ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

04 Νοεμβρίου 2023

Παλαιστίνιος δημοσιογράφος ξέσπασε σε κλάματα – «Μας σκοτώνουν τον έναν μετά τον άλλο. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για μας». Και τα 11 μέλη της οικογένειας ενός συναδέλφου του δολοφονήθηκαν στο σπίτι τους στη Γάζα. Λωρίδα της Γάζας: Ένας νεκρός κάθε τέσσερα λεπτά.

 


Η εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου είναι ανωτάτη δικαστική λειτουργός και όχι πολιτικός ρεπόρτερ. Του Μανώλη Κοττάκη

 



Ένας Παλαιστίνιος δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ στη Γάζα πέταξε τον προστατευτικό του εξοπλισμό και φώναξε: «δεν αντέχουμε άλλο, είμαστε εξαντλημένοι. Μας σκοτώνουν τον έναν μετά τον άλλο».

Νωρίτερα ένας συνάδελφος του και 11 μέλη της οικογένειας του δολοφονήθηκαν στο σπίτι τους στη Γάζα.

Κρατώντας, μετά βίας, τα δάκρυά του και απευθυνόμενος στην παρουσιάστρια, η οποία είχε ξεσπάσει σε κλάματα στο στούντιο, ο ανταποκριτής του Al Jazeera Mohammad Abu Hattab βγάζει το κράνος και το γιλέκο του.

 

«Δεν υπάρχει διεθνής προστασία ή ασυλία. Αυτά τα γιλέκα και τα κράνη δεν μας προστατεύουν. Είναι απλά μία λέξη (σ.σ. αναφέρεται στο χαρακτηριστικό PRESS που αναγράφεται στον εξοπλισμό που φέρουν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν εμπόλεμες ζώνες) που δεν προστατεύει απολύτως κανέναν δημοσιογράφο. Εδώ, είμαστε κι εμείς θύματα. Μας σκοτώνουν τον έναν μετά τον άλλο με μηδενικό κόστος. Απλά περιμένουμε τη σειρά μας», λέει.

«Ο συνάδελφός μας, Mohammad Abu Hattab, βρισκόταν εδώ πριν από 30 λεπτά και τώρα πέθανε, μαζί με τη σύζυγο, τον αδελφό του. Και πολλά άλλα μέλη της οικογένειάς του είναι θύματα εντός του νοσοκομείου» συμπλήρωσε.

Επεσήμανε, ακόμα, πως οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν γίνει ανυπόφοροι για τους κατοίκους της Γάζας. «Κανένας δεν ενδιαφέρεται για μας ή τη μεγάλης έκτασης καταστροφή και τα εγκλήματα στη Γάζα», τονίζει ξεσπώντας σε λυγμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ), συνολικά 36 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή από τις συγκρούσεις στη Γάζα.





Λωρίδα της Γάζας: Ένας νεκρός κάθε τέσσερα λεπτά.



Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα με τις επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων σε νοσοκομεία να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στη διεθνή κοινότητα.


Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης, ένας Παλαιστίνιος σκοτώνεται κάθε τέσσερα λεπτά στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.


Οι εικόνες πτωμάτων διασκορπισμένων στο δρόμο έξω από το νοσοκομείο είναι αποκαρδιωτικές

Ο Mai al-Kala, ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας, εξέδωσε δήλωση το Σάββατο, λέγοντας ότι το Ισραήλ έχει εντείνει τις επιθέσεις του, στοχεύοντας σκόπιμα σε νοσοκομεία.

Πρόσθεσε επίσης ότι η σιωπή της διεθνούς κοινότητας για τις επιθέσεις στη Γάζα «δίνει το πράσινο φως στο Ισραήλ να χύσει αίμα Παλαιστινίων και να διαπράξει και άλλες φρικαλεότητες».

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς λέει ότι 16 από τα 35 νοσοκομεία της Γάζας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, είτε επειδή βομβαρδίστηκαν είτε επειδή δεν έχουν πλέον καύσιμα για τις γεννήτριές τους.

Από την Τετάρτη, δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίες έχουν περάσει τα σύνορα με την Αίγυπτο, καθώς η Λωρίδα της Γάζας σφυροκοπείται αδιάκοπα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει ορκιστεί να αφανίσει τη Χαμάς αφότου μαχητές της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης εισέβαλαν στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ και σκότωσαν περίπου 1.400 ανθρώπους, ενώ απήγαγαν περισσότερους από 240 άλλους και τους μετέφεραν στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα στρατιωτικά αντίποινα του Ισραήλ έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 9.250 Παλαιστινίους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του ελεγχόμενου από τη Χαμάς παλαιστινιακού θύλακα.



ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...