ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

22 Νοεμβρίου 2023

Ο Μπάιντεν επιτίθεται στον Έλον Μασκ: «Ο Έλον Μασκ είναι αντισημίτης, γιατί έγραψε ότι οι Εβραίοι ενθαρρύνουν "το μίσος εναντίον των λευκών"».

 

 

 

Στην Ελλάδα εκτός από τους Έλληνες, μειώνονται και οι… κότες! – Από 5,5 σε 3,5 εκατομμύρια κότες.

 






Ο επιχειρηματίας απάντησε σε μια ανάρτηση στην οποία έλεγε ότι οι Εβραίοι ενθαρρύνουν «το μίσος εναντίον των λευκών».
Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε σήμερα τον Έλον Μασκ ότι επανέλαβε «ένα αποκρουστικό, αντισημιτικό ψέμα» σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ».
Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας απάντησε την Τετάρτη σε μια άλλη ανάρτηση, στην οποία ο χρήστης έλεγε ότι οι Εβραίοι ενθαρρύνουν «το μίσος εναντίον των λευκών», γράφοντας: «Είπες την ακριβή αλήθεια».
«Είναι απαράδεκτο να επαναλαμβάνεται το αποκρουστικό ψέμα που κρύβεται πίσω από τη χειρότερη αντισημιτική ενέργεια στην αμερικανική ιστορία και μάλιστα έναν μήνα μετά τη φονικότερη ημέρα για τον εβραϊκό λαό μετά το Ολοκαύτωμα», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς, απαντώντας στην ανάρτηση αυτήν.

 

 

 

Ο δισεκατομμυριούχος είχε γράψει απάντηση σε μια ανάρτηση που υποστήριζε ότι οι εβραϊκές κοινότητες «προωθούν ακριβώς το ίδιο διαλεκτικό μίσος εναντίον των λευκών που λένε ότι θέλουν να μην χρησιμοποιείται εναντίον τους».

Τον Ίλον Μασκ κατηγόρησε ο Λευκός Οίκος, το πρωί της Παρασκευής, με τον εκπρόσωπο του να δηλώνει ότι επανέλαβε «ένα αποκρουστικό, αντισημιτικό ψέμα», σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter). Ο ιδρυτής και CEO της SpaceX απάντησε την Τετάρτη σε μια ανάρτηση όπου ο χρήστης ανέφερε ότι οι Εβραίοι ενθαρρύνουν «το μίσος εναντίον των λευκών», γράφοντας: «Είπες την ακριβή αλήθεια».

 

«Είναι απαράδεκτο να επαναλαμβάνεται το αποκρουστικό ψέμα που κρύβεται πίσω από τη χειρότερη αντισημιτική ενέργεια στην αμερικανική ιστορία και μάλιστα έναν μήνα μετά την πιο θανατηφόρα ημέρα για τον εβραϊκό λαό μετά το Ολοκαύτωμα», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς, απαντώντας στην ανάρτηση του Μασκ.

Ο Μασκ απάντησε σε μια ανάρτηση που υποστήριζε ότι οι εβραϊκές κοινότητες «προωθούν ακριβώς το ίδιο διαλεκτικό μίσος εναντίον των λευκών που λένε ότι θέλουν να μην χρησιμοποιείται εναντίον τους». Στην ανάρτηση αυτή γινόταν επίσης λόγος για «ορδές μειονοτήτων» που κατακλύζουν τις χώρες της Δύσης, μια δημοφιλή αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας. Τη θεωρία αυτή είχε επικαλεστεί, στα τελευταία γραπτά του, ο Ρόμπερτ Μπάουερς, ο οποίος δολοφόνησε 11 ανθρώπους στη συναγωγή «Δέντρο της Ζωής» του Πίτσμπουργκ το 2018. 

Η σφαγή στη συναγωγή ήταν η χειρότερη επίθεση εναντίον Εβραίων στην αμερικανική ιστορία. Νωρίτερα χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζήτησε από τις υπηρεσίες της να διακόψουν τις διαφημιστικές εκστρατείες τους στην πλατφόρμα Χ λόγω της «ανησυχητικής αύξησης της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους», όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος, ο Γιοχάνες Μπάρκε. Η απόφαση της Κομισιόν δεν αφορά τη χρήση του μέσου από τις υπηρεσίες της Επιτροπής, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο έρευνα σχετικά με την πιθανή διάδοση «ψευδών πληροφοριών» και «βίαιου περιεχομένου τρομοκρατικού χαρακτήρα» στην πλατφόρμα, με φόντο τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας. Εξάλλου, η εταιρεία IBM έκανε γνωστό την Πέμπτη ότι αποσύρει, με άμεση ισχύ, όλες τις διαφημίσεις της από την πλατφόρμα Χ, αφού διαπίστωσε ότι είχαν τοποθετηθεί δίπλα σε περιεχόμενο που εξυμνούσε τον Αδόλφο Χίτλερ και το Ναζιστικό Κόμμα. 

 

 

O Έλον Μασκ μηνύει την Media Matters

Μήνυση κατά της Media Matters σχεδιάζει να καταθέσει η Χ (πρώην Τwitter) λόγω της έκθεσής της σχετικά με τη διαχείριση των διαφημίσεων από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, μεγάλοι επιχειρηματικοί γίγαντες όπως η Disney, η Apple και η ΙΒΜ απέσυραν τις διαφημίσεις τους από το X μετά την έκθεση που δημοσίευσε η Media Matters for America, μια φιλελεύθερη ομάδα παρακολούθησης, που ανέφερε ότι οι καταχωρίσεις της είχαν εμφανιστεί κοντά σε φιλοναζιστικό περιεχόμενο. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας απαντώντας σε tweet που ισχυριζόταν ότι οι Εβραίοι ενθαρρύνουν «το μίσος εναντίον των λευκών», επεσήμανε πως: «Είπες την ακριβή αλήθεια».

«Είναι απαράδεκτο να επαναλαμβάνεται το αποκρουστικό ψέμα που κρύβεται πίσω από τη χειρότερη αντισημιτική ενέργεια στην αμερικανική ιστορία και μάλιστα έναν μήνα μετά τη φονικότερη ημέρα για τον εβραϊκό λαό μετά το Ολοκαύτωμα», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς, με ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τις υπηρεσίες της να διακόψουν τις διαφημιστικές εκστρατείες τους στην πλατφόρμα Χ λόγω της «ανησυχητικής αύξησης της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους», όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος, ο Γιοχάνες Μπάρκε. Η απόφαση αυτή δεν αφορά την χρήση του μέσου από τις υπηρεσίες της Επιτροπής, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Η Κομισιόν είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο έρευνα σχετικά με την πιθανή διάδοση «ψευδών πληροφοριών» και «βίαιου περιεχομένου τρομοκρατικού χαρακτήρα» στην πλατφόρμα, με φόντο τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας. Εξάλλου, η εταιρεία IBM έκανε γνωστό την Πέμπτη ότι αποσύρει, με άμεση ισχύ, όλες τις διαφημίσεις της από την πλατφόρμα Χ, αφού διαπίστωσε ότι είχαν τοποθετηθεί δίπλα σε περιεχόμενο που εξυμνούσε τον Αδόλφο Χίτλερ και το Ναζιστικό Κόμμα.

Σύμφωνα με τη Media Matters, που παρακολουθεί τις διαφημίσεις στο διαδίκτυο, προωθητικά μηνύματα των εταιρειών IBM, Apple, Oracle και Xfinity, βρίσκονταν δίπλα σε αντισημιτικό περιεχόμενο. «Η IBM έχει μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους και τις διακρίσεις και αμέσως διακόψαμε όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα Χ ενώ ερευνούμε αυτήν την εντελώς απαράδεκτη κατάσταση» ανέφερε η εταιρεία σε μια ανακοίνωσή της.

Η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή, κάλεσε τον Μασκ να ζητήσει συγγνώμη αφού διέγραψε ένα αμφιλεγόμενο tweet που έκανε μια σατιρική σύγκριση μεταξύ του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό και του Αδόλφου Χίτλερ. Νωρίτερα φέτος, ο Μασκ κατηγόρησε την Anti-Defamation League (την αμερικανο-εβραϊκή ΜΚΟ που μάχεται τον αντισημιτισμό), για την πτώση των διαφημιστικών εσόδων από τις ΗΠΑ στο X.

Πάντως, ο Μασκ σε άλλη ανάρτησή του δήλωσε ότι «είμαι βαθιά προσβεβλημένος από τα μηνύματα της ADL και οποιεσδήποτε άλλες ομάδες που σπρώχνουν de facto κατά του λευκού ρατσισμού ή κατά του ασιατικού ρατσισμού ή ρατσισμού οποιουδήποτε είδους».

 

Κλιμακώνεται το διαφημιστικό μποϊκοτάζ

Apple, Disney, Comcast και Paramount εγκαταλείπουν το Χ του Mασκ

Ο ένας μετά τον άλλο μεγάλοι πελάτες εγκαταλείπουν την πλατφόρμα X του Έλον Μασκ μετά την οργή που πυροδότησε o δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας χαρακτηρίζοντας «πραγματική αλήθεια» μια αντισημιτική ανάρτηση στο πρώην Twitter.

Βαδίζοντας στα βήματα της IBM, οι Apple, Disney, Comcast και Warner Brothers Discovery αποφάσισαν να σταματήσουν να διαφημίζονται στο Χ, όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Paramount και το κινηματογραφικό στούντιο Lionsgate.
O Μασκ προκάλεσε οργή την Τετάρτη όταν σε ανάρτηση άλλου χρήστη που υποστήριζε ότι οι Εβραίοι ενθαρρύνουν «το μίσος εναντίον των λευκών» σχολίασε από κάτω: «Είπες την πραγματική αλήθεια». Στην ανάρτηση γινόταν επίσης λόγος για «ορδές μειονοτήτων» που κατακλύζουν τις χώρες της Δύσης, μια δημοφιλή αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας, την οποία είχε επικαλεστεί, στα τελευταία γραπτά του, ο Ρόμπερτ Μπάουερς, ο οποίος δολοφόνησε 11 ανθρώπους στη συναγωγή «Δέντρο της Ζωής» του Πίτσμπουργκ, το 2018, στη χειρότερη επίθεση εναντίον Εβραίων στην αμερικανική ιστορία.
Το διαφημιστικό μποϊκοτάζ στο Χ του Μασκ κλιμακώθηκε επίσης στον απόηχο μιας έρευνας από τη Media Matters, που παρακολουθεί τις διαφημίσεις στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία προωθητικά μηνύματα των εταιρειών IBM, Apple, Oracle και Xfinity βρίσκονταν δίπλα σε αντισημιτικό περιεχόμενο που εξυμνούσε τον Αδόλφο Χίτλερ και το Ναζιστικό Κόμμα.
Εκπρόσωπος του X είπε στο BBC την Πέμπτη ότι η εταιρεία δεν τοποθετεί σκόπιμα διαφημίσεις «δίπλα σε τέτοιου είδους περιεχόμενο» και ότι η πλατφόρμα είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού.
Καταδίκη από Λευκό Οίκο
Ο ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων της Tesla και της SpaceX αρνήθηκε ότι εμφορείται από αντισημιτισμό και αργότερα είπε ότι τα σχόλιά του δεν αφορούσαν όλους τους Εβραίους, αλλά αναφέρονταν σε ομάδες όπως η εβραϊκή ΜΚΟ Anti-Defamation League (ADL) και άλλες «εβραϊκές κοινότητες», που δεν κατονόμασε.
Αλλά η οργή δεν κόπασε με τον Λευκό Οίκο να κατηγορεί τον Μασκ ότι επανέλαβε «ένα αποκρουστικό, αντισημιτικό ψέμα». «Είναι απαράδεκτο να επαναλαμβάνεται το αποκρουστικό ψέμα που κρύβεται πίσω από τη χειρότερη αντισημιτική ενέργεια στην αμερικανική ιστορία και μάλιστα έναν μήνα μετά τη φονικότερη ημέρα για τον εβραϊκό λαό μετά το Ολοκαύτωμα» σχολίασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Άντριου Μπέιτς.


ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΜΑΣΚ
Δίνοντας συνέχεια στο σίριαλ με το διαφημιστικό μποϊκοτάζ στην X o Mασκ προανήγγειλε μέσω της πλατφόρμας ότι θα καταθέσει τη Δευτέρα αγωγή κατά της Media Matters, που ανέφερε ότι διαφημίσεις πελατών τοποθετούνταν δίπλα σε αντισημιτικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα.
«Το κλάσμα του δευτερολέπτου που θα ανοίξει το δικαστήριο τη Δευτέρα, η X Corp θα καταθέσει θερμοπυρηνική αγωγή κατά της Media Matters και όλων όσοι συνέπραξαν σε αυτή την απατηλή επίθεση κατά της εταιρείας μας», ανέφερε ο Μασκ στην ανάρτησή του. «Αυτή την εβδομάδα η Media Matters for America δημοσίευσε μια ιστορία που διαστρεβλώνει εντελώς την πραγματική εμπειρία στο X, σε μια ακόμα προσπάθεια να υπονομεύσει την ελευθερία έκφρασης και να παραπλανήσει τους διαφημιστές.
«Πάνω απ’ όλα, συμπεριλαμβανομένου του κέρδους, η Χ εργάζεται για την προστασία του δικαιώματος του κοινού στην ελευθερία της έκφρασης. Αλλά για να είναι ο λόγος πραγματικά ελεύθερος, πρέπει επίσης να έχουμε την ελευθερία να βλέπουμε ή να ακούμε πράγματα που κάποιοι άνθρωποι μπορεί να θεωρούν ενοχλητικά», πρόσθεσε το αφεντικό της Χ.

 

 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...