ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

12 Απριλίου 2024

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

Ιταλία: Η πρωθυπουργός Τ.Μελόνι και ο Πάπας Φραγκίσκος προειδοποιούν πως οι Ιταλοί κινδυνεύουν με εξαφάνιση τα επόμενα χρόνια. Μια μικρή πόλη «επένδυσε» στις γεννήσεις με παροχές που βοηθούν τις οικογένειες. «Αν δεν επενδύσουμε χρήματα στις οικογένειες, δεν υπάρχει μέλλον για κανέναν από εμάς».

 

 

Γερμανός 62 χρονών έκανε… 217 (διακόσια δέκα επτά) εμβόλια κατά του κορωνοϊού μέσα σε 29 μήνες. Του χορηγήθηκαν οκτώ διαφορετικά σκευάσματα. Δεν έπαθε τίποτε και είναι υγιέστατος. Εδώ οι ρωμιοί ακροδεξιοί «ηγέτες» φοβήθηκαν ένα τσίμπημα.

 

 

 Από την δεκαετία του 1960 ο μέσος ρωμιός αποτρελάθηκε τελείως: έγινε ασύδοτος, παράτησε την συνετή και ασκητική ζωή και αποτίναξε κάθε μέτρο στην συμπεριφορά του.

Καπνίζοντας αρειμανίως Μάρλμπορο, εξολόθρευσε με τα δόντια του όλες τις ολλανδικές αγελάδες, κατέφαγε όλα τα γερμανικά γουρούνια, κατάπιε όλα τα δανέζικα λιπαρά τυριά. Η καταπιόνα του φουλάρισε με σαλάμια, λουκάνικα, κασέρια, γραβιέρες, ζαμπόν, μπέικον, κοντοσούβλια, γαρδούμπες, κοκορέτσια.

Παράτησε το ταπεινό τσίπουρο και ρούφηξε τεράστιες ποσότητες νοθευμένου σκωτσέζικου ουίσκυ, που φτιάχνεται στην Βουλγαρία από βερνίκια νυχιών.

Πρώτη χώρα οι Ελληνίδες στις εκτρώσεις παγκοσμίως.

Οι ρωμιοί παρατάισαν τα παιδιά τους και τα έκαναν τα πιο παχύσαρκα παγκοσμίως, τα διέφθειραν με ατελείωτες θεωρητικολογίες, δεν τα καθοδήγησαν να φτιάξουν οικογένεια και παιδιά, τα ξέμαθαν από την σωματική εργασία και τα εκπαίδευσαν μόνο για υπηρεσίες, για γκαρσόνια και τουρισμό.   Ταυτόχρονα επιδόθηκαν σε ατελείωτες προσευχές και  λιτανείες στον Ιεχωβά, στον φυλετικό θεό των Ιουδαίων, μία ξένη θεότητα και το προσφιλές τους σπορ είναι βέβαια οι...προφητείες.

Σήμερα, μετά τα όργια των 60 χρονών, οι ρωμιοί άρχισαν να πεθαίνουν, χωρίς σταματημό, στον ύπνο και και στον ξύπνο, καθιστοί και όρθιοι, νέοι και γέροι, άντρες και γυναίκες.

Ναι, βέβαια. Δεν φταίει η συμπεριφορά και η διατροφή του. Δεν φταίει που η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια είναι πενταπλάσια του φυσιολογικού. Δεν φταίει που υπάρχουν 3.000.000 υπερτασικοί και 1.500.000 διαβητικοί. Δεν φταίει που οι ρωμιοί  είναι πρώτοι στο κάπνισμα παγκοσμίως. Δεν φταίει που οι ρωμιοί είναι πρώτοι στην Ευρώπη στην κατανάλωση βοδινού κρέατος.

Όχι. Φταίει το καταραμένο εμβόλιο.

 

 

 H  ΕΛΛΑΔΑ   TOY  1453,  H  ΕΛΛΑΔΑ  TOY  2024.

 


Το  γενικότερο  κλίμα στην Κωνσταντινούπολη της εποχής   του  1453  ήταν  δεισιδαιμονία, διχόνοια, φτώχεια, κακομοιριά,  παρακμή.  Η  γενική δεισιδαιμονία  τρεφόταν από τις προφητείες. Προφήτευαν το τέλος της Πόλης και μαζί το τέλος του κόσμου και της Ιστορίας.

Το  1453  η  Ελληνική  Αυτοκρατορία δεν μπορούσε να σταθεί μόνη της όρθια. Ο Μανουήλ έτρεχε να δει τους Καρόλους, ο Ιωάννης πήγε στη Φερράρα.  Είναι η εποχή των επαιτών αυτοκρατόρων. Πήγαιναν επαίτες στη Δύση,  εκεί  τους  δέχονταν   με ψεύτικες  τιμές και δόξες,  αλλά  ουσιαστική  βοήθεια  δεν  πρόσφεραν.  Πράγματι  η «Δύση» δεν βοήθησε.  Όταν όμως μιλάμε για Δύση τι εννοούμε;  Η Δύση ήταν πολυδιασπασμένη  αλλά  εμείς  οι  ίδιοι  τι  κάναμε; 
Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο Παλαιολόγος πολεμάει τους Τούρκους μαζί με τον απεσταλμένο του Πάπα, Ισίδωρο του Κιέβου και τους Γενοβέζους, ο Γεννάδιος- ο Γεώργιος  Σχολάριος, πρώτος Πατριάρχης μετά την  Άλωση,  τοιχοκολλούσε ανάθεμα εναντίον του Παλαιολόγου.
Σύμφωνα  με  διάφορες  πηγές  η  Κωνσταντινούπολη  το  1453  είχε  πληθυσμό  περί  τις  70.000  με  100.000  κατοίκους.
Ένας  βασικός  κανόνας – δείκτης  σε  μια  γενική  πολεμική  επιστράτευση  ενός  λαού  είναι  ότι,  οι  ικανοί  προς  πόλεμο  και  μάχη  είναι  περίπου  ένας  στους  επτά  και  βοηθητικοί  άλλοι  τόσοι.
Θα  περίμενε  κανείς  ότι  οι  πολεμιστές  που  υπερασπίζονταν  την  Βασιλεύουσα  το  1453,  ανάλογα  με  τον πληθυσμό   της  πόλεως,  θα  ήταν  περίπου  15.000  άνδρες  και  άλλοι  τόσοι  οι  βοηθητικοί.  Οι  υπόλοιποι  70.000  θα  ήταν  ανίκανοι  προς  πόλεμο  γέροντες,  γυναικόπαιδα  κα  άρρωστοι.
Επειδή  όλες  οι  γειτονικές  ελληνικές  επαρχίες,  αλλά  και  οι  μακρινότερες,  θα  έδιναν  και  αυτές  κάποιους  μαχητές  για  την  υπεράσπιση  της  πρωτεύουσας  των  Ελλήνων,  είναι  λογική  η  σκέψη  ότι  ο  αυτοκράτορας  θα  μπορούσε    να  έχει  τουλάχιστον  50.000  πολεμιστές  στα κάστρα. 
Και  όμως  δεν  διέθετε  παρά  μόνο  4.500  άνδρες,  μαζί  με  τους  ξένους.  (Ο Μωάμεθ είχε μαζέψει Σέρβους, Αλβανούς, Τούρκους, τουλάχιστον 100.000 άντρες του- μερικοί μιλούν για 120.000).

Οι  υπόλοιποι  άνδρες  στην  πόλη  τι  έκαναν;

Μήπως  ήταν  αστράτευτοι  μοναχοί,  οι  οποίοι  αντί  να  πολεμούν,  έκαναν  ατελείωτες  δεήσεις  στον  ιεχωβά  για  να  σώσει  την  πόλη; 
 
Την εποχή της Αλωσης  υπήρχε έξαρση του μοναχισμού.
Σε όλη τη διαμάχη των ανθενωτικών οι καλόγεροι στα μοναστήρια της Πόλης και του Αθωνα  ήταν πρώτοι. Η Πόλη ήταν στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου μεταξύ ενωτικών και ανθενωτικών που, αν δεν προέκυπταν οι Τούρκοι, πιθανότατα θα ξεσπούσε.  Οι  καλόγεροι  ήταν  πολλοί,  αλλά  δεν πολεμούσαν. Αντίθετα με τους δυτικούς μοναχούς  (βλέπε  τάγμα  τευτόνων  ιπποτών),   που μπορούν να φέρουν όπλα, οι ορθόδοξοι δεν μπορούν.
Η Αγιά Σοφιά, όπως και όλες οι εκκλησίες ήταν γεμάτες, πλην των γυναικόπαιδων, από μοιρολάτρες άντρες που περίμεναν να τους σώσει ο φυλετικός  θεός  των  εβραίων  Ιεχωβά.  Ήταν τέτοια η θρησκολατρεία όπου το μεγαλύτερο μέρος του ενεργού πληθυσμού, αυτό ως προς τον αντρικό πληθυσμό, είχε βάλει τα καλογερικά ράσα.
Η  Πόλη  το  1453  είχε  300 μοναστήρια με 10.000 καλόγερους, που θα μπορούσαν να δώσουν 10.000 πολεμιστές.

Εντός των τειχών επίσης υπήρχαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αμπέλια κλπ και  οι αγρότες έκαναν με ασφάλεια τις εργασίες τους.  Η  Πόλη  είχε  και  δύο τεράστιους ναυστάθμους και μεγάλες ανοικτές δεξαμενές, δηλαδή θεωρητικά θα  μπορούσε να αντέξει μακροχρόνια πολιορκία,  αν  είχε  άνδρες  πολεμιστές.

Όταν στην Πύλη του Ρωμανού οι Τούρκοι άρχισαν να ανεβαίνουν πάνω και πέρασαν μέσα, έψαχναν τους αντίπαλους πολεμιστές και δεν πίστευαν ότι ήταν τόσοι λίγοι.

Ο  Σφραντζής στο “Μικρό Χρονικό” αναφέρει ξεκάθαρα ότι στις λίστες των υπερασπιστών περιελάμβαναν ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ και τους υπολόγιζαν μέσα σε αυτούς που θα  έπρεπε  να  λάβουν όπλα.  Οι  μοναχοί  όμως  δεν  πολεμούσαν.

Ακόμη  και  ο  Σχολάριος  έγραφε:  «ότι για να υπάρξει άμυνα της πόλης, πρέπει όλοι να δώσουν ό,τι έχουν από χρήματα, όλοι να δώσουν και τη ζωή τους ακόμα, αυτά όμως να τα κάνουν διατηρώντας την ορθή πίστη, και σε κάθε περίπτωση χωρίς να κάθονται άπραγοι και απλά να κάνουν θείες λειτουργίες, γιατί στην περίπτωση αυτή, οι ψαλμωδίες χωρίς την γνήσια ευσέβεια ίσως να παροξύνουν τον Θεό».

Ο  Γεννάδιος Σχολάριος βέβαια  είχε κλειστεί στη Μονή Παντοκράτορα, που ήταν το αρχηγείο της ανθενωτικής παράταξης και προφήτευε την επικράτηση των Τούρκων, λόγω των αμαρτιών  των κατοίκων της. 
Κατά τον Σλουμπερζέ  «μη έχον συνείδησιν του φοβερού υπό των Τούρκων κινδύνου … εβροντοφώνει αδιακόπως κατά του νέου καθεστώτος (ενωτικού) … προλέγων δια μυστηριωδών προφητειών το τέλος της Αυτοκρατορίας υπό θείας οργής… ενώ οι στασιασταί των οδών, άντρες και γυναίκες, μοναχοί και ιερείς, καλογραίαι και λαϊκοί …δεν έπαυον αναφωνούντες «θάνατος εις τους αζυμίτας και της ειδωλολατρείας αυτών» … και επικαλούνταν την Θεοτόκο που θα έδιωχνε τους Τούρκους.

Οι καλόγεροι της Πόλης κατά τον χρονογράφο της Άλωσης Δούκα ήθελαν να ανοίξουν τις πύλες μια ώρα αρχύτερα για να επαληθευτούν … οι προφητείες.   
 
Κατά τον Φραντζή οι  ξένοι  μισθοφόροι του Παλαιολόγου δεν πληρώνονταν καλά.  Ο  Παλαιολόγος ζήτησε   χρυσάφι και ασήμι από τις εκκλησίες για να κόψει νόμισμα, αλλά του το αρνήθηκαν. Όταν ζητούσε στρατιώτες από τους υπηκόους του, παραπονιούνταν ότι «δεν αδειάζουν, γιατί έχουν δουλειές και πρέπει να βγάλουν το ψωμί τους».
Δύο απατεώνες της εποχής (Μανουήλ Ιάγαρης και μοναχός Νεόφυτος ο Ρόδιος) που τους ζητήθηκε να επισκευάσουν μέρος των κάστρων που καταστράφηκε από τα τούρκικα κανόνια ,  έκλεψαν τα χρήματα.

Ο μετέπειτα γνωστός περιηγητής Εβλιγιά Τσελεμπή αναφέρει ότι πλήθος ανθενωτικοί και κυρίως καλόγεροι λιποτακτούσαν και πήγαιναν με τους Τούρκους.
Από ένα νεόκτιστο οχυρό τόσκασε ένας καλόγερος ονόματι Πέτρος με άλλους 300, αλλαξοπίστησαν όλοι, αυτός ονομάστηκε Μεχμέτ και πήραν μέρος στην πολιορκία στο πλευρό των Τούρκων.

Αυτή  ήταν  η  τραγωδία  του  Ελληνικού  Έθνους  την  εποχή  εκείνη.

Βλέπετε  τίποτε  κοινό  με  τους  σημερινούς  Έλληνες;
 
 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
 
 
 5 σχόλια:

 1. ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΕ ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ. ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ
  https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2023/05/blog-post_32.html
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καρκίνος: Η άσκηση το πιο αποτελεσματικό «φάρμακο» – Δραστικό και σε μικρές δόσεις.

  Μόνο θετική είναι η επίδραση που μπορεί να έχει έστω και λίγη σωματική άσκηση στη ζωή των ανθρώπων. Πλήθος μελετών επιβεβαιώνει διαρκώς αυτή τη θέση. Ιδιαίτερη εντύπωση, όμως, προκαλούν ερευνητικά ευρήματα που συνδέουν τη σωματική δραστηριότητα με σημαντικά οφέλη για ασθενείς με σοβαρές νόσους, όπως ο καρκίνος.

  Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Edith Cowan (ECU) αναδεικνύει την καθοριστική σημασία της άσκησης στη διαχείριση της νόσου των ογκολογικών ασθενών, ακόμη και αυτών που βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Σύμφωνα με τα νέα ερευνητικά ευρήματα, ακόμη και μια προπόνηση μπορεί να βοηθήσει ακόμη και ασθενείς στους οποίους χορηγείται χρόνια φαρμακευτική αγωγή. Τα επιστημονικά συμπεράσματα δημοσιεύθηκαν στο Prostate Cancer and Prostatic Diseases.

  Προγενέστερη έρευνα του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ιατρικής Άσκησης της ECU είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη μπορούν να αλλάξουν το χημικό περιβάλλον του οργανισμού τους μετά από 6 μήνες άσκησης, καταστέλλοντας την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Η ερευνητική ομάδα παρατήρησε, συγκεκριμένα, αυξημένα επίπεδα μυοκινών, μιας πρωτεΐνης που μπορεί να καταστείλει την ανάπτυξη του όγκου, βοηθώντας ακόμη και στην ενεργό καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων, μέσω της διέγερσης μιας σειράς αντικαρκινικών διεργασιών στο σώμα. Ακόμη και μία προπόνηση μπορεί να ενισχύσει ακόμη τις μυοκίνες, προκαλώντας πρόσθετη καταστολή του καρκίνου.

  Εννέα ασθενείς με καρκίνο του προστάτη σε τελικό στάδιο ακολούθησαν ένα πρόγραμμα άσκησης υψηλής έντασης σε σταθερό κύκλο για 34 λεπτά. Οι ερευνητές συνέλεξαν δείγματα αίματος πριν, αμέσως μετά και 30 λεπτά μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης.

  Η ομάδα διαπίστωσε ότι το δείγμα που ελήφθη αμέσως μετά την προπόνηση περιείχε αυξημένα επίπεδα αντικαρκινικών μυοκινών, με αποτέλεσμα την καταστολή της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων κατά περίπου 17%. Τριάντα λεπτά αργότερα, τόσο τα επίπεδα μυοκινών, όσο και η κατασταλτική δράση του καρκίνου είχαν επιστρέψει στα αρχικά τους επίπεδα.

  Ο καθηγητής Rob Newton, ερευνητής του EMRI και επόπτης της μελέτης, σχολίασε σχετικά: «Τα ευρήματα είναι συναρπαστικά, γιατί διαπιστώνουμε για πρώτη φορά ότι οι άνδρες με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη είναι σε θέση να παράγουν οξεία αύξηση αντικαρκινικών μορίων, μέσω της άσκησης. Έτσι κατανοούμε γιατί οι ασθενείς με καρκίνο που ασκούνται παρουσιάζουν βραδύτερη εξέλιξη της νόσου και επιβιώνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτοί οι ασθενείς βρίσκονται στο τελικό στάδιο, όπου δεν υπάρχει πλέον θεραπεία και τελικά θα καταλήξουν. Ωστόσο, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η σωματική άσκηση θα επεκτείνει το προσδόκιμο ζωής τους».

  Ο ίδιος δήλωσε ότι, ενώ υπάρχει ακόμη μακρύς ερευνητικός δρόμος, τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις οδηγίες που δίνονται στους ασθενείς αναφορικά με τη διαχείριση της νόσου. «Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποια είναι η καλύτερη δυνατή δόση άσκησης, αλλά συνιστώνται τουλάχιστον 20 λεπτά καθημερινής άσκησης, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει προπόνηση αντίστασης για την ανάπτυξη των μυών και την τόνωση της παραγωγής μυοκίνης», είπε ο δρ. Newton.

  «Αυτή η μελέτη παρέχει ισχυρές αποδείξεις ότι οι ασθενείς με καρκίνο του προστάτη, και πιθανότατα με οποιονδήποτε τύπο καρκίνου, πρέπει να ασκούνται τις περισσότερες μέρες, αν όχι κάθε μέρα, για να διατηρήσουν ένα χημικό περιβάλλον μέσα στο σώμα τους που καταστέλλει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων», κατέληξε.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η ΛΗΨΗ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ ΣΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ
  https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/11/blog-post_15.html
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΜΕΛΕΤΗ: Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ) ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΚΑΤΑ 72%
  https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/11/72.html
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ζ.Π. Τελικά όλες οι μελέτες συμφωνούν με τις αρχαίες Ελληνικές επιταγές: για υγεία χρειαζόμαστε άσκηση και νηστεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...