ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

04 Απριλίου 2024

Η διορισμένη από τον Μητσοτάκη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη: «Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ». Άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Ηλία Κασιδιάρη και 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών» ζήτησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Εκτός της δίωξης μένει ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας. Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ".

 



 Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε ποινικές διώξεις σε βουλευτές γιατί… προεκλογικά «είπαν ψέματα»!

 

Δένδιας: «75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ – Μια Συμμαχία που δεν είναι μόνο αμυντική. Είναι πρωτίστως μία Συμμαχία που οφείλει να προστατεύει Αρχές και Αξίες». O πρώτος γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο Άγγλος λόρδος Ισμέι (Ismay) το 1952 είπε: «ο σκοπός του ΝΑΤΟ είναι να κρατά τους Αμερικανούς μέσα, τους Ρώσους έξω και τους Γερμανούς κάτω».

 

 

 


Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης στους βουλευτές των «Σπαρτιατών», πλην του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα, με παραγγελία της προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων αλλά και κατά του Ηλία Κασιδιάρη ως ηθικού αυτουργού!

Εν ολίγοις ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών θα ζητήσει από την Βουλή την άρση ασυλίας των βουλευτών.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές για τους οποίους  ζητείται η άσκηση της ποινικής δίωξης είναι :

1. Αθανάσιος Χαλκιάς, 2. Χαράλαμπος Κατσιβάρδας 3. Γεώργιος  Μανούσος, 4. Αλέξανδρος Ζερβέας, 5. Ιωάννης Δημητροκάλλης, 6. Διονύσιος Βαλτογιάννης  7. Γεώργιος  Ασπιώτης 8. Μιχαήλ Γαυγιωτάκης 9. Ιωάννης Κόντης  10. Πέτρος  Δημητριάδης και 11. Κωνσταντίνος Φλώρος

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η κυρία Αδειλίνη μετά τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα κατά των ίδιων των βουλευτών του.

Η δίωξη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορά τους έντεκα βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα «Σπαρτιάτες» κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, αλλά και τον φυλακισμένο, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Kασιδιάρη, για τον οποίο ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης για ηθική αυτουργία στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Όπως αναφέρεται από την εισαγγελική έρευνα, προέκυψε, «ότι αυτός ήταν ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών, αυτός κινούσε τα νήματα,  καθοδηγώντας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογική του κάθοδο αλλά και την εκλογή των βουλευτών του στη Βουλή».

 


Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι «ο Κασιδιάρης  είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με  υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών και ότι είχε αυτός αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία το απαγορεύει, τόσο για τον ίδιον όσο και για άλλους εγκλείστους της ΧΑ».

Παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης δόθηκε επίσης και για έναν δικηγόρο καθώς μετείχε, όπως αναφέρεται από την έρευνα στις επαφές του Ηλία Κασιδιάρη με τους υποψήφιους και μετέπειτα βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες» για συνέργεια στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Πρόκειται για μία εξέλιξη, τη στιγμή που αναμένεται και η απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείου) επί των ενστάσεων που έχουν κατατεθεί κατά της νομιμότητας της εκλογής των κοινοβουλευτικών στελεχών του κόμματος των «Σπαρτιατών».

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση του ΑΕΔ αναμένεται ως τον Ιούνιο, καθώς τότε αποχωρεί, λόγω συνταξιοδότησης η Πρόεδρος του ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα που προήδρευσε του Δικαστηρίου και άλλοι ανώτατοι δικαστικοί.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Μανούσος

Ο βουλευτής, Γιώργος Μανούσος, μετά την ποινική δίωξη από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά συνολικά 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών» και του Ηλία Κασιδιάρη, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το κόμμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Αξιότιμε κ. Τασούλα,

Κατόπιν της ποινικής δίωξης που παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εναντίον των 11 συναδέλφων μου αλλά και εμού προσωπικά, έπειτα από τις ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες του Προέδρου των Σπαρτιατών κ. Βασίλειου Στίγκα, σας γνωστοποιώ ότι αποχωρώ από την Κ.Ο των Σπαρτιατών.

Η μέχρι τώρα παραμονή μου σε αυτή είχε να κάνει με την πεποίθηση μου ότι η Ελληνική δικαιοσύνη δεν θα ανεύρισκε ούτε ψήγμα αξιοπιστίας σε αυτές τις ψευδείς καταθέσεις, ειδικά μετά τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισα ενώπιον της.

Η ηθική μου, η στάση ζωής αλλά και η αξιοπρέπεια μου, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να συνυπάρχω με τον άνθρωπο που οδήγησε με ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορούμενη σύσσωμη την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Αναμένοντας ως εκ τούτου και την απόφαση του Α.Ε.Δ, θα εκπληρώνω τα καθήκοντα μου ως ανεξάρτητος βουλευτής τιμώντας την ψήφο των χιλιάδων συμπατριωτών μας που με εμπιστεύθηκαν.

4 Απριλίου 2024
Γεώργιος Μανούσος
Βουλευτής Β΄2 Δυτικός Τομέας Αθηνών».

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...