ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

03 Νοεμβρίου 2023

Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΚΑΙ Ο ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΔΙΝΟΥΝ 40 νέα F-16 στην Τουρκία και της αναβαθμίζουν άλλα 79 F-16 για να επιτεθεί στην Ελλάδα. Αγορά και τεράστιου αριθμού πυρομαχικών και ανταλλακτικών.

 


ΔΥΟ ΝΕΟΥΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Η Βουλγαρία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την πυρηνική ενέργεια – Η συνολική ισχύς των δύο μελλοντικών μονάδων στο Κοζλοντούι, της 7ης και της 8ης, θα είναι 2300MW. H ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

 


Εκτάκτως ο Αμερικανοϊουδαίος ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν στην Άγκυρα μετά τις απειλές Τουρκίας-Ιράν. Μήπως για να δώσει στην Τουρκία ό,τι θέλει; Μήπως θα στρέψει την προσοχή της Άγκυρας στην Ελλάδα, έστω και με πόλεμο, υποσχόμενος Ελληνικά νησιά, για να μην ασχολείται η Τουρκία με την Γάζα; Μήπως θα τους εξηγήσει ότι οι «έλληνες» πολιτικοί και ο λαός έχουν πολύ ευλύγιστη μέση και τώρα είναι η ευκαιρία των Τούρκων, όπως το 1974 τους είχε πείσει ο Κίσσινγκερ; ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ;Ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ αναφορικά με την προμήθεια αφενός μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 Viper και αφετέρου συλλογών αναβάθμισης των υφισταμένων F-16 στην έκδοση Block 70. 


Πηγές του τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δήλωσαν χαρακτηριστικά ότι: «Θέλουμε αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί θετικά και γρήγορα το συντομότερο δυνατό. Εκφράζουμε για ακόμα μια φορά ότι αυτό το θέμα δεν πρέπει να υπόκειται σε καμία προϋπόθεση».


Υπενθυμίζεται ότι το τουρκικό αίτημα περιλαμβάνει την προμήθεια συνολικά 40 νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 Viper και την αγορά 79 κιτ αναβάθμισης ώστε τα υφιστάμενα F-16 της τουρκικής Αεροπορίας να εκσυγχρονιστούν στην έκδοση Block 70 ενώ ακόμα «στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» είναι η αγορά μεγάλου αριθμού πυρομαχικών και ανταλλακτικών για την υποστήριξή τους.

Σημειώνεται ότι ένα από τα κυριότερα εμπόδια της όλης διαδικασίας είναι η έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο NATO από την τουρκική Εθνοσυνέλευση. Ο πρόεδρος Ερντογάν υπέγραψε το σχετικό πρωτόκολλο στις 23 Οκτωβρίου, και στη συνέχεια υπέβαλε στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο επικύρωσης της αίτησης της Σουηδίας για ένταξη στο NATO, μια κίνηση που χαιρετίστηκε από τη Στοκχόλμη καθώς θα άνοιγε τον δρόμο για την ένταξή της στη δυτική αμυντική συμμαχία.

Ωστόσο,  ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Φουάτ Οκτάι, είπε πως η Τουρκία δεν βιάζεται. «Η ένταξη της Σουηδίας στο NATO είναι μόνο μία από τις διεθνείς συμφωνίες στην ημερήσια διάταξή μας που περιμένουν για επικύρωση», είπε ο Οκτάι σε μια συνάντηση βουλευτών. «Θα τη συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα… μέσα στο πλαίσιο των δικών μας προτεραιοτήτων.. Αυτό που είναι επείγον για άλλους δεν είναι απαραίτητα επείγον για εμάς».


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...