ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

11 Ιανουαρίου 2021

ΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΙΟΥΔΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ : «ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΤΟΝ ΝΑΤΙΒΙΣΜΟ. ΑΝ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ, ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΩ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».

 

                                      
Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  ΤΗΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ,  ΣΕ  ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ  ΙΟΥΔΑΙΩΝ,  ΤΟΝ  ΝΑΤΙΒΙΣΜΟ,  ΤΗΝ  ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΑ,  ΤΗΝ  ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ.

 Η  ομιλία του Μητσοτάκη της  οικογενειοκρατίας στο American Jewish Committee.


  



 
 

Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί προς όλους ότι θα εφαρμόσει την προδοσία των Πρεσπών».

 «Η άνοδος της ξενοφοβίας, του νατιβισμού και του ρατσισμού είναι δυστυχώς μία πραγματικότητα στην Ευρώπη, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε». 
Νατιβισμός  (Nativism) λέει στους ιουδαίους  ο  Μητσοτάκης της  οικογενειοκρατίας,  "εθνικισμός" το μεταφράζει το τουρκοκάναλο.  Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το «Νατιβισμό»,  δηλαδή  πρέπει να καταπολεμηθεί η άποψη ότι στην Ελλάδα πρέπει να κατοικούν απόγονοι Ελλήνων.
 

Πρέπει  να  πάψουν  να υφίστανται αυτόχθονες  λαοί.  Με  υποχρεωτικές  διασταυρώσεις  σε  όλους  τους  Γκοΐμ,  όπως  κάνουν  οι  κτηνίατροι  στα  ζώα, με φυλετικές επιμειξίες,  θα  επικρατήσει  ένας φυλετικός τύπος μιγάδων, που δεν θα έχει ρίζες πουθενά,  θα νιώθει "πολίτης του κόσμου" και θα μεταναστεύει όπου  θέλει  κατά περίσταση.  Η ηγεσία  του  κόσμου  (οι  κτηνίατροι)  θα  προέρχονται  μόνο  από  την  ιουδαϊκή  ράτσα.  Από τον "ρατσισμό", την "ξενοφοβία", τον "εθνολαϊκισμό" και τους  άλλους νεολογισμούς για Γκοΐμ  υπανθρώπους, περνάμε στον "νατιβισμό"  (Nativism = αυτοχθονισμός).  H  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ  ΤΩΝ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ  ΛΑΩΝ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΜΕΘΟΔΟ  ΚΑΛΛΕΡΓΗ  ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ.  

«Είσαι χειρότερος από τον Τσίπρα», φώναξαν οι Έλληνες  Μακεδόνες  στον Κυρ. Μητσοτάκη, στη Βέροια.

Ο   προδότης  Τσίπρας  και  η  συμμορία  του  γνωρίζουν  καλά  σε  ποιο  σημείο  βρίσκεται  η  καρδιά  της  Ελλάδος.  Γνωρίζουν  πού  πονάει  ιδιαίτερα  η  πατρίδα.  Έτσι  χτύπησαν  αριστοτεχνικά  και  θανατηφόρα  στην  καρδιά  του  Έθνους, στην  Μακεδονία, στο  σημείο  εκείνο  που  πιστεύουν  οι  προδότες  ότι,  με  ένα  καίριο  χτύπημα,  θα  σκοτώσουν  την  Ελλάδα,  την  χώρα,  την  ιδέα  που  μισούν  περισσότερο  από  όλα  στην  άθλια  ζωή  τους. Οι  κομμουνιστές  του  Τσίπρα  παρέδωσαν  τον  Ιούνιο  του  2018  το όνομα  και  την  ψυχή  της  Μακεδονίας μας  στους βουλγάρους   και  το έκαναν με χαιρεκακία  και  σαδιστική ικανοποίηση,  ανάλογης  εκείνης,  όταν  έσφαζαν  με  κονσερβοκούτια  ανήμπορους  Έλληνες.  Αρκεί  να  πρόσεχε  κανείς  τα  γυαλισμένα  από  μίσος  και  σαδισμό  μάτια  του  Τσίπρα  και  του  Κοτζιά,  όταν  υπέγραφαν  την  συμφωνία  με  τους βουλγάρους  στις  Πρέσπες.  Κυριολεκτικά  ήταν  αφιονισμένοι,  εισέπνεαν,  ρουφούσαν,  απολάμβαναν  τον  σαδισμό  εναντίον  της  φτωχής  πατρίδας  μας.  Όλη  η  βρωμερή  μορφή  τους,  όλο  το  προσωπείο  τους  εξέπεμπε  μίσος  και  κακία  στο  στυλ  «βρωμοέλληνες,  επιτέλους  σας  την  φέραμε.  Πετάξαμε  την  Μακεδονία  σας  στα  σκυλιά».  


Ο Μητσοτάκης δήλωσε διατεθειμένος να πολεμήσει τον νατιβισμό, δηλαδή τους αυτόχθονες  (τους  ντόπιους)  Έλληνες.
Χρησμοποιώντας  επίτηδες   ξένους  όρους  στις  δηλώσεις  του  πιστεύει  ότι  τα  ζώα,  όπως θεωρεί  τους  ψηφοφόρους  του,  δεν  θα  καταλάβουν  τίποτε. 
ΑΠΟ  ΤΟ  ΛΕΞΙΚΟ  "ΝΑΤΙΒΙΣΜΟΣ":
1. (κοινων.) κίνημα που αναπτύσσεται μέσα στις κοινωνίες με σκοπό την εκ νέου καθιέρωση αυτόχθονων πολιτιστικών συνθηκών, σε αντίδραση προς τις πιέσεις τής ξενικής πολιτιστικής διείσδυσης
2. (πολιτειολ.) πολιτική που ευνοεί τους αυτόχθονες κατοίκους μιας χώρας εις βάρος τών μεταναστών είτε γενικά είτε από ορισμένη χώρα.
[ΕΤΥΜΟΛ. Μεταφορά στην ελλ. ξεν. όρου, πρβλ. αγγλ. nativism < αγγλ. native «αυτόχθονος, γηγενής», (< λατ. nativus < λατ. natus < nascor «γεννιέμαι») + κατάλ. -ισμός].
ΕΠΙΠΛΕΟΝνατιβισμός:
Η  τάση στο εσωτερικό κοινωνίας για τη διατήρηση των τοπικών ηθών, εθίμων κτλ.
Η τάση κάποιου να αξιολογεί άλλα έθνη με γνώμονα τους κανόνες και τις αξίες του δικού του έθνους  (εθνοκεντρισμός), το να είναι κανείς αποκλειστικά προσηλωμένος στα συμφέροντα της ιδιαίτερης πατρίδας του.
Η συναίσθηση κάποιου ότι ανήκει σε ένα έθνος και το αίσθημα ευθύνης του, που προκύπτει από αυτή.

Ο νατιβισμός υποστηρίζει το  αυτονόητο  για  όλους  τους  νουνεχείς  ανθρώπους  (Σωκράτης): τα κράτη πρέπει να κατοικούνται αποκλειστικά από μέλη της αυτόχθονος ομάδας («το έθνος»), και ότι οι μη αυτόχθονες πολίτες και ιδέες απειλούν ριζικά το ομοιογενές έθνος-κράτος.



ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ Ο ΛΑΟΣ: «MHTΣOTAKH, ΠΡΟΔΟΤΗΣ  ΣΑΝ  ΤΟΝ  ΤΣΙΠΡΑ  ΕΙΣΑΙ».


 

«Είσαι χειρότερος από τον Τσίπρα», φώναξαν  Έλληνες  Μακεδόνες  στον Κυρ. Μητσοτάκη, στη Βέροια.



Άνετος και γελαστός πήγε ο Κούλης στην Μακεδονία, να καπηλευθεί εκ του ασφαλούς τις αγωνίες και τους αγώνες των Ελλήνων πατριωτών, αλλά του κόπηκαν τα γέλια!
Μιλώντας, λοιπόν, στην Βέροια καταφέρθηκε δήθεν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών (την οποία έχει δηλώσει χίλιες φορές πως θα… σεβαστεί ως πρωθυπουργός), αλλά στο σημείο αυτό πατριώτες που είχαν μπει στην αίθουσα άρχισαν να φωνάζουν: «κι εσύ να υπερασπίζεις τη Συμφωνία», «γιατί δεν άφησες τον κόσμο να ψηφίσει;», «προδότες σαν τον Τσίπρα είστε», «γιατί δεν παραιτηθήκατε;» και άλλα πολλά, απολύτως αληθινά.
Τότε, ο αμήχανος υποκριτής απάντησε στους πατριώτες με το εξής αμίμητο: «Εσείς που ήσασταν; Πού ήταν αυτοί, την ώρα που εμείς στη Βουλή δίναμε τον αγώνα μας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών;», προκαλώντας τα γέλια των πατριωτών.
Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, με τα κομματόσκυλα να χειροκροτούν λυσσασμένα για να καλύψουν τις διαμαρτυρίες των πατριωτών!
Κούλη πονηρούλη, σε γελάσανε αν νομίζεις πως θα κάνεις ψηφαλάκια την οργή των Ελλήνων πατριωτών της Μακεδονίας!  

 Η κοροϊδία του «είμαστε κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά ως κυβέρνηση θα την… σεβαστούμε», δε θα περάσει!



  

Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: 
«ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ».

Ο πρόεδρος του προδοτικού «Ποταμιού», το οποίο εξαϋλώθηκε λόγω της προδοσίας των Πρεσπών, αποκάλυψε πως Βουλευτές της ΝΔ τον παρακαλούσαν να ψηφίσει την προδοτική συμφωνία, για να μην έχουν αυτοί στα χέρια τους την "καυτή πατάτα".
Συγκεκριμένα σε ραδιοφωνική του συνέντευξή δήλωσε:

"Δημοσιογράφος: Λέω μας είχε πει κ Θεοδωράκη ο κ Μαυρωτάς εδώ στην εκπομπή, ο αντιπρόεδρός σας, ότι κάποιοι από την Νέα Δημοκρατία λέγαν «βάστα Ποτάμι για να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών». Είναι αλήθεια;
Θεοδωράκης: Μα έτσι ακριβώς, επειδή δεν θέλουν να κάνουν τώρα...
Δ: Μα είναι αλήθεια;
Θ: Προφανώς είναι αλήθεια. Προφανώς υπήρχανε…Τώρα δεν είναι της στιγμής γιατί εμένα δεν με ενδιαφέρει να είμαι διχαστικός, αλλά αυτοί οι άνθρωποι που βγαίνουν τώρα στις πλατείες και λένε «μα τι είναι τώρα αυτό που έγινε με την Μακεδονία» και «ποιοι το κάναν; Ποιοι κακοί το κάναν;», οι ίδιοι άνθρωποι μας έλεγαν «μην τυχόν και πάτε πίσω, μην τυχόν και δεν το κάνετε και πάρουμε εμείς την καυτή πατάτα». Αυτή ήταν η συμπεριφορά τους. Θα τους κρίνει η ιστορία, γιατί νομίζω ο λαός έχει αρχίσει να βγάζει τα συμπεράσματά του."



Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΡΟΣ, ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ». Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ.





ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ






  

Η  ΠΛΗΡΗΣ  ΟΜΙΛΙΑ  ΤΟΥ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ  ΣΤΙΣ  11  ΙΟΥΝΙΟΥ  ΤΟΥ  2018  ΣΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ,  ΣΤΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ  ΤΩΝ  ΙΟΥΔΑΙΩΝ,  ΕΝΑ  ΧΡΟΝΟ  ΠΡΙΝ  ΤΟΝ  ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ,  ΟΠΟΥ  ΚΑΡΑΚΑΛΕΣΕ  ΝΑ  ΤΟΝ  ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ  ΓΙΑ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ  ΚΑΙ  ΤΟΥΣ  ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ  ΟΤΙ  ΘΑ  ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ  ΤΟΥΣ  ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  (nativism).  

 

Διατεθειμένος να πολεμήσει τον «νατιβισμό» (nativism), δηλαδή τους αυτόχθονες, τους ντόπιους Έλληνες, είχε δηλώσει έμμεσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 11 Ιουνίου του 2018, έναν περίπου χρόνο πριν ο ελληνικός λαός τον εκλέξει πρωθυπουργό της χώρας!

Ευρισκόμενος στο Ισραήλ και μιλώντας στο Ιουδαϊκό Συνέδριο, είχε ευθέως τοποθετηθεί, πως είναι αναγκαίο να ληφθούν δραστικά μέτρα για την εξάλειψη της εντοπιότητας, του γηγενισμού (nativism) και όχι εθνικισμού (nationalism) όπως μεταφράζεται από τον ΑΝΤ1 στο βίντεο που ακολουθεί.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και σημερινός πρωθυπουργός στις 11/6/2018, είχε συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), ενώ στη συνέχεια είχε μιλήσει στο Global Forum το οποίο τίμησε την σημαντική προσφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος- Ισραήλ. Ακολουθεί η ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:


Ακολουθεί το βίντεο από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη και το μεταφρασμένο κείμενο της ομιλίας του: 

 

 

 

 

«Πρόεδρε Χάρις,

 

Κυρίες και κύριοι,

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή που τίμησε τη συμβολή του αείμνηστου πατέρα μου, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην εμβάθυνση της σχέσης Ελλάδος - Ισραήλ. Είναι μία μεγάλη τιμή για την οικογένεια μας.

 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πέθανε πριν από ένα χρόνο σε ηλικία 99 ετών. Αφήνει πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη έχοντας υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό. Ένας άνθρωπος με όραμα, ακεραιότητα και αρχές, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν ήταν μόνο ένας πολιτικός ισχυρών πεποιθήσεων, αλλά ένας άνθρωπος που ηγούνταν με πείσμα και αποφασιστικότητα.

 

Μόλις δέκα μέρες αφού έγινε πρωθυπουργός, τον Μάιο του 1990, η Ελληνική Δημοκρατία αναγνώρισε το κράτος του Ισραήλ. Η Ελλάδα ήταν μέχρι τότε το μόνο μέλος της τότε Ε.Ο.Κ. που δεν το είχε κάνει. Ένα μήνα αργότερα, πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψη ως πρωθυπουργός στο Ισραήλ. Όσο προφανής και αν φαίνεται αυτή του η απόφαση τώρα,  δεν ήταν καθόλου αυτονόητη πριν από 28 χρόνια. Η ελληνική κοινή γνώμη τότε ήταν σταθερά φιλοαραβική και αντι-ισραηλινή. Όμως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πήγε κόντρα στο ρεύμα και έκανε ό,τι ήταν σωστό για το συμφέρον της χώρας. Ήταν ένας άνθρωπος με ισχυρές πεποιθήσεις, ένας άνθρωπος που κρατούσε τον λόγο του. Είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογική του εκστρατείας ότι η πρώτη του απόφαση εξωτερικής πολιτικής μετά την εκλογή του θα ήταν η αναγνώριση του Ισραήλ. Και αυτό ακριβώς έκανε.

 

Από τότε, η σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας έχει ωριμάσει προοδευτικά και σταθερά σε κάθε επίπεδο: πολιτικό, οικονομικό, στρατιωτικό, πολιτιστικό και γεωπολιτικό. Είχα σήμερα την ευκαιρία να συζητήσω για όλα αυτά με τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου. Κατά τη συνάντηση μας επαναβεβαιώσαμε τη σημασία που έχει η εμβάθυνση της στρατηγικής μας σχέσης.

 

Η στρατηγική φύση και η σημασία της σχέσης μεταξύ των δύο κρατών αναγνωρίστηκε άλλωστε μετά το 1990 από κάθε ελληνική κυβέρνηση. Υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων, αλλά κυρίως από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Και είναι προσωπική μου δέσμευση να την ενισχύσω περαιτέρω στο μέλλον, εάν ο ελληνικός λαός μου δώσει την ευκαιρία να ηγηθώ της χώρας.

 

Ο Ελληνικός και ο Ισραηλινός λαός έχουν τόσο πολλά κοινά, που κάτι τέτοιο πραγματικά δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Και οι δύο λαοί έχουν σημαντικότατη Ιστορία, που ορίζεται από τη θρησκεία, τη γλώσσα και την εγγύτητα μας στη Μεσόγειο. Οι ισχυρές οικογενειακές δομές μας βρίσκονται στον πυρήνα των δύο λαών αλλά και οι κοινότητες που ζουν στο εξωτερικό έχουν συνδιαμορφώσει τον χαρακτήρα των εθνών μας.

 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καταλάβαινε πολύ καλά ότι έχουμε τόσα πολλά να μοιραστούμε και να μάθουμε ο ένας από τον άλλο και τόσα πολλά να προσφέρουμε ο ένας στον άλλο. Ο πατέρας μου είπε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης του στο Ισραήλ το 1988: ”Οι μοίρες των δύο λαών μας έχει συναντηθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της υπερχιλιετούς ιστορίας τους. Έχουμε ζήσει χρόνους δόξας και εποχές καταστροφής”.

 

"Αλλά η πρόσφατη ιστορία μας χαρακτηρίστηκε από μια κοινή καταστροφή για την οποία και οι δύο θρηνούν. Την καταστροφή της ευημερούσας εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης από τις ναζιστικές δυνάμεις κατά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο." Ο πατέρας μου θα ήταν πολύ περήφανος που πριν από λίγες ημέρες, στις 7 Ιουνίου, το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε μια τροπολογία που ανοίγει τον δρόμο για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη. Μια τροπολογία που η Νέα Δημoκρατία, το κόμμα του οποίου ηγήθηκε κάποτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και που σήμερα έχω το προνόμιο να είμαι Πρόεδρός του, υποστήριξε ασμένως.

 

Πάρα πολλοί, μεταξύ των οποίων και πολλοί Έλληνες, δεν γνωρίζουν ότι το ποσοστό των Ελλήνων Εβραίων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είναι ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης εξοντώθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου. Είμαι περήφανος που οι νεότερες γενιές Ελλήνων αλλά και πολλοί επισκέπτες της Θεσσαλονίκης σύντομα θα μπορέσουν να επισκεφθούν ένα μουσείο που θα αποτελέσει το ιστορικό σημείο αναφοράς της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας. Είναι ένας φόρος τιμής σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στο μεγαλύτερο έγκλημα που ο κόσμος έχει δει ποτέ. Αλλά, επίσης, και ένας χώρος μάθησης και προβληματισμού για τα παιδιά μας όσον αφορά  τους κινδύνους που τα αυταρχικά καθεστώτα μπορούν να επιβάλλουν στις κοινωνίες.

 

Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, καθώς οι αυταρχικές και λαϊκιστικές δυνάμεις γίνονται όλο και πιο ισχυρές σε όλη την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο. Η άνοδος της ξενοφοβίας, του νατιβισμού και του ρατσισμού είναι δυστυχώς μία πραγματικότητα στην Ευρώπη την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε.  Καθώς μια γενιά ηγετών -στην οποία ανήκει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης- που γνώρισαν την οδύνη και τα δεινά του πολέμου φεύγει, η ευθύνη για τη διατήρηση της κληρονομιάς τους περνά σε εμάς.

 

Δεν έχουμε πλέον το περιθώριο να είμαστε άτολμοι. Πρέπει να πούμε την αλήθεια, ανεξάρτητα από τις συνέπειες. Πρέπει να αγωνιστούμε για τις αξίες μας. Ελευθερία, ισότητα, ανοχή, κράτος δικαίου. Αυτά είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία οικοδομούνται οι κοινωνίες μας. Είναι καθήκον μας, το καθήκον και των δύο λαών, όχι μόνο να τα προστατεύσουμε αλλά και να τα ενισχύσουμε.

 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εξήγησε καλύτερα το γιατί: "Οι δύο μας λαοί έχουν το προνόμιο και την ευθύνη να είναι οι συνεχιστές δύο εκ των αρχαιότερων πολιτισμών του κόσμου. Ενώ ισχυρές αυτοκρατορίες και πολυπληθή έθνη στην περιοχή μας κατέρρευσαν και εξαφανίστηκαν από την ιστορία, οι δύο λαοί μας κατόρθωσαν να επιβιώσουν επειδή η ύπαρξή τους βασιζόταν σε κοινές αρχές και ιδεώδη: την ανύψωση του ανθρώπου ως απόλυτης αξίας, την εγκαθίδρυση  και υπεράσπιση της δημοκρατίας καθώς και τον συνεχή αγώνα για την ελευθερία”.

 

Εκ μέρους της οικογένειάς μου, σας ευχαριστώ για αυτή τη μεγάλη τιμή».

 

 

  Η  ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ  ΕΞΑΛΕΙΨΗ  ΤΩΝ  ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ  ΒΟΗΘΟΥΣ  ΤΟΥ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

 Ο  καθηγητής Στάθης Καλύβας που είναι μέλος της περίφημης Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση, έγραψε σε πρόσφατο άρθρο του στην «Καθημερινή»:

«Η Ελλάδα αποτελεί προνομιακό τόπο και στο κοντινό μέλλον θα τραβήξει ανθρώπους τόσο από πλούσιες χώρες που θα θέλουν να ζήσουν σ’ αυτή για την ποιότητα ζωής που μπορεί να προσφέρει, όσο και από φτωχές χώρες, οι οποίοι αναζητούν ασφάλεια και ελευθερία. Είναι, δηλαδή, εντελώς απίθανο η Ελλάδα να αδειάσει από ανθρώπους. Θεωρώ επομένως πως εμείς, οι σημερινοί Έλληνες, έχουμε την ιστορική αποστολή, ως ένας κρίκος σε μια μακρά ανθρώπινη αλυσίδα που έζησε στον τόπο αυτόν, να μεταδώσουμε κάποιες πολύ σημαντικές αξίες μας στους ανθρώπους που θα μας διαδεχθούν στον τόπο αυτό, είτε συνδεόμαστε γονιδιακά μαζί τους είτε όχι».

 

 

 

 





    Διαβάστε  και  τα  άρθρα:



ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΛΑΜΕΝΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΨΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ;

  

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ: «ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΟΤΑΝ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΕΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ». 

 

 
Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΜΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΑΡΚΟΖΙ, (ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ), ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ (!) 



Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΗ ΔΗΛΩΣΗ.



ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 5.000.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΠΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ


 Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. 


  
 Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΣΑΛΗ ΣΑΝ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ.



ΣΤΟ ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΧΙ. 


  
«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ, ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ» ΚΑΙ «ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑ». ΔΥΟ ΑYΘΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΤΟ 1912. 


  
ΕΦΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 


ΠΟΙΗΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΟΣΙΝΗΣ: ΠΟΙΗΜΑ 1896 "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ, ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΗΡΑ. ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΟ ΣΤΕΜΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΒΑΛΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ". ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ Γ. ΔΡΟΣΙΝΗ ΤΟΥ 1896, ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΤΟΝ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟ ΤΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ».   


ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ 


 ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ 



H ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ. 



ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ." ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ". ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ NIGEL FARAGE 


 ΤΑ "ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ" ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ. 


  Ο ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΜΑΚΡΟΝ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ (Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ) ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΜΕ ΧΗΜΙΚΟΥΣ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.


    ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ: «Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΤ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΟ ΣΚΑΪ». 


ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΤΕΗΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ. 


 ΠΑΣΟΚ: Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. 


 
ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. Οι χώρες που ξεχωρίζουν στις επιστήμες και την καινοτομία.


 ΠΟΜΠΕΟ: «Ο ΤΡΑΜΠ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΣΘΗΡ. ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΙΕΧΩΒΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ».


 ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. - ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. -


 ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ; 



 
353.000 ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. 700.000 ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. 60.000 ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.100.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.



 
ΑΛΛΗΛΟΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ (ΜΕ ΟΛΙΓΑΡΚΕΙΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Η ΟΛΙΓΑΡΚΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΟΛΙΓΑΡΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΛΕΟΡΑ ΤΗΝ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΜΕ ΑΣΩΤΙΑ, ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΙΔΙΑ.



 Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ».



ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ: ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ.



  ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΙΣ 4 ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ (ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ, ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ).  


 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 33 Μ.Χ. ΠΡΙΝ 1986 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΓΙΝΕ Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΕΘΙΜΑ, ΣΑΝ ΚΙΝΗΤΗ ΕΟΡΤΗ;


 

16 σχόλια :

  1. Στον Τσίπρα Συγκεντρώνονται τα Χειρότερα Χαρακτηριστικά του Σύγχρονου Έλληνα.

    http://todelta.gr/tsipras-xeirotera-xaraktiristika/

    Δεσπόζουσα φυσιογνωμία του απόλυτου Ελληνικού ξεπεσμού, ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδας.
    Στο αφήγημα των εκφυλισμένων χαρακτηριστικών, ο Τσίπρας είναι το απόλυτο δείγμα που συγκεντρώνει ό,τι χειρότερο έχει να αναδείξει η Ελληνική κοινωνία σήμερα. Ο ξεπεσμός και ο πολιτικός του χαρακτήρας αγγίζουν πραγματικά την τελειότητα όσον αφορά το βαθμό της εθνικής κατρακύλας.
    Αυτός λοιπόν, πρώτος και καλύτερος από όλους δεν λογαριάζει τη δικαιοσύνη, δρα παράνομα, στα όρια παρανομίας και ανομίας και χλευάζει την κυριαρχία του νόμου και του κράτους δικαίου. Αυτός πρεσβεύει την κατάλυση κάθε δημοκρατικού θεσμού και τις επιστροφές στα ολοκληρωτικά καθεστώτα.
    Αν και ανίκανος, ατάλαντος, ανεπάγγελτος, άεργος, κηφήνας – αιώνιος φοιτητής, παιδί του κομματικού σωλήνα (έχοντας ενταχθεί στην ΚΝΕ από ηλικία 14 ετών!), τεμπέλης – καταληψίας, κατάφερε παρ’ όλα αυτά να αναρριχηθεί με κουτοπονηριές, προδοσίες και τεχνάσματα στην εξουσία. Καιροσκόπος, αριβίστας, ζώντας στον κόσμο των παραμυθιών και των ονείρων της ιδεοληψίας του, παρουσίασε ένα προδοτικό δημοψήφισμα στους πολίτες με την τσαπατσουλιά και την προχειρότητα που τον διακρίνει (δημοψήφισμα – express μέσα σε μια εβδομάδα, με ερώτημα σχετικό με έγγραφα που κανείς δεν μετέφρασε ή διάβασε!), λίγο έλλειψε να διαλύσει τη χώρα, πολύ απλά επειδή μπορούσε. Ως στυγνός αμοραλιστής και επειδή αυταρχικά δεν δέχεται τις διαφορετικές απόψεις, απέκοψε και κατέστρεψε εν μία νυκτί, τους επί χρόνια φίλους και συνεργάτες του.
    Στα χαρακτηριστικά του πολιτικού ξεπεσμού, τα οποία συγκεντρώνονται όλα και μηδενός εξαιρουμένου στα μάτια του χαρισματικού πρωθυπουργού, πρέπει να συμπεριλάβουμε βεβαίως και τα ακόλουθα: αγένεια, απαιδευσία και υποκουλτούρα, εξύβριση, προσβολή, συκοφαντία, κατάχρηση εξουσίας, ανισορροπία και τρομοκρατία, ανικανότητα, διχασμός – κομματισμός, αυταρχισμός και φίμωση των διαφορετικών απόψεων, ψευτιά, προπαγάνδα, και αναξιοπιστία. Την εικόνα συμπληρώνουν οι ναυαρχίδες του πολιτικού εκφυλισμού, δηλαδή η διαπλοκή, η προκλητική οικογενειοκρατία, ο μεσαιωνικός παλαιοκομματισμός, και το χειρότερο όλων, η εθνική μειοδοσία.
    Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο πρωθυπουργός διδάσκει στους Έλληνες, πώς μπορεί να πράττει κανείς όλα τα παραπάνω ανεκδιήγητα, και να το κάνει με έπαρση, θράσος και αναίδεια. Όπως για παράδειγμα να μην ντρέπεσαι για την ημιμάθεια, την αμάθεια και την πνευματική σου τύφλωση, και να απαιτείς από τους υπόλοιπους να σε παίρνουν στα σοβαρά και να μην σε αποπέμπουν.
    Θα έλεγε κανείς ότι ο νυν πρωθυπουργός δεν είναι απλά το προϊόν των χειρότερων και πλέον οπισθοδρομικών στοιχείων της ελληνικής κοινωνίας. Αντιθέτως, είναι ο καλύτερος εκφραστής και υπερασπιστής τους, ο οποίος πολεμάει διακαώς να κυλίσει την κοινωνία στο υπό το μηδέν ιδεολογικό του επίπεδο, για να διατηρήσει την πνευματικά φτωχή του ύπαρξη στην εξουσία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, «η Κύπρος είναι ελληνική»
    Παναγιώτης Παντελίδης, Διευθύνων Τμήματος Ιστορικών Ερευνών του Ιδρύματος Στρατηγού Γ. Γρίβα - Διγενή, Αθήναι.
    Φιλελεύθερος
    Αυτό το άρθρο έχει γραφτεί με αφορμή την αντίδραση του ΑΚΕΛ στο σύνθημα «η Κύπρος είναι ελληνική» που ακούστηκε από εθνοφύλακες σε παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στα Λατσιά στο πλαίσιο των εορτασμών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Το πιο κάτω κείμενο στοχεύει στο να θίξει την προσπάθεια κυρίως εκ μέρους της αριστεράς να καλλιεργήσει την κυπριακή συνείδηση παράλληλα με την άρνηση της εθνικής μας ταυτότητας και προέλευσης. Η προπαγάνδα της ηγεσίας του ΑΚΕΛ όσον αφορά την ελληνικότητα της Κύπρου δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, αλλά αποτελεί συνέχεια των διακηρύξεων των Άγγλων αποικιοκρατών που όταν αυτοί στην προσπάθειά τους να καταπνίξουν τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ του 1955-59 δοκίμασαν να καλλιεργήσουν τον «νεοκυπρισμό» στις συνειδήσεις των Ελλήνων της Κύπρου, αμφισβητώντας παράλληλα την ελληνικότητα του νησιού.
    Στα βιβλία της Ιστορίας του Δημοτικού μαθαίνουμε για την εγκατάσταση των Μυκηναίων στην Κύπρο πριν από τρεις και επιπλέον χιλιετίες. Παρά το γεγονός πως από τότε η Κύπρος γνώρισε πολλούς δυνάστες, η ελληνική ταυτότητα των κατοίκων της είχε διατηρηθεί. Παρ' όλες τις πιέσεις, κρατήσαμε αλώβητη την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας και ανόθευτη τη γλώσσα μας με τις αρχαιότερες ομηρικές ρίζες της. Γι' αυτό και ο ποιητής λέει «πολλούς αφέντες άλλαξες δεν άλλαξες καρδιά». Η Σαλαμίνα και ο βασιλιάς Ευαγόρας Α', ο γιος του Μιλτιάδη Κίμωνας, η Ελληνιστική περίοδος, τα επαναστατικά κινήματα ανά τους αιώνες, η συμμετοχή Κυπρίων στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, στους Βαλκανικούς Πολέμους, τα Οκτωβριανά του 1931, η συμμετοχή Κυπρίων στον Α' και Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για να γίνει η Ένωση με την Ελλάδα, τα πάνδημα συλλαλητήρια, οι αντιπροσωπείες στο Λονδίνο, τα δημοψηφίσματα, ο αγώνας της ΕΟΚΑ και άλλα τόσα παραδείγματα διαψεύδουν κατηγορηματικά την ηγεσία του ΑΚΕΛ.
    Η ανάγκη της απαξίωσης προς τα εθνικά ιδεώδη και η προσπάθεια για δημιουργία μιας νέας κυπριακής εθνικής ταυτότητας, εκτός από έκφραση της διεθνιστικής και αντεθνικής ιδεολογίας του κομμουνισμού αποτελεί και έμμεση προσπάθεια για τη συντήρηση ενός κλίματος ευνοϊκού προς την επιδιωκόμενη ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού. Να σημειωθεί πως όσοι ενοχλούνται με το σύνθημα «η Κύπρος είναι ελληνική» και προωθούν μανιωδώς την αντίληψη περί σκέτης κυπριακής ταυτότητας, νομίζουν πως ακολουθούν μια αντι-εθνικιστική πολιτική, ωστόσο χρησιμοποιούν και ασπάζονται ένα εθνικιστικό ιδεολόγημα, τη φαντασία του φανατικού κυπριωτιστή. Επιπλέον, αστόχως αναφέρονται επανειλημμένα στον όλεθρο του 1974 και τον παρουσιάζουν ως λόγο για την απόκλιση από την εθνικοφροσύνη και την άρνηση χιλιάδων ετών ελληνικής ιστορίας, ωσάν να φταίει για την τραγωδία της Κύπρου το γεγονός ότι είμαστε Έλληνες.
    Οι πανταχόθεν προσπάθειες για τη μετάβαση σε έναν νέο ανύπαρκτο πολιτισμό που θα συντηρεί μιαν ασπόνδυλη κοινωνία είναι καταδικασμένες να αποτύχουν και μας βρίσκουν πλήρως αντίθετους.
    Σε αυτό το νησί έχουμε γλώσσα, ρίζες, ήθη, έθιμα και παραδόσεις που φωνάζουν ψεύτη όποιον τολμήσει να αψηφήσει τη μνήμη και την ιστορία.
    Η ψυχή των ηρώων μας, αρχαίων και νεότερων, δεν θα γαληνέψει παρά μόνο όταν δει από ψηλά την ελληνική σημαία να κυματίζει στο Κάστρο της Κερύνειας, στο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα στην Καρπασία, στον Άγιο Ιλαρίωνα και την Καντάρα του Πενταδάχτυλου. Κι ας ισχυρίζονται οι απανταχού ανιστόρητοι πως «η Κύπρος δεν είναι ελληνική».

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάικλ Ρούμπιν: «Ο Ερντογάν δεν θα διστάσει να επιτεθεί σε ελληνικό νησί»!

    Το ενδεχόμενο να επιλέξει ο Τ. Ερντογάν την περαιτέρω ένταση κινούμενος σε πιο επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο, αφήνει ανοιχτό ο Μαικλ Ρούμπιν, αναλυτής μιας από τις γνωστότερες και ισχυρότερες «δεξαμενές σκέψης» της Ουάσινγκτον, του American Enterprise Institute, ο οποίος σημειωτέον έχει επικηρυχθεί από τον πρόεδρο της Τουρκίας με το ποσό των 750.000 ευρώ. Επίσης, σημειώνει ότι η πώληση των F-35 στην Τουρκία έπρεπε να έχει λήξει εδώ και καιρό.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Φιλελεύθερο και αναδημοσιεύεται σήμερα από το liberal.gr o κ.. Ρούμπιν επισημαίνει σχετικά με το θέμα της πώλησης των F-35 ότι οι διπλωμάτες των ΗΠΑ ελπίζουν πως «η Τουρκία δεν ήταν τόσο κακός σύμμαχος και έτσι συνέτειναν στην πώληση». Και αυτό παρά το γεγονός ότι «το ποιος ήταν στ’ αλήθεια ο Ερντογάν είχε φανεί»

    Μάλιστα σημειώνει πως «Οι Τούρκοι είναι τυχεροί που έχουν την Ελλάδα γείτονα, ακόμα κι αν η Ελλάδα δεν είναι τυχερή που έχει την Τουρκία»!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΡΒΕΣΟΣ. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗΝ «ΔΙΚΗ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΣΥΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ !
    Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, Δημήτριος Βερβεσός στην εκπομπή "Επί του πιεστηρίου" αναφορικά με την σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής και τους πραγματικούς υπεύθυνους για το γεγονός πως η Δίκη τραβάει σε μάκρος.
    Απαντώντας κατ΄ ουσίαν και στις συκοφαντίες που προέρχονται από τα παπαγαλάκια της ΝΔ για δήθεν ευνοϊκή μεταχείριση από τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν ολοκληρώνει την Δίκη ο κ. Βερβεσός ανέφερε: "Για αυτό δεν φταίει η κυβέρνηση, αλλά ο εισαγγελέας που πακετάρει όλες τις δίκες σε ένα. Για να στείλει με τα αυτοκίνητα με τις κλούβες για να δείχνουμε στον κόσμο και σε κάποιους στο εξωτερικό.
    Από εισαγγελέα έγινε. Πήρε εντολή από κυβέρνηση και υπάκουσε στις εντολές του τότε υπουργού. Και έστειλε εκείνα τα περιβόητα αυτοκίνητα για να βλέπουμε στις τηλεοράσεις, λες και βλέπαμε καμιά αμερικάνικη ταινία! Για να το βλέπουνε κάποιες πρεσβείες του εξωτερικού".
    Στην συνέχεια γίνεται ακόμα πιο αποκαλυπτικός για τον ρόλο της συμμορίας Σαμαρά στην σκευωρία, αλλά και για την ταυτότητα των σκευωρών: "Όποιος ένωσε αυτές τις δίκες και έχει όνομα και επώνυμο, υπουργός και εισαγγελέας και τον ξέρουμε! Και έχει βγει και το παίζει κήνσορας ο εισαγγελέας αυτός... Είναι υποβολιμαίοι εκείνοι που ενώσαν τις δίκες σε μία. Εκείνος!"
    Όσο για το ποιας ομάδας οπαδός είναι ο εν λόγω εισαγγελέας (παναθηναϊκάκιας) ειπώθηκε σχετικά: "Ξέρετε πολύ καλά. Αν ανατρέξουμε, άμα δει ποιος ήταν υπουργός όταν ασκήθηκαν οι διώξεις και ποιος ήταν εισαγγελέας που σήμερα τάχα μου τον κυνηγάει η κυβέρνηση. Να μας πει αυτός ο εισαγγελέας, γιατί πακετάρισε όλες τις υποθέσεις μαζί. Και δεν έχει βγει ποτέ να τον ακούσω...".
    Και για όσους δεν κατάλαβαν ο κ. Βερβεσός αναφέρεται στο παραδικαστικό της ΝΔ, τον Σαμαρά, τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μπάμπη Αθανασίου και στον παναθηναϊκάκια εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο.
    Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ «ΕΘΝΙΚΟ» ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΗΔΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ (ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΛΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ). ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΟΥΝ ΠΙΑ, ΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟΝ «ΕΘΝΙΚΟ» ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ;

    Ο «εθνικός» ύμνος των Σκοπίων, τα λόγια:
    «Σήμερα πάνω απ’ τη Μακεδονία γεννιέται,
    νέος ήλιος της ελευθερίας!
    Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
    για τα δικαιώματά τους!
    Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
    για τα δικαιώματά τους!
    Απ’την αρχή τώρα η σημαία κυματίζει,
    της Δημοκρατίας του Κρουσέβου!
    Γκότσε Ντέλτσεφ,
    Πίτου Γκούλι,
    Ντάμε Γκρούεφ,
    Σαντάνσκι!
    Γκότσε Ντέλτσεφ,
    Πίτου Γκούλι,
    Ντάμε Γκρούεφ,
    Σαντάνσκι!
    Τα Μακεδονικά όρη (δάση) τραγουδούν δυνατά,
    νέα τραγούδια, νέες ειδήσεις!
    Η Μακεδονία ελεύθερη,
    Ελεύθερη ζει!
    Η Μακεδονία ελεύθερη,
    Ελεύθερη ζει!»

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ».
    Ο πρόεδρος του προδοτικού «Ποταμιού», το οποίο εξαϋλώθηκε λόγω της προδοσίας των Πρεσπών, αποκάλυψε πως Βουλευτές της ΝΔ τον παρακαλούσαν να ψηφίσει την προδοτική συμφωνία, για να μην έχουν αυτοί στα χέρια τους την "καυτή πατάτα".
    Συγκεκριμένα σε ραδιοφωνική του συνέντευξή δήλωσε:

    "Δημοσιογράφος: Λέω μας είχε πει κ Θεοδωράκη ο κ Μαυρωτάς εδώ στην εκπομπή, ο αντιπρόεδρός σας, ότι κάποιοι από την Νέα Δημοκρατία λέγαν «βάστα Ποτάμι για να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών». Είναι αλήθεια;
    Θεοδωράκης: Μα έτσι ακριβώς, επειδή δεν θέλουν να κάνουν τώρα...
    Δ: Μα είναι αλήθεια;
    Θ: Προφανώς είναι αλήθεια. Προφανώς υπήρχανε…Τώρα δεν είναι της στιγμής γιατί εμένα δεν με ενδιαφέρει να είμαι διχαστικός, αλλά αυτοί οι άνθρωποι που βγαίνουν τώρα στις πλατείες και λένε «μα τι είναι τώρα αυτό που έγινε με την Μακεδονία» και «ποιοι το κάναν; Ποιοι κακοί το κάναν;», οι ίδιοι άνθρωποι μας έλεγαν «μην τυχόν και πάτε πίσω, μην τυχόν και δεν το κάνετε και πάρουμε εμείς την καυτή πατάτα». Αυτή ήταν η συμπεριφορά τους. Θα τους κρίνει η ιστορία, γιατί νομίζω ο λαός έχει αρχίσει να βγάζει τα συμπεράσματά του."
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξάρχεια: Κουκουλοφόροι υπό την απειλή ΑΚ-47 χτύπησαν εισαγγελέα, μαχαίρωσαν λιμενικούς και τους έκλεψαν τα όπλα!
    Υπουργός Ναυτιλίας: «Οι Λιμενικοί έδειξαν αυτοσυγκράτηση - Καλά έκαναν που τους μαχαίρωσαν και τους πήραν τα όπλα»!
    «Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση» έδειξαν, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στα Εξάρχεια, τα οποία ακινητοποιήθηκαν μαζί με τον εισαγγελέα που τα συνόδευε από ομάδα αντιεξουσιαστών, η οποία μάλιστα κατάφερε να τους αποσπάσει τα προσωπικά σακίδια με τον υπηρεσιακό οπλισμό τους.
    Μάλιστα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος δεν χρησιμοποίησαν «τον φέροντα οπλισμό τους» για «να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα».
    Τότε κακώς φέρουν και οπλισμό αφού δεν πρόκειται ποτέ να τον χρησιμοποιήσουν και καταλήγει σε χέρια στα οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να πέσει.
    Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, Η ΙΔΙΑ, ΣΑΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ, ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
    «Σήμερα, ένα μέλος της εισαγγελίας μας, κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του από ενέργειες ατόμων, που δεν έχουν καμιά δημοκρατική παιδεία, καμιά ωριμότητα, που κινούνται στο σκοτάδι και που δεν ξέρουν να βαδίζουν το δύσκολο ειρηνικό δρόμο για τη λύση των κοινωνικών προβλημάτων, που δεν είναι άλλη από τη συνεχή πάλη μας με θετικές πράξεις και με αγωνιστική επιχειρηματολογία να αλλάξουμε τον κόσμο.
    Στο μόνο στο οποίο συμφωνούμε με αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν οδηγό και Θεό τους την ωμή βία, είναι, ότι ο κόσμος μας μπορεί και πρέπει να αλλάξει σε πολλά επίπεδα. Σε αυτό που διαφωνούμε, όμως, με αυτούς κάθετα και οριζόντια (sic) είναι ο τρόπος που αυτό πρέπει να γίνει.
    Μόνο με ειρηνικούς αγώνες σκληρούς και επίμονους, με προσωπική στάση ζωής ανυποχώρητη και μακριά από ιδιοτέλεια και ευτελισμό, μπορούν να λυθούν τα σταυρόλεξα των κοινωνικών ανισοτήτων, μπορούν να λυθούν τα διλήμματα, μπορούν να λυθούν τα προβλήματα, μπορεί να ανυψωθεί αυτό το υπέροχο πλάσμα, που λέγεται άνθρωπος, στο βάθρο που του πρέπει».
    Φανταστείτε τι δηλώσεις θα έκανε αν οι δράστες ήταν χρυσαυγίτες.
    Διαβάστε και τα άρθρα των «Αυτόχθονων Ελλήνων»:
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

    Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΗ ΔΗΛΩΣΗ.

    Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΜΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΑΡΚΟΖΙ, (ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ), ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ (!)

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΛΑΜΕΝΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΨΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ. ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΥΜΝΩΝ; ΚΑΘΗΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ (ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ); Ο ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ.
    Επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια πραγματοποίησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ
    Επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια, πραγματοποίησε την Πέμπτη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο οποίος συναντήθηκε με την υπουργό Άμυνας καθώς και με τον ομόλογό του της γειτονικής χώρας.
    Κατά τις διμερείς επαφές συζητήθηκαν η περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας, η αστυνόμευση του εναερίου χώρου (Air Policing) των Σκοπίων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, καθώς και η συνδρομή της Ελλάδος για την ταχεία προσαρμογή των στρατιωτικών δομών του γειτονικού κράτους στα πρότυπα της Συμμαχίας.
    Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.
    ΜΟΝΟ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΜΝΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΞΥΝΕΙ ΤΟΥΣ (ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ) ΟΡΧΕΙΣ ΤΟΥ.
    Σήμερα πάνω απ’ τη Μακεδονία γεννιέται,
    νέος ήλιος της ελευθερίας!
    Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
    για τα δικαιώματά τους!
    Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
    για τα δικαιώματά τους!
    Απ’την αρχή τώρα η σημαία κυματίζει,
    της Δημοκρατίας του Κρουσέβου!
    Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
    Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!
    Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
    Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!
    Τα Μακεδονικά όρη τραγουδούν δυνατά,
    νέα τραγούδια, νέες ειδήσεις!
    Η Μακεδονία ελεύθερη,
    Ελεύθερη ζει!
    Η Μακεδονία ελεύθερη,
    Ελεύθερη ζει!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ιωάννης Αμπατζόγλου. Ακύρωση της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών.

    Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τη Δράμα. Ο πρώτος σταθμός του ήταν το Δοξάτο Δράμας, το ηρωικό αυτό χωριό οι κάτοικοι του οποίου έχουν υποστεί τρεις γενοκτονίες από τους Βουλγάρους (1913, 1917, 1941).
    Στις 10 π.μ. και ενώ ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας βρισκόταν εντός του πνευματικού κέντρου Δοξάτου, λίγο πριν κατευθυνθεί προς το μνημείο σφαγιασθέντων για την προγραμματισμένη κατάθεση στεφάνου, του επέδωσα προσωπικά αφού πρώτα του την διάβασα, μία επιστολή της ομάδας «Μακεδόνες Δραμινοί».
    Η επιστολή αυτή αναφέρει τα εξής:
    «Αξιότιμε κ. Μητσοτάκη,
    Λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω:
    1. Έχετε δηλώσει, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία «κακή συμφωνία».
    2. Διαπρεπείς συνταγματολόγοι και διεθνολόγοι όπως οι κύριοι Κασσιμάτης και Μάζης έχουν εκφράσει την άποψη, ότι: «Η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να ακυρωθεί».
    3. Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων επιθυμεί την ΑΚΥΡΩΣΗ της Συμφωνίας των Πρεσπών.
    ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να πράξετε ό,τι είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΝΟΜΙΚΑ δυνατόν προκειμένου να ακυρωθεί αυτή η επαίσχυντη συμφωνία που ξεπουλάει τη Μακεδονία μας. Αυτό είναι απαίτηση της Ιστορίας, της Επιστήμης, της Αλήθειας. Αυτό επιθυμούν οι Έλληνες, αυτό επιθυμούν οι Νεοδημοκράτες.
    Με τιμή
    Ομάδα «Μακεδόνες Δραμινοί»
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού άκουσε με προσοχή το περιεχόμενο αυτής της επιστολής και αφού την παρέλαβε, μου είπε:
    «Σε διεθνές επίπεδο είναι μειοψηφία οι φωνές που υποστηρίζουν ότι η συμφωνία αυτή ακυρώνεται, οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι αυτή δεν μπορεί να ακυρωθεί».
    Αυτή λοιπόν ήταν η δήλωση του κ. Μητσοτάκη σχετικά με το περιεχόμενο της πιό πάνω επιστολής.
    Σε κάθε περίπτωση εμείς οι Έλληνες θα αγωνιστούμε για να ακυρώσουμε αυτή την προδοτική συμφωνία και ο αγώνας αυτός θα είναι μέχρις εσχάτων!
    *Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Ιατρικού Τμήματος του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Επίσης είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην περιφέρεια Ανατ. Μακ. & Θράκης με την παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Μέτιο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πρόταση δυσπιστίας που ΔΕΝ κατέθεσε Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
      Kατατέθηκε στην Βουλή η πρόταση μομφής εναντίον του όντως άθλιου Πολάκη σχετικά με τις απαράδεκτες δηλώσεις του εναντίον του ιατρού Κυμπουρόπουλου.
      Όντως, το να είναι υπουργός σε μια οποιαδήποτε κυβέρνηση ο Πολάκης αποτελεί όνειδος για την χώρα, όμως η πρόταση μομφής αυτή μας έφερε κατά νου και κάτι άλλο που χρήζει σχολιασμού. Ο λόγος συγκεκριμένα για μια πρόταση δυσπιστίας που ΔΕΝ κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.
      Συγκεκριμένα, ήταν πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο, όταν ύστερα από συνάντηση που είχε ο Μητσοτάκης με την Μέρκελ, βγήκε και δημοσιεύτηκε η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας ότι ΔΕΝ θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για την Συμφωνία των Πρεσπών.
      Επρόκειτο για μία μόνο εκ των κοινοβουλευτικών δράσεων της Νέας Δημοκρατίας ΥΠΕΡ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Άλλη δράση ήταν η ομιλία Δένδια εναντίον της προτάσεως αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή, η οποία ομιλία κατέληξε με τους συριζαίους να χειροκροτούν με φρενίτιδα τους νεοδημοκράτες, για την βοήθεια που τους προσέφεραν.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  10. ΤΣΙΠΡΑΣ: «Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ».
    Είπε μιλώντας στην Ξάνθη ο Αλέξης Τσίπρας:
    «Δεν έπαθε καμία ηθική κρίση ο κ. Μητσοτάκης ούτε με την υπόθεση Κυμπουρόπουλου ούτε με το προκατασκευασμένο και διατεταγμένο προεκλογικό ξαναζεσταμένο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για το Μάτι». Και πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ο άνθρωπος που έφτασε στο σημείο να καλύψει τον σύμβουλό του που καταδικάστηκε για παιδεραστία, δεν μπορεί να κάνει μαθήματα ήθους, ύφους και ηθικής».
    «Ο πρωθυπουργός δεν έχει βίλα μεσοτοιχία στην Τήνο με τον κ. Χριστοφοράκο, ούτε έχει πλουτίσει από την πολιτική για να του ανήκουν δεκάδες πολυτελή ακίνητα στην Αθήνα, στο Παρίσι και δεν ξέρω εγώ πού αλλού».
    «Από τους παραδοσιακούς όμιλος που στήριζαν τη Δεξιά, όπως ο όμιλος Aλαφούζου, για παράδειγμα, του ΣΚΑΪ (κάποτε βέβαια έλεγε ότι η οικογένεια Μητσοτάκη τoυ ζητούσε πολύ μεγάλες μίζες, μετά έπεσαν φαίνεται οι τιμές), αλλά και άλλοι νεόκοποι οι οποίοι αγόρασαν ιστορικά μέσα ενημέρωσης, ιστορικές εφημερίδες που πάντοτε ήταν με τη δημοκρατική παράταξη σε αυτόν τον τόπο, με την προοδευτική παράταξη, για να τις κάνουν σήμερα φερέφωνα της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΡΥΘΡΟΦΡΟΥΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ.

    Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζιπίνγκ με την ευκαιρία της επετείου του κινήματος της 4ης Μαΐου του 1919 , όταν η νεολαία ξεσηκώθηκε κατά της κυβέρνησης που αποδέχτηκε τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, που υπονόμευε την κινεζική εθνική κυριαρχία κάλεσε τους νέους της Κίνας να είναι πατριώτες και να αγωνιστούν για την «φωτεινή προοπτική της εθνικής αναζωογόνησης».
    Από τους Ερυθροφρουρούς του Μαό στους Εθνοφρουρούς του Σι.
    Ο Σι Τζιπίνγκ , που είναι επίσης Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC) και Πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, είπε ότι το Κίνημα της 4ης Μάιου ήταν «Πατριωτικό και Επαναστατικό», που, «αγωνίστηκε κατά του ιμπεριαλισμού και της φεουδαρχίας», στο οποίο, «πρωτοστάτησε η πρωτοπορία της νεολαίας και των διανοουμένων» και «άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα».
    «Το κίνημα ενέπνευσε εμπιστοσύνη στον κινεζικό λαό και το έθνος και έφερε την ΕΘΝΙΚΗ αναζωογόνηση», είπε ο Σί.
    Ο Σί τόνισε ότι «στο Επίκεντρο του Κινήματος της 4ης Μαίου ήταν ο πατριωτισμός, η πρόοδος, και η Δημοκρατία». .
    «Όσο κρατάμε ψηλά τη σημαία του πατριωτισμού , ο κινεζικός λαός μπορεί να απελευθερώσει μεγάλες δυνάμεις στις προσπάθειές του για να αλλάξει την Κίνα και τον κόσμο,» δήλωσε ο Σι.
    «Η ουσία του πατριωτισμού είναι η αγάπη για τη χώρα, για το κόμμα και το σοσιαλισμό», είπε ο Σι προτρέποντας την κινεζική νεολαία «να παραμείνει αφιερωμένη στη χώρα και το λαό».
    Ο Σι κάλεσε τη νεολαία να έχει πίστη «στο σοσιαλισμό με κινεζικά χαρακτηριστικά», καθώς και «εμπιστοσύνη στο κινεζικό όνειρο εθνικής αναζωογόνησης».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΩΣ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΑΝ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΒΟΔΙΑ.
    Τα κόλπα της Ολιγαρχίας , των Γκαλοπατζήδων και των τηλε-Παπαγάλων
    Του Σπύρου Χατζάρα
    Στην Εθνική Δημοσκόπηση με Κάλπη που έγινε στις 26 Μαΐου η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έλαβε 1.873.137 ψήφους και το ποσοστό της διαμορφώθηκε στο 33,12% . Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ έλαβε 1.343.595 Και το ποσοστό του διαμορφώθηκε σε 23,75% .
    Μετά την προκήρυξη των εκλογών εμφανίστηκαν τρείς «μαϊμού» «δημοσκοπήσεις» για να δημιουργήσουν κλίμα και οι «διαρροές» της Βασιλίσσης Σοφίας 91.
    Η δημοσκόπηση της MRB κατέβασε την ΝΔ από το 33,12% στο 31,3% και κράτησε τον ΣΥΡΙΖΑ σταθερό στο 23,7% οπότε ανακοίνωσε ότι η διαφορά «διαμορφώνεται» στο 7,6%.
    Η δημοσκόπηση της Pulse κράτησε τη ΝΔ σταθερή στο 33,5%, και ανέβασε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 25,5%, και ανακοίνωσε προβάδισμα 8 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία.
    Η εταιρεία MARC για την εφημερίδα «Πρώτο Ψέμα» με δείγμα 1115 ατόμων πανελλαδικά, έδωσε στην πρόθεση ψήφου στη Νέα Δημοκρατία 34,4% αλλά φούσκωσε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 24,6% και βρήκε διαφορά 9,8 μονάδων.
    Απλές ταχυδακτυλουργίες.
    Οι γκαλοπατζήδες χρησιμοποιούν τους αναποφάσιστους ως «φύλο συκής» για να κρύψουν την προφανή απόπειρα επηρεασμού της Κοινής Γνώμης υπέρ του δικομματισμού.
    Οι επιθυμίες της Αμερικανικής Πρεσβείας είναι ο Κούλης να πάρει 4-6 μονάδες πάνω από τις ευρωεκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί μεταξύ 25% και 27%. Δηλαδή, ο δικομματισμός να συγκεντρώσει από 62% μέχρι 66%. Και αυτή είναι η εκτίμηση των τηλε-Ρουφιανοπαπαγάλων.
    Ο σύντροφος Πάιατ, είναι έντονα δυσαρεστημένος με τον Κυρ Βασίλη που δεν τον άκουσε για τη συμφωνία των Πρεσπών και θέλει να τον βγάλει από τη Βουλή, καθώς επίσης και με την Φώφη. Για το λόγο αυτό η Πρεσβεία δεν της δίνει πάνω από 4,5%. και προβλέπει οτι το βράδυ των εκλογών Σημίτης και Βενιζέλος θα ζητήσουν την παραίτηση της Φώφης.
    Αντίθετα , ο σύντροφος Τζέφρι είναι ενθουσιασμένος με τον Μπαρούχ από την Συναγωγή των Χανίων και με την Δανάη, οπότε οι γκαλοπατζήδεςε λένε ότι «δεν αποτελεί έκπληξη το ότι ο Μπαρουχάκης είναι πολύ πιθανό να καταφέρει να μπει στην ελληνική βουλή. Και «εμπιστευτικά» διαρρέουν ποσοστά από 8% μέχρι και 12%.
    Η αμερικανική πρεσβεία έχει ρίξει άσπρη πετσέτα με την Χρυσή Αυγή και λένε πλέον ότι «έχει πιθανότητες να αντέξει» και της δίνουν ποσοστά κοντά στο 4,5-5%. Αντίθετα δεν επιθυμούν την είσοδο της «Ελληνικής Λύσης» και διαδίδουν ότι «από-συσπειρώνεται» και βάζουν την Τσαρλαμπά να έχει ανησυχίες για τους… «ΝΑΖΙ».
    Βρισκόμαστε 22 ημέρες προ των εκλογών και είναι σαφές σε όλους ότι η ΝΔ «έχει ρεύμα» ενώ ο Αλιέκσι «αποσυσπειρώνεται».
    Το προφανές είναι ότι η ΝΔ είναι κοντά στο 34-35% και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτω από το 23%. Η διαφορά τους είναι ήδη πάνω από 12 μονάδες και αυξάνεται , αλλά ο δικομματισμός είναι στο 56-57%, δηλαδή κάτω από το 60% και αυτό στενοχωρεί την Βασιλίσσης Σοφίας 91. Αν δεν αυξηθεί η ψευτοπόλωση μεταξύ Αλιέκσι και Κούλις, και αν υπερβούν το 40% τα άλλα κόμματα , τότε η σύνθεση της Βουλής θα είναι «πολυκομματική», και είναι πολύ πιθανό να μην βγαίνουν τα κουκιά της αυτοδυναμίας, ιδίως αν μπει στην Βουλή τελικά, ο Κυρ Βασίλης.
    Η Σία και ο Γιώργος Αράπογλου παρουσίασαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ δημοσκόπηση της «Pulse». Υπάρχει πληθώρα δημοσκοπήσεων, με κεντρικό στόχο τη στήριξη των εκλεκτών της Αμερικανοκρατίας και της Ολιγαρχικής Κλεπτοκρατίας.
    Πρώτος στόχος είναι ο δικομματισμός των «Ευρωπαϊκών Αξιών», και η διάσωσή του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργώντας την εικόνα ότι δεν είναι βέβαιη η νίκη της ΝΔ. Στην πρόθεση ψήφου (αλλά με αναγωγή) η ΝΔ έχει ποσοστά από 32 έως 37%, ο ΜΥΡΙΖΑ από 23,7 έως 28,3%, το ΚΙΝΑΛ από 5,5% έως 8,4%, το ΚΚΕ από 4,3 έως 6,7%.
    Ο Τσιπρόφσκι , δεν θα περάσει το 20% και ο Μπαρουχάκης είναι από τώρα στην Βουλή, όπως θα είναι και η Ελληνική Λύση. Τα ανοιχτά ζητήματα είναι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής και η Ένωση Κεντρώων της οποίας την εξαφάνιση διέταξε ο αμερικανός ανθύπατος.
    Το πιο πιθανό σενάριο είναι η οκτακομματική Βουλή.
    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...