ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

06 Μαρτίου 2024

Γερμανός 62 χρονών έκανε… 217 (διακόσια δέκα επτά) εμβόλια κατά του κορωνοϊού μέσα σε 29 μήνες. Του χορηγήθηκαν οκτώ διαφορετικά σκευάσματα. Δεν έπαθε τίποτε και είναι υγιέστατος. Εδώ οι ρωμιοί ακροδεξιοί «ηγέτες» φοβήθηκαν ένα τσίμπημα.

 

 

Η Τουρκία κατασκεύασε το μίνι υποβρύχιο ÇAMD, ικανό για επιθετικές επιχειρήσεις μικρής κλίμακας, μία τεράστια απειλή για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Σαν τα μπουρλότα του Κανάρη σε μοντέρνα έκδοση. Το διεφθαρμένο ελληνικό πολιτικό σύστημα της μαφιόζικης πρακτόρικης μπανανίας συζητούσε χθες την παράδοση του μισού Ελληνικού Αρχιπελάγους στους τούρκους και την ομηρία του άλλου μισού. Εισηγήτρια η Μητσοτάκη - Μπακογιάννη.

 

 

 

Ένας 62χρονος Γερμανός, μέσα σε 29 μήνες, εμβολιάστηκε 217 φορές κατά του κορωνοϊού, επικαλούμενος «ιδιωτικούς λόγους».

Το εκτεταμένο ιστορικό εμβολιασμού του ατόμου, το οποίο περιελάμβανε οκτώ διαφορετικά σκευάσματα εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων των επικαιροποιημένων ενισχυτικών εμβολίων, δεν οδήγησε σε καμία αναφερόμενη ανεπιθύμητη ενέργεια ή σημαντική ανωμαλία στις κλινικές δοκιμές.

 


Το αποτέλεσμα αυτό αμφισβητεί άμεσα τις ανησυχίες που διατυπώνονται από ορισμένους εμπειρογνώμονες σχετικά με το ενδεχόμενο η υπερβολική έκθεση σε εμβόλια να προκαλέσει ασθενέστερες ανοσολογικές αποκρίσεις λόγω «ανοσολογικής ανοχής».

Μια τέτοια ανοχή, που χαρακτηρίζεται από κόπωση των Τ-κυττάρων και επακόλουθη μείωση των προφλεγμονωδών αγγελιοφόρων, θεωρητικά θα μπορούσε να μειώσει την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά αποτελεσματικά τα παθογόνα.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον συν-συγγραφέα Kilian Schober του Ινστιτούτου Μικροβιολογίας – Κλινικής Μικροβιολογίας, Ανοσολογίας και Υγιεινής, ενδιαφέρθηκε για την περίπτωση του άνδρα μετά από δημοσιεύματα στις ειδήσεις και μια επακόλουθη έρευνα για απάτη, η οποία αποκάλυψε τον εκπληκτικό αριθμό εμβολιασμών του.

Ο άνδρας συμμετείχε εθελοντικά σε μια σειρά εξετάσεων που επέτρεψαν στους ερευνητές να συγκρίνουν τις ανοσολογικές του αντιδράσεις με εκείνες μιας ομάδας ελέγχου που αποτελούνταν από 29 άτομα που έλαβαν μια τυπική σειρά εμβολίων τριών δόσεων.

Αντίθετα με ό,τι θα μπορούσε να αναμένεται από μια τόσο ασυνήθιστη περίπτωση, τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι ενώ ορισμένες πτυχές της ανοσολογικής προστασίας του άνδρα ήταν ενισχυμένες, η συνολική ανοσολογική του απόκριση ήταν λειτουργικά παρόμοια με εκείνη της ομάδας ελέγχου.

Τα δείγματα αίματος και σάλιου του έδειξαν ότι τα επίπεδα αντισωμάτων αυξάνονταν μετά από κάθε νέα δόση, αλλά τελικά άρχισαν να μειώνονται, αντικατοπτρίζοντας το μοτίβο που παρατηρήθηκε στους ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι εκτεταμένες δοκιμές επιβεβαίωσαν ότι ο άνδρας δεν είχε ποτέ μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2, αν και οι ερευνητές υποδεικνύουν ότι αυτό θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί σε άλλα προληπτικά μέτρα που μπορεί να είχε λάβει παράλληλα με την πορεία εμβολιασμού του.

Οι συγγραφείς της μελέτης προειδοποιούν ότι ενώ η περίπτωση αυτή καταδεικνύει ότι ο υπερ-εμβολιασμός δεν οδήγησε σε ανεπιθύμητα συμβάντα ή δεν άλλαξε σημαντικά την ποιότητα των προσαρμοστικών ανοσολογικών αποκρίσεων, δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί ως έγκριση του υπερ-εμβολιασμού ως στρατηγικής για την ενίσχυση της ανοσίας.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...