ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

22 Απριλίου 2024

Νέος «μίνι» πύραυλος cruise από την Τουρκία με 200 χλμ. ακτίνα δράσης. Συνθήκες κορεσμού την Ελληνική αεράμυνα θέλει να δημιουργήσει η τουρκική Αεροπορία

 

ΚΥΡΤΣΟΣ: «Μαχαιριά Μπακογιάννη-Μητσοτάκη στην Κύπρο μέσω Κοσόβου».
Η τουρκική εταιρεία Baykar, που εξειδικεύεται στην κατασκευή και ανάπτυξη μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και τεχνολογιών, πραγματοποίησε δοκιμή του νέου «μίνι» πυραύλου cruise τύπου Kemankes 2, δημοσιεύοντας μάλιστα σχετικά πλάνα από την εκτόξευση σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αποκάλυψε μερικές πληροφορίες για τις δυνατότητές του.

O συγκεκριμένος πύραυλος είναι η αναβαθμισμένη διαμόρφωση του βλήματος Kemankes, που παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό για πρώτη φορά πέρσι, σε δοκιμή όπου συμμετείχε ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τύπου TB2 Bayraktar, αφού όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο Kemankes 2 εκτοξεύτηκε από όχημα pickup. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο «μίνι» πύραυλος cruise είναι πιο οικονομικός και θα εξοπλίζει τα UAV τύπου TB2 Bayraktar, TB3 Bayraktar, Akinci και ενδεχομένως άλλες πλατφόρμες και έχει:

εμβέλεια άνω των 200 χιλιομέτρων,

κινητήρα τύπου turbojet,

διάρκεια πτήσης 1 ώρα,

σύστημα οπτικής καθοδήγησης και αυτόματου πιλότου με την υποστήριξη τεχνητής νοημοσύνης,

λειτουργία αυτόνομης πλοήγησης,

αντίμετρα ηλεκτρονικού πολέμου.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...