ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

30 Νοεμβρίου 2023

ΑΡΘΡΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023. Ο ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΛΟΡΕΝΤΖΟΥ ΜΑΒΙΛΗ

    

Η ΟΜΑΔΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΛΥΦΑΣΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ (τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην κατασκευή της πειραματικής διάταξης), για τη μελέτη της σταθερότητας γαλακτωμάτων σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Διεξάγεται στο πλαίσιο της Καμπάνιας Παραβολικών Πτήσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA). Η Ελλάδα έχει το κατάλληλο εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό για να εκτελέσει απαιτητικά πειράματα και να παράγει υψηλής ποιότητας επιστημονικό έργο, αλλά εμποδίζεται από τους πράκτορες πολιτικούς της.

Επιστολή του ποιητή Λορέντζου Μαβίλη στον Θεοτόκη το 1910: 

«ΟΤΑΝ ΣΗΜΑΝΕΙ Η  ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΠΑΤΡΙΔΑ, ΘΑ  ΠΑΩ  ΚΙ ΕΓΩ  ΝΑ  ΑΦΗΣΩ   ΤΑ  ΕΛΕΕΙΝΑ  ΜΟΥ   ΚΟΤΣΙΑ  ΣΕ  ΜΙΑ  ΡΕΜΑΤΙΑ».

                                 

                          Λορέντζος Μαβίλης  (1860 – 1912)

«Γνώρισα πολλές τιμές και δόξες στην ζωή μου. Να  πεθάνω για την Ελλάδα, έ τέτοια τιμή, ποτέ δεν την περίμενα».
 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο:


 1. ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (ΜΕ ΧΑΡΑ): «ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ. ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ. ΘΑ ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ». Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2040. ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ; Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ (FOOLISH) ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΗΔΕΙΑ.
  Μια Ελλάδα δίχως Έλληνες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο «άνοιγμα» των εργασιών του φόρουμ «Η Ελλάδα 2040», το οποίο διοργανώνει η Επιτροπή της Γιάννας Αγγελοπούλου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.
  Ο πρωθυπουργός μίλησε για την Ελλάδα του μέλλοντος και ανάμεσα στα όσα αναφέρθηκε ήταν και το μείζον πρόβλημα του δημογραφικού.
  «Συρρικνωνόμαστε, το ξέρουμε. Το πόσο, θα μας το δείξει η απογραφή. Είχαμε μία συζήτηση στην Ολομέλεια πριν από λίγο για τα στατιστικά στοιχεία των εμβολιασμών, όπου ο παρονομαστής είναι η απογραφή του ‘11, για να υπολογίζουμε τα ποσοστά. Εικάζω ότι είμαστε λιγότεροι απ’ όσοι έδειξε η απογραφή του ‘11», είπε ο πρωθυπουργός.
  Και εκεί που θα περίμενε κάποιος ότι θα ανακοίνωνε μέτρα στήριξης των οικογενειών, ώστε να μπορέσουν να κάνουν περισσότερα παιδιά ο Κ.Μητσοτάκης αποφάσισε να αντιμετωπίσει ως… δεδομένη τη «σμίκρυνση» του Ελληνισμού και να αναφερθεί στην «πληθυσμιακή έκρηξη» άλλων χωρών, φτωχών, που «θα διεκδικήσουν και αυτές μερίδιο και δικαίωμα στην κατανάλωση, σε ένα επίπεδο ζωής».
  Συνέχισε, μάλιστα, κάνοντας λόγο για τις προκλήσεις του «ανθρώπινου δυναμικού σε μία χώρα η οποία συρρικνώνεται» ζητώντας να «χαρτογραφηθεί το πρόβλημα», καθώς δήλωσε σίγουρος ότι η χώρα «δεν θα αντιμετωπίζει πρόβλημα προσέγγισης κεφαλαίων, οικονομικών κεφαλαίων, θα έχει, όμως, δυσκολία εξεύρεσης ποιοτικού ανθρώπινου δυναμικού για να στηρίξει την αναπτυξιακή της διαδρομή».
  Και για να το κάνει σαφές για όποιον δεν κατάλαβε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η «οργανωμένη, καλά σχεδιασμένη μετανάστευση» μπορεί να είναι ένα συμπληρωματικό όπλο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε στρεβλώσεις που θα παρουσιαστούν με μαθηματική βεβαιότητα στην αγορά εργασίας.
  Να θυμίσουμε πως προσφάτως και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε μιλήσει για «ανανέωση» του ελληνικού πληθυσμού με παράνομους μετανάστες.
  ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...