ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

25 Νοεμβρίου 2023

ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ (σε κεραμικά νανοστρώματα) ΑΠΕΙΡΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ 5.000 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Cerabyte ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. Η εφεύρεση της Cerabyte θα αναδιατάξει μια αγορά 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων για 300 εκατομμύρια εταιρείες, 100.000 κυβερνητικούς φορείς και 7 δισεκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου, πού χρειάζονται ασφαλή και αξιόπιστη αποθήκευση όλων των δεδομένων τους. Χωρίς κατανάλωση ενέργειας και απεριόριστης διάρκειας ζωής, ακόμη και υπό ακραίες συνθήκες. Μία εφεύρεση εμπνευσμένη από τα κεραμικά των Αρχαίων Ελλήνων που βρέθηκαν θαμμένα αναλλοίωτα μετά 2.500 χρόνια.

 



Όρμπαν: «Δεν θέλουμε να είμαστε σκλάβοι χρέους του Σόρος – Σε έναν κόσμο-γκέτο αλλοδαπών». «Η ηγεσία της Ευρώπης έχει καταληφθεί από την ελίτ και παγκοσμιοποιητές όπως ο Σόρος». «Οι πράκτορες ευρωπαίοι πολιτικοί πέτυχαν τους στόχους του Σόρος: το 2030 η Αγγλία και η Γαλλία δεν θα είναι ανάμεσα στις δέκα μεγαλύτερες οικονομικά χώρες του κόσμου και η Γερμανία θα είναι μόνο δέκατη».

 



 

Τα θραύσματα των αρχαίων  Ελληνικών κεραμικών ονομάζονται όστρακα. Ένα όστρακο είναι ένα κομμάτι κεραμικής, συνήθως σπασμένο από ένα αγγείο ή άλλο πήλινο αγγείο. 

Κατά την Αρχαιολογία ο όρος όστρακο σημαίνει γενικά κάθε κυρτό αντικείμενο, ειδικότερα όμως κάθε τεμάχιο ή θραύσμα κεραμικού αγγείου.

Από τις αρχαιολογικές έρευνες διαπιστώνεται πως τέτοια τεμάχια ή θραύσματα χρησιμοποιήθηκαν πολύ πρώιμα ως υλικό γραφής ή πινακίδια που χαράσσονταν με αιχμηρές γραφίδες ή γράφονταν με μελάνι επιγραφές σ΄ αυτά. 

Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τα φτηνά, άφθονα και ανθεκτικά σπασμένα κομμάτια κεραμικής γύρω τους ως ένα βολικό μέσο για να γράψουν για μια μεγάλη ποικιλία σκοπών, κυρίως πολύ σύντομες επιγραφές, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ μεγάλες.


"Kεραμική είναι ένα σύνθετο, ανόργανο, ανθρωπογενές υλικό που συνδυάζει τα τέσσερα βασικά στοιχεία της φύσης και της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας: γη και νερό (για την διαμόρφωση της αργίλου σε πηλό και τη δημιουργία τεχνέργων), φωτιά και αέρα (για την όπτηση). Αποτελεί το πολυπληθέστερο εύρημα των αρχαιολογικών ανασκαφών, γιατί η παραγωγή κεραμικών υπήρξε διαδεδομένη και συνεχής για χιλιάδες χρόνια παντού στον κόσμο και γιατί, ενώ θραύεται, δεν καταστρέφεται κατά την παραμονή στο χώμα και δεν υπήρξε αντικείμενο εκτεταμένης σύλησης ούτε κατά το παρελθόν, ούτε στη σύγχρονη εποχή.

Η βασική πρώτη ύλη για την κατασκευή κεραμικής είναι η άργιλος, ένα φυλλοπυριτικό ορυκτό που προκύπτει από τη διάσπαση πυριτικών πετρωμάτων. Στη γεωλογία άργιλος χαρακτηρίζεται κάθε φυσικό ίζημα με κοκκομετρία συγκεκριμένης τάξης μεγέθους (περ. 2μm)".

"Aνάλυση αρχαίας κεραμικής: Χαρακτηρισμός, προέλευση, τεχνολογία"

Ελένη Νοδάρου, Ινστιτούτο Μελέτης Προϊστορικού Αιγαίου Ανατολικής Κρήτης (ΙNSTAP),  Παχειά Άμμος Ιεράπετρας, Κρήτη


Η αρχαία ελληνική κεραμική αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο χρονολόγησης για την επιστήμη της αρχαιολογίας, καθώς συγκαταλέγεται στα πιο συχνά ευρήματα των ανασκαφών και επί πλέον η παραγωγή της συνεχίστηκε για πολλούς αιώνες. Το ευτελές υλικό (οπτός πηλός) από το οποίο κατασκευάζονταν τα αρχαία αγγεία είναι ανθεκτικό στο πέρασμα του χρόνου, με αποτέλεσμα την καλύτερη διατήρησή τους σε σχέση με άλλα προϊόντα της ανθρώπινης δραστηριότητας και επιπλέον δεν παρουσίαζε ενδιαφέρον για την επανάχρησή του, όπως συνέβαινε με τα αντικείμενα από πολύτιμα μέταλλα. Έτσι, τα αρχαία αγγεία σώθηκαν σε πολύ μεγάλους αριθμούς είτε ακέραια είτε —συχνότερα— σε θραύσματα (όστρακα) και αποτελούν μια ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών για τους σύγχρονους μελετητές π.χ. για τον δημόσιο και ιδιωτικό βίο των αρχαίων Ελλήνων, για τους μύθους και το θέατρο, για τη χαμένη σήμερα μεγάλη ζωγραφική αλλά και για το εξαγωγικό εμπόριο.

Στον ελλαδικό χώρο υπήρχαν πολλά κέντρα παραγωγής αγγείων, ωστόσο, σε κάθε εποχή κάποια εργαστήρια ξεχώριζαν από τα υπόλοιπα και γίνονταν ιδιαιτέρως δημοφιλή χάρη στα πρωτοποριακά σχήματα αγγείων ή στις τεχνικές διακόσμησης. Έτσι, τον 7ο αιώνα π.Χ. τα κορινθιακά αγγεία, κυρίως μικρού μεγέθους για τη μεταφορά πολύτιμων αρωματικών ελαίων, εξάγονται σε όλη τη Μεσόγειο. Οι αθηναίοι κεραμείς προσπάθησαν να ανταγωνιστούν τους κορίνθιους συναδέλφους τους, αλλά τα αττικά αγγεία, που ήταν κυρίως μεγάλου μεγέθους και χρησιμοποιούνταν ως τεφροδόχα, περιορίζονταν στην εγχώρια αγορά μέχρι τα τέλη του 7ου αιώνα π.Χ.




Το Cerabyte γράφει δεδομένα σε κεραμικά νανοστρώματα, επιτρέποντας εξαιρετική ανθεκτικότητα με χαμηλό κόστος και σχεδόν απεριόριστη διάρκεια ζωής. 

Η Cerabyte ιδρύθηκε από μια χούφτα πρωτοπόρων που τόλμησαν να επανεξετάσουν τη βιώσιμη αποθήκευση δεδομένων από το μηδέν. Το όραμά τους ήταν να αποθηκεύουμε όλα τα δεδομένα για πάντα και να διατηρούμε τα σημερινά ψηφιακά αρχεία για μελλοντική χρήση.

Μια πρωτοποριακή τεχνολογία που υπόσχεται να αλλάξει όσα ξέραμε έως τώρα στη μακροπρόθεσμη αποθήκευση δεδομένων, παρουσίασε, μία εταιρία startup από τη Γερμανία.

Έχει εμπνευστεί από τα κεραμικά που βρίσκουν θαμμένα αναλλοίωτα, αιώνες μετά, οι αρχαιολόγοι.

 

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία κεραμικών νανοστρωμάτων, η εταιρία ανέπτυξε μέσα αποθήκευσης που περιλαμβάνουν φύλλα γυαλιού με κεραμική επίστρωση πάχους μόλις 50 έως 100 ατόμων.

Τα μέσα αυτά χαράσσονται με δεδομένα που μοιάζουν με QR codes, χρησιμοποιώντας ακριβή τεχνολογία λέιζερ.

Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση, γνωστή ως CeraMemory ή CeraTape, πρόκειται να προσφέρει εκπληκτικές χωρητικότητες αποθήκευσης που κυμαίνονται από 10 petabytes (PB) έως ένα exabyte (EB) ανά μονάδα, ενώ παράλληλα διαθέτει εντυπωσιακή διάρκεια ζωής δεδομένων, τα οποία θα μπορούν να επιβιώσουν έως 5.000 χρόνια, ακόμη και σε ακραίες θερμοκρασίες από -273°C (-460 °F) to 300°C (570°F).

Η τεχνολογία της Cerabyte ξεχωρίζει για την εξαιρετική αντοχή της.

Τα κεραμικά νανοστρώματα έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν σε ένα ευρύ φάσμα περιβαλλοντικών κινδύνων, συμπεριλαμβανομένων πυρκαγιών, πλημμυρών, ηλεκτρικών υπερτάσεων και διακυμάνσεων της θερμοκρασίας.

Αυτή η ανθεκτικότητα καθιστά τη λύση της Cerabyte ως μια δυνητικά ιδανική επιλογή για τις μακροπρόθεσμες ανάγκες αποθήκευσης δεδομένων.

Η εταιρία παρουσίασε πρόσφατα ένα λειτουργικό πρωτότυπο αυτού του συστήματος, αποδεικνύοντας την πρακτικότητά του και τη δυνατότητα ενσωμάτωσής του στην υπάρχουσα υποδομή αποθήκευσης.

Για την ιστορία, ο σχεδιασμός του συστήματος αποθήκευσης της Cerabyte μοιάζει με τις τρέχουσες ταινιοθήκες που χρησιμοποιούνται από μεγάλες εταιρίες, με τα δεδομένα να αποθηκεύονται σε πολλαπλά κεραμικά στρώματα μέσα σε μεμονωμένες κασέτες.

Αυτές οι κασέτες διαχειρίζονται ρομποτικά, μετακινούμενες μεταξύ των ραφιών αποθήκευσης και ανάγνωσης-εγγραφής ανάλογα με τις ανάγκες.

Μάλιστα, το κεραμικό σύστημα αποθήκευσης της Cerabyte όχι μόνο προσφέρει απαράμιλλη αντοχή έναντι των περιβαλλοντικών παραγόντων, αλλά εξαλείφει επίσης και την ανάγκη περιοδικής συντήρησης, όπως το λεγόμενο «re-silvering» στις παραδοσιακές tape μονάδες.









Η κεραμική αποθήκευση της Cerabyte είναι έτοιμη να εγκαινιάσει την "εποχή των Yottabyte" - Hardware - TheLab.gr

Η κεραμική αποθήκευση της Cerabyte είναι έτοιμη να εγκαινιάσει την "εποχή των Yottabyte"Ο οδικός χάρτης της εταιρείας περιλαμβάνει "CeraTapes" που διαθέτουν πυκνότητες TB/cm2.

Μια νεοσύστατη επιχείρηση τεχνολογίας έχει προβάλει εντυπωσιακούς ισχυρισμούς για την καινοτόμο αποθήκευση με βάση κεραμικά νανοστρώματα. Η Cerabyte ισχυρίζεται ότι θα διαταράξει την αγορά αποθήκευσης αξίας 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων μειώνοντας το TCO αποθήκευσης στο κέντρο δεδομένων κατά 75%. Πιο συγκεκριμένα, οι οδικοί χάρτες της, σκιαγραφούν τις κασέτες CeraMemory (2025-30) που αποθηκεύουν μεταξύ 10 PB και 100 PB, και την CeraTape (2030-35) με χωρητικότητα έως και 1 EB ανά ταινία. Σύμφωνα με τη νεοσύστατη εταιρεία, αυτές οι νέες μορφές είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τα παραδείγματα πυκνότητας, απόδοσης και πρόσβασης, καθώς και τις απαιτήσεις κόστους και βιωσιμότητας των κέντρων δεδομένων.

 


Η Cerabyte, μια γερμανική startup εταιρεία αποθήκευσης, δημοσίευσε μια περίληψη από την επερχόμενη παρουσίασή της στο 2023 Storage Developer Conference στο Fremont της Καλιφόρνια. Εδώ, για πρώτη φορά, θα περιγράψει λεπτομερώς πώς θα παρουσιάσει το CeraMemory με ανόργανα νανοστρώματα, χρησιμοποιώντας κεραμικά πάχους 50-100 ατόμων για την αποθήκευση πληροφοριών. Η κλιμάκωση της κεραμικής τεχνολογίας αποθήκευσης δεδομένων από τα 100nm σε μεγέθη bit των 3nm θα κλιμακώσει την αντίστοιχη πυκνότητα δεδομένων από GB/cm2 σε μονάδες που μετριούνται σε TB/cm2, εκτιμά η Cerabyte.

 

Για την εγγραφή δεδομένων στο CeraMemory, η Cerabyte αναφέρει ότι μια δέσμη λέιζερ ή μια δέσμη σωματιδίων δομεί πίνακες δεδομένων παρόμοιους με τους κώδικες QR. Η ανάγνωση των δεδομένων μπορεί να γίνει με εξοπλισμό που χρησιμοποιεί τεχνικές μικροσκοπικής απεικόνισης υψηλής ανάλυσης ή μικροσκοπία δέσμης ηλεκτρονίων. Αρχικά, δεν θα υπάρχει ανάγκη για δέσμες σωματιδίων/ηλεκτρονική μικροσκοπία, καθώς αυτές οι τεχνολογίες θα απαιτηθούν μόνο αργότερα στους χάρτες πορείας στις υψηλότερες πυκνότητες.

 

Έτσι, οι χωρητικότητες φαίνονται εντυπωσιακές, αλλά τι γίνεται με τις επιδόσεις; Στην περίληψή της από την παρουσίαση "Ceramic Nano Memory - Data Storage for the Yottabyte Era", η Cerabyte αναφέρει ότι η τεχνολογία της μπορεί να διαβάζει και να γράφει δεδομένα σε ταχύτητες κατηγορίας GB/s. Αυτές οι τεχνολογίες ανάγνωσης/εγγραφής είναι "χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας", σύμφωνα με τη νεοσύστατη εταιρεία αποθήκευσης.

 

BqpDSZBu5SJdHyjdU4bWSh-970-80.jpg

 

Μια άλλη φαινομενικά εξαιρετική εγγενής ιδιότητα της κεραμικής αποθήκευσης είναι η διαφημιζόμενη ανθεκτικότητα και μακροζωία των μέσων. Στον ιστότοπό της, η Cerabyte αναφέρει ότι τα μέσα της μπορούν να διαρκέσουν "5.000+ χρόνια" και ότι τα αποθηκευμένα δεδομένα μπορούν να εξασφαλίσουν "ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών από -273°C (-460°F) έως 300°C (570°F)". Έχουμε χρησιμοποιήσει εισαγωγικά εδώ, καθώς πρόκειται για εξαιρετικά στοιχεία. Επιπλέον, καυχιέται ότι το CeraMemory είναι ανθεκτικό σε διαβρωτικά, όξινα, ραδιενεργά περιβάλλοντα και διαταραχές από ηλεκτρομαγνητικό παλμό.

 


Το Blocks and Files έχει κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις δύο μορφές αποθήκευσης που αναφέρθηκαν παραπάνω. Η πρώτη λύση Cerabyte, το CeraMemory, θα διατίθεται ως κασέτα που θα περιέχει φύλλα με κεραμικές επιστρώσεις. Αν κοιτάξετε προσεκτικά τα αποθηκευμένα δεδομένα, θα μοιάζουν με "οιονεί διάτρητες κάρτες σε νανοκλίμακα". Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας άλλος τρόπος για να περιγράψετε έναν μικροσκοπικό κωδικό QR.

 

Εν τω μεταξύ, η CeraTape (2030-35) προδίδει τον τύπο του μέσου αποθήκευσης στο όνομά της. Αυτές οι ταινίες δεδομένων θα έχουν υπόστρωμα πάχους 5 μm με κεραμική επίστρωση πάχους 10 nm. Η άφιξη αυτών των πολυστρωματικών ταινιών θα οδηγήσει σε πυκνότητες κλίμακας TB/cm2.

 

nc9CPacaKK579X23zcBQMh-970-80.jpg


Η Cerabyte δηλώνει ότι συνεργάζεται στενά με σημαντικούς παίκτες σε συναφείς τεχνολογικούς/κατασκευαστικούς τομείς. Η παρουσίασή της στο 2023 Storage Developer Conference, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 18 και 21 Σεπτεμβρίου, φαίνεται ότι θα είναι μια από αυτές που θα πρέπει να παρακολουθήσετε.



ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

15 σχόλια:


  1. Το OpenAI ιδρύθηκε ως μη κερδοσκοπικό εγχείρημα με ένα διοικητικό συμβούλιο που διοικεί μια εμπορική θυγατρική, την οποία διευθύνει ο Άλτμαν. Η Microsoft είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην κερδοσκοπική επιχείρηση.
    Οι γραπτές αναφορές των ερευνητών προκάλεσαν αναταραχή στην OpenAI, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας απέλυσε τον Άλτμαν την περασμένη Παρασκευή 17/11/2023. Μία ημέρα πριν από την απόλυσή του, ο Άλτμαν σε ομιλία του είχε υπονοήσει ότι η εταιρεία πίσω από το ChatGPT είχε κάνει άλλη μια σημαντική ανακάλυψη.Τον επανέφερε το βράδυ της Τρίτης 21/11/2023, καθώς 750 εργαζόμενοι (σχεδόν όλο το προσωπικό) είχαν απειλήσει να παραιτηθούν αν δεν επανερχόταν ο Άλτμαν. Στο πλαίσιο της κατ’ αρχήν συμφωνίας για την επιστροφή του Άλτμαν, το OpenAI θα έχει νέο διοικητικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Μπρετ Τέιλορ, πρώην συνδιευθυντή της εταιρείας λογισμικού Salesforce.

    Η OpenAI φέρεται να εργαζόταν σε ένα προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο ήταν τόσο ισχυρό που προκαλούσε ανησυχίες στο προσωπικό της εταιρείας.
    Κάποιοι στο OpenAI πιστεύουν ότι το «Q*» θα μπορούσε να είναι μια σημαντική ανακάλυψη στην αναζήτηση αυτού που είναι γνωστό ως τεχνητή γενική νοημοσύνη (AGI).
    Η OpenAI ορίζει τα AGI ως αυτόνομα συστήματα που ξεπερνούν τους ανθρώπους στις περισσότερες οικονομικά πολύτιμες εργασίες.
    Ερευνητές της OpenAI έγραψαν στο διοικητικό συμβούλιο λίγες ημέρες πριν από την απόλυση του Άλτμαν προειδοποιώντας ότι το μοντέλο «θα μπορούσε να απειλήσει την ανθρωπότητα».

    Η επιστολή των ερευνητών ήταν η πραγματική αιτία της προσωρινής απόλυσης του ιουδαίου Σαμ Άλτμαν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  2. Mira Murati: Ποια είναι η 35χρονη από την Αλβανία που δημιούργησε το ChatGPT.
    https://www.in.gr/2023/04/26/stories/mira-murati-poia-einai-35xroni-apo-tin-alvania-pou-dimiourgise-chatgpt/
    Το ChatGPT και το Dall-E μπορεί να έχουν τη μερίδα του λέοντος στο προσκήνιο, αλλά η Mira Murati είναι το πραγματικό αστέρι του OpenAI.

    Πρόκειται για την επικεφαλής τεχνολογίας στο OpenAI, τη startup πίσω από το ChatGPT – το πιο προηγμένο chatbot AI που έχει αναπτυχθεί ποτέ σε μαζικό κοινό.

    Γεννημένη στην Αλβανία και βετεράνος της Tesla, όπου ηγήθηκε της ανάπτυξης του Model X, η Murati είναι στο OpenAI από το 2018.

    Ενώ ο κόσμος κοιτάζει ανήσυχος την εξέλιξη της τεχνολογίας και διαφωνεί με τις δυνατότητές της, αυτή και η ομάδα της επικεντρώνονται στη βελτίωση των προϊόντων του OpenAI.


    Ποια είναι η Mira Murati
    Γεννήθηκε το 1988 στον Αυλώνα της Αλβανίας.

    Μετακόμισε στη Βικτώρια του Καναδά σε ηλικία 16 ετών και φοίτησε στο Pearson United World College of the Pacific.

    Αποφοίτησε από τη Σχολή Μηχανικών Thayer στο Dartmouth College το 2012 με πτυχίο Μηχανικού στη Μηχανολογία.

    Mιλάει αγγλικά, ιταλικά και αλβανικά.

    Tο τραγούδι με το οποίο αισθάνεται ότι ταυτίζεται είναι το «Paranoid Android» των Radiohead και το αγαπημένο της βιβλίο και ταινία είναι τα «Duino Elegiies» και «2001: A Space Odyssey» αντίστοιχα.

    Της αρέσει να διαβάζει μυθιστορήματα, να παίζει πιάνο, απολαμβάνει να χορεύει Σάλσα και να φτιάχνει σοκολάτα.

    Η Murati ξεκίνησε την καριέρα της ως ασκούμενη στην Goldman Sachs το 2011 και εργάστηκε στη Zodiac Aerospace από το 2012 έως το 2013.


    Ο δρόμος προς την OpenAI
    Το ενδιαφέρον της Murati για την τεχνητή νοημοσύνη ξεκίνησε το 2013, όταν εντάχθηκε στην Tesla.

    Εκείνη την εποχή, η εταιρεία κυκλοφόρησε πρώιμες εκδόσεις του Autopilot, του λογισμικού υποβοήθησης οδηγού με δυνατότητα AI και εργαζόταν σε ρομπότ με δυνατότητα AI για τα εργοστάσιά της.


    Το 2016 πήγε στην Leap Motion για να εργαστεί. Καθώς η Murati σκεφτόταν την επόμενη κίνησή της, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια «τεράστια πρόοδος στην τεχνολογία» θα έπρεπε να παίξει ρόλο στην επίλυση των μεγαλύτερων προκλήσεων του κόσμου.

    Αυτό την οδήγησε στην ένταξή της στο OpenAI το 2018 και στην επίβλεψή της για την κυκλοφορία των Dall-E και ChatGPT.

    Το όραμα για μια τεχνητή γενική νοημοσύνη
    Μιλώντας στο Associated Press μίλησε σχετικά με την AI και το όραμα της εταιρείας για τη φουτουριστική ιδέα της τεχνητής γενικής νοημοσύνης, γνωστής ως AGI.

    «Με τον όρο τεχνητή γενική νοημοσύνη, συνήθως εννοούμε εξαιρετικά αυτόνομα συστήματα που είναι ικανά να παράγουν οικονομικό προϊόν, σημαντικό οικονομικό προϊόν. Με άλλα λόγια, συστήματα που μπορούν να γενικεύουν σε διαφορετικούς τομείς. Το συγκεκριμένο όραμα του OpenAI γύρω από αυτό είναι να το κατασκευάσει με ασφάλεια και να βρει πώς να το κατασκευάσει με τρόπο που να ευθυγραμμίζεται με τις ανθρώπινες προθέσεις, έτσι ώστε τα συστήματα AI να κάνουν τα πράγματα που θέλουμε να κάνουν και να ωφελήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους εκεί έξω όσο γίνεται», είχε αναφέρει.

    H κατάχρηση του ΑΙ
    Μιλώντας στο περιοδικό Time είχε αναφερθεί στην αμφίδρομη σχέση του ΑΙ και της κοινωνίας. «Η τεχνολογία καθορίζει εμάς κι εμείς εκείνη» είχε πει χαρακτηριστικά. «Υπάρχουν επίσης ένα σωρό ερωτήματα σχετικά με τον κοινωνικό αντίκτυπο και υπάρχουν πολλά ηθικά και φιλοσοφικά ερωτήματα που πρέπει να εξετάσουμε. Και είναι σημαντικό να ακούσουμε διαφορετικές φωνές, όπως φιλόσοφους, κοινωνικούς επιστήμονες, καλλιτέχνες και ανθρώπους από τις ανθρωπιστικές επιστήμες».
    Το AI μπορεί να χρησιμοποιηθεί λάθος ή για λάθος σκοπούς, προειδοποιεί η Murati, επομένως, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο χρήσης αυτής της τεχνολογίας παγκοσμίως.

    Πώς κυβερνάτε τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης με τρόπο που να ευθυγραμμίζεται με τις ανθρώπινες αξίες;

    «Είναι σημαντικό για το OpenAI και εταιρείες όπως η δική μας να το χρησιμοποιούν με ελεγχόμενο και υπεύθυνο τρόπο. Αλλά είμαστε μια μικρή ομάδα ανθρώπων και χρειαζόμαστε περισσότερες γνώσεις».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι 10.000.000 Ελληνογενείς αμερικανοί κατάντησαν σήμερα να παρακαλούν τους ιουδαίους αφέντες να γίνουν τα γκαρσόνια τους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η CIA δημιούργησε στην Μπανανία τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο για ένα (και μόνο ένα) λόγο: να ξεπουλήσει την Μακεδονία. Όποιος μελετήσει με κριτικό σημασιολογικό μάτι, όλες (όλες) τις ανακοινώσεις και εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα διεθνή και εσωτερικά προβλήματα, θα διαπιστώσει ότι είναι ακριβείς αντιγραφές των εκτιμήσεων του Στέητ Ντιπάρτμεντ.
    Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε εις πέρας το ανατεθέν έργο, ο έτερος των Καππαδοκών ανέλαβε για την παγίωσή του και το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προδιαγεγραμμένο. Η διάλυση μέσα στην γελοιότητα.
    Η CIA τους έστειλε, για να τους εξευτελίσει τελείως, έναν αλλόκοτο καραγκιόζη, με διαταγές: «διαλύστε αυτό το μόρφωμα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Τσίπρας και το σκυλολόι του προετοιμάστηκαν επί χρόνια μεθοδικά για να ξεπουλήσουν την Μακεδονία. Είναι ένα από τα πιο βασικά πιστεύω τους. Είναι μέσα στα γονίδιά τους. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσο κακία και προδοσία κρύβουν μέσα τους αυτά τα καθάρματα, όταν σκέφτονται ακόμη και το όνομα Μακεδονία.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://apionpleistonikis.blogspot.com/2023/11/blog-post_27.html
    «ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. AKROPOLIS WORLD NEWS - Τὰ νέα ἑλληνιστὶ γεγραμμένα
    Ἡ οἰκουμένη
    26 Νοεμβρίου 2023
    http://www.akwn.net/
    Hikikomori. Ναί, ἄτοπον λόγον ἔγραψα ὃς Ἰαπωνικὸς δοκεῖ εἶναι... διότι Ἰαπωνικός ἐστιν. τί δὲ οὗτος ὁ λόγος σημαίνει; ὄνομά ἐστι νέου τινὸς λοιμοῦ, οἱ δὲ ἰατροὶ τοῦτο τὸ ὄνομα τῷ λοιμῷ ἐπέθεσαν ἅτε πρῶτον ἐν τῇ Ἰαπωνίᾳ γενομένῳ, καὶ εἰ νῦν ἤδη διὰ πολλῶν χωρῶν ἐσκέδασται.

    τὸ δὲ ὄνομα τόδε σημαίνει· μυρίοι ἄνθρωποι ἀπωθοῦσιν ἐκ τῶν ἑαυτῶν οἰκημάτων ἐξελθεῖν, ἔνιοι δὲ ἤδη τὸ τριακοστὸν (ναί, 30ὸν) ἔτος ἐντὸς τοῦ ἑαυτῶν οἰκήματος μένουσιν, δοκεῖ γὰρ αὐτοῖς τὴν ἀνθρωπίνην κοινωνίαν, ἐχθρὰν οὖσαν, φυγεῖν καὶ οὐ βούλονται οὐδενὶ ὁμιλεῖν, οἱ δὲ συγγενεῖς σῖτόν τε καὶ ἄλλα ἐπιτήδεια αὐτοῖς παρέχουσιν· ἀλλὰ οὐδαμῶς τὸ αὐτό ἐστι καὶ ὁ οὕτω καλούμενος “ἀγοραφόβος“ (τοὺς μὲν ὄχλους φοβεῖσθαι, οὐδαμῶς δὲ πᾶσαν τὴν ἀνθρωπίνην κοινωνίαν). κατὰ δὲ τοὺς ἰατροὺς τοῦτο σιωπηλὸς λοιμὸς μέν ἐστιν, οἱ γὰρ τὸ νόσημα πάσχοντες οὔποτε ἄλλους ἐπικαλοῦνται, τὸ δὲ αὐτὸ καὶ μέθοδος αὐτόχειρος θανάτου ἐστίν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έλληνες ή Ρωμιοί / υπό Ν. Γ. Πολίτου. Εν Αθήναις: Εκ του τυπογραφείου Π. Δ. Σακελλαρίου, 1901". ~Νικόλαος Πολίτης, "Ο Πατήρ της Ελληνικής Λαογραφίας"

    «Ἀφ' ἧς ὁ Ἅγιος Ἀθανάσιος ἔγραψε τὸν κατὰ Ἑλλήνων λόγον του, τὸ ὄνομα τῶν Ἑλλήνων ἀναθεματίζετο καὶ κατεχλευάζετο καὶ ἀπὸ τοῦ ἄμβωνος καὶ ἐν ἐκκλησιαστικοῖς συγγράμμασι. Οὐδεὶς λοιπὸν τῶν ἐκχριστιανισθέντων Ἑλλήνων ἐτόλμα νὰ φέρῃ τὸ καταδεδικασμένον ὄνομα, ἐκ φόβου μή ἐπισύρῃ καθ' ἑαυτοῦ τὰς ἀρὰς τῆς ἐκκλησίας...Τὸ ὄνομα Ρωμηὸς ὑπονοεῖ ἄρνησιν τῆς ἐθνικότητος τοῦ φέροντος, δηλοῦν ἁπλῶς τὸν ὑπήκοον τοῦ ρωμαϊκοῦ κράτους. Tὸ ἑλληνικὸν ἔθνος, ἀνακτῆσαν τὸ ἀληθὲς ἐθνικὸν ὄνομά του, κατεδίκασεν τὸ ἐπείσακτον ὄνομα τοῦ Ρωμηοῦ, προσδῶσαν εἰς αὐτὸ ὀνειδιστικὴν σημασίαν. Ὁ Ρωμιὸς εἶναι ὁ τύπος τοῦ ἀνθρώπου, τοῦ συνενοῦντος ἐν ἑαυτῷ πάντα τὰ κοινωνικὰ καὶ πολιτικὰ ἐλαττώματα τοῦ Ἕλληνος».

    "Οι pagani είναι πολύ απλά οι «άνθρωποι του τόπου», οι ντόπιοι -της πόλης ή της επαρχίας-, αυτοί που διαφύλαξαν τα τοπικά έθιμα. Αντίθετα, οι alieni, «oι άνθρωποι που κατάγονται από αλλού», οι ξενομερίτες, γίνονταν όλο και περισσότερο Χριστιανοί. Η εξήγηση αυτή αντιστοιχεί στην ετυμολογία της λέξης, στην οποία αναφέρονται οι Χριστιανοί συγγραφείς που την χρησιμοποιούσαν με το νέο της νόημα. Ανταποκρίνεται επίσης στην προτίμηση των Εθνικών της Ύστερης Αρχαιότητας για οτιδήποτε ανήκε στα πάτρια, την κληρονομιά των προγόνων τους. Ορίζει τον παγανισμό ως θρησκεία της πατρίδας, με τη στενότερη έννοια της πόλης και της επαρχίας της. Προβλέπει ακόμη την ποικιλία των παγανιστικών πρακτικών και πεποιθήσεων."

    ~Pierre Chuvin, (1943 - 2016), Γάλλος Ελληνιστής

    [Aπό το "Chronique des derniers païens" (1990)]

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από τις επιστολές "Ἀλεξανδρέων τῷ δήμω" και "Τοῖς Ἀλεξανδρεῦσιν"



    ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ



    «Όπως έχω πληροφορηθεί, εσείς οι Αλεξανδρινοί είστε από παλιά Έλληνες και μέχρι σήμερα είναι φανερή στα λόγια και στις πράξεις σας η διακεκριμένη και ευγενική φύση της λαμπρής σας καταγωγής....

    Μά τους Θεούς! Ντρέπομαι πάρα πολύ, ω άνδρες Αλεξανδρινοί, αν έστω και κάποιος από εσάς ομολογεί ότι είναι Γαλιλαίος. Παλιά, οι πατέρες των αληθινών Εβραίων ήταν υπόδουλοι στους Αιγυπτίους, τώρα όμως, εσείς, αν και είστε οι κύριοι των Αιγυπτίων - διότι ο οικιστής σας την κατέκτησε- έχετε κατα παράβαση των αρχαίων σας τρόπων υποδουλωθεί εθελούσια σε εκείνους που υποτιμούν τις παραδόσεις των προγόνων τους.

    Κι έχετε ξεχάσει τις ημέρες εκείνες της ευδαιμονίας και τα αγαθά που απολαμβάναμε, όταν όλη η Αίγυπτος βρισκόταν σε αρμονική επικοινωνία με τους θεούς. Πείτε μου! Τι καλό είδε η πόλη σας απ' αυτούς που σας φέρνουν τώρα αυτό το καινούργιο κήρυγμα;

    Ο ιδρυτής σας ο Αλέξανδρος ο Μακεδών ήταν θεοσεβής άνδρας, όχι όμως κατά τον τρόπο αυτών (των Χριστιανών) ούτε κατά τον τρόπο των Εβραίων, για όνομα του Δία! - αν και οι τελευταίοι είναι ανώτεροι των πρώτων. Βέβαια ο Πτολεμαίος ο Λάγου αποδείχτηκε ανώτερος των Εβραίων και ο Αλέξανδρος, αν είχε αναμετρηθεί ποτέ με τους Ρωμαίους, θα τους ανάγκαζε σε σκληρό ανταγωνισμό για την επικράτηση.

    Και τι είναι με τους διαδόχους του Αλεξάνδρου, τους Πτολεμαίους, που ανέθρεψαν την πόλη σας σαν πραγματική θυγατέρα; Οι Πτολεμαίοι δεν την μεγάλωσαν με τους λόγους του Ιησού ούτε πέτυχαν την οργάνωσή της - χαρη στην οποία ευδαιμονεί- βασισμένοι στη διδασκαλία των Γαλιλαίων που εχθρεύονται τους Θεούς!

    Εν ολίγοις, αυτά είναι τα αγαθά που οι Ολύμπιοι Θεοί έχουν χορηγήσει ειδικά στην πόλη σας - και προσπέρασα πολλά για να μη μακρηγορήσω. Αλλά τα αγαθά που οι ορατοί θεοί δίνουν καθημερινά, όχι μόνο σε κάποιους ανθρώπους και σε κάποια πόλη, αλλά προς όλους τους ανθρωπους, δεν τα αναγνωρίζετε; Δεν νιώθετε τις ακτίνες του Ήλιου, δεν ξέρετε ότι ο χειμώνας και το καλοκαίρι είναι απ αυτόν, ότι όλα τα ζώα και τα φυτά υπάρχουν χάρη σ' αυτόν κι ότι η Σελήνη, που τόσα πολλά προσφέρει στην πόλη, δημιουργείται εξ αυτού;

    Πώς τολμάτε απ' τη μια να μη τιμάτε κανέναν από τους Θεούς και απ' την άλλη να θεωρείτε ως Θεο-Λόγο τον Ιησού, που ούτε εσείς ούτε οι πρόγονοί σας είδατε πότε;....Αν ακούσετε το φίλο σας, θα ευφρανθείτε. Αλλά αν θέλετε να εμμείνετε στην δεισιδαιμονική κατήχηση πανούργων ανθρώπων, μπορείτε να το κάνετε, ωστόσο, να έχετε ομόνοια μεταξύ σας και να μην αποζητάτε τον Αθανάσιο.»

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μόλις πριν πέντε ημέρες Βρετανία-Τουρκία προχώρησαν σε σύναψη αμυντικής συμφωνίας μία κίνηση που στρέφεται ευθέως κατά της ελληνικής εθνικής ασφάλειας και ταυτόχρονα διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου – Άγκυρας για πιθανή πώληση μεταχειρισμένων Eurofighter στην Τουρκία την στιγμή που ακόμα και οι ίδιες οι ΗΠΑ, διστάζουν να προχωρήσουν σε πώληση των F-16 Viper στην τουρκική πλευρά.
    Βέβαια αυτό ενδεχομένως να γίνει έτσι κι αλλιώς καθώς οι Αμερικανοί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να ζήσουν χωρίς τους Τούρκους και αυτό το αποδεικνύουν καθημερινά ανεχόμενοι μία άκρως προσβλητική συμπεριφορά από την Άγκυρα σχεδόν σε κάθε περίσταση.
    Στις ΗΠΑ είναι εξοργισμένοι με την επιλογή ως νέου υπουργού Εξωτερικών του Ντέιβιντ Κάμερον, από τον Ρίσι Σουνάκ, τον οποίο ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τον είχε χαρακτηρίσει «τρελό» όταν τον ενημέρωσε για τις προθέσεις του περί δημοψηφίσματος για παραμονή ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ.
    Nα προσθέσουμε επίσης ότι ο ιουδαίος Ν.Κάμερον πάντα είχε φιλοτουρκικές τάσεις.
    Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός είχε ξεπεράσει κάθε όριο σε Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το 2014 όταν έθεσε το προκλητικό ερώτημα « Έχει ΑΟΖ η Κύπρος, πριν από τη λύση του Κυπριακού προβλήματος;» αμφισβητώντας καθαρά την υπόσταση της κυπριακής ΑΟΖ σε πλήρη ταύτιση με την Άγκυρα.
    Τότε είχε λάβει απάντηση από την πρώην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ: «Εάν όλα τα κράτη έχουν ΑΟΖ, γιατί να μην έχει και η Κύπρος».
    Όλα αυτά βέβαια δείχνουν πόσο υπολογίζουν την Μπανανία του Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική κυβέρνηση.
    Τον mr Bean της Ελλάδας για φτύσιμο τον έχουν όλοι οι Ευρωπαίοι και όχι μόνο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 28 Νοεμβρίου 2022

    28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1912 ΛΟΡΕΝΤΖΟΣ ΜΑΒΙΛΗΣ

    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/11/28-1912.html

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λορέντζου Μαβίλη, «Πατρίδα»



    Πάλε ξυπνάει της άνοιξης τ' αγέρι·
    στην πλάση μυστικής αγάπης γλύκα.
    Σα νύφ' η γη, πόχει άμετρα άνθη προίκα,
    λάμπει, ενώ σβυέται της αυγής τ' αστέρι.

    Πεταλούδες πετούν ταίρι με ταίρι,
    εδώ βουίζει μέλισσα, εκεί σφήκα·
    Τη φύση στην καλή της ώρα εβρήκα,
    λαχταρίζει η ζωή σ' όλα τα μέρη.

    Κάθε μοσκοβολιά και κάθε χρώμα,
    κάθε πουλιού κελάηδημα ξυπνάει
    πόθο στα φυλλοκάρδια μου κι ελπίδα

    να σου ξαναφιλήσω τ' άγιο χώμα,
    να ξαναϊδώ και το δικό σου Μάη,
    όμορφή μου, καλή, γλυκειά πατρίδα.

    (Μόναχο, 5 Ιουν. 1888)



    [πηγή: Μαβίλης, Άπαντα. (Ποίηση – Μεταφράσεις – Μελέτες), εισαγ.-σχόλ.-επιμ. Μιχ. Περάνθης, Βιβλιοπωλείον Αθ. Θ. Πούντζας, Αθήνα, χ.χ., σ. 77]



    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο χρόνος και ο χώρος είναι εναλλάξιμοι; Δημιουργήθηκαν “σχισμές χρόνου” σε ένα εκπληκτικό πείραμα φυσικής. Δυνατότητα μετακίνησης στον χρόνο;

    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2023/05/blog-post_92.html

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ: "ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΑΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ".

    Ο ΤΖΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ:

    Ο Joe Biden, (Τζο Μπάιντεν) ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών του Ομπάμα, μιλώντας το 2013 σε εκδήλωση για τον "Μήνα Εβραϊκής Κληρονομιάς" (Jewish American Heritage Month) της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής, εξήρε τους Αμερικανο-Εβραίους για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχαν στον αγώνα για τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων, για τα «ανοικτά σύνορα», το φεμινισμό, την «κοινωνική δικαιοσύνη», και πολλά άλλα. Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι Εβραίοι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες, αν όχι ο μεγαλύτερος, στο να έρθουν «κοινωνικές αλλαγές» στις Ηνωμένες Πολιτείες. Απέδωσε την αλλαγή της κουλτούρας της Αμερικής στην συμμετοχή των Εβραίων του Χόλιγουντ. Είπε ότι οι Εβραίοι ευθύνονται για το 85% της αλλαγής στάσης της Αμερικής σχετικά με τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων. "Σκεφτείτε ότι όλα αυτά, στοιχηματίζω το 85 τοις εκατό αυτών των αλλαγών, είτε πρόκειται στο Χόλιγουντ ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι συνέπεια των Εβραίων ηγετών στη βιομηχανία του θεάματος." "Η εβραϊκή κληρονομιά έχει διαμορφώσει αυτό που είμαστε - σε όλους μας, σε μας, σε μένα - όσο ή περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα τα τελευταία 223 χρόνια. Και αυτό είναι ένα γεγονός", δήλωσε ο Μπάιντεν. Μιλώντας στην εβραϊκή πολιτική εξουσία, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι «οι Εβραίοι έχουν συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην Αμερική. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει μια τέτοια υπερμεγέθη επιρροή κατά κεφαλήν όπως όλοι εσείς που στέκεστε εδώ και όλοι αυτοί που ήταν πριν από μένα και για όλοι εκείνοι που ήταν πριν από σας." Ο Μπάιντεν επαίνεσε επίσης τους τρεις Εβραίους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου με το όνομά τους. Ο Μπάιντεν τέλειωσε την διάρκειας είκοσι λεπτών ομιλία του στους Εβραίους ηγέτες λέγοντας «σας χρωστάμε πολλά, χρωστάμε σε γενιές που ήρθαν πριν από εσάς».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επειδή ακούμε διαρκώς για τη Μελίνα που το 1982 "ξεκίνησε" την διεκδίκηση των "Ελγινείων", να αναφέρουμε ότι στα Γενικά αρχεία του Κράτους υπάρχει ένας πράσινος φάκελος με τον τίτλο στα γερμανικά «Akropolis von Athen» (Η Ακρόπολις των Αθηνών) και την ένδειξη «Koenigreich Griechenland» (Βασίλειο της Ελλάδος) που αποδεικνύει ότι η υπόθεση του επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα είχε αρχίσει από την εποχή του Οθωνα! Ο βασιλιάς Όθων έκανε την πρώτη επίσημη κρούση του νεοσύστατου τότε ελληνικού κράτους, για την επανένωση των Γλυπτών που επί Τουρκοκρατίας είχε λεηλατήσει ο Έλγιν, που σήμερα παρουσιάζεται από μερίδα του βρετανικού Τύπου, ως «ήρωας» και «φιλότεχνος». Τα 223 επίσημα έγγραφα που βρέθηκαν μέσα στον φάκελο & καλύπτουν χρονολογικά την περίοδο από το 1834 έως το 1842, αποδεικνύουν ότι η προσπάθεια της Ελλάδας να πάρει πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα, που είναι ένα τμήμα ενός μοναδικού μνημείου, κρατάει εδώ και 190 χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...