδηγήσει σε αλλαγή στην πολιτική της «Τουρκίας του Ερντογάν» προς τους συμμάχους του, ειδικά τα πολιτικά Ισλαμικά κινήματα, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και το κίνημα της Χαμάς ειδικότερα;
      Αξίζει να σημειωθεί ότι το κίνημα «Χαμάς», το οποίο επέκρινε έντονα τις αραβικές κυβερνήσεις, όπως και αυτής της κυβέρνησης του Μαρόκου, δεν σχολίασε ούτε μια λέξη για την ανακοίνωση των τουρκικών προθέσεων κανονικοποίησης που ειπώθηκε από το στόμα του ίδιου του προέδρου Ερντογάν.
      Και υπάρχει ένα άλλο ερώτημα:
      Αυτή η τουρκο-ισραηλινή ομαλοποίηση θα αποτελέσει εισαγωγή ή κάλυψη για την ομαλοποίηση των σχέσεων του Ισραήλ με το Κατάρ, δεδομένου ότι το Κατάρ είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Ερντογάν στην περιοχή;
      Ίσως ο Πρόεδρος Ερντογάν ήθελε, μέσω αυτού του βήματος της ομαλοποίησης με το Ισραήλ, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με όλες τις δηλωμένες ιδεολογίες και πεποιθήσεις του, να σπάσει την περιφερειακή και διεθνή απομόνωσή του, αλλά έκανε το λάθος βήμα κατά τη γνώμη μας, το οποίο μπορεί προσωπικά να είναι το μεγαλύτερο θύμα επειδή μπορεί να χάσει όσα απομένουν από τους φίλους του.
      Θα επέλθει όμως ομολοποίηση; Το Ισραήλ θεωρεί ως απαράβατο όρο για την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών την αλλαγή των σχέσεων της Τουρκίας με τη Χαμάς.
      Εάν όμως κάνει κάτι τέτοιο ο Ερντογάν, τότε θα παύσει να λογίζεται ως «ηγέτης των μουσουλμάνων» στη Μέση ανατολή, ένα προφίλ που κόπο προσπάθησε να δημιουργήσει.
      Ζ.Π.

  6. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ». Δυστυχώς η πολιτική σκέψη στα ακροδεξιά γκρουπούσκουλα στην σημερινή Ελλάδα εξαντλείται στον εξορκισμό του κορωνοϊού, στον (λυσσαλέο) πόλεμο ενάντια στο καταραμένο εμβόλιο και στις "παρενέργειές" του, στο αν μεταδίδεται ο ιός με την "θεία κοινωνία" ( ! ), στην προφητολαγνεία, στην πίστη στα (ανύπαρκτα) θαύματα, στην λειψανολαγνεία και σε ότι πιο αναχρονιστικό και καθυστερημένο υπάρχει στην νεοελληνική κοινότητα των ρωμιών.
    Αδυνατούν να παρακολουθήσουν και τους ιδεολογικούς τους προγόνους, τον Περικλή Γιαννόπουλο, τον Ίωνα Δραγούμη, τον Κωστή Παλαμά και άλλους, οι οποίοι κρατούσαν σταθερά μία κριτική ματιά απέναντι στις αναχρονιστικές και ουσιαστικά ανθελληνικές θέσεις της ορθόδοξης εκκλησίας.
    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...