ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

16 Νοεμβρίου 2023

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΜΠΕΛΕΝΕ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΔΟΥΝΑΒΗ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ. ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΦΟΒΙΑ Η ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

 


Ιωάννης Τσαγκάρης, καθηγητής της Χημείας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: "ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΜΠΕΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ. Το 1992 η Αμερικανίδα φυσικοχημικός Μάρθα Μπουντγουαίη έκανε μία ανακοίνωση σε συνέδριο στην Βοστώνη, στην οποία έλεγε ότι το κονίαμα της κατασκευής των επιχρίσεων των αρχαίων μεταλλευτικών δεξαμενών του Λαυρίου είναι αδιαπέραστο από την ραδιενέργεια".


Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΓΕΝΝΑΙΩΝ ΡΩΜΙΩΝ. ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ.

 




ΠΗΓΗ: euractiv.gr  Krassen Nikolov,  28 Φεβ 2022

Βουλγαρία-Ελλάδα ξεκινούν διαπραγματεύσεις για κοινό «πυρηνικό πρότζεκτ»


Η Βουλγαρία ξεκίνησε συνομιλίες με την Ελλάδα για την κατασκευή ενός νέου πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής σε βουλγαρικό έδαφος που θα χρησιμοποιηθεί από την Ελλάδα στο πλαίσιο μακροπρόθεσμης 20ετούς σύμβασης, ανακοίνωσε την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Άσεν Βασίλεφ.

 

 

Δεν απάντησε στο ερώτημα πού θα βρίσκεται το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, αλλά είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Nova TV ότι θα ενεργήσει γρήγορα, δεδομένου ότι υπάρχει αγοραστής ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που εξαλείφει τον επιχειρηματικό κίνδυνο. Η Βουλγαρία διαθέτει δύο ρωσικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες, οι οποίοι παραγγέλθηκαν και παραδόθηκαν, αλλά παρέμειναν αχρησιμοποίητοι για τρία χρόνια.


Η νέα βουλγαρική κυβέρνηση έχει σηματοδοτήσει ότι είναι έτοιμη να κατασκευάσει νέο πυρηνικό αντιδραστήρα στον υπάρχοντα σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στο Κοζλοντούι. Η είδηση που ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημαίνει ότι με τη βοήθεια της Ελλάδας θα μπορούσε να αναβιώσει το έργο για δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο κοντά στο Μπελένε.

Ο Βασίλεφ είπε επίσης ότι η Βουλγαρία θα γίνει μέτοχος στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα έχει πρόσβαση στο Αιγαίο. Η χώρα αυτή τη στιγμή έχει μερίδιο στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη. Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε ότι δεν αναμένει αντίδραση από τη Ρωσία ειδικά στη Βουλγαρία αλλά στην ΕΕ συνολικά. Δεν περιμένει αντίδραση από τη Ρωσία ειδικά στη Βουλγαρία αλλά στην ΕΕ συνολικά.


«Βραχυπρόθεσμα, η διακοπή της παροχής φυσικού αερίου μπορεί να κάνει το μεγαλύτερο κακό. Αυτό είναι που δουλέψαμε. Η Ελλάδα μας έχει ήδη πουλήσει το επιπλέον αέριο που δεν χρησιμοποιεί. Έχουμε μια συμφωνία μαζί τους για να τους  βοηθήσουμε στην ηλεκτρική ενέργεια, αν χρειαστεί», είπε επίσης ο υπουργός. Η Βουλγαρία προβλέπει ένα πακέτο οικονομικών μέτρων για να βοηθήσει τους πρόσφυγες από την Ουκρανία να ξεκινήσουν τη ζωή τους στη Βουλγαρία. Μεταξύ αυτών και μηχανισμός χορήγησης δανείων για αγορά ακινήτου και έναρξη επιχείρησης.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

2 σχόλια:

  1. Η Τουρκία έχει περίπου 20 αμερικανικές πυρηνικές βόμβες αλλά δεν μπορεί να τις μεταφέρει.
    Είκοσι αμερικανικές πυρηνικές βόμβες B61 είναι αποθηκευμένες στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ.

    Γάλλοι: Η Τουρκία έχει περίπου 20 αμερικανικές πυρηνικές βόμβες αλλά δεν μπορεί να τις μεταφέρει, υποστηρίζει το γαλλικό αμυντικό σάιτ meta-defense.fr.
    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σήμερα, «τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν σε αυτήν την κοινή αποστολή αποτροπής του ΝΑΤΟ (με πυρηνικά)».
    Πρόκειται για τις Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία, Ολλανδία και Τουρκία.
    Μάλιστα σύμφωνα με το meta-defense.fr 20 αμερικανικές πυρηνικές βόμβες B61 είναι αποθηκευμένες στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, αλλά, όπως σημειώνεται «τα τουρκικά F-16 και τα πληρώματά τους δεν έχουν τα προσόντα για μεταφορά πυρηνικών όπλων».
    Έτσι, μόνο τα αμερικανικά F- 15 και F-16 είναι ικανά για την εκτέλεση αυτής της αποστολής.
    Η πυρηνική βόμβα B61 Mod12 είναι έχει μάζα 375 κιλά και είναι λιγότερο ισχυρή με ονομαστική ισχύ 50 μεγατόνων.
    Παράγεται από τον Νοέμβριο του 2021 και μπορεί να μεταφέρεται από τα αμερικανικά F-15E, B-2 και B-21 Raider, καθώς και τα αμερικανικά και συμμαχικά F-35A.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά από 15 χρόνια οι ΗΠΑ στέλνουν ξανά πυρηνικές βόμβες στην Βρετανία: Για επιχειρησιακή χρήση από τα F-35 στην βάση του Lakenheath.
    Είχαν αποσυρθεί το 2008 100 βόμβες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...