ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

17 Απριλίου 2024

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΞΕΙ. Κατασκευάζουν το Kalkan Diha: Το νέο drone της Τουρκίας που θα απογειώνεται και θα προσγειώνεται κάθετα (δεν χρειάζεται διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης) και θα βομβαρδίσει την Ακρόπολη. Δένδιας: «Η Ελλάδα ΘΑ αποκτήσει αντιπυραυλικό-αντιdrone θόλο “αλά Ισραήλ”…

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΧΡΕΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ. Βόλος: Λιτάνευση εικόνας στον Αλμυρό για την ανομβρία που πλήττει τη Μαγνησία. Η Ρωμιοσύνη παρακαλεί τον Ιεχωβά να βρέξει όπως οι Ινδιάνοι τον Μανιτού… Πέρυσι ο Ιεχωβάς τους έπνιξε στην βροχή. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΞΥΠΝΗΣΑΝ: δεν προσεύχονται στον Αλλάχ για να βρέξει. Βομβάρδισαν τα σύννεφα και έφεραν έντονες βροχοπτώσεις στην έρημο.


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ


NASA: Κάμερες από τη Βουλγαρία θα προσεδαφιστούν στον Άρη το 2025. Οι ρωμιοί πολιτικοί (πράκτορες του κερατά) κατασκευάζουν κι άλλα γκαρσόνια για την Μύκονο. 


ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ: ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟΥ ΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ UAV AKINCI. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ. ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ.

 

Η  ΑΠΟΤΥΧΙΑ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΣΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΚΑΙ  ΣΤΗΝ  ΔΟΥΛΕΙΑ.

Οι  ορθόδοξοι  ρωμιοί  χάνονται  από  την  γη.  Δεν  τα  καταφέρνουν  στα  δύο  βασικά  θέματα.  Στην  παραγωγή  ανθρώπων  και  στην  κατασκευή  εργαλείων.  Προσεύχονται στον Ιεχωβά  για  καλή  μεταθανάτια  συνταξιοδότηση, γιατί  απέτυχαν τελείως  να  τα  βγάλουν  πέρα  στον  «μάταιο  κόσμο».



Πλεονέκτημα στη θάλασσα

Η Τουρκία, παρουσίασε το καινοτόμο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) με την ονομασία Kalkan Diha (ελλην. Ασπίδα), το οποίο θα απογειώνεται και θα προσγειώνεται κάθετα.

Μετά από τριάντα δοκιμαστικές πτήσεις, το Kalkan Diha της εταιρείας Baykar θεωρείται έτοιμο να εκτελεί αποστολές με απόλυτη ακρίβεια, χωρίς την ανάγκη υποδομών προσγείωσης.

Αυτό το νέο σύστημα αναδεικνύεται σε νέο στρατηγικό εργαλείο για την προάσπιση των θαλάσσιων συνόρων της Τουρκίας.

Δεν χρειάζεται διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης

Το Diha έρχεται να εξυπηρετήσει μία επιτακτική ανάγκη για ευελιξία στις αεροπορικές επιχειρήσεις.

 

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΝΟΤΙΟ ΠΟΛΟ ΤΗΣ ΓΗΣ. Στην προηγούμενη αποστολή οι Βούλγαροι ανακάλυψαν χρυσό. ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΝΕΩΝ ΓΚΑΡΣΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ.

 

 

Η απάντηση στο ερώτημα για το πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτά τα οχήματα, τα οποία μπορούν να προσγειώνονται και να απογειώνονται από περιοχές λίγο μεγαλύτερες από το δικό τους πλάτος και μήκος χωρίς να χρειάζονται διάδρομο, είναι αρκετά ευρεία.

Αναμένεται να χρησιμοποιηθούν από την αστυνομία, την ακτοφυλακή, το υπουργείο δασών, στα σύνορα, σε πολεμικά πλοία κι άλλες δυνάμεις ασφαλείας.

Πλεονέκτημα στη θάλασσα

Όταν το Kalkan Diha θα ενταχθεί στο τουρκικό Ναυτικό, αναμένεται να του προσφέρει σημαντικά τακτικά πλεονεκτήματα.

Καταρχάς, θα αντικαταστήσει τα ελικόπτερα SH-60 Seahawk στις αποστολές έρευνας, διάσωσης και επιτήρησης, ενώ το Kalkan Diha θα επεκτείνει σημαντικά τις δυνατότητες στον υποβρύχιο πόλεμο.

Το νέο μη επανδρωμένο δεν θα συμβάλει μόνο στη θαλάσσια και παράκτια ασφάλεια, αλλά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο των ακτών από τη θαλάσσια ρύπανση, το λαθρεμπόριο, την ασφάλεια των συνόρων και πολλούς άλλους τύπους αποστολών.

Το κόστος τέτοιων συστημάτων είναι πολύ χαμηλό και τα οφέλη αρκετά υψηλά. Ένα από αυτά είναι ότι εξασφαλίζουν λιγότερη φθορά στα ελικόπτερα.

Οι χώρες που αγοράζουν το TB-2, θα θέλουν και το Kalkan Diha

Μεγάλες προδιαγράφονται και οι εξαγωγικές δυνατότητες του νέου τουρκικού drone Kalkan.

Η δυνατότητά του να προσφέρει παρόμοιες ή και ανώτερες υπηρεσίες με χαμηλότερο κόστος και υψηλότερη ποιότητα θέτει τις βάσεις να καταστεί το επόμενο μεγάλο εξαγωγικό hit της τουρκικής αεροπορικής βιομηχανίας, ιδιαίτερα σε χώρες που έχουν ήδη επενδύσει στο Bayraktar TB-2 της Τουρκίας.




Δένδιας: «Η Ελλάδα ΘΑ αποκτήσει αντιπυραυλικό-αντιdrone θόλο “αλά Ισραήλ”…

 Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τετάρτης (17/4), αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για την απόκτηση από την Ελλάδα ενός αντιπυραυλικού-αντιdrone θόλου «αλά Ισραήλ», τονίζοντας ότι «η χώρα πρέπει να κλείσει».

«Έχει ήδη δρομολογηθεί. Ήταν φανερό παρατηρώντας τους πολέμους στην Ουκρανία, τη Γάζα ότι χώρα έπρεπε να αποκτήσει αντιαεροπορική και αντιdrone κάλυψη. Φανταστείτε το σαν μια εκκλησία με δύο επάλληλους θόλους» συμπλήρωσε ο Ν.Δένδιας.

«Δεν θα γίνει αύριο το πρωί αλλά θα γίνει. Υπάρχει μια σημαντική προβλεφθείσα δαπάνη για τον σκοπό αυτό» πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε «η Τουρκία έχει κάνει βήματα παραγωγής drone αλλά το ελληνικό σύστημα δεν είδε ότι πρέπει να καλυφθεί το κενό αυτό στο σύστημα των Ενόπλων Δυνάμεων».

 Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι επιθετική δύναμη αλλά αυτο που κάνει είναι να προστατεύει την επικράτειά της. Η Ελλάδα μπορεί πάντοτε να προστατεύει τον εαυτό της. Πρέπει όμως να κάνουμε βήματα για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή παράξει κάποιος σε βάρος μας»

Όσον αφορά την αντίδραση της Τουρκίας στην ελληνική απόφαση για δημιουργία περιβαλλλοντικών θαλάσσιων πάρκων σε Αιγαίο και Ιόνιο ο κ. Δένδιας σχολίασε «αν είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι η Τουρκία ότι πρέπει να ζητήσουμε την άδειά της για να προστατεύσουμε το περιβάλλον στις Κυκλάδες».

«Αν ψαρεύω, δηλαδή, στους Αντίπαξους θα πρέπει να τηλεφωνήσω στον τούρκο πρέσβη; Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβάρα» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

«Δεν υπάρχει Έλληνας που να δέχεται η Τουρκία αυτά που είπε για το περιβαλλοντικό πάρκο στις Κυκλάδες. Η Τουρκία διαδοχικά κάνει μαξιμαλισμό για να σε υποχρεώσει σε “αυτοπεριορισμό”» συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας.

Ο ίδιος, πάντως, εκτίμησε ότι «δεν θεωρώ ότι επιστρέφουμε στην περίοδο της Έντασης. Η Τουρκία ακολουθεί την τακτική κρύο-ζεστό. Ενώ δεν θέλει να καταγράφονται σε επίπεδο ΝΑΤΟ και ΕΕ παραβιάσεις που η Ελλάδα να καταγγείλει, σε ρητορικό επίπεδο προχωράει σε απίστευτες τοποθετήσεις».

Όπως διεμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «δεν μπορεί η Ελλάδα να αποστεί των εξαγγελιών της, θα είναι σαν να αναγνωρίζει δικαίωμα βέτο στην Τουρκία για περιβαλλοντικά ζητήματα. Μήπως θα ζητάμε άδειαγια έκδοση οικοδομικών αδειών στα νησιά;».

Ερωτηθείς για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια ο Νίκος Δένδιας απάντησε ότι «υπάρχει μια πάγια εθνική θέση είναι δικαιώμα κυριαρχίας που θα ασκηθεί όταν το εθνικό συμφέρον το επιβάλει» ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτο το casus belli. Εκθέτει μόνο την Τουρκία αυτή η κατάσταση. Είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που έχει εκπέμψει σε σύμμαχο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ απειλή πολέμου για κυριαρχικό δικαίωμα που προκύπτει από το διεθνές δίκαιο».

«Η Τουρκία κάποια στιγμή, και πρέπει να της δώσουμε όλο τον χώρο να το κάνει χωρίς να φανεί ότι την ταπεινώνουμε, να βγάλει από το τραπέζι και την απειλή πολέμου και το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Από την άλλη πρέπει να μιλάμε με την Τουρκία.

Ακόμα και η επίλυση μικρών ζητημάτων βοηθάει. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε το καθεστώς απειλής πολέμου και το τουρκολιβυκό μνημόνιο» κατέληξε για τα ελληνοτουρκικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Μισθολογικά των Ενόπλων Δυνάμεων

Στη συζήτηση τέθηκε και το μισθολογικό ζήτημα στις Ένοπλες Δυνάμεις με τον Νίκο Δένδια να σημειώνει ότι «προσπαθούμε να εξαφαλίσουμε έμμεσες παροχές που θα αποκαταστήσουν ένα κομμάτι των απωλειών.

Αύριο αύριο θα είμαι στην Ορεστιάδα για ένα πρόγραμμα κατοικιών για στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που θα σημάνει έμμεσα παροχή 700-800 ευρώ ανά επαγγελματικό στέλεχος. Λύνουμε, επίσης, το πρόβλημα με το επίδομα στόλου καθώς φορολογητέα τους παίρναμε περισσότερα από ό,τι τους δίναμε».

Πρόγραμμα Αιγίς

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα Αιγίς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να μπορούν να βοηθήσουν την πολιτική προστασία».

Όπως εξήγησε «ο Βασίλης Κικίλιας τρέχει ένα πρόγραμμα από το οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πάρουν 200 εκατ. ευρώ σε εξοπλισμό που θα παραδοθεί μέσα στο 2025.

Το πρόγραμμα αυτό θα επιτρέψει σε τρεις μονάδες διττής χρήσης να βοηθούν. Αφορά μηχανήματα για να βοηθήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις την πολιτική προστασία».

 

 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...